Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Nevoia de coerenta


de Roman Haduch la: 13/10/2008 22:50:25
rezumat: Sa nu strigam lupu!, lupu!, lupu! fara temei. Auuuuuuuuuu! s-aude lupul flamand, care s-a apropie tiptil si ferm
taguri: Capela - dezvaluiri Salonul 
voteaza:
dupa ce am vazut imaginile sugestive aflate pe o fatza a pachetului cu tigari si , am citit mesajele explicite aflate pe cealalata fatza a aceluiasi pachet , am privit fatza frumoasa a unei persoane culte ce sorbea fum din tigara cu tutun , am inteles ca planeta insasi e pe duca , viciul ne-a scobit ochii, adanc, in creier, a perforat instinctul de autoapare si prin gauri a turnat anestezic (nu imi pasa, eu beu tutun).
Porunca Domnului Hristhos de a iubi pe aproape ca pe tine insuti cade intr-o amara desuetitudine. Cine isi agreseaza propriul trupul (si cine nu face asta?) si se taie adanc pe el cu lama poftelor, lasand sa i se scurga vlaga , nu poate fi capabil de a mai iubi pe aproapele sau desi , parca isi da viata pentru acesta , pentru a ii arata sa nu faca si el la fel. Cu drag Roman Haduch
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (18):


sf. Pavel a spus - de maria de las maravillas la: 14/10/2008 16:37:34
"toate ne sunt ingaduite dar nu toate ne sunt de folos".
si a aflat o comoara cine a invatat ce ii este si mai ales, ce nu ii este de folos.
#351004 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Roman - de Galbenush la: 14/10/2008 16:55:32
Daca-mi permiti, tabagismul,alcoolismul, etc,sunt boli si nu vicii.Jocurile de noroc,deasemenea.Orice dependenta dealtfel, de ceva ori de cineva. Poti fi dependent de o persoana, numind dragoste sentimentul,dar e boala.
Shopingul(shoppingul?),mania de a cumpara, e boala.A manca prea mult ori prea putin, cantarindu-te mereu, sunt boli,bulimia,anorexia.Poate ca judecand un fumator ori un alcoolic e mai grav decat a bea ori a fuma.
Cand avem astfel de situatii in preajma noastra, e bine sa intelegem,sa ajutam, sa cautam cauza.
Abia asa reusim sa fim coerenti!
E adevarat, nu ne iubim pe noi insine! Si atunci,cum ii putem iubi pe ceilalti? Simplu!!!! Cerem iubire de la Cel de Sus, El ne da si noi dam mai departe...
#351010 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Roman Haduch la: 14/10/2008 19:57:03
"tabagismul,alcoolismul, etc,sunt boli si nu vicii."
Viciile care sunt ?
"Poate ca judecand un fumator ori un alcoolic e mai grav decat a bea ori a fuma. " Nu judec un astfel de om insa nu-l incurajez si nu-i spun ca sa fumeze mai mult ca devine mai sanatos, mai viril , mai puternic.
Galbenush, eu sunt uimit de chestia cu anuntul de pachet si gestul de a aprinde tigara si a sorbi fum. Nu judec pe fumator dar stiu ca mult bine i-ar face sa se lepede de tutun.
Sunt uimit ca ani la randul reclamele la tutun au bombardat omul. Eurile din alimente, constructia pepsi si coca-cola, cafelele, medicamentele etc.
#351116 (raspuns la: #351010) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
romane - de proletaru la: 14/10/2008 20:12:37
fanatismul si habotnicia sunt mai nocive decat orice fum.
#351129 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Roman - de Sancho Panza la: 14/10/2008 20:45:00
uneori sunt pusa in urmatoarea situatie:
ori strang pe cineva de gat (ei, n-o lua chiar add-literam...poate fi vorba si de violenta verbala)
ori imi aprind o tigara si imi tin mainile ocupate, inspir, esxpir pana numar la 10...20...30...si ma calmez.

ce ma sfatuiesti sa fac?
#351139 (raspuns la: #351116) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Roman - de Galbenush la: 15/10/2008 09:39:06
Viciile? Adica defecte, chiar pacate: rautate, orgoliu, judecata aproapelui, ura, invidia etc.
Roman, despre alcoolism si tabagism vorbesc in cunostinta de cauza. Si,bineinteles, in trecut, am cunoscut si eu sentimentele de ura, dispret, scarba chiar fata de persoanele acestea...
Iar apoi, viata m-a schimbat in judecatile si prejudecatile mele.
Nu spun ca e BINE sa bei si sa fumezi, NICI INTR-UN CAZ!!! Spun ca sunt boli, poate nu in toate cazurile...
Daca ar fi sa alegi o persoana din doua, una care bea dar e sensibila si buna, da si camasa de pe ea si alta care nu bea dar are sufletul nepasator cand trece pe langa un flamand, tu cu cine ai tine? Pe cine ai alege ca tovaras de drum?
#351286 (raspuns la: #351116) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sancho - de Roman Haduch la: 15/10/2008 13:55:14
1.- calm,
2.- mai calm
3.- numeri pana la 10
4.- arunci pachetul de tigari
5.- alergi brusc spre persoana care te a scos din sarite , o imbratisezi si o pupi pe ambii obraji
conecintele te vor umple cu uimiri
asa ca eu strig de pe acuma pentru tine, aleluia !!21
#351428 (raspuns la: #351139) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da... - de Sancho Panza la: 15/10/2008 14:22:39
conecintele te vor umple cu uimiri

sau de reactii epiteliale de factura alergica.
#351477 (raspuns la: #351428) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Roman Haduch - de cher la: 19/10/2008 20:25:41
Nu este chiar in legatura cu subiectul, dar :
Cred ca simti lipsa unei misiuni o sarcina in numele unei cauze in care sa crezi si careia sa te dedici,un fel de misionariat. Parca ti-ai dori sa faci ceva deosebit in numele lui Hristos. Te provoc la o discutie, (daca vrei insa sa discuti doar cu mine. Nu cred ca ceilalti vor intra in vorba).
Pentru mine Iisus este cuvantul lui Dumnezeu, iar Dumnezeu personificarea moralei crestine. Nu as dori sa ma combati in aceste idei caci ne incurcam in perspectiva din care discutam religia. Dar as vrea sa discuti cu mine o pilda din evanghelie. Pilda cu talantii.
Din punctul meu de vedere Dzeu nu este drept, este doar cinstit, stii la ce sa te astepti de la el. Iti da la nastere o suma de calitati si avantaje, daca le folosesti bine, capeti ajutorul sau, daca nu le folosesti bine capeti nepasarea sau dispretul sau.
Este drept ? Nu este nedrept oare cand imparte talantii neegal ?
#353416 (raspuns la: #351116) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de Roman Haduch la: 20/10/2008 19:36:57
"Nu este nedrept oare cand imparte talantii neegal ? "
Dumnezeu este suveran. Eu ii multumesc pentru fiecare suflare de viata intrucat El , in Biblie , mi-a descoperit ca fiecare suflare de viata a mea este de fapt o lumina a Lui care sade peste mine si patrunde pana in intimitatea electronilor din norul de electroni care alcatuieste fiecare atom care compune celulele din care este constituit trupul meu, numit vas de lut, in care sunt asezate, cu dragoste si atentie de Tata, parte din slovele Scripturii si totodata, innobilat cu titulatura de "Templul Duhului Sfant."
Cher, Dumnezeu este bun si El ne incredinteaza talantii dragostei Sale avand in vedere potentialul fiecaruia dintre noi care potrivit Apostolului Pavel, este maxim intrucat " pot totul in Hristhos care ma intareste" Imi asum jugul Lui pentru ca este bun.
Eu sunt onorat sa ascult parerea ta cu privire la pilda talantilor. Daca am citit- o am citit o de mult si vreau sa fiu acum in cunostinta de cauza,sa recitesc Cuvantul Lui Dumnezeu , sa cuget asupra Lui si cu ajutorul Mangaietorului sa -l inteleg corect si sa mi-l insusesc pentru a imi fii lumina, reala, pentru pasii vietii mele de credinta, in viata noua pe care o traiesc prin har .Dumnezeu sa te rasplateasca pentru ca, prin comentariul tau ai starnit in mine frazele postate. Eu iubesc pe Domnul Iisus Hristhos si ii sunt recunoscator , intrucat m-a vindecat de cea mai urata forma de lepra a pacatului care imi napadise sufletul, mintea si carnea trupului. De aceea , in cunostinta de cauza si pentru ca este frumnos sa fim recunoscatori spun Aleluia! Traiasca Domnul ! si inchei comentariul cu inima deschisa catre EL care , in dragostea Sa o umple cu senzatii proaspete , sentimente inviorate, in fatza carora nu pot spune decat "Gustati, si vedeti cat de bun este Domnnul ! Amin!.
#353853 (raspuns la: #353416) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Roman Haduch - de cher la: 20/10/2008 21:25:46
As minti daca n-as recunoaste ca si eu multumesc lui Dumnezeupentru multe si cred ca in fiecare zi am pentru ce multumi. Uneori am impresia ca si necazurile (care sunt serioase) au o parte buna caci altfel as face greseli mult mai mari datorita firii mele, sa zicem "pacatoase"...
Stiu ca nu fac parte din cei dezmosteniti de soarta, pe care Dzeu i-a trimis pe lume fara nici un talant si chiar daca nu fac parte din cei carora le-a dat 10 talanti, mi-a dat macar 5 si recunosc ca nu i-am inmultit cum trebuie. Dar faptul ca nu incepem toti viata in conditii egale mi se pare o nedreptate. O mai repara El pe parcurs, dar viata in general este "nedreapta"...
Recunosc insa ca atunci cand crezi in Dumnezeu cu sinceritate, poti trece prin viata mult mai usor si parca toate ti se implinesc.
Sincer, nu stiu daca cred in Dumnezeul biblic, dar cred ca am un loc pentru El in mintea mea, chiar daca il vad diferit.
#353900 (raspuns la: #353853) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cher - de Roman Haduch la: 20/10/2008 23:26:36
Am experienta cu Dumnezeu. Ma opresc doar a-ti marturisi ca am cautat fericirea prin "labirint" si nu numai ca nu am gasit-o insa am fost jefuit si de multi ani ai vietii mele, ani irositi in orientalism, studii superficiale de spiritism, gustand tigari , alcool si altele . ... Cu alta ocazie sper sa sa fiu mai coerent.
Daca ti-au mai ramas din cei "5" talanti pune-i in lucru. La fel fac si eu. Important este sfarsitul lucrurilor dar tot la fel de important, ca om este sa incepi un lucru conform cu voia Lui Dumnezeu si El te va ajuta sa-ti realizezi viziunea ta , proprie. E noapte , acum inchei cu propozitia curenta, fiecare ne zbatem intr-un intuneric personal, intunericul meu este altul decat intunericul tau de aceea Dumnezeu lumineaza specific intunericul fiecaruia in masura in care noi dorim sa fim luminati , sa avem lumina, sens , calauzirea si sa iesim astfel din "labirint".
#353943 (raspuns la: #353900) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Roman Haduch - de cher la: 21/10/2008 14:45:20
Ai dreptate ! Dumnezeu este un subiect de care poti vorbi la nesfarsit. Imi pare bine ca am discutat si sper sa nu iti faci impresie rea despre mine.
Incerc si eu sa-mi valorific talantii, asa cum spui. Numai bine!
#354193 (raspuns la: #353943) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
exista un timp pentru fiecare lucru - de Roman Haduch la: 27/10/2008 15:52:36
Pentru mine este un timp al nevoii de coerenta. In defasaj cu un procent semnificativ din randul semenilor , alerg , dar nu fara tinta ci ci luptând să ating linia de sosire a Coerentei. Nu importa daca sunt al noulea , al optsprezecelea ori penultimul, important este să ajung la Coerenţă, apoi , sigur, ne tragem sufletul, ne destindem, ne energizam, si luam un nou start tintind eficienta. In tribune Poezia, fluturând steagul Fericirii, se infioară scandând .
#356111 (raspuns la: #354193) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
privesc in propria-mi fraza si, uneori ma mir - de Roman Haduch la: 29/10/2008 16:47:12
organul de urmarire penala - de Roman Haduch la: 29/10/2008 15:38:49
stabilind adevarul pe baza de probe a incheiat urmarirea penala, ne-a prezentat materialul de urmarire penala si a intocmit Rechizitoriul dispunand trimiterea in judecata in stare de libertate.Este limpede , fiecare dintre noi va da socoteala pentru fiecare vorbulita rostita . Doamne ajuta -ne sa invatam carte intrucat . Trebuie sa inlaturam sigiliul pe care sta scris " moartea este atat de sigura pe ea incat nu a ezitat sa deie fiecarui om o viata in avans" . Acest sigiliu este otravitor intrucat moartea nu poate sa dea nimic , ea numai ia.
#356831 (raspuns la: #356111) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Roman - de mazariche la: 29/10/2008 17:35:18
"Acest sigiliu este otravitor intrucat moartea nu poate sa dea nimic , ea numai ia."

Nu pot sa cred c-ai zis asta. As fi putut s-o zic eu, de la tine insa imi suna deznadajduit. Imi placea optimismul credintei tale.
Credinta care-ar fi zis ca moartea e doar pasul spre viata vesnica.
#356848 (raspuns la: #356831) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mazariche - de Roman Haduch la: 29/10/2008 22:11:27
am vorbit din auzite si nu din incredintare. Imi cer scuze. Ma bucur mult si iti multumesc pentru ca:
1.- nu ai zis-o tu;
2.- mi-a vorbit Dumnezeu , prin tine.
Sa traiesti vesnic draga prietene Mazariche
#356935 (raspuns la: #356848) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Roman Haduch - de cher la: 31/10/2008 00:25:24
Moartea desparte doua stari ale fiintei din care nu cunoastem decat pe prima si asta pentruca asa este probabil corect. Nu putem sa spunem ca moartea nu ne da nimic. Poate ne da liniste, poate altceva...
In ce priveste judecata lui Dzeu nu ma tem ca va fi lipsita de corectitudine si de dragoste pentru fiinta umana pe care el singur a facut-o cu pacatele si calitatile ei.
#357512 (raspuns la: #356831) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...