-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Vignete pentru RO


de SB_one la: 05/07/2004 22:54:00
modificat la: 06/07/2004 23:39:54
voteaza:
Guvernul a aprobat in sedinta de joi o ordonanta de urgenta care modifica si completeaza OG nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, informeaza Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului /MTCT/.
În prezent se plateste tarif de utilizare a drumurilor pentru vehicule cu masa totala maxima admisa mai mare sau egala cu 3,5 tone. Acesta variaza in functie de perioada de parcurs si stationare, incadrarea in clasa de emisii poluante /euro/ si numarul de axe, dupa caz.

Toti conducatorii de autoturisme vor plati rovinieta incepand cu 1 ianuarie 2005, la cursul BNR al euro. Tariful este de 24, 21, 17 euro pentru 12 luni, in functie de incadrarea in clasa de emisii poluante, respectiv Non Euro, Euro I si Euro II si peste. Aceste tarife sunt valabile pana la 31 decembrie 2007. Începand cu 2008 acestea se majoreaza. Sumele incasate constituie venit la dispozitia Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si vor fi utilizate in exclusivitate pentru finantarea lucrarilor de constructie, modernizare, intretinere si reparatie a drumurilor nationale, precum si pentru garantarea si rambursarea creditelor externe si interne contractate in acest scop, inclusiv pentru plati in numele autoritatii publice contractante, ca urmare a obligatiilor asumate in cadrul contractelor de parteneriat public-privat in sectorul drumurilor nationale si autostrazilor.

Amenzile in cazul lipsei rovinietei care se aplica pentru transportatorii de marfa variaza intre 15 si 70 de milioane de lei in functie de tonajul autovehiculului. Sumele incasate reprezinta venit la bugetul de stat in proportie de 75 la suta, diferenta de 25 la suta revenind Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale sau Ministerului Administratiei si Internelor, dupa caz
________________________________________________________________________
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


pentru informatie, cine stie? - de Coralie la: 08/07/2004 21:23:08
câte autostrazi sunt actual in România???
#17517 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
heiiiii coraaaaa - de Belle la: 08/07/2004 21:30:16
din cate stiu, 2 mari si late, Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Constanta
da' poate am mai construit ceva in ultima vreme
#17519 (raspuns la: #17517) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cora, uite ce-am gasit - de Belle la: 08/07/2004 21:44:41
un articol destul de recent....
http://work.directdesign.ro/rp/articol.php?a=24&s=5&ss=-1
#17523 (raspuns la: #17517) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Posesorii de autoturisme vor - de SB_one la: 09/07/2004 18:43:47
Posesorii de autoturisme vor achita, incepand cu 1 ianuarie 2005, un tarif de utilizare a drumurilor nationale, calculat atat in functie de durata parcursului si a stationarii in Romania, cat si de clasa de emisii poluante (Euro) in care este incadrat vehiculul.
Potrivit unei ordonante aprobate saptamana trecuta de Guvern, pentru autoturismele inmatriculate in Romania, care tranziteaza sau stationeaza cel mult sapte zile in tara, va fi achitata o taxa cuprinsa intre doi si patru euro, in functie de gradul de poluare al vehiculului - Euro, Euro I, Euro II si peste.
Pentru un interval cuprins intre 7 si 30 de zile, cuantumul taxei va oscila intre patru si sase euro, in timp ce o perioada de sase luni va fi taxata cu o suma cuprinsa intre 9 si 15 euro.
Posesorii de autoturisme vor fi nevoiti sa scoata din buzunar echivalentul a 17 euro daca autoturismele sunt echipate cu propulsoare care respecta normele de poluare Euro II si peste, iar perioada de utilizare a infrastructurii rutiere se intinde pana la un an. Ordonanta stabileste o taxa anuala de 21 euro pentru autoturismele incadrate in clasa Euro I si de 24 euro pentru clasa non Euro.
Obligativitatea achitarii taxei va fi extinsa si pentru proprietarii celorlalte vehicule de pasageri - microbuze si autobuze, sumele datorate, mai mari, fiind calculate in functie de aceleasi criterii.
In prezent, posesorii de vehicule destinate transportului de persoane nu platesc taxe pentru circulatia pe drumurile nationale.
De asemenea, actul normativ majoreaza la valori aproape duble taxele pentru vehiculele comerciale. In plus, de la 1 ianuarie 2005 taxa va fi achitata si pentru utilizarea remorcii. Amenzile pentru incalcarea prevederilor ordonantei merg de la trei milioane de lei (autoturism) pana la 70 milioane lei (autovehicul de peste 12 tone cu patru axe). Taxa de utilizare a infrastructurii se va aplica nediferentiat atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cetatenii straini care tranziteaza teritoriul Romaniei.SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#17568 (raspuns la: #17523) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
taxa de drumuri - de (anonim) la: 20/12/2004 14:40:25
Oare se vor ieftini carburantii?
#31996 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: