Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Despre Limba


de AlexM la: 23/07/2004 17:18:00
modificat la: 25/07/2004 23:33:39
taguri: Diverse 
voteaza:
Intr-o discutie anterioara spuneam ca ar fi bine sa fie un subiect separat cu titlul "Despre limbã" intelegand prin aceasta "despre limba românã".


O sa incep cu o mentiune care am intalnit-o intr-un context mai nefericit ( nu mai poate fi verificat, a fost sters).
In limba româna nu exista cuvantul "nepolitete" ci numai cuvantul "nepoliticos". Pentru cuvantul in spetsã, in limba româna exista cuvantul "impolitetse".
Tosi facem greseli si nu e nici o problema sa ne autocorectam sau sa ne corectam unul pe altul. Deci, curaj, semnalati ceva intr-un text unde nu sinteti siguri de exprimare, putem discuta ce si cum.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (38):


curaj, ca maine te tai... - de Alice la: 26/07/2004 10:34:33
"o mentiune CARE am intalnit-o" este prima formulare incorecta PE care am vazut-o (sic).

corect, deci: 'o mentiune PE CARE am intalnit-o'.

de asemenea, se ortografiaza corect 'idee', iar nu 'ideie'.

as mai adauga faptul ca notiunea de 'cacofonie', conform dictionarelor PE CARE le-am consultat, isi are originea in doua cuvinte grecesti (kakos = rau, urat si phônê = voce).
drept urmare, definita considera 'cacofonie' orice amestec de sunete discordante, orice alaturare dezagreabila a silabelor intr-un contex dat.

literatura de specialitate accepta "biserica catolica", "tehnica cavalereasca" si "ion luca caragiale" drept singurele momente pardonabile de derapaj lingvistic.

fireste, e unii care eu nu-i cunosc si care nu le-accepta nici pe astea.
#18389 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM, despre limba romina.... - de Mary la: 26/07/2004 13:29:41

´´Iasi, 15/27 Octombrie [1]877

Mult stimate domnule,

Faptul cã n-am rãspuns pânã acum la telegrama expediatã de dumneavoastrã cu rãspuns plãtit este de o nepolitete fãrã margini, pe care vã rog sã aveti bunãtatea de a nu mi-o lua în nume de rãu. În chipul acesta se manifestã însã nehotãrârea mea. Slavici îi scrisese lui Jacques cã la „Timpul" lucrurile nu stau tocmai bine. De luni de zile nu-si primise salariul cuvenit si scrisoarea lui m-a descurajat, desi pentru mine o evadare din Iasi ar fi fost foarte bine venitã´´....


Acesta este un fragment dintr-o scrisoare a lui Eminescu catre Maiorescu.
Nu am ales la intimplare,exemplul, bineinteles.
Dar ma bucur ca nici Eminescu nu a spus impolitete, ci nepolitete.....

Atita timp cit sint nepoliticos inseamna ca voi fi lasat sa fac si o nepolitete...
Eu cred ca ambele cuvinte, nepolitete si impolitete pot fi folosite fara a jigni limba romina, dar eu voi continua sa folosesc nepolitete pentru ca imi atinge mai lin/melodios auzul...lingvistic.
#18395 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
acuzativul... - de AlexM la: 26/07/2004 21:47:10
...se formeaza cu "pe" dar el este in anumite cazuri "suprimat". In cazul expresie "mentiunea pe care am intalnit-o" (aceasta fiind forma corecta literara) se foloseste "mentiunea care am intalnit-o". M-am intrebat si eu de ce este posibila aceasta formã si de ce nu sâcâie la ureche cand o auzi in afara faptului ca scâie cand vrei sa scrii neaparat dupa limba literara.
Dupa ce am chibzuit putin, am concluzionat ca acest "pe" nu mai este folosit datorita faptului ca nu suna deloc bine atunci cand inlocuim pe "care" cu "ce".

1)mentiunea ce am intalnit-o dar
2)mentiunea pe care am intalnit-o

Este de la sine de vazut ca nu se poate spune "mentiunea pe ce am intalnit-o" dar se poate spune "mentiunea pe care am intalnit-o". Probabil de aceea se face asa de uzual aceasta greseala dat fiind ca nu se poate construi un acuzativ cu "pe" atunci cand se foloseste "ce". Desigur ca aista este numai opinia mea poate aveti vreo alta explicatie.

AlexM


#18412 (raspuns la: #18389) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nepolitete - de AlexM la: 26/07/2004 21:52:18
aveti dreptate cand spuneti ca se poate folosi, el insa nu este luat in DEX si uzual se foloseste "impolitete". Curios ca nu orice cuvant existent in limba permite crerea de noi derivati. De exemplu daca sint "bãtsos" nu pot face din el un "nebãtsos" numai datorita faptului ca "ne" construieste si antonime prin prefixarea cuvantului ca in cazul "bun/nebun", la fel cum avem "nebunie" dar nu avem nici o "bunie" .

De fapt oricine poate crea un nou cuvant, acest lucru nefiind deosebit de greu. Grea ramane insa implementarea lui. Sa-i dai apa si sa-l faci sa prinda.

AlexM
#18413 (raspuns la: #18395) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"e"-ul si "ie"-ul - de AlexM la: 26/07/2004 22:02:50
Una dintre caractersticile limbii române este de a avea un "e" iotacizat care se pronunta "ie". Avem cuvinte unde conform normelor literare se scrie cu "e" ca in "eu, ea, eram, etc." Forma de scriere a fost stabilita pe baza etimologiei dat fiind ca "eu" trebe sa vina din Latinescul "ego" deci acolo a fost un "e" si nu un "ie".
Totusi, Românul pronuntsa , ieu, iea, ieram, s a m d. In cazul neologismelor precum "alee", "idee" s.a., indicatia este ca ele sa fie pronuntate limpede cu "ee". Dar aparent aceasta pronuntie functioneaza numai la persoanele care se controleaza pana cand pronuntia acestor cuvinte devine un reflex. La omul de rând tipicul limbii sale se impune imediat si auzi mereu "ideie, "aleie" , pana si in "aier" in loc de "aer" cu un "i" slab, dar destul de perceptibil. Alte opinii?

AlexM
#18415 (raspuns la: #18413) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Alice si greaka - de AlexM la: 26/07/2004 22:12:05
Alice zisa:
--------------------------------------------------------------------
drept urmare, definita considera 'cacofonie' orice amestec de sunete discordante, orice alaturare dezagreabila a silabelor intr-un contex dat.
--------------------------------------------------------------------
pai bine sorã, ce este "discordant" in "chiar cã", "cachiu"?

dpdv al definitiei cacofoniei ai dreptate in general. In limba româna parca se spune cacofonie numai atunci cand ajungem la doua silabe concomitente care au ca rezultat "caca". Largind aspectul pot sa-ti spun ca sint considerate cacofonii ( de fapt note discrodante) si urmatoarele exemple:
ni-i dã, ni-o dã, vi-i dã, li-i dã, etc.
La fel nu se foloseste involuntar grupele "itsi mã, îi mã, îi ne" etc.
Iarasi, spun unele pareri lingvistice, formele de "privindu-se, lasandu-se, ducandu-ma" au pastrat acest "u" tocmai pentru a se evita cacofonia (discordanta) deoarce in formele "normale" avem "privind, lasand, invartind" si nu "privindu, lasandu, invartindu".

Curios cate lucruri pot fi considerate cacofonii, nu?:-)

AlexM
#18416 (raspuns la: #18389) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
CACOFONIA LUI AlexM..."caca" - de DESTIN la: 26/07/2004 23:39:34
Ce zici tu"

"In limba româna parca se spune cacofonie numai atunci cand ajungem la doua silabe concomitente care au ca rezultat "caca".

Poate vei intelege ce inseamna cacofonie?"

CACOFONÍE, cacofonii, s.f. Asociaţie neplăcută de sunete; cacofonism. ♦ (Muz.) Suprapunere de sunete discordante; lipsă de armonie. – Din fr. cacophonie.

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#18421 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Destinul nu-i de acord - de AlexM la: 27/07/2004 07:46:28
Destinul facu urmatoarea interventie:
---------------------------------------------------------------------
Ce zici tu"

"In limba româna parca se spune cacofonie numai atunci cand ajungem la doua silabe concomitente care au ca rezultat "caca".

Poate vei intelege ce inseamna cacofonie?"

CACOFONÍE, cacofonii, s.f. Asociaţie neplăcută de sunete; cacofonism. ♦ (Muz.) Suprapunere de sunete discordante; lipsă de armonie. – Din fr. cacophonie.
---------------------------------------------------------------------

De la definitia generalizata a unei cacofonii, trecem la oile noastre in lb româna unde eu spusei ca se considera cacofonie atunci cand doua silabe concomitente au ca rezultata "caca". Si eu cred ca e bine cum s-a incetatsenit notsiunea de cacofonie in Româna. De ce? Pentru ca daca nu s-ar limita la acest "caca" ar ramane sa consideram fiecare dintre noi dupa propiul nostru gust, ce este discordant si ce nu este discrodant. Tare ma tem ca ar iesi o harababura intreaga cu o astfel de apreciere subiectiva dupa gustul propriu. Ca tot folosiram "discordant". A face nota discordanta inseamna ca un anumit ceva nu este aliniat cu restul cu care se compara, adicatelea daca cineva scrie in mod elevat si literara si la un moment dat arunca o expresie a la Alice cum ca "nu tãti sheli sint minshuni" gata, a facut nota discordanta cu restul din ceea ce a scris, ca atare, dupa definitie, iata cacofonia, nu? Crez ca incet incet ajungem sa cautam definitia la ce inseamna a exagera:-))

AlexM

#18430 (raspuns la: #18421) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alice-n acuzativ - de Alice la: 27/07/2004 08:45:30
AlexM: "pai bine sorã, ce este "discordant" in "chiar cã", "cachiu"?"

nimic.:(
discordant este in "ca chiar", folosit de domnia-voastra, frate, intr-un post.

dar ce stiu eu?
dumneata esti specialistul.


evident, as putea sa spun 'casuta postala a lu' Carmen', fiindca e o hipercorectitudine 'casuta lui Carmen', dupa cum n-am cum zice 'casuta postala a Carmenei'.
ce proasta-s.
io gandeam sa spun "casuta postala a Jimmy-Ceciliei", da' ce te faci ca as spune 'casuta postala a Anei-Maria', daca m-ar chema asa?
noroc ca la mine-i simplu': "casuta lu' Alice".
chiar asa, Alice de ce n-are casuta?
s-o fac altminteri, ca sa nu gresesc: "Alice-casutza postala"
vaaaiiii, ce conotatii intre nume-asa gingas si posta.
rusine ca ma gandii: 'e alice o casuta postala sau nu?' veti intreba.

numa' Alex poate sti.(:
#18435 (raspuns la: #18416) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Alice si a ei casã - de AlexM la: 27/07/2004 14:41:55
Aliciul zise:
-------------------------------------------------------------------
io gandeam sa spun "casuta postala a Jimmy-Ceciliei", da' ce te faci ca as spune 'casuta postala a Anei-Maria', daca m-ar chema asa?
noroc ca la mine-i simplu': "casuta lu' Alice".
chiar asa, Alice de ce n-are casuta?
s-o fac altminteri, ca sa nu gresesc: "Alice-casutza postala"
--------------------------------------------------------------------

iaca vezi ? intr-o zi românul bãgã de seamã cum cã neshte pãrtsi carili ajutau la declinare devin tot mai slabe si mai slabe si se pierd oarecum pe drum. Dintr-o datã vazu iel ca nu mai e nici o diferenta intre acusativ si nominativ dar pentru asta l-a scos pe "pe" din buzunar si a rezolvat cu acuzativul( a propos, de ce o fi "pe" masculin? de ce adicatelea nu e "a scos-o pe pe din buzunar"?). La genitiv insa a dat-o in barã si asta din pricina faptului ca aparura nume noi dupa ce lua si el contact cu alte neamuri. S-a incuscrit cu ala, cu aia si vrand nevrand, i-a aparut in familie, in sat nume ca Veronica, Ildico, Alice, Ana-Maria s a m d. Amu, a trebuit el sa faca in asa fel incat sa nu strice numele la femei cand zicea "a ei". Ca atare nu putu sa zica un "veronikei" si el zise "Veronici". Celui care statea si pazea bostanaria, omul ala de la Academie, nu i-a placut ca a bagat pe "ci" acolo asa ca a spus ca forma corecta ar fi "Veronicãi". La Ildico, Ildicãi ( ca sa nu iasa Ildici) , la Alice l-o lasat asa ca oricum era "ce" in nume , deci Alicei/Alicii. La numele compuse e cu bai , eu unul sincer spunand ca nu stiu daca exista o norma aici sa acordam prima sau a doua parte a numelui sau amandoua ( Anei-Maria, Ana-Mariei, Anei-Mariei): Din burta , tsaranul din mine ar spune "Anii-Marii" dar presupun ca omul de la Academie o sa sara'n sus ca ars.
Necazul cel mai mare pare ca veni de la numele de femeie luate din alte limbi care , dupa modul lor de a suna, pentru român ar fi nume masculine. Ca sa scape omul de beleaua aceasta a inventat si el un lucru nou facand un mixaj , taind "i" de la masculin si lansand expresia "a lu". Expresie care a prins si cu care nici omul de la Academie nu prea stie ce sa faca. De sunat nu suna pe gustul sau dar nici nu o poate scoate afara din casa. Ca atare o tolereaza si ne atentioneaza mereu ca de fapt este "lui" si "ei" iar acolo unde ceva suna masculin dar e de fapt feminin, atunci zice probabil si el bogdaproste ca stramoshul sau a inventat acel "a lu".
Interesant ar fi de vazut cand a aparut invetia asta? Pai cica demultisor , inca din perioada de formare a limbii române dat fiind ca acest "a lu" ar trebui sa vina din Latinescul "ad illo" cu sensul "de la el".Noa, asa o fi? Stim bine ca inainte de a se introduce numele de familie in România, oamenii la sate se stiau dupa prenumele parintelor. Daca erau doi de Ion atunci unu era Ion a lu Petre si altul era poate Ion a lu Zâna.
Pentru un strain care ar incerca sa scrie acest mod de apelare la români, in momentul in care-i sint prezentati "copchii" el o sa scrie:
AluIon, AluZâna, AluPetre pentru ca el nu are de unde sa stie ca "a lu Ion" sint de fapt 3 lucruri intr-unu.
Bun asa, o sa ziceti Dv. Da ce-i cu asta? Care este legatura la ce pricepe strainul si cum scrie el si cu lb româna? Pai nu e chiar asa de simplu de vazut. Trebe sa aducem aminte ca neshte greci au povestit ce s-a intamplat hãt, hãt acu fro 2 mii de ani pe aceste meleaguri ale noastre. Si s-a intamplat sa scrie si ei niste nume ale unora ce-i intalnira eu. Si iaca asa , avem o lista de nume de prin "Carpati si Balcani", nume inregistrate cu mult timp inainte de Christos care sint in lista grecului . Curiosi de astfel de nume?
Aluporis, Aluzenis, Alucentus s a m d, sint peste 30 de astfel de nume parca.


Revenind la Alice si a ei casã, io nu m-as necajit daca scrii "Casuta postala a Alicei" sau "Casuta postala a lu Alice". Poti incerca si cu "Alice, casuta postala a ei". Totusi cred ca avand un nume din asta mai nou care nu prea face casa buna cu limba Româna, aplica si tu regula stramosului si zici simplul "Casuta Postala a lu Alice". Te asigur ca nici omul de la Academie nu o sa mârâie nimic:-)


AlexM
#18445 (raspuns la: #18435) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexMan!!!Nu DESTINUL trebuie sa fie de acord... - de DESTIN la: 28/07/2004 03:44:54
AlexM i-a priveste ce ai scris,mie imi apartine in intregime?

Destinul facu urmatoarea interventie:
---------------------------------------------------------------------
Ce zici tu"

"In limba româna parca se spune cacofonie numai atunci cand ajungem la doua silabe concomitente care au ca rezultat "caca".

Poate vei intelege ce inseamna cacofonie?"

CACOFONÍE, cacofonii, s.f. Asociaţie neplăcută de sunete; cacofonism. ♦ (Muz.) Suprapunere de sunete discordante; lipsă de armonie. – Din fr. cacophonie.
---------------------------------------------------------------------
Iti apartine AlexM:
"Si eu cred ca e bine cum s-a incetatsenit notsiunea de cacofonie in Româna"
Nu gandi asa,..."s-a incetatsenit..."avem regionalismele noastre minunate,originea limbii romane.Cei plecati din tara daca nu "s-a incetatsenit" nu pot pastra autenticitatea limbii?
Sa auzim de bine,
Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#18472 (raspuns la: #18430) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cand destinul reprosheaza... - de AlexM la: 30/07/2004 16:26:13
... tre' sa te gandesti bine ce ai facut. M-am uitat inca odata si destinul sa stramba la mine ca ma puse obejdea sa quotez si texul meu pe care l-a comentat Dumnealui. Aista nu ar fi lucru prea rau, dar Dumnealui imi spuse ca sa nu gandesc "asa" cu referire la "s-a incetatsenit". Dupa aceea vine intrebarea retorica despre cel plecat si autenticitatea limbi. Dupa aceasta invartosheala a destinului simt nevoia sa ma explic.

Draga Soartã,

cand spuneam despre "s-a incetatenit" ma refeream la limba literara si nu la limba poporului. Poporul foloseste si o sa foloseasca maret, ca cand a fost, ca care le-a zis, ca cade, etc, etc etc.
Cred ca pe viitor trebuie sa sublinez pe cine sau ce am in vedere ( Huai Alice, ui acuzativul lui Cioara lu Stãricel: -> pe cine dar "ce" ca nu mere "pe ce" ) atunci cand imi dau cu parerea despre un lucru.
Si inca ceva.. nu am folosit aici prescurtarea IMHO care se foloseste de obicei. O cosndiera ca fiind un fariseism , cel putin IH din IMHO. Intradevar, daca nu spun explicit ca citez din cineva, atunci este de la sine inteles ca ceea ce spun este MO, adictelea "my opinion".
:-))

AlexM
#18606 (raspuns la: #18472) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu privii ca o critica...AlexM. - de DESTIN la: 31/07/2004 01:18:09
Acum ai adus o precizare ce schimba total aspectul...

"cand spuneam despre "s-a incetatenit" ma refeream la limba literara si nu la limba poporului."

Eu tot timpul cand am citit comentariile, am gandit la Limba Romana ...nicidecum la :"limba literara si nu la limba poporului."cum le clasifici tu.
Oricum este binevenita precizarea ta.
Cu bine,

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#18657 (raspuns la: #18606) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
precizarea... - de AlexM la: 31/07/2004 01:42:55
.. referitor la limba literara trebuia facuta dar nu mi-am dat seama de la bun inceput. Problema este ca cei de la Academie urmand stradaniile de stabilire a unor criterii de uniformizare a limbii române, au stabilit un barem de reguli care sint baza a ceea ce se numeste limba literara. Inca de la Timotei Cipariu si Aron Pumnul incoace, a tot fost mare scandal care cuvant sa fie considerat standard si care nu s a m d. Nu e nici un secret ca limba literara româna se bazeaza pe dialectul muntenesc dar, regulile care stau la baza limbii literare sint reguli care nu intotdeauna sint foarte intelese. Omul trebe sa le invete asa cum vor dumnealor si daca nu faci asa cand esti copil & adolescet, esti sanctionat cu note ca sa faci cum zic ei, adicatelea "sa-ti bagi mintile in cap".
Oricum, desi prin aceasta interventiei in limba si prin re-latinizarea ei incepand cu sec XVIII s-a creat o limba moderna, "europeana", totusi, modul regional de a vorbi dar si modul popular de a vorbi nu o sa fie niciodata corectat de cineva. Pana la urma, in momentul in care un lucru este folosit de cea mai mare parte a oamenilor, atunci acesta devine stare de fapt in limba si este acceptat si de "omul de la Academie" pentru ca deh, vox populi, vox dei.

