Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Realităţi. Paralele?


de ionuţu la: 27/09/2008 11:04:53
rezumat: Costel şi Angela plănuiau de mult această vacanţă. Trebuia să fie perfectă.
voteaza:
Costel şi Angela plănuiau de mult această vacanţă. Trebuia să fie perfectă. De aceea făcuse Costel pe dracul în patru şi-şi mituise şeful de tură ca să-i dea mai multe nopţi de lucru. Nopţi după care mergea, evident la schimbul doi. Tocmai ca să poată strînge mai mulţi bănuţi. Nici Angela nu se lăsase mai prejos. Nu mai dădea replicile ei acide şefei sale de la coafor, strîngea din dinţi şi-şi tundea clientele care veneau şi după închiderea programului, pentru că orice oră suplimentară în plus, le-ar fi asigurat mai mulţi bani. Bani care la rîndul lor, le-ar fi asigurat liniştea unui concediu pe litoralul romînesc, concediu la care visaseră demult, de cînd se cunoscuseră şi-şi furau săruturi timide, serile pe bancă, în parc. Anii trecuseră însă, ea rămăsese însărcinată, fură nevoiţi să se grăbească din cauza sarcinii, cu nunta, nuntă la care toate neamurile bune şi proaste, se simţiseră bine şi-şi umpluseră şi sacoşele, lăsîndu-i pe eroii noştri obosiţi, cu niscaiva parale (cît să-şi permită o maşină de spălat cu bule de aer, un aragaz şi-un frigider, şi-un pătuţ şi cărucior pentru ăla micu’ ).
Acum, Costeluş Jr. se afla în vacanţă la bunicii lui de la Bîrlad, părinţii lui Costel Sr. Prilej pentru care puteau, după 7 ani de muncă, să plece în vacanţa atît de mult visată. Concediul veni, îşi făcură bagajele: raniţa lui din armată, o valiză cu role (troler, cu greu împrumutat de la vecina lor Caty) şi un rucsac mai mic pentru Angela, unde urmau să-şi ţină banii, telefoanele, aparatul foto Smena (rusesc) cu film de 36 de poziţii, atunci cînd mergeau pe plajă. Drumul cu trenul fuse lung, obositor, şi scump în raport cu condiţiile de călătorie oferite de CFR. Dar şi aici strînseră din dinţi gîndindu-se că oricum trenul este mult mai sigur decît autobuzul, sau o maşină.. “la cîţi nebuni sunt azi în trafic, nu se ştie niciodată!” obişnuiau să spună amîndoi, mereu.
Dar iată că ajunseră şi la mare. Ce găsiseră acolo îi dezamăgi pe loc, din start. Mizeria, plaja plină de chiştoace şi coji de seminţe, fumul gros şi înecăcios al micilor şi al hamsiei prăjite (pe care Costel abia aşteptase s-o mănînce) combinate cu aglomeraţia şi zgomotul manelelor asurzitoare şi deocheate, o făcuseră pe Angela să-i dea lacrimile. Lacrimi care se scurgeau pe obrajii brăzdaţi de riduri premature, lacrimi de tristeţe, frustrare, dezamăgire. Costel reuşi s-o împace, spunîndu-i că “în fond, au 10 zile de vacanţă, şi că dacă ignori mizeria, te vei putea bucura măcar de sunetul valurilor mării nevinovate de jegul şi mizeriile oamenilor”.
Primele zile trecură astfel repede, aşa cum trece timpul atunci cînd te afli în vacanţă - adică pe repede înainte - şi nici măcar nu apucaseră să vadă răsăritul soarelui de pe plajă, aşa cum făcuse Costel în adolescenţa sa, cu o fostă iubire de-o vară, şi cum îi promisese Angelei de atîtea ori că vor face. Aşa că, în penultima zi, se treziră mai devreme decît de obicei, găsiră un loc mai retras pe plaja mai degrabă curăţată de pescăruşi de resturile alimentare, decît de cei însărcinaţi cu treaba asta, şi aşteptară ca soarele să răsară la picioarele lor, dintre valurile mării. Momentul a fost unul special, cu Angela în braţele lui Costel, avînd amîndoi razele roşii ale soarelui pe chipuri. Se sărutară aşa cum n-o mai făcuseră încă din liceu, după care aţipiră sub căldura blîndă, încă, a soarelui matinal.
Bip, bip, bip, bip…Angela se simţi legată, avînd corpul plin de durere. Deschise ochii şi se văzu într-un pat de spital. Îşi aduse brusc aminte ce se întîmplase. Roţile mari, forţa cu care se simţiră călcaţi, urletul inuman al lui Costel, chipul lui dispărînd în spatele roţilor maşinii de teren. Costel, apărut ca din senin, o mîngîie pe obraji. “Bine că nu a fost mai rău!”. Găsiră sub perna Angelei două bancnote de 50 de lei. Lăsaţi, se pare, de către tatăl celui care-i călcase cu SUV-ul pe plajă..
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (7):


Gustul hartiei de 50 lei - de cosmacpan la: 27/09/2008 15:57:56
mai ai ceva mici de pus la dumicat? pana nu e prea tarziu si se lasa seara. astept...
#345623 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de zaraza la: 27/09/2008 16:04:20 Modificat la: 27/09/2008 16:04:57
textul incepe promitator, dar finalul e aiurea, prea aduce a "stirile de la ora 5". asta in cazul in care l-ai vrut text literar. daca e doar stire romantata, atunci n-am nimic de comentat, decat ca mai bine se duceau in turcia sau in grecia.

zaraza
#345624 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza, - de ionuţu la: 28/09/2008 10:11:52
eu nu strivesc corola de minuni a lumii. :)))) Şi nu caut să mă dau drept scriitor. Tu de ce nu-ţi faci blogg..că am văzut ce ai publicat pînă acum. Nimic literar. Mulţam' fain! ;)
#345707 (raspuns la: #345624) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ionutze - de zaraza la: 28/09/2008 10:36:41
a mai fost discutia asta: am voie sa zic ca nu-i buna mancarea daca eu nu-s bucatar? tu ce parere ai?

zaraza
#345709 (raspuns la: #345707) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de irma la: 28/09/2008 11:19:30
mi-a placut! :))
#345714 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zarază - de ionuţu la: 29/09/2008 07:40:18
că da. ;)
#345903 (raspuns la: #345714) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irmei - de ionuţu la: 29/09/2008 07:41:01
mulţumesc! ;)
#345905 (raspuns la: #345714) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...