-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Raport intermediar (primele 24 de ore)


de 1brasovean la: 26/01/2009 12:43:56
modificat la: 26/01/2009 12:48:32 arata originalul
rezumat: Motto: The nature of human nature (*1)
taguri: La_o_cafea 
voteaza:
AVERTISMENT: (textul de mai jos) a se interpreta (tot) in cheie ludica. Nu este altceva decat o continuare a jocului. Orice asemanare cu realitatea este pura intamplare. In cazul in care dumneavoastra considerati nepotrivite unele afirmatii incluse in prezentul text, vina cade exclusiv in sarcina raportorului, cu scuzele necesare.

SUMAR: (*2)
I. Consideratii generale. Contextul
II. Metodologie. Clasificari si tipologii
III. Rezultate. Statistici
IV. Userii – (posibile) profile de `ndragostiti/`ndragostite (amanti/e?). Mesaje si combinatorica
V. Concluzii preliminare (fara recomandari)


I. Consideratii generale. Contextul

Conferinta supusa analizei acestui raport intermediar este “Adina & Gloria`s Cafe”, postata pe cafeneaua.com la 22/01/2009, ora 22.36 (http://www.cafeneaua.com/nodes/show/19772/adina-%26-gloria%27s-cafe/1). Analiza mesajelor si profilele de potential/a amant/a sunt cele ale userilor care au adaugat comentarii, in cadrul acestei conferinte, strict in primele 24 de ore de la postare, respectiv pana la ora 22.36 a zilei urmatoare, incluzand initiatorii.
In istoric, tema este derivata de la conferinta “Intrebare indiscreta” (19/01/2009, ora 20.41, user: Abecedar), unde, pornind de la o suspiciune jucausa a adinei.petre, cum ca GloriaVictis ar avea un amant, mai mult sau mai putin secret, pe cafeneaua.com, ajung ba sa-l lapideze, ba sa-l puna in comun pe suspectul (amant) de serviciu.
Tot la acel moment, ca in multe din activitatile serioase, privind (de)construirea unui brand, a aparut si nevoia de consultanta, apoi, cu acceptul GlorieiVictis, necesitatea unui raport, cel de fata.
Raportarea in sine, dincolo de analiza contextuala a conferintei, include si o analiza ante factum, prin recitirea unor conferinte, in cheia data, a `ndragostelii posibile pe cafenea.

II. Metodologie. Clasificari si tipologii

Analiza prezenta a fost construita plecand de la subiectul in sine, incadrarea comentariilor la tema, comentariile din spatele comentariilor si corelarea acestora cu afirmatii din trecut ale userilor.
Fiecare dintre comentariile postate in primele 24 de ore, conexe conferintei supuse analizei, au fost contorizate si incadrate, unei grupe semnificative. Comentariile incluse sunt cele postate pe conferinta, de la nr. #396269 pana la #396511, inclusiv.
Grupele, determinate pentru analiza curenta, sunt:
1*de intretinere - postate, de regula, de catre initiatorii conferintei pentru aducerea in atentie a acesteia si pentru impulsionarea comentariilor sau/si marturisirilor, dupa caz;
2*incadrate in tema - userii intra in joc;
3*de tatonare / ‘carlig’ - amabilitati cu posibila continuitate, post virtuala. Aici userii fie, mai discret sau nu, intra in (prim) contact, in vazul tuturor, apoi, functie de disponibilitati, via mesaje particulare (*3), se construieste ‘carligul’, cu posibile dezvoltari dincolo de web. Se poate inlocui, dupa caz, termenul ‘carlig’ cu ‘agatamente’;
4*de evitare - raspunsul / postarea incearca evitarea unei abordari directe a temei ori a ‘pasei’, ori a ’carligului’ dinspre un alt user, de regula de sex opus. Dar nu e o regula imuabila.
5*altele - la aceasta grupa putem incradra, spre exemplu, interventiile care au ca intentie doar socializarea, fara un scop definit (sau aparent definit!) si fara o pozitionare evidenta fata de tema ori fata de un alt user / alti useri.

