Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Toti si totul in paginile Bibliei? 4.


de Baby Mititelu la: 29/07/2009 11:18:25
rezumat: Material primit prin posta electronica
taguri: Biblia Salonul 
voteaza:
În continuare vă prezentăm unele exemple de personalităţi marcante ce apar codificate în Biblie, precum şi menţiunile despre acestea pe care le oferă codul. Homer apare codificat ca fiind "poet grec"; Shakespeare apare codificat ca "reprezentant pe scenă", alături fiind codificate şi unele opere a lui: "Hamlet" şi "Macbeth". Şi Beethoven şi Bach apar codificaţi în Biblie, pentru fiecare apărând menţiunea "compozitor german". Mozart apare şi el în cod alături de cuvintele "compozitor" şi "muzică", iar Rembrant este codificat "pictor olandez".
Fiecare progres al tehnologiei moderne a fost înregistrat în codul biblic. Fraţii Wright apar codificaţi alături de cuvântul "avion", Edison este codificat cu "electricitate" şi "bec electric", iar Marconi este codificat cu "radio". Newton apare codificat cu "gravitaţie". După cum am menţionat anterior, Newton intuia existenţa unui cod ascuns în Biblie, pe care însă nu l-a aflat; codul însă, "ştia" de Newton, deoarece, în codul biblic, alături de expresia "codul Bibliei" apare şi numele lui Newton.
Einstein apare codificat în Biblie doar o singură dată.
Enunţul "s-a prezis o persoană cu mintea ageră" apare în acelaşi loc. Cuvântul "ştiinţă", peste care se suprapune expresia "o nouă şi excelentă înţelegere" intersectează numele savantului. Şi chiar deasupra lui "Einstein", textul ascuns menţionează "el a răsturnat realitatea prezentă". Teoria relativităţii, principala descoperire a lui Einstein, este de asemenea codificată. Este posibil ca şi teoria "câmpului unificat" să fie codificată în Biblie. Împreună cu numele lui Einstein, în matricea în care figurează unica lui menţiune, împreună cu teoria relativităţii, codul oferă şi indiciul "adăugaţi o a cincea parte", lucru pe care l-a urmărit şi Einstein în studiile sale despre "a cincea forţă".
În iulie 1994, lumea a asistat la cea mai mare explozie observată în sistemul nostru solar. O cometă a supus planeta Jupiter unui bombardament echivalent cu forţa a peste un miliard de megatone generând globuri incandescente de mărimea Pământului. Coliziunea cometei cu Jupiter este codificată de două ori în Biblie, o dată în Geneza şi o dată în Isaia. Cometa "Shoemaker - Levy", apare de ambele dăţi cu numele complet - numele astronomilor care au descoperit-o în 1993, iar impactul cu Jupiter este codificat aproape ca o reprezentare grafică. În codul Bibliei, numele cometei şi numele planetei Jupiter se intersectează de două ori, iar data impactului era menţionată anticipat: 16 iulie. Astfel, evenimentul pe care astronomii fuseseră în măsură să-l prevadă doar cu câteva luni înainte de a se produce, a fost prezis în codul Bibliei cu 3000 de ani înainte de a avea loc.
Despre ocuparea Tibetului de către chinezi, în codul biblic apare "Şi i-a pus sub pază în temniţă", expresie care intersecteză cuvântul "Tibet".

Marea criză economică prin care a trecut SUA, în 1929, este codificată împreună cu prăbuşirea pieţei bursiere. "Colaps economic" şi "criză" apar laolaltă în Biblie, alături de cuvântul "acţiuni". Anul în care s-a declanşat criza, 1929 - adică 5690 în calendarul ebraic - este codat în acelaşi pasaj. Un alt eveniment bulversant petrecut pe scena politică a Statelor Unite, căderea lui Richard Nixon în urma afacerii Watergate, este de asemenea codificat în Biblie. "Watergate" apare împreună cu "Nixon" şi cu anul în care acesta a fost silit să demisioneze - 1974. În pasajul în care a fost codat "Watergate", textul codat al Bibliei formează o întrebare: "Cine este el? Preşedinte, dar a fost alungat."
De asemenea, cu şase luni înaintea alegerilor pentru preşedinţia SUA din 1992, codul a dezvăluit alegerea lui Clinton. Alături de "Clinton" apărea viitorul său titlu: preşedinte".
Aselenizarea primei nave pământene pe Lună este codificată şi ea în Biblie. "Om pe lună" apare în cod împreună cu "navă spaţială" şi "Apollo 11". Până şi data la care Neil Amstrong a făcut primul pas pe Lună - 20 iulie 1969 - se regăseşte în Biblie. Cuvintele lui Amstrong: "Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire" îşi găsesc şi ele ecoul în codul biblic: în pasajul unde apare data aselenizării, "Luna" este intersectată de expresia "Realizat de omenire, realizat de om".
Cu acest gen de exemple am mai putea continua, însă cele oferite până acum sunt suficiente pentru a demonstra realitatea codului. Ar mai fi totuşi interesant să aflaţi rezultatele unor căutări în codul Bibliei ce au avut drept scop aflarea mai multor informaţii despre România. Astfel au fost găsite informaţii impresionante despre ţara noastră, chiar dacă nu s-a folosit un program foarte performant de căutare în codul biblic. Textele biblice pe care noi le-am avut la dispoziţie pentru căutare au fost următoarele:
- textul original în ebraică al Genezei, aşa cum apare el în cea mai cunoscută ediţie a Bibliei - "Biblia de la Ierusalim";
- o traducere în greceşte a Noului Testament, recunoscută ca fiind foarte valoroasă;
- cea mai veche şi mai importantă traducere în engleză a textului Noului Testament, ce aparţine versiunii cunoscute sub numele "King James Version", publicată în 1611.
Chiar dacă cele mai numeroase şi autentice informaţii pot fi găsite apelând în special la textul original al Bibliei, cel în ebraică, datorită încărcăturii spirituale excepţionale pe care o are textul biblic, anumite date se pot afla chiar în cazul în care apelăm la unele traduceri inspirate ale Bibliei. Cu toate că în cele trei surse conţinute în programul de căutare în codul biblic (menţionate mai sus) nu am avut la dispoziţie traducerea integrală a Bibliei, chiar şi o bază de date limitată a fost de natură să ofere unele informaţii profunde. Pentru traducerea în română a pasajelor din Biblie a fost folosit textul Bibliei în limba română.
În textul ebraic original al Genezei, numele României apare codificat de 17 ori. Cele mai relevante informaţii le-am considerat a fi prezente în următoarele trei exemple:
- în secvenţa de mai jos, alături de "România" (ortografierea ebraică a numelui ţării noastre este încadrată în text) apar următoarele citate: "Iată Eu (Dumnezeu) sunt cu tine şi te voi păzi pe orice cale vei merge..." şi "nu te voi lăsa până nu voi împlini toate câte ţi-am spus". (Geneză, cap. 28, versetul 15).
- într-o altă secvenţă din originalul Genezei în care apare codificat numele "România", textul care intersecteză numele ţării este următorul: "Şi cutremurându-se Iacov a zis: "Cât de misterios este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!" (Geneza, cap. 28, versetul 17).
- în cea de-a treia situaţie, numele codificat al "România" este intersectat de citatul următor: "Şi a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse, şi l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze şi s-o păzească." (Geneza, cap 2, versetul 15).
În textul Noului Testament tradus în greceşte, numele "România" apare de 2 ori. Informaţii mai importante au fost găsite în secvenţa pe care o prezentăm mai jos: numele "României" este codificat mai sus cu următorul pasaj: "Zis-a lui Stăpânul: "Bine slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria Domnului tău." (Matei, cap 25, versetul 21).
În cazul Noului Testament tradus în engleză, numele "România" apare de două ori. Vă prezentăm o secvenţă concludentă şi pentru această căutare în codul Bibliei: în secvenţa de text care va urma se observă cu uşurinţă cum expresia "His own house Jesus", care se traduce prin "însăşi casa lui Iisus", intersectează numele României. Toate aceste informaţii din codul biblic vin să confirme profeţiile despre ţara noastră, şi anume că România a fost aleasă de Dumnezeu, să fie centrul spiritual al planetei în epoca ce va urma.
Majoritatea oamenilor consideră că Biblia este o simplă carte şi doar pentru o mică parte dintre aceştia, Biblia este o lucrare divin inspirată. Având în vedere informaţiile despre codul biblic, putem spune că a început un nou mod de explorare a Bibliei. Toţi cei care au avut posibilitatea să se convingă de existenţa codului Bibliei consideră acum că, ceea ce numim noi Biblie - cartea propriu-zisă - este doar primul său stadiu (nivel). Biblia s-a dovedit a fi şi un program de calculator, nu doar o carte pe care Rips a introdus-o într-un computer, ci un program pe care autorul său l-a conceput ca interactiv şi mereu adaptabil. Codul Bibliei se prezintă ca o serie de revelaţii temporizate, fiecare dintre ele fiind programată pentru a corespunde nivelului epocii sale. Eliyahu Rips spunea referitor la cod: "Cantitatea de informaţii din codul biblic este incalculabilă şi probabil infinită. Iar acesta nu este decât începutul, primul nivel şi cel mai simplu al codului biblic. Codul este mai puţin asemenea unui joc de cuvinte încrucişate, cât mai degrabă, asemeni unei holograme. Noi observăm doar matrice, adică tablouri bidimensionale, când probabil ar trebui să privim în cel puţin trei dimensiuni, dar nu ştim cum."
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (10):


*** - de maan la: 29/07/2009 12:54:39
textul original în ebraică al Genezei, aşa cum apare el în cea mai cunoscută ediţie a Bibliei - "Biblia de la Ierusalim";
- o traducere în greceşte a Noului Testament, recunoscută ca fiind foarte valoroasă;
- cea mai veche şi mai importantă traducere în engleză a textului Noului Testament, ce aparţine versiunii cunoscute sub numele "King James Version", publicată în 1611.


hai sa zicem ca suntem ignoranti.
presupunem ca nu stim ce e biblia si ce valoare are cuvantul 'original' pus alaturi de acest text.

da' cum isi inchipuie cineva ca traducerea ii capabila sa respecte fie si partial ordinea literelor in text, astfel incat sa putem vorbi de unul si acelasi puzzle?
#467474 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)))) - de lafemme la: 29/07/2009 12:59:11
ahhhh. l-ai demontat in doo miscari. si omul s-a chinuit nu gluma.
#467477 (raspuns la: #467474) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de modigliani la: 29/07/2009 13:03:55
io cred ca se baga la computer originalul s abea apoi traducerea pentru validarea rezultatului
daca atit versiunea originala cit si traducerea ofera exact aceeasi schema lingvistica purtatoare a aceluiasi mesaj, asta si numa' asta i luat in calcul
#467479 (raspuns la: #467474) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 29/07/2009 13:08:22
dap
ii si vad jucand sudoku, drept urmare.
#467480 (raspuns la: #467479) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 30/07/2009 09:10:45
Homer apare codificat ca fiind "poet grec"; Shakespeare apare codificat ca "reprezentant pe scenă",...etc.

În textul Noului Testament tradus în greceşte, numele "România" apare de 2 ori. Informaţii mai importante au fost găsite în secvenţa pe care o prezentăm mai jos: numele "României" este codificat mai sus cu următorul pasaj: "Zis-a lui Stăpânul: "Bine slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria Domnului tău." (Matei, cap 25, versetul 21).

cat de idiot sa fii si sa scrii asemenea aberatii, dar cat de tampit sa le si citesti?
daca le si crezi...e musai o programare pentru lobotomie!!
#467595 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
stimabila doamna - de proletaru la: 30/07/2009 21:10:42
mai stiu eu pe cineva care punea in loc de subiecte, "materiale primite pe mail" dumneaei. parerea mea e sa te opresti cu mizeriile astea care iti vin pe mail. locul asta chiar nu e groapa de gunoi.
#467854 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Roman Haduch la: 03/08/2009 16:05:40
Doamne ai mila de Intruder si ajuta-l sa utilizeze pragmatic suportul energetic al spontaneitatii sale.
"cat de idiot sa fii si sa scrii asemenea aberatii, dar cat de tampit sa le si citesti"
cand iti spuneam eu ca blonda care a facut masaj corpului neinsufletit al puiului din 2 08 2009, visatoare si pragmatica, i-a devansat pe toti "interpretii filozofi" care cautau codificari biblice. Biblia spune limpede: Iubeste pe Dumnezeu, cu toata inima ta, cu toata puterea ta cu totu cugetul si pe aproapele tau ca pe tine insuti. Practica ne da viata . Practica este Hristhos.
#468692 (raspuns la: #467595) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de jeniffer la: 04/08/2009 14:33:16
Incepind de la primele versuri scrise in ebraica in care apare monoteismul pina la scrierile biblice de astazi este o cale lunga, in care s-au adaugat, cu timpul, informatiile actuale, ceea ce face sa para o carte miraculoasa. In realitate, fiecare intelege ce vrea, dar ea este doar un rezultat al logicii omenesti, in care zeul detine puterea asupra existentei.

http://www.morim.com/biblique.PDF

http://erra.club.fr/CLUZEL/PEUPLE-BIBLE.htm
#468939 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de modigliani la: 04/08/2009 14:45:22

nuca io nu cred ca logica omeneasca naste zei
poate cind doarme
si poate s monstri nu zei
#468945 (raspuns la: #468939) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RH-ule! - de Intruder la: 04/08/2009 15:01:24
am scris: "cat de idiot sa fii si sa scrii asemenea aberatii, dar cat de tampit sa le si citesti"

nu m-am gandit la scriitorii Bibliei, nici la autoarea subiectului de fata, ci la rejectia despre care e vorba in confa de fata!
Biblia e cel putin o capodopera literara, pe autoare subiectului nu mi-as permite s-o fac idioata nici dac-as cunoaste-o - mai ales in public!
ma repliez: cat de idiot sa fii, sa scrii asemenea aberatii, dar cat de tampit sa le si crezi...?
- ca de citit...nici chiar asa! :))
#468955 (raspuns la: #468692) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...