-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Vintilă Mihăilescu dixit:


de 1brasovean la: 24/03/2009 14:41:33
rezumat: Revista presei: un excelent articol cu un om - din pacate pentru multi - lucid.
taguri: Diverse 
voteaza:
Concentrarea asupra prezentului este strategia sigură de a pierde viitorul, avertizează Vintilă Mihăilescu.

Sursa: http://www.adevarul.ro/articole/vintila-mihailescu-ori-l-ai-incalecat-pe-celalalt-ori-esti-luat-de-fraier.html
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (71):


*** - de picky la: 24/03/2009 15:35:43
Pentru cine-i interesat, vezi si:

http://www.polirom.ro/catalog/autori/mihailescu-vintila/

Plus colectia Dilema veche.

Le zice bine dumnealui, in general.
#420307 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
offtopic - de adina.petre la: 24/03/2009 16:32:39
Profesor universitar la Facultatea de Sociologie şi Psihologie a Universităţii Bucureşti.

Facultatea asta nu mai exista. S-a despartit in doua, de sine statoare: "Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei" si " Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala". Ce ma enerveaza jurnalistii astia.
#420327 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
1brasovean - de zaraza sc la: 25/03/2009 08:15:26
Foarte adevarat si foarte dureros. Aveam si eu senzatia ca aceasta criza va avea efecte benefice in sensul celor spuse de Vintila Mihailescu.
Multumesc pentru articol!

#420490 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de monte_oro la: 25/03/2009 08:41:01
In general, lucruri de bun simt, bine spuse... desi mi se pare imputinatoare ideea ca doar daca stim cine vrem sa fim, stim si cine suntem. Trecutul are ... cumva... o importanta aproape egala cu viitorul atunci cand e vorba de identitate. Poate tocmai de aceea a devenit aproape imposibil ca natia asta sa mai stie ce ar vrea sa fie - bine, in afara traitului bine, vile cu piscina si jmecherii banoase ori cu picioare lungi...;)- din cauza ca habar nu mai are cine... si cum va fi fost. Periferia a cucerit centrul, devenind model...central. Dar tocmai periferia stie mai bine ce ar vrea sa fie...sa aiba... pe cand fostul "centru" ori oazele ramase din acesta... priveste derutat in jur.
#420498 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 25/03/2009 09:28:04
"Dacă punem problema strict „Cine suntem?” ne ducem spre trecut, dar nu vom afla foarte multe despre noi, cei de azi. Dacă vrem să ştim cine suntem aici, acum, trebuie să avem un proiect de viitor, ca indivizi şi ca ţară. Or, ajungem cred la una din problemele cele mai dramatice ale societăţii româneşti la ora actuală - lipsa unui proiect de ţară."...

daca ar fi judec pe Mihaiescu dupa frazele astea, n-as avea nimic de spus laudativ. Problema lui e ca vorbeste la plural: "noi nu stim cine suntem". Propozitita e o bazaconie. Care "noi"? Si ce inseamna actiunea "a sti cine esti"? Din nou sofisticarii si solutii simple la problemele "tarii". Nu avem un "proiect de tara".

Asadar inca un "ganditor" care incepe cu "problema noastra este ca...". Nu-mi spune mare lucru.

Daca aparea textul asta anonim pe cafenea, ar fi fost desfiintat.
#420516 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 25/03/2009 09:34:01 Modificat la: 25/03/2009 09:34:44
ar mai fi de spus, uzeaza de cliseele: "se fura", "rasturnarea valorilor", "castigatori si fraieri", "invatamantul este in colaps"... idei prea des auzite, prea dezbatute astfel incat si-au pierdut deja insemnatatea. Orice jurnalista (a se citi tzoapa de la TV) ar fi putut spune astea. Cred ca Mihaela Radulescu a spus si ea aceleasi lucruri.

Si ar mai fi multe de criticat la textul asta. Nu am eu timp in schimb... ma duc sa fur!
#420518 (raspuns la: #420516) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Knulp_2 - de zaraza sc la: 25/03/2009 09:45:44
Daca avea de gand sa vorbeasca la singular ar fi facut-o in particular...Nu cred ca ai fi fost incantat daca spunea pe cafenea ce defecte si ce calitati are.

Cum care noi? Noi, romanii, ne uitam admirativ la altii si pentru noi nu facem nimic, nu ne intereseaza decat burtile noastre. Si asta se vede mai ales la cei din conducerea tarii. Cum vrei sa vorbim despre solutiile la problemele tarii? Vorbind despre ce am eu in bucatarie acasa?

Cine esti? Cei mai multi au senzatia ca sunt manipulati de cei de la guvernare...un popor de marionete...

#420522 (raspuns la: #420516) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Knulp_2 - de zaraza sc la: 25/03/2009 09:47:46
Critica si iar critica...Si tu pui umarul la vorbarie... Gaseste ceva bun totusi in ideile lui... Ca nu cred ca vrei sa-l desfiintezi de tot...sau poate da?

#420523 (raspuns la: #420518) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Prota... - de monte_oro la: 25/03/2009 10:13:02 Modificat la: 25/03/2009 10:13:25
Cumva...tocmai normalitatea bunului simt ..al adevarurilor evidente... ne-a cam disparut. De le auzim...spunem...asta stim deja. Ei, si?... Pai, de-aia s-a si urcat porcu-n pod... ca totul e anormal... si insesi solutiile cautate... sunt asteptate tot dintr-un soi de ungher al anormalitatii.
#420535 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
K - de adina.petre la: 25/03/2009 10:15:34
Pai daca, in general vorbind, ca o privire de ansamblu, asta suntem? Un mozaic de clisee, din diverse tari, filme, culturi, aglomerari, caraghioslacuri...

Ce valori promoveaza actuala societate? Ce ii invata pe cei mici in scoli, prin puterea exemplului? Putem sa criticam, o da, ca la asta ne pricepem noi al dracului de bine. Dar oricat ai critica, realitatea inconjuratoare e de tot rahatu`.
#420536 (raspuns la: #420518) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 25/03/2009 11:47:47
ideea e ca si acesta, pe langa multi altii, se ridica profetic si impunge cu degetul, cauta vinovati (pentru ce?) ne prezinta simptome, de spune ca lumea e rea si romanul e marlan.

Bun, dar din nou gandirea asta prin care ne punem in centrul universului? "ne" punem... acest "ne". De ce vorbeste (se vorbeste) despre roman ca si cum ar fi un extraterestru, un ceva special, de parca am avea cine stie ce destin maret pe care nu ni-l putem implini datorita dusmanilor...

Diferenta dintru un roman si un norvegian? romanul s-a nascut intamplator intr-un spatiu geografic cunoscut de obicei ca fiind Romania. De acolo pana la a trage concluzii generale despre "spiritul romanesc", "felul de-a fi al romanului", "caracterul romanesc" sau mai stiu eu ce... Aud tot mai des vorba asta, fie laudativ, malitios sau critic: "asa e romanul..." sau "asa suntem noi..."
Ca si cum a fi o alta specie, ne situam deasupra sau intr-o parte, privim lumea piezis dintr-un fel de mandrie nationala inversata... "asa-i ROMANUL" cu accent pe "romanul".

Nu, romanul e om ca toti oamenii, om care raspunde la stimuli la fel ca oricine, la fel ca tailandezul, la fel ca americanul, la fel ca oricine de oriunde ar fi.
Intradevar stimulii difera de la spatiu geografic la spatiu geografic, dar asta nu inseamna ca "natura romanului" este chiar NATURA romanului.

O tara mica, o tara banala, o tara nu demult iesita din evul mediu, o tara fara niciun pic de traditie culturala, o tara care nu s-a recunoscut pe sine ca tara pana nu demult (poate nici acum). Nu inteleg discutia despre identitatea nationala. Identitate nationala? E asa ceva? exista o identitate nationala, sau mai bine zis mai exista ea, identitatea? Ce-i face e oameni sa se considere un grup, sa aiba sentimentul unei identitati de grup? Locul in care se nasc sau cultura si educatia, sistemul de valori pe care le extrag din experienta? Care din astea, toate astea, niciuna?

Dupa cum am zis, discutia ar fi mult mai complicata si discursuri de genul celui de mai sus nu au absolut niciun sens, nicio finalitate, sunt doar constatari banale... aceleasi: se fura, se injura, se scuipa seminte pe strazi... astea sunt probleme, sunt simptome, sunt o stare naturala sau normala a lucrurilor, ce sunt?
#420566 (raspuns la: #420522) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Prota... - de monte_oro la: 25/03/2009 11:59:35 Modificat la: 25/03/2009 12:04:22
Hai, mah... nu mai fi baba suspicioasa... Unde vezi tu profetic?... Numai pentru ca cineva vorbeste serios... chiar daca vehiculeaza si lucruri evidente... sau stiute si de altii... de tine, nah... inseamna ca face pe profetul? Ce naiba... in ziua de azi chiar se uita cum sa se mai citeasca, interpreteze si dialogheze pe marginea parerii cuiva... Mereu ne imaginam cine stie ce chestii aproape paranoice despre unu care zice... chestii de bun simt... la urma urmei. O fi fost mai bine... mai atipic fiind... sa il intrebe pe Adi Minune... sau cum? Cumva... si aici, pe cafenea... e cum spune Vintila... cine urla mai tare, pare a fi mai puternic, mai jmecher... Si-apoi...totusi, existam...ca enitate nationala...ca fiinte diferite de altii..deci avem si noi dreptul la propria identitate sau discutie despre asta...cum o au si americanii si frantujii si englezii si nemtii...fara ca asta sa insemne...musai...ca vorbim despre axis mundi. Pur si simplu se analizeaza...existenta unui popor...si-atat. Daca tot a fost sa existe...
#420569 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte_oro - de zaraza sc la: 25/03/2009 12:14:24
Cu care Prota... vorbesti? Banuiesc ca o fi vorba de Knulp_2.

#420571 (raspuns la: #420569) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de Knulp_2 la: 25/03/2009 12:40:17
"Pur si simplu se analizeaza...existenta unui popor...si-atat"...

Ideea de popor e de ceva timp perimata. Oamenii aveau acea identitate nationala pentru ca oamenii apartinand unui popor erau uniti pentru a se apara de dusmani, de un alt grup, de un alt popor.

Acum, oamenii nu se simt un grup daca sunt uniti doar de faptul ca au aceeasi cetatenie. Oamenii se simt un grup (isi formeaza identitatea de grup, nationala sau ce o fi) aderand cu totii la un sistem de principii. Sistem de principii care la noi nu a existat, nu a avut timpul necesar pentru a se dezvolta. E atat de simplu (daca e sa vorbim despre logica bunului simt).
#420576 (raspuns la: #420569) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc - de Knulp_2 la: 25/03/2009 12:40:44
si eu banuiesc ca e vorba de mine
#420577 (raspuns la: #420571) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Knulp_2 - de zaraza sc la: 25/03/2009 13:13:49
N-avem identitate nationala? Pai atunci hai sa ne incuscrim cu ungurii si am scapat de romania. Cu asa romani care nu vad nicio identitate nu va mai fi multa vreme Romania. Probabil ca Brancusi, Titulescu, Eminescu, Tzara, au fost niste accidente...dar macar sa le revendicam ca-s a noastre... altfel si pe astea ni le iau altii.

Unde vezi tu ca vrea sa fie in centrul universului? Ti-e bine la coada? El macar scrie si gandeste bine...ce-i care ar trebui sa actioneze trebuie desteptati.

#420587 (raspuns la: #420566) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Knulp_2 - de zaraza sc la: 25/03/2009 13:19:33
Nu ne uneste aceeasi limba? Acelasi folclor? Aceiasi domnitori care au dorit unitatea? Aceiasi scriitori cititi dincoace si dincolo de munte ori de Milcov?
Ce sistem de principii are Franta? Dar Anglia? Si trebuie sa difere intre ele, nu?

#420592 (raspuns la: #420576) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Protaaaaaaaaaaa..... - de monte_oro la: 25/03/2009 13:25:30 Modificat la: 25/03/2009 13:27:35
Bey... ce-ai?... Eu zic de popor...de o entitate... de... ”ceva” de analizat... in general... De ce automat ma bagi in nu stiu ce filosofeli si consideratii despre ideea de popor etc?... Si... e perimata... my ass... Da vorbim dupa criza...:)))Apoi...chestia aia cu sistemu de principii...ca factor de coeziune...o fi, ca ideea...dar e la fel de viabil...ca adeziunea mea la un grup de...vecini de bloc...in ciuda familiei de care ma despart neshte idei.
#420596 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte_oro - de zaraza sc la: 25/03/2009 13:27:47
Inainte de alegerea lui Obama ai vorbit cu Protagoras, acum vorbesti cu Knulp_2, dar nu stii...iar dupa criza nici prin gand nu-ti trece cu cine vei vorbi!!

:)

#420599 (raspuns la: #420596) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte_oro - de zaraza sc la: 25/03/2009 13:30:59
"dar e la fel de viabil...ca adeziunea mea la un grup de...vecini de bloc...in ciuda familiei de care ma despart neshte idei."

Corect!

#420603 (raspuns la: #420596) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SC.. - de monte_oro la: 25/03/2009 13:33:03
Mah... unele lucruri nu se schimba..:) In inima mea profunda... tot Protagoras ramane...:))
#420606 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte_oro - de zaraza sc la: 25/03/2009 14:26:51
In inima ta, poate... Eu am ramas cu o impresie mai stearsa despre Protagoras, dar uite aici ce valuri face! ;) Deci e Knulp si inca 2!
Poate o sa uit cine a fost Knulp_2. Data viitoare o sa ajung sa intreb.

#420647 (raspuns la: #420606) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 25/03/2009 14:46:29
Cobori din Caragiale, domnule Cănuţă.
#420661 (raspuns la: #420516) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SC - de monte_oro la: 25/03/2009 14:52:08
Pe vremuri de criza...apar eroii...;) Asa si cu Prot... iesi eroul K2 din el...:))
#420664 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de Knulp_2 la: 25/03/2009 15:15:27
:)))) da, da chiar ca
#420671 (raspuns la: #420661) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 25/03/2009 15:20:22
nu am nimic :)) sunt sanatos voios si la nevoie duios. doar ca nu-mi plac lupii moralisti ce se perinda intr-una prin presa si care ne povestesc la nesfarsit despre cum sunt romanii si ne prezinta solutiile lor... stop coruptiei!... sistemul de valori... ahmmm... sa vedeti cum ca ne-a corupt occidentul... si fireste valorile traditionale si familia si alea alea (aici am cam luat-o pe aratura pentru ca Mihailescu nu e chiar unul dintre acei lupi, dar un lupsor tot e)
#420672 (raspuns la: #420596) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Prota.. - de monte_oro la: 25/03/2009 15:24:48
Ooookdk... Ia zi tu varianta optima, atunci... Ascult cu interes...
#420673 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
K - de adina.petre la: 25/03/2009 15:33:24
Stii cum mi se pare mie? Ca aici ti s-a umplut paharul. Si fix pe cel care e cel mai putin vinovat de ce acuzi tu.

Nu uita ca omul are la baza niste studii si o experienta care il cam indreptateste sa aiba parerile pe care le are (asta 1).
Si 2: el, spre deosebire de cei incriminati de tine, nu s-a apucat sa-si dea cu parerea ete asa, fix, pix, ci a fost contactat, intrebat, intr-un interviu despre "starea natiunii".

Acuma tu sari sa-i dai in cap ca si-a zis omul parerea sincera (repet, formata pe fundamentul mai sus amintit), si nu mi se pare corect. Plus ca el nu-si da doar cu parerea asa, aiurea in tramvai... mai ofera si niste variante si solutii, care poate ar merge puse in parctica. Daca ar exista si ochi sa le vada, si creieri sa le gandeasca si guri cu voci care sa le zica, si maini de la maini care sa le puna in practica...
#420678 (raspuns la: #420672) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de Knulp_2 la: 25/03/2009 15:35:35
pai asta e: varianta optima la ce? Nu inteleg problema. Lucrurile sunt cum sunt si sunt pur si simplu. Nu exista solutii in aceeasi masura in care nu exista cine sa le aplice. Putem constata anumite chestii evidente dar asta e ca si cum ai constata ca apa marii e albastra si uneori verde (chiar si neagra).

asta m-a deranjat. nu am spus ca ar fi zis ceva prostie (nici n-as avea cum sa spun asta, Mihailescu banuiesc ca ma depaseste cu mult intelectualiceste). Dar asta nu inseamna ca nu pot sa spun ca trateaza lucrurile simplist discutand despre mereu aceleasi teme: "de ce suntem asa", de parca am putea fi altfel. Suntem pur si simplu. Nu exista solutii, sau daca exista nu le poate da nici el nici eu nici tu...
#420681 (raspuns la: #420673) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina - de Knulp_2 la: 25/03/2009 15:43:28
am scris ceea ce e mai jos fara sa citesc ce ai scris tu aici. Sper ca am raspuns la unele chestii.

Dar, revin:
1. "Nu uita ca omul are la baza niste studii si o experienta care il cam indreptateste sa aiba parerile pe care le are"...

aici recurgi la argumentul autoritatii, adica daca un om mai calificat decat mine (sau decat tine sau decat oricine) spune ceva, pentru noi restul e lege. Lasa-ma sa cred ca (chiar daca gresesc des in logica-mi canutziana) e mai sanatos sa rumegi si sa judeci decat sa ptimesti legi de-a gata.

2. Faptul ca a fost contactat nu inseamna ca nu a emis opinii pe care le poate emite si Mihaela Radulescu. Iar de la el, ne putem astepta la mai mult, nu-i asa?

3. Sa nu se inteleaga gresit (am mai precizat) ca am ceva cu individul. Am ceva cu acest articol (interviu) incalcit, gol si sec.
#420684 (raspuns la: #420678) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Prota... - de monte_oro la: 25/03/2009 15:43:53
:)..Pi, mah... unele teme-s eterne... si revin periodic, mai ales in vremuri...hmmm... intersante, vorba chinejilor. Uite... de ex....eu ma tot gandesc de unde vin, cine sunt, incotro naibii ma duc...Dar am vaga senzatie ca s-au mai intrebat si altii inaintea-mi...si se vor mai intreba... In ciuda tehnologizarii..:))) Cam asa-i si cu fiinta unei entitati... numita...neam, popor... stat...
#420685 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
K - de adina.petre la: 25/03/2009 15:49:03
OK, eu inteleg ce zici tu. Insa, eu n-am luat de bun tot ce zice el, si nu sunt 100% de acord cu ce zice. Nici n-am zis ca ar trebui sa lesinam toti la picioarele lui, ca vai de mine.

Si da, ce a zis, subiectul in sine a mai fost discutat, e drept. De la oameni inteligenti, intelepti, integri, pana la... Mihaela Radulescu. :)

Si aici incercam sa iti atrag atentia, ca el NU DOAR zice "ete ba problema", ci ofera si variante, alternative. Iar unele dintre ele, mi se par cel putin idei cu un bun potential, poate mai rumegate (vorba ta), dar oricum, am simtit un iz de nou in ceea ce a spus el, pentru faptul ca nu s-a rezumat la a ne umple de rahat.

Plus ca iti inteleg "supararea" ( o pun in ghilimele ca sa nu inteleaga lumea ca esti trist si abatut, dar nici un cuvant mai potrivit nu gasesc), insa, a afirma ca romanii si Romania de fapt nu are o problema si ca asta e, scuza-ma, dar mi se pare chiar...Nu!
#420689 (raspuns la: #420684) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de Knulp_2 la: 25/03/2009 15:56:32 Modificat la: 25/03/2009 16:01:06
asta cu fiinta unei entitati (cum zici tu) popor, neam, tara... sentimentul de identitate bazat pe granite trasate pe harti, nu o cred.
Si e evident ca pe oameni nu ii mai uneste cetatenia cat cultura (sau modelul cultural). Nu cred ca spun o enormitate sau o bazaconie. E simplu: tu crezi ca exista un "suflet" al poporului bazat pe faptul ca uneori oamenii care apartin unei tari au tipare de comportament comune. Si de acolo provine ideea "carecterului national" al unei persoane. De exemplu: "neamtul e corect", "englezul e snob", "romanul e descurcaret" etc. Tipare de comportament adica. Cunosti 5 nemti si observi ca toti (sau macar 4 dintre ei) sunt corecti. Concluzia este ca neamtul este corect. Restul argumentului curge la fel.

Ideea era ca nu poti ca "sociolog eminent" (precum domnul Mihailescu) sa recurgi la astfel de judecati simpliste. Chiar daca e un interviu improvizat sau mai stie ce scuze i-as puea gasi.
#420691 (raspuns la: #420685) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adinela - de Knulp_2 la: 25/03/2009 16:06:30
"a afirma ca romanii si Romania de fapt nu are o problema si ca asta e, scuza-ma, dar mi se pare chiar...Nu! ".......

Romania nu are o problema rezolvabila de cineva. Lucrurile se pot schimba accidental dar independent de vointa unuia sau a altuia. Treaba cere timp, cere asezare, cere cresterea unor radacini mai adanci.
#420697 (raspuns la: #420689) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 25/03/2009 16:09:00
adica grupul are mecanica sa mai inceata, mai imprevizibila dar la fel de precisa ca A care-l loveste pe B care-l misca la randul sau pe C.
#420698 (raspuns la: #420697) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Prota... - de monte_oro la: 25/03/2009 16:13:47
Deci... se cam duse dreak, zici... sentimentu ala romanesc al fiintei. Ramanem cu afinitatile culturale, ideatice... ;)Io vreau sa ma dau bine pe langa un scotian. Ca vreau sa-nvat economisirea...Mama, tata... adio si n-am cuvinte... ma duc spre ai mei confrati de gand...
#420701 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
K - de adina.petre la: 25/03/2009 16:22:01 Modificat la: 25/03/2009 16:23:40
Eu nu cred asta. Cu alte cuvinte tu sugerezi sa stam asa, ca un rahat in ploaie, sa asteptam sa...prindem radacini? :))))))

Si eventual, nici sa nu ne mai plangem ca ne ploua, ca evident, am observat cu totii ca ne ploua, la ce dracu sa mai si zicem din cand in cand ca ne ploua si ne este rau?! :))))))

Pai hai sa ne oprim toti din ceea ce facem si sa asteptam. Mama ma-sii de schimbare, sa vezi ce urecheala ii trag, ca o astept ca idioata de douaj' de ani!
#420707 (raspuns la: #420698) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de Knulp_2 la: 25/03/2009 16:22:03
:))))) pai asa e... crezi ca ai mai multe in comun cu bsinitaru' romanas de la colt de strada scuipator de seminte si purtator de lant de aur sau cu filipinezul absolvent de ... tacut, linistit, cu o pasiune pentru Uriah Heep???
#420708 (raspuns la: #420701) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de adina.petre la: 25/03/2009 16:22:41
Io cred ca tu de fapt vrei sa porti fusta...:P
#420709 (raspuns la: #420701) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina - de Knulp_2 la: 25/03/2009 16:27:07
asta e. nu se poate face nimic. se poate discuta, se pot chiar gasi solutii dar nu se pot APLICA.

Un exemplu: de cat timp a observat omenirea ca poluarea distruge mediul? Ca in goana dupa profit ne distrugem habitatul. S-a discutat si se discuta despre asta? Da, tot timpul. Se gasesc solutii? Da, se gasesc. Se rezolva ceva? Praf in ochi.

Exista la un autor celebru o expresie care denumeste maturizarea omenirii, abilitatea care ne lipseste de a gandi si actiona constituiti intr-un tot. Am uitat expresia.
#420715 (raspuns la: #420707) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 25/03/2009 16:29:49
expresia tinea de o constiinta a omenirii. de faptul ca actionam 9constituiti fiind intr-un grup) doar instinctual si chiar daca rationam individual grupul nu-si poate schimba traiectoria.

Am uitat. Ajutor! daca stie cineva.
#420718 (raspuns la: #420715) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Protas... - de monte_oro la: 25/03/2009 16:35:27
Pai, vezi?...Sa fie borfasu ala...ori filipinezu alalalt...fratii mei de idee...doar pentru Uriah Heep? Stii cum e asta? Cam ceva de genu ”ubi bene ibi patria” Oricum, in topul preferintelor mele...is altii, dar merg si astia...:))
#420722 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina... - de monte_oro la: 25/03/2009 16:35:46
...Vezi ca ti-o furi peste nasuc....;)
#420726 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de adina.petre la: 25/03/2009 16:43:51
Hai tu, mai glumim si noi, nu vezi ca l-am suparat asa tare pe prota ca nici nu mai stie cum ii zice la ce vrea el sa zica acolo...mai destindem atmosfera :))
#420736 (raspuns la: #420726) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
K - de adina.petre la: 25/03/2009 16:48:38
Mai, logica mea de bun simt, (keep it simple,nu?) imi spune ca : daca intr-un grup (adica tzara, ca de asta vorbim aici) toata lumea sta in cur...atunci acela va fi grupul celor care stau in cur (si atat!!!).

Pe cand, daca: intr-un grup (adica tzara) incep unii, altii, sa se miste, sa se agite, sa FACA ceva, orice...atunci, lucrurile se vor misca.

Exemplu (inspirat tot de prole, azi e muzul meu): Dan Diaconescu. Cine dracu se gandea ca va urca in top la rating? Daca statea si nu facea nimic...niciun circ, niciun halimai, niciun rahat kitchos...nu ajungea azi sa se plimbe cu rollsu. A facut, a mers.

Asa si treaba asta. Stand in cur si asteptand sa vina schimbarea, n-o sa vina.
#420740 (raspuns la: #420715) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina... - de monte_oro la: 25/03/2009 16:55:53 Modificat la: 25/03/2009 16:56:23
Poate io vreau sa ma intind...nu viceversa, nu sa ma rid. Capisci?..;) Nu-ti mai inchipui... in locul altuia... Asa vreau eu, da?... sa respir in tensiune... :)Cu nasu ramane cum am stabilit...
#420745 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de adina.petre la: 25/03/2009 17:04:05
Capisci? Nu. :(

Asa vreau eu, da? Da.

Cu nasu ramane cum am stabilit... Niet, daca-i vorba de nasul meu, eu n-am stabilit nimic! :)
#420749 (raspuns la: #420745) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 25/03/2009 17:22:10
daca ar fi judec pe Mihaiescu dupa frazele astea, n-as avea nimic de spus laudativ.

pai! daca asta ti se pare tie ca-i esenta articolului!...

Asadar inca un "ganditor" care incepe cu "problema noastra este ca...".

nu.
de fapt, incepe cu 'romanul s-a schimbat fundamental'.

Daca aparea textul asta anonim pe cafenea, ar fi fost desfiintat.

i s-ar fi raspuns, probabil 'asa, si?'
numa' ca-n articolul despre care vorbim, e vorba doar in treacat de ce-ai citat tu mai sus.

#420752 (raspuns la: #420516) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 26/03/2009 07:35:29
Lasa...
#420889 (raspuns la: #420752) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 26/03/2009 07:42:12
ghini, dară...
#420893 (raspuns la: #420889) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 26/03/2009 08:07:59
deh... orzul... :))
#420914 (raspuns la: #420893) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 26/03/2009 08:10:35
Nu. Tamaia.
#420917 (raspuns la: #420914) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 26/03/2009 08:13:39
:)) dar eu pot sa mai zic???
#420923 (raspuns la: #420917) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 26/03/2009 08:19:27
Zisul e la liber...
#420929 (raspuns la: #420923) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 26/03/2009 08:25:31
buuun...
asadar musiul Mihailescu e etnopsiholog, acum mi-a sarit in ochi. Si ne povesteste despre agresivitate:

"Ceea ce mi se pare foarte grav este că există un potenţial de agresivitate când nu mai eşti sigur pe ceea ce faci mâine. În momentul în care nu ştii să-ţi exprimi reuşita sau nevoia de reuşită decât prin acest limbaj, prin agresivitate, atunci ai o mare problemă."

si fireste neaga agresivitatea ca fiind o componenta cat se poate de fireasca din comportamentul animalului numit om. Si ne mai spune ca vine (agresivitatea) din frustrare, din nesiguranta din nevoia de reusita... ceea ce...
dar, cine-s eu sa-l critic pe domnul director?
#420940 (raspuns la: #420929) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 26/03/2009 08:30:47
Booon. Si unde-i inadvertenta?
#420946 (raspuns la: #420940) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de monte_oro la: 26/03/2009 08:36:06
Agresivitatea....cica nu-i fireasca la om...colt de rai cum suntem...din facere si devenire...:)) Te-a lenevit frigu' sau cum?
#420959 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 26/03/2009 08:39:09
tocmai ca agresivitatea e fireasca si nu necesita o cauza anume pentru a se manifesta. Necesita in schimb un element pentru a o tine in frau, pentru a nu mai incerca omul sa se situeze deasupra celuilalt prin violenta...

daca ar exista si in alte tari legislatia laxa de la noi, si acolo am vedea agresivitatea de la noi
#420963 (raspuns la: #420959) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Prota... - de monte_oro la: 26/03/2009 08:40:38
Amu.., pe de alta parte... exista... ca aproape cu orice... niste granite tare fluide intre definirile aceluiasi comportament..ori lucru. Agresivitatea, pana la un punct, e ... cum sa-i zic...fiintiala, practic... e in gena identificarii noastre... Dar dupa un punct... devine doar agresivitate... in sine....aproape ca o inertie, dar si placere de a o arata, in detrimentul fiintarii altuia.
#420965 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Knulp_2 la: 26/03/2009 08:44:32
agresivitatea e innascuta da, este prima si cea mai simpla metoda de a-ti arata penele colorate de pe coada-ti de paun. In lipsa brumei de civilizatie prin care metodele de selectie se fac mai subtil, ramane agresivitatea.
Gandeste-te la ceva extrem de simplu... o fetiscana din asta de 3 la kila e data pe spate de un baietan din asta agresiv si violent...
#420970 (raspuns la: #420965) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...