Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cine conduce lumea?


de Florin si atat la: 19/09/2004 11:27:00
modificat la: 20/09/2004 23:52:11
voteaza:
'Cine conduce lumea? Unde se iau deciziile care guverneaza vietile a miliarde de oameni? La prima vedere, raspunsul este simplu: sefii de stat si de guvern, care se intilnesc frecvent in reuniuni tinute sub egida unor institutii internationale: ONU, NATO, UE, OSCE etc. Foarte putina lume stie insa ca multi dintre inaltii demnitari ai planetei sint membri ai unor societati nu neaparat secrete, dar foarte secretoase, din care fac parte si reprezentanti ai elitei economico-financiare,....'

Extract din Evenimentul Zilei - 10.09.04

Cit de neincrezatori am fii ca societati secrete nu exista, totusi...exista ele oare?

Ce parere aveti?

http://www.expres.ro/externe/?news_id=166725&PHPSESSID=23d841000c09277abff083b6f17ced0c
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (153):


Cine conduce lumea? - de Paianjenul la: 21/09/2004 10:42:04
- E fapt incontestabil ca, in general, nivelul de trai al populatiei din tarile puternic industrializate, este superior nivelului de trai al populatiei din tarile mai putin, sau deloc industrializate. Dar cind zici industrie, automat zici materie prima, adica resurse naturale. In alte cuvinte, bunastarea materiala a unui popor depinde in mare masura de disponibilitatea acestor resurse naturale. Mai departe... cu cit industria unui stat este mai puternica (,) cu atit viteza de epuizare a resurselor sale naturale creste.

CE se intimpla deci cind aceste resurse naturale incep sa se imputineze, compromitind astfel industria tarii respective si implicit prosperitatea materiala a populatiei... (astazi cind nu mai e la "moda" sa ai colonii - vbv...)?...

Fireste, politicienii respectivei tari se uita peste "gard" in "ograda" vecinului, si daca "ocheste" "stuff"-ul de care au nevoie, pasul urmator e... cum sa puna mina pe el. Incearca prin comert. Daca nu "tine", incearca prin vre-o forma sau alta de manipulare/trisare. Daca nu "tine", incearca prin santaj - o forma fiind, in unele cazuri, sanctiunile economice. Daca nu "tine", gaseste pricina de gilceava cu vecinul... se duce, il omoara - pur si simplu - si ii ia "stuff"-ul.... Dar pentru ca asta nu prea se armonizeaza cu "valorile crestine occidentale".... si nu poate functiona la nesfirsit... ce-ar fi sa nascoceasca ei... o noua ordine mondiala... un "global village"... in care toti locuitorii planetei traiesc "claie peste gramada, toti in pace si buna intelegere"... neseparati de granite... cind nimeni nu mai stie cum il cheama... nici ce mai e al lui si ce nu mai e al lui... cind - vorba lui John Lennon in al sau "Imagine" - oamenii nu-si vor mai scoate ochii unii altora, pentru ca nu vor mai avea(!)... pentru ce... Si uite-asa, multinationalele - proprietati ale "reprezentantilor elitei economico-financiare" - se vor misca in voie... (necicalite de sindicatele muncitoresti ramase acasa...) nestinjenite de nesuferitele granite care "despart popoarele"... fara sa mai fie nevoie sa-si omoare vecinul ca sa-i ia "stuff"-ul din "ograda"... pentru ca "stuff"-ul va fi atunci al... tutulor...

Deocamdata insa, instaurarea Paradisului Global (geo-comunism?!...) este zadarnicita de "obstinenta" posedatilor de teroristi islamici... Dar pina la urma occidentul "CRESTIN" va triumfa... si - gratie stim noi cui... - toate problemele omenirii isi vor gasi definitiv solutia....
#22948 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Paianjenul - de carapiscum la: 21/09/2004 14:05:27
Ah, ai grait ca un om mare atingand mai toate punctele nevralgice. Dar stii ce se spune: "fiecare pasare pe limba ei piere". Poti sa ne zici acum cu limbuta ta mica de paianjen care sunt implicatiile acestor probleme moderne in viata social-religioasa? Adica in ce fel pot schimba sau macar influenta viata morala crestina? Asta pe de o parte. Pe de cealalta parte poate ne zici unde incepe si unde se sfarseste "interesul economic"- dincolo de bani si putere ce este? Mai exact: crezi ca exista persoane rau intentionate, rau voitoare anumit, care doresc moartea/destabilizarea crestinismului?
-----------------------------------------------------------------
So far, so good.
#22954 (raspuns la: #22948) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ipoteze - de Adrian Marchidann la: 21/09/2004 16:40:18
Articolul prezinta mai multe ipoteze despre o societate ale carei intalniri se tin cu usile inchise. Din pacate nimic concret.

Nu cred ca lipsa de dovezi pot sluji ca argument pentru ipoteza ca grupul Bilderberg ar conduce lumea si cu atat mai putin ca are scopuri malefice.
#22966 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"The chaos theory" conduce lu - de Horia D la: 21/09/2004 20:32:46
"The chaos theory" conduce lumea. Realitatea zilei de azi a fost prederminata de actiuni luate in trecut, si in acelasi timp, orice actiune luata de oricare dintre noi poate afecta viitorul mai mult sau mai putin indepartat.
Cred ca o intrebare mai la subiect este :"cine e omul cu cea mai mare putere in lume"
Parerea mea e ca este Alan Greenspan? Alte pareri?

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#22978 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt. Paianjenul - cine-i inclus in occidentul crestin? - de Simeon Dascalul la: 22/09/2004 11:05:55
Nu prea vad pentru noi un folos din neocruciade, teama mi-e ca suntem exclusi de la impartirea bucatelor si ca oricum va fi aceasta impartire nu va fi pe baza confesionala.
#23005 (raspuns la: #22948) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cel mai puternic om? - de Adrian Marchidann la: 22/09/2004 14:12:28
Depinde din ce punct de vedere; daca e al banilor, poate ca Alan Greenspan e mai puternic decat Mugurel al nostru, desi nu stiu cine il consiliaza si cat de bine. Dpdv al politicii internationale Sharon e mai puternic decat Bush. Dar nici Sharon nu face doar ce vrea el.

Puterea nu apartine intotdeauna celor care se bucura de luminile rampei. De exemplu, spionul israelian recent desconspirat avea puterea sa influenteze politica Pentagonului prin informatiile pe care le detinea si poate le manipula. Razboiul din Irak arata cat de influente sunt astfel de cartite.
#23022 (raspuns la: #22978) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. carapiscum - de Paianjenul la: 22/09/2004 14:20:57
"Mai exact: crezi ca exista persoane rau intentionate, rau voitoare anumit, care doresc moartea/destabilizarea crestinismului?"