Cred ca genul asta de "misunderstandings" provin din faptul ca eu uit repede ca anumite amanunte nu pot fi cunoscute de toata lumea, ele nefiind predate la shcoala si ca atare, realizez mai tarziu ca pentru o sacosa gri mai trebuie o explicatie si eventual, pentru una albastra a fost o explicatie inutila.

AlexM
#18661 (raspuns la: #18657) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Precizarea...AlexM, - de DESTIN la: 31/07/2004 02:02:28
Multumesc de precizarile aduse,sper sa nu fiu eu una din ... "sacosa ..."ehe!!!"realizez mai tarziu ca pentru o sacosa gri mai trebuie o explicatie si eventual, pentru una albastra a fost o explicatie inutila."

Cu bine,

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#18662 (raspuns la: #18661) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Dar atât de proprie, atât - de SB_one la: 04/08/2004 22:26:08
"Dar atât de proprie, atât de familiară, atât de intimă îmi este limba în care m-am născut, încât aproape nu o pot considera altfel decât iarba.
" Nichita Stănescu,

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#19036 (raspuns la: #18662) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nechita - de AlexM la: 05/08/2004 22:54:16
SB_onule, am stat in aceasi banca in care a stat si el la liceu(desigur ca in alta perioada de timp) dar cam la atat se rezuma legatura mea cu N. Stanescu ( presupun ca Ozzy o sa faca ochi mari citind asta, daca o ceteste).

Stii cumva cum s-a autodefinit el tinand cont ca limba o considera "iarba"?

AlexM
#19133 (raspuns la: #19036) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexEm-ule, eu nefiind asa pi - de SB_one la: 06/08/2004 20:19:33
AlexEm-ule, eu nefiind asa pilos si avind banka mai in spate, am auzit mai putzine:)))

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#19196 (raspuns la: #19133) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si-n acest moment - de Belle la: 06/08/2004 20:22:18
ma obsedeaza "in randul patru, banca de la geam"

ce v-apucara sa vorbiti de banci?????
#19197 (raspuns la: #19196) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pila - de AlexM la: 06/08/2004 20:23:36
nea SB_oanule, nu e vorba de nici o pila aici. Eram in clasa IX cand ne-a zis diriginta ca in clasa in care sintem a invatsat si Nichita Stanescu. Liceul nu mai fusese renovat de atunci, tot aceleasi banci erau. Ca atare, ne-am apucat toti de ne-am invartit toata clasa, o zi sa stea fiecare in alt loc in asa fel incat sa stam toti, fiecare cate o zi in fiecare loc din clasa. Asa aveam certitudinea ca am stat in aceasi banca cu Nichita Stanescu. A fost destul de obositoare organizarea atunci da a mers. Am intrebat noi daca nu se stie exact in ce banca a stat omuletsul dar acest lucru nu a fost retsinut in acte de shcoala. Ghinion, a trebuit sa ne rotim ca ratsele:-))

AlexM
#19198 (raspuns la: #19196) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aaaaa, ce chestie !!! - de AlexM la: 06/08/2004 20:25:27
esti de coma Belle. Cum de ti-a venit in minte? Asa e mai, In randul 4 banca de la geam... grrrr.. frrrr... mrrrr, ma zbuirlesc ca un pisoi acu cand imi aduc aminte de melodiile de atunci.. Pfui..... ce chestie si cu amintirile astea !!!.

AlexM
#19199 (raspuns la: #19197) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de parca-s io de vina - de Belle la: 06/08/2004 20:28:44
beeeeeei ce va place sa va luati de mine... ce, m-ati vazut mai prost imbracata?? ;)

mai stii cine-o canta? hai sa vad daca-ti amintesti.....
#19201 (raspuns la: #19199) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pas, ashtept parolul - de AlexM la: 06/08/2004 20:33:01
tre sa zic pas. Nu mai stiu cine o canta. Io pe vremea aia stiam mai bine pe Ion Dolanescu, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Ciobanca, Puceanca, Budala s a m d. Nu ca-ma omoram eu atunci dupa ei ( acum ma omor dupa ei) dar tata & echipa lui. Tot mereu dadeau pick-up la maxim. Ca tot zicea cineva de "zgomot de casetofoane la tsara". Era si cand eram io copil, da numa la sfarshit de saptamana cand venea tata acasa de la serviciu. Era modul lui de a da sfara in tsara cum ca a venit. Semnalul de adunare pentru toti amarastenii & tzuicarii satului:-))

