-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Romania Apr 2009


de Puiu Badescu la: 22/04/2009 18:51:35
rezumat: In Romania, schimbarile se deruleaza cu pasi de melc,...!
taguri: La_o_cafea 
voteaza:
Orice roman stabilit in strainatate si cea mai mare majoritate a celor ramasi in tara sunt extrem de dezamagiti de progresul lent al schimbarilor mult asteptate. Romania pare a nu-si gasi drumul spre infaptuirea unui ‘Stat de Drept’ corect constituit, modern, fara de care nu o sa reuseasca prea curand sa reduca din diferentele enorme care o despart de tarile din vestul Europei si in special de tarile cu traditie anglo-saxona ca Statele Unite, Australia si Anglia. Constitutia ramane pentru romani cel mai important obiectiv la care foarte putini politicieni se gandesc. Incet, cu siguranta prea incet, romanii isi gasesc cu greu platforme de unde se pot face auziti, intelesi si aproape de loc ascultati de catre asa numitii ‘alesii’ lor. In mileniul al treilea ar fi de dorit ca marea majoritate a romanilor sa-si poata proteja libertatiile pe care si le-a castigat cu greu si pe care le cer in continuare. Este imperativ ca romanii sa poata participa la formularea organizarii Statului de Drept. Trebuie sa existe o tribuna pentru toti, un loc unde toate nevoile societatii pot fi expuse. Este important ca societatea sa aiba protectie, sistem juridic functional ca sa poata participa activ la viata statului. Este in interesul nostru al tuturor ca sa putem vota uninominal,...in nici un caz pe liste. Numai astfel se poate realiza unirea romanilor de pretutindeni, prin participare directa si prin posibilitatea de a face o diferenta reala. Din pacate aceste lucruri, nu se intampla in Romania zilelor noastre.
Romania se indreapta spre o democratie care nu se mai practica nicieri in lume. Institutiile statului sunt slab organizate si defectuos administrate. Superficialitatea aproape ca a devenit o norma in Romania de azi. Politicienii nu au solutii la problemele majore cu care se confrunta populatia. Aproape toti constata si critica si nici unul nu vine cu o solutie care sa faca viata romanilor cu adevarat democrata. Din cauza asta romanii se gasesc in permanenta in postura alegatotului care pierde, indiferent cu cine voteaza, sau daca voteaza. In Romania zilelor noastre se pare ca nu sunt politicieni indeajuns de potenti pentru a putea conduce destinele tarii spre un model pur democratic, nu mai vorbim in al consolida. Este mai mult decat evident ca politicienii romani in marea lor majoritate, sunt organizati sub forma de ‘clan’. organizare, care parea mai curand populara in evul mediu. Coruptia printre politicieni este aproape generalizata si foarte putini romani stiu ca toate astea se intampla pentru simplul motiv ca acestor oameni li se permite sa faca cea ce fac. Romania nu are o Constitutie moderna, functionala si sanse sunt ca nici n-o va avea curand. Nici unul dintre principalii politicieni actuali din Romania nu sustine infaptuirea celui mai important proiect care ar putea restructura viata romanilor de pretutindeni, revizuirea Constitutiei din temelie. Constitutia trebuie scrisa pentru si in favoarea tuturor. O Constitutie moderna, care sa clarifice ce fel de administratie va avea Romania si care nu va crea clase privilegiate, ramane marele deziderat al romanilor de pretutindeni. La aceast proiect,o noua Constitutie, lucreaza doar o comisie Prezidentiala, recent infintata. Nici un partid politic major din Romania nu pare sa sustina acesta importanta initiativa. Poiliticienii romani nu par a fi dispusi sa-si piarda privilegile acumulate promovand o noua forma de organizare, fie ea si democrata.

Nu pot sa nu ma gandesc la strabunicii, bunicii si parintii mei, cu totii am fost, suntem si vom ramane romani, chiar nu se gaseste nimeni sa poata face ordine in Romania,...? Greu de crezut ca nu.
__________________
CINE NU VOTEAZA , CHIAR CA NU CONTEAZA
NU EXISTA DEMOCRATIE FARA VOT UNINOMINAL
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


*** - de andre_ la: 23/04/2009 11:09:31
Aici se vand gogosi? Doo va rog, cu tzimvais.
#428909 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
foarte misto! - de maan la: 23/04/2009 11:58:15
pentru ce pledati, de fapt, domnule badescu?
#428945 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 23/04/2009 12:29:24
Pentru... Ramona.
#428964 (raspuns la: #428945) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 23/04/2009 12:41:20
esti rau! otravitor!
te iubesc doar pentru faptul ca te duci la vot!
#428969 (raspuns la: #428964) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 23/04/2009 13:03:25
:)
Nu numai ca ma duc, dar ma si-ntorc.
#428974 (raspuns la: #428969) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 23/04/2009 13:05:02
Dl. Badescu, ce parere aveti despre Germania si Israel? Sunt democratii cu vot pe liste si nu uninominal.Si sunt la fel de democratice ca USA, UK Franta etc.
#428976 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 23/04/2009 13:05:02
Dl. Badescu, ce parere aveti despre Germania si Israel? Sunt democratii cu vot pe liste si nu uninominal.Si sunt la fel de democratice ca USA, UK Franta etc.
#428977 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 23/04/2009 13:15:15
Se aseamana prin faptul ca presedintele e o entitate simbolica si atat.
Spre deosebire de USA, Francia, unde prezidentu' are niscaiva fraie-n mana. Lizzy secunda e-n club cu neamtu' si evreu', desi sta-n banca cu_consortu'.
#428982 (raspuns la: #428976) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 23/04/2009 17:16:04
Este in interesul nostru al tuturor ca sa putem vota uninominal,...in nici un caz pe liste. Numai astfel se poate realiza unirea romanilor de pretutindeni, prin participare directa si prin posibilitatea de a face o diferenta reala. Din pacate aceste lucruri, nu se intampla in Romania zilelor noastre.

ca ce chestie sa ne unim toti romanii? creste PIB-ul? scad preturile?#429078 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: