Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Problemele "cetatii"


de pescadorul la: 24/12/2008 13:28:52
taguri: Diverse 
voteaza:
Iata cum se rezolva "problemele cetatii" in creierii celor alesi de popor pentru popor. Pe un bulevard din Bucuresti, nu spun care ca mai sunt si n-as vrea sa-i exclud pe cei care fiind in aceeasi oala sufera la fel, dar mentionez sectorul ca fiind cel cu numarul 2 caci aici trebuie sa se stie cine este marele strateg, maretia sa Ontanu. Poate nu chiar dansul este autorul ideii caci probabil nu este atat de inteligent dar in mod cert a dat avizul pentru "inginerie" deci este autoul moral.
Se circula greu, nici o problema, se pune semnul "OPRIRE INTERZISA" pe toata lungimea unui bulevard si din acel moment, apar sute de masini parcate, peste noapte, "neregulamentar". De acum intra in scena, cu mare nesimtire fata de "obiectele" manipulate "ridicatorii" de la SUPERCOM si cu mare harnicie isi incep activitatea. Cei care n-au avut noroc in viata au patit "rusinea" si de 2-3 ori si tinand cont de taxele si amenzile aplicate reprezinta un motivatie excelenta pentru stres. Mentionez ca nu am simtit inca "fericirea" de a vedea "vidul" lasat de propria masina saltata de "hingheri" dar sunt solidar cu cei in cauza.
Blocurile din zona au fost construite dupa cutremurul din 77 si parcarea masinilor s-a facut de atunci si pana acum, jumatate pe trotuar, acesta permitand prin latime circulatia nestingherita a trecatorilor. Ca un paradox, de faptul ca numarul masinilor a crescut exponential si se creaza o circulatie infernala sunt raspunzatori proprietarii de masini nu cei care au proiectat capitala asa cum exista astazi. Da dar atunci nu erau... da dar daca acum sunt, suntem noi de vina?
Trebuie sa se caute tot felul de rezolvari dar nu asa radicale, fara a oferi in schimb niste optiuni.
Aici trebuie subliniat un fapt ce subliniaza marsavia "strategilor", care deranjati de faptul ca masinile nu aveau o pozitie indicata pentru a fi saltate, au dat sfoara in tara ca pentru a fluidiza circulatia masinile trebuie parcate paralel cu trotoarul. Apoi au aparut "odioasele semne" si atat.
Iata cum platim prin taxe si impozite niste jigodii care isi bat joc de noi. In mod obligatoriu, pentru ca exista niste masini care nu pot fi impachetate si luate in apartament, trebuia sa se asigure o alternativa nu sa ne doara in cur de urmarile actiunilor noastre. Amenajarea unei parcari in zona locuintei ca asa se pot lasa la pasajul Obor, de exemplu, dupa care iei tramvaiul ca sa ajungi acasa. Daca nu exista alternative asteptam pana apar nu dam cu parul ca cretinii lasand pe ficare sa-si rezolve problema aparuta, cum poate. Am redevenit "viermii" din timpul "odioasei dictaturi"?
Dupa petitii trimise de diferite asociatii de locatari la care nu s-a raspuns, caci nu merita ai dracu prosti de alegatori nici sa-i bagi in seama, doar la alegeri atunci arde camasa pe noi de grija lor, cetatenii au hotarat sa protesteze intr-un mod neagreat chiar de ei fiind soferi, dar singurul la indemana. Sa treaca strada pe trecerile de pietoni... si sa tot treaca pana cand s-o sesiza cineva ca exista o problema. Toata noaptea dinaintea actiunii, lucratorii care ne asigura paza si linistea au rupt "afisele subversive" care chemau la "lupta". Inainte cu vre-o jumatate de ora inaintea declansarii operatiunii au aprut agentii de circulatie postati la fiecare trecere de pietoni, erau chiar comici cum strajuiau cu piptul de arama trecerile. Apoi a inceput sa se stranga lumea si depasindu-se "competenta" politistilor ce dadeau din maini si fluierau ca la meci s-au cerut intariri. Au venit imediat copii nostrii, jandarmii care faceau cordoane paralele cu trotuarul impiedicand trecatorii sa treaca... doar cand crestea presiunea.
Acum filozofic gandind, si trecatorii si soferii aveau aceleasi drepturi. De ce nu au facut cordon perpendicular pe strada ca sa protejeze trecatorii? Pentru simplul fapt ca cei care-i manipuleaza sunt niste javre ordinare si iau masuri arbitrare pe care le impun cu ajutorul batei. Asa functioneaza democratia la romani.
Acum domnu Ontanu s-o umfla in pene ca la el in batatura s-a rezolvat cu traficul... nici pe departe. Masura luata este ca o picatura intr-un ocean, traficul in zona, intre 17 si 20 este infernal oricum.
In alte sectoare se pare ca s-a gasit o rezolvare civilizata prin trasarea unor prcari acolo unde au existat dintotdeauna si anuntul ca celor ce vor incalca indicatiile li se poate ridica masina. Si asta se intampla tot in Bucuresti numai ca intre primariile de sectoere exista o mare diferenta de obraz. L-am nimerit tocmai noi pe cel ca tovalul.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


*** - de Maximilian Serban la: 26/12/2008 14:37:47
un fel de struto-camila asa...
#377463 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 26/12/2008 15:18:55
Sectoarele au primării, primăriile au sectoare. Onțan ați votat, Onțan ați căpătat. Mârlănimea, patruclasimea și țopimea se-nnobilează prin politică și cu niscaiva gologani publici. Nik nou.
#377478 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: