Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Răscoala


de Lexis la: 19/03/2009 20:49:36
rezumat: o altă încercare de a scrie bine. fără succes zic eu
voteaza:
Mă îmbib în saliva sufletului tău ca un dumicat de pâine uneori. Sug sângele vremii şi mă învelesc în aburii tinereţii, apoi mă întreb unde au fugit cocorii subţiaţi de vânt. Începe să îmi fie frig şi mă strâng în pătura verde, privesc cerul ce-mi zâmbeşte trist şi îmi cere iertare că mă părăseşte. Plec pleoapele şi pământul devine negru ca un gard de oameni la o înmormântare, până şi soarele devine tăcut precum un preot ce şi-a ţinut slujba şi îşi aşteaptă banii.

Mă aşez pe buturuga din curte şi mâinile mi se încleştează pe pătură, iar în inimă mă împunge o săgeată. Simt în gură un gust amar şi ştiu că nu e cel al zilei. Foşnetul frunzelor de vânt răsună ca monedele aruncate la răscruce de drum, monede strânse mai apoi de copiii săraci. O înmormântare uneori e aşteptată cu braţele celorlalţi deschise, bani de dat şi bani de primit. Şi preotul aşteaptă bani pe vorbele sale citite dintr-o carte pentru care a mai citit pentru atâţia morţi. Atâţia morţi, atâţia bani, profit. Asta gândesc în curte, când vântul încearcă să mă desprindă de pătura mea verde pe care o strâng cu atâta putere pe trupul meu plăpând. Neputinţa, copilul care stă şi nu mă ajută, vrea să îmi vadă chipul de nisip, chipul putrezit şi ochii goi. E furtună şi nu am unde să mă adăpostesc, nimeni nu mă primeşte. Bat la uşa sufletelor voastre şi nu se mai aude nicio voce. Întorc capul, văd ce mă aşteaptă dar degetele mele se încăpăţânează să rostească cuvinte uşilor închise. O tornadă de sentimente mă acoperă precum un nor negru, pline de ploaie, emoţiile se răsfrâng asupra unui pai de grâu. Paiul ca un fir de telefon încearcă să îi spună sufletului meu preferat să vină sa mă strângă în braţe. Nu trebuie să deschidă uşa lui decât pentru a ieşi, pentru a mă atinge, pentru a mă înveli, pentru a fi puterea mea. Nu mă voi furişa în căminul lui cald, vreau să îi promit.

Noaptea s-a lăsat acum, întunericul nu a făcut o excepţie la mine. Până la urmă, cine sunt eu? Paiul s-a rupt şi n-a apucat să îmi spună povestea. Sufletul care trebuia să mă salveze nici n-a mai aflat că exist. Sunt dezbrăcată, nu mai am nici carne pe oase. Sunt un schelete trist. Mi-am spălat gândurile cu apă de ploaie şi nu am rămas decât o urmă pe un pai de grâu.

Neputinţa e deznodământul meu.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


:( - de Abecedar la: 19/03/2009 20:57:21
Mai citesc maine, cu alti ochi, poate rascoala ta ma va rascoli mai putin...
Noapte buna! Si maine e o zi :)
#418159 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lexis - de proletaru la: 20/03/2009 08:19:58
dincolo de plasticitatea textului, mie nu-mi pare a fi rascoala. nici cu tine si nici cu cei din jurul tau. rascoala e calda, optimista, efervescenta, plina de energie si patima. ideea care rabufneste din textul tau e una amortita de plictis, tanguiala si epuizare.
daca tu crezi ca o rascoala se poate face cu o "armata" deprimata, atunci mai bine o amani pentru ca "batalia" e sortita esecului by default in aceste conditii.
cred ca fiecare a avut momente mai mult sau mai fericite de-a lungul timpului, perioade de autoreflexie, de intrebari si cautari de sensuri. totusi, dupa cate un astfel de episod, am invatat ca oala cu melancolie blegoasa nu e cea mai potrivita in care sa amesteci.
in alta ordine de idei, tristetea nu mai impresioneaza si nici nu mai inspira mila. cel mult sila. oamenii vor in jurul lor fiinte optimiste, luptatori, oameni normali. genul EMO nu prea se poarta iar depresivii nu sunt bineveniti la chefuri.
asta nu inseamna ca nu am avea motive de depresie.
candva, va trebui sa inveti sa gestionezi aceste stari si sa le depasesti.
ca parere, ar fi cazul sa lasi cartile si imaginatia deoparte in aceste momente. nu faci altceva decat sa te rotesti intr-un cerc vicios. trebuie sa te incarci, nu sa te descarci...
intalneste-te cu prietenii (sper ca nu sunt la fel de deprimati) sau schimba-i. fa proiecte si "creioneaza" un pic viitorul. iesi in natura chiar daca e gri afara sau cumpara-ti un animal sau o planta frumoasa. ajuta!

succes!
#418175 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lexis - de mazariche la: 20/03/2009 10:38:26
Chiar nu-mi dau seama ce nu-mi prieste.
Probabil nu mai am rabdare cu neputintele altora cand ma lepad de ale mele:(
#418283 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lexis - de INSULA ALTUIA la: 20/03/2009 16:32:24
E trista asa ca un glas de frunze moarte,urmeaza sfatul lui prol.
#418460 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 21/03/2009 11:54:00
Nţ. Cochetezi cu mixerul dar bati cu telul, sufleul.

De fapt e ca o linie franta care se chinuie sa ia niste curbe. Nu poate, din cauze de neputinte.
#418765 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...