Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Asa a vrut Dumnezeu...


de ampop la: 24/08/2004 12:10:00
modificat la: 26/08/2004 23:18:56
voteaza:
"Carmen Paunescu a declarat ca “suferinta lor este incomensurabila. Dumnezeu a vrut asa". Citeam asta si ma gandeam la aberatia continuta in vesnicul "asa a vrut Dumnezeu" rostit in orice situatie tragica. Oamenii au o tendinta patologica de-al culpabiliza pe Dumnezeu, nu ei, in nici un caz ei, nu sunt vinovati de nimic. A te angaja intr-o depasire riscanta nu inseamna nimic. Poate ca un dumnezeu al benzinei si motoarelor a apasat pedala de acceleratie a doamnei Paunescu. Nu ea... Mojicia de a-i atribui lui Dumnezeu toate cele murdare si tragice pe acest pamant ma desgusta. Razboaie, lagare de concentrare, molime, crime in serie,consum de droguri, alcoolism, aids toate...toate in carca lui Dumnezeu. Oare o asemenea atitudine nu ar duce in mod logic la negarea acelui dumnezeu? Numai ca acel dumnezeu de care se leaga cele rele este tocmai opusul lui Y-vh, Elohim, Ha Shem, Adonai, Eu sunt cel ce sunt...este chiar demonul. De aici marea confuzie a oamenilor. Nu G-d ucide, nu El este raspunzator de boli sau de culpa unui individ nenorocit...Oamenii incerca sa-si disipeze intotdeauna vinovatia si s-o atribuie in parte lui Dumnezeu... Iar El este BUN si IARTA! Nu uitati insa ca el este si DREPT.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (12):


Revoltator - de Mary la: 27/08/2004 10:23:40
Am citit si eu despre acest accident si m-a impresionat profund soarta fetitei Silvia . Ma doare sufletul pentru ea.
Incerc sa aflu adresa Siviei sa o pot ajuta cu cite ceva.
O inteleg si cum in acel moment de infinita durere a spus referindu-se la cea care a provocat acest accident: "Am s-o omor cu mina mea."...
Ce nu pot sa inteleg este cum oamenii in loc sa accepte in mutenie si respect aceasta iesire de durere a copilei se mai si anagajeaza in discutii pe tema cita puscarie poate primi din cauza ca a amenintat cu moartea ...Cum am citit pe diverse forumuri, Evenimentul zilei etc..
Dezgustator.
Si cum Sivia a fost eliberata din spital imediat, ma rog la citeva zile, in timp ce doamnei Paunescu i se va acorda atentie medicala deosebita pentru alte citeva saptamini, de, coastele rupte sint mai importante decit sufletul zdrobit.
Numai un politician sau securist ar fi avut pe vremuri un tratament asa favorizant. Deduc ca nu s-a schimbat nimic....
Pacat ca sint atitia oameni inteligenti in Rominia care nu se apuca de politica..., si asa iar nu avem pe cine sa alegem (eu oricum nu pot), si asa, majoritatea va continua sa se scufunde in saracie iar minoritatea sa se ...innece in bogatie, in banii furati de la toti. Ca doar de unde ??
Stiu ca am sarit in alt subiect dar numitorul este comun cumva, bunul simt.
#20464 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pauneasca e dezgustatoare si - de Daniel Racovitan la: 27/08/2004 11:29:51
Pauneasca e dezgustatoare si cinica.


___________________________________________________
"nobody is perfect; I'm nobody"
#20471 (raspuns la: #20464) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
drama - de korny la: 27/08/2004 11:55:12
Este o drama de care, in cele din urma, dl. Adrian Punescu "a reusit", si nu cu mari eforturi, sa-si bata joc.Este o persoana de un egoism crunt, a ramas acelasi comunist, poet al lui Ceausescu.A facut un poem din care sa reiese clar si precis ce victima a societatii este el.
Nu s-a gandit o secunda ca toata tragedia este pe capul Silviei, mai important i s-a parut totusi sa mentioneze ca este haituit de presa si ca in toti acesti ani nu a stiut cat de prost conduce sotia sa/"nu am avut curajul sa merg cu ea la volan"/.
Ma intreb daca acest Paunescu isi va da vreodata masca jos si va incerca sa se comporte ca un OM, fara sa iese din tiparele normalului asa cum este el obisnuit....

it's just me
#20476 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rolul lui Dumnezeu - de Muresh la: 31/08/2004 11:37:47
"Nu G-d ucide, nu El este raspunzator de boli sau de culpa unui individ nenorocit...".

