-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Filă de jurnal, week-end la spital... (2)


de juli la: 20/02/2009 14:59:02
rezumat: banalul cotidian
voteaza:
Intr-un târziu am fost chemată. Intru însoţită de fiica mea. Sala de consultaţii curată, luminoasă, modernă, părea să nu aibă nimic în comun cu sala de aşteptare. Ca două lumi diferite, două epoci – cumva parcă, odată trecută uşa ce-o ţintisem cu privirea mai bine de un ceas, am făcut un salt în timp şi spaţiu – Din spatele unei mese de birou o voce caldă ce trăda totuşi plictiseală şi apatie mă interogă fără a răspunde la salutul ce-l adresasem.
- Să vedem ce vă supără? … în timp ce vă dezbrăcaţi spuneţi-mi cum vă numiţi şi apoi întindeţi-vă pe pat să vă consult .
În timp ce vorbea îmi indică locul din spatele unui paravan.

M-am strecurat în spatele paravanului, urmând întocmai indicaţiile doctoriţei. Urmează alte minute de aşteptare apoi un brancardier îmi întinde o foaie tipărită, spunându-mi să semnez în josul paginii. Întreb mirată ce-i aceea şi-i spun că nu semnez hârtii, documente al căror conţinut nu-l cunosc.
- Semnaţi doamnă! Este acordul dat pentru investigaţii şi analize… o formalitate fără de care nu puteţi fi consultată.
Îmi arunc fugar privirea peste cuvintele scrise, căutând unde trebuie să-mi pun semnătura în calitate de pacient şi semnez. Odată terminată şi această formalitate sunt în sfârşit consultată, îmi sunt luate probe de sânge, ies din spatele paravanului şi o caut cu privirea pe fiica mea. Mi se spune:
- Domnişoara, fiica dumneavoastră, aşteaptă afară, este în sala de aşteptare. I-am spus că va fi chemată când avem rezultatul analizelor …veţi fi însoţită, avem nevoie de o probă de urină, o sa vă arate domnul – indicând spre brancardierul ce aştepta lângă uşa opusă celei pe care am intrat.
Urmez brancardierul pe un hol semiobscur, primesc de la acesta un borcan, îmi este arătată o uşă. M-am executat fără cuvinte…
Sunt abandonată pe acel hol printre scaune cu rotile în capătul căruia şase zdrahoni, brancardieri, râd, vociferează ca la bar… un du-te vino continuu de halate albe şi colorate cu ceşti de cafea în mână. Mă plimb de-a lungul coridorului, este deja ora patru, aştept… aud gemete, bănuiesc că vin din salonul observator. Îmi îndrept paşii înspre acel loc. O încăpere mizeră cu pereţii coşcoviţi în care sunt abandonaţi câţiva bolnavi… unii au perfuzii… nu zăresc nici un halat alb, doar suferinţă şi neputinţă. Simt cum urca-n mine valul de revoltă, greaţa …mă îndepărtez cu lacrimile jucându-mi în ochi aproape lovesc bărbatul în halat alb ce străbate coridorul, grăbit, preocupat şi pe-al cărui ecuson citesc: Dr. Radu …
Sunt chemată… Nu m-am înşelat, doctorul Radu este chirurgul de gardă. Mă examinează, palpându-mi abdomenul, în spatele aceluiaşi paravan. Îi întâlnesc privirea umană, caldă, plină de compasiune şi simt cum urcă-n mine un val de încredere. Încredere în omul din fata mea. Îmi spun: sunt totuşi norocoasă!
M-a chestionat asupra bolilor suferite apoi cu tact mi-a spus că se confirmă diagnosticul pus de medicul de familie, mi se vor întocmi actele pentru internare şi urmează să fiu operată la ora şase.

… fiicei şi soţului li se permite să mă însoţească în salon, mai mult chiar, să rămână cu mine şi după operaţie. Însoţiţi de acelaşi brancardier urcăm etaje, străbatem coridoare până la salonul numărul 13 şi este vineri 13 , noroc că nu sunt superstiţioasă.

rolia
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


rolia - de INSULA ALTUIA la: 20/02/2009 15:36:56
Îmi spun: sunt totuşi norocoasă!

Ce gindire in impas:)

Brava ,rolia felicitari:)
#408556 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bubulino - de juli la: 20/02/2009 15:41:11
:)n-am inteles partea cu impasu'...

multam!

drag
rolia
#408558 (raspuns la: #408556) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rolia - de INSULA ALTUIA la: 20/02/2009 15:46:02
iti spun un pic mai tirziu:)
#408560 (raspuns la: #408558) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rolia - de INSULA ALTUIA la: 20/02/2009 20:49:48
Api, cum numesti tu ,o internare in spital la urgenta?:)
As fi zinit cu drag sa te vizitez:)

Cu drag

Geta:)
#408728 (raspuns la: #408556) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...