-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Insul din dosul oglinzii..


de AlexM la: 14/09/2004 19:44:00
modificat la: 15/09/2004 01:05:11
voteaza:
De multe ori imi vin cuvinte pe buze si mor acolo. Nu pentru ca ele nu mai au chef sa se nasca. Ele s-au nascut in momentul cand au tsashnit din mine. Ele mor pe drum, pe buzele mele, nu pentru ca nu ar avea puterea sa zboare ci pentru ca eu le omor. Da, din acest punct de vedere, sint un criminal. De ce omor aceste cuvinte? Pentru ca asa am fost educat. Deci sint un criminal educat, nu? Dar cine m-a educat asa? Societatea, shcoala, familia. Adica, shcoala, societatea familia sint subiecte care educa pentru a face din tine un criminal? Ei, daca e vorba numai de "crima" de a ucide cuvinte, aparent da, shcoala, societatea, familia au rolul de a forma un astfel de criminal. Poate nu o sa inseleaga stimatul cetitor ce vrea sa insemnea toata aceasta dulceatsa de capsuni. O sa trebuiasca sa spun in primul rând ca inainte de a scrie acest text, am simiti nevoia sa recitesc
articolul care este pe unul din linkurile acestui club, acel link cu "nu hraniti trolli". L-am recitit si dupa aceea, pentru cã simtseam nevoia acuta sa tsip, m-am decis sa scriu acest text.
Hai sa trecem la cazul concret. Pentru aceasta va rog sa cititi si indexul final: Cum omor eu deci cuvintele? Luam situatia in care cineva iti spune ceva cu care nu esti de acord si dupa un schimb de replici "civilizate" (1) apare un moment cand trebuie sa-i spui opinentului "Du-te". Dupa "du-te" se pune punct. Punct. Ca asa e civilizat. Dar chiar ai vrut sa pui punct aici? Nu, de fapt nu ai vrut sa pui punct. Ai vrut sa-i spui opinentului si unde sa se duca, sa nu se rataceasca omul sau sa mearga in cerc. Poate ai vrut sa-l trimeti în p.m (2) sau , folosind pe "la" poate ai vrut sa-l dai lu D(3) de pomanã.Presupunand ca opinentul o sa fie nedumerit si o
sa intrebe de ce sa se duca acolo , poti sa-i spui ca-l trimeti pentru ca nu-ti place frizura lui, deci il dai lu D sa-l pieptene.

(to be continued once ....)


1) civilizat= notiune pe care fiecare o interpreteaza dupa cum vrea mushchii lui in functie de context si interese
2) p.m= prescurtare in limba româna, interpretabila dupa natura si firea fiecaruia. Unele exemple ar fi : originea individului/ei, adica organul genital al mamei sale, un anumit loc anatomic al celui care spune fraza respectiva, s a m d
3) D= Dracul
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (25):


sau... - de korny la: 15/09/2004 11:42:29
...ai putea "foarte simplu" sa-i spui: t.d.d.g. c.t.t.s.m.m. (4)(adaptare dupa vorbele unor "mari clasici" in viata...baietii de cartier-m-am documentat):)
4)t.d.d.g. c.t.t.s.m.m.= taci dracului din gura ca te tai sa moara mama
it's just me
#22364 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex, - de dinisor la: 15/09/2004 20:01:24
iti amintesti ca la un moment dat am avut noi un dialog pe un alt subiect la cafenea si printre altele discutam despre filtru si fatada? ei bine, nu as numi ca esti un criminal ca omori unele cuvinte ce tasnesc din tine! as numi mai degraba asta "filtrarea lor". vezi tu... inteligenta si diplomatia pot fi considerate aceste filtre. gandul de a actiona in asemenea masura incat sa obtinem rezultatul dorit. gandul se exprima prin cuvinte. cuvintele trebuiesc alese cu grija. tu ai numit "a le ucide" pe cele cuvinte care tasnesc din tine dar te opresti a le pronunta. eu numesc asta diplomatie,interes personal daca vrei...
Cine te-a invatat sa "ucizi" cuvintele? Scoala, societatea, familia ti-au aratat posibilitatea de a o face. Ai ales insa singur sa iti insusesti acest invataturi. Caci pot scoala, societatea si familia sa-i arate lui Badita Vasile o mie si una de posibilitati de "ucidere" a cuvintelor (in conceptia mea - de diplomatie), caci el poate bine mersi sa refuze a-si insusi acestea si sa ramana Badita Vasile cel ce spune direct de la suflet, indiferent ca aceasta ar parea sau nu "civilizat".
_______________________________________________________
Viata este timpul ce ne-a fost daruit, de la prima pana la ultima clipa!
#22397 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM ne trage catre logica... - de DESTIN la: 17/09/2004 04:32:29
...logica in actiune ca rezultat al logicii in gandire.

Dupa ce am citit ce ai scris am simtit nevoia sa impart textul in doua,astfel:

"De multe ori imi vin cuvinte pe buze si mor acolo. Nu pentru ca ele nu mai au chef sa se nasca. Ele s-au nascut in momentul cand au tsashnit din mine. Ele mor pe drum, pe buzele mele, nu pentru ca nu ar avea puterea sa zboare ci pentru ca eu le omor. Da, din acest punct de vedere, sint un criminal. De ce omor aceste cuvinte? Pentru ca asa am fost educat. Deci sint un criminal educat, nu? Dar cine m-a educat asa? Societatea, shcoala, familia. Adica, shcoala, societatea familia sint subiecte care educa pentru a face din tine un criminal? Ei, daca e vorba numai de "crima" de a ucide cuvinte, aparent da, shcoala, societatea, familia au rolul de a forma un astfel de criminal."

In prima parte gasim logica de care aminteam...folosita cu mestesug ...

Insa viata nu este numai logica...

In continuare,nu am sa mai aduc text martor,explic ce eu am inteles...

Descrii o serie de "solutii"in a rezolva stari de "tensiune"...fireste folosite de individ "in dosul oglinzii..."poate nu esti singurul???

Cu bine,

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.

#22591 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai copii - de Belle la: 17/09/2004 15:35:23
in stanga titlului, pe lista cu sujete, scrie "text personal" nu "conferinta" ... pai avem voie sa comentam? ca io de asta tacui pana acum.
#22624 (raspuns la: #22591) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sis, - de dinisor la: 17/09/2004 16:51:54
daca autorul s-ar fi suparat ca am comentat, cred ca ne-ar fi "certat" pana acum... deocamdata e liniste din partea lui, si cum vorba aceea "si tacerea este un raspuns", eu zic ca putem sa spunem ce gandim. nu intotdeauna a-ti exprima gandurile poate defini un comentariu...
asa ca sis, eu cred ca e ok. mi-am asumat riscul, in orice caz :)
_______________________________________________________
Viata este timpul ce ne-a fost daruit, de la prima pana la ultima clipa!
#22641 (raspuns la: #22624) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
supararea - de AlexM la: 17/09/2004 18:34:43
este dar de alta natura. Autorul constata ca habar nu are cum sa urneasca o conferinta. O sa trebuiasca sa mai se uita pe "how to" un pic.

#22659 (raspuns la: #22641) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
e simplu alexule - de Belle la: 17/09/2004 18:43:50
te duci sus unde scrie

prima pagina | arhiva | texte publicate | ajutor | forum | rasnita de stiri | trimite/publica | nu hraniti troll-ii! | sondaje | retete culinare | cautare | topul mesajelor | date personale

dai click pe "trimite/publica" si-ti apare:

CREARE CONTINUT NOU
Alege tipul de continut:
text personal
Un text este un material destinat publicarii. Textele pot contine de exemplu materiale literare personale (poezie, eseu, traducere, etc.), stiri, citate, linkuri interesante, bancuri, opinii personale, articole, etc.. Fiecare text trebuie incadrat la categoria corespunzatoare. Redactia iti rezerva dreptul de a schimba categoria textului. Trebuie retinut ca textele sunt propuse de catre utilziatori. Redactorii sunt cei care decid daca acesta va fi publicat sau nu, intocmai ca in cazul unei publicatii tiparite. Textele cele mai interesante vor fi promovate de catre redactori pe prima pagina. Daca textul pe care doresti sa il publici are ca scop sa propuna o tema de discutie, publica-l mai degraba sub forma unei CONFERINTE (vezi mai jos).
conferinta
O conferinta este o conversatie virtuala, mesajele fiind grupate pe fire de discutie, permitand utilizatorilor sa discute despre un anumit subiect.
poll
A poll is a multiple-choice question which visitors can vote on.
reteta
Impartaseste celorlalti utlizatori retetele tale favorite.

unde text personal, conferinta, poll si reteta sunt subliniate si ingrosate ..alegi ce vrea muschi tai, dai click si te-apuci sa scrii.....
#22660 (raspuns la: #22659) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex! - de dinisor la: 17/09/2004 19:55:30
acum ca te lamurisi din explicatiile lui sis, ce faci...schimbi subiectul in conferinta sau ramane tot text publicat?! ca eu una oricum comentai pe neinvitate, ca nu ma uitai deloc la ce fel de "creatie" este. eu credeam ca tot ce publica omul pe cafenea este pentru ca ceilalti sa isi dea cu parerea.
_______________________________________________________
Viata este timpul ce ne-a fost daruit, de la prima pana la ultima clipa!
#22708 (raspuns la: #22660) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aprobare si multumire - de AlexM la: 17/09/2004 20:52:18
Belle zise:
"eu credeam ca tot ce publica omul pe cafenea este pentru ca ceilalti sa isi dea cu parerea"

Idem si aici.

Dinisor imi explica cum sa incropesc de o conferinta.
Multsumesc.
#22733 (raspuns la: #22708) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM - de dinisor la: 17/09/2004 21:03:36
iar ai incurcat borcanele! eu ti-am spus : "eu credeam ca tot ce publica omul pe cafenea este pentru ca ceilalti sa isi dea cu parerea"
iar Belle ti-a explicat cum sa incropesti o conferintza. Mai citeste odata, dragule, si ai sa-mi dai dreptate de data asta. Obiectiv vorbind!
_______________________________________________________
Viata este timpul ce ne-a fost daruit, de la prima pana la ultima clipa!
#22736 (raspuns la: #22733) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Borcanele - de AlexM la: 17/09/2004 21:09:02
Da, asa este, am incurcat borcanele. Deci, multsumesc la Belle de indicatii si Idem la parerea lui Dinisor cu crezutul.

P.S.
as putea sa repar greseala editand textul dar asta ar face comentariul tau inutil si nu ar repara decat de fatsada ceea ce intradevar gresii.. Ori aia ar fi spoiala, nu reparatie, nu?
#22738 (raspuns la: #22736) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex - de dinisor la: 17/09/2004 21:14:39
e putin important pentru mine daca va fi inutil comentariul meu sau nu. vrei sa spoiesti, sau repari.. alegerea iti apartine! vrei sa stergi comentariul in intregime- esti liber sa o faci! oricum, dragutz din partea ta sa ne multumesti.cu placere!
_______________________________________________________
Viata este timpul ce ne-a fost daruit, de la prima pana la ultima clipa!
#22741 (raspuns la: #22738) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Conferinta, text publicat, etc.... - de Paianjenul la: 18/09/2004 13:18:59
Ca-i laie, ca-i balaie... atita timp cit la sfirsitul unui text apare mentiunea add new comment, ce alta semnificatie poate sa aiba respectiva mentiune, decit... invitatie la comentarii?...
#22785 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"ce vrea sa insemnea toata aceasta dulceatsa de capsuniAlexM, - de Denysa la: 19/09/2004 14:54:26
A sti sa iti stapanesti "inertiile"si a iesii in "lume'cu EU-l este o calitate...te defineste.

BYE!
#22861 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
balaiule... - de AlexM la: 19/09/2004 19:08:38
... sa stii ca ai dreptate cand zici treaba cu "add new comment" . Atat timp cat poti comenta nu difera un text personal de o conferinta. Pana una alta poate spui si mie unde ai dat mesajul cu formatarile la text (bold, cursiv) ca parca pica bine sa stii sa le folosesti cand trebe.
#22870 (raspuns la: #22785) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM - de dinisor la: 19/09/2004 23:34:49
daca afli smecheria cu bold si cursiv, spune-o mai departe. ca suntem mai multi interesati in a putea sa ne subliniem unele cuvinte. nu de alta dar ar fi mai usor de inteles sensul lor!_______________________________________________________
Viata este timpul ce ne-a fost daruit, de la prima pana la ultima clipa!
#22875 (raspuns la: #22870) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
shmecheria... - de AlexM la: 20/09/2004 17:57:26
... sint curios daca a mers
Daca a mers, atunci tre sa stea strâmb
Daca stã strâmb, atunci trebe sa stea strâmb bine de tot

Si se pare ca URA !!!! AM BUNGHIT-O SI FARA HELP !!!

looooooooooooooooooool

Alex
#22904 (raspuns la: #22875) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alexoiule! - de dinisor la: 20/09/2004 19:20:30
cand erai tu mai mic si mai mic, nu te invata mamica ta sa imparti cu amicii tai? Pai ce fel de amici de net suntem noi daca tu bunghisi smecheria si acu' tii secretu' in secret :) ?_______________________________________________________
Viata este timpul ce ne-a fost daruit, de la prima pana la ultima clipa!
#22911 (raspuns la: #22904) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sis - de Belle la: 20/09/2004 19:22:40
unii e 'goishti si nu impart cu altii ... uite-aici la sor-ta neshte instructiuni

http://www.cafeneaua.com/node/view/1946#18270
#22912 (raspuns la: #22911) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amelia! - de dinisor la: 20/09/2004 19:24:07
sa traiesti! ma documentez. si cand m-oi dumirii sa vezi tu ce texte in figuri ma apuc sa scriu... care mai decare mai cursive si mai imboldite :) !!!_______________________________________________________
Viata este timpul ce ne-a fost daruit, de la prima pana la ultima clipa!
#22913 (raspuns la: #22912) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
you go girl! - de Belle la: 20/09/2004 19:26:54
ca eu una nu ma deranjez...

hai sa ne mutam pe-un sujet mai cu trancaneala ca ne ia alexu' de par minten
#22915 (raspuns la: #22913) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alexule :) - de dinisor la: 20/09/2004 19:37:03
Tu sa ne ierti si promitem ca in trei secunde ne mutam pe un subiect de trancaneala !

ha det godt så lenge !

_______________________________________________________
Viata este timpul ce ne-a fost daruit, de la prima pana la ultima clipa!
#22919 (raspuns la: #22915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bun asa.... - de AlexM la: 20/09/2004 19:43:10
....da cum sa va raspunda omul daca nu este online cand voi cereti? Felicitari ca o lamurirati. io m-am intrebat simplu faca mere codarea stil html si am dat o proba. si a mers. Da cine putea banui ca e asa de simplu?
#22923 (raspuns la: #22919) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Alexoiule! - de dinisor la: 20/09/2004 19:49:55
asa e cu muierile astea!!!! cand nu esti online, tipa dupa tine...si cand esti online se ratoiesc la tine! chiar nu te-ai prins pana acu?

anyway, nu mai disturbam subiectul cu trancaneala noastra. see you later!
_______________________________________________________
Viata este timpul ce ne-a fost daruit, de la prima pana la ultima clipa!
#22926 (raspuns la: #22923) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu inteleg - de anisia la: 14/10/2004 17:35:56
cine este insul din dosul oglinzii?


*****************************
Sa nu uitam de cei mai tristi ca noi!
#25077 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...