-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Complexele la romani


de mya la: 23/07/2004 12:49:00
modificat la: 25/07/2004 23:33:13
voteaza:
De ce au romanii asa de multe complexe, in special fata de straini, da' nu numai? Sa fie asta "mostenirea" vechiului regim? Tara mica...vorba aia..."Capul plecat-sabia nu-l taie". Sau reciproca: "Noi suntem buricul pamantului!", "Mandria de a fi roman!". Ce parere aveti?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (26):


... in special fata de straini!? - de Tibi la: 26/07/2004 11:07:44
Cred ca aici trebuie precizat ce fel de complexe si fata de care straini!

Banuiesc ca multi Romani au un complex de superioritate fata de Albanezi.
Probabil ca unii Romani au un complex de inferioritate in fata Englezilor.

Formarea unui complex este un proces... complex, greu de definit.
Orice forma de societate cunoaste complexe (prejudecati) care pot fi atit in favoarea cit si in defavoarea ei.
De exemplu, locuitorii din provincii au mai mereu complexe de inferioritate in fata orasenilor. Si asta este valabil oriunde in lume.

In concluzie, eu nu cred ca Romanii formeaza o exceptie.
#18391 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pai cum sa nu aiba cmplexe da - de (anonim) la: 26/07/2004 13:13:09
Pai cum sa nu aiba cmplexe daca nu- si cunosc valoarea. In adancul inimii sa simt superiori, dar n-au cum sa dovedeasca chestia asta. Si nici nu stiu s- o transmita, asa ca nu le ramane decat sa astepte sa le spuna strainii ce cred despre ei. Iar acestia isi dau si ei cu parerea dupa observatii superficiale, ca multe informatii concrete despre romani nu au.
#18393 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
complexele la români - de (anonim) la: 26/07/2004 13:59:11
da, e rezultatul fostului regim, al educatiei pärintilor nostri, dar si al nestiintei multor sträini apropo România+români, s-a mai discutat mult in Cafenea problema asta, cä multi vestici nu stiu care e capitala României, o confundä cu Budapesta sau Sofia. Multi nu cunosc nimic despre cultura româneascä, implicit tot ce tine de culturä: muzicä, literaturä, film, limba românä, arta culinarä. Lipsa de informatii intre ambele pärti ale Europei -vest-est- a creat o imagine falsä reciprocä despre viata realä. Si e nevoie de multi ani ca sä se schimbe aceastä pärere, multä räbdare, multä inteligentä, multä muncä de lämurire , cum se spune pe româneste. Românii plecati sânt sigurä cä-si dau silinta in acest sens, iar cei rämasi la fel. Poate românii din generatiile urmätoare când vor spune cä sânt români nu se vor mai simti complexati.Si nu e fals patriotism sä incerci sä le schimbi in bine pärerea. Cei ce locuiesc in alte täri au observat cä existä päreri proaste si intre francezi si nemti, sau olandezi-belgieni, etc., asa cä aceste complexe ale românilor ar trebui sä disparä, pentru cä nici celelalte popoare nu-si fac probleme .
#18397 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Mya, - de Mary la: 26/07/2004 14:42:18
Eu una sint rominca si nu am nici un complex fata de nici un strain. Dimpotriva. Imi recunosc calitati pe care ei nu le au.:))

