Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Jean de la Strehaia ii povesteste lui Gicu despre filmul Troia.4


de Jay la: 29/06/2004 12:53:00
modificat la: 30/06/2004 00:58:28
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
4)
Ah Gicule si pornesc grecoteii la lupta.J'de mii de corabii ,niste coji de nuca mari,pe mare,filmate de sus in jos sa ramai mut la ce flota organiza Agamemnon grasanu'. Am uitat sa-ti spun ca Ahile avea corabioara lui cu luptatori de elita, ca mercenarii de azi.
Care asculta orbeste si se lupta pana la moarte,bine si fara frica.Erau mai fiorosi ca ceilalti iar Ahile,un criminal cu inima de trandafir,pe ochii lu' mama.Sare scena filmului la viatza pasnica din Troia.Troia era o cetate mare,mare pe malul marii.Daca ar fi vazut Ceausescu filmul,si-ar fi construit si el una la Neptun.Dar acum joaca table cu Agamemnon in iad,intr-un cazan de ciorba.Ei sunt perisoarele.
Si Hector,marele luptator avea o nevasta si un copil mic si il iubea tare mult.In film nu arata numerele lu Paris cu Elena sparta,din Sparta insa,Gicule, pe dintzii nespalati ai lu' tac'tu,dintr-o data aparu flota lu' Agamemnon la orizont,sute de coji de nuca .Phiiii..
Alerta mare,ca aia de la pompierii din sat cand te imbeti tu si dai foc la staul.Si sa vezi drace,Ahile cu corabia lui se indrepta spre mal si toate celelalte corabii statura pe loc.Agamemnon,sa dea in boala nu alta,crezu ca Ahile face asta sa se sinucida.Cati sa fi fost in barca lui? 30-40 luptatori,fiorosi dar pe mal, o armata intreaga.Tot pe mal,era templul lui Apollo,zeul aparator al Troiei,cu statuia lui,toata din aur,Gicule,kile de aur ca de-as avea eu macar capul n-as mai munci pana la pensie.Stai un pic? N-am munca si n-am avut niciodata,ce vorbesc prostii,la pensie e in fiecare zi.Asa, pe ochii tai sasii,Gicule,ajunge Ahiles cu flacaii la mal si troienii trag cu sagetile in ei si omoara vreo jumate.Dar ei tot 30-40 raman si ,sa vezi aici tactica de lupta, se acopera cu scuturile.Asa simplu si inainteaza ca o broasca testoasa.Si ajung la templu, omoara popii din templu si taie capul statuii lui Apollo.Vede asta Hector si vine cu 5-6 soldati si intra in templu.Hop,soldatii lui Ahiles ii macelaresc insa pe Hector il lasa in viatza.Ii zice Ahile lu' Hector, nu te omor,ca nu vede nimeni cand te omor si nu valoreaza.Ii da drumul si Hector se roieste cu o moaca fioroasa si putin infricosata.
A, am uitat sa spun, grecoteii omorasera doar preotii bosorogi si au lasat-o in viatza pe o preoteasa tanara,mama Gicule,o bucata buna,una,am uitat cum ii zice,ceva cu B.O sa-i zic Bunicica.Bineintzeles Ahile o ia in cortul lui sa o converseze.Si bineintzeles Bunicica era verisoara lui Hector si Paris.Gicule, pe banii pe care tac'tu ii bea, Iliada asta are mai multe nume ca Biblia.
Fericire mare pe greci, prima lupta castigata, baute pe plaja la focul tortzelor,Agamemnon in culmea fericirii.Deja uitase ca Ahile castigase lupta,ca datorita lui grecoteii au debarcat.
Intre timp,Ahile cu Bunicica in cort,la palavre,el ii baga filozofie,ea ii zice ca e destept si frumos,ca il credea doar barbar.
Si in loc sa i-o traga din prima noapte o lasa sa doarma,asa murdara si batuta cum era.Ahile asta era un criminal dar si un filozof,zicea ca zeii ii invidiaza pe muritori,ca la muritori totul e mai frumos din cauza ca mor.N-am inteles de ce,e ca si cum la tine
Gicule ,toate femeile te vor din cauza ca-ti put picioarele.

va urma....
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...