Sunt , din pacate , un agnostic . Din pacate , spun , pt. ca din totdeauna i-am invidiat pe credinciosi , pe adevaratii credinciosi care spun : Domnul a dat , Domnul a luat , fie numele Domnului laudat . Asta insemneaza ca un credincios este (mai) imun decat mine fata de nenorocirile care s-at putea abate asupra lui .
Credinciosul isi pune nadejdea in Dumnezeu , sperand ca toate vor fi OK pt. el , si daca , totusi , se intampla vreo nenorocire , pai asa a vrut Dumnezeu . Si de ce s-a intamplat nenorocirea asta ? Pai nepatrunse sunt caile Domnului .
Eu nu am "luxul" asta . Eu trebuie sa ma bazez pe mine insumi , fara protectie .
Intr-o convorbire cu o fata bisericeasca acesta mi-a spus ca Dumnezeu ii da omului libera alegere . Insemneaza ca un criminal nu va fi oprit sa ucida un om drept si religios . Orfanii vor spune ca asa a vrut Dumnezeu ?. Ucigasul va fi pedepsit de Dumnezeu si , poate si de justitia oamenilor , dar orfanii , orfani vor ramane .
In timputile biblice au fost oameni care erau legati nemijlocit de Dumnezeu . Moise , de exemplu . Dumnezeu i-a scos pe evrei din robia egipteanului , citez din rugaciunile evreilor de Pasti : " Nu prin intermediul unui reprezentant , nu cu ajutorul unui inger , ci in mod direct" . El a despicat marea pt. fugitivi , inecand mai apoi armata egipteana , el i-a invins pe amaleciti 40 de ani mai tarziu dand evreilor o tara a lor .
Astazi minuni de acestea nu se mai petrec .
DE CE ?.
Si care este rolul lui Dumnezeu daca El da fiecaruia libera alegere , chiar si pt. comiterea unei crime impotriva unor nevinovati ?.
#20689 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
My dear Muresh, - de ampop la: 31/08/2004 11:58:16
Pana la urma este o chestiune de liber arbitru a fiecarei fiinte umane. G-d este bun, de o bunatate nemarginita, dar el nu il obliga pe om sa-L asculte. Spuneai de ucigasul care poate alege sa ucida sau nu si ridicai problema victimelor. Holocaustul a dus la moartea a milioane de oameni. O fi fost G-d raspunzator de crimele lui Himmler, Heidrich? Torturile lui Dr.Mengele? Nu, in nici un caz. Incearca sa nu privesti doar local in timp si spati ci global. Lumea nu se rezuma la viata noastra, finita. A fost liberul arbitru a lui Hitler si Stalin sau Pol Pot, Mao, Ceausescu sa faca ce au facut.Locul fiecaruia va fi stabilit la Judgement Day. Citeste Apocalipsa. G-d este nu numai bun dar este si DREPT. A te baza pe tine insuti nu este un lucru rau, dar gandeste-te...oare suntem noi chiar asa de siguri ca suntem doar noi si numai noi in Universul asta, aparuti spontan? Eu ma rog si nu imi este rusine de asta. Stiu ca Tatal ma asculta. Si imi este rusine cand gresesc si Il supar.Asta-i scris in codul genetic...:). Nu-i asa? Si nu uita ca lumea asta nu este inca sub "stapanirea" lui G-d ci a celuilalt. Altfel am fi in paradis, unde toti l-ar asculta pe Tatal, nu ar mai fi crime, razboaie, boli...ai rabdare pana la final cand "va fi un cer nou si un pamant nou".
Shalom brother!
Mario
#20690 (raspuns la: #20689) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
My dear ampop . - de Muresh la: 31/08/2004 13:50:04
"Si nu uita ca lumea asta nu este inca sub "stapanirea" lui G-d ci a celuilalt."

Cine l-a creat pe celalalt ?. Din raspunderea cui exista el ?. Nu e , oare , Dumnezeu "seful" suprem ?. Si la ce te referi spunand "ai rabdare pana la final " . Venirea lui Mesia ?. Frumos . O sa mai dureze , nu ?.
Si la ce te referi spunand "Incearca sa nu privesti doar local in timp si spati ci global." Cu ce nu gandesc eu global ?. Am amintit eu de Holocaust ?.
Cred ca nu m-am facut inteles .


Care este rolul lui Dumnezeu daca El da fiecaruia libera alegere , chiar si pt. comiterea unei crime impotriva unor nevinovati ?.
El e judecatorul suprem ?. Asta poate fi judecata "post mortem" . Ce , mai bine nu se poate ?. Cu ce e mai putin bun oricare judecator uman obisnuit ?. Metoda e doar aceeasi .
#20696 (raspuns la: #20690) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce-i in mina nu-i minciuna - de (anonim) la: 31/08/2004 18:03:37
Pina ajunge la judecata si dreptatea lui D-zeu,trebuie judecata acum,aici,dupa lege.
Intrebarea este daca in Romania de azi sotia lui Adrian Paunescu va fi judecata intr-un proces drept,obiectiv sau va profita de statutul de sotie a lui Paunescu.
#20715 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Credinta sau... - de ampop la: 01/09/2004 11:07:31
De ce il ataci pe G-d? "Cine l-a creat pe celalalt ?. Din raspunderea cui exista el ?. Nu e , oare , Dumnezeu "seful" suprem ?". Lucifer s-a revoltat impotriva lui G-d si a atras rebeliunea ingerilor ce i s-au alaturat. Si ei aveau vointa libera. Cred ca nu cunosti, fara nici o suparare, esenta credintei. Studiaza Biblia pentru a intelege relatia de cauzalitate, cum a fost creat omul, ce s-a intamplat mai apoi etc. In situatia in care G-d nu ar exista, selectia naturala guverneaza totul iar noi suntem niste maimute care se ucid pentru banane mai multe. Il asemui pe G-d cu un judecator uman...te revolti ca am amintit de Holocaust... a fost DOAR exemplificativ, privitor la crimele umane, doar atat si nimic mai mult care ar putea atrage reactii necontrolate pe forum. Nici pe departe nu m-am gandit la asa ceva. Incep sa ma tem daca amintesc ceva de holocaust, evrei etc. De ce ma tem oare...???Frica sa nu fiu politically correct? Frica...Nu s-a suferit suficient oare? Ce o fi si asta? "O sa mai dureze , nu ?". O sa mai dureze, fii sigur.
Shalom brother!
Mario
#20761 (raspuns la: #20696) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
o neintelegere - de Muresh la: 01/09/2004 13:46:26
Domnul meu . E o neintelegere aici .Nu-mi pasa ca amintesti de holocaust . De obicei , noi evreii , sintem acuzati ca una doua aducem subiectul acesta in discutie , dar daca dumneata o faci si nu eu , nu vad nici o problema . Eu am incercat numai sa-ti raspund la acuzatia dumitale ca nu as gandi global . Daca aminteam de Holocaust , m-as fi referit la un caz particular . Dar in postarea mea #20689 nu am amintit Holocaustul pt. ca am vrut sa dovedesc ca "gandesc global" , dupa expresia dumitale . Ma mira , insa , ca pana intr-atat imi exagerezi sensibilitatea incat sa te temi ca ai "putea atrage reactii necontrolate pe forum " . Fii sigur ca astfel de reactii nu vor veni din partea mea si dealtfel cred ca nu vor veni din partea nimanui , draga Mario .
Sper ca am facut ordine in chestia asta si putem acum sa continuam in liniste .Sper tot asa ca nu ma vei acuza de blastfemie .
Exista o vorba care spune ca daca Dumnezeu n-ar fi existat am fi trebuit sa-l inventam . Intelesul meu asupra acestei spuse paradoxale este ca credinta este o necesitate . Agnostici ca mine au o probleme . Suntam orfani , nu avem pe cineva care sa ne apere la nevoie . Si atunci care ar fi problema . Hai sa trec in "tabara " credinciosilor si sa ma bucur de obalduirea Dumnezeiasca . Chestia e ca daca eu l-as fi inventat pe Dumnezeu el ar fi fost mai altfel . Te rog sa ma scuzi , no ofence intended , dar Dumnezeu asa cum este el conceput de religiile mozaica si crestina , nu-mi place . De aceea sunt un agnostic . De ce nu-mi place ?. Din multe motive . Citez din prima mea postare :

"Dumnezeu ii da omului libera alegere . Insemneaza ca un criminal nu va fi oprit sa ucida un om drept si religios . Orfanii vor spune ca asa a vrut Dumnezeu ?. Ucigasul va fi pedepsit de Dumnezeu si , poate si de justitia oamenilor , dar orfanii , orfani vor ramane ".

Chestia asta cu libera alegere ma supara . Nu din cauza ideii ci din cauza consecintelor . Unui raufacator potential nu-i dai libera alegere .S-ar fi putut altfel ?. S-ar fi putut oare concepe ca ar fi putut exista un mecanism (in sens de metoda , proces) care sa opreasca mana care coboara cutitul asupra victimei (ca in scena sacrificiului lui Itzhac ) ?. O asemenea interventie directa in viata de toate zilele e posibila , e practica ?. Probabil ca nu . Doar nu suntem niste marionete . Atunci care ar fi solutia ?. Extirparea raului din om . Suntem creati dupa asemanarea Domnului . Domnul e bun , asa ar fi trebuit sa fim si noi .Asa or fi fost Adam si Eva . Aproape asa . Daca ar fi fost perfecti nu ar fi mancat din fructul oprit .Adica chiar de la inceput Dumnezeu l-a creat pe om inoculandu-i in mintea si sufletului un conflict de neimpacat : o minte ca aceea care o avem si noi . Suntem curiosi si dornici de a cunoaste . Pe de alta parte i s-a interzis cunoasterea .Sunt legi nepractice care creaza vinovati potentiali . Exact acesta a fost cazul si aici . Un fiasco stiut de la inceput . Urmarea :alungarea din rai . Si de ce i s-a interzis cunoasterea lui Adam ?
.Geneza 3:22 :
Iata ca omul a ajuns ca unu din Noi (ce insemneaza "Noi" ? . Erau mai multi creatori ?. Elohim e intradevar PLURAL (?) , nn) .Sa-l impiedicam ca nu cumva ...sa ia din pomul vietii ...si sa traiasca in veci ".
Adica , dintr-odata , omul a devenit dusmanul lui Dumnezeu .
Nu e deajuns ca "Lucifer s-a revoltat impotriva lui G-d si a atras rebeliunea ingerilor ce i s-au alaturat" , cum spui dumneata , acum e un pericol ca si omul sa pericliteze cerurile .
Si iata cum Adam si Eva au fost alungati din Edenul acela cu toti copaceii aia miraculosi a caror fructe dadeau omului puteri care il faceau periculos pt. insusi Creatorul sau Creatorii . Si avand o viata grea , omul nu au mai avut timp si putere sa fie un pericol pt. Creator/ii .Mai mult de atat . Li s-a cerut sa spuie "multumesc , sarut mana stapine/stapini ".

Si mai spui dumneata :
"Studiaza Biblia pentru a intelege relatia de cauzalitate, cum a fost creat omul, ce s-a intamplat mai apoi etc."

Cu accent pe "etc.". Adica , "mai necredinciosule , studiaza Biblia si mai apoi vom vorbi . In momentul asta nu-ti pot spune mai mult " .

Ti-am pus "vorbele in gura ?" , sau chiar asa trebuie sa inteleg scrisoarea dumitale ?.

In concluzie , pana la o alta veste raman agnostic si citirea Bibliei nu ma apropie de religie , dimpotriva .
Multumesc pt. atentie .

Shalom ,
M.
#20768 (raspuns la: #20761) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Scuze...:) Muresh - de ampop la: 01/09/2004 14:22:51
In primul rand doresc sa imi cer scuze :) pentru chestiunea cu "citeste Biblia...". A fost cam dur, poate asa sunt eu in "apararea" lui HaShem, Elohim (stiu ca e la plural, am facut ceva ivrit, putin): Shema Israel, HaShem Elohainu, HaShem ECHAD si in acelasi timp UNUL :). Stiu in acelasi timp ca El nu are nevoie de apararea asta. Incerc sa-i inteleg in acelasi timp pe cei agnostici desi lumea asta mult prea seculara pentru mine...Toate cele bune...
Shalom brother!
Mario
#20771 (raspuns la: #20768) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Asa a dat... - de Adrian Marchidann la: 20/09/2004 14:31:31
Poate ca rolul Lui este ca nu i-a dat suficienti neuroni functionali in momentul creatiei. Atata a dat, atata a luat.
#22896 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Neuroni - de Pasagerul la: 25/09/2004 23:05:01
Crezi ca numarul de neuroni ar trebui sa fie conditie de primire a permisului de conducere?
#23390 (raspuns la: #22896) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: