Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Anomalii binevenite. Azi, Mona Muscă


de Realdo la: 26/08/2008 14:08:36
taguri: Salonul 
voteaza:


Decizia Monei Muscă de a refuza politicos oferta de a candida pentru un nou mandat în Parlamentul României m-a făcut s-o respect, ca om şi ca politician. Dacă până acum stăteam în dubiu, îi reproşam – încă - un trecut ţinut ascuns, o pată nepermisă pe o carieră de politician uimitor de bine conectat la realităţile timpului său, o acuzam de duplicitate mai mult sau mai puţin voită, acum mi-e clar: acest om reprezintă, aşa cum puţini alţii o fac (îmi vin în minte doar două nume, Răzvan Ungureanu şi Adriana Săftoiu), o curată anomalie în politica românească.
Să fiu clar înţeles: consider Securitatea drept cel mai malefic instrument de represiune şi teroare îndreptat vreodată împotriva acestui popor; consider colaboratorii activi ai Securităţii drept agenţii patogeni care au infestat întreaga societate românească timp de zeci de ani cu frica organică ce face şi azi ravagii în rândul cetăţeanului de rând care pare încă handicapat de organul de exerciţiu democratic ce-ţi dă posibilitatea să-ţi ceri drepturile sus şi tare, măcar pe acelea fundamentale/ elementare.
Am mâncat “Memorialul durerii” şi “Cartea neagră a comunismului” şi altele asemenea, pe pâine, ani de zile. Am habar de Hannah Arendt, François Furet, Tismăneanu şi alţii care au scris despre sistemele totalitare. Aşa că mă consider suficient de îndreptăţit să judec – pentru mine personal, cetăţeanul Ixulescu – dacă e moral şi corect să nuanţez problema lustraţiei sau să-i trimit pe toţi greşiţii la ghilotină. Şi aleg varianta doi, din trei motive: pe de o parte, fiindcă regimul pe care-l blamează atâta unii anticomunişti infectaţi până la habotnicie era specializat tocmai în uniformizarea lucrurilor: ori alb ori roşu, ori cu noi ori împotiva noastră; pe de altă parte, aleg să nuanţez lucrurile – indiferent dacă voi fi acuzat de relativism sau nu, fiindcă ştiu că Robespierre, marţialul, incoruptibilul a sfârşit-o până la urmă pe eşafod. Fiindcă la rândul său a împărţit lucrurile la modul prea îngust. Şi în fine, aleg să nuanţez problema categorisirii colaboraţionismului fiindcă orice român trecut azi de 40 de ani ar trebui să se gândească la faptul că regimul terorist de dinainte de ’89 a supravieţuit tocmai datorită pasivităţii majorităţii. Fiindcă noi n-am avut Solidaritatea, n-am avut Primăvara de la Praga. Am avut doar excepţii: Goma, Braşov ’87, Ursu şi alţi câţiva.
Mona Muscă a greşit. A greşit fiindcă a semnat un angajament cu Securitatea, a greşit fiindcă a minimalizat acest lucru şi a omis să-l facă public după. Şi nu-mi pasă de iniţiativele ei în trei legislaturi, de conduita profesională ireproşabilă. Îmi pasă că – spre deosebire de alţi politicieni – cu dosare mult mai grele, şi la Securitate şi la DNA şi la parchete -, care au stat cuminţi pe bară la vreme rea, jucând pe mortu’ ca apoi să se reactiveze subit ca nişte veritabile cârtiţe când momentul era propice, Mona Muscă a ales să stea deoparte. Deşi, să fim serioşi, la câte sensibilităţi a stârnit cazul ei, ar fi câştigat un mandat fie şi numai prin prezenţa mediatică implicită prin acest scandal. Adică ar fi câştigat un loc călduţ în Parlament iar în câteva luni lumea largă ar fi uitat de pata de pe dosar, mai ales ca D-na Muscă ar fi avut şansa ca din poziţie de maximă vizibilitate să-şi mai dreagă CV-ul.
Prin gestul său, Mona Muscă traversează elegant jungla politică românească şi se înscrie în clubul mic dar extrem de valoros al luptătorilor anti-sistem (lucru evidenţiat tocmai de Adrian Ursu, iar dacă ştiţi cine e Adrian Ursu atunci veţi înţelege punctul meu de vedere). Prin decizia sa, Mona Muscă mi-a recâştigat respectul şi a urcat o treaptă ca om, ceea ce e mult mai important, pe orice scară sănătoasă a valorilor. A devenit o binevenită anomalie a sistemului de azi. Aştept cu interes şi altele. Mâine?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (44):


*** - de monte_oro la: 26/08/2008 14:43:55 Modificat la: 26/08/2008 14:50:05
Sunt multi oameni care abia de au amusinat legaturi formale cu ceea ce denumi acum, fara nuantele existente in realitate, Securitatea. Dar nu asta era Securitatea si nici ”turnatorii” cu patalama ori cei cautand avantaje din punerea in pericol a sigurantei, a destinului, a insasi vietii cuiva. Cei care vor fi strigat spre personaje gen Mona Musca... cu voci sonore ”Rusine!”... vor fi facand parte, in general - in afara de naivi sau de ”piliturile de fier”, fara stiinta complexitatii raporturilor de ”colaborare cu organele” inainte de 89, atrasi de magnetul oricarei ”demascari” - tocmai din structurile adevarate, dure, ale unor institutii ai carei reprezentanti stiu prea bine ca cea mai buna aparare e atacul. Tocmai ”lupii negri” ce isi vor fi pus, de fapt, umbra peste sforile economice si, implicit, politice, ale tarii,urla moralisti invocand ”legi morale”, oripilati de cine stie ce mica pata a unui alt animal ce nu face parte din gasca lor. Ii iau si nu ii iau apararea Monei Musca... Probabil trebuia sa spuna de la inceput... dar nu poti acuza la sange un om care, probabil, chiar nu se stia vinovat de faptele care, in mod firesc, ar trebui asociate cu infama colaborare, adevarata colaborare cu Securitatea. Pe de alta parte, sunt mereu ingretosat de prefacatoria cu care aplicam, in general, masuri diferite la persoane diferite.... sau ne miram inocenti de ”marile descoperiri” ale secretelor lui Polichinelle...
#336320 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 26/08/2008 15:15:02
Am apreciat gestul Monei Musca de a nu reintra in politica. Este un gest de normalitate intr-un climat anormal.
Faptul ca a negat tot timpul ca a colaborat m-a facut sa-mi pierd la vremea respectiva toata simpatia si aprecierea pentru ea. la fel si scuza ca nu stia ce semneaza (... zau asa ...).
Daca, precum fostul primar din Brasov, ar fi recunoscut imediat, sau macar cand au aparut primele informatii despre dosarul ei, ar mai fi fost acceptabil. Din pacate pentru ea, cine i-a dat asigurari ca dosarul Dana nu mai exista, a inselat-o. Cred ca de asta este scarbita de sistemul politic in totalitate.
Marea problema este alta: nu demascarea micilor turnatori ai securitatii, ci faptul ca marii profitori ai regimului de teroare mai sunt in politica si sfideaza un popor intreg cu obraznicia lor, ba chiar se folosesc cu abilitate de subredul, ineficientul si coruptul nostru sistem judiciar pentru a se "albi": vezi Vadim, Paunescu, Felix etc.
#336324 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de alex andra la: 26/08/2008 15:27:43
Sa fiu sincera, n-am avut niciodata o simpatie deosebita pentru Mona Musca. Prea era ostentativa in afisarea cinstei si corectitudinii sale. Trecutul ei securist ar fi fost mult mai usor de digerat, daca n-ar fi facut ea insasi atata caz de legea lustratiei si de trecutu-i fara pata. Sigur ca ea a fost plevusca picata in plasa, in timp ce rechinii sunt in continuare bine merci.
Gestul ei de acuma mi se pare si mie a fi un gest de normalitate. Am ajuns insa sa elogiem normalul si sa-i sporim aproape nepermis de mult valoarea, tocmai pentru ca vine pe un fond de anormalitate si astfel el apare ca o chestie exceptionala, admirabila.
#336326 (raspuns la: #336324) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de lafemme la: 26/08/2008 16:29:19
daca e sa fiu carcotasa, si nu ma pot abtine sa nu fiu, as ziceca stimabila mona musca si-a pregatit terenul pentru o cariera politica viitoare. o alegere isteata, ce sa zic.

ieri, din lipsa de ocupatie, am revazut cu placere "ghandi". comparatia pare sa fie lipsita de orice veridicitate, si totusi... daca oamenii nostrii politici si-ar da seama ca in primul rand ar trebui sa castige respectul poporului prin comportamentul lor, pt ca pana la urma oamenii de rand sunt cei care aleg, si nu doar respectul celorlalti politicieni, poate atunci s-ar face ceva si pe la noi, mona musca a castigat ceva respect prin actiunea ei, care e, fara doar si poate, "politically correct". respectul omului de rand, care zice uite domne', un politician corect, dar si respectul celorlalti politicieni care nu au cum sa nu considere gestul admirabil, strategic, ireprosabil (ceva ce nu multi dintre ei ar reusi sa faca, nici macar pusi in fata evidentelor.... vezi basescu, tariceanu etc)
#336331 (raspuns la: #336326) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de monte_oro la: 26/08/2008 16:43:50
Si eu ma gandesc ca gestul Monei Musca este, de fapt, un preambul la o viitoare tinta politica majora: candidatura pentru Cotroceni. Pe de alta parte, pentru 2009, e greu de presupus ca asa ceva ar fi viabil, iar pentru 2014...deh...sa trecem mai intai de 21 decembrie 2012...:))) Altfel, asocierile cu Gandhi sunt, dupa parerea mea, povesti SF. Multe ar fi fost sau ar fi ”altfel...”daca”...
#336335 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de INSULA ALTUIA la: 26/08/2008 17:08:10
Fiindca o cunosc bine ,o apreciez pentru gestul sau,e demna si orgolioasa.

Nu-mi place politica nici cea dinainte nici cea de acum.
Mie personal doar rau mi-au facut.
#336343 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de munteanu rodica la: 26/08/2008 17:27:38
Da, este laudabil gestul Monei Musca.
Si parcă dătător de speranţă.Ciudat însă-mi pare ceea ce zice Mona:

"nu pot sa candidez pentru a ma integra intr-un sistem in care, deocamdata, nu mai cred!".

#336346 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Realdo - de zaraza sc la: 26/08/2008 17:59:32
Am scris deunazi intr-o conferinta, care era pe alta tema, din pacate - nu m-am putut abtine, ca era fierbinte subiectul.

"Ma dezgusta asemenea reactii (ale Monei Musca). Am din nou confirmarea faptului ca politicienii sunt de doua feluri. Cei obisnuiti cu mirosurile neplacute si cei care prefera sa plece ca sa nu le mai simta." Nimeni nu face curat, bineinteles!

#336354 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc - de INSULA ALTUIA la: 26/08/2008 18:04:29
Bravo,adevar graiesti.
#336357 (raspuns la: #336354) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Insula altuia - de zaraza sc la: 26/08/2008 18:09:46
E o simpla parere, poate gresesc. Dar se poate potrivi altora...

#336358 (raspuns la: #336357) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Realdo - de zaraza sc la: 26/08/2008 18:10:51
Si eu am urmarit Memorialul durerii si sufar ca Romania nu este ce ar putea fi...

#336359 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anomalie - de motanelul la: 26/08/2008 19:48:27
inca nu. tzeapa.
confuzii fundamentale. insa normale.
#336404 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Apoll la: 26/08/2008 20:30:51
As zice normalitate.Gestul in momentul actual este totusi frumos pentru un politician.Dar daca ii urmat de o alta mutare urmarind ascensiuni viitoare se anuleaza .Ea-i totusi o victima.Ce tot ne scot ochii cu plevusca securista?
#336409 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
motanel - de RSI la: 26/08/2008 22:11:22
poti dezvolta? Cred ca avem aceiasi idee, dar as vrea sa fiu sigur.
#336431 (raspuns la: #336404) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Apoll - de RSI la: 26/08/2008 22:14:29
De acord ca gestul este frumos daca este sincer. Dar si mie mi-a facut impresia ca este numai o pregatire pentru revenirea in forta din 2012. Si nu este exact o victima. A stiut ce face, si a acceptat "pactul cu diavolul". Faptul ca rechinii nu au fost inca prinsi nu justifica "spalarea plevustii".
#336433 (raspuns la: #336409) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
‘Cine a mintit odata...' - de 1brasovean la: 26/08/2008 22:23:36
Musca, Mona
Pare simplu subiectul. Stiu ca sunt legiuni de securisti peste tot, nu doar turnatori de duzina, cum Musca Mona a fost. Din ce motiv a turnat? Ca voia cariera? Ca o plateau cash? Ca se simtea puternica? Treaba ei din ce motiv, pana la urma nu a fost singura. Mai sunt.
Ii recunosc si meritele ca parlamentar si initiator al legii liberului acces la informatiile de interes public (Legea 544/2001) si cred ca merite in calitate de politician mai sunt.

Ce trebuie punctat este minciuna.
Da, a mintit sub semnatura privata – in declaratia depusa la Parlament, privind faptul ca nu ar fi colaborat cu Securitatea (ca incadrare jurdica: fals, uz de fals, fals in inscrisuri oficiale, fals intelectual).
Da, a negat (a mintit!) cu seninatate pana in ultima clipa, cand dovezile erau evidente.
Da, a naruit unele sperante, ca politicienii romani pot fi si altfel; e detestabila pentru larga deschidere si sperantele nascute in alegatorii dansei, in cei care prin vot ii acordau increderea.

‘Cine a mintit odata e in stare de ticalosii si mai mari’ – Proverb, China

Cateva alte puncte de vedere, pro, contra, aici:

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-4082818-mona-musca-nu-intentionez-candidez-nici-din-partea-vreunui-partid-nici-independent.htm

http://patrasconiu.blog.cotidianul.ro/2008/08/24/mona-musca-nu-mai-vrea-deloc-bonus-daniela-buruiana/

http://www.gds.ro/Opinii/2008-08-25/Intre+victimizare+si+complicitate
#336436 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de Apoll la: 26/08/2008 22:49:41
Cu petele astea ii problema ca au culori de la vinetiu la negru miez de noapte.Unul e prins de nas cu semnatura il tin vreo doi ani in care pacalitul se desteapta si rupe colaborarea care nu prea existase si apoi ii urmarit de prietenul cel mai bun vreo 15 ani (asta constiincios
al drac)numai gheburi avea(caz autentic).Amandoi is plevusca?Mi se pare ca Mona-i in situatia primului,dar cine stie adevarul.Deacord cu celelalte.
#336449 (raspuns la: #336433) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Apoll - de RSI la: 27/08/2008 08:03:18
De acord cu tine. Am insa o suspiciune privitor la cazul Mona Musca. Daca era ca in cazul descris de tine, de ce nu a recunoscut de la inceput si a mintit pana cand nu a mai putut face fata dovezilor? Asta-i partea care m-a deranjat cel mai tare.
#336513 (raspuns la: #336449) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eu - de thebrightside la: 27/08/2008 10:07:44
Am respectat-o pe Mona Musca intotdeauna, sunt oameni care pur si simplu imi inspira incredere. Nu mi s-a intamplat sa ma insel. Valabil si cu cei care nu-mi inspira incredere. Valabile si dezamagirile ce-au urmat atunci cand mi-am spus "hai, mah, nu pot sa respingi oamenii pentru ca al saselea simt zice ca ceva e putred".

E foarte usor sa dai cu bata cand stai pe margine. La fel si sa spui altii au facut puscarie.
Altii, cum e mama au refuzat carnetul cu secerea si ciocanul, dar n-au putut sa refuze sa duca in strainatate colete pentru Securitate.

Cine suntem noi sa cerem o etica ireprosabila? Noi o avem oare? Eu nu si nu am curaj s-o cer altcuiva. Pentru ca stiu ca fiecare dintre noi are caderile lui, morale ori altfel.
Musca are perfercta dreptate, se face tam-tam pe un caz putin relevant.

Pe mine ma intereseaza mai degraba cine sunt securistii, aia care lucrau acolo, aia care veneau la cei ca Musca cu hartiile la semnat. Si mai ales cati dintre ei sunt azi dupa gratii?????
#336560 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Brightie - de zaraza sc la: 27/08/2008 10:28:31
Si tu ai dreptate! :D

As vrea sa folosesc al saselea simt, dar in politica mie nu-mi functioneaza. :(

#336565 (raspuns la: #336560) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SC - de monte_oro la: 27/08/2008 10:53:05
E acelasi...al moralei si bunului simt... doar ca nu trebuie uitat ca politica nu e, totusi, un domeniu si o vocatie de maicute neprihanite.
#336570 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte_oro - de zaraza sc la: 27/08/2008 11:10:52
Femeile mai au si intuitie...Ba chiar si unii barbati. :)

Este de inteles atunci cand te mai faci frate cu dracul ca sa treci puntea, dar la noi
"Trec anii, trec lunile-n goana
Si-n zbor saptamanile trec."
si nu se zdruncina nimic cu adevarat. Adica as vrea sa vad ca cineva pana la urma, taie in carne vie, chiar folosind metode neortodoxe. La asa probleme, asa solutii.

Interesul tarii si al cetateanului nu-l vede nimeni, toti urmaresc in cel mai bun caz sa respecte ordinele U.E. Asa ca U.E. ne obliga/va obliga sa luam unele masuri. Atentie insa la schimbarea specificului national.

#336579 (raspuns la: #336570) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SC - de monte_oro la: 27/08/2008 11:45:59
Lasa intuitia... sau cititul aurei..:)))... Ar trebui sa fim noi insine nebruiati, pentru a nu ne insela...prea tare. In domeniul politic e mult mai sanatos sa judeci... strict ...faptele... si eventuala disonanta dintre vorbe si fapte... aplicand ”intuitia” bunului simt... Dar a celui realist... proportional cu domeniul. Si cum politicul nu e un domeniu pentru virgine... ba, dimpotriva...:)))... nu putem fi talibani cu moralitatea ceruta. Dar cu faptele si scopul carora ele se subsumeaza, da...
#336599 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte_oro - de zaraza sc la: 27/08/2008 11:48:39
"Aura" e vreun ziar al unui partid politic? ;)

#336604 (raspuns la: #336599) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sc - de RSI la: 27/08/2008 11:58:49
"Atentie insa la schimbarea specificului national. "
care specific national? 25% turnatori?
#336612 (raspuns la: #336579) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de zaraza sc la: 27/08/2008 12:01:33
:( Deja s-a schimbat... ;)

#336616 (raspuns la: #336612) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sc - de RSI la: 27/08/2008 12:03:17
sa dea D-zeu ! ;)
#336617 (raspuns la: #336616) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SC - de monte_oro la: 27/08/2008 12:13:47
Mda...e ca un ziar...netiparit, insa... Da-l poti citi....
#336625 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de munteanu rodica la: 27/08/2008 12:34:26
Exact la fel gindeam si eu.Tocmai de aceea am spus ca-mi pare ciudat ceea ce declara presei(ma repet) adica

"nu pot sa candidez pentru a ma integra intr-un sistem in care, deocamdata, nu mai cred!".

E totusi vorba de sistemul pe care l-a reprezentat.Oare pînă acuma, ca om politic nu a sesizat verigile slabe ale sistemului?Si tot ca om politic, ce propuneri concrete de schimbare are.Ca mie -mi pare cel mai usor sa spui ca esti ofensat si nu mai ai incredere,mai ales cînd avem nevoie
rapida de solutii si fapte.


#336637 (raspuns la: #336513) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodica - de RSI la: 27/08/2008 12:45:27
O cred pe MM ca nu mai are incredere in sistem. De candidat i s-a oferit sa candideze din partea unui anume partid politic. Cred ca anumite figuri marcante din acel partid i-or fi promis in trecut ca nu are de ce sa se teama si ca dosarul ei a disparut (ca ale altora) ceea ce s-a dovedit fals. Deci avea de ales sa candideze pentru acestia caci ceilalti nu i-au oferit aceeasi sansa. Era logic sa-i refuze si sa nu mai aiba incredere in sistem.
#336647 (raspuns la: #336637) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de zaraza sc la: 27/08/2008 12:46:53
Si atunci a plecat sa-si spele rufele in familie. Sau la Nufarul.

#336648 (raspuns la: #336647) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de monte_oro la: 27/08/2008 12:53:24
Cand judecati cainele cu o pata... ganditi-va la alternative...reale. Lupii negri?...ca porumbei imaculati inca nu am vazut, iar cei care ar fi putut fi... vor fi umplut parbrizul politicii de rahatei... vezi Cioroianu sau chiar Gusa ori se descurca de minune prin apele cu crocodili, luandu-le obiceiurile...vezi marile ”succese” imobiliare ale lui Boureanu, de exemplu... Eu ma raportez la materialul cu care putem lucra...nu la cel cu care as vrea... in mod ideal... sa lucrez.
#336650 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sc - de RSI la: 27/08/2008 12:59:49
de rufe nu stiu nimic, iar nuferii... i-am fotografiat pe cei din Delta Dunarii si pe cei de pe lacul din parcul Circului de Stat. ;)
#336653 (raspuns la: #336648) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de RSI la: 27/08/2008 13:01:38
te trimit la raspunsul tau:
SC - de monte_oro la: 27/08/2008 11:45:59

si iti dau perfecta dreptate. ;)
#336655 (raspuns la: #336650) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de monte_oro la: 27/08/2008 15:35:26 Modificat la: 27/08/2008 15:36:57
Si-ar fi probleme de logica?...:) E vorba de compromis acceptabil, in politica...de efectul lui lucrativ... In primul rand, pentru cei condusi de politicieni, ar fi ideal. Iar cand tragem in personaje ca Mona Musca....poate justificat daca tinem cont doar de ”mitraliera” moralei absolute... trebuie sa ne gandim care sunt, totusi... celelalte optiuni REALE... Ne place, nu ne place... cineva trebuie sa fie si in politica, sa conduca... sa NE conduca... chiar daca acel contract social e in prea multe variante facut...si prea diferite. Cel putin, in Romania... Alfel... ne raman dictatura, anarhia sau falansterul...
#336754 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de RSI la: 27/08/2008 15:45:17
daca e sa alegem raul cel mai mic, da, se poate pune problema si asa. Insa, ma gandesc eu, La MM nu am vazut decat o doza mare de ipocrizie si de minciuna care m-au dezamagit si m-au speriat. Nu stiu daca este cu adevarat capabila sa schimbe cu ceva fata politicii.
Oricum, este totusi mai putin periculoasa decat vreun nou "om providential"...
#336757 (raspuns la: #336754) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de monte_oro la: 27/08/2008 17:43:12
Din pacate...in viata reala...si mai ales in politica, a nu pune problema "raului mai mic", inseamna o mare si chiar periculoasa naivitate. MM e de condamnat...dar...cred eu...pe o alta scala... decat cei care se vor fi lafaind oricum... prin maruntaiele economice, financiare si politice ale astei tari. Din punctul meu de vedere...in aceasta zona... problema nu se poate pune decat discutand despre situatii reale, oameni reali, solutii concrete. Restul e doar partea de ...Diamant... din fiecare dintre noi... ce-si imagineaza cum ar fi daca... Plecand de la asta... e drept, nu intr-o echivalenta perfecta... ma intreb totusi... cati americani l-or mai injura si condamna pe Clinton, in ciuda ipocriziei crase din cazul Lewinsky, comparand cu ceea ce a facut Bush cu America.
#336791 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de RSI la: 27/08/2008 22:38:00
"comparaison n'est pas raison"...
Poate acum ma voi face mai bine inteles. Clinton nu a pozat niciodata in exemplu de viats de familie. Programul sau s-a bazat pe realizarea unor obiective economice, sociale si politice. De aceea viata sa particulara nu intereseaza. Daca ar fi facut caz de moralitate, viata de familie etc. in campanie, dupa care s-ar i dovedit ca minte, asta ar fi fot altceva: inselarea electoratului.
Evident, intre un curvar precum Bill Clinton si un "exemplu de respect pentru valorile familiei" precum G.W. Bush eu voi vota intotdeauna cu curvarul. Nu ma intereseaza viata privata a candidatului, cata vreme nu se foloseste de ea in campania electorala.
Si tocmai de aceea MM este de condamnat! Nu pentru o "greseala din tinerete" ci pentru ascunderea ei chiar si cand dovezile erau covarsitoare. Asta este dovada ca si-a pierdut cumpatul si ca e gata sa minta indiferent de situatie. Deci,MM trebuie privita cu suspiciune indiferent ce declara. Asta nu duce la increderea publicului si cu siguranta bu poate duce la reformarea sistemului.
#336863 (raspuns la: #336791) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de monte_oro la: 28/08/2008 07:39:04
Din cate stiu eu, in ambele campanii electorale invingatoare, Clinton a aparut in fata alegatorilor cu aerul de om cu o casnicie model. Si tot din care mai stiu, e chiar unul din punctele delicate pentru orice candidat la predesintia SUA, si nu de ieri de azi. O imagine de campanie, dar foarte necesara voturilor. Si m-as putea gandi si la Sarkozy, care a mai stat impreuna cu sotia... cea de dinainte de Carla Bruni... fix cat sa obtina mandatul. Dar nu asta era problema...Eu ma refeream la efectele faptelor oamenilor politici... versus moralitatea lor. Si, repet, nu cred ca MM, atitudinea ei, chiar si greseala ei, vor fi fost atat de maligne precum ale altora, fosti in "structurile" securisto-comuniste si la fel de bine infipti in noile "structuri" ale, chipurile, democratiei si economiei de piata. Sincer, de la un punct, nici eu nu m-am mai uitat cu indulgenta la chipul ei mereu senin si zambitor. Dar....dintre variantele REALE, inca o data, parca tot pe ea prefera-o... unui baiat cu ochi albastri "cu patalama", ce pozeaza acum in om politic si negustor cinstit.
#336880 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte_oro, - de 1brasovean la: 28/08/2008 22:05:02
zau, Musca Mona, nu mai merita atentie, e o mincinoasa, parerea mea. a mintit pana si in scris, in declaratia depusa si semnata cu manuta ei, la Parlament [in 2004 / cum ca n-ar fi colaborat cu Securitatea].
nu o condamn pentru turnatorie, nici ca-mi pasa.
dar pentru minciuna, duca-se, sa-si pliveasca prin gradina, la pensie.
restul securistilor? la vremea lor.
#337077 (raspuns la: #336880) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zic - de Bucu la: 30/08/2008 19:10:37
sa-i facem si-o statuie Monei Musca, în cazul asta, pentru curajul ei deosebit ... scriem pe ea,noi,boborul muncitor : "a putut si n-a vrut, apoi a vrut si n-a mai putut, dupa care n-a mai putut si n-a mai vrut ..."

cam mare tupeul pentru o tara asa de mica ....
#337515 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI, - de Calypso la: 31/08/2008 12:27:45 Modificat la: 31/08/2008 12:28:05
"Marea problema este alta: nu demascarea micilor turnatori ai securitatii, ci faptul ca marii profitori ai regimului de teroare mai sunt in politica si sfideaza un popor intreg cu obraznicia lor, ba chiar se folosesc cu abilitate de subredul, ineficientul si coruptul nostru sistem judiciar pentru a se "albi": vezi Vadim, Paunescu, Felix etc."

EXACT!

la concluzia asta am ajuns si eu (tocmai m-am intors din Ro unde am stat o luna);
mi-e sila...
#337646 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Mona Muscă, cercetată pentru fals şi uz de fals" - de 1brasovean la: 08/09/2008 21:13:09

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat Camerei Deputaţilor să comunice data exactă în care a încetat calitatea de deputat a Monei Muscă, în vederea soluţionării dosarului 745/2007. Cererea confirmă faptul că fosta liberală este cercetată penal de procurori pentru fals şi uz de fals, infracţiune pedepsită de lege cu închisoare de la 3 luni la 2 ani, pentru că a semnat o declaraţie pe propria răspundere la intrarea în Parlament, în 2004, prin care susţinea că nu a făcut poliţie politică, fapt infirmat apoi de un verdict al CNSAS.>

SURSA:
http://cotidianul.ro/mona_musca_cercetata_pentru_fals_si_uz_de_fals-57473.html
#340027 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
degeaba, - de Bucu la: 08/09/2008 21:58:34
daca pentru unii MM traversează elegant jungla politică românească

a fi pinocchio e-o calitate, mai bine zis o e-manatie :

http://www.youtube.com/watch?v=GZBjtYkl0vE&feature=related
#340069 (raspuns la: #340027) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...