Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Pantera - Middlefinger Attitude


de gholem la: 25/07/2009 18:38:34
rezumat: Si-au inceput cariera muzicala la mijlocul anilor '80 cantand Glam Rock , frizurile lor starnind pana si invidia lui Bon Jovi. Desi stilul adoptat in prima lor faza de evolutie era oarecum departe de ceea ce i-a consacrat, au facut o miscare desteapta
voteaza:
Dar, decat sa ma lPantera amentez precum o baba fara dinti in gura, prefer sa-mi bag picioru'. La modul agresiv. Am invatat asta acum vreo 15-20 de ani de la niste cowboy tineri, care aveau impresia ca toate problemele trebuie tratate cu degetul mijlociu... Si..pana la urma....why the fuck not? Lor le-a mers...mie de ce nu mi-ar merge?

Baietii astia 4 mi-au dat o adevarata lectie de viata...Daca dai cu capul de tocul usii, e mai usor sa spargi peretele decat sa te apleci...

Si-au inceput cariera muzicala la mijlocul anilor '80 cantand Glam Rock , frizurile lor starnind pana si invidia lui Bon Jovi. Desi stilul adoptat in prima lor faza de evolutie era oarecum departe de ceea ce i-a consacrat, au facut o miscare desteapta in '89 cand si-au tras un solist nou, lucru care avea sa schimbe traictoria lor intr-un mod ireversibil.

Desi la inceputul anilor 90 grundge si alternative-ul rupeau stilul in randurile ascultatorilor de profil, Pantera ne-a facut pe toti sa ne indreptam uimiti privirile spre ei. Stilul lor incisiv, agresiv, i-a dus imediat pe primele locuri in clasamentul Bilboard. Nu ca as da doi bani pe clasamente, dar Pantera era ceva nou, proaspat, si extrem de violent. O revarsare de emotii brute, toate pe riff-uri heavy, trash, uneori grindcore. Mie imi e mai usor sa numesc fenomenul acesta Power Metal. Era ceva nemaivazut pana atunci, si pret de vreo 15 ani, albumele lor nu lipseau de la nici un bairam de rockeri care se respecta.

Avand in componenta pe Phil Anselmo, fratii Abbot si Rex Brown, aceasta combinatie era un fel de Winner's Circle. Vorbim despre Phil, omul a carui voce nu poate fi imitata nici la momentul actual de nimeni, un gagiu furios care poate trece de la pasaje blande cu vocalize suave - direct la zbiarate groase care ar face orice om habotnic sa exclame "Piei, Satana !". Adaugam pe Dimebag Darrell Abbot la chitara, si deja avem un cocktail ... Molotov... Care explodeaza foarte aproape de timpanele infometate de riffurile si vocalizele lor.

E greu sa aburesc lumea cand e vorba de Pantera...e la fel de dificil sa incerci sa incadrezi muzica lor undeva anume, sau sa explici despre ce canta si cum fac asta. Intr-un mod simplist, e vorba despre o revarsare de simtiri brute, pure, fara resentimente.

Din pacate, la sfarsitul anilor 90, formatia s-a destramat, unii zic datorita abuzurilor de praf ale lui Phil, iar in 2004, Dimebag a fost impuscat in timpul unui concert. Dar asta nu inseamna ca cineva i-a uitat, sau a renuntat la muzica lor. Dimpotriva !


Sursa: http://www.muzica-nu-ucide.ro/component/content/article/20-anti-recenzii-muzica-nu-ucide/93-pantera-middlefinger-attitude.html
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


heei, - de Intruder la: 27/07/2009 09:57:08
bine ai venit pe cafenea!
as citi ceva despre "Parazitii"...nu ne traznesti c-un text?
(pe situl ala nu ma duc...nu ma lasa mama :P)
#466977 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) Multam! - de gholem la: 27/07/2009 10:24:22
Cred ca intr-o zi are sa scrie cineva si despre Parazitii pe site.

Si daca nu te lasa mama sa te duci pe site ( :P ), tot o sa trebuiasca la un moment dat.

Salutari!
#466986 (raspuns la: #466977) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...