- CRED. De cind exista religie pe planeta Pamint, a existat, exista si va exista intotdeauna orgoliu religios care va degenera in gelozie religioasa, bigotism religios si conflict religios in ultima instanta. Nu am negat niciodata faptul ca exista musulmani fanatici, gata sa omoare "infideli" din exces de zel pentru religia lor... nici lideri politico-religiosi (sau viceversa) musulmani care se pricep sa manipuleze sentimentele religioase (si nationale) ale unor asemenea specimene si sa le mobilizeze impotriva occidentului. Problema e ca CURVELE de politicieni occidentali fac exact acelasi lucru: manipuleaza acelasi extremism religios al musulmanilor in sensul ca ii provoaca sa atace, apoi, sub titlu de autoaparare alimenteaza conflictul pentruca se stiu in superioritate militara. Un exemplu concret: exista prea multe evidente ca atacul de la 11 septembrie 2001 a fost incurajat de Casa Alba, care avea nevoie cu disperare de un pretext ca sa atace Afganistanul si mai ales Irakul. Nimeni nu stie daca, in virtutea relatiei lor de vechi parteneri de business, nu a fost totul regizat de Bush impreuna cu Osama bin Laden, care in mod miraculos reuseste sa ramina "ascuns" (si activ totusi!)... Osama manipulind bigoti naivi care nici nu ar concepe posibilitatea unui asemenea joc. Indiferent insa daca Osama face sau nu jocul lui Bush... indiferent daca au existat sau nu arabi la bordul celor patru avioane implicate in amintitul atac, versiunea mea ramine - pina la proba contrarie - ca atacul a fost executat efectiv de catre americani... Si ca sa termin raspunsul la intrebarea ta: nu cred ca - din punctul de vedere al occidentului - actualul conflict al acestuia cu lumea araba are citusi de putin de a face cu apararea credintei crestine (covirsitoarea majoritate a occidentalilor fiind oricum crestini doar cu numele) decit in masura in care o asemenea impresie ar contribui la mascarea adevaratului motiv al conflictului: tendinta de hegemonie mondiala a SUA.
#23023 (raspuns la: #22954) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Evidente - de Adrian Marchidann la: 22/09/2004 15:30:42
"exista prea multe evidente ca atacul de la 11 septembrie 2001 a fost incurajat de Casa Alba"

Aici chiar ca ai sarit peste sa. Care sunt aceste evidente?
#23029 (raspuns la: #23023) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru Andrei - de Horia D la: 22/09/2004 15:43:38
Cand Greenspan vorbeste, intreaga economie mondiala asculta. El este singurul care poate sa bankrupt natiuni doar cu vorba.
Si daca te uiti la istoria omenirii, toate razboaiele duse pana acum au avut ca origine (direct sau indirect), un motiv economic.
Vrem, nu vrem, economia conduce viata noastra de zi cu zi, iar banul (ochiul dracilui) e la baza oricarei economii.

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#23031 (raspuns la: #23029) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt Paianjen - de Horia D la: 22/09/2004 15:44:58
"exista prea multe evidente ca atacul de la 11 septembrie 2001 a fost incurajat de Casa Alba"

BATZI CAMPII

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#23033 (raspuns la: #23023) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Indraznesc sa intervin si sa - de (anonim) la: 22/09/2004 15:45:24
Indraznesc sa intervin si sa recomand documentarul Fahrenheit 9/11. Poate nu sant evidente, dar sant niste coincidente care lasa mult de gandit. Din pacate, nu stiu daca filmul a aparut deja si la noi.
#23034 (raspuns la: #23029) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
"exista prea multe evidente c - de Horia D la: 22/09/2004 15:49:46
"exista prea multe evidente ca atacul de la 11 septembrie 2001 a fost incurajat de Casa Alba"

Singurul mod in care atacul din 9/11 a fost incurajat de Casa Alba a fost faptul ca tembelli de towell heads responsabili pentru atac nu au fost exterminati dupa atacurile aupra ambasadelor americane din africa (mid 90s), dupa primul Twins Towers atac, dupa atacul asupra distrugatorului Cole in Yemen.. Sau tu nu-ti aduci aminte despre aceste atacuri?

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#23036 (raspuns la: #23023) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Adrian Marchidann - de Paianjenul la: 22/09/2004 15:54:25
"Nu cred ca lipsa de dovezi pot sluji ca argument pentru ipoteza ca grupul Bilderberg ar conduce lumea si cu atat mai putin ca are scopuri malefice."

- a. Identitatea unui asemenea grup este irelevanta pina la urma. Ceea ce conteaza e daca presupusul grup (elita) exista de fapt, sau nu... dar logica ne obliga sa admitem ca asa ceva exista. Oriunde apare un grup de doi sau mai multi indivizi, nevoia de actiune dictata de circumstante impune ca unul sa ia initiativa de lider, si acest principiu este valabil la orice nivel: cuplu, familie, comunitate, societate... zi-i cum vrei... si cu rare exceptii, liderul va avea cel mai adesea tendinta sa-si asigure ce e mai bun din ce e mai bun (partea leului). Si... de cind e lumea si pamintul intotdeauna a existat competitie intre indivizi pentru pozitia de lider (cu toate favorurile pe care le presupune respectiva pozitie)... si, oriunde apar doi sau mai multi lideri avem deja de a face, mai mult sau mai putin, cu o... elita?...

- b. Referitor la caracterul malefic (?) al agendei "elitei": desi imperfecta, datorita imperfectiunii naturii umane insesi, istoria a demonstrat ca democratia este forma cea mai acceptabila de orinduire sociala, iar regula de aur a unei democratii autentice este tocmai prezenta unei, opozitii vigilente si viguroase, care sa traga de "mineca" partida care guverneaza, atunci cind aceasta din urma are tendinta s-o ia "razna" (asta tot din cauza ca natura umana nu este imuna la coruptie). Cu cit opozitia este mai anemica (sau inexistenta), cu atit mai probabil ca "elita" sa fie mai expusa la fenomenul coruptiei. Acesta e un alt principiu care se aplica la toate nivelele: grup, familie, comunitate, societate... zi-i cum vrei... Si-acum intrebarea mea:

cum, pina una alta, guvernul american (ii stim noi cine sint...) ne-a dat de mult a intelege ca actualele probleme cu care se confrunta omenirea impun - din considerent "practice" - centralizarea autoritatii in mina unui guvern mondial...

si ca

nu vede pe nimeni in afara de el mai competent pentru pozitia de lider mondial...

in eventualitatea ca la un moment dat acesta ar ocupa pozitia respectiva, din cine ar fi constituita opozitia care sa-i detecteze si sa anihileze eventualele tendinte... malefice?... Din partidul comunist chinez... sau nord-coreean?...
#23037 (raspuns la: #22966) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Incurajare - de Adrian Marchidann la: 22/09/2004 16:15:12
Faptul ca nu i-a prins pe cei responsabili pentru terorism nu inseamna ca Casa Alba a incurajat 9/11.

Este ca si cum am spune ca politia incurajeaza criminalitatea pentru ca nu prinde toti hotii.
#23040 (raspuns la: #23036) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Adrian Marchidann si Horia D - de Paianjenul la: 22/09/2004 16:16:35
- Va invit sa le studiati pe toate: http://www.veritas.20m.com/... si eventual link-urile recomandate...

Desi nici eu nu le iau pe toate in serios, NU ma intereseaza comentariile/opiniile dv. in cazul in care nu veti avea rabdarea sa le parcurgeti pe toate si sa le analizati cu onestitate si spirit obiectiv!

#23041 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Principii generale - de Adrian Marchidann la: 22/09/2004 16:20:44
Ceea ce ai enuntat sutn niste principii generale cu care sunt de acord.

Cred insa ca a numi grupul X sau Y responsabil de o anumita conduita cu efecte negative fara a prezenta niste dovezi (facts cum ziceti voi) nu opinii personale este lipsa de profesionalitate.

De ce este relevanta identitatea acestui grup? Pentru ca nu poti lupta pentru democratie sau orice altceva daca nu stii cu cine lupti.
#23042 (raspuns la: #23037) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Site - de Adrian Marchidann la: 22/09/2004 16:37:54
Tipul pune intrebari legitime. Din pacate multe dintre ele sugereaza anumite raspunsuri dar ignora alternativele.

Imi place sa fiu concis. La intrebarea de ce turnurile s-au prabusit vertical ca si cand ar fi fost o demolare controlata raspunsul este banal: nu pentru ca a fost o demolare controlata ci pentru ca etajele superioare erau prea grele pentru grinzile de otel muiate de incendiu. Cum incendiul a cuprins cateva etaje pe toata suprafata de sectiune, majoritatea grinzilor s-au muiat si au cedat in acelasi timp.

Acest mod ingust, abordare a problemei de catre autor, doar din unghiul care ii sustine teoria face ca citirea intregului site sa fie un chin. Reiese clar ca individul nu doreste aflarea adevarului cat raspandirea "adevarului" sau.

Seamana cu controversa despre aselenizarea de catre americani in 1969.
#23043 (raspuns la: #23041) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prabusire - de (anonim) la: 22/09/2004 22:30:31
"Cum incendiul a cuprins cateva etaje pe toata suprafata de sectiune, majoritatea grinzilor s-au muiat si au cedat in acelasi timp."
Trebuiau sa fie etajele inferioare ca sa se prabuseasca pe verticala.
Ori kerosenul scurs din avion nu putea ajunge mai jos de nivelul 60-70.
Parol, am lucrat multi ani cu asa ceva si stiu ce vorbesc.
Am uitat sa ma loghinez, dar ma semnez,
komi
#23088 (raspuns la: #23043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Pt. Adrian Marchidann - de Paianjenul la: 23/09/2004 09:49:33
"Acest mod ingust, abordare a problemei de catre autor, doar din unghiul care ii sustine teoria face ca citirea intregului site sa fie un chin."

- "NU ma intereseaza comentariile/opiniile dv. in cazul in care nu veti avea rabdarea sa le parcurgeti pe toate si sa le analizati cu onestitate si spirit obiectiv!"...

#23132 (raspuns la: #23043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ALTERMEDIA - de Paianjenul la: 23/09/2004 10:12:35
Pentru cei care au curajul sa consulte si alte surse de informatii decit FOX.news:


http://www.911truth.org/

http://emperors-clothes.com/indict/911page.htm

http://www.wanttoknow.info/911timeline2pg
#23135 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Alte surse care bat campii? M - de Horia D la: 23/09/2004 16:04:08
Alte surse care bat campii? Mai intotdeauna realitatea este foarte simpla, dar asta nu inseamna ca vom duce lipsa de "conspiracy theories".
Vrei sa-ti dau exemple de alte "conspiracy theories"? am o lista lunga.

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#23159 (raspuns la: #23135) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
totusi viata.... - de cosmacpan la: 23/09/2004 18:54:56
« Cine conduce lumea? Unde se iau deciziile care guverneaza vietile a miliarde de oameni? »
Cu nepretuitul dar al nesimtirii care se ascunde sub masca bonomiei as vrea sa intreb : este mai important sa stim « cine conduce lumea ? » sau « cum este condusa lumea ?» pentru ingustimea plajei unde se balaceste IQ-ul meu recunosc ca nu mi-a fost de nici un ajutor faptul ca am stiut cine conduce Romania in ultimii 30 de ani traiti constient, cine conducea fiecare stat din Europa sau care au fost presedintii USA. Care au fost liderii sovietici si acum rusi dar toate astea nu ma incalzesc cu nimic. Se pot face alegeri planetare ca sa-mi aleg reprezentantul ? Se poate face opinie separata privind societatea in care vreau sa traiesc ? Daca vorbesc mult si fara rost ma asculta cineva ? Va avea ziarul vanzare mai mica daca eu marturisesc ca nu stiu/stiu daca Ceausescu a fost sef de loja Masonica sau nu ? David, pe campul de lupta spune « Goliat este atat de mare incat nu am cum sa ratez » si l-a lovit. Dar ce te faci cand nici macar nu sti daca ai un inamic sau mai multi, si ce te faci cand din nestinta dai dimensiuni sporite sau chiar de « Dumnezei » acelor ce « din umbra » conduc lumea ? Cine poate trasa o linie despartitoare intre manipulare si motivare, cine se poate opune mesajelor subliminale ? cine se poate opune chimizarii excesive si otravirii ? cine stie ce respiram, ce bem, ce mancam ? cine ne poate arata unde este adevarul ? Si de ce ar face-o ? Cine poate controla industria farmaceutica si unde este limita dintre : drog/anabolizant/medicament ? cine controleaza practicile voo-doo, cine pazeste samanii, magii si oficiantii sa-i depisteze pe cei albi si pe cei negri ? Cine altcineva decat Dumnezeul meu ma poate apara de tot ce inseamna agresiune exterioara ? O vorba spune ca « cineva te vrea ingenunchiat si acela nu este Dumnezeu ». Raman la credinta ca numai inauntrul meu pot gasi oaza de liniste plina de raspunsuri la intrebarile puse si nepuse. Incerc sa fac un bine, Dar stiu ca este greu, Gasesc sprijin in mine, Cu mine-i Dumnezeu. Mi-e frica si mi-e teama, durerea o cunosc, Dar fara toate acestea, Mai are viata rost ?

#23184 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Stiu eu sigur! ;-)) - de rational rose la: 24/09/2004 20:18:20

Mi se pare interesant de urmarit, citind comentariile de aici, ce siguri sunt unii pe ei ("bati campii", sau chestii de genul: aia este asa, si nu asa). De unde o veni siguranta asta? Din ce am vazut la televizor sau in ziare?

Media asta mi se pare o sursa de intoxicare, in cea mai mare parte. Un adevarat cal troian in casele noastre. Pana n-am luat o pauza mai mare nu mi-am dat seama de asta. Ni se transmit idei si concepte care ajungem sa ni le insusim. TV-ul e adus si ca argument in discutii: cum sa nu fie omul pe luna? Am vazut eu la televizor! ;-)


Pe de alta parte, se pare ca fiecare credem ce vrem si ne place sa credem, e greu sa fii obiectiv si atunci cand ai informatii corecte, dar cand nu prea ai...


#23307 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cine conduce lumea - de (anonim) la: 25/09/2004 02:08:34
Cred ca, cel putin o societate secreta exista -Francmassoneria. Dar presupun ca exista si altele, deoarece exista multi oameni cu patima secretelor. Ceea ce nu stiu, este in ce masura conduc ele lumea. S-ar putea sa aiba o mare influenta, depinde de contingentul lor.
#23331 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Pt. Horia D - de Paianjenul la: 25/09/2004 06:12:26
"Alte surse care bat campii?"

- Poate ca bat... poate ca nu bat cimpii.

Click-ind pe o adresa de web, aruncind in fuga o privire peste titluri, apoi revenind in cafenea sa ne spui ca sint doar teorii conspirationiste, nu este - cu siguranta - un mod de a te informa, pentru a trage o concluzie corecta.


"Mai intotdeauna realitatea este foarte simpla, dar asta nu inseamna ca vom duce lipsa de "conspiracy theories".

- Tocmai ca "realitatea NU este intotdeauna simpla"... si tocmai de aceea se nasc teoriile despre conspiratii. Unele dintre aceste teorii vor ramine doar teorii... altele vor fi confirmate de TIMP, trecind din categoria "presupuneri" in categoria "fapte implinite". Personal insist ca e util sa fii informat, indiferent cit de chestionabila este o sursa de informatii. Cei care ne guverneaza nu sint sfinti, ci fiinte umane susceptibile de coruptie, iar media este un instrument excelent de manipulare si dezinformare a maselor de catre cei care detin acest monopol, atunci cind interesul lor o cere. Ceea ce poate sa apara AZI doar ca o teorie despre o conspiratie, ar putea sa apara MIINE ca o "profetie" regretabil si ireversibil implinita. Vrei exemple concrete din istorie?...


"Vrei sa-ti dau exemple de alte 'conspiracy theories'? am o lista lunga."

- De ce te-ai deranja s-o faci, din moment ce nici tu insuti nu ai cum sa stii care din aceste "conspiracy theories" vor fi confirmate sau infirmate ca atare de catre viitor?!...
#23336 (raspuns la: #23159) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. rational rose - de Paianjenul la: 25/09/2004 06:52:28
"Mi se pare interesant de urmarit, citind comentariile de aici, ce siguri sunt unii pe ei ("bati campii", sau chestii de genul: aia este asa, si nu asa). De unde o veni siguranta asta? Din ce am vazut la televizor sau in ziare?"

- Poate cel mai adesea din ce am auzit/auzim de la altii

despre care noi avem impresia ca ar fi mai informati decit noi...

sau

pe a caror opinie avem impresia ca se poate conta mai mult decit pe a noastra insane...


"Media asta mi se pare o sursa de intoxicare, in cea mai mare parte. Un adevarat cal troian in casele noastre. Pana n-am luat o pauza mai mare nu mi-am dat seama de asta. Ni se transmit idei si concepte care ajungem sa ni le insusim. TV-ul e adus si ca argument in discutii: cum sa nu fie omul pe luna? Am vazut eu la televizor! ;-)"

- O buna bucata de vreme si eu obisnuiam sa consider media oficiala ca pe un fel de "sfinta scriptura" a carei credibilitate nu m-as fi incumetat s-o pun la indoiala. Cind intr-o buna zi am facut-o totusi... m-am simtit umilit de naivitatea mea de pina atunci...


"Pe de alta parte, se pare ca fiecare credem ce vrem si ne place sa credem, e greu sa fii obiectiv si atunci cand ai informatii corecte, dar cand nu prea ai..."

- Absolut CORECT. Cind ne exprimam parerile cu privire la un subiect sau altul, putem sa spunem CE credm noi, si CARE sint motivele pentru care credem noi asa si nu altfel. Ramine apoi la latitudinea celor carora le impartasim parerile noastre, sa fie de acord cu ele sau nu. Si "latitudinea" lor depinde evident de cantitatea si calitatea informatiilor de care dispun (legate de subiectul respectiv), de capacitatea lor de a intelege realitatea, si nu in ultimul rind de onestitatea cu care abordeaza respectivul subiect... OBIECTIVITATEA este o virtute pe care cei care nu o inteleg, nici nu o apreciaza, nici nu o cultiva.
#23337 (raspuns la: #23307) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Paianjenule - de (anonim) la: 25/09/2004 09:31:13
In care supermarket l-ai vazut ultima data pe ELVIS ? A fost prin 1977 numai o conspiratie, el traieste cu adevarat... undeva prin AUSTRALIA.

salutari,
sixpack
#23344 (raspuns la: #23337) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Pt. sixpack - de Paianjenul la: 26/09/2004 02:18:54
"In care supermarket l-ai vazut ultima data pe ELVIS ? A fost prin 1977 numai o conspiratie, el traieste cu adevarat... undeva prin AUSTRALIA."

- Ai vrut sa spui ceva, sixpack?(!)...
#23399 (raspuns la: #23344) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cine conduce lumea- raspuns - de (anonim) la: 26/09/2004 14:52:44
Probabil ca in urmatorii ... ani nu se stie cati si cum lumea va merge in acelasi stil ,adica de a fura "stuff"-ul vecinului si eventual de a spune ca nu, nu e el cel care a furat ci vecinul e cel care a furat de la el. Si mai ales daca acesta lume se cheama Romania cu siguranta ca acest sistem va continua sa functioneze in liniste si pace. Daca asta se poate numi "liniste si pace".Ipocrizia e destul de mare atat in Romania cat si in statele foarte dezvoltate si aparent civilizate,vezi cazul Bistroe.Ucraina este o tara mult prea puternica dpdv militar si aparent nimeni nu realizeaza acest lucru,dar americanii o stiu mult prea bine si oricat de mult am sta noi linistiti la umbra asa zisei umbrele Nato,aceasta siguranta incepe sa dispara cand vezi ca totusi desi ti se deschide o usa a protectiei aceasta scirtaie cand e vorba de liniste planetara.Interesele Americii pentru a nu intra in conflict militar cu o tara mult prea costisitoare militar pentru ea si pentru ordinea planetara este mult prea mare.Asa ca ''ce va venit si voua romanilor sa va treziti suparati de un biet canal,doar nu o sa incepem acum un conflict armat cu un colos nuclear? Cine stie, doar daca eventual mai gasim ceva zacaminte pe la voi prin delta poate ca o sa ridicam putin glasul.Nu bine ati intrat in Nato si vreti acum si dispute,v-ati gasit si voi cu cine? Stati linistiti in banca voastra ca nu e momentul acum sa va burzuluiti la altii pentru un petic de pamant,doar pentru ca sunteti in Nato.Nato e pentru interesele noastre nu ale voastre".
#23424 (raspuns la: #22948) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Pt Paianjenul - de Adrian Marchidann la: 27/09/2004 16:24:21
"NU ma intereseaza comentariile/opiniile dv. in cazul in care nu veti avea rabdarea sa le parcurgeti pe toate si sa le analizati cu onestitate si spirit obiectiv!"...

Intr-adevar, nu am avut rabdare sa citesc site-ul pana la capat. Stiu ca guvernul american ascunde adevarul. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa citesc pana la capat orice bazaconie.

Site-ul pe care il citezi nu este mai bun decat Fox pentru ca nu doreste aflarea adevarului, ci impunerea unei teorii fara argumente beton.
#23477 (raspuns la: #23132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Incercand sa -mi expun si eu - de gabriel.serbescu la: 27/09/2004 19:48:32
Incercand sa -mi expun si eu o parere, am realizat ca iasa un eseu.
Cu tot respectul pentru initiativa lui Florin, l-am publicat ca atare. Nu am in vedere crearea unei noi conferinte ci doar expunerea unui minireferat anex. Eseul se numeste chiar asa: ¨Cine conduce lumea¨ parafrazandu-l astfel pe Florin. Probabil ca acum se afla in stadiu de publicare.
Multe salutari
#23500 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Adrian Marchidann - de Paianjenul la: 29/09/2004 09:47:59
"Stiu ca guvernul american ascunde adevarul"

- Daca stii si DE CE ascunde adevarul... poate ne spui si noua... (?)...
#23644 (raspuns la: #23477) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Adevarul - de Adrian Marchidann la: 29/09/2004 15:41:50
Este evident doar pentru cei ce au trait in SUA o vreme. Din pacate nu se poate discuta pe acest site.
#23674 (raspuns la: #23644) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Te rog lamureste-ma. Traiesc - de Horia D la: 29/09/2004 15:56:47
Te rog lamureste-ma. Traiesc aici de multa vreme, si inca nu mi-am dat seama ca guvernul de aici ascunde adevarul. Ce adevar? Faptul ca te-ai perindat pe aici nu inseamna ca ai ajuns sa intelegi aceasta societate.


The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#23681 (raspuns la: #23674) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daca traiesti - de Adrian Marchidann la: 29/09/2004 18:14:41
in State, sigur ai auzit de PBS. Cat din ceea ce gasesti in link-ul de mai jos auzi in speech-urile lui Bush?

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/binladen/

Dar despre WMD in Irak ce se mai aude?
#23700 (raspuns la: #23681) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
PBS, ca si NPR, si mai nou CB - de Horia D la: 29/09/2004 21:05:11
PBS, ca si NPR sunt parte din aparatul de propaganda al democratilor (mai bine zis al laturii liberale a partidului democrat... Ai auzit de Zell Miller, senator democrat din Georgia? - vezi ce spune)

Cat despre WMD, hai sa-ti dau niste citate din discursurile lui Kerry:

"We urge you, after consulting with Congress, and consistent with the U.S. Constitution and laws, to take necessary actions (including, if
appropriate, air and missile strikes on suspect Iraqi sites) to respond
effectively to the threat posed by Iraq's refusal to end its weapons
of mass destruction programs." Letter to President Clinton, signed by Sens. Carl Levin (D-MI), Tom Daschle (D-SD), John Kerry( D - MA), and others Oct. 9,1998.

"I will be voting to give the President of the United States the authority to use force if necessary to disarm Saddam Hussein because I believe that a deadly arsenal of weapons of mass destruction in his hands is a real and grave threat to our security." - Sen. John F. Kerry (D, MA), Oct. 9,2002

"Without question, we need to disarm Saddam Hussein. He is a brutal,murderous dictator, leading an oppressive regime ... He presents a
particularly grievous threat because he is so consistently prone to miscalculation ... And now he is miscalculating America's response to his continued deceit and his consistent grasp for weapons of mass destruction . So the threat of Saddam Hussein with weapons of mass destruction is real" - Sen. John F. Kerry (D, MA), Jan. 23. 2003


Oh, the wonder of it all, now that Bush has done just what Kerry said should be done, he changes his stand.

Kerry's slogan "I am for everything, I am against everything, that leaves no room for argument!"


The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#23737 (raspuns la: #23700) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Horia D - de Paianjenul la: 30/09/2004 08:47:47
Ok, Horia D... inainte de invadarea Iraq-ului singurul motiv invocat de guvernul american pentru aceasta incursiune militara a fost dezarmarea lui Saddam de presupusele WMD. Nu s-a pomenit nimic de "liberarea" poporului irakian si de instaurarea democratiei de tip american in aceasta tara. Ori asa stind lucrurile, DE CE nu a fost oprit acest razboi IMEDIAT ce a fost clar ca WMD nu exista?... guvernul american cerindu-si public scuze pentru eroare... platind inapoi lui Saddam despagubiri de razboi?!...
#23771 (raspuns la: #23737) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
PBS si NPR - de Adrian Marchidann la: 30/09/2004 14:21:48
Horia,

Nu te ambala asa. Si eu am tinut cu Bush cand a candidat la presedentie. Mi-am schimbat parerea despre el cand mi-am dat seama ca e cam troglodit, dar asta e o alta discutie.

Nici PBS si nici NPR nu sunt democrate, iar cele prezentate in link-ul acela nu au nici o legatura cu democratii. Nici Kerry nu o sa spuna adevarul, fii linistit. Jumatatile de adevar sunt intotdeauna mai rentabile. Nici el nu are interesul sa piarda suportul vreunui sponsor.

PBS si NPR ii supara pe toti pentru ca nu prezinta stirile trunchiate, doar din punctul de vedere al unora sau al altora.
#23790 (raspuns la: #23737) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
WMD - de Adrian Marchidann la: 30/09/2004 14:35:53
De fapt Blair a spus ca singurul motiv a fost dezarmarea. Bush a scaldat-o si a zis ceva si de Saddam.

Lasand la o parte subtilitatile, se stia de mult ca Saddam nu are WMD de la sotul fiicei lui Saddam care a defectat si care a declarat catre CIA ca Saddam a scapat de arme. Dupa intoarcerea sa in Irak, generalul a fost executat pentru tradare.

In afara de asta, la reuniunea NATO dinaintea invaziei, ministrul de externe al Germaniei JF a zbierat exasperat ca el nu poate cere germanilor sa intre in razboi "cand nu este nimic acolo".

Rumsfeld in loc sa intrebe: "Cum adica nu e nimic acolo, poate voi stiti ceva ce noi nu stim?", a strans nemultumit din buzele lui subtiri si a mers mai departe.
#23794 (raspuns la: #23771) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrebare pentru cei destepti - de LMC la: 30/09/2004 18:40:02
Cine ar fi crezut vreodata ca niste avioane ar fi putut deveni "Weapons of Mass Destruction"? In miinile unui nebun, ca Sadam, care devenise atit de puternic ca nici o tara din jurul lui nu croncanea, nu credeti ca orice "weapon" ar fi putut deveni "of Mass Destruction". Si daca sinteti asa de "lovy dovy" cu Sadam Hussein, de ce ma rog nu v-ati dus sa-i vizitati tara cit timp a fost in control? Sau nu cumva ati auzit ca prin Bagdad exista doi Mini Sadam care se ocupa cu trasul la tinta in oameni dupa strada, si care orice femeie care le placea deveneau posesia lor? Nu va faceti grija ca incetul cu incetul se descopera WMD's ca doar sau gasit documentele care dovedesc progresul lor. Sau sursele voastre nu v-au spus despre asta? Yeah, Sadam Hussein eroul vostru, dintr-o data il vedeti ca pe un martir, dar ati uitat cum si-a omorit sute de mii de oameni, barbati, femei, copii, nu a contat ce, si i-a ingropat pe toti ca pe niste gunoaie. Ehe, si stati sa va mai spun una buna. Cica Sadam Hussein l-au gasit soldatii nostrii intr-o vagauna in pamint. Oare de ce ma rog n-a fugit el pina-n poalele lui Arafat sau Kofi sa-si caute adapost? Eh, nu mai spuneti nimic baietasi? Eu zic sa incheiati subiectul ca va pierdeti timpul degeaba, nu veti schimba lumea, si nici pe cei in control.
#23808 (raspuns la: #23794) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrebare pentru cei destepti - de Adrian Marchidann la: 30/09/2004 19:26:16
"Yeah, Sadam Hussein eroul vostru, dintr-o data il vedeti ca pe un martir"

Nu stiu de unde ai scos asta. Poate ca ar trebui sa citesti mai putin printre randuri si mai mult ceea ce am scris cu adevarat. Minciunile despre WMD nu mai sunt crezute de nimeni, nici macar de Bush.

Cand Saddam gaza sate intregi si ii executa oameni in masa, era prietenul lui Rumsfeld si Reagan. Deh, exista oameni pentru care scopul scuza mijloacele.

Altii cred insa ca oricat ai spala rufele cu apa murdara nu o sa iasa curate. E bine ca Saddam nu mai e in control, dar rezultatul miroase la fel de urat. Daca nu mai rau.
#23819 (raspuns la: #23808) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt. Adrian Marchidan - de mya la: 30/09/2004 21:01:42
Iti bazezi demonstratia pe neadevaruri, probabil in necunostinta de cauza.

Ginerele lui Saddam a fugit din Irak si a demascat programul nuclear al lui Saddam. Acest program era total necunoscut atat americanilor cat si ONU. (Ca fapt divers destul de interesant, americanii au banuit tot timpul ceva necurat, dar au fost considerati de catre ONU ca fiind absolut paranoici). Grupul de inspectori ONU care distrusese foarte mult din armamentul conventional al Irakului dupa primul razboi din Golf era pe picior de plecare, fiind convinsi ca Irakul e practic dezarmat. Dezvaluirile ginerelui in cauza au fost absolut socante pentru ONU si au fost decisive pentru distrugerea programului nuclear (de catre inspectori). Singurul lucru unde ai dreptate e ca prostul de ginere s-a lasat pacalit si s-a intors in Irak, unde a fost omorat de catre tata socru, ca sa zic asa...

Fischer nu a obiectat la planul de razboi pentru ca "nu ar fi nimic acolo", dupa cum ai spus tu. El a spus intr-adevar ca nu poate cere germanilor participarea la razboi dar nu din motivul dat de tine ("ca nu ar fi nimic acolo") ci pur si simplu fiindca nu a considerat ca fiind grave incalcarile rezolutiilor de catre Saddam.

Intr-adevar Saddam a fost prieten al Sua in anii ´80. In momentul in care a luat-o absolut razna (a gazat oameni dupa care a invadat Kuweitul) Sua a incetat orice prietenie. In schimb, europenii au continuat prietenia cu Saddam si dupa evenimentele astea. Firmele franceze, germane si ruse au fost cele care au continuat colaborarea si comertul cu Saddam si in timpul embargoului ONU. Asta e motivul pentru care cele trei tari mai sus amintite, au fost brusc lovite de "pacifism" acum doi ani.

E clar, nimeni nu are mainile curate dar Sua a avut curajul sa intoarca foaia cu Saddam. Europenii si-au vazut in continuare de interese si cand s-a ingrosat gluma au fost precum hotul care striga primul "Prindeti hotul!". Repet, nimeni nu are mainile curate, dar pozitia europenilor in relatiile cu Saddam a fost mult mai rusinoasa decat de cea a americanilor.
#23829 (raspuns la: #23794) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Nu s-a pomenit nimic de"liberarea"poporului irakian"Paianjenul - de DRACULA-i la: 30/09/2004 22:31:34
"DE CE nu a fost oprit acest razboi IMEDIAT ce a fost clar ca WMD nu exista?... guvernul american cerindu-si public scuze pentru eroare... platind inapoi lui Saddam despagubiri de razboi?!..."

Paianjenul, tu nu poti sa iti ceri scuze aici pe forum cand vorbesti fara a gandi...si mai vii cu asemenea idei!!!

Tu stii ce inseamna a fi dictator(Sadam)?

Stii sa definesti un criminal(Sadam)?

De iti este idol de cate ori ai fost in IraK cand el(Sadam) se afla ca dictator?

Merita tras in teapa si el(Sadam) si admiratorii lui.

TRASUL IN TEAPA
Lasii
Ironici
Negativistii
Gelosii
Avarii
Impostorii
#23834 (raspuns la: #23771) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. mya - de Paianjenul la: 01/10/2004 07:53:27
Ok, mya... inainte de invadarea Iraq-ului singurul motiv invocat de guvernul american pentru aceasta incursiune militara a fost dezarmarea lui Saddam de presupusele WMD. Nu s-a pomenit nimic de "liberarea" poporului irakian si de instaurarea democratiei de tip american in aceasta tara. Ori asa stind lucrurile, DE CE nu a fost oprit acest razboi IMEDIAT ce a fost clar ca WMD nu exista?... guvernul american cerindu-si public scuze pentru eroare... platind inapoi lui Saddam despagubiri de razboi?!...
#23853 (raspuns la: #23829) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru cei destepti, Adrian, Iraq vs Iran - de ampop la: 01/10/2004 08:18:13
"Cand Saddam gaza sate intregi si ii executa oameni in masa, era prietenul lui Rumsfeld si Reagan. Deh, exista oameni pentru care scopul scuza mijloacele'.
Stii bine brother Adrian ca politica acestei lumi nu este doar alb si negru si de multe ori suntem nevoiti sa alegem intre nuante de gri...la fel si in Romania trebuie sa alegem intre "emanatii" aceleiasi securitati si aceluiasi partid comunist, unii mai liberali si altii mai mafioti. De aceea fara o analiza completa a informatiilor si o optimizare a masurilor necesare, este deosebit de dificil a te pronunta. Chestia asta o fac profesionistii informatiilor. Sprijinirea intr-un moment dat a lui Sadam sau a mujahedinilor impotriva URSS sunt alegeri momentane ale unor nuante de gri mai deschis. Oare ce s-ar fi intamplat daca mujahedinii nu ar fi fost inarmati impotriva tancurilor rusesti de atunci. Rusia lui Brejnev, Andropov & co si-ar fi exportat nestingherita "revolutia comunista" si cine stie care ar fi fost situatia prezenta. Poate cantam cu totii internationala sub steagul rosu al Kremlinului. Poate castigau ei razboiul rece si...poate NY era teren arabil si colhoz. Rationamente apriorice de genul "asta a facut Reagen..."sau Rumsfeld...nu ajuta din pacate la nimic. Recunosc, acum este trendy sa fii anti-Bush si anti-Reagen...ce sa-i faci, che Guevara nu moare niciodata.
Nu uita ca uneori mai trebuie sa trimiti cateva avioane sa distruga reactoare nucleare, rapid, in timp real...cand ai informatii date de servicii secrete eficiente. Pana la rezolutia UN, ailalti au deja bomba si...
Shalom brother!
Mario
#23854 (raspuns la: #23819) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. LMC - de Paianjenul la: 01/10/2004 10:30:48
"Cine ar fi crezut vreodata ca niste avioane ar fi putut deveni "Weapons of Mass Destruction"? In miinile unui nebun, ca Sadam, care devenise atit de puternic ca nici o tara din jurul lui nu croncanea, nu credeti ca orice "weapon" ar fi putut deveni "of Mass Destruction".

- Dupa toate aparentele un alt nebun si mai periculos decit el i-a luat-o inainte. (Stii ce zic...)...


"Nu va faceti grija ca incetul cu incetul se descopera WMD's ca doar sau gasit documentele care dovedesc progresul lor. Sau sursele voastre nu v-au spus despre asta?"

- Si ce ai sa te faci daca nu se vor descoperi totusi?!... si daca vei constata ca sursele tale sint de fapt cele care dezinformeaza deliberat si sistematic lumea... desigur "din ratiuni de securitate nationala"?!...


"Yeah, Sadam Hussein eroul vostru, dintr-o data il vedeti ca pe un martir, dar ati uitat cum si-a omorit sute de mii de oameni, barbati, femei, copii, nu a contat ce, si i-a ingropat pe toti ca pe niste gunoaie."

- Esti sigura ca martirul nostru nu era la fel de nabadaios si pe vremea cind era aliatul US impotriva Iranului?... Sau te pomenesti ca guvernul US si-a venit asa deodata in fire, amintindu-si zicala "Spune-mi de cine te servesti ca sa-ti spun cine esti"... si jenat s-a disociat numaidecit de el, facind-ul din amic inamic?...


"Cica Sadam Hussein l-au gasit soldatii nostrii intr-o vagauna in pamint."

- Inexact. Pe Saddam Hussein nu l-au gasit "soldatii vostrii", ci a fost tradat de generalul Mohammed Ibrahim Omar al-Muslit, o rudenie mai indepartata de-a lui, care miza pe suma de $25milioane oferita de americani pe capul urmaritului. (In loc de cele $25m tradatorul a primit de la "liberatori" ceea ce merita dealtfel: MUIE!...)


"Eh, nu mai spuneti nimic baietasi?"

- Ce-ti vine?!... Sintem pe metereze!...


"Eu zic sa incheiati subiectul ca va pierdeti timpul degeaba, nu veti schimba lumea, si nici pe cei in control."

- Nu se stie ca pamintul.
(Daca in octombrie 1989 cineva mi-ar fi spus mie ca in chestie de citeva saptamini Zidul Berlinului va fi darimat, m-as fi uitat oarecum la respectiv. Cind in seara zilei de 9 noiembrie a aceluiasi an urmaream cu ochii mei desfasurarea evenimentului, ma ciupeam de obraz si-mi dam palme ca sa ma conving ca traiesc o realitate... Vrei si alte exemple?...)
#23861 (raspuns la: #23808) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. ampop - de Paianjenul la: 01/10/2004 10:58:55
"politica acestei lumi nu este doar alb si negru si de multe ori suntem nevoiti sa alegem intre nuante de gri..."

- SINCER Mario: asa-i ca si tu crezi cu toata convingerea ca oamenii lui Bush au executat 9-11-ul, dar eviti sa ne privesti in ochi?!...
#23864 (raspuns la: #23854) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
111 intrebari pentru G.W.Bush - de Axel la: 01/10/2004 11:08:40
O chestie interesanta:

http://www.veritas.20m.com/

Acuma, nu ca ar avea tipul asta cu intrebarile neaparat dreptate, insa dupa ce le-am citit, am simtit asa, un fior inghetat pe spinare... :)


"Create each day anew by clothing yourself with heaven and earth, bathing yourself with wisdom and love, and placing yourself in the heart of Mother Nature."
-- O-Sensei Morihei Ueshiba --
#23865 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SINCER nu cred...Spider - de ampop la: 01/10/2004 11:33:39
Sincer nu cred Spider brother ca "oamenii lui Bush" au comis atacul de la 9/11. Raspunsul meu pentru Adrian era punctual, respectiv sprijinul acordat mujahedinilor in anii '80 si lui Saddam impotriva fundamentalismului shiit iranian, tot in perioada respectiva. In ceea ce priveste speculatiile cu privire la conspiratia lui Bush, ii las pe cei cu talente de acest gen (UFO, conspiratii, guverne din umbra, masonerii) sa-si exprime parerea. EU POT sa te privesc in ochi my brother chiar daca suntem ideologic adversari. Dar adversar ideologic stii bine ca nu insemna dusman primitiv...Nu-i asa? :) Shalom brother!
Mario
#23868 (raspuns la: #23864) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ceva interesant ( zic eu ) - de Axel la: 01/10/2004 12:56:09
Mai jos se afla transcrierea unei convorbiri intre membrii unui grup de piloti civili si militari, ofiteri de aviatie, toti avind o experienta de ani de zile in pilotaj.

Traducerea imi apartine; copyright-ul apartine lui Donn de Grand, colonel (ret) al US Army.

Inca o nota inainte de textul propriu-zis: detin brevet de zbor acrobatic cu motor ( avioane clasa C ); nu am decit 828 de ore de zbor, efectuate pe ZLIN-726 si CESSNA 150 insa, cum teorie stim toti destula, sint oarecum in cunostinta de cauza vis-a-vis de textul de mai jos.
Si e pe bune.
Si acum, textul:


"Mai jos se afla sumarul convorbirii intre un grup de piloti militari si civili vis-a-vis de unele probleme ridicate de ceea ce s-a intimplat la WTC pe 11 septembrie:

S-au ridicat intrebari fara raspuns in legatura cu teroristii ce au deturnat cele 4 avioane, teroristi care se presupune ca si-ar fi facut antrenamentul pe avioane Cessna, anul trecut ( 2000 - nota mea ) pe aerodromuri din Florida si Oklahoma. Un General de aviatie a remarcat: 'Ma intreb in ce masura acesti incepatori au fost capabili sa localizeze niste tinte aflate la 200 de mile de punctul de decolare, sa controleze avioanele interpretind corect IFR ( Instrument Flight Rules - nota mea ), totul in doar 45 de minute.'

Manevrele efectuate cu cele 3 avioane ce zburau aproape cu viteza Mach, fiecare lovindu-si cu precizie tinta, au fost extraordinare. Asa cum a explicat un veteran al USAF - veteran cu peste 100 de iesiri deasupra Vietnamului de Nord -: 'Avioanele alea fie aveau la mansa niste piloti de elita, fie erau controlate de la distanta prin radio.'


Cel care scrie aceste rinduri ( Col. (Ret.) Donn de Grand )detine brevet de zbor general din anul 1946. A pilotat o larga gama de avioane cu elice si un singur motor, avind instalata si o pista aprobata de FAA la ferma sa, din 1980. Zbura impreuna cu doi prieteni, fiecare cu avionul lui: un avocat, absolvent al Air Force Academy, fost pilot in USAF inainte de a practica avocatura si Kent Hill, care locuia impreuna cu sotia sa, Carol, la o ferma din apropiere. Kent Hill era prieten de o viata cu "Chic" Burlingame; amindoi absolventi ai Naval Academy, au zburat cu F-4 Phantom in Vietnam. Amindoi au parasit Marina acum 28 de ani si s-au angajat la American Airlines, planuind sa se retraga in 2002. "Chic" Burlingame a fost comandantul zborului 77, Boeing-ul 757 ce a parasit aeroportul Dulles la 8.10 AM pe 11 septembrie cu 58 de pasageri si 6 membri ai echipajului, prabusindu-se pe Pentagon la ora 9.41 AM.


'Am fost special antrenati pentru situatii de deturnare', a spus Capitanul Kent Hill. 'Trebuie sa-l tratezi politicos pe atentator, sa introduci un cod de 4 cifre in transponder pentru a alerta turnul asupra faptului ca esti deturnat apoi sa-l duci pe atentator acolo unde vrea sa ajunga, sa aterizezi avionul in siguranta si sa-i lasi pe altii sa rezolve situatia la sol.
In cazul asta insa,' spune Hill, 'a fost o chestie total neobisnuita...nici unul dintre avioane nu a avertizat controlul de sol ca e deturnat.'

Cum asa?

'Ideea e ca toate transponderele au fost oprite la bordul celor 4 avioane practic in acelasi timp. Uitati-va la timpii de plecare: doua avioane de pe Logan ( Boston ), unul de pe Newark si unul de pe Dulles ( Washington DC ), toate intre 8 si 8.15 AM. La scurt timp dupa atingerea altitudinii de croaziera, transponderele au fost oprite, deci nu au mai fost vizibile pe radarele de la sol. Asta e o chestie care merita privita mai indeaproape. Singurul motiv pentru care oprim transponderele,' a continuat Hill, 'este pentru a nu interfera cu sistemele de la sol atunci cind aterizam'.

(Nota autorului: Transponderele identifica avionul in zbor pe ecranele radar ale controlorilor de zbor de la sol. Pe radar apare codul avionului; se pot introduce mai multe coduri, unul din acestea insemnind 'Sint deturnat'.)


Kent Hill este de parere ca nici unul din avioanele deturnate nu avea la mansa pilotii lor. Intrebarea care urmeaza este 'Cine era de fapt la mansa?'

Din nou Capitanul Kent Hill:

'Chiar cu un pistol indreptat spre cap, nu as duce avionul intr-o cladire. As incerca sa-l asez in alta parte - un cimp sau un riu - si l-as speria de moarte pe atentator, intorcind avionul in zbor cu burta in sus. De fapt, pilotul are la dispozitie cea mai buna arma atunci cind este amanintat cu moartea de un atentator, si aceasta arma este chiar avionul.'


Un alt pilot a intervenit:

'Avind o asemenea situatie in cabina, pilotul ar fi putut sa intoarca avionul si atentatorul ar fi sfirsit cu gitul rupt.'

Faptul ca nici unul din ei nu a efectuat o manevra de genul asta ne evidentiaza faptul ca nu se aflau la mansa. Daca luam in considerare toate variantele - inclusiv faptul ca teroristii nici macar nu reusisera sa obtina licenta de zbor pe avioane usoare -, putem afirma ca exista posibilitatea ca cele 4 avioane sa fi fost controlate prin radio. Daca e asa, inseamna ca avem de-a face cu un inalta tradare."

==========================================Aici se incheie textul. Nu trag concluzii - nici nu as putea - dar las la aprecierea voastra cele de mai sus.
#23877 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru anonimul cu Ucraina - de Simeon Dascalul la: 01/10/2004 13:06:08
Da, ai dreptate. oricine s-ar deranja sa conduca lumea si in orice parte ne-am plasa tot nu iesim bine. Nato in mod sigur n-a fost facut pentru interesele noastre.
#23879 (raspuns la: #23424) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt ampop - de Adrian Marchidann la: 01/10/2004 17:48:48
"De aceea fara o analiza completa a informatiilor si o optimizare a masurilor necesare, este deosebit de dificil a te pronunta."

Problema este ca analiza completa nu exista mai ales cand informatiile nu sunt analizate ci manipulate. Dupa cum am spus, se stia ca Saddam nu are WMD si ca nu exista nici o davada a legaturii cu Al Qaeda. Irakienii nu vor ierta minciunile astea.

"Oare ce s-ar fi intamplat daca mujahedinii nu ar fi fost inarmati impotriva tancurilor rusesti de atunci."

Nu ar fi fost Sep 11.
Motivul pentru care americanii au pierdut razboiul din Vietnam nu este ajutorul sovietic, ci faptul ca americanii s-au folosit de un guvern corupt pentru a-i combate pe comunisti si au folosit metode barbare. La fel si in Cuba. Greseala se repeta in Irak.

Eu tot cred ca oricat speli rufele cu apa murdara nu vor iesi curate.
#23904 (raspuns la: #23854) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Raspuns pt. Paianjen - de LMC la: 01/10/2004 18:38:14

Auzi bibicule, i-a spune-ne noua atunci cind te ciupeai de obraz, cu ce-ai ajutat tu lumea de s-a schimbat conducerea lumii? Sau daca tu gindesti deja se si intimpla? Ma distrezi de numa cind incepi sa deviezi de la intrebarile puse, cind aberezi aiurea si dai navala sa ne arati tu muschii tai. Eu ti-am mai spus si la subiectul meu ca ar trebui sa te apuci si tu de alte hobby-uri ca prea te-ai buimacit de cap in ultima vreme. I-a apucate tu frumuselule de broderie sau de calarie, ca sa-ti aerisesti un pic narile, ca prea mult foc ai suflat din ele in ultima vreme. Serios, iti spun din dorinta de bine, nu din inima rea. Hai sa vedem ce altceva avem noi doi in comun ca m-ar interesa o conversatie pozitiva cu tine. Nu de alta, dar as vrea sa mai vezi si tu soarele din cind in cind, nu numai umbrele dusmaniei. Deci hai sa ne stringem miinile si sa vedem daca putem sa zimbim macar odata unul altuia.
#23916 (raspuns la: #23861) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
...olala...paianjen, ai atins - de SB_one la: 02/10/2004 16:33:33
...olala...paianjen, ai atins un punct sensibil sau ce s-a intimplat de esti muscat asa de rau? Si chiar de c-r?

Pe cuvintul meu daca intzeleg supararea excesiva si limbajul ( total nepotrivit-zic eu ) lui LMC!
Ce-ar fi sa-i dam un avertisment ptr . "iesire din cadru"?
...........................................................

Mai Florine , ce-ti veni cu subiectul asta? A mai fost unul pe aici cu Antonescu si au inceput sa clocoteasca apele ca mie mi-a pierit pofta de discutzii . Tot cautind ce scriu cartzile( si nu numai) am ajuns la concluzia ca nu e de stat de vorba cu extremisti.

O intrebare totusi: lumea e condusa de ban; si cine are bani?
Ghici, ghicitoarea mea!

Restul e filozofie ptr. prosti....ca doar d'asta sintem aici, nu?

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#24004 (raspuns la: #23916) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"a primit de la"liberatori"ceea ce merita dealtfel:MUIE!"Paianje - de DRACULA-i la: 02/10/2004 18:03:01
"- Inexact. Pe Saddam Hussein nu l-au gasit "soldatii vostrii", ci a fost tradat de generalul Mohammed Ibrahim Omar al-Muslit, o rudenie mai indepartata de-a lui, care miza pe suma de $25milioane oferita de americani pe capul urmaritului. (In loc de cele $25m tradatorul a primit de la "liberatori" ceea ce merita dealtfel: MUIE!...)"

Am redat mizeria gandirii tale..."MUIE!" uiti ca esti pe un forum?si mai mult te adresezi cui?

Ce teapa meriti!!!

TRASUL IN TEAPA
Lasii
Ironici
Negativistii
Gelosii
Avarii
Impostorii
#24010 (raspuns la: #23861) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"...ceea ce merita dealtfel: MUIE!...)"se defineste Paianjenul.. - de Denysa la: 02/10/2004 18:18:43
"...ceea ce merita dealtfel: MUIE!...)"

Este sub orice critica gandirea ta...!!! ma intreb ce ratiuni te domina...

De remarcat "paienjenisul in care te invartesti...propria gandire.
#24011 (raspuns la: #23861) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Axel - de Paianjenul la: 02/10/2004 20:37:00
"O chestie interesanta:
http://www.veritas.20m.com/"


- http://www.veritas.20m.com/ este de fapt o compilatie care, pe linga cele 111 intrebari - mai mult sau mai putin obiective - ofera o multime de link-uri relevante.


"Acuma, nu ca ar avea tipul asta cu intrebarile neaparat dreptate,"

- Nici eu insumi nu le iau in serios pe toate 111... unele se repeta... dar mai ramin destule carora nici versiunile oficiale, nici Comisia 9-11, nu le dau raspunsuri acceptabile. Si nu mi se pare deloc de ignorat un aspect: multe din intrebarile prezentate au fost ridicate initial (si IMEDIAT dupa intimplarea evenimentelor) de catre indivizi competenti, din diferite domenii - fosti sau actuali agenti CIA, ofiteri US Army, Police, arhitecti, etc... - indivizi familiarizati cu mentalitatea si "modus operandi" al politicienilor de la Casa Alba... Chiar daca numai 10% din ce se suspecteaza este adevarat, e GRAV... si suporterii lui Bush au motive sa le fie RUSINE!...#24019 (raspuns la: #23865) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. LMC - de Paianjenul la: 02/10/2004 21:26:14
"Ma distrezi de numa cind incepi sa deviezi de la intrebarile puse,"

- Recitind replicile mele

#23861, by Paianjenul on Fri, 01/10/2004 - 17:30

la mesajul tau

#23808, by LMC on Fri, 01/10/2004 - 01:40

ramin cu ferma impresie ca raspunsurile la intrebarile tale sint PERTINENTE