Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

[Hin]dusă departe - Swaminarayan Akshardham I


de thebrightside la: 17/01/2009 15:02:54
modificat la: 17/01/2009 15:05:29 arata originalul
voteaza:
De câteva zile mi-e un dor crunt de acasă. Plâng în hohote cu oarecare regularitate, cred că plânsul stinge pentru o vreme dorul. Nu poate să-l potolească pe de-a întregul, dar îl pansează să nu se infecteze mai rău. E ca atunci când ţi-e gâtul iască de sete şi bei un pic de apă. Nu-i ceea ce vrei, dar e mai bun decât nimic.
Nu-mi amintesc dacă am zis de Dilla. Dilla e un hindus fanatic, deşi nu e. E genul care şi-ar sacrifica un organ plus identitatea personală şi naţională, numai să nu fie nevoită să plece din India. Prin asta se explică exuberanţa cu care ţopăie prin recepţie în aşteptarea plecării la Akshardham, căci pentru ea ăsta nu-i obiectiv turistic, ci o perfuzie cu multrâvnitul spirit hindus. Fata are un vis.
Irina vine din Sankt Petersburg, pe care-l laudă neîncetat; cred că şi ea practică jelitul curativ. Poartă încă din prima seară în care-a păşit în cantină un tricou cu Bulgaria. Îl poartă atât de des, încât eu m-am convins că e plătită să facă treaba asta. E profesoară de sport şi are un corp care te constrânge să-ţi cântăreşti cuvintele când i te adresezi. Într-o seară am jucat ping – pong şi mi-a fost atât de frică, încât după cinci minute am predat paleta celui care îşi aştepta rândul. Cât era mingiuţa aia de mică şi aeriană, mă gândeam că nu-i exclus, considerând forţa cu care apriga rusnacă o trimitea înspre mine, să mă interneze aşa, vreo zi jumate, într-un spital apropiat.
Cu Aziz am jucat relaxată. El şi-a dat seama că pentru mine ping – pongul e un fel de lectură de duminică şi m-a lăsat să citesc liniştită. Şi pentru asta îi sunt recunoscătoare. Şi nu doar pentru asta. La a doua şi ultima-mi indigestie, când a văzut că n-are cui să dea porţia lui de îngheţată Mother Dairy cu vanilie, mi-a bătut în uşă cu tot cu Irina. S-au mobilizat instant şi în timp ce Irina a coborât după un ceai, el a dat o fugă până la valiza lui de dimensiunile unei ţări – avea în ea pâinea naţională, gumă, vodka, serveţele, atlas, nu geografic şi cine ştie câte alte lucruri - de unde mi-a adus nişte biscuiţi uzbechistanezi ciudaţi şi săraţi care m-au făcut bine. Evident că a adus şi vodka şi s-a jurat pe tot neamul că dacă beau mă va curăţa până şi de bolile pe care nu le am. Am preferat să ciocnesc cu ceai, fiindcă ţineam cu tot dinadinsul să păstrez neîntinat caracterul irepetabil al unicei mele experienţe cu apa rusească. Pentru că oamenii cultural distincţi nu se pot respecta decât dacă-şi însuşesc reciproc identitatea, eu şi Aziz ne-am strigat unul pe celălalt pe toată durata sejurului indian, Cartoşca (nu cartuş, ci cartof) şi Topor (pronunţat de Aziz ca Tapor, că aşa-i venea lui pe limba lui).
Pe cealaltă tipă nu mai ştiu cum o chema. Cred că în ţările fost sovietice e de dorit ca prenumele să aibă patru litere, cum sunt Umid, Avas, Aziz; doar că pe-al ei nu l-am putut reţine. Respectând regula, o să-i spun Geta. Geta avea o faţa albă ca hârtia şi ochi de mongol. Probabil deţinea funcţia de ambasador al zâmbetului, căci n-am văzut-o nici măcar o dată tristă ori serioasă.
Geta, Aziz, Irina, Dilla şi povestitoarea bâzâie banalităţi în recepţia MS Regency în aşteptarea taxiului. India e unul dintre puţinele locuri din lume în care cinci oameni pot străbate o metropolă într-un turism cu patru locuri pentru cincisprezece dolari, dus – întors. India mai e şi ţara în care dacă n-ai cântat, n-ai fost. Şi uite-ne, unele peste altele pe bancheta din spate, ţinând isonul şoferului, Dilla bineînţeles cea mai vocală, printre hotote de râs. Cântatu-i cu atât mai distractiv, cu cât n-ai nici cea mai vagă idee ce bălmăjeşti. La o adică şoferul nostru primadonă se prea poate să ne fi dat tonul cu: suntem nişte albituri bete şi proaste ca noaptea, iară noi să rânjim repetând. Se prea poate.
Să fi tot mers vreo oră şi ceva prin oraş, apoi pe-o autostradă, când am ajuns într-o zonă jumătate teren viran, jumătate pădure. În depărtare, deasupra vârfurilor copacilor se iţeste o cupolă, cafenie o văd eu de aici. Îl întreb pe indian, dacă-i Akshardham-ul şi dă din cap că da. Mai facem încă un sfert de ceas până acolo, timp în care ziua se răsfiră sub o umbrelă de nori întunecoşi. Curând nu mai vedem nimic în jur decât praf, praf şi nişte praf. Am ajuns, dar n-avem curaj să coborâm. Eu îmi rod unghiile mental: na turism, să vezi furtună acum. Şoferul ne cere bani de parcare, în timp ce Dilla şi Geta o zbughesc să facă poze cu uriaşul templu în fundal. Praful s-a relocat şi plouă cu picături mari şi rare. Poate, totuşi, nu rămânem doar cu plimbarea în traficul infernal. În retrospectivă realizez că am fi putut să-l luăm şi pe indian cu noi, dacă ne-ar fi trecut prin cap la vreunul. În realitate, am făcut mai rău decât a-l ignora, respectiv i-am reconfirmat probabil că turiştii sunt nişte sălbatici disperaţi, Dilla fiind eroina acestui tragicomic episod.
Cum s-au întâmplat lucrurile. După sesiunea foto, ne-am luat ziua bună de la şofer cu menţiunea că ne revedem în câteva ore şi ne-am îndreptat către un chioşc uriaş cu multe ghişee şi cozi. Acolo am aflat următoarele: în Akshardham nu putem intra cu aparate foto, camere video sau orice alte obiecte care nu sunt ţigări, şerveţele sau bani, nici măcar cu apă – e apă înăuntru pentru toate gurile. Acest extrabagaj putea fi depozitat la ghişeu. Foarte bine. Ne aşezăm la coadă şi aşteptăm şi iar aşteptăm, până ce povestitoarea observă un anunţ prin care responsabilii chioşcului cu pricina informează publicul că nu îşi asumă responsabilitatea integrităţii şi siguranţei bunurilor depozitate – ta-naaa! Indignaţi nevoie mare ne întoarcem la taxi. Când să lăsăm bunurile incriminate în maşină, Dilla începe să se certe cu şoferul, când în hindi, când în engleză, când pe limba ei. Nu reuşim s-o înţelegem, nici s-o potolim, astfel încât conflictul se stinge cu şoferul atârnat lângă maşină c-o mimică exasperată, cu două camere atârnate de gât şi alte două înfundate în buzunare şi cu cheile maşinii în buzunarul Dillei. Nu ştiu cum a făcut Dilla nebuna afacerea asta, dar ştiu că dacă eu eram pomul ăla uman de Crăciun, o lăsam pe zănatică în mijlocul lui nicăieri, la şaptezeci de kilometri de hotel, cu aparatul adânc şi figurativ înfipt oare unde. Prin urmare am refuzat cu obstinaţie să las aparatul în pom, ci l-am aşezat frumuşel pe bancheta din spate a taxiului. Cadru strâns pe şoferul împodobit, apoi din ce în ce mai larg până ce se vede ca o deşirătură humanoidă sprijinită de maşina verde, în parcarea prăfuită şi pustie. Sfârşitul episodului.

Continuarea aici._____________________
Dacă nu ai nicio problemă cu faptul că plagiatul este ilegal, poti copia acest text fără a menţiona autorul.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (45):


frumos - de Yuki la: 17/01/2009 15:53:52
:)
#392680 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))) - de Honey in the Sunshine la: 17/01/2009 16:06:53
practice rusoaicele :)
#392685 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de INSULA ALTUIA la: 17/01/2009 16:25:48
:)Te invidiez ,faine peripetii:)
#392686 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
uuu - de lafemme la: 17/01/2009 16:32:48
ai postat alt capitol.

revin cand am timpul cuvenit pt lecturarea pataniilor [hin]duse.
#392691 (raspuns la: #392686) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Brightu - de alex andra la: 17/01/2009 17:03:38
Mi se pare mie, ori incepi sa te "clasicizezi"? Nu ca nu ti-ar sta bine:)
#392694 (raspuns la: #392691) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brighty - de anisia la: 17/01/2009 17:18:17
are un corp care te constrânge să-ţi cântăreşti cuvintele când i te adresezi. haha, i-ai luat frica la rusoaica, hai? :)))

stii ce-mi place mie la felu-n care scrii? naturaletzea :)
#392696 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrightside - de cher la: 17/01/2009 17:39:45
Dupa cateva zile ai si inceput sa plangi de dor? Pai daca asa faci intr-o excuirsie ce ai sa faci cand vei avea de lucru undeva, departe, pe acolo sau in alta parte ?
In legatura cu continutul textului, mi se pare mai putin precis decat alte episoade.Dar daca iti era dor...
Inteleg si scrie mai departe!

#392706 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
yuki - de thebrightside la: 17/01/2009 18:32:24
multam :)
#392747 (raspuns la: #392680) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
honey - de thebrightside la: 17/01/2009 18:32:55
aha. :D
#392750 (raspuns la: #392685) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
femme - de thebrightside la: 17/01/2009 18:38:29
there's your sign!

if you say obvious things to people who are obviously aware of it, such as "ai postat alt capitol", you might be a redneck! :))))))))

buey, stii ca glumesc. nu m-am putut abtine intrucat ma aflu inca sub influenta unui show de stand up comedy vazut de curand pe care dementii aia il incheie cu fazele astea cu 'there's your sign' si 'u might be a redneck'. sunt criminali tipii.

hindusele nu pleaca nicaieri. ups, there's my sign! :))) tu ejti de vina. m-ai provocat.
#392757 (raspuns la: #392691) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aceste cuvinte - de thebrightside la: 17/01/2009 18:39:23
ne doare. arata-mi unde, sa demolez. :))))
sarutmana.
#392758 (raspuns la: #392694) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nis - de thebrightside la: 17/01/2009 18:40:38
moamaa, jur c-am crezut la un moment dat c-o sa sara peste masa aia s-are sa vina sa-mi dea cateva scatoalce. :)))

multam nisule.
#392760 (raspuns la: #392696) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de unde cateva zile - de thebrightside la: 17/01/2009 18:41:23
eram in india de peste o luna.
multam de citire.
#392762 (raspuns la: #392706) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de alex andra la: 17/01/2009 18:41:40
Taci, ca-i faina !:))
#392763 (raspuns la: #392758) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brighty, - de anisia la: 17/01/2009 18:42:50
pai nu veneam peste ea? :))
#392765 (raspuns la: #392760) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alexa - de thebrightside la: 17/01/2009 18:44:35
:-(|)
#392768 (raspuns la: #392765) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brighty - de thebrightside la: 17/01/2009 18:46:24
and the nasty romanians gang! russians beware, we may not have vodka and muscles, but we have will and strong teeth! :))))))))
#392771 (raspuns la: #392765) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de alex andra la: 17/01/2009 18:47:04
Tradu, ca mi-e lene sa caut:))))))
#392772 (raspuns la: #392768) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tac, soro - de thebrightside la: 17/01/2009 18:48:59
nu-mi zisesi sa tac. io tac, da' tu nu ma lasi. poftim cultura!
#392776 (raspuns la: #392772) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de alex andra la: 17/01/2009 18:50:51
Las' ca te las sa ma smotocesti pentru asta:)))))
#392779 (raspuns la: #392776) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brighty, - de anisia la: 17/01/2009 19:42:30
hahaha, iti scrisesi tie :))

ai vrut defapt sa-mi scrii mie si te-ai emotionat? :P:P:P
#392826 (raspuns la: #392771) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu mah - de thebrightside la: 17/01/2009 19:47:14
era numele gastii "brighty and the nasty romanians... bla bla"
#392836 (raspuns la: #392826) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aaaaaaaaaaaa - de anisia la: 17/01/2009 19:49:16
pai cine crezi ca a citit? ca io cand vazui ca-ncepusi cu brighty ma prapadii de ras si nu mai citii :)))
#392840 (raspuns la: #392836) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
daca te-ai prapadit de ras - de thebrightside la: 17/01/2009 19:50:47
fara sa cetesti inseamna ca-s o mica geniuta. plina de modestie dealtfel. :)))
#392844 (raspuns la: #392840) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pai esti, - de anisia la: 17/01/2009 20:26:18
ce, nu stiai? :)

ce-i aia modestie? :P
#392874 (raspuns la: #392844) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de irma la: 18/01/2009 10:57:25
ei nah! eu refuz sa le mai citesc pe cafenea. le vreau stranse-ntr-o carte.
#393132 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 18/01/2009 11:04:41
Cu Aziz am jucat relaxată. El şi-a dat seama că pentru mine ping – pongul e un fel de lectură de duminică şi m-a lăsat să citesc liniştită.

superb!:)


ma, apropo de plans ... iti poti imagina cum ar fi sa traiesti asa, ani de zile...zeci???
#393140 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 18/01/2009 11:12:52
Cred ca ar trebui sa te grabesti cu hindusele, sa le finalizezi, sa le perii, sa le dai forma finala, inchegata s-apoi, pac cu ele la gutemberguiala. Cumpar!
#393145 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 18/01/2009 11:20:04
si io! clar!
deci, de la noi ai un suc!:))
#393150 (raspuns la: #393145) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:D - de lafemme la: 18/01/2009 13:22:18
acum, dupa ce am citit, pot afirma ca tu ai scris folosindu-te de caractere latine, ma jur pe ce-am mai scump ca nu sunt slave.

;;)

o lectura foarte placuta. personaje bine conturate.

cabd publici hindusele, faci cinste!
#393208 (raspuns la: #393150) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
m-ati.... - de thebrightside la: 18/01/2009 14:34:48
termin doiul si revin.
#393336 (raspuns la: #393208) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
no bini, - de anisia la: 18/01/2009 14:46:19
asteptam atunci...:)
#393354 (raspuns la: #393336) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bubule - de thebrightside la: 18/01/2009 21:44:27
nu-s cum de te-am sarit.
mai ieri ma uitam la pozele din india si... chiar nu-i nevoie sa ma invidiezi. ma invidiez singura :))))
#393765 (raspuns la: #392686) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma - de thebrightside la: 18/01/2009 21:45:50
m-a rugat bright sa-ti trasmnit ca ea s-a ascuns sub fusta lu' muma-sa se rusine, da zice sarutmana.
#393767 (raspuns la: #393132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de thebrightside la: 18/01/2009 21:47:26
multumesc mult.

sa-mi imaginez sa traiesc zeci de ani plangand curativ ori departe de acasa?
#393769 (raspuns la: #393140) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de thebrightside la: 18/01/2009 21:49:46
apai zi-i tu lu' tafnoasa aia din mine care ba scrie, ba altadata, ba altceva; sa vedem, asculta?!

(ma alint, ca nu stiu ce sa zic altceva, m-ati luat prin surprindere)
#393773 (raspuns la: #393145) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 18/01/2009 21:49:49
departe de casa, plangand curativ...
#393774 (raspuns la: #393769) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de thebrightside la: 18/01/2009 21:50:46
daca voi dati un suc, io dau o lada din ce poftesc domniile voastre :)
#393775 (raspuns la: #393150) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
femeie - de thebrightside la: 18/01/2009 21:52:06
"cand publici hindusele faci cinste"

DA! (dac-oi mai putea sa ma tin pe picioare)
#393777 (raspuns la: #393208) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
as - de thebrightside la: 18/01/2009 21:52:47
muri de inima rea. deci nu, nu-mi pot imagina.
#393779 (raspuns la: #393774) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de INSULA ALTUIA la: 18/01/2009 21:54:56 Modificat la: 18/01/2009 21:55:52
Dar numele meu chiar e din patru litere si chiar am ochii asa:)))
Na cum au trecut hoarde de tatari ,hunii cine stie, dar chiar rid:)))))))

Mi-e dor de prol:(
#393782 (raspuns la: #393765) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nisule - de thebrightside la: 18/01/2009 21:55:08
sa nu ma mai astepti, c-am venit :)))
#393783 (raspuns la: #393354) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bubu - de thebrightside la: 18/01/2009 21:56:07
las ca n-a plecat la razboi, vine el. ;)
#393786 (raspuns la: #393782) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de INSULA ALTUIA la: 18/01/2009 21:58:34
El are calitati incomensurabile:)
#393789 (raspuns la: #393786) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brighty - de anisia la: 18/01/2009 21:59:54
vazui. ai avut mila de-o femeie batrana sezand pe cea piatra rotunda, asteptand ;)
#393791 (raspuns la: #393783) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: