Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

inginer mecanic


de mirelavus la: 10/09/2004 01:22:00
modificat la: 12/09/2004 13:52:18
taguri: Educatie 
voteaza:
Care dintre voi a reusit ca inginer in Statele Unite? Cine imi poate impartasi din experienta lui (ei)?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (48):


mirela - de Belle la: 12/09/2004 17:58:06
heck, eu n-am reusit ca inginer nici in romania ;) nu pentru ca n-am vrut ci pentru ca asa au fost conditiile atunci cand am absolvit (in '91). drept care incet-incet m-am indreptat spre o schimbare majora a carierei (tot de conditii impusa) si din '98 lucrez in analiza financiara... chestie de invartit cifre, orice inginer poate s-o faca. defapt era o vorba in romania "dintr-un inginer oricand poti scoate un economist, dar dintr-un economist n-o sa faci niciodata un inginer"
#21889 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
uuuuuups! - de SB_one la: 12/09/2004 18:43:44
Belle, vezi ca nu se stie cine "te asculta"...


ps
mirelavus, la interese ai trecut PC's si altele; mecanica pe unde e? ce ai studiat?

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#21915 (raspuns la: #21889) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
esbi - de Belle la: 12/09/2004 19:44:45
so what! cu ce-am gresit :)
#21927 (raspuns la: #21915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ma lupt cu morile de vant - de mirelavus la: 13/09/2004 00:14:14
Eu una ma lupt cu morile de vant incercand sa-mi pastrez meseria, pe care de altfel n-am practicat-o in Romania, am dat mai multe detalii la conferinta "de ce am emigrat". De aceea am si propus subiectul, ca poate este cineva care sa-mi impartaseasca din experienta sa in acest domeniu. Am ajuns insa mai departe decat am ajuns in romania, un desenator e oarecum inrudit cu un inginer. Mi-au trebuit 2 ani ca sa aflu ca si in domeniul meu se pot da examene ca si la medici, dar in fine, povestea e lunga si nu este de discutat duminica dupa-amiaza...:-))
#21968 (raspuns la: #21889) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SB... - de mirelavus la: 13/09/2004 00:16:43
La interese am trecut hobbies. ..:-) mecanica nu e hobbie, e chiar domeniul studiat in facultate.
#21969 (raspuns la: #21915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:-) Belle - de mirelavus la: 13/09/2004 00:22:52
O intrebare....putin personala as spune...de cand esti pe aici?
#21971 (raspuns la: #21889) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mirela :) - de Belle la: 13/09/2004 00:24:54
aprilie 2001
#21973 (raspuns la: #21971) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vointa :)... - de (anonim) la: 13/09/2004 05:24:32
Sfaturi nu as putea sa-ti dau in acest sens.
Eu am venit in State cu un titlu de Master of Science din inginerie intr-un program de Doctorat tot in inginerie :)... asa ca studiile de acasa mi-au fost recunoscute in totalitate de catre scoala americana. Am insa 2 cunostinte venite din tara cu calificarea de ingineri (un el si o ea :)...) si care profeseaza chiar ca ingineri. Daca vrei, pot sa ma interesez daca au fost necesare examene de echivalare sau ce alte demersuri trebuiesc facute insa eu cred ca, doar daca vrei, poti :)... pentru ca am si contra-exemple de ingineri romani care lucreaza in alte domenii si mult sub calificarea confirmata de studii.
#21988 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Experiente - de LMC la: 13/09/2004 19:22:03
Mai inainte de toate trebuie sa afli care sint cerintele statului unde locuiesti. De exemplu in California este California State Board for Professional Engineers and Land Surveyors. Pentru Massachusetts am gasit urmatorul website http://www.mass.gov/dpl/boards/en/ unde poti sa te interesezi despre testele care trebuie sa le dai. Gasesti carti aici http://ppi2pass.com/catalog/servlet/MyPpi carti care te ajuta sa studiezi pentru examene, si crede-ma ca vei avea foarte mult de studiat. Pentru inceput trebuie sa dai examenul pentru "Engineer in Training" iar numai dupa aceia poti sa dai pentru "Professional Engineer". Cum ti-am zis fiecare stat are legile lui, in California pentru cei care au terminat scoala afara din America iti cere mai multi ani de experienta. Chestia e ca application-ul iti cere sa ai trei scrisori de recomandare de la ingineri profesionisti cu care ai lucrat si care ti-au verificat proiectele. Deci iti recomand sa te involvezi mai mult in design si calcule ale proiectelor, ca sa poti avea citeva proiecte la dosar. Networking este unul dintre cele mai importante lucruri din viata profesionista.

Cum ti-am zis vei avea foarte mult de studiat, daca nu stii nu vei putea trece. Sint persoane care merg de 5, 6, 7 ori sa dea fiecare dintre cele doua teste, si chestia nasoala este ca te intreaba absolut de toate, chiar daca tu nu te ocupi cu unele ramuri ale ingineriei tu trebuie sa le stii si sa fii familiarizata cu ele. Daca nu ma insel inginerii mecanici in Romania se ocupa cu instalari sanitare, ventilatii, epurarea apei etc etc. In America aceasta ocupatie face parte din ramura Civil Engineering. Deci tot ce am scris pina acuma se aplica. Procesul este greu dar daca te straduiesti ajungi departe. Totul este sa fi extrem de disciplinata in studiarea manualelor, si sa lucrezi cit mai mult in ramura care te intereseaza.
#22018 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mirelavus, se pune intrebare - de SB_one la: 13/09/2004 19:30:29
mirelavus,
se pune intrebarea, ce doresti sa faci tu din meseria asta? In ce domeniu de activitate TE VEZI mai bine? Proiectare, productie...?Si in meseria asta sint o gramada de "sortimente" Daca esti ptr. proiectare,( aici ma pricep si eu cit de cit...) trebuie sa stii de ex. un program CAD fara de care nu misca nimic.

Pe urma, ca peste tot, toata treaba incepe prin a-tzi trimite in toate directiile cite un CV ( aici nu intru in amanunte)

Deci, incotro vrei s-o iei?
SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#22020 (raspuns la: #21969) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
In principiu este ceruta experienta... - de Jimmy_Cecilia la: 13/09/2004 20:04:41
In State n-am lucrat si nici nu mi-o doresc, c-ar presupune sa traiesc acolo
Insa cand ai o diploma de inginer, mai întai trebuie echivalata, in orice tara ai fi,
iar in al doilea timp trebuie sa justifici de ce stii sa faci in meserie, de ce experienta ai practic..

este o perioada de incercare prealabila oricarui contract de lucru, câte o data chiar un examen practic pentru selectia candidatilor...


personal in FR, viitorul patron mi-a aratat o masina veche, de pe timpul lui Pazvanti chiorul, pe care o avea in uzinuta lui si m-a intrebat daca sunt capabila s-o repar... (tehnicianul de la mazrca respectiva n-a putut s-o puna in functie, NU MAI ERAU FABRICATE PIESELE DE SCHIMB !!! :(

Eu veneam dintr-o tara recunoscuta campioana în "Sistem D", am scos piesa uzata, am re-desenat-o, am cerut un strung si o freza... piesa a fost refacuta... si eu angajata la încercare pt. 3 luni... asa am avut sansa sa-mi fac probele ca merit postul...
#22027 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Inca o chestie - de LMC la: 13/09/2004 20:52:30
JimmyCecilia a mentionat despre echivalarea diplomei. Din experienta mea in cazul inginerilor civili, diploma nu trebuie echivalata. Hai sa-ti spun ce am facut noi. Cind aplici pentru testul de "Engineer in Training" acolo iti cere sa spui la ce scoala ai terminat, iar daca ai terminat in afara Americii trebuie sa dai lista cu toate clasele care le-ai luat in facultate, cite ore, etc etc. Dupa ce treci testul, trebuie neaparat sa ai anii de experienta ca sa-ti dai testul de "Professional Engineer" si in cazul celor care nu au terminat in America trebuie sa ai un anumit numar de ani, asta depinde de regulile statului in care locuiesti. Se poate sa-ti dai testele si daca nu ai facut o facultate, in cazul acesta anii de experienta se inmultesc, si binenteles toti acesti ani trebuie sa-i dovedesti prin scrisori de recomandare, sau alte dovezi care statul iti cere. Cum ti-am zis neaparat trebuie sa iei contact cu board-ul statului, asta este primul pas.

Daca ai terminat medicina sau psyhologia in Romania atunci cerintele se schimba, din nou Board-ul statului trebuie contactat. In cazul celor doua ramuri, trebuie sa-ti trimiti toate diplomele si listele de cursuri notarizate si originale, la un centru de echivalare. Din nou Board-ul statului poate sa-ti spuna unde sa le trimiti pentru ca fiecare au preferinte diferite. Odata ce ti-ai trimis pentru echivalare, ei iti trimit inapoi in detaliu lista cu cursurile corespunzatoare de aici in America, si binenteles iti spune ce titlu ai, adica medic sau psyholog. De asemenea iti spune daca iti lipseste ceva clase care trebuie sa le iei la o universitate sau facultate locala.

In job-urile acestea de munca profesionala este important sa fii licentiat, si inregistrat cu board-ul respectiv al statului in care locuiesti. Sint etape si etape, si poate prea multa batere de cap, dar in urma urmei se merita pentru ca salariul iti este mult mai mare, iar viata mult mai usoara. Daca mai ai intrebari voi incerca sa-ti raspund cit mai eficient, dar sper ca te-au ajutat sfaturile mele.
#22043 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Echivalare sau recunoastere... - de Jimmy_Cecilia la: 13/09/2004 21:47:36
recunoastere, ar fi mai bine cuvântul.. dar nu-l gaseam la repezeala..:))
in orice caz, cum spune LMC, este importat sa ai o hârtie din tara unde ai ajuns, care sa-ti defineasca statutul fara ambiguitate,

este garantia unui salariu si încadrarea fara discutie intr-un coeficient, care elimina atribuirea unui salariu mai mic decât cel definit prin conventiile colective ale meseriei respective (asta-i prin FR), dar cred ca se aplica la majoritatea statelor europeene...
#22063 (raspuns la: #22043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LMC - de mirelavus la: 13/09/2004 22:18:28
Am EIT-ul in Aprilie. Am vrut sa-l dau in octombrie, dar nu m-am simtit destul de pregatita. Ma gandeam ca poate a fost cineva la examen deja si imi poate spune cat a studiat, eu una de ce invat mai mult, de-aia mi se pare ca stiu mai putin. Mi se pare un cosmar acest examen si nu e decat primul step pentru certificare.

Tomorrow Never Dies!
#22079 (raspuns la: #22018) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LMC - de mirelavus la: 13/09/2004 22:27:41
Am echivalat diploma cu WES, dar Board of Registration din Mass mi-a cerut ca echivalarea cu ECEI, am trimis si aici, in luna mai, mi-au raspuns in iunie ca au contactat facultatea mea si ca dupa un raspuns satisfacator vor incepe procesarea actelor. Ce inseamna raspuns satisfacator Dumnezeu stie. De cate ori incerc sa-i contactez intra voice mail, la e-mailuri nu raspunde nimeni, nu-mi ramane decat sa astept.
Oricum, Board of Registration mi-a coomunicat ca nu-mi trebuie echivalarea ca sa pot da examenul, insa nu-mi elibereaza certificarea daca ECEI nu considera ca diploma mea este ABET equivalent.
Ai vreo experienta cu ECEI? Cat dureaza?
Tomorrow Never Dies!
#22082 (raspuns la: #22043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mirela - de Belle la: 13/09/2004 22:28:42
serbus fato,

in primul rand bafta multa, iti tin pumnii, si sa n-ai emotii ca noi suntem cu 5 minute mai destepti ca astia si facem scoala serioasa.

fii antena, m-am documentat pe mapquest, aveai dreptate cu RI ... da daca mergi in sus la 90 si o iei la vest pana dai de 84 in CT atunci n-ai treaba cu RI... daca iei pe 95 spre NYC atunci tre' sa treci prin RI ca sa ajungi in CT .. oricum, plus minus 150 mile colo-sha ;)
#22083 (raspuns la: #22079) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hey Belle - de mirelavus la: 13/09/2004 22:38:47
Mi s-a blocat computerul, prea multe ferestre deschise, ca sunt la serviciu inca..:-)

Tomorrow Never Dies!
#22088 (raspuns la: #22083) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hehe mirela - de Belle la: 13/09/2004 22:41:51
pare rau s-aud....

working hard or hardly working??? ;)
#22090 (raspuns la: #22088) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Belle - de mirelavus la: 13/09/2004 22:48:32
Well, not really working so hard, as long as I can stay a little bit with you guys...:-)
Tomorrow Never Dies!
#22094 (raspuns la: #22090) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mirela - de Belle la: 13/09/2004 22:52:30
la mine-a fost working hard pana pe la 2 dupa care s-a rupt filmul si a devenit hardly working ;) .. oricum in 5 minute am spart usa yippieee, si maine e o zi....
#22095 (raspuns la: #22094) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LMC - de mirelavus la: 13/09/2004 23:01:49
Le-am trimis toate actele, inclusiv ceea ce numesc ei syllabus, care in Romania nu este o publicatie universitara, a trebuit sa platesc sa-mi scoata din arhiva Programa Scolara. Raspunsul lor: Am contacta Universitatea dvs. si dupa un raspuns satisfacator vom incepe procesarea actelor. :-(
Multumesc mult LMC pentru sfaturi, imi sunt de ajutor.
Si va multumesc tuturor pentru impartasirea experientei voastre.
Acum plec acasa, intru dupa 5:30 PM. V-am pupat!

Tomorrow Never Dies!
#22102 (raspuns la: #22043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce complicatii pe la voi in State... - de Jimmy_Cecilia la: 13/09/2004 23:11:56
parca pe la noi e mai simplu...sau poate diplomele mele erau mai "percutante", cum zice Belle.. :))

In orice caz, bafta multa, curaj si rabdare... cred c-o sa razbesti prin labirintul lor intortochiat, ca vad ca ai vointa si faci totul pentru..
#22104 (raspuns la: #22102) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Despre ECEI si testul din Aprilie - de LMC la: 13/09/2004 23:25:10
Se pare ca Statul MA are legi diferite asa ca nu pot sa-mi dau prea mult cu parerea. Iar despre ECEI nu stiu sa-ti spun nimic pentru ca nici nu stiu cine sint ei. Oricum, chestia cu raspunsul satisfacator este de asteptat, si sa-ti spun de ce. De citava vreme incoace se perinda prin America niste Romanasi tare "isteti" de fapt din astia se gasesc chiar si in Romania, care cica acuma fac tot felul de fraude si documente false, ca pina si Facultatile si Universitatile din Romania au trebuit sa i-a masuri drastice. De aceea multe din centrele de echivalare iti cer documente originale, nu poti nici macar copii notarizate sa trimiti. De aia probabil ti-au cerut astia de la board mai mult timp pentru un raspuns satisfacator.

Oricum daca esti in regula cu documentele nu are rost sa te stresezi.

Acuma despre test ce pot sa-ti spun eu, este destul de greu dar merita sa-l dai chiar daca nu crezi ca-l vei trece. Sotul meu a terminat Politehnica din Timisoara, poate stii ce inseamna sa termini in Timisoara, scoala este foarte grea, si a fost al treilea cel mai bun din toata scoala, terminat cu 9.96 sau asa ceva, primul a terminat cu 10.0 iar al doilea cu 9.98. Fiind chiar asa de bun in fiecare zi pentru un an de zile, si asta nu-ti exagerez de loc, a invatat pentru cite 2, 3 ore din cartile pregatitoare pentru EIT. Binenteles a trecut testul din prima, si din spusele lui nu a fost un test prea usor. Ti se dau tot felul de trick questions care daca nu esti exact in calcule poti sa le gresesti. Ce sa-ti spun ca la testul de "P.E." sotul a studiat tot la fel de intensive pentru 4 ani, in fiecare zi 2, 3 ore, care slava Domnului l-a trecut tot din prima, lucru care se intimpla destul de rar, mai ales ca el si-a luat testele de structura care include seismicul si alte timpenii mai grele. Chestia cu 4 ani trebuia sa fie de fapt 3 ani, dar pentru ca primul an care l-a lucrat in America nu l-a putut dovedi (cum ti-am spus mai devreme trebuie sa-ti dovedesti toti anii de experienta) pentru ca compania s-a dizolvat, owner-ul a murit, si nu a lucrat cu nici un inginer profesionist, cei de la Board i-au mai cerut un an de experienta. Asa ca tre' sa te pui cu burta pe carte si sa iei treaba in serios pentru ca nu o sa fie usor. Mai vorbeste si tu cu inginerii civili din zona pentru ca mai devreme sau mai tirziu de la ei vei invata cel mai mult. Daca te apuci de proiectare vei avea nevoie de cineva care sa-ti stampileze proiectele, si cu inginerul respectiv v-a trebui sa colaborezi foarte mult. Networking, networking, and again networking! This is Rule #1 in viata profesionala.
#22110 (raspuns la: #22082) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LMC - de mirelavus la: 14/09/2004 00:41:44
Felicitari sotului! Eu invat din octombrie anul trecut si simt ca tot nu sunt pregatita, asa ca l-am amanat pentru aprilie. E adevarat ca a trecut ca mult timp de cand am terminat facultatea (1996), ca inginer nu am lucrat nici in Romania iar aici lucrez designer/drafter, insa nu este nici un PE in firma!!!! So...toti anii de experienta s-au dus pe apa sambatei. Daca nu iau acest examen sa pot intra EIT la o firma sa pot capata experienta in domeniu pentru urmatorul step (PE), nu raman decat la stadiul de drafter, ca experienta de drafter nu se ia in considerare. Am 999 Non-quatitative Problems, 1001 Solved Problems precum si Rapid Preparation for EIT exam de Michael Lindeburg si stiu ce vrei sa spui cu "burta pe carte", insa deja ma lasa puterile si incep sa cred a n-o sa fiu niciodata capabila sa iau acest examen.
In fine, vom trai si vom vedea. Multumesc frumos.
Tomorrow Never Dies!
#22129 (raspuns la: #22110) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
JC - de mirelavus la: 14/09/2004 00:44:10
Merci mult Cecilia, am nevoie de bafta..si de.. rabdare, imi cam lipseste.

Tomorrow Never Dies!
#22131 (raspuns la: #22104) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cartile tale - de LMC la: 14/09/2004 01:39:57
Cartile mentionate sint foarte bune. "Engineer-In-Training Reference Manual" tot de Michael Lindeburg http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0912045566/ref=pd_ecc_rvi_f/102-9842475-7948132 este cartea de care vei avea nevoie cel mai mult.

Nu este tirziu nici acuma sa-ti faci rost de relatii. Daca poti dovedi ca ai lucrat in firma asta si daca poti sa-ti faci rost de scrisori de la supervisors atunci esti okay. Si desenatorii pot sa spuna ca au lucrat la proiecte, chestia este ca dupa ce dai testul neaparat trebuie sa lucrezi cu ingineri P.E. altfel ai incurcat-o. Sint sigura ca vei face fata la test, asa ca nu te alarma. Cum ti-am zis, chiar daca nu treci din prima macar ai capatat experienta, nimeni nu te condamna, iar testul poti sa-l iei de cite ori vrei. Cartea care ti-am referit-o are si Solutiile http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/091204540X/ref=pd_bxgy_text_1/102-9842475-7948132?v=glance&s=books&st= astea doua sint cartile din care a studiat sotul meu, si sa stii ca merita sa ti le iei daca nu le ai. El si acuma le mai rasfoieste.
#22150 (raspuns la: #22129) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai fetele - de Belle la: 14/09/2004 01:48:37
da'mi place ce documentate sunteti... cand mi-o fi creierul mai odihnit o sa citesc si eu pe-ndelete si o sa iau notite. nu ca m-as face iar inginera ca nu e cazul ...mai ales ca se zice ca cuvantul inginer e defectiv de feminin in limba romana ;) ... da' nu se stie niciodata la ce-mi foloseste sa stiu ce si cum.
#22155 (raspuns la: #22150) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hey Belle... - de mirelavus la: 14/09/2004 02:06:29
De-aia am si deschis o conferinta numai cu acest subiect, poate ca in afara de mine, mai sunt si altii care sunt interesati de pasul asta greu, sau mai bine...poate mai sunt si altii care deja l-au facut si pot sa dea un sfat celor care sunt la inceput de drumuri. Din pacate mie mi-au trebuit doi ani ca sa aflu ca se dau astfel de examene, nu mi-a spus nimeni, nu cunosc nici un PE nici macar un EIT, am incercat zadarnic sa caut raspusurile pe care nu le aveam, am piedut luni de zile sa aflu singura din pagina in pagina care este procedura, si drept sa-ti spun, nici nu mai speram ca o sa gasesc pe cineva care sa-mi dea mai multe informatii decat am obtinut de-a lungul timpului. Dar uite ca am gasit pe acel cineva si ma bucur tare mult si-i multumesc.

Tomorrow Never Dies!
#22169 (raspuns la: #22155) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Belle... - de mirelavus la: 14/09/2004 02:19:31
Asa e, ai dreptate, femeile cu greu reusesc intr-un domeniu al barbatilor si daca mai sunt si imigrante...au de doua ori mai putine sanse...:-)) dar nu disper....nicodata nu se stie "de unde sare iepurele"
Eu ma duc acum sa mai pun burta pe carte cum spune LMC si bine zice, ca nu-i de gluma! :-)

Tomorrow Never Dies!
#22176 (raspuns la: #22155) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mirela - de Belle la: 14/09/2004 14:26:22
scuze, aseara eram pe unde scurte cu dini, lemecica si iko si n-am apucat sa vad comentariile tale.

sa stii ca subiectul tau are mare succes si poti afla intr-adevar lucruri foarte utile si interesante... felicitari.

cat despre mine, prea tarziu sa ma intorc la inginerie, mai ales ca e un domeniu in care cunostintele mele (ce-mi mai amintesc din ele, avand in vedere ca am absolvit in urma cu 13 ani) sunt depasite, obsolite (exista cuvantul asta si-n romaneste?). da' vreau sa ma documentez pe tema asta doar asa, in cazul in care aud pe altii c-ar avea nevoie sa stie ce si cum.

oricum, felicitari pentru subiect si modul cum a evoluat :)
#22221 (raspuns la: #22169) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LMC - de mirelavus la: 14/09/2004 18:59:38
O alta carte pe care eu am achizitionat-o in locul celei indicate mai sus de tine, este Mark's Standard Handbook for Mechanical Engineers, publicatie tiparita de McGraw Hill, care mi se pare mie destul de completa.

Tomorrow Never Dies!
#22245 (raspuns la: #22150) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hi Mirelav, ma bag si eu.. - de Ivy la: 14/09/2004 19:00:56
Hi Mirelav,

ma bag si eu.. Locul unde ma aflu eu nu este SUA, dar iti pot spune despre una dintre prietenele mele care e tot inginer mecanic si a reusit deci intr-o alta tzara. Ea a terminat parca in 1994, si aici cind a ajuns citiva ani nu a lucrat ca inginer mecanic. Apo s-a decis sa afle ce are de facut..a dat ceva examene, a fost extrem de perseverenta si a capatat un job de inginer mecanic. este happy, lucreaza mai mult in Los Angeles (acolo fiind compania mama) si are succes enorm in ceea ce face. I-au trebuit 2 ani in total (nepunind la socoteala anii in care "a uitat cu desavirsire despre inginerie", cum ea spune) si a ajuns acolo unde a dorit. Uneori spune ca este aleasa ea pentru unele projects in devfavoarea multor barbati din firma ingineri mecanici ca si ea.

So, succes si one day ai sa fii acolo unde iti doresti..

Ivy
#22247 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ivy - de mirelavus la: 14/09/2004 19:17:43
Bravo ei, asta ma face sa fiu de doua ori mai bucuroasa pentru ea, pentru ca .... ai ghicit! E femeie, intr-un domeniu al barbatilor! Multumesc pentru incurajari, parca mi-am mai revenit. Incepusem sa cred ca ce vreau eu este imposibil, mai ales ca s-au gasit cativa "prieteni" sa-mi spuna asta, ca imi trebuie niste teluri mai realiste si atunci o sa fiu mai multumita de mine....:-))

Tomorrow Never Dies!
#22254 (raspuns la: #22247) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Am mai auzit si eu.... - de LMC la: 14/09/2004 21:00:08
Cind sotul meu a venit in America, cineva i-a spus, ca la inginerie nici sa nu se gindeasca, ca este asa de greu, ca ai asa de mult de invatat etc etc. Stii ce i-am spus eu sotului? Daca Americanii astia care majoritatea nici nu stiu matematica pot sa ajunga ingineri, de ce sa nu poti tu care maninci matematica. Binenteles ca pe atunci nu stiam cit de ambitios si disciplinat este el. Oricum, sint sigura ca stii mai mult decit studentii care numai ce termina aici facultatea. Singura problema a ta este ca acu' tre' sa-ti aduci aminte ce ai uitat. De aceia sint sigura ca vei trece examenul cu bine. Repetitia este mama invataturii.
#22281 (raspuns la: #22254) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LMC - de mirelavus la: 14/09/2004 21:08:36
Ah, LMC, numai sotul meu ma mai incurajeaza asa de tare! :-)

Tomorrow Never Dies!
#22286 (raspuns la: #22281) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cu placere... - de LMC la: 14/09/2004 22:02:35
Adevarul este ca daca nu ai un sot care sa te sprijineasca si care sa-ti creeze atmosfera cuvenita pentru studiere atunci ai dat-o in bara. Singurul ajutor vine de la familie si de la Dumnezeu, iar daca mai sint si altii sa te ajute sau sa-ti dea un sfat bun asta este un bonus in plus pentru tine. Fii cu inima impacata ca o sa-ti tinem pumnii cind vei fi la examen, cel putin eu daca imi permiti ma voi ruga pentru tine. Ma bucur nespus de mult cind vad Romanii ca se straduiesc sa ajunga mai presus decit asteptarile altora, cind sint in frunte si sint apreciati de tara in care locuiesc. Mult spor la invatat.
#22301 (raspuns la: #22286) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Iti doresc sa ajungi sa-ti ie - de Horia D la: 15/09/2004 17:57:14
Iti doresc sa ajungi sa-ti iei PE-ul, si in momentul in care l-ai luat, start your own business; asta e cel mai bun sfat pe care-l am pentru tine.

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#22378 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia - de mirelavus la: 15/09/2004 22:16:23
Mare adevar graiesti prin maxima de la sfarsit....but I never been there first...:-)
Multumesc pentru urare, sa te auda Dumnezeu. Cat despre business, cam greu aici, take it easy...am doar 3 ani in tara asta....poate la pensie...:-))
Deci Horia....you got there first? How is it? :-)

Tomorrow Never Dies!
#22417 (raspuns la: #22378) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dupa multe incercari, si cate - de Horia D la: 15/09/2004 22:28:51
Dupa multe incercari, si cateva esecuri, am fost norocos sa ajung "there" first!! Si pot sa-ti spun ca satisfactia atat personala cat si profesionala e nemaipomenita... Nu-ti fie frica de esecuri, vorba aceea "what doesn't kill you, makes you stronger!" Eu am pierdut totul de 2 ori in 5 ani, dar am perseverat, si acum e cum nici nu se poate mai bine. asta e farmecul americii, poti incepe de la zero de cate ori vrei.. Doar nervi si rabdare sa ai. Si nu uita sa visezi. E foarte important!!

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#22419 (raspuns la: #22417) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Educatie / inginer mecanic - de Eminescu la: 16/09/2004 08:06:21
Calificarile din Romania sint in general recunoscut in toate tarile civilizate. Daca esti perseverent si stii ce vrei nu se poate sa nu reusesti. Cei care nu reusesc sint in general cei care isi pierd curajul si mai ales cei care adopta atitudinea de "artist neinteles".

Bineinteles, ca foarte important este sa poti comunica. Altfel est ca si "ciinele politist"- adica, ai privirea inteligenta dar nu te poti exprima. Nu conteaza cit stii daca nu-ti folosesti cunostintele si nu stii sau nu poti cum sa te faci inteles. Dupa parearea mea asta este esentialul. A doua mare problema este modul de a stii cum sa te prezinti la un interviu. Pentru fiecare post avertizat sint zeci de candidati, ca sa reusesti trebuie sa demonstrezi ca este cel mai potrivit pentru ceea ce au ei nevoie. Asta presupune sa intelegi cerintele lor si sa stii cum sa-i convingi ca tu esti omul de care su nevoie. Binenteles ca daca reusesti sa pui un picior inauntru trebuie sa inveti cum sa-ti patrezi pozitia si cum sa avansezi mai departe. Astea sint lucruri pe care noi cei crescuti in Romania nu le stim si trebuie sa le invatam daca vrem sa reusim in vest.
#22463 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia - de mirelavus la: 16/09/2004 17:22:59
Sa inteleg ca esti PE? Waw! Nice meeting you then....:-)
Keep in touch, ca am nevoie de PE's ca de aer. Incerc si eu sa tin legatura cu cine pot, ca poate imi pot fi de ajutor cu sfaturi in cariera profesionala.
I already have a job, but I need a career!
Tomorrow Never Dies!
#22499 (raspuns la: #22419) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mirelavus - de Horia D la: 16/09/2004 18:27:21
Nu, nu sunt PE, dar cu mult timp in urma am lucrat in NY (Syska & Hennessy), si am luat EIT exam pe la sfarsitul anilor 80, inceputul anilor 90. Norocul meu a fost sa pot evada din NY. La ce ma refeream eu e sa-ti incepi un business propriu. Acolo e marea satisfactie, si adevarul ca lucrand pentru altcineva nu-ti poti realiza intregul potential. Poate e mai convenabil, dar sigur nu este mai profitabil.


The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#22505 (raspuns la: #22499) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De acord - de LMC la: 16/09/2004 19:09:02
Este adevarat ca avind business-ul tau este cel mai bun lucru, mai ales ca toti banii care ii faci iti ramin tie. Si noi ne-am gindit sa ne deschidem firma noastra, dar in California regulamentele si taxele pentru small business sint destul de capricioase si necesita mai mult efort. In orice caz incetul cu incetul vrem sa ne indreptam si noi in directia asta. Cind te gindesti ca proiectele la care lucreaza sotul numai unul costa in jur de 10, 15, 50 de mii de dolari, (depinde daca lucreaza la ele o saptamina sau o luna) iti dai seama ce profit se face. Singura chestie e ca trebuie sa-ti faci reclama ca sa-ti aduni clienti. Asta n-ar fi o problema, dar citeodata comoditatea are cuvintul prea mult. Plus de asta ne-ar trebuii un desenator pentru ca sotul sa se ocupe numai cu calculele de structura. Oricum deocamdata sintem foarte bine unde sintem si nu ne forteaza nimeni si nimic. Dar niciodata nu stii ce-o sa-ti aduca ziua de miine.
#22510 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia... - de mirelavus la: 16/09/2004 20:27:59
Felicitari pentru EIT! Eu una deocamdata m-as multumi sa iau EIT-ul, apoi mai vedem, cat despre business....eheeee, e cale luuunga pana acolo si nu stiu daca voi fi in stare s-o parcurg. Sunt doar la inceput de drum. Pentru tine au fost probabil mai putine "complicatii" intrucat ai terminat facultatea aici dupa cate vad eu din datele tale personale, spre deosebire de mine, care am terminat in Romania. Imi este teama ca ECEI m-au uitat si nu de alta, dar am originalele la ei si chiar ca imi lipsesc!

Tomorrow Never Dies!
#22535 (raspuns la: #22505) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LMC... - de mirelavus la: 16/09/2004 20:41:29
Daca imi iau EIT si va deschideti firma, pot veni si eu la voi sa lucrez cu un PE? :-)
Deh, ce sa-i faci...am si eu o goanga cu PE-ul asta...:-))

Tomorrow Never Dies!
#22537 (raspuns la: #22510) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
va pot da un ajutor - de petrisor la: 16/09/2004 22:13:01
daca aveti nevoie va ajut ca desenator si ca proiectant...savupetre@yahoo.com
#22553 (raspuns la: #22510) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eminescule..... - de mirelavus la: 17/09/2004 16:25:53
Ai deviat putin de la subiect omule...era vorba de meseria de inginer, nu de a reusi sa iei un job sau sa te duci la interviu, ca de faza am trecut deja...:-)) In plus e vorba de o cariera, nu de un job. In fine, multumesc pentru sfaturi, oricum. :-)
Tomorrow Never Dies!
#22633 (raspuns la: #22463) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eu am absolvit in Romania fac - de lou_reed la: 12/05/2005 12:31:45
Eu am absolvit in Romania facultatea de Mecanica si acum mai fac un un studiu de completare in Deutschland.
Daca vreau sa lucrez in Usa trebuie sa dau teste ?
Care anume?
Engineer in Training si mai care?
Doua carti sau mai multe?
Cam care sunt cerintzele in Usa sa iti gasesti un job ca si absolvent?
cu toate testele alea luate
#48248 (raspuns la: #21889) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...