Dar cred ca situatia materiala, mai pe romineste lipsurile sint cele ce fac un popor sa se simta inferior; si eventual mergi cu capul plecat (spre dreapta !) pentru a fi ajutat si nu taiat de cei ce au dolari mai multi ca tine...
Dorinta nascuta din purul instinct de supravietuire este de a stirni mila/compasiunea si nu ura/furia.
Ca in saracie
Sa umbli prea infumurat ar fi prostie,...
De aici, deduc intelepciunea rominilor...:)
#18402 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu am avut si nu am nici un f - de Sowellu la: 26/07/2004 18:43:08
Nu am avut si nu am nici un fel de complex fata de straini. Dimpotriva, de cand am plecat din tara si i-am vazut la ei acasa mi-am zis de multe ori ca noi, romanii, le suntem superiori ca nivel cultural, harnicie si puterea de a suporta necazurile si lipsurile cautând solutii de iesire din criza nu asteptând ca asistentii sociali sa ne dea ajutoare si sa ne rezolve problemele. Mi-am educat copiii in acest spirit, sa fie mândri ca sunt români si chiar daca nu au crescut in tara vorbesc perfect româneste. In casa totdeauna s-a vorbit româneste. Eu cred ca dorinta de a stârni mila - lipsa de demnitate -, de a face pe victima si capul plecat sunt apucaturi mostenite de la tiganii cu care au trait si amestecat anumiti români. Taranul român desi a fost umilit si obligat sa-si strânga caciula in mâna in fata boierului a avut demnitate si mândrie pâna a intrat comunismul. Comunismul a reusit sa umileasca taranul, sa-l deposedeze de ceea ce il identifica - bucata de pamânt. Apoi acest taran a fugit de kolhoz si a venit la oras sa lucreze in fabrica. Aici in cartierele marginase, in blocurile cenusii de ciment si cu vecinii tigani si-a pierdut ceea ce avea bun si curat, si urmasii lor au crescut si s-au educat in acest mediu, s-au tiganizat. A invatat sa supravietuiasca la oras. Multor români care traiesc in occident le este rusine sa spuna ca sunt români pentru imaginea deplorabila pe care o dau tiganii români. Multi tigani spun ca sunt emigranti români si multe canale de televiziune occidentale atunci când arata imagini cu tigani care fura, cersesc sau comit acte delictive ii numesc emigranti români, nu emigranti romani de etnie tiganeasca, nu vor sa faca "discriminare", "rasism". Românul nu are de ce sa aiba complexe de inferioritate fata de straini. A fi demn, chiar daca esti sarac, nu inseamna infumurare. Acum este adevarat ca totdeauna omului ii place sa vada altul mai prost ca el, mai sarac ca el, ca asa cum spunea Cioran compasiunea este gratis si da bine.
#18407 (raspuns la: #18402) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Inteligenta, prostie si complexe... - de ampop la: 27/07/2004 09:35:54
De ce ar fi un om inteligent complexat? Peste "barierele" etnice cei de calitate se recunosc intre ei. Ceilalti, prostii, de o parte si alta a "granitei" n-au decat sa aiba complexe, de superioritate indeosebi, de inferioritate mai rar. Caci tot o vorba romaneasca este "prostu' nu-i prost destul de nu-i si fudul...". Doar o persoana suficient de inteligenta (aici ma refer si la inteligenta nativa, ce nu tine seama de gradul de instruire), poate sa realizeze ca nu depinde de etnie, rasa sau alte caracteristici calitatea de OM. Sa lasam asadar complexele etnice pentru cei indobitociti sau prosti in adevaratul sens al cuvantului...
Mario
#18437 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Care complexe? Care straini? - de (anonim) la: 27/07/2004 15:45:09
Ortografierea corecta a numelui dumneavoastra trebuie sa fie MAYA - adicalea iluzie in indiana, deoarece textul ce il doriti comentat este doar una din nenumaratele pietre aruncate in apa in speranta ca cei o suta de intelepti o vor gasi.
#18449 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Mya - de Florin si atat la: 27/07/2004 21:00:08
"De ce au romanii asa de multe complexe..."

Buna Mya,

Este interesanta parerea ta ca romanii au complexe...asa de multe...:)

Ar fii interesant sa enumeri 10 din ele...daca sint asa multe.
Ar fii interesant sa discutam la concret.
Unii dintre noi nu au complexe, altii nu au. Poate unii le-au depasit.
Se poate sa confunzi frica, nesiguranta de necunoscut cu un complex?

Pe curind
#18458 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"mi-am zis de multe ori ca no - de Daniel Racovitan la: 27/07/2004 21:45:38
"mi-am zis de multe ori ca noi, romanii, le suntem superiori ca nivel cultural"

"Eu una sint rominca si nu am nici un complex fata de nici un strain. Dimpotriva. Imi recunosc calitati pe care ei nu le au"


Si astea tot complexe sunt. Complexe de superioritate.


