-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Incert


de Agonale la: 12/11/2008 18:44:47
taguri: La_o_cafea 
voteaza:
A nu fi singur nu echivaleaza cu a fi fericit. Alaturarea noastra, a oamenilor, a survenit atunci cand eram prea mandri sa recunoastem ca putem sa traim la fel de bine si singuri. Nevoia de a locui alaturi de un individ motiveaza cele mai ascunse trairi pe care le putem atribui sau completa celorlalti. E mai greu sa traiesti alaturi de un urmas al lui Adam si al Evei sau singur, precum Robinson Crusoe? Jean Jacques Rousseau ar fi opinat ca omul care nu traieste in societate, alaturi de semenii sai, nu ar mai fi supus diferentelor de varsta, pozitie ierarhica s.a. Poate ca avea dreptate intr-o anumita privinta. Tendinta de procreare cantareste foarte greu conceptiile conform caruia, omul nu trebuie sa traiasca izolat, ci alaturi de cei ca el. Numai pentru asta trebuie sa traim impreuna? Sau numai pentru comunicarea atat de utila? Lasitatea este un oaspete de vita nobila in problematica de mai sus. Suntem lasi pentru ca nu vrem sa ne demonstram abilitatea de a trai singuri si de a face un drum mai bun si sigur catre casa supravietuirii, a binelui individual cat si colectiv. Lasitatea nu ii raspunde omului oricum, ci ii intinde o cursa veritabila si veridica pentru a-l atrage catre vulnerabila societate ce se pretinde a imbunatati relatiile interumane.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


agonale - de Maximilian Serban la: 13/11/2008 10:45:43
tipule, tu il stii pe tarzan? era pustiu' singur prin padure, fara tipenie de om prin jur. si stii ce facea? facea si el ca maimutele alea de p'acolo.
#362029 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Leto la: 13/11/2008 19:27:46
Lasand la o parte caracterul de program... Multi oameni au avut "curajul" sa se rupa de tot ce inseamna relatii interumane de-alungul timpului.. Majoritatea au ajuns la concluzia ca fericirea are cu adevarat sens numai atunci cand e impartita.
Abia acum imi dau seama ca am parafrazat. In ideea asta, de vazut Into the wild :)
#362236 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de adina.petre la: 13/06/2009 14:35:45
Io nu am inteles scopul acestei scrieri.
#450684 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: