Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Jean de la Strehaia ii povesteste lui Gicu despre filmul Troia.3


de Jay la: 28/06/2004 08:16:00
modificat la: 29/06/2004 11:33:04
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
3)
Si, trece filmul la primirea odraslelor Paris si Hector de catre regele Troiei si tatal lor,Priam.Ovatii, urale, sa moara mama,ca-n timpul lu' Ceausescu si vizita reginei Elizabeta a Angliei la Bucuresti ,cu caleasca.
Priam,baiat de treaba,nu s-a suparat pe Elena si ca un rege deshtept a acceptat-o.Oricum,pizda era doar un pretext.Razboiul urma oricum.Ca sa vezi,Gicule,pe vremea aia politicienii erau la fel ca azi.Sau astia nu s-au schimbat.
Hai mai da o bere,tzigan zgarcit, oricum ai furat banii de la tac'tu. Ospatar,inca 26 de beri, aici.
Si cum iti spuneam Gicule,dupa ce se termina scena in Troia urmeaza scena in palatul ( de piatra) al lui Agamemnon.
Veni Menelau umflatu' la Agamemnon grasanu' cu coditze si-i planse pe umar ca s-a jignit.Gicule, pe onoarea lu' tac'tu, care nu exista, in toata Oltenia nu mai gasesti pe cineva care sa planga ca cineva i-a futrat nevasta.De ce sa urasti un binefacator?
Dar Menelau, mai incapatzanart si ranit in mandrie ca cel mai infocat tzigan oltean, nu s-a lasat pana nu l-a convins pe Agamemnon sa faca razboi.Si umflatu' celalalt atata astepta,un pretext.O pizda? E buna si aia ca sa incepi un razbel.
Agamemnon nu era chiar prost si s-a sfatuit cu Ulise.Nu cainele ala vagabond din sat ci Odiseu,asa ii mai zicea,tin minte de la
scoala.Care scoala? Scoala vietzii ca nu am nici 3 clase primare insa de Odiseu m-a invatzat Veta cersetoarea,o nebuna care fusese profesoara de istorie si a vrut sa ma spele o data pe picioare.Si Ulise ii introduse lui Agamemnon ca fara Ahile n-are sens sa iasa la razboi.Si Ulise era unicul rege pe care-l respecta Ahile.Asa ca urmatoarea scena,mai mare rasul,era cu Ahile si Patrocle ,tot un aschilabic,verisorul lui,auzi luptandu-se cu sabii de lemn intre niste ruine grecesti,ruinate gata.Cum pula mea ,ma Gicule,
pe vremea aia ruinele erau noi.Dar sa lasam asta.Vine Ulise,un barbat bine,care a mancat ceva la viatza lui,dar nu prea mult,si-i face capu mare lui Ahile.Cu tot felul de argumente tampite,ca ,cica nu intzelege Ahile psihologia regilor.Lui Ahile ii era scarba de Agamemnon dar,sa vezi la el ce tampit,a fost gata sa mearga la razboi ca sa-i ramana numele de pomenire.Asta ii ardea lui la cap.
Eu Gicule,nu as vrea sa-mi ramana numele, mai curand burlanu' meu de 25 cm,ca al dracu' numai de al lui Terente se stie.
Vorbi Ahile cu ma-sa,proroaca,care-i zise ca daca se duce la razboiul asta o sa moara.Si tantalau' dracu' a ales sa se duca la razboi,sa-si eternizeze numele. Heeeeey...Ahile ma auzi???? Acum fac o laba si ma gandesc la tine,luptatorule.Prostule,ce femei ai fi avut,macar traiai pana le fericeai pe toate.Si te tinea lumea minte ca Ahile-Terente-Don Juan de Troia.Ce e rau in asta?
Zei, zei,zei,in tot filmul e vorba de zei,ca aia au avut multi zei.Zeul Troiei era Apollo.Mai desfa o bere.Gicule,tu, nu Apollo.

va urma...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...