_______________________________________________
"Fais ton choix: Noel Mamère, ou nique ta mére?" :)
#18460 (raspuns la: #18437) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu mai e loc? - de AlexM la: 29/07/2004 15:32:22
Daniel Racovitsean scrise:
"Si astea tot complexe sunt. Complexe de superioritate."

Corect. Si mai departe?

indivizi ai unui popor compara mereu propriul popor cu alte popoare , rezultatele compararii fiind mai mult sau mai putin subiective. Sa intelegem ca nu ar mai trebui sa comparam pentru a nu avea nici un fel complexe?:-)

AlexM
#18542 (raspuns la: #18460) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Florin - de mya la: 29/07/2004 19:55:34
Buna,
Noi romanii, venim dintr-o tara foarte saraca si care este pe deasupra si cu cateva zeci de ani in urma occidentului (in ceea ce priveste de ex: cultura muncii, relatiile inter-umane, relatiile politician-cetatean si exemplele pot continua).
Despre romanii care vin in occident, se poate spune, in mare, ca se impart in doua categorii:
1- Cei care admira partile bune (ca doar exista si rele) pe care le gasesc in occident si ar vrea sa aplice ceea ce vad aici si in Romania, fara a-si pierde identitatea proprie si nationala;
2- Cei care sunt intimidati de ceea ce gasesc in occident si isi cauta refugiul in idei de genul..."tot la noi se face scoala mai buna, tot la noi e mai multa omenie, emisiunea - Vrei sa fii miliardar - e mai tare decat in vest; pe scurt - tot mai bine e in Romania".
De fapt, ambele categorii realizeaza ca noi, romanii suntem in urma occidentului in foarte multe privinte. Diferita este insa reactia pe care o au la aceasta "descoperire": unii sunt deschisi si cauta sa asimileze partile bune (repet - exista si parti rele) iar ceilalti reactioneaza cvasi-agresiv la "noul" din occident.
De aici se nasc in unii complexe de inferioritate. Modalitatile prin care acestea se pot manifesta sunt nenumarate: lauda, vorba multa, nerecunoasterea propriilor minusuri in anumite domenii (si strainii au minusuri dar nu despre ei vorbim acuma), complexe de superioritate etc.etc. Enumerarea ar putea continua dar asta e ideea in mare.
Parerea mea este ca aceste complexe de inferioritate sunt destul de raspandite printre romanii din strainatate. Sunt insa absolut inutile. Adevarul este ca atat occidentalii cat si viata din occident au minusuri si ca in Romania exista intr-adevar si parti mai bune decat in occident.
Eu zic ca prima reactie in strainatatea a multor romani este sa fie impresionati si/sau oarecum intimidati. Depinde de fiecare daca depaseste acest stadiu si se acomodeaza in noua lume sau se retrage in cochilia proprie, autoblocandu-si evolutia in noua lume.
#18551 (raspuns la: #18458) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya si complexele nationale - de AlexM la: 29/07/2004 21:40:05
mya se intreba daca nu cumva "mostenirea vechiului regim" ar fi cauza complexelor fatsa de straini.
Daca prin vechiul regim se intelege regimul lui Ceashca, pot spune ca acesta ar fi ultimul care ar veni pe lista.
De fapt complexele românului nu sint complexe ci sint frici sanatoase dezvoltate in timpul veacurilor. Sa ma explic:
- românul nu are complexe de inferioritate fatsa de straini , el in sinea lui considerandu-se superior multor neamuri. Românul insa a invatat ca orice venetic venit in tsara lui ajungea maine poimaine te miri cine, acest "te miri cine" avand putere, bani, armata, relatii s a m d cu care putea sa-i faca de petrecanie mireanului.
Chestiunea este foarte veche si probabil ca a inceput sa se formeze odata cu intrarea primilor stapani de neam strain peste bastinasi. Daca acestia or fi fost Romanii primii ( de fapt Questorii lor si tot aparatul administrativ), daca acestia au fost Slavii, nu putem sa spunem exact. Cert este ca poporul a avut mereu un stapan si acesti stapani au fost intotdeauna din alt neam. Sa nu sariti in sus si sa spuneti ca "boierii români" au fost.. Nu au fost boieri români. Boierii Români sint o aparitie târzie in viata poporului român si ei au provenit la randul sau in marea majoritate din stapanii de neam strain care au fost asimilati de români. Asta nu insemna ca ei vorbind româneste si uitand limbile lor germanice, unguresti, avare, cumane, grecesti, etc au devenit "oameni ai popurului". Deloc. Istoria noastra scrisa ne arata destul de bine cat de atasata de tsara era boierimea care stia sa-si apere interesele si se aciuiau in preajma Domnului numai cand aparea un pericol comun. Indata ce acest pericol trecea, Domnul era dat jos, asasinat, mazilit, vandut, totul pentru ca aceasta boierime sa-si apere privilegiile si sa o duca bine.
Ca atare, omul de rând a invatsat ca tot ce-i strain este in general om cu putere. Care chiar daca nu o are momentan , o poate avea in scurt timp si el saracul, omul cu ghioaga, mai bine isi vede de treaba, scoate palaria si zice "sarut mana conashule" ca de, nu se stie niciodata pe unde scoate dracul coada...
In perioada comunista nu s-a putut constata decat ca românul era invidios pe strainul care era in românia ca avea access la shop si ca isi permitea unele lucruri care el nu si le permitea, dar in nici un caz nu mai era acea forma de respect fatsa de straini inradacinata in fiinta sa de secole. Acum, scotsand capul in lume si fiind noi straini intre "bashtinashi" putem compara si vedea ca "centaurul" italian care s e plimba prin bucuresti este un vai mama lui de zidar prin Germania, ca Spaniolul de care vorbeam este de fapt un biet emigrant Arab ajuns si el prin Spania, ca neamtsul pe care-l respectam este un simplu om care se duce zilnic la munca , lucru ce-l facem si noi s a m d. Si intradevar, comparam , vedem si simtim ca la nivel de procente, românul intradevar este un exemplar destul de bun care nu are de ce sa se lase mai prejos sau se considere mai prost decat altii.
Poate ca intrebarea care se naste ar fi: daca e asa de bunicel, de ce nu merg lucrurile acasa la el cum trebuie? Si asta e simplu de raspuns. Lucrurile nu merg datorita defectelor noastre. Care sint defectele noastre in general? Ei.... asta e un subiect separat, sau ar trebui sa fie.

AlexM
#18555 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM, ...cred ca o sa te lu - de SB_one la: 29/07/2004 21:47:20
AlexM,
...cred ca o sa te luam de profesor pe aici:)) Respect!

AlexB

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#18556 (raspuns la: #18555) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SB_one si profesiunea - de AlexM la: 30/07/2004 16:17:25
vrei sa ma faci sa nu mai scriu? Oricum am senzatia ca ar fi mai bine sa nu mai scriu prin unele locuri & despre unele subiecte.. nu'sh de ce mi se pare ca fara sa vreau mi-am tras halatul de sperietoare pe mine. Cum scriu ceva, cum amutseste subiectul. Ori asta ma face sa ma gandesc daca nu o fi mai bine sa-mi vad de treaba si sa fac pe spectatorul. Sau poate-i numa' o parere. Eh.. o sa vaz io in timp cât e rost de mâncat iarbã si când o sa trebuiasca sa se treaca la rumegat...:-))

AlexM

#18605 (raspuns la: #18556) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM - de solitaire la: 30/07/2004 18:02:51
Cand vrei sa nu fi ultimul pe-un subiect, anunta-ma si te scap eu de "urma scapa turma". Nu ma deranjeaza sa fiu ultima.
Sorana
#18610 (raspuns la: #18605) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM, da de unde; am vrut s - de SB_one la: 30/07/2004 18:16:07
AlexM,
da de unde; am vrut sa spun ca mi-a placut mult ce-ai scris( de unde naiba stii tu atit de multe? ...si eu stiu unele dar parca ma intreci...:))

Curajos si la subiect.

eu te rog sa scrii in continuare; numai sa nu te mai iei de mine ca tre sa-mi pun inteligentza la incercare si asta ma oboseste...de la o vreme; nevasta-mea a pitit lecitina.

M-ar interesa -de ex.- ce crezi tu despre limba romana ca limba latina? Nu cumva Latina isi are originea in tzinutul Carpatic? Unii sustzin teoria asta iar eu sint convins.
Ce-ar fi sa ne scrii ceva pe tema asta? ( sa te vad acum, voinicule!)

AlexB

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#18611 (raspuns la: #18605) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Limba româna, latin si Carpatii - de AlexM la: 30/07/2004 18:34:06
SB_one puse degetul pe ranã:
--------------------------------------------------------------------
M-ar interesa -de ex.- ce crezi tu despre limba romana ca limba latina? Nu cumva Latina isi are originea in tzinutul Carpatic? Unii sustzin teoria asta iar eu sint convins.
Ce-ar fi sa ne scrii ceva pe tema asta? ( sa te vad acum, voinicule!)
--------------------------------------------------------------------

Hai sa vedem cum inteleg eu intrebarea numarul 1. Ce cred eu despre limba româna ca limba latina?
Raspuns:
Nimic.

Explicatie:
Limba româna nu este limba Latina sau o limba Latina ci este , dupa definitiile actuale o limba NeoLatina. Asta inseamna ca prin legile fonetice descoperite, stabilite, inchipuite, o parte din lexicul românesc poate fi derivat din lexicul latinesc. Datorita unor consideratii care nu are rost sa fie adancite aici, se considera ca limba Românã este "Limba Latina vorbita neintrerupt de cande a venit "badica Traian" prin tsinuturile de la Sud si Nord de Dunare. Ca chestiunea pute, aia e alta treaba. Nici un român nu intelege limba Latina. A, da, intelege anumite cuvinte, si pe acelea in mare masura prost deoarece semantismul in foarte multe din ele este altul ( se spune evoluat, schimbat, este de bine de rau mai mult sau mai putin, explicat).

Intrebarea numarul 2:

nu, nu cred ca limba Latina isi are originea in tinutul Carpatilor. Cred ca este inrudita la un anumit nivel cu alte limbi printre care si unele din tinutul Carpatilor, dar te asigur ca nu cu toate. De exemplu Limbile Slave din Carpati sint -chiar daca la alt nivel inrudite- departe de tot de Latina. Limba care s-a numit "latinã" a putut avea acest nume numai dupa ce poporul care o vorbea a fost denumit Latin. Acest lucru s-a intamplat (dupa cum ne povesteste badea "DJ Virgilius") dupa ce refugiatii troieni, primiti cu mainile deschise de bastinasii italici (( din Vitelia, deh...), au pus mana de la mana si au furat fetele Sabinilor. Cum nu mai avea nici un rost sa se ia la bataie( stim proverbul Ardelenesc care spune "fata-i fututã, trebuie maritatã acum), acei sabini s-au pus de o cumetrie cu noii veniti iar seful lor, taica Eneas a declarat intr-o anume zi ca "incepand de azi noi ne lumim Latini". De atunci si limba s-o numit Latina. Cum se numea inainte nu stim.Si nici cum suna ea pe vremea lui Eneas nu stim pentru ca povestile lui DJ Verigilius sint mult , mult mai recente dupa ce Latinii asimilasera pana si pe etrusci si limba suferise si ea cele schimbari fonetice in aproape 5-600 de ani .

Convingerea dumitale: daca esti convins, la ce-ti mai trebe confirmari?:-)))

AlexM
#18616 (raspuns la: #18611) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM - de SB_one la: 30/07/2004 19:20:01
1° / 2° ...tztztz...

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#18618 (raspuns la: #18616) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
misto - de (anonim) la: 05/08/2004 23:55:46
asta e cel mai misto si valabil raspuns. jos palaria!
#19140 (raspuns la: #18437) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Anonim# 19140 - de SB_one la: 06/08/2004 20:16:48
...Hei(Anonim), esti rocker?


SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#19195 (raspuns la: #19140) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"...acesti stapani au fost intotdeauna din alt neam." de AlexM, - de DESTIN la: 04/09/2004 21:20:56
Am citit cu intarziere acest comentariu al tau,sunt surprins de cele afirmate...

Ce zici Tu:
"Cert este ca poporul a avut mereu un stapan si acesti stapani au fost intotdeauna din alt neam. Sa nu sariti in sus si sa spuneti ca "boierii români" au fost.. Nu au fost boieri români. Boierii Români sint o aparitie târzie in viata poporului român si ei au provenit la randul sau in marea majoritate din stapanii de neam strain care au fost asimilati de români."

Am sa vin cu un comentariu in care sa iti reamintesc originea "stapanilor..."dealtfel nu imi amintesc sa fi citit asemenea afirmatii undeva...!!!

Cu bine,

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#21031 (raspuns la: #18555) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
destin vrea sa revina - de AlexM la: 04/09/2004 23:41:47
si sa scrie ceva pe tema:
"Am sa vin cu un comentariu in care sa iti reamintesc originea "stapanilor..."dealtfel nu imi amintesc sa fi citit asemenea afirmatii undeva...!!!"


numa vinã... noi o sa fim pe aici , presupun.

AlexM
#21040 (raspuns la: #21031) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Complexele la romani - de madalene1979 la: 04/01/2005 22:16:08
Cine spune ca romani au complexe sau ca sunt complexati , eu nu cred asta din contra sunt deschisi si in general bine intentionati dar din nefericire asta nu prea ajuta la nimic. Problema cea mai arzatoare a romanilor este ca nu au misloacele de a se face remarcati sau de a face ceva, nu isi poat permite sa calatoreasa si multe alte lucruri la sunt practic inposibil de atins
#32696 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daca cineva e absolut convins - de mya la: 07/02/2005 03:45:32
Daca cineva e absolut convins ca el e total deschis, total bine intentionat, mult mai destept, mai primitor sau cald ca altii insa cei din jur sunt vinovati fiindca nu-i observa calitatile respective...nu pot sa mai comentez absolut nimic.
#35530 (raspuns la: #32696) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
in legatura cu aceste complexe - de andreea_gen la: 14/01/2008 20:50:57
eugen ionescu spune ca "nu oamenii sunt sub vremuri, ci bietele vremuri sub om"...chiar daca vine din ruptura negatia asta... complexul sau de inferioritate devine gradat de superioritate. intr-adevar daca esti sufiecient de inteligent nu ar trebui sa ai complexe de inferioritate...dar de ce romanii inainte de a fi cunoscuta nationalitatea noastra aflati in afara la studii erau complexati de a aprtine acesteia? pana la urma... exista complexe si de origini...complexe sunt in orice domeniu...si nu numai la noi, dar la noi troneaza astea de inferioritate. poate daca ne-am schimba putin mentalitatea tipic"plaiului mioritic" si ne-am sincroniza poate s-ar schimba multe...e de gandit
#275011 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
in legatura cu aceste complexe - de andreea_gen la: 14/01/2008 20:53:25
eugen ionescu spune ca "nu oamenii sunt sub vremuri, ci bietele vremuri sub om"...chiar daca vine din ruptura negatia asta... complexul sau de inferioritate devine gradat de superioritate. intr-adevar daca esti sufiecient de inteligent nu ar trebui sa ai complexe de inferioritate...dar de ce romanii inainte de a fi cunoscuta nationalitatea noastra aflati in afara la studii erau complexati de a aprtine acesteia? pana la urma... exista complexe si de origini...complexe sunt in orice domeniu...si nu numai la noi, dar la noi troneaza astea de inferioritate. poate daca ne-am schimba putin mentalitatea tipic"plaiului mioritic" si ne-am sincroniza poate s-ar schimba multe...e de gandit
#275013 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...