-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

tiganii,aurul si diamantele 2(gaurica)


de sami_paris74 la: 11/05/2009 23:04:49
modificat la: 12/05/2009 09:13:04 arata originalul
taguri: Salonul 
voteaza:
De-as putea sa uit toate supararile,care stau aproape de sufletul meu,da-mi macar o luna sa uit de ele,fluturasul meu albastru.

**
Dupa ce-au experimentat zile si nopti sa dea gauri cu bormasinile portabile pe un aparat de plata furat dintr-o parcare,au facut experientze de rapiditate si precizie ,apoi concursuri pe patine cu rotile la viteza, pe distante de 5 km.Gaurile erau date in maxim doua minute,exact in cele doua puncte de spijin al casetei cu monezi.
Imediat ce gaurile era date,casetele cu bani cadeau singure,si intr-o singura ora devalizau copii càte 10-12 aparate.Problema era destul de dificila, casetele contineau cite 6-7-8 mii de franci fiecare in piese de metal de un franc si doi franci,mai existau si monezi de cinci franci,greutatea unei casete fiind de citeva kg,ori 10-12 casete erau foarte greu de transportat.
Asa ca s-au organizat in doua echipe.O echipa care facea gaurile si recupera casetele,si o altà echipa care le primea pentru 3-4 minute si le transporta la o masina garata undeva intr-un loc de parcare foarte aglomerat.Seara cind se facea bilantzul ,aveau strinsi cite 70-80 de mii de franci,apoi femeile plecau la diverse restaurante si magazine ca sa schimbe banii in bacnote de 100 de franci..
Un copil de 12 ani, pe patine cu rotile si experimentat la dat gauri in aparatele de plata din parcari,era uneori imprumutat unei alte echipe si platit cu suma de 100 000 de franci pe luna.
Putin mai tirziu s-au experimentat tiganii pe recuperarea monezilor din masinile de spalat automate ,din aparatele de coca-cola ,chiar si aparatele de cafea din parcarile de benzina de pe autorute.Perforau cea mai mare monedà de cinci franci pe marginea zimtata cu o gaura foarte fina,pileau putin marginea monezii chiar acolo ,in dreptul gaurii si o agatau cu un fir de nailon foarte subtire de pescuit.Introduceau moneda pe orificiul unde se facea plata ,treceau usor nailonul pe deget si lasa moneda sa ajunga exact acolo unde se inregistra trecerea monezii,o trageau afara si-o introduceau inca o data,pina cind afisajul electronic inregistra suma de 15 franci,apoi apasau pe butonul cu refuzul comenzii si cereau restul de bani.Operatia asta se repeta pina cind aparatul se golea de monezi.In fiecare noapte zeci de aparate erau golite de bani prin acesta metoda foarte simpla si foarte eficace.Metodele erau foarte secrete si cine divulga secretul risca sa-si piarda viatza.
In restaurante goleau aparatele de pocher si de biliard elecronic.De fiecare data cind se fura o caseta din restaurant,se inchiria aparatul de biliard pentru o jumatate de ora,intrau in joc cite patru persoane care stau inghesuiti la tirà in fatza aparatului de joc,un altul taia lacatul cu bomfaierul si deschidea sertarul care contine caseta.Un altul preia caseta si pleca foarte grabit din restaurant.
Asa au devalizat toate aparatele de plata din parcarile publice din occident,apoi toate distribuitoarele de pe strazi si din localuri publice.O data cu trecerea timpului aparatele de taxare din parcari au fost schimbate cu altele cu plata unei carti magnetice,iar la cele cu plata in monezi au fost modificate casetele.Multi au fost prinsi,din cei care-au fost prinsi majoritatea erau minori, asa ca au fost expatriati in Romania.Adevaratii hoti au ajuns in Romània oameni foarte bogati,niciodata impozitati de stat,iar la petreceri cind se cinta maneaua aruncà banii cu milioanele,bani fara numar,bani la tonà, asa se naste criza mondiala.
Cam asa cinta Salam:
"Se-ntreaba dusmanii mei,de unde cistig banii grei!
Poate-am dat vre-o sparge s-au poate e afacere!
E soarta mea de la Precesta,
E norocul meu de la Dumnezeu,sa fac ce vreau eu,ca e mirul meu!
Am dusmanie la bani
Sa-i dau toti la lautari."
-I-a auziti fratilooor,de la Contele de Futilac,fara numar fratiloooor,10000 fratilor,si de la Jumara 5000 fratilooor,si de la Benga 10 000 fratilor.....
-I-a auziti fratilor ,mai vine Salam cu o piesa noua -noutzà."Am dusmanie pà bani,sa-i dau toti la làutari......................"

Si asa se termina inca o pagina istorica despre viermii diabolici.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


draga Adminule - de sami_paris74 la: 12/05/2009 09:08:48
te-as ruga sa-mi pui o steluta la prima parte ,ca eu nu mai pot modifica si nu mai pot face diferenta intre cele doua parti.EXEMPLU "Tiganii,aurul si diamantele"1 si 2 ,mama ei de viata ,am uitat!.
#436849 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de admin la: 12/05/2009 10:27:35
ce nu poti modifica?
#436887 (raspuns la: #436849) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
*** - de maan la: 12/05/2009 10:41:24 Modificat la: 12/05/2009 10:41:44

de dezbolduit, dezbolduiesc eu...
#436896 (raspuns la: #436887) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cite ceva despre diamante. - de sami_paris74 la: 27/06/2009 14:07:25
Am scos bucatica mea de hirtie de culoare neagra,hirtie pliata in patru si-am lasat ca diamantul sa alunece in mina lui Gill.
-Ce parere ai de diamantul asta?
Gill si-a sters meticulos ochelarii si a privit cu lupa de diamante profund,undeva,direct spre inima pietrei.
-Mda,frumoasa,curata, n-am ce sa zic!Cit ?
-65000 de mii de franci.
Gill si-a mai aranjat incà o data ochelarii pe nasul lung,a mai privit o data piatra si mi-a raspuns.
-Face doar 15 000 !
-Gill de ce vrei sa ma pacalesti?Ne cunostem de doi ani,dar in acesti doi ani, noi doi,n -am discutat niciodata despre calitatiile si valoarea diamantelor.
-Mda! si ce vrei sa spui cu asta?
-Eu vreau sa-ti vorbesc despre cele patru criterii: greutatea,culoarea,claritatea si taietura diamantului.Piatra asta este in calitatea VVS1,care inseamna in engleza "very very Small Inclusions" o piatra exceptional de pura,nu se observa niciodata la o lupa care mareste de 10 ori dimensiunea!
-Sami, am impresia ca esti mai bun ca mine in domeniu! zice el zambind..
-Uite Gill ,cintareste piatra,ai sa vezi ca are 0,80 grame,echivalentul a patru carate de diamant pur.
Gill a pus pe masa 5 pachete de cite 10000 franci.
-Poftim Samm! restul de 15000 franci ai primesti simbata dupa licitatie.
-Ok mon amy,ne vedem simbata dupa-amaiza.
-Shalom, mi-a strigat Gill la plecare.
La noi nu se zice shalom ! se zice" tetraes bahto del o del" (dumnezeu sa-ti ajute).
-Bahto de o del Sami!
Am alunecat impreuna cu banii de-a lungul multimii de oameni de la metrou Villieres.Pe peron m-am uitat in perechea mea de ochelari de soare,in oglinzile ochelarilor puteam sa vad foarte usor daca eram urmarit de cineva.
Grabit am iesit pe o alta iesire,undeva in apropiere de bdul Batigniol,am luat-o la stinga si am ajuns imediat la masina parcata linga un magazin monoprix.Am demarat grabit si-am ajuns dupa o jumatate de ora la platzul de la Bezons linga Argentuil.
Seara tirziu tiganii au fàcut din nou un foc urias,erau adunati roata,pe mese erau asezate carafe umplute cu vin de culoarea rubinului lichid,un taraf de tigani adunati de la metrou cintau ,o romantza jalnica de pe timpul lui Ceausescu, "vine moartea la fereastra ,sa ma de-a afar' din casa" iar majoritatea tiganilor plingeau.
Marghiola cea grasa si uriasa isi lipise ochii pe Contele de Futilac,Popeda era ametita de lichidul rubiniu,bulibasa smulgea carnea de pe un ciolan imens de purcel fript la gratar.M-am asezat linistit intre ei si am pus pachetul de bani in fatza lui bulibasa Barbu Smenaru.Si-a supt degetele de grasime,apoi a tras-o pe Marghioala mai aproape si- a sters din nou mainile unsuroase pe fusta ei cu pliuri care cadeau pina la pàmint.
-Poftim Sami,asta e partea ta.
A smuls jumàtate din pachet si pachetele de bani au aterizat direct in fatza mea.
-Bà Sami! te iubesc sa mor eu,daca nu erai corect te duceai de mult in lumea umbrelor.
Linga picioare jos ,la picioarele lui Barbu Smenaru ,atirna nevinovatà o pusca automata Uzi.Am lasat linistit cutitul sa intre din nou in ascunzatoarea de pe màneca.Eram sigur ca reuseam sa fiu mai rapid ca el cu citeva secunde.
Am sorbit linistit din paharul cu vin,apoi ,tarziu dupa ora 2-h ,am ajuns la casa parasita de la Quai de la Gare.#455869 (raspuns la: #436896) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De dragul timpului trecut,ma rog la tine,nu-mi face rau....ai mila de fluturii albastrii - de sami_paris74 la: 27/06/2009 14:26:32
Mi-am cumparat primul telefon portabil,un telefon "Motorola" mare cit o caramida ,mijloc de lux, de comunicare rapid si eficient pe intrega planeta.
Am primit un telefon de la Barbu Smenaru:
-Sami vino te rog ,avem nevoie de tine la o expertiza de arme,e un boerulo care vine din Bosnia,vrea diamante si aur si plateste cu arme ultimul model.De tine depinde combinatzia.
O furgoneta Ford ,ne-a transportat cu mare viteza intr-o parcare subterana ,undeva la Boulogne Bilancourt.
-Minca-ti-as, de tine depinde vinzarea de pietre,eu cumpar ceva arme pentru aparare,ca e multe dusmani fratili meu,si nu vreau sa perd comoara shatrei.
-Daca e bune afacerile,tu cistigi citeva petre colorati,asa cum iti plece tie mosule! E bune asa mosule?
-E bune! i-am spus ca sa-l linistesc.
In parcarea enorma,au parcat fordul undeva la subsolul cladirii intre doua coloane de beton si o masina peugeot '405.Un clichet metalic m-a facut sa-mi intorc brusc capul spre o usa din spatele meu. Am lasat sa alunece cutitul in dosul palmei,pregatit sa-l arunc la cea mai mica miscare.Doua persoane si-au facut aparitzia pe usa din spatele meu.
Barbu mi-a facut semn sa stau linistit ca sunt oamenii lui.O alta masina a parcat exact linga porbagajul fordului nostru.Portabagajele s-au deschis simultan,bulibasa Barbu Smenaru a vorbit ceva pe tiganeste si sirbeste ,cu unul din ce-i patru tigani yugoslavi.Au desfacut patru lazi,in care in toate patru erau asezate simetric, arme de diferite calibre.Barbu si Futilac mi-au facut cu ochiul.
-Hai Sami ! baga mare,vezi daca e marfa shucara frate.
Am luat armele pe rind si cu o viteza de nedescris am demontat o pusca mitraliera Galil.Dintr-o cutie de cartuse am introdus direct pe teava un cartus lung de 22.Tiganii sirbi s-au speriat putin,dar s-au linistit imediat.Nu citisera pe fatza mea nici-un gest de agresivitate.Am verificat cutiile cu cartuse,cartusele erau contrafason ,(made in China)de mai multe calibre,cu capete de otel si vidia,toate capetele crestate,gloante capabile sa strabata si vesta -antiglont.4 pusti mitraliera Uzi,4 kalachnikov si un altul M-16.,doua aruncatoare de rachete,un aruncator de flacari,un bidon de 20 litrii de acid clorhidric preparat cu un alt produs chimic ,capabil sa topeasca in timp orice tip de metal .Acid utilizat uneori pentru topitea peretilor caselor de bani .
Apoi intr-un sac de plastic erau citeva pistoale Magnum 357,altele Magnum 44,un pistol urias marca 38 Smith & Wesson cu amortizor din fibra de carbon,pistol lejer,rapid si de mare precizie.Inca doua pistoale care se asemanau foarte bine cu Bereta,dar nu era Bereta,era un pistol destul de bizar, din 60-70 % polymeri (zimbind ,ma gindeam la Ana Paucher si Elena Ceausescu) pistoale miraculoase,foarte usoare,adevarate jucarii care fac gauri adevarate.Acest pistol se numeste Glock 17 si este unul din pistoalele care foloseste gloante de 9 mm;cinci bormasini pe baterie cu spirale din vidia si otel special, bormasini care in ultimul timp sunt folosite de tigani si o parte din romànii din Baia-Mare,la perforarea aparatelor de parcare.10 perechi de patine pe rotile,utilizate pentru deplasarea rapida a copiilor de 10-14 ani,la perforarea aparatelor cu plata din parcari.
-Mistho Sami? Ce zici?
-Da, este buna marfa!
Contele de Futilac a deschis o basma colorata in rosu,pe care-a scos-o din buzunar.
-Uite pralutelor(fratilor) aici... aveti diamante si aur,bijuterii care fac de doua ori pretul pe care l-ati cerut! Acsunes pralea?
-Acsunes (inteles) au raspuns toti tiganii sirbi in acelasi timp.
-Hale,bahto del o del.
Futilac mi-a strecurat in mina doua pietre de diamant.
-Si astea pentru tine pralea!
Seara tirziu am ajuns la Bezons,intr-o caravana,le-am aratat cum sa foloseasca armele.
-Vezi?Asta are doua pozitii ! normal si automatic.
Barbu Smenaru a indreptat Galilul catre mine.Cutitul meu de otel,a plecat fulgerator si s-a infipt exact la citiva centimetrii de capul lui.
-Fii atent mosule Barbu,nu mai indrepta arma catre mine! acolo in parcare... i-am lasat un glontz pe teava.O jucarie din asta costa scump.
- Sami,temerau(sa mor) daca nu am glumit pralea! apà'i tu, nu stii ce-i a'ia gluma?
Gluma,gluma i-am zis,da nu vrei sa zici ca faci glume cu o arma automata cu glontz pe teava?
Ne-am despartit si m-am jurat ca de azi nu mai pun piciorul pe la caravanele de la Bezons.
Drumurile sperantelor desarte,ale tiganilor se intilneau mereu cu drumurile mele.
Eram atras de tigani ca un magnet,trebuie sa fac ceva ,urgent,trebuie sa-mi schimb polii.
Tigan la tigan,paduche la paduche si ban la ban.Cam àsta este universul atractiei universale!
#455898 (raspuns la: #455869) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
poezie ,poezie "sopenel"(vorbeste lumea) - de sami_paris74 la: 30/06/2009 10:32:43
Sopenel,
Sopenel mai lumea-ti sea
Ca mai naima galbinea
Sà pofundo le la daco,dabuleo mai lenga daco!
Ita dade coi curva,ita dade tileardea.
Trin shavii tàne' mucleau
Tesineau la capureau.

Une épreuve c'est inevitable.


P.S.
Mesajul unui om adevarat ,intr-o lume mutanta.
#456869 (raspuns la: #455898) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...