-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ce spuneti?


de lorcan la: 27/08/2008 19:56:35
taguri: Salonul 
voteaza:
"Femeia îşi simţi braţul cuprins de o mână puternică. Strânsoarea o determină să îşi întoarcă privirile spre bărbatul cu care purta o discuţie, discuţie ce părea foarte aprinsă. Simţea nevoia să izbucnească în lacrimi dar vroia cu orice preţ să-i arate celui pe care îl avea in faţă că poate fii la fel de puternică pe cât este el de crud. Îşi reprimă orice sentiment de acest gen şi reluă discuţia.
- Ce trebuie să fac ca să te razgândeşti? întrebă femeia, de această dată pe un ton mai calm.
- Nu poţi să faci absolut nimic. Decizia a fost luată şi aşa va rămâne, răspunse bărbatul pe un ton la fel de calm, de parcă nici nu ar fi ţipat unul la altul cu ceva timp în urmă. Totuşi , în vocea lui se citea foarte uşor fermitate si aroganţă. Această greşeală va fi reparată la fel de uşor precum a fost făcută, continuă acesta.
- Greşeală? Uşor ? Cum poţi vorbi aşa despre ...
- Nu spune acel cuvânt. Este ceea ce îmi doresc cel mai puţin în momentul de faţă.
- Mi-ai spus că viaţa alături de tine va fi uşoară, frumoasă.
- Şi nu a fost? Nu este? se răsti bărbatul fără să-şi mai controleze vocea...
- Nu a fost, nu este şi cu atât mai mult nu va fi de acum inainte. Setea ta de putere ma infiorează, am ajuns să cred că trăiesc lângă un monstru. Îmi eşti repulsiv , nu te mai suport în preajma mea, spuse femeia cu glas ridicat şi tremurat , simţindu-se gâtuită de lacrimile ce urmau , cu siguranţă, să izbucnească din acei doi ochi mari, albaştri atât de frumoşi şi totuşi atât de trişti şi în acelaşi timp uimită de curajul cu care înfrunta situaţia.
Luat pe nepregătite de reacţia celei care stătea fermă în faţa lui, bărbatul ezită câteva clipe, apoi , privind direct in ochii femei, spuse:
- Trebuia să realizezi lucrurile acestea înainte... Acum eşti legată de mine şi aşa vei rămâne pe veci.
Aruncă o ultimă privire asupra femeii şi fără să mai adauge vreun cuvânt, ieşi valvârtej din cameră. Abia acum femeia se simţi liberă să izbucnească în lacrimi. Se aşeză pe fotoliu şi cu ambele mâini îşi cuprinse pântecul. Se observa foarte clar că era gravidă.

***
La câteva zile după acest incident, avea loc evenimentul mult aşteptat. Scâncete de nou-născut străpungeau liniştea nopţii. La câteva minute dupa naştere , la uşa camerei proaspetei mămici se auzi un ciocănit uşor dar ferm. Era vizita mult aşteptată a bărbatului care, în ciuda aşteptărilor nu veni pentru a se asigura că soţia sa se simte bine. Fără să scoată o vorbă, se apropie de pătuţul copilului şi aplecandu-se uşor privi micul om ce dormea liniştit şi adânc.
- Trebuie să fi foarte mulţumit! spuse femeia , evident stoarsă de orice forţă în urma ultimelor ore petrecute în chinuri. Stătea întinsă pe pat, cu ochii fixaţi asupra unui punct , umezi de lacrimi.
- Tu ar trebui să fi cea mulţumită. În definitiv, nu am de ce sa-mi pun planul în aplicare.
Şi ieşi fără măcar să arunce o privire asupra celei pe care se presupunea că trebuie să o cinstească."
Este inceputul cartii pe care vreau sa o scriu si vroiam sa cer parerea cuiva cu privire la asta. Am gandit-o ca pe o carte de domeniul fantasticului adresata tinerilor. Vreau parerea voastra sincera.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (8):


lorcan - de juli la: 27/08/2008 21:05:31
unde-i fantasticul in toata povestea? din ce-am citit, "povestea" mi se pare rupta din viata, comuna chiar...Ai vrut sinceritate, :) nu stiu sa fiu decat sincera, asa ca da-i bataie, scrie daca tu simti ca ai de transmis ceva nu ma lua in seama.

rolia
#336854 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de raqissa la: 27/08/2008 21:49:24
Eu nu inteleg, ce se intimpla? Ce vrea femeia? Barbatul? Cel putin pe tzinc il inteleg.
#336858 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de revenita la: 27/08/2008 21:53:20
1. "Setea ta de putere ma infiorează, am ajuns să cred că trăiesc lângă un monstru. Îmi eşti repulsiv , nu te mai suport "

- să-l lăsăm pe Eminescu împreună cu al său ghiers "Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid!" să se "scălâmbăieze" verbal, noi să uzităm forma corectă a verbului "a (se) înfiora".

- "îmi eşti repulsiv" îmi sună anapoda

2. Să FII, să nu FII scriitor!


#336859 (raspuns la: #336854) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Cri Cri la: 27/08/2008 22:39:13
nu stiu daca ai mai scris
sa zicem insa ca am auzit pe alocuri remarca: "e o arogantza sa incepi cu o carte" si ca o inteleg

faptul ca mi-a trezit curiozitatea pentru ce se va mai intampla, e ceva
DAR
incarci texul, in sensul in care nu-l scrii asa cum ar trebui citit, ci asa cum ai impresia ca trebuie sa fie scris; daca vei citi mai mult, exista o sansa de a cenzura natural expunerea, ca regulamente in acest sens, daca s-au scris, nu le-am citit eu
"Femeia îşi simţi braţul cuprins de o mână puternică. "- dar cate persoane erau in camera? iar daca era numai el, ea nu stia? iar daca stia (fiindca ni se spune ca purtau o discutie, deci pesemne ca stia), cum adica "simti... o mana..."?
"discuţie ce părea foarte aprinsă", pare indicatie de scena, insa tu nu scrii o piesa, sau e ca si cum cel care povesteste ar asista de dupa un paravan prin care vede gesturi dar nu aude nimic, ori nu-ti poti permite acest lux, in acest context
apoi... nu dozezi efectele, duci personajele pe un drum si... le lasi cu fundu`n praf
deci tipul provoaca repulsie... bine, s-a inregistrat, insa urmeaza "bărbatul... care, în ciuda aşteptărilor nu veni pentru a se asigura că soţia sa se simte bine"... "Şi ieşi fără măcar să arunce o privire asupra celei pe care se presupunea că trebuie să o cinstească"
pai... de ce? de ce s-ar astepta ea? de ce m-as astepta eu, cititorul? iar daca nu noi, cine se astepta s-o faca?
dpmdv, plin de stangacie, dar reparabil
#336864 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Iorcan - de zaraza sc la: 28/08/2008 07:56:09
Aceleasi remarci ca si cele de mai sus, prin urmare forma corecta e "se infioara".

Mai clar daca vrei:
corect: "ca poate fi la fel de puternica"
"trebuie sa fii foarte multumit"
"tu ar trebui sa fii"

expresia "imi esti repulsiv" ai inventat-o.
eventual zici "imi provoci repulsie"

"să izbucnească din acei doi ochi mari, albaştri atât de frumoşi şi totuşi atât de trişti şi în acelaşi timp uimită de curajul cu care înfrunta situaţia"

cam greu sa reunesc intr-o imagine atatea descrieri intr-o fraza. Seamana a parodie. Imparte-o in doua propozitii, parerea mea...

#336881 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Alitalia la: 28/08/2008 08:15:20
Despre ce plan este vorba de pus in aplicare?
Trebuie sa lucrezi un pic la cuvinte...
#336885 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de anticena la: 28/08/2008 12:39:08
1.La inceput cititorul nu pricepe ce se intampla;
adica fraza pasajul cu prinsul bratului dau impresia ca femeia este prinsa prin surprindere de brat de o persoana pe care nu o credea acolo.
Mai degraba as zice asa:" Femeia îşi simţi braţul cuprins de mână puternică a barbatului cu care purta o discuţie foarte aprinsă, iar strânsoarea o determină să îşi întoarcă privirile spre el"
ma rog asa zic eu.. tu faci ce crezi

2.Daca rupi dialogul foloseste liniuta de dialog sau ceva care sa sugereze asta, ca de exemplu:
"- Nu poţi să faci absolut nimic. Decizia a fost luată şi aşa va rămâne, răspunse bărbatul pe un ton la fel de calm, de parcă nici nu ar fi ţipat unul la altul cu ceva timp în urmă.
Totuşi , în vocea lui se citea foarte uşor fermitate si aroganţă.
- Această greşeală va fi reparată la fel de uşor precum a fost făcută, continuă acesta. "
asa se citeste mai usor, la primele rinduri nu ti se pare obositor dar sa citesti o carte intreaga asa, este;

3.Îmi eşti repulsiv - nu suna bine - schimba cu altceva, da bine daca zugravesti personaje de maidan, dar in rest nu, in scrierea ta chiar daca ai facut-o din originalitate, nu merge ;

4.la fraza " simţindu-se gâtuită de lacrimile ce urmau , cu siguranţă, să izbucnească din acei doi ochi mari, albaştri atât de frumoşi şi totuşi atât de trişti şi în acelaşi timp uimită de curajul cu care înfrunta situaţia"
e ceva de facut, e prea incarcata:

daca scoti "mari" eu zic ca e mai bine si nu pierzi din emotia ce ai vrut sa o transmiti; eu nu as rupe in propozitii mici, pierzi din emotie; iata cum ar suna:

" simţindu-se gâtuită de lacrimile ce urmau, cu siguranţă, să izbucnească din acei doi ochi albaştri, atât de frumoşi şi totuşi atât de trişti şi în acelaşi timp uimită de curajul cu care înfrunta situaţia" ce zici merge?

In continuare, totul imi suna bine pana la"

5."- Tu ar trebui să fi cea mulţumită. În definitiv, nu am de ce sa-mi pun planul în aplicare"
pentru ca ma asteptam sa spuna ca nu are de ce sa Nu isi puna planul in aplicare; daca e greseala rectifica, daca e strategie, e OK;

6."Şi ieşi fără măcar să arunce o privire asupra celei pe care se presupunea că trebuie să o cinstească"
sa o cinsteasca inlocuieste cu altceva si eu as muta "macarul" adica:

"Şi ieşi fără să arunce o privire asupra celei pe care se presupunea că trebuie macar să o felicite" sau altceva dar nu cinstseasca, gasesti tu;

cert este ca:
- trezesti interesul; ce va face barbatul cu copilul ca sa capete putere; daca e fantastica povestea sper sa nu il vanda divolului, sau altcuiva, nu stiu... tu stii;
iti doresc .... scris usor!

#336955 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de lorcan la: 28/08/2008 13:50:44
Am citit toate sfaturile voastre si vreau sa va multumesc.
Adevarul este ca nici mie nu-mi place ce-am scris.Ideea de a scrie o carte mi-a venit cu ceva timp in urma dar de fiecare data cand incepeam sa scriu mi se parea ca nu e bine scris si incetam.
Acum, revenind la comentariile voastre. A intrebat cineva unde este fantasticul? Pai, intr-adevar , am spus ca am gandit-o ca pe o carte de domeniul fantasticului dar nu vroiam ca acest fantastic sa fie dezvaluit inca din ceea ce eu m-am gandit sa fie un prolog, nici macar un capitol.
In ceea ce priveste ultima parte : "- Tu ar trebui să fii cea mulţumită. În definitiv, nu am de ce sa-mi pun planul în aplicare." , chiar este corecta aceasta parte. El chiar nu isi va pune planul in aplicare pentru ca nu stie anumite detalii, detalii dezvaluite pe parcursul desfasurarii subiectului.Oricum acest plan va afecta multa lume.
Tocmai prin faptul ca nu am dezvaluit multe lucruri vroiam sa impun o nota de suspans, sa trezesc interesul.Altcineva spunea ca trezesc interesul ceea ce mi se pare un motiv bun pentru a continua.
Oricum nu m-am gandit ca voi deveni un mare scriitor, sincer nici nu m-am gandit daca voi publica sau nu cartea.Important pentru mine in acest moment este sa termin ceea ce am inceput.
Va multumesc inca o data pentru pareri...si alte comentarii sunt binevenite.
#336978 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...