AlexM
#19202 (raspuns la: #19201) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cica - de Belle la: 06/08/2004 20:34:05
dan spataru
#19203 (raspuns la: #19202) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Spataru? - de AlexM la: 06/08/2004 20:37:48
pai de el acum ad hoc imi amintesc numai Tarancutsa tsarancutsa, cu bujori in obrajori si ce i-ar face el daca o prinde (avis viitoarele manele) si etc etc etc..
Corect, Dan Spataru.. a fost mare la vremea sa..

AlexM
#19207 (raspuns la: #19203) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
yup - de Belle la: 06/08/2004 20:42:16
eu mi-l amintesc si cu "trecea fanfara militaaaara"

apropos, FYI http://news.softpedia.com/news/1/2003/November/5915.shtml

mie-mi placea foarte mult (cand eram copchila de elementara) aurelian andreescu si florin bogardo
#19209 (raspuns la: #19207) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
eu stateam -din pricipiu - in - de SB_one la: 06/08/2004 21:16:44
eu stateam -din pricipiu - in ultimul rind, stinga sau dreapta era egal, dar mai bine pi shentru...se-auzea tot si vedea lafel. Nu intrebam nimic si de raspuns, mai rar:))

ptr. voi:
http://www.romanianvoice.com/poezii/umor/index.html


SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#19212 (raspuns la: #19209) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hmm - de Belle la: 06/08/2004 21:23:12
mie-mi placea penultima de la cuier ... habar n-am de ce

bestial link-ul, tre' sa-l arat si la ai mei
#19214 (raspuns la: #19212) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
...bestiile trag la bestii... - de SB_one la: 06/08/2004 21:45:15
...bestiile trag la bestii...:)))


SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#19217 (raspuns la: #19214) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ai? - de Belle la: 06/08/2004 21:50:20
ce spui tu acolo esbiuanule????

vezi ca mie tre' sa-mi desenezi la ora asta ca sa pricep asa ca mai zi o data da' pe romaneste te rog ;)
#19218 (raspuns la: #19217) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
...Bella, bestii si bestial a - de SB_one la: 06/08/2004 21:59:27
...Bella, bestii si bestial au si o fatza buna..; ia fa un clic pe "Belle" si spune daca nu-i adevarat:))

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#19221 (raspuns la: #19218) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai esbiule - de Belle la: 06/08/2004 22:10:59
da de ce sa clickez pe mine insami lol, crezi ca nu ma vad in oglinda in fiecare zi, si crezi ca-mi convine sa constat tot parul ala pe fata????
#19223 (raspuns la: #19221) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
...pai voiam sa intreb: cin - de SB_one la: 06/08/2004 22:26:28

...pai voiam sa intreb: cine e "bestia" aia mai mica?

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#19227 (raspuns la: #19223) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pai - de Belle la: 06/08/2004 22:29:51
una care-au gasit-o aia de la montaj ca sa iasa schema cu "frumoasa si bestia" ;)
#19229 (raspuns la: #19227) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
...da, cinele asta e bestia - de SB_one la: 06/08/2004 22:32:17

...da, cinele asta e bestial, ar zice ungurul:)))
SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#19232 (raspuns la: #19229) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hai??? - de Belle la: 06/08/2004 22:34:06
ori esti ti obosit ori eu m-am tembelit de tot ca nu pricep
#19233 (raspuns la: #19232) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
...vezi daca nu stii ungurest - de SB_one la: 06/08/2004 22:36:18
...vezi daca nu stii ungureste? astea sint urmarile cunosterii limbii engleze:))

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#19235 (raspuns la: #19233) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vad mai, vad - de Belle la: 06/08/2004 22:41:46
:(((((((((((((((((((
si-acum ce sa fac, sa ma iau cu mainile de partea dorsala si sa sar in sus???
#19238 (raspuns la: #19235) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: