-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Porni luceafărul. I


de first_vampgirl la: 28/07/2009 08:42:06
taguri: Cutia_cu_litere 
voteaza:
"Of, ce mă enervează baba asta!", mi-am spus, cu răutate, trântindu-mă pe pat. Nu aveam nici cea mai mică dorinţă de a fi acolo. Aveam 16 ani şi alte priorităţi. Acum vroiam o pereche de jeanşi noi şi visam la băiatul acela drăguţ, ce-mi zâmbise aşa de frumos într-o sâmbătă seara la club.


Povestea mea nu începe acum. Ea începuse demult, înainte ca eu să ştiu prea multe despre lume. Începuse atunci când mama, încănebuneşte îndrăgostită, aflase cu stupoare că barbatul acela înalt şi atât de frumos, care-i furase inima atât de tânără, era dintr-o familie de ţigani. Şi nu orice familie, ci una care era chiar regală, lucru care, din cate am auzit, era destul de important. "Hah! Tatăl meu e ţigan! " - Mi se pare şi acum nostim să rostesc propoziţia asta. Poate şi mama ar fi zâmbit, dacă nu ar fi trebuit să plece etern ochii în faţa reproşurilor tăcute din partea profesorului de muzică Dumitrescu şi a soţiei lui, doamna arhitect. Bunicii mei, binenţeles!


Tata plecase de acasă cu mult timp în urmă, iar legăturile cu rudele sale de sânge se rezumaseră întotdeauna la un telefon scurt, o dată - de două ori pe an. Aşa că nu mică mi-a fost mirarea , în ziua aceea de vineri, la final de primăvară, când l-am auzit certându-se la telefon. Un lucru trebuie să spun despre tatal meu: în viaţa lui- mai bine zis a mea- nu-l auzisem ridicând tonul. Certurile lui cu mama erau atât de pline de " iubito", "dragoste", "scumpi" şi alte dulcegării, incât de multe ori îmi venea sa râd de ei. La fel mi se adresa şi mie.


Mi-am dat seama că vorbeşte cu "ai lui" destul de repede, poate pentru că nu înţelegeam o iotă din ceea ce spunea. "Salut!" i-am spus, în treacăt, în timp ce îmi trântisem geanta de şcoală în hol şi mă repezisem in bucatarie. Ruşinat , a închis telefonul şi m-a urmat. "Iubito, trebuie să vorbesc ceva cu tine!", a ínceput. "Spune!" a venit replica mea cu jumătate de gură, prea prinsă fiind de serialul de la televizor. A ezitat: " Uite, să nu te superi, dar aş vrea sa te rog ceva". S-a oprit şi a tras adânc aer în piept. Asta m-a făcut curioasă. Tata nu-mi vorbise niciodată aşa. Cu un gest scurt, am stins televizorul. "Vezi tu", a început el timid, " ştii că eu cu bunicii tăi nu prea ţinem legătura". "Da , ştiu, însă nu înţeleg care e problema" am spus repede, încercând să îl încurajez. "Asta nu e important acum", a continuat. "Vreau să te rog să îmi faci o favoare. Vreau să îi spui mamei tale că tu îţi doreşti să petreci vacanţa de vară cu parinţii mei". Vorbele s-au răsucit în aer, şi apoi a urmat linişte. Pentru o clipă am fost sigură că glumeşte. Dar l-am privit în ochi şi mi-am dat seama că nu fusese niciodată atât de serios. Un gust amărui îmi umpluse gura şi un fior mi se cuibărise în piept. Dar n-am spus nu.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


*** - de Baby Mititelu la: 28/07/2009 11:05:25
Povestesti frumos. Sunt curioasa...
#467207 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
am inceput cu - de INSULA ALTUIA la: 28/07/2009 11:27:50
continuarea,e faina:)
#467212 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
insula altuia - de first_vampgirl la: 28/07/2009 17:27:01
adikatelea vrei sa zici? "(vreau) continuarea, e faina" sau "continuarea e faina"...deh, ce ti-e si cu virgula asta neserioasa!:)
#467285 (raspuns la: #467212) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de INSULA ALTUIA la: 28/07/2009 18:02:15
eu am citi prima data partea a doua e faina povestirea:)
#467292 (raspuns la: #467285) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...