-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Vom trai si vom afla...


de Paianjenul la: 15/10/2008 05:54:07
modificat la: 15/10/2008 05:57:13 arata originalul
taguri: Diverse 
voteaza:
Ocazional ma impotmolesc in cite un forum in care se dezbate (in limba engleza) subiectul CREATIONISM vs. EVOLUTIONISM, si cum mi-e obiceiul, ii provoc pe pro-evolutionistii mai băţosi sa se ia in coarne cu "diletantii"/"habarnistii"/”semidoctii” de la AiG (http://www.answersingenesis.org/) (http://www.answersingenesis.org/feedback/sendmail.aspx?TopicID=WebFeedback).

De ce, de ne-ce, nici unul din acesti “tiranozauri” nu accepta provocarea – putinii care catadicsesc sa-mi raspunda invocind tot soiul de pretexte pt. refuzul lor [cel mai obisnuit fiind pretentia lor de “sobrietate” de indivizi “rationali”, temeinic informati in ale evolutionismului... deci, prea seriosi pt. a se preta la dispute cu niste “pseudo-oameni de stiinta”, care chipurile si-ar fi dobindit/(cumparat?) diplomele si titlurile pe la niscai “Stefan Gheorghiu”-ri(!) occidentale cu profil de biochimie, microbiologie, paleontologie, antropologie, whatever (http://www.answersingenesis.org/home/area/bios/ - jumatatea de jos a paginii), dar care isi compromit creditul academic pt. ca se incumeta sa chestioneze credibilitatea teoriei evolutioniste].

Cu patru ani in urma fierbea in cafeneaua.com subiectul Cassandrei “Oamenii nu se trag din maimuta” (http://www.cafeneaua.com/nodes/show/5055/oamenii-nu-se-trag-din-maimuta/1). Am invitat-o cu acea ocazie pe ea (si pe suporterii ei) sa-i ia la “gîdilat” pe aceiasi "diletanti"/"habarnisti"/”semidocti” de la AiG ( http://www.answersingenesis.org/) si sa ne demonstreze acolo! cit de solide sint cunostintele si argumentele ei pro-evolutioniste (http://www.cafeneaua.com/nodes/show/6855/-answers-in-genesis/1). Vazind ca toti tac milc, mi-am inchipuit ca s-au retras pt.... regrupare… si ca, mai devreme sau mai tarziu avea sa urmaze surpriza-şoc: macelul “impostorilor” dela AiG. Dar... n-a urmat nici macar un comentariu-replica la provocarea mea, din partea Cassandrei, desi pt. urmatorii doi ani se afla tot prin zona... si desi am toate motivele sa presupun ca nivelul ei de limba engleza i-ar fi permis sa se angajeze confortabil in controversa cu zişii faliţi...

Ca agnostic/sceptic ce ma declar, evident ca nu aia astept de la cei pe care-i invit la duel cu AiG-istii - sa dispute logica/ilogica ideii de existenta a lui Dumnezeu, a Duhului Sfint, a nasterii lui Isus din fecioara Maria, a conceptelor de pacat si mintuire, etc… ci sa vreau sa-i urmaresc “live” cum isi sustin punctul de vedere atunci cind vine vorba de unele aspecte tehnice ale teoriei evolutioniste [datarea cu carbon 14 radioactiv/potasiu-argon, potopul global (de ce da/nu?), Big Bang (de ce da/nu?), vechimea reala a rocilor/fosilelor, chestii de genetica... etc...).

Vor obiecta unii: “De ce si-ar risipi cineva timpul pretios in asemenea controverse, cind exista deja site-uri care expun cu lux de amanunte ambele puncte de vedere - atit cel creationist cit si cel evolutionist?!... si atitea forumuri pe net, unde se desfasoara asemenea dezbateri?!”...

Well, din cite mesaje de feedback negativ primesc cei de la AiG, n-am remarcat nici unul semnat de Richard Dawkins, Sam Harris, Garry Wolf, sau macar de la John Stear – care n-a precupetit uriasul efort de a creea chiar un site-replica (http://www.noanswersingenesis.org.au/) la http://www.answersingenesis.org/.

Dilema mea: daca argumentele contraevolutioniste ale “pseudo”-ilor de la AiG sint chiar atit de lipsite de fundament, cum de-or fi rezistind mai sus citatii RD, SH, GW, JS – carora nu le lipseste deloc sarcasmul – sa nu se “ia” de ele (pe terenul gazdelor)?... Si cum se face ca din cei care catadicsesc s-o faca totusi, (http://www.answersingenesis.org/Home/Area/feedback/Negativeresponses.asp), doar pe unul l-am vazut sa mai “calce” pe-acolo si-a doua oara?!...

De ce manifest atit de mult interes pt. disputa CREATIONISM vs. EVOLUTIONISM devreme ce pe mine personal nu ma intereseaza nici macar viata asta (pt. care am cit de cit o certitudine), necum o eventuala viata viitoare si eterna (pt. care n-am nici o certitudine)?... Pt. cel putin un motiv: e timpul (si cazul) ca cineva care intelege esenta teoriei evolutioniste (ex. AiG-istii) sa exercite cit mai multa presiune asupra sustinatorilor acesteia

- fie pt. a-i determina s-o debaraseze de orice balast care-i compromite credibilitatea,

- fie sa inceteze s-o mai forteze pe gitul altora – asa cum sint acuzati promotorii religiei ca o fac...

Pina una alta, imi place cum joaca AiG in acest meci...


PS.

Hai "dinozaurasilor" din cafeneaua.com (Mao, motanelul...): care va "implicaţi" (http://www.answersingenesis.org/feedback/sendmail.aspx?TopicID=WebFeedback)?... Ca pe tuṣa tare mai sinteti "confidenţi"!...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (110):


hahahaha - de motanelul la: 15/10/2008 08:24:38
mooooooor :P
cata risipa de energie din partea ta, colega :)))
ce doamne iarta/ma ar trebui sa demonstrez sau sa nu demonstrez?
vrai tu sa rezolv aicisa o disputa de proportii filosofice? da io ce castig la afacerea asta, in afara de tocatul nervilor? =))
crezi dragule ce vrei, e dreptul tau :)))
ma 'niervez si io cand imi vine nu asa ...provocat cu dinadinsul :P poate si pe aici daca va fi cazul da acu' sunt in toane bune.
si hai sa nu zici ca mi/s rau si nu/ti incurajez confa.. dau io startu':

creationistii stinks...gata provovarea. baga mare :)))
#351265 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spider - de proletaru la: 15/10/2008 08:49:55
citind subiectul tau gasesc doua probleme: ai un un punct de vedere diferit de cel al gruparii AiG si vrei sa iti impui propria viziune antrenand useri care sti ca impartasesc aceste idei. nimic rau in asta. ce nu vad e telul acestui demers: doar sa comentam? sa ne luam in coarne cu AiG? sa le demonstram CE? si dupa aceea ce sa facem?
eu cred ca AiG e doar o interfata la cestiueuce secta sau biserica. grupuri din astea sunt cu miile iar scopul propagandei lor e de a atrage viitori enoriasi. plina tara de misionari, asociatii caritabile care mascheaza cate o secta, binefacatori de ocazie care sunt gata in orice moment sa iti arate "adevarul". doar nu vrei sa incepem sa ii "pocaim" pe acesti vazduhisti.
inainte sa ne "infigem" in AiG (de care sincer, ma doar nicaieri) am putea discuta prieteneste cu cei cativa propagandisti de pe cafenea. mi se pare mult mai constructiv.
btw, mi se pare perversa strategia acestora de a se amesteca in tot felul de discutii, sa mimeze interesul pentru ideile noastre si apoi sa incerce sa ne de-a pastila cu rahaturile lor bengoase.
nu stiu daca e un singur user clonat, dar de pe margine par mai multi.

la un job anterior am trait o experienta asemanatoare cu o gasca intreaga de sectanti ("crestinii" lu' peste prajit)care pareau inofensivi la inceput ca mai apoi sa exercite o presiune constanta si intensa asupra celor care nu eram ca ei, pe teme religioase. un fel de strategie socratica. ghinionul lor era ca nu ii ducea capul. cu putine exceptii, masa de "credinciosi crestini" (cum le place sa se autodefineasca) e formata din indivizi cu slabe rezonante intelectuale, habotnici proveniti de la marginea societatii. e singurul loc in care multi dintre ei sunt bagati in seama. exista si exceptii dar ele sunt rare. personal ii consider niste minti incuiate si nu vad rostul in a-i "trezi". eu zic sa-i lasam in fericirea lor.
nu iti critic ideile, cu care in principiu sunt de acord, cred insa ca a ne lua in coarne cu "diletantii"/ "habarnistii"/ "semidoctii" de la AiG nu duce nicaieri.
#351268 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Spider - de Sancho Panza la: 15/10/2008 09:53:43
n-ai sa vezi...:)
#351298 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spider - de Intruder la: 15/10/2008 11:08:40
stiam linkul, (poate tot de la tine de pe vremea Cassandrei?) dar nu l-am frunzarit sub aspectul "imi place cum joaca AiG in acest meci", ci pur informativ.
"the key to the age of the earth"...mi-a placut commentul de la subsolul articolului, l-am citit acum. mdeh...pacat ca nu ma pricep, dar e clar ca trebuie sa aiba si revers.

ok, treaba este ca evolutionistii "mizeaza" pe lacunele creationistilor si invers. sunt multe "locuri libere" in ambele teorii si...n-avem cu ce sa le umplem, asta-i adevarul!
...si se bajbaie, se presupune, se chibiteaza. deocamdata.
#351323 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru ca - de M a o la: 15/10/2008 12:00:42
iti plac atat de mult provocarile, uite iti recomand si eu o adresa, asta ca sa poti face o comparatie intre modurile de abordare ale problemei atunci cand este fiecare, LA EL ACASA:):
http://www.atei.ro/

In ce priveste invitatia ta, as urma-o bucuros daca ar fi si o varianta in limba in care gandesc. Ar fi mult mai simplu pentru ca "intortocheate sunt caile domnului...":)
#351349 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
i don't get it - de Maximilian Serban la: 15/10/2008 12:19:13
atata timp cat m-am dumirit in capul meu cam cum sta treaba, indiferent de cum ar sta ea, si am la indemana o teorie care functioneaza (pentru mine in special), de unde vine nevoia de a ma baga in sufletul altuia?
#351354 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paianjene - de om la: 15/10/2008 16:38:25
Ocazional ma impotmolesc in cite un forum in care se dezbate (in limba engleza) subiectul CREATIONISM vs. EVOLUTIONISM, si cum mi-e obiceiul, ii provoc pe pro-evolutionistii mai băţosi sa se ia in coarne cu "diletantii"/"habarnistii"/”semidoctii” de la AiG = ii provoci tot in engleza? ;)

Mie sa-mi comunici numai rezultatul final, ca de speculatii...sunt satul pana peste cap ;)
#351678 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
motanelul - de Paianjenul la: 16/10/2008 00:56:02 Modificat la: 16/10/2008 03:11:24

"cata risipa de energie din partea ta, colega :)))"

- Nu consider. Ma pasioneaza ideea.

#351951 (raspuns la: #351265) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Maximilian Serban - de Paianjenul la: 16/10/2008 03:02:44 Modificat la: 16/10/2008 03:03:33

"de unde vine nevoia de a ma baga in sufletul altuia?"

- Cine s-a "bagat" in sufletul cui?... (cumu si in ce feliu?...)...

#351952 (raspuns la: #351354) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de Paianjenul la: 16/10/2008 03:09:39 Modificat la: 16/10/2008 03:13:28

"ii provoci tot in engleza? ;)"

- Da-n ce altceva, devreme ce acolo in aia se dezbate...

"Mie sa-mi comunici numai rezultatul final, ca de speculatii...sunt satul pana peste cap ;)"

- Numa'ce gasesc combatantii...

#351953 (raspuns la: #351678) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de motanelul la: 16/10/2008 08:43:46
:)))
#351967 (raspuns la: #351951) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Corona - de Sancho Panza la: 16/10/2008 09:40:26
Daca ne referim la "Geneza" ca la o metafora simpatica si placuta la citit, partea ultima care de refera la creatia lui Adam ar putea face casa buna cu afirmatia de mai sus.

ma ierti, dar tu ce Geneza ai citit? editia de buzunar?
de fapt, daca ai citit-o drept "o metafora simpla, nici nu ma mir ca ai inteles ce ai inteles...
#351985 (raspuns la: #351954) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
a impaca capra cu varza - de M a o la: 16/10/2008 13:35:27
Impacare, impacare, numa' ca varza tot ii mancata de capra.
Citat din manualul de religie: "asa deci se divide celula, cu ajutorul lui Dumnezeu":)))
Evolutie, evolutie, da' supravegheata!:)
#352073 (raspuns la: #351954) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mao - de Sancho Panza la: 16/10/2008 13:37:46
dar ce-ti veni sa citesti asa ceva? :) mai bine ia Basmele romanilor - sunt mult mai instructive.
#352074 (raspuns la: #352073) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
a impaca capra cu varza - de M a o la: 16/10/2008 13:35:27 - de om la: 16/10/2008 16:25:37 Modificat la: 16/10/2008 17:54:16
"asa deci se divide celula, cu ajutorul lui Dumnezeu":))) = multam Mao. Nu stiam ca sunt in manuale de religie :)) Celula se divide cand vrea muschii mei, daca ma supara o bag in apoptoza.
Cand sunt in mood pt reactii violente o dezmembranez (un fel de despielitare ;) pe la 15k g/15'/4grade Celsius in TRIS :))
#352142 (raspuns la: #352073) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mao - de Sancho Panza la: 16/10/2008 13:37:46 - de om la: 16/10/2008 16:29:17
mai bine ia Basmele romanilor - sunt mult mai instructive. = hmmmm, am avut candva o discutie cu Proud care spunea ca nu prea este bine sa citim basme (ceva legat de brainwash)...cu toate ca mie imi place sa ma joc cu ielele ("e" nehalite rau de tot si asta-mi place la ele...tot vor sa ...danseze ...neintrerupt :)
#352143 (raspuns la: #352074) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Paianjene - de om la: 16/10/2008 16:36:26 Modificat la: 16/10/2008 16:39:26
Numa'ce gasesc combatantii... = pot sa fiu eu moderatorul/arbitrul, ca sa bag dracii in ei? :)))))))))))))))))))))
#352147 (raspuns la: #351953) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mao - de Intruder la: 16/10/2008 17:08:42
Citat din manualul de religie: "asa deci se divide celula, cu ajutorul lui Dumnezeu":)))
Evolutie, evolutie, da' supravegheata!:)


mah, tu glumesti!! asa-i???
#352155 (raspuns la: #352073) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sancho - de M a o la: 16/10/2008 18:39:11
De prin ziare, adunate... Pfuuuaaaiii, basmele romanilor sunt... le-am recitit si-n adolescenta...si nu m-as da inapoi nici acu', la aproape juma' de secol!
#352189 (raspuns la: #352074) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de M a o la: 16/10/2008 18:43:28
Da, mai, da' tu esti numa-nsufletit si binecuvantat de Dansu'!:)))
#352194 (raspuns la: #352142) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrusu - de M a o la: 16/10/2008 18:44:42
As vrea io!:)
#352195 (raspuns la: #352155) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Om - de Sancho Panza la: 16/10/2008 18:44:55
spunea ca nu prea este bine sa citim basme (ceva legat de brainwash)...

eu consider ca din cand in cand e absolut necesar sa-l spalam, la cata zgura se aduna pe el!
#352196 (raspuns la: #352143) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mao - de om la: 16/10/2008 19:18:51
in toate este o ierarhie, EL, moi si apoi celula :))
Mi-a dat mana libera sa-mi fac de cap pe aici :))
#352210 (raspuns la: #352194) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SP - de om la: 16/10/2008 19:21:10
eu consider ca din cand in cand e absolut necesar sa-l spalam, la cata zgura se aduna pe el! = atentie ce spui:))

Adica "realul" celor 5 simturi este o poluare (zgura) care se spala cu imaginarul/nerealul/abstractul povestilor?!?!
Ti-a dat Mao foc la valiza...:)))
#352213 (raspuns la: #352196) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de Sancho Panza la: 16/10/2008 19:38:09
ai grija ce spui tu, despre "nerealul" povestilor, ca-ti dai tu foc la valiza! :))
stai ca citesc ceva interesant...proaspat tradus (cald si aburind); daca esti cuminte, il primesti si tu. :)
#352221 (raspuns la: #352213) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SP - de om la: 16/10/2008 21:30:17
daca esti cuminte, il primesti si tu. :) = deci primesc SIGUR :)))

NU pot sa cred ca ai avut tendinta unei idei preconcepute despre cumintenia mea. Mai cuminte ca mine nu'i nimeni! Nu stii care este cel mai bun paratraznet? :))))

Blandul Ben :))
#352271 (raspuns la: #352221) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Om - de Sancho Panza la: 16/10/2008 21:48:07
ok...cauta-te prin buzunare :)
#352279 (raspuns la: #352271) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SP - de om la: 16/10/2008 22:12:33
thx
#352293 (raspuns la: #352279) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mao - de Paianjenul la: 17/10/2008 02:03:53 Modificat la: 17/10/2008 02:17:40

Evolutie, evolutie, da' supravegheata!:)"

- Da bien sûr... de ce nu:

11. Apoi Dumnezeu a zis: ,,Să dea pămîntul verdeaţă, iarbă cu sămînţă, pomi roditori, cari să facă rod după soiul lor şi cari să aibă în ei sămînţa lor pe pămînt.`` Şi aşa a fost.
12 .Pămîntul a dat verdeaţă, iarbă cu sămînţă după soiul ei, şi pomi cari fac rod şi cari îşi au sămînţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
24. Dumnezeu a zis: ,,Să dea pămîntul vieţuitoare după soiul lor, vite, tîrîtoare şi fiare pămînteşti, după soiul lor.`` Şi aşa a fost.”

Geneza, cap 1. (http://www.biblegateway.com/passage/?search=geneza;&version=14;)

Biblia nu mai spune CUM s-a intimplat mai departe, in ce a constat procesul care a urmat... daca respectivul proces a fost identic/asemanator cu cel presupus de teoria evolutionista, sau nu... si de presupus ca acest proces n-ar mai fi avut nevoie sa dureze milioanele de ani pe care i le “aloca” zisa teorie.

In fond intrebarea prima si delicata e daca a existat o fiinta inteligenta cu potenta creatoare prezenta atunci, acolo... restul de ce-ar mai constitui o problema?...

#352392 (raspuns la: #352073) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proletaru - de Paianjenul la: 17/10/2008 04:11:50 Modificat la: 17/10/2008 04:21:08

”ce nu vad e telul acestui demers: doar sa comentam? sa ne luam in coarne cu AiG? sa le demonstram CE? si dupa aceea ce sa facem?”

- Vedem cine isi suporta cu argumente mai solide punctul de vedere, si cine ramine fara replica (adica se retrage din disputa “cu coada-ntre picioare”).

Vedem care teorie merita mai mult credit: creationismul/id-ul sau evolutionismul.

[E una sa le citesti fiecaruia filozofia pe site-urile de domiciliu si e alta sa asisti la o confruntare directa – fie si virtuala. Apoi, dintr-un motiv sau altul nu toti cei care au curiozitatea de a citi materiale publicate pe respectivele site-uri - pt. a le compara si a trage o concluzie - sint familiarizati cu terminologia de specialitate uzitata acolo, astfel lectura respectivelor materiale poate fi inconclusiva in acest sens. Intr-o dezbatere “font negru vs. font rosu” – sa zicem - e mai usor de constatat (din tonul replicilor) chiar si pt. un profan, cine cistiga dezbaterea si cine o pierde, si deci, a cui teorie ramine in picioare si a cui... colapseaza...].

”eu cred ca AiG e doar o interfata la cestiueuce secta sau biserica.... doar nu vrei sa incepem sa ii ‘pocaim’ pe acesti vazduhisti.”

- Nu spera si nu ai teama.

inainte sa ne "infigem" in AiG (de care sincer, ma doare nicaieri) am putea discuta prieteneste cu cei cativa propagandisti de pe cafenea. mi se pare mult mai constructiv.”

- Dar dupa aceea?... in cazul in care discutia prieteneasca pe care o sugerezi se va incheia la fel de ne/putin conclusiv ca si “Oamenii nu se trag din maimuta” al Cassandrei?... (Ce altceva crezi ca m-a determinat sa-mi lansez provocarea - http://www.cafeneaua.com/nodes/show/6855/-answers-in-genesis/1 - decit exact impresia cu care am ramas atunci: ca respectivul subiect se indreapta in nici o directie...)...

”mi se pare perversa strategia acestora de a se amesteca in tot felul de discutii, sa mimeze interesul pentru ideile noastre si apoi sa incerce sa ne de-a pastila cu rahaturile lor bengoase. nu stiu daca e un singur user clonat, dar de pe margine par mai multi.”

- Norocul tau (si al oricui dealtfel), ai posibilitatea de a-i ignora daca-ti sint antipatici.

”la un job anterior am trait o experienta asemanatoare cu o gasca intreaga de sectanti ("crestinii" lu' peste prajit) care pareau inofensivi la inceput ca mai apoi sa exercite o presiune constanta si intensa asupra celor care nu eram ca ei, pe teme religioase. un fel de strategie socratica. ghinionul lor era ca nu ii ducea capul. cu putine exceptii, masa de "credinciosi crestini" (cum le place sa se autodefineasca) e formata din indivizi cu slabe rezonante intelectuale, habotnici proveniti de la marginea societatii. e singurul loc in care multi dintre ei sunt bagati in seama. exista si exceptii dar ele sunt rare. personal ii consider niste minti incuiate si nu vad rostul in a-i "trezi". eu zic sa-i lasam in fericirea lor.”

- Been there, seen that... spre durerea mea aici sint obligat sa fiu de acord cu tine...

”cred insa ca a ne lua in coarne cu "diletantii"/ "habarnistii"/ "semidoctii" de la AiG nu duce nicaieri.”

- Eu zic ca duce.

Cel putin unii dintre cei care ar urmari polemica (indiferent de care parte s-ar afla in acel moment) ar ajunge sa-si revizuiasca modul de a gindi, si implicit atitudinea fata de multe lucruri in viata. Asta se intimpla de obicei.

#352398 (raspuns la: #351268) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de Paianjenul la: 17/10/2008 04:28:25

"pot sa fiu eu moderatorul/arbitrul, ca sa bag dracii in ei?"

- Daca garantezi impartialitate.

#352399 (raspuns la: #352147) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Prole...buna dimineata - de Sancho Panza la: 17/10/2008 04:57:09 Modificat la: 17/10/2008 05:21:43
cu putine exceptii, masa de "credinciosi crestini" (cum le place sa se autodefineasca) e formata din indivizi cu slabe rezonante intelectuale, habotnici proveniti de la marginea societatii. e singurul loc in care multi dintre ei sunt bagati in seama. exista si exceptii dar ele sunt rare. personal ii consider niste minti incuiate si nu vad rostul in a-i "trezi".

:)
superb.
mie mi-e bine asa adormita vesnic, sa stii...la marginea societatii, ce altceva mai bun ai de facut? neavand rezonante intelectuale notabile...te apuca plictisul, incui usha (ca mintea oricum este deja...) si te culci, deh...

asta, laolalta cu sugestia:"am putea discuta prieteneste cu cei cativa propagandisti de pe cafenea. mi se pare mult mai constructiv."

.......
nimic de adaugat.


p.s: la sorgintea sa, "intelectual" nu insemna "detinator de diploma". ba dimpotriva, n-avea nicio legatura cu numarul de tomuri citite. dar asta e palaria altei Marii, probabil...

#352400 (raspuns la: #351268) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sancho Panza - de Paianjenul la: 17/10/2008 06:02:54

"mie mi-e bine asa adormita vesnic, sa stii... la marginea societatii"

- Si daca esti una din exceptii (fie ele si putine...)?...

"la sorgintea sa, 'intelectual' nu insemna 'detinator de diploma'. ba dimpotriva, n-avea nicio legatura cu numarul de tomuri citite."

- Good point, Sancho... tehnic vorbind, asa e...

#352401 (raspuns la: #352400) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Paianjene - de Sancho Panza la: 17/10/2008 06:18:20
nu e vorba e faptul ca eu as fi ori ba "una din exceptii".

ma intreb insa daca se poate discuta prieteneste cu o persoana pe care o desconsideri.
#352402 (raspuns la: #352401) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sancho - de motanelul la: 17/10/2008 08:30:23
NU, conceptele sunt contradictorii.
#352404 (raspuns la: #352402) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sancho - de motanelul la: 17/10/2008 08:36:59
mai degraba, vom muri si nu vom afla, ca sa/l parafrazez pe autor.

"creationismul" este sustinut de doua tipuri de oameni: de prosti si de politicieni.
de fapt biblia a fost creata pentru prosti de catre politicieni.

evident ca intelectual nu inseamna detinator de diploma. inseamna unul care/si foloseste intelectul. care e ceva mai mult decat capacitatea de a citi sau memora.
#352405 (raspuns la: #352400) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
motanelul - de Protagoras la: 17/10/2008 08:43:57
"de fapt biblia a fost creata pentru prosti de catre politicieni."... foarte tare!!! :)))
#352406 (raspuns la: #352405) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Motanel, commul asta pleaca spre admin. imi pare rau - de Sancho Panza la: 17/10/2008 09:15:34 Modificat la: 17/10/2008 09:23:37
deja depasesti masura.
de fapt, ai depasit-o de mult.

iar intelectual nu asta inseamna...esti inca departe. mai bine zis, cred ca esti departe de intelegerea corecta a notiunii e "intelect".
#352422 (raspuns la: #352405) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sancho - de motanelul la: 17/10/2008 09:33:31
drum bun comm/ului.
urmatoarea etapa ar fi o plangere directa catre creator. un acatist ceva.
#352429 (raspuns la: #352422) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu e cazul - de Sancho Panza la: 17/10/2008 09:37:12
fiecare pasare pe limba ei piere, se spune.
#352430 (raspuns la: #352429) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Motanel, commul asta pleaca spre admin. imi pare rau - de M a o la: 17/10/2008 12:02:55
Exagerezi, sancho. Motanel nu te-a atacat in mod direct, nu te-a jignit in nicun fel. Daca ar fi spus ca toti cei care poarta caciulita galbena sunt prosti, inseamna ca este ideea lui si se bazeaza pe anumite informatii. Tu nu ai decat sa-i spulberi afirmatiile, dovedindu-i ca nu-i asa, ca cei prosti poarta caciulite roz. Nu vad de ce afirmatia ca Biblia a fost creata de politicieni pentru prosti sau tampiti, nu mai tin minte exact, te-ar putea jigni pe tine. La timpul cand Biblia a fost scrisa, poate ca tocmai asta s-a urmarit. E logic. Faptul ca exista astazi inca oameni care iau Biblia de buna nu-i vina nimanui;(
#352505 (raspuns la: #352422) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paianjenul - de M a o la: 17/10/2008 12:19:50 Modificat la: 17/10/2008 12:21:52
Biblia nu mai spune CUM s-a intimplat mai departe, in ce a constat procesul care a urmat... daca respectivul proces a fost identic/asemanator cu cel presupus de teoria evolutionista, sau nu... si de presupus ca acest proces n-ar mai fi avut nevoie sa dureze milioanele de ani pe care i le “aloca” zisa teorie.

Normal ca nu spune CUM, pentru ca NU STIE! Ai atins tocmai esenta. Dupa cum vezi, totul e pus pe seama poruncii dumnezeiesti. Iar MILIOANELE de ani exista, indiferent ce spun mintile bolnave.


In fond intrebarea prima si delicata e daca a existat o fiinta inteligenta cu potenta creatoare prezenta atunci, acolo... restul de ce-ar mai constitui o problema?...

Pe bune, acum, tie ce ti se pare mai probabil: bigbang-ul, care e dovedit, teoretic, logic si poate in curand practic, sau o fiinta care sa fi creat universul in cateva zile?
Problema chiar asta-i: imposibilitatea logica si stiintifica de a exista o asemenea fiinta. Ajunge doar sa-ti imaginezi universul (holistic) si elementele sale (atomistic).

#352520 (raspuns la: #352392) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mao - de om la: 17/10/2008 15:41:40
"Exagerezi, sancho". pardon Mao!.

Motanel nu te-a atacat in mod direct, nu te-a jignit in nicun fel. = pana si tu implici ideea ca A ATACAT !

Daca ar fi spus ca toti cei care poarta caciulita galbena sunt prosti = a spus "doar" ca cei care poarta Biblia ;)

Tu nu ai decat sa-i spulberi afirmatiile, dovedindu-i ca nu-i asa, ca cei prosti poarta caciulite roz.= ar fi fost un dialog inutil (care s-ar fi aplicat si motanului ca sa-si demonstreze afirmatiile) pt ca nu suntem la proces sa ataci si aperi...cred ca era vorba numai de cum folosesti cuvintele si reactia lui SP a fost corecta!

Suntem oameni destepti si rafinati in diplomatie ca sa folosim sinonime in locul unor dispute marlanesti de tarla;)

Sigur, ar fi ideal ca fiecare sa-si cantareasca (implicit asume responsabilitatea) si demontreze afirmatiile (in special cale facute aparent la gramada).
#352626 (raspuns la: #352505) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de M a o la: 17/10/2008 15:58:07
Uite, eu afirm sus si tare ca majoritatea legilor din Romania sunt facute pentru prosti. (Nu cred ca vreunul din cei care au facut legile (politician) poate sa-mi dovedeasca contrariul.) Pe cine am jignit eu acum?
#352628 (raspuns la: #352626) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mao - de om la: 17/10/2008 16:01:58 Modificat la: 17/10/2008 16:03:36
Pe cine am jignit eu acum? = pe mine, pt ca respesct marea majoritate a legilor ;)

Uite ca si eu pot spune ca sunt prosti cei care gandest asa (nb, legi pt prosti). "Pe cine am jignit eu acum? " ;)

Ti se pare ca este un dialog frumos si cu sorti de izbanda in schimbarea de idei?
#352630 (raspuns la: #352628) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de M a o la: 17/10/2008 16:14:08 Modificat la: 17/10/2008 16:27:54
Dialogul nu e frumos sau urat, in cazul acesta. Eu pot acum sa-ti demonstrez ceea ce am afirmat, caz in care dovedesc ca afirmatia ta este fara valoare si, ABIA ATUNCI, calomnioasa.

Mie mi se par doua nuante diferite:
-"Biblia a fost facuta de politicieni pentru prosti"
-"Numai prostii cred ce scrie in Biblie"
Desi chiar si cea de-a doua afirmatie se poate discuta cu argumente.
#352632 (raspuns la: #352630) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mao - de om la: 17/10/2008 17:15:52 Modificat la: 17/10/2008 17:19:59
Mie mi se par doua nuante diferite:
-"Biblia a fost facuta de politicieni pentru prosti"
-"Numai prostii cred ce scrie in Biblie"

mie mi se pare doar o nuanta ..cam ca ...
-gardurile sunt pt prosti
-numai prostii se suie pe garduri

Hai sa fiu neserios si sa te intreb daca crezi in "ai carte, ai parte"? De regula cartile sunt facute pt transmitere de informatie si nu INTOTDEAUNA cel care nu are informatia aceea este PROST -cu toate ca lipsa de informatie se poate traduce si in PROST- ;) La fel cum o citi ceva ce nu stii inseamna si desteptaciune ;)
De multe ori, crezi informatia aceea fara sa o verifici personal...asa cum crezi instructiunile de la cuptorul cu microunde care spun sa nu-ti usuci pisica in el ;) Daca crezi informatiile acelea neverificate personal, inseamna ca esti prost? Un mic exercitiu de extrapolare spre ceva si mai abstract si o sa vezi in ce "triunghi" bat :))))

#352653 (raspuns la: #352632) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mao - de Sancho Panza la: 17/10/2008 17:17:05
Eu pot acum sa-ti demonstrez ceea ce am afirmat, caz in care dovedesc ca afirmatia ta este fara valoare si, ABIA ATUNCI, calomnioasa.

demonsteaza-mi, te rog, ca sunt proasta.
si ca Isus a fost politician.
#352654 (raspuns la: #352632) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mao - de Sancho Panza la: 17/10/2008 17:17:05 - de om la: 17/10/2008 17:21:00
demonsteaza-mi, te rog, ca sunt proasta.
si ca Isus a fost politician. = eu m-as simti prost daca i-as citi "demonstratia" asta ;)
#352655 (raspuns la: #352654) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sancho - de M a o la: 17/10/2008 17:56:36
ce-ti veni? vrei sa ma parasti si pe mine?:) Personal nu am afirmat niciodata ca credinciosii sunt prosti (desi religia se bazeaza pe asta) ci ca sustin niste aberatii. Nu cred ca cei doi termeni sunt interdependenti.
Si ce legatura are Isus cu politica? (cu toate ca prin faptele lui a fost mai mult decat un politician, a fost un revolutionar, dar asta-i alta problrema)Tre' sa-ti spun eu ca NU Isus a scris Biblia si nici macar vreunul din apropiatii lui?
Sancho, supararile te aprind prea tare;(
#352662 (raspuns la: #352654) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu, Mao, nu eu sunt cea aprinsa - de Sancho Panza la: 17/10/2008 18:05:20
fiindca nu eu sunt cea care am emis judecati de valoare cu pretentia ca le pot si demonstra!
mai gandeste-te...
#352663 (raspuns la: #352662) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cat despre scrierile sacre... - de Sancho Panza la: 17/10/2008 18:15:33
Tre' sa-ti spun eu ca NU Isus a scris Biblia si nici macar vreunul din apropiatii lui?

nu, nu trebuie.

ma duce gandul la Evanghelistul Ioan acum...
un pescar exilat si intemnitat.
"politician", da...
#352667 (raspuns la: #352662) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sancho - de M a o la: 17/10/2008 18:17:49
Pai, la ce sa ma mai gandesc, cand tu te dai la mine, ca deja mi-ai invinetit un ochi? Eu ti-am spus doar parerea mea in legatura cu motanu'. Nici pe departe nu aprob stilul lui dar parca nici atata caz n-as face...
Oricum, deocamdata, nimeni nu poate demonstra nimic, altfel n-ar mai exista polemica pe tema asta. Totusi, ca exercitiu de gandire... mi se pare bun.
#352668 (raspuns la: #352663) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Sancho Panza la: 17/10/2008 18:19:50
bine, Mao. e ok.
nu-ti fa griji in privinta atacului - dupa cum vezi, abia pot fi incadrata la categoria pana...nu? :)
#352669 (raspuns la: #352668) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce-are a face? - de M a o la: 17/10/2008 18:22:00
Nici Becali nu s-a nascut politician:) Si azi-maine-i presedinte... Parca poti sa stii la ce a aspirat Ionica, sau macar ce a devenit, in timpul vietii? Ca de sfintit, tot popii l-au sfintit...:)
#352671 (raspuns la: #352667) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dar... - de Sancho Panza la: 17/10/2008 18:23:08
tu poti sti? :)
sau stii?
#352672 (raspuns la: #352671) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
serios acum, - de M a o la: 17/10/2008 18:32:53 Modificat la: 17/10/2008 18:39:25
in timpurile alea, politica= biserica= statul. Deci e posibil sa nu fie o gresealaca luptatorii pentru crestinism sa fi avut ambitii politice, mai ales cand au vazut ce amploare capata acesta. Pare speculatie dar cand ne gandim ca biblia(veche) a tinut loc de legislatie peste o mie de ani, mi-e greu sa despart politica acelor vremuri de religie.Gata, ma duc, ca-ncepe Star Trek,pe AXN. Mai vorbim;)
#352676 (raspuns la: #352672) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
uite, Mao - de Sancho Panza la: 17/10/2008 18:41:17
greseala noastra, a modernilor - spune Guenon - este ca incercam sa intelegem lumea de atunci prin prisma legitatii actuale.
mai exact:

"“De aici este uşor de înţeles că pot apărea o mulţime de erori când se studiază fapte istorice din epoci îndepărtate sau oameni aparţinând unor civilizaţii diferite, cercetătorii moderni făcând mereu apel la consideraţii de ordin exterior, fără să se gândească dacă aceste consideraţii sunt valabile în toate epocile şi în toate ţările; este, de fapt, o consecinţă a tendinţei actuale de a crede că oamenii sunt mereu şi oriunde aceiaşi, când, în realitate, un om din “preistorie”, ar putea să îndeplinească aceleaşi funcţiuni vitale ca şi omul modern şi totuşi intenţiile şi mentalitatea sa să fie total diferite; cu alte cuvinte, pentru a fi real, studiul unei societăţi tradiţionale necesită pătrunderea “spiriului” membrilor ei şi nu a “literei”, iar dacă această “literă” este moartă, “spiritul” nu are voie să fie înlocuit cu ideile deformate ale mentalităţii moderne, printr-o extrapolare profanatoare şi mistificatoare."

Ii dau dreptate. modul nostru de a privi lucrurile (cel de acum) este consecinta unui proces istoric, cu toate partile lui bune si rele. deci...

P.S. sper sa nu-l califici pe Guenon drepr "mistic" ( fiindca ii cita scrierile domnul acela din Masonerie)...m-ai dezamagi rau.
#352679 (raspuns la: #352676) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sa ne gandim, de ce nu? - de Sancho Panza la: 17/10/2008 18:56:41
cand ne gandim ca biblia(veche) a tinut loc de legislatie peste o mie de ani, mi-e greu sa despart politica acelor vremuri de religie.

pai sa ne gandim! concluzia ar fi ca Biblia a fost, printre altele, un act normativ bine gandit si eficient, si ca omul vechi, care credea in spiritul si litera ei, avea un standard etic mult mai inalt decta cel contemporan.
unde este, aici, partea intunecata?
#352680 (raspuns la: #352676) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paianjene - de om la: 17/10/2008 19:14:50
- Daca garantezi impartialitate. = am mai spus candva ca atunci cand analizez nu am mama, nu am tata...doar bisturiu ;)
#352685 (raspuns la: #352399) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...