Parti interesate: cele doua doamne (GloriaV. & adina.p.), in calitate de gazde, userii de ambe sexe – principalii beneficiari ai spatiului virtual astfel creat, adminul - proprietar al serverelor, al domeniului, liniilor de cod, bazei de date etc. si posibil vanzator al acestui produs informatic/site, da` mai incolo, undeva – cel mai devreme – intre 50.000-75.000 de utilizatori [dupa atingerea unui trafic pe masura si implicit o pozitionare confortabila in cadrul unei posibile negocieri, cat mai confortabil, prin folosiea unei BATNA(*4) cat mai mare].

In acelasi scop, al predefinirii unor tipologii si potentiale comportamente la `ndragosteala, a fost (va fi) utilizat materialul clientului, respectiv subiectele publicate in trecut de userii grup-tinta, definit anterior, cu bataie pana la 1 sau 1,5 ani in trecut.

In sensul prezentului raport se inteleg urmatoarele: ‘user’ este persona care are un cont pe cafeneaua.com si a postat un comentariu in intervalul de timp analizat si in conferinta mai sus anuntata; date si ore sunt cele afisate de site, ale serverului.

III. Rezultate. Statistici (*5)

Peste acest capitol al raportarii intermediare vom trece destul de repede pentru a nu plictisi cititorul. Marja de eroare, ca la orice studiu serios o plasam in ± 3%, potentialele erori fiind generate de factorul – exclusiv! – uman. Computerele n-au nicio vina.
In ordine alfabetica, inclusiv initiatorii, userii intervenienti sunt: Abecedar; Adina.Petre; Alex Andra; Apoll; Areal; GloriaVictis; Honey in the Sunshine; Insula Altuia; Intruder; Irma; Maan; Om; Proletarul; Proudfreckled; Sancho Panza; Thebrightside; Zaraza.

Se observa insa ca intretinerea conferintei a insemnat un efort sustinut din partea gazdelor, fiecare cu zeci de comentarii, in majoritate de intretinere. Acest fapt a generat o relativa egalitate intre comentariile de intretinere si cele ale beneficiarilor. Foarte vorbareti au mai fost, spre exemplu Intruder si Insula Altuia, cu peste 10 comentarii.
Ca incadrare in tipuri de comentarii, grupe (in procente), situatia este urmatoarea: comentarii de intretinere – 41.75%, in/la tema – 26.29%, de evitare – 12.37%; altceva – 11.86%, tatonare – 7.73%.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (43):


Note (de subsol): - de 1brasovean la: 26/01/2009 12:44:35 Modificat la: 26/01/2009 12:52:49
(*1) pentru motto-ul folosit – drepturile de autor apartin echipei mindbomb.ro
(iar pentru ca poate merita sa adaugam acestui raport cu unele elemente complementare vietii pe internet)
-imagine: http://www.mindbomb.ro/index.php?mod=sub_actiuni&id=7&lang=RO
- muzica: http://www.trilulilu.ro/petreradu1/6602b9517b792d

(*2) Cap. IV si V ale prezentului Raport intermediar vor fi prezentate intr-o conferinta separata, in viitorul imediat, functie de interes. Userii care vor avea asociat un profil de posibil `ndragostit/a sunt cei listati la Cap. III, inclusiv gazdele conferintei. Vor fi luate toate masurile necesare pentru menajarea sensibilitatilor de orice natura.

(*3) (fie-mi permis!) este relativ detestabila asocierea ‘mp’ cu ‘mesaj privat’ - apropiat, la distanta de o vocala (si prima), de ‘privata’/buda, umblatoare, loc unde-ti faci nevoile - , este preferabil, mai degraba ‘mesaj personal’;

(*4) BATNA – cea mai buna alternativa la un acord negociat (sau, in eng., Best Alternative of...)

(*5) Doamnelor, doamnisoarelor si, in fine, domnilor, nu va radeti! Pesemne doar un personaj ca mine putea pierde ore in sir facand clasificari si statistici, parerea mea. Sau poate mai sunt si altii interesati? Nu uitati, va rog, statisticile, cifrele in general, au – fir-ar sa fie, totusi - un dram de umor!

#397826 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Observatie: - de 1brasovean la: 26/01/2009 12:45:05
Raportorul nu va interveni in aceasta conferinta, dar va urmari cu atentie toate comentariile.
#397827 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 26/01/2009 13:13:36
Orice asemanare cu realitatea este pura intamplare.

cu ce realitate? :D

bun. Intruder are peste 20 de comentarii, toate scurte. adina si Gloria au mai multe decat Intruder.
bubu si restul ...nu stiu.

intrebari de om nevinovat, cu emoticonul de rigoare:
mi se pare mie... sau confa "intrebare indiscreta" a tulburat niste cafele???
cumva...s-a dorit altceva?
cumva...se cauta un curs mai precis?
Gloria si adina chiar s-au jucat...dar altii? ha!
mdeh...poate altii vor capu' lui Motzoc si-un topic concret: CINE - CAND - CARE - DE CE.
de ce nu si CUM?? si UNDE?
buoon...alta intrebare, fara emoticon:
CE VREI SA STII? :D


#397838 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))))) - de GloriaVictis la: 26/01/2009 13:15:56
deci urmeaza si un raport final?
#397840 (raspuns la: #397827) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruder - de GloriaVictis la: 26/01/2009 13:20:35
mdeh...poate altii vor capu' lui Motzoc si-un topic concret: CINE - CAND - CARE - DE CE.
de ce nu si CUM?? si UNDE?

yeak! nici nu vreau sa ma gandesc... :(
#397842 (raspuns la: #397838) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
1brasovean - de Abecedar la: 26/01/2009 13:24:17
Super! Esti statistician adevarat!
Noi ce trebuie sa facem? Adica ce sa comentam?
#397844 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gloria - de Intruder la: 26/01/2009 13:30:48
yeak-yeak...da' doar am intrebat, n-am dat cu paru'.
nu-i nicio chestie, eu vreau un Alfa Romeo...mi-l da cineva?
#397850 (raspuns la: #397842) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vrei sa vorbesc - de GloriaVictis la: 26/01/2009 13:32:05
cu speedy gonzales?
:)))
#397852 (raspuns la: #397850) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
asa, - de anisia la: 26/01/2009 14:01:18
si ce-ti aduce?

vaz ca ai timp liber cu nemiluita. de ce nu te duci sa ajuti o batrana, un batran, un copil la lectii, ceva. sa faci ceva constructiv!
#397876 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ei... - de GloriaVictis la: 26/01/2009 14:15:23
pai asa cu totii am putea sa mergem mai bine sa ajutam batrani decat sa stam pe aici... zic si eu...
#397881 (raspuns la: #397876) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de irma la: 26/01/2009 14:31:09
"Ca incadrare in tipuri de comentarii, grupe (in procente), situatia este urmatoarea: comentarii de intretinere – 41.75%, in/la tema – 26.29%, de evitare – 12.37%; altceva – 11.86%, tatonare – 7.73%."

:))

cam de greu de diferentiat "tatonarea" de "evitare" si de "altceva"... parerea mea.

good job, brasvene. :)
#397891 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
chiar! - de GloriaVictis la: 26/01/2009 14:35:32
da... sunt curioasa cum a diferentiat brasoveanul..
#397893 (raspuns la: #397891) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder, - de Areal la: 26/01/2009 14:58:05
ce ai bre, cu capul lui Motzoc, ca ma trec fiorii si se face pielea de gaina pe mine!
#397902 (raspuns la: #397838) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
brasovene :)) - de Honey in the Sunshine la: 26/01/2009 15:00:49
pai la ce ne ajuta statisticile?:)
eu am zis deja clar cand/cum/de ce etc.
#397905 (raspuns la: #397902) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de monte_oro la: 26/01/2009 15:03:48
Unde nu-i televizor...e statistica...:))
#397908 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de amarut la: 26/01/2009 15:14:51
comentarii de intretinere – 41.75%, in/la tema – 26.29%, de evitare – 12.37%; altceva – 11.86%, tatonare – 7.73%.
oare statistica aceasta (si nu numai) tine sa ne aminteasca ca numai intr-un asa mic procent suntem la subiect?
e atentionare?
#397913 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de latu la: 26/01/2009 20:54:31
cele doua doamne (GloriaV. & adina.p.)

In ordine alfabetica, inclusiv initiatorii...

Ca atent cititor al raportului si avand in vedere evidenta dragoste pentru exactitate, rigurozitate si precizie in detaliu pe care raportorul le-a ingrijit pe intreg parcursul intocmirii bazei de calcul, m-am intrebat ce poate insemna ca in primul citat numele gazdelor sunt redate intr-o alta ordine - deci inversa - decat in citatul al doilea.
De asemenea m-a descumpanit amanuntul morfologic al scrierii: Majuscule la unul din Nick-uri si minuscule la cel de-al doilea.
In spiritul acesta am considerat caracterul atat propagat cat si sugerat al raportului, acela al impartialitatii neconditionate ca fiind subminat, tragand umbra indoiellii asupra obiectivitatii intregului.

Cu regret
Un cititor
#398002 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de irma la: 26/01/2009 20:56:47 Modificat la: 26/01/2009 20:57:24
iti pot demonta argumentele din doua miscari. dar nu sunt sigura ca te intereseaza :)
#398003 (raspuns la: #398002) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amarut - de irma la: 26/01/2009 21:04:24
nu cred ca e atentionare
vazusi ca autorul spune mai sus ca "cifrele au umor". eu o iau ca pe un fel de diverstisment. :)
#398004 (raspuns la: #397913) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ha! :)) - de adina.petre la: 26/01/2009 21:45:25
Pe mine ma amuza (inca) cat de in serios a putut fi luata o gluma. Cand se va opri din a ma amuza, va incepe sa ma sperie.
#398032 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
1BV - de om la: 26/01/2009 21:52:02
speedy gonzales, omu invizibil si/sau predator :)
Mentinonez ca am facut aceste precizari de dragul lui GV, ca sa stie si ea ce si cum este :)))
#398038 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de irma la: 26/01/2009 22:14:01
vreai sa iesi din joc? it ain't over untill the fat lady sings :)))
#398058 (raspuns la: #398038) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma - de om la: 26/01/2009 22:22:32
care joc?
de unde ai dedus asta?
Eu am fost serios cand am ajutat-o pe GV ca sa-si raspunda la intrebare :))))
#398063 (raspuns la: #398058) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma - de latu la: 26/01/2009 23:09:19
Talentele tale de montato(a)r(e)? Sau ca-mi poti demonta nu'sh ce? :-))
Mi le pot demonta si singur, da' a fost placerea discutiei cu "cheie ludica":-)
#398100 (raspuns la: #398003) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
1brasovean - de Areal la: 27/01/2009 06:08:33
La tinerete ma ocupam exclusiv de analize detaliate, acum trecand de jumatatea varstei, numai de sinteze, avand in vedere si experienta acumulata!
#398131 (raspuns la: #397826) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma - de amarut la: 27/01/2009 07:40:31
''cifrele au umor'' :), dar nu sunt mute:))).
#398133 (raspuns la: #398004) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina - de GloriaVictis la: 27/01/2009 08:19:51
va incepe sa ma sperie
ei, na. vorba lu' obelix: "la seule chose qui me fait peur est que le ciel me tombe sur la tete" :)))
#398135 (raspuns la: #398032) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de GloriaVictis la: 27/01/2009 08:38:56
cata generozitate :)))
#398137 (raspuns la: #398038) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amarut - de irma la: 27/01/2009 09:39:22
aaa, am putea sa surzim noi, temporar, in compensatie? :)))
#398169 (raspuns la: #398133) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de irma la: 27/01/2009 09:50:19
imprumuta-mi putin cheia sa-l scot pe r din inghesuiala :))
#398181 (raspuns la: #398100) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma - de amarut la: 27/01/2009 10:26:22
am putea:)), dupa necesitati si interese.
#398204 (raspuns la: #398169) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
O analiza sumara a 24 de ore pe cafenea - de Areal la: 28/01/2009 05:47:40
Nu am talentul lui 1brasovean dar incerc si eu marea cu degetul!
1.Numarul confelor pe zi = >1 si <10
2.Ele incep incintant sau anost
3.Prima replica este deobicei ironica sau daca textul este bun laudativa
4.Zilnic se replica la subiecte deschise de max.3 zile
5.Confe de durata sunt trancanelile nearistocrate sau muzica
6.Userii carora nu le-a reusit confa si nu prea a trezit interesul si-o puncteaza cu replici proprii
7.Desfasurarea confei este stimulata de comentariile ''greilor''
8.Apoi urmeaza discutii offtopice intre 2-3 useri
9.Multe se termina in coada de peste, cand normal ar mai fi ceva de spus
10.Cam atat!
#398699 (raspuns la: #397826) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de fapt... - de GloriaVictis la: 28/01/2009 08:00:25
"raportul" asta nu-i departe de debrief-ul care se face in training dupa activitati de invatare experientiala... a participat vreodata cineva de aici la un T-Group?
#398708 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gloria - de adina.petre la: 28/01/2009 09:53:20
"Invatzare experentiala"?
#398748 (raspuns la: #398708) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina - de GloriaVictis la: 28/01/2009 09:58:06
http://tip.psychology.org/rogers.html
#398749 (raspuns la: #398748) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si T-Group - de GloriaVictis la: 28/01/2009 10:05:53
http://www.allacademic.com//meta/p_mla_apa_research_citation/1/9/2/5/0/pages192507/p192507-1.php
#398753 (raspuns la: #398749) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gloria - de adina.petre la: 28/01/2009 10:08:01 Modificat la: 28/01/2009 10:12:43
Gata, am vazut ce si cu T-groups, despre ele nu auzisem. :)
Ai participat, a fost fain?
#398754 (raspuns la: #398749) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dap - de GloriaVictis la: 28/01/2009 10:14:34
o experienta "puternica", as zice...
#398761 (raspuns la: #398754) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gloria - de adina.petre la: 28/01/2009 10:20:30
Cred...
Eu am mai participat la grupuri de dezvoltare personala si diverse workshopuri, asta mi-e viitoarea meserie, deci nah..si stiu ca unele chestii pot fi atat de...intr-un fel, incat e greu sa le pui in cuvinte. :)
#398767 (raspuns la: #398761) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina - de GloriaVictis la: 28/01/2009 10:36:39
asta mi-e viitoarea meserie
care?
#398777 (raspuns la: #398767) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina, - de Areal la: 28/01/2009 15:10:19
Fara suparare nu cumva vei deveni Trainer Leader Communications?
Sa nu crezi ca sunt eu asa de destept, nici engleza nu stiu, dar sunt abonat la
''da mai departe''!
#398968 (raspuns la: #398777) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gloria, Areal - de adina.petre la: 28/01/2009 15:14:56
Ma gandeam sa incerc ceva in domeniul de training, chestii de gen. Imi place cu ce se ocupa ei, dar inca nu m-am decis daca asta e directia. La baza, am terminat psihologia, si inca nu stiu daca resurse umane, daca training-uri si chestii, daca terapie, daca raman in clinica. E putina aiureala in capul meu, asa ca acum ma uit dupa tot ce misca.
#398973 (raspuns la: #398777) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina - de GloriaVictis la: 28/01/2009 15:53:38
:)
bafta. important e sa iei decizia care ti se potriveste cel mai bine.
#399005 (raspuns la: #398973) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...