-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Despre Romania


de Crisa_ la: 21/08/2004 23:42:00
modificat la: 23/08/2004 23:23:47
voteaza:
Cautand, logic, cu totul altceva prin www, am gasit o descriere a Romaniei ca loc de petrecere a vacantei. Alta decat de obicei. Ba... m-a facut chiar sa-mi pun intrebarea daca autorul acestei descrieri nu era cumva roman. Chiar daca se pomeneste si despre "pete negre" totul e facut in asa fel incat sa se vada ca sunt doar simple zvonuri sau idei preconcepute. Judecati si voi.

http://www.tiscali.fr/voyages/guide/fiche.aspx?ficheid=142
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


interesant - de korny la: 24/08/2004 11:19:38
Imi vine totusi destul de greu sa cred ca un strain ar putea sa prezinte Romania ca fiind "o tara feerica". Nu spun ca Romania nu e frumoasa ca tara, insa majoritatea europenilor ne vad ca fiind de fapt tsigani si atunci ce mai conteaza ca de fapt Romania este o tzara feerica, daca tsiganii ne-au tavalit in noroi in fatza lor?
Acum cu siguranta vor avea ocazia sa cunoasca Romania cea adevarata...pentru ca descrierea mi se pare destul de reala.
it's just me
#20232 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daca te-ai fi aventurat sa ci - de alexbrie la: 26/08/2004 10:25:00
Daca te-ai fi aventurat sa citesti si din capitolele mai putin laudative, ai fi descoperit ca sunt destule "pete negre" pe care le prezinta asa cum sunt, sau cu sfaturi practice : poluarea, baccisurile, hotii, apa, bolile, constructiile monstruoase, samd.

Nu, autorul prezentarii nu e roman(daca ar fi fost, sigur ar fi spus mai multe despre Bugegi, Fagaras, Valea Prahovie). Banuiesc ca este vorba insa de un francez care a vizitat tara noastra pe indelete, de multicele ori(pomeneste de vreo 3 revelioane in nordul tarii, plus probabil cateva veri - cateva vorbe despre litoral si delta). Desi s-a orientat in perindarile sale spre Nordul Moldovei, Maramures, Delta Dunarii, plus probabil cateva orase intermediare(Bucuresti), imi pare o descriere suficient de corecta a tarii si moravurilor noastre.

Poate ca, asa cum spunea si un polonez pe site, esti cam invatat sa-ti plangi de mila, si sa plangi de mila Romaniei? Te surprinde ca exista straini ce pot avea cuvinte(obiective) de lauda? Desigur, pete negre exista, si inca multe. Dar cel putin in zonele vizitate de autorul articolului, se prea poate sa fie mai putin vizibile. Sa nu uitam ca noi, romanii, cand avem musafiri straini, incercam mereu sa le aratam doar "albul" tarisoarei noastre.

-- The End. --
#20384 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
interesant - de komi la: 01/09/2004 01:10:37
Ar trebui sa mai circule si europenii astia prin Canada sa vada "tsiganii" adevarati!!! Nespalati si necivilizati! Dar sunt rezidenti (sau chiar cetateni) canadieni! Nici acum nu-mi vine sa cred cum pot unii europeni civilizati sa ne eticheteze drept tzigani. Pentru mine este clar ca la mijloc este o rea-vointa mai presus decat cea mai mica obietivitate, iar cei care ne-au catalogat drept tzigani au sufletul mai murdar decat cel mai mare furnal din lume!

oriunde e bine, dar nicaieri ca acasa
#20741 (raspuns la: #20232) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- de jeniffer la: 25/03/2006 19:37:03 Modificat la: 28/06/2009 00:14:03
anulat
#113431 (raspuns la: #20741) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: