Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Control


de batranutragator la: 20/08/2009 15:36:16
modificat la: 20/08/2009 16:54:22 arata originalul
voteaza:
intro: lebede moarte


maşina pe care scria avicola a oprit în faţa mea. şoferul, o faţă de cocalar de 100 de dolari, s-a uitat la mine de parcă m-ar fi ştiut din copilărie, din oraşul natal, dar nu mai ştia cum mă cheamă. părea să-mi spună din ochi: "ce mare te-ai făcut mă, să nu te mai cunosc!". nu a zis nimic. a deschis duba, a apucat cu braţele puternice un sac negru, l-a prăvălit în faţa mea. a închis, s-a urcat la volan, a ambreat şi dus a fost. nu l-am mai văzut niciodată.

am rămas în faţa coletului, uitându-mă niţel încurcat. mă gândeam de unde ştia că eu sunt beneficiarul pachetului. sau cum de ştia că mă găseşte tocmai acolo. şi cine ar fi avut motiv să îmi trimită un pachet. un sac de plastic negru, în greutate de circa 50 de kilograme, judecând după braţele şoferului şi opinteala de la momentul descărcării.
prea multe întrebări. mi-am aprins o ţigară şi m-am aşezat pe bordura încă dogorind sub soarele după-amiezii.

mi-am adus mai întâi aminte de tine. de felul cum te-am cunoscut în acel bar troscăind a bere ieftină şi a testosteron masculin. mi-am amintit zâmbetul tău încurcat când m-am oferit să te scap de tipul care te agasa îngrozitor cu miştourile lui ieftine şi nefericite. ţi-am zis: "uite, am cumpărat special o sticlă de vin, am cerut două pahare. asta în speranţa că vei alege o discuţie inteligentă şi nu neapărat convergentă, dar mai plastică şi mai puţin divagantă decât inepţiile debitate de chelul scund de la tine de la masă". apoi am memorat aşteptarea răspunsului tău, acele clipe în care, pentru a trece mai uşor peste ele, mi-am imaginat cum ar fi să schiez în alpi, coborând cu o viteză ameţitoare o pârtie neagră, o alunecare ca o sinucidere, o bucurie ca o sinucidere. a fost un timp al revelaţiei şi o regenerare a tuturor celulelor moarte de pe călcâi. da, bătăturile mele care mă mustrau pentru efortul făcut încercând să mă dau mare pe o pârtie imaginară unde nu mă vedea nimeni. "stai să mă duc la toaletă şi vedem apoi" a fost răspunsul tău.

între acel răspuns şi jumătatea ţigării de acum sunt aproape 3 ani. o bună perioadă de timp în care viaţa mea a avut rolul unei balerine contorsioniste la circul imaginar dintr-un serial de succes. acel film în 24 de episoade pe care l-am văzut împreună în momentele noastre de linişte. cele care au fost. cele care mi-au rămas mai puţin proaspete în memorie tocmai fiindcă nu sugerau altceva decât o acalmie prevestitoare de rele. dacă îmi pun mâinile pe ceafă şi apoi îmi dau ochii peste cap reuşesc să văd undeva în mine momentul în care, la doar trei săptămâni de la primul nostru sărut, veneam cu braţele pline mutându-mi viaţa dintr-o închisoare într-alta. Ca un prizonier transferat cu bune intenţii, cu toate că plecarea mea în germania şi mesajul pe care mi l-ai dat acolo, prin care îmi transminteai gelozia ta extremă şi imaginaţia ta cu aspecte patologice, ar fi trebuit să mă pună în gardă despre ce avea să fie.

de fapt ce avea să fie, chiar a fost. ne-am iubit tropăind, ridicând praful în urma noastră ca o herghelie apucată de streche. am încercat sindromul de desfătare al mâncătorului modern de seminţe, exfoliind fiecare sentiment cu grijă, masticându-l cu veneraţie, apoi scuipând cojile cu o josnicie concavă, plină de ură şi resentiment, de parcă ne-am fi otrăvit cu propriile vicii.

îmi amintesc de sacul negru care mi-a fost adus mie. mă face să mă gândesc la momentul în care, cineva, asemenea ţie, va locui într-o casă cu lucrurile tale. la un moment dat se satură de ele, le pune într-un cearşaf, şi le duce la gunoi. un fel de triumf asupra sentimentului de libertate, o formă de expresie a angoasei că fantoma invocată de ele te consumă şi te bântuie, un călău ce îşi execută condamnaţii direct în creierul tău. victimele sunt doar cele câteva urme de indispoziţie post-ciclu, alături de neîncrederea ta în natura umană, alta decât a ta. niciodată nu te-ai gândit că spectrul care-şi manifestă prezenţa între pereţii camerei tale este de fapt spiriduşul demonic care îţi maltratează pereţii conştiinţei. amintirile s-au impregnat mai bine decât lacul în mobilă o nouă văruială va scoate din pereţi mirosul ţigărilor fumate împreună, dar nu va reuşi să-l estompeze. nu va reuşi să clintească măcar cu un centimetru transpiraţia mea coborâtă în cea mai lăuntrică fiinţă a patului, sau mîngâierile mele care ţi-au perforat pielea până acolo unde impulsul electric comunică direct cu esenţa omului din tine.

la ce bun toate astea? sacul de plastic stă în faţa mea şi pare că are în el toate vinovăţiile de care suntem răspunzători: faptul că am băut nu o sticlă de vin ci două la prima întâlnire, că am continuat drumul într-o trecere relativ banală cu un taxi care pe tine te-a lăsat în apropiere de casă, pe mine direct la casa mea. cele două săptămâni petrecute în elveţia s-au scurs ca un fum de iarbă, nu a mai rămas din ele decât clubul l’usine din geneva şi concertul improvisators dub, ameţeala mea, cei 40 de euro cheltuiţi pe băutură, borcanul de sparanghel murat. mâncat la final, aşezat în fund, înconjurat de negri rasta care se mişcau ca nişte momâi activate de THC.

când m-am întors, nu mai ştiam decât cum te numeşti. am revenit în acel silencio murdar de atâtea şi atâtea amintiri. barul a luminat frumos în seara aceea, iar muzica a cântat până dimineaţa reinventând noi moduri de propagare a sunetului prin interstiţiile din ce în ce mai mici ale unei perechi de îndrăgostiţi. asta până când, câteva săptămâni mai târziu, aceste spaţii s-au resorbit într-o partidă pe cinste, cu sex şi dragoste la învălmăşeală, două trupuri experimentând întreaga cultură erotică aplicată, inventată sau nu. o metaforă a neputinţei, atât timp cât nici cuvintele, dar nici amintirile nu pot reda exact ce s-a întâmplat acolo.

uite aşa universul meu s-a îmbogăţit ca uraniul în procesul de fuziune nucleară. au intrat în mine: tatăl tău matematician de succes şi distrat ca orice savant – mi-a plăcut mult faza cu pornirile lui nocturne la vânătoare de prăjituri în frigider şi ideea care l-a posedat instantaneu şi l-a aşezat în fund, în lumina răcoroasă de dincolo de uşa lui fram, care-i folosea drept far pentru călăuzirea ideilor întru rezolvarea unei teoreme monumentale. mi-am închipuit că ar fi formula de dislocare a unei pietre imense, ceva ce s-a sedimentat peste cunoaşterea umană aşa cum se formază calculii biliari. apoi mama ta, femeie sentimentală, blazată la stadiul de autoritate administrativă în imperiul cu trei camere în care ai locuit până în liceu. pisica ta neagră, o nuanţă la fel de adâncă precum a sacului de plastic care încă nu mă momeşte. a mai fost buna ta, din celălat apartament, prietenii tăi de bună credinţă, uşor naivi dar agreabili, vecinii tăi care m-au trezit într-o dimineaţă când dormeam pe vraful de haine aruncate de tine într-un moment de acuitate crescută a efectelor barbituricelor ingerate cu alcool. Am continuat cu prezenţa lui nichita între ziduri, fiindcă avea plăcuţa memorială pe bloc, de altfel locuise acolo în ultima parte a vieţii, plopul lui pe care se căţărase pisica michi, de a trebuit să aducem alpiniştii utilitari, cu toate că proasta a sărit singură de la înălţimea etajului trei. bine că nu a păţit nimic! altele, altele, multe alte chestii, pe care nu le trec aici, nu pentru că nu ar avea importanţă, ci pentru că mă refer doar la fenomenul în sine. au fost atâtea lucruri care s-au combinat cu citoplasma celulelor mele de memorie, încât îmi pot închipui oricând că substanţa cenuşie a creierului meu arată mai degrabă ca o pizza. o pizza multicoloră care se autodevorează. substanţa mea cenuşie poate fi un soi de remuşcare ce se hrăneşte din sine, un complex de vinovăţie nevindecabil.

ar fi atâtea şi atâtea de spus, despre ce s-a întâmplat atunci. sau ce s-a întâmplat după aia, ultimul an care a trecut o bună parte clandestin, a fost un trafic de proporţii cu victime colaterale, peste care s-a aşezat apoi praful trezit de armăsarii mei fornăitori, pe care nu i-ai văzut niciodată călăriţi. nu pentru că aş avea vreun sentiment vindicativ în legătură cu asta. mai bine cred că tocmai praful acesta care s-a ridicat ameninţător în primă instanţă te-a orbit şi pe tine. sau poate tu, în felul tău de a fi, pe care eu nu am reuşit să-l citesc pe îndelete, eşti doar o regină de praf, una care te naşti doar când deşertul traversează crize de epilepsie aceste crize ne-au mascat oaza unde trebuia să ne conducem destinele, să le îngropăm într-o mină din care să le extragem peste timp, capodopere ale bătrâneţii. asta e, timpul a funcţionat ca o moară stricată, măcinând oasele luminii până a căzut în întuneric. negura ne-a acoperit pleoapele şi am murit de sete în timp ce cascada ne spăla rănile pe care ni le-am făcut singuri.

acum, terminând pachetul de ţigări, ştiu că toate acestea nu sunt ca o lebădă neagră care cântă. tu nu o auzi doar eu îi pricep durerea, însă nu mă impresionează mai mult decât o scamatorie de circ. mi-o închipui având un rost pe lume. aş bănui că e trimisă de cineva binevoitor, fie şi cu o dubă pe care scria avicola, într-un sac de plastic negru, chiar aici, lăsată în dreptul meu, ca beneficiar de drept al resturilor sale pământeşti.

"ai greşit adresa amice", îmi zic, apoi traversez strada către barul de vizavi. acolo barmanul cu cercel de sticlă în urechea dreaptă îmi va servi un cocktail de care nu am auzit vreodată, iar sclipirea din pahar mi se va întipări pe retină ca un ultim mesaj din partea providenţei.

în dragoste, ca şi în război, câştigă cei care nu cer pacea.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (24):


ei - de modigliani la: 20/08/2009 16:03:07
este un text foarte bun, tragatorule
daca nu as fi vazut chestia aia cu editura, colo sa, as fi zis mai multe
asa ma limitez la atit
#473101 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Coperta - de batranutragator la: 20/08/2009 16:11:32
Photobucket
#473108 (raspuns la: #473101) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
modi - de batranutragator la: 20/08/2009 16:12:23
merci mult. astept sa citesti si restul...
#473110 (raspuns la: #473101) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 20/08/2009 16:46:09
Sunt onorata sa te citesc.
#473121 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
baby - de batranutragator la: 20/08/2009 16:53:02
si eu ma simt onorat sa fiu citit
#473125 (raspuns la: #473121) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pft - de thebrightside la: 21/08/2009 10:26:46
ce ciuda mi-o fost ca n-am putut sa ajung la lansare!
abia astept sa cetesc :D
#473415 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de batranutragator la: 21/08/2009 10:29:44
n-a fost o miscare prea stralucita, dar te iert... poate ne impartasesti parerile dupa lectura!
#473417 (raspuns la: #473415) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 21/08/2009 10:33:30
a ambreat

a abreiat.

te-am cunoscut în acel bar troscăind a bere ieftină şi a testosteron masculin.

'a troscai' inseamna 'a trozni' si se foloseste pentru vreascuri.
inteleg ca mai...colocvial asa, se foloseste si cu sens de 'a bea', dar aici nu-i cazul, intrucat ar fi trebuit sa fie urmat de prepozitia 'la'.
'a troscai' la bere.
oricum, contecstul ma ajuta, indicandu-mi ca verbul cu pricina e folosit aici cu sens de 'a trazni' (a mirosi puternic), sens pe care nu-l va avea niciodata.

'testosteron masculin' ii una dintre flagrantele alaturari pleonastice care transmite cititorului faptul ca autorul nu stie ca testosteronul e un hormon masculin.

miştourile lui ieftine şi nefericite

'nefericit' = 'nepotrivit"
'ieftin' il include si-l nuanteaza deja.
in context, 'nefericit' nu mai aduce nicio informatie in plus dupa 'ieftin'.

ţi-am zis: "uite, am cumpărat special o sticlă de vin, am cerut două pahare. asta în speranţa că vei alege o discuţie inteligentă şi nu neapărat convergentă,

din punct de vedere logic, speranta personajului e neintemeiata.
atunci cand un barbat ii propune unei femei sa bea ceva impreuna, ea n-are de unde sa stie cat de inteligent poate discuta individul.

'discutie convergenta' pur si simplu nu exista.

am memorat aşteptarea răspunsului tău, acele clipe în care, pentru a trece mai uşor peste ele, mi-am imaginat cum ar fi să schiez în alpi, coborând cu o viteză ameţitoare o pârtie neagră, o alunecare ca o sinucidere, o bucurie ca o sinucidere.

nu poti memora o asteptare.
pe-asta o traiesti, intrucat e simultana momentului gandirii.
e o incurcatura bizara de timpuri.
folosirea aceluiasi timp gramatical aduce pe acelasi plan doua actiuni pe care la ambiguizeaza.
nu stii daca 'am memorat' se petrece in acelasi timp cu 'mi-am imaginat'.
macar fiindca daca accepti ca posibila memorarea, actul acesta nu se poate face in timp ce-ti abati in mod constient gandul la altele (schi in alpi - lipsa de originalitate, acesta, apropo).

Ca un prizonier transferat cu bune intenţii, cu toate că plecarea mea în germania şi mesajul pe care mi l-ai dat acolo, prin care îmi transminteai gelozia ta extremă şi imaginaţia ta cu aspecte patologice, ar fi trebuit să mă pună în gardă despre ce avea să fie.

din pacate aceasta e o alta constructie nefericita.
asa cum e scris (exista un 'si' de coordonare acolo, lipsit de echivoc!), nu doar mesajul primit, ci si plecarea in germania ar fi trebuit sa te puna in garda.
or, doar mesajul ei trebuia sa fi facut aceasta.

masticându-l cu veneraţie

'a mesteca' si 'a mastica' sunt sinonime.
ultimul se foloseste exclusiv pentru alimente, in situatii foarte limpezi.
explicatia cum ca-i o metafora nu sade-n picioare.
e doar o incercare de a scoate expresia 'a mesteca ceva' de sub imperiul banalului, inlocuind-o, in lipsa de inspiratie, cu un sinonim nepotrivit.

alături de neîncrederea ta în natura umană, alta decât a ta.

exclus.
in neincrederea umana intra orice tip de neincredere omeneasca.
taman fiindca si femeia-i om.

cele două săptămâni petrecute în elveţia

alpi, elvetia...

borcanul de sparanghel murat. mâncat la final, aşezat în fund,

asta e de-a dreptul comica.
cine era asezat in fund? borcanu? personajul? ... sparanghelul?

noa, o sa ma opresc aici.
daca nu cunosti subtilitatile limbii si nu-i pricepi articulatiile, oralitatea textului te prinde.
acesta curge frumos, e lucios si-ti ia ochii.
cu subtilitatile sta prost.

asa ca trebuie corectat si fraze intregi regandite.
trebe eliminate cuvintele folosite incorect, constructiile supralicitate care-n loc sa nuanteze, strivesc imaginile.

mai multe informatii costa bani.
treaba asta trebuia facuta de editori care fie au fost prea bine platiti, caz in care nu si-au batut capul, fie-s incompetenti, situatie-n care mi-e mila de editura 'tritonic' care face-atatea compromisuri.

in loc sa ne guduram pe langa 'modi', mai bine verificam cat de serios vorbea cand o zis ca-i bun tecstul.
maudigliani ii un magician - niciodata nu stii ce si de ce scoate cate-o dracie din joben.

iar ca sa intelegem exact ce inseamna fraza arborescenta bine strunita logic, sa (re)citim mai bine ciclul 'ea a murit'.
e o lectie excelenta.
pentru toata lumea.
#473420 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de batranutragator la: 21/08/2009 10:58:37
de acord cu obs facute pe tecst... asta e, greselile sunt omenesti si din ele se invata. nu zic ca dau bine pentru o carte publicata, dar nu vor submina niciodata calitatea intregii opere.

nu sunt de acord cu toate, da, e un i lipsa la ambreatul acela, restul se poate discuta, sunt pe principil ca stand sa cauti nod in papura poti gasi erori oriunde. nu ma impac cu asta, e bine sa stii cand mai faci cate o nazbatie, dar dupa accident astea sunt useless, mai degraba.

cat despre rautatea si veninul cu care a fost facut acest coment, care se vad clar in concluziile pe care le trage autorul lui, ma abtin. este evident ca scopul in sine este de mai degraba de a amenda infatuarea autorului, venind desigur de la cineva care o are pe a sa. e totusi bine, am aflat si o parere sincera, tecstul curge, ceea ce e mult mai important pt mine, e clar ca si comentatorul s-a lasat antrenat in poveste. si asta e mult mai important, eu spun o poveste.

cu siguranta voi fi mai atent in viitor.
#473434 (raspuns la: #473420) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - testosteron - de thebrightside la: 21/08/2009 10:58:38 Modificat la: 21/08/2009 11:00:52
si eu m-am intrebat instant: se exista si feminin?
wikipedia zice ca ar fi secretat si de ovare - in mici cantitati.
si alte vreo doua, trei surse.
#473435 (raspuns la: #473420) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de fapt - de batranutragator la: 21/08/2009 11:16:47
ar mai fi trebuit sa adaug ca acest stil de critica nu e critica. in fapt asta era treaba secretarului de redactie, er ar fi trebuit sa imi semnaleze chestiile astea, asa ca o sa vb la Tritonic sa te propunem pe tine ca secretar de redactie.
#473444 (raspuns la: #473434) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de fapt - de modigliani la: 21/08/2009 11:37:26
iar ti se umfla vena, batrine
si iar consideri de cuviinta sa nu accepti, decit in aparenta si la modul declamtiv, exact critica

ma gindesc ca era treaba secretarului de redactie sa ti scrie tot textul
daca i asa, trebuia sa l treci pe coperta, coautor
#473456 (raspuns la: #473444) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de maan la: 21/08/2009 11:40:16
io am explicat deja ca alturarea celor doua cuvinte jigneste definitia hormonului, nu locu' unde-i iel produs.

din partea mea, n-aveti decat sa folositi in continuare sintagma.
#473457 (raspuns la: #473435) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
iacata - de modigliani la: 21/08/2009 11:40:42

si dovada

"cat despre rautatea si veninul cu care a fost facut acest coment, care se vad clar in concluziile pe care le trage autorul lui, ma abtin"


adica cei care nu zic de bine la textele tale e rai si veninosi
ai un ochi foarte bine format, da
#473458 (raspuns la: #473434) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pai da - de batranutragator la: 21/08/2009 11:46:17
m-am basicat nitel, e drept, fiindca nu-mi plac rautatile. in ce priveste partea critica, is vreo trei chestii pe care de voie de nevoie trebuie sa mi le asum. asta e, suntm oameni mai gtresim. si maan are dreptate cu critica ei pana in punctul acesta.

dar nu tot ce spune sunt dator sa aaccept, mai sunt si speculatii personale, ca de, asa e cu orgoliul fiecaruia, plus ca m-a deranjat aluzia facuta cu platitul editurii si ce urma dupa. aci se vede reaua intentie, aici se vede caracterul si pt asta nu o sa inchid ochii.

am zis ca accept o critica, am aratat ca o pot face, dar asta nu inseamna ca trebuie sa tac cand pe langa critica se ataca si autorul. right?
#473459 (raspuns la: #473456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
io s curios - de modigliani la: 21/08/2009 11:48:27
unde fu atacat autorul acestui text
da' foarte curios is
#473462 (raspuns la: #473459) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
voila - de batranutragator la: 21/08/2009 11:52:57
treaba asta trebuia facuta de editori care fie au fost prea bine platiti, caz in care nu si-au batut capul, fie-s incompetenti, situatie-n care mi-e mila de editura 'tritonic' care face-atatea compromisuri

cam acilisea!
#473463 (raspuns la: #473462) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
plus ca - de batranutragator la: 21/08/2009 11:58:25

chestia asta cu luatul la puricat al unui tecst nu se cheama critica.
critica vine dintr-o privire de ansamblu, si aia e pozitiva referitor la tecst. aci se amendeaza niste chichite, niste erori ce-i drept, dar scopul lor e sa arunci o alta lumina. de obicei reuseste. de acord si cu asta, insa cand vezi care e de fapt miza, care is parerile personale, atunci de fapt critica e doar un mijloc de a atinge altceva decat tecstul.

eu am incredere in mine, romanul se vinde f bine, critica e pozitiva, toata lumea care l-a citit si a gasit o modalitate de a ma contacta mi-a spus numa de bine, deci nu-mi fac griji cu maan. sunt convins ca daca va citi intreg romanul ii va placea si probabil ma va felicita. cum probabil o vei face si tu.


si asta in ciuda unor neajunsuri, perfect normale pt un debutant.
#473464 (raspuns la: #473462) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ha - de modigliani la: 21/08/2009 11:58:37
deci autorul textului sint de fapt, editorii

hai mai
ti a facut de fapt un serviciu maan si tu stii bine asta
cauta ti la viitorul roman alti editori, stii bine cit is de importanti

plus
ai o perceptie total defazata asupra conceptului 'atac la persoana'
in cazul asta au fost criticati editorii
nu atacati, retine asta, criticati
ori zice ca a i dovedi cuiva incompetneta este atac la persoana?
si inca destul de blind, zic eu
dar asta o sa vedem dupa ce mai postezi citeva fragmente din roman
sint convins ca i plin de greseli, imputabile lor
#473465 (raspuns la: #473463) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
se pare - de modigliani la: 21/08/2009 12:06:14
ca intelegem diferit conceptul asta, critica
privirea aia de ansamblu ti o poti face doar dupa ce purici bine ceva
un text, o poezie, o compunere, o pasare maiastra
altfel ramai exact unde ti s a spus ca 'furi' ochiul, la stil, care nu i chiar totul, in dinsul trebuie sa se mai afle una alta, o idee buna, o logica oarecare, constructii inspirate sau macar bune, etc

foarte posibil sa te felicitam si noi dupa ce iti citim tot romanul
cel putin in ceea ce ma priveste, asta o sa fac daca asta simt
la fel cum daca ceva scartaie si consider ca are vreun sens sa expun o parere in acea directie, asta voi face
deocamdata, cred din ce in ce mai mult, ca incepe sa fie inutil
esti prins prea mult de miraj
#473468 (raspuns la: #473464) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ok - de batranutragator la: 21/08/2009 12:07:06
let's dance! cum mai zice david bowie.

o sa mai postez un fragment, fara sa il corectez, sa vedem dreptatea.

da, nu contest ca maan imi face un serviciu, dar asa am simtit io ca ii rautacioasa si da in mine. pt ca sincer, chestia cu bine platiti se refera la mine... acum nu stiu, deja sunt aproape gata cu un al doilea roman, mai am si un volum de povestiri, as putea scoate si un vol de versuri... e cam aglomerat la mine. si da, alegerea editurii e f important. aveam acceptul a 3 edituri care vroiau sa ma publice gratuit, am ales tritonic fiindca bogdan e simpatic si era editura cea mai mare dintre ele.

ok, sa vad ce gasesc!
#473469 (raspuns la: #473465) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Leonard - de thebrightside la: 21/08/2009 12:07:47
Nu-i scrisa impecabil, intradevar, insa impecabil e doar Ariel. :))
Cred ca acea curgere de care amintesti tu salveaza textul de micile hibe.

Nu stiu si nici ca-mi pasa ce vor altii de la un text, dar eu una daca nu vad printre randuri transpiratia autorului si nu-i simt pulsul in text, n-am castigat aproape nimic citind.
Scrierile tale (inclusiv acesta), pe langa o viziune cinematografica (ca tot zicea cineva pe aici) au si acest IT pe care eu il caut si care ma atinge.

Am citit doar pe jumatate, ca ma omoara computerul. Control e pe lista urmatoarei achizitii de carti, o sa-l citesc asa cum se citeste o carte - cu degetele! :))
#473470 (raspuns la: #473434) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ah very important - de thebrightside la: 21/08/2009 12:16:26
faza cu sacul e bestiala!
dar daca n-ai trecut printr-o relatie disfunctionala si fucked up pana peste limite, n-ai cum sa rezonezi la ea...

mi-a amintit de-o faza pe care n-o pot povesti aici, din pacate - e prea intima.

#473472 (raspuns la: #473470) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de batranutragator la: 21/08/2009 12:23:13
multumesc. si da, eu pun tare accentul pe imagini, in graba cu care scriu se mai intampla sa mai imi scape una alta. dar pt asta, asa cum deja se discuta, exista edituri cu secretari de redactie, asta e jobul lor.

si cum sa nu, stiu inca de cand am iesit cu acest intr in piata, pe net, ca a placut tuturor chestia cu sacul.

si pt povestiri mai exista si alte tipuri de comunicare.
#473475 (raspuns la: #473472) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...