-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Concert de Protest FanFest - ROSIA MONTANA 28 august 2004


de MindBomb la: 21/08/2004 01:13:00
modificat la: 23/08/2004 23:21:45
voteaza:
PROIECTUL FÂNFEST
Artisti pentru Rosia Montana !
Ombladon, Luna Amara si Zob participa la Concertul de Protest FânFest Rosia Montana!

Asociatia Aurarilor „Alburnus Maior" In parteneriat cu MTV România, Rebel Music, Greenpeace CEE, Mindbomb si Institutul Român pentru Pace (PATRIR) anunta, la trei ani de la debutul campaniei „Salvati Rosia Montana”, lansarea PROIECTULUI FÂNFEST .
PROIECTUL FÂNFEST este o miscare de protest, ce reuneste doua mari evenimente :
1. Concertul de Protest FânFest ce va avea loc In data de 28 august 2004 In localitatea Rosia Montana, judetul Alba si va reuni artisti, DJs (OMBLADON, LUNA AMARA, FREAKADADISK, ZOB, BITZA, ZALE, DJ DOX, ROMANO/G- FORCE SOUND (GERMANIA), PHANE BUTON, UNU’, SHEKINAH, SPIKE, B-TON, LBC KRU, TRAVKA, GUERILLAS SI KLAN ), localnici si sustinatori din Intreaga tara. Artistii sustinând cauza Rosiei Montane, s-au oferit sa cânte pro bono.
2. Marsul de Solidaritate cu Rosia Montana , editia a doua, care va precede Concertul de Protest FânFest, reprezinta o incursiune In Tara Motilor. Acesta va porni din Cluj Napoca In data de 23 august si pe parcursul a 137 km va trece prin mai mult de 20 de comunitati, urmând sa ajunga In Rosia Montana pe data de 28 august 2004. Marsul este sansa fiecarui participant de a-si exprima solidaritatea cu motii ce se Impotrivesc proiectului minier preconizat la Rosia Montana.
PROIECTUL FÂNFEST promoveaza unicitatea si dezvoltarea durabila a Rosiei Montane, fiind un puternic semnal de alarma pentru publicul larg asupra dezastrului pe care Il reprezinta pentru Muntii Apuseni exploatarea In cariera deschisa cu cianura a aurului din zona. „Doar venind la Rosia Montana poti sa-ti dai seama ce se Intâmpla cu adevarat aici” este mesajul transmis de presedintele Alburnus Maior, Eugen David.
Campania Salvati Rosia Montana , cea mai mare miscare sociala si de mediu din România, a Inceput ca o reactie de opozitie a localnicilor Impotriva planului companiei Rosia Montana Gold Corporation de a realiza la Rosia Montana, proiectul de extractie a aurului la suprafata prin metoda cianuratiei cu cel mai mare impact din Europa.
Alburnus Maior (www.rosiamontana.org), grupul local de rezistenta, este format din proprietari care refuza sa Isi vânda proprietatile si sa renunte la viata lor, luptând pentru dezvoltarea durabila a Rosiei Montane.
Site-ul PROIECTULUI FÂNFEST : www.rosiamontana.ro/fanfest , va gazdui o sectiune pentru presa cu informatii actualizate zilnic despre desfasurarea evenimentului.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


In loc sa ne bucuram - de Vlad Marius la: 01/12/2005 10:38:26
In loc sa ne bucuram ca o mare societate de exploatare miniera vrea sa investeasca în România într-o zona foarte mult ramasa în urma, organizam miscari si concerte inepte de protest, cica ale localnicilor. In realitate aceasta miscare este o imitatie absurda a miscarilor ecologiste din Occident, care nu tine seama de interesele reale ale majoritatii locuitorilor din zona. De unde stiu acesti protestatari ca ei reprezinta opinia majoritatii localnicilor? Au facut vreun sondaj de opinie documentat? Desigur, nu sunt naiv sa îmi închipui ca societatea respectiva vrea sa investeasca pentru ca ne iubeste, ci pentru ca vrea profit. Dar care dintre investitorii din ultimii ani (foarte putini de altfel) au investit în România din alte motive? Important este ca din aceasta investitie, o zona foarte saraca, lipsita de cea mai elementara infrastructura, poate intra în sfârsit în mileniul 3, valorificând o bogatie de care dispune. Cei care fac parte din acesta "miscare de protest" sunt dupa parerea mea niste trogloditi rupti de realitate, care vor cu tot pretul sa iasa în evidenta; îi invit sa treaca mai des prin casele taranilor din Muntii Apuseni, si chiar sa traiasca printre ei, ca sa vada ce bine o duc în "mijlocul naturii", la lumina de la opait.
Occidentul poate sa îsi permita luxul elucubratiilor ecologiste, pentru ca la ei o asemenea subdezvoltare nu se întâlneste. Nu cred ca e cazul sa îi imitam în acesta privinta. Poate ar fi mai bine sa ne gândim a-i imita în privinta cantitatii si a calitatii muncii... ar fi mai util.
marius
#91910 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...