Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

RINDURI PENTRU "COLEGUL ANONIMUS"


de kradu la: 08/09/2004 23:05:00
modificat la: 15/09/2004 01:16:00
taguri: Diverse 
voteaza:
RINDURI PENTRU "COLEGUL ANONIMUS”

Ne-am intilnit in paginile “Cafenelei” schimbind idei, povestind intimplari extraordinare, ori vizind alte punctele de vedere. Am invatat unii de la alti! Cu riscul de a devenii ridicoli am disecat impreuna istoria zillor noastre, si am tras concluzii! Dezbaterile ne-au aratat cita putere au cuvintele, si nu numai, am reusit impreuna sa gasim un flux de idei la care agreem! Episoade traite individual in acelasi contest ne-au dus la concluzii asemanatoare! Avem in "dar" si aceasta minunata Limba Romana care ne uneste!
Am asezat aici citeva din ideile mele si as dorii sa le impart cu tine:

Personal:
Sunt mandru ca am o cultura Carpat-O-Bizantina, ca sud-estul acela European are un iz de orient, de nostalgie, de cradinta Bizantina venita nu numai din maiestre icoane si manastiri, dar din traditie. Admir babele satului pentru pomenile, bocetele, si acele colive decorate cu bomboane, mult mult dor, dragoste, amintiri, si…. povestiri, unde mortii cu totii sunt frumosi si curati ca sfintii! Am realizat ca religia mea tine de traditie de o traditie taraneasca si nu de catehism, ori o buchiseala organizata a slovelor. Posturile, hramurile, sfintele sarbatori si prasnicele pe care parintii si bunicii mei le tineau, erau sarbatori de familie (in care sfintii erau chiar “rude apropiate”, amestecati in povesti si fapte cu strbunicii), avind amprenta ciclului vietii, alternanta anotimpurilor, fertilitatea femeii, tineretea si batrinetea, viata si moartea!
Mi-a placut felul cum aceasta religie a venit in mine in anii copilariei! Postul si
bucuria de a primii lucrul ravnit, sarbatorile cu hainele curate, cu florile ce impodobeau biserica la Sfintele Pasti…amintirile mele, cu mataniile din fata altarului, si aerul acela al lumanarilor de ceara de albine, facute de bunicul!
Timpul:
Si deodata timpul..... Le-am cautat pe toate acestea in REINTORCEREA mea pe vechiul continent…. A fost Vizita mea in Romania momentul in care eu cel de azi m-am intilnit cu eu, cel de acum 15 ani? Ori de acum 45 de ani!! Poate!
In biserica aceea mica, a copilariei, m-a apucat asa un dor nespus de mine, de copilul EU, de inocenta si crdinta mea de atunci, de entuziasmul, mai ales de EU, candidul si optimistul de atunci! Trebuie sa recunosc: -Nu-mi pasa de nimic in vremea aceea, de absolut nimic in ce m-a privea, pentru ca pe atunci m-a credeam nemuritor!
La intrare:
-Ptrivesc fata osoasa, uleiata a granicerului din Otopeni, mana sa grea ce ciupea poza pasaportul meu.. (propietate a departamentului de stat, de altfel). Gesturile lui m-a iritau. I-am zimbit! Aeroportul arata bine, iar cei ce lucreau acolo erau tineri frumosi si amabili!
E straniu cind te afli intr-un loc, intelegi limba si continui sa fii "instrainat"!
Botezul:
(La Treiskirchen in 87 eram la fel de strain, cu deosebirea ca primisem libertatea "asa" ca o galeata de apa cristalina, rece si sfinta pe care Dumnezeu o turnase peste crestetul meu, toata, asa deodata!
-E botezul, mi-am zis! Libertatea era aceea care m-a punea pe mine, in directul control al actiunilor mele! Sunt liber, sunt om, AM identitatea EU-lui meu, a lui Mr. "K" cum l-am numit de indata ce am aflat ca exista!
Gindul mi-a fost intotdeauna liber, (greu de spalat pe un creer ce-si alege singur hrana) acum aveam si celulele! )
Discutii:
Eu si conationalii avem opinii diferite; libertatea pentru mine e esentiala, pentre ei nu reprezinta decit o problema in plus, ori ceva de care nu au nevoie, ! E greu dupa 40 de ani in doctrina sa te apuci sa faci ceva fara sa ti se spuna ce, sa gindesti fara interventia “ocrotitoare” a activistului, sa alegi intre bine si rau cind mentalitea sociala sclerozata vede chiar un hot ordinar ca "baiat destept care se descurca".
Izzzzzzzzzzzzz:
Un iz de mahala si mucegai, izvoraste din vorbele lui Ion Iliescu in cursa-i pentru ilegala re-re-realegere (suntem in anul 2000); populismul de mahala la moda la fel manelele. Liderul ACTIVIST cu zimbet nating (prosteste) cucereste masele; m-a si consolez gindind ca felurile astea de popularitate nu dainuie. Poporul il va urii pe acest om daca nu azi o va face in istorie, lucru care pentru mine e absolut necesar dar nu si suficient! Cit rau a putul Ion Iliescu poporului Roman? Imens, incalculabil.... e raspunsul meu! Paunescu, cu glasul (specific) de buhai comunal la TV articulat si inteligent ne spune: Noi am fost, si noi vom fii pina-n..... exemplu de talent si inteligenta pus in slujba prostiei si manipularii generale! Un diamant cu lacune! in lacune zace zeama de hazna si Paun, la pretentii de Senator!
In Amsterdam spre Otopeni, tinerii discuta despre, computere, cartii, arta! Sunt viitorul tarii! Ei in ZBORUL repetat dinspre west vor urnii caruta aceea cu balegar si diamante. Tara are nevoie de o elita, de o elita reala care E raspindita, difuza, si neglijata de la Germania la Australia, Israel, trecind prin Canada, USA, si Australia! Desigur acesta e un proces, vazut ori nu, dar care exista! Vrem sa recunostem ori nu! Existenta poate a 16 milioane de vorbitori de limba Romana in afara hotarelor, si fiecare intr-un fel ori altul are o influenta, printr-un rind, un salut, bani, obiecte......convorbiri telefonice! Mentalitati se schimba! Oamenii se schimba! Scursura Oltenitei ori a Scornicestiului, se usuca ori se dreneaza. Carul acela de balegar si diamante nu ramane impotmolit, se va urnii, impins poate de noi, dar mai ales de cei tineri, de vointa si entuziasmul generatiilor viitoare!

...dei:
Ceea ce se vede cristal clar in Romania de azi la lumina goala si alba a zilei e mitocania diurna unita cu excelenta mirlanie prezidentiala, dar e acolo ceva care nu se vede, viitorul! Cind tinerii vor gasii acest viitor si-l vor vrea al lor, atunci lucrurile vor devenii altfel decit par ele sa se aseze azi!
Haitele:
Vorbind de azi vedem cum haitele PSD se unesc cu PRM si cu UDMR! ALEGERILE!
In iernile grele haitele lupilor surii se largesc, iar URLETE SINISTRE rasuna pe zapada alba pina dincolo de Dunarea imghetata ! Aliantele si URLETELE de azi insa sunt provocate de slabiciuni, in o societate care se schimb. Omuletul acela mic si bilbiit asasisinat de cetateanul Iliescu iese incet din sufletele bonave. Societatea fara speranta a epocii Iliescu se va schimba, chiar si traditionalul pesimism national se va evapora si va murii odata cu marile exemplarele speciei securiste, s. activiste, si a tuturor celorlalti “lucratori MAI”. Specia lingusitorilor si a lichelelor va cadea intr-o nostalgie galopanta pentru ordinea acelor zile de trista amintire!


S-auzim numai de bine
Mr. "K"
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


Frumos spus brother K... - de ampop la: 14/09/2004 08:40:49
"Omuletul acela mic si bilbiit asasisinat de cetateanul Iliescu iese incet din sufletele bonave. Societatea fara speranta a epocii Iliescu se va schimba, chiar si traditionalul pesimism national se va evapora si va murii odata cu marile exemplarele speciei securiste, s. activiste, si a tuturor celorlalti “lucratori MAI”. Specia lingusitorilor si a lichelelor va cadea intr-o nostalgie galopanta pentru ordinea acelor zile de trista amintire!"...este clar ca asa va fi iar EI nu vor putea decat sa incerce sa incetineasca acest proces ireversibil.
Stii ceva...se pare ca procesul chiar a inceput iar EI par a fi mai tristi...usor mai tristi. Din "dumnezei" se transforma in ceea ce sunt intr-adevar, niste deseuri umane...

Mario
#22203 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si mie mi-a placut textul. - de mya la: 30/01/2005 07:55:41
Si mie mi-a placut textul.

Uite ca au inceput deja sa crape din librici si larve in Romania. Pana nu se face insa procesul comunismului mai greu sa se limpezeasca apele. Se mai mira lumea de ce ne-au luat-o inainte tarile est-europene din jur. D-aia, ca ei si-au curatat jegurile din clasa politica.

Romanii de genul "anonimilor" cu nostalgii rosii, sunt frustratii si impotentii unui timp din ce in ce mai trecut. Astia mor si vin altii, mai destupati la creiere. Daca nu copii lor, macar nepotii sa aiba o viziune mai de ansamblu.

Sa auzim de bine, da!
#34919 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ganduri - de RR la: 22/02/2005 14:56:30
Astazi am descoperi"Cafeneaua" si "gandurile"tale.Mi-au placut , in mare parte, si m-am bucurat crezand ca-mi esti aproape ca varsta-un handicap intre atatia tineri .Te rog , incearca sa nu mai fii atat de categoric in problemele politice . Am impresia ca realitatea(bucatica pe care o vedem) este mult mai complexa .Sper sa nu gresesc.Voi reciti ceea ce ai scris si voi incerca sa inteleg mai mult . Iti doresc mult bine .
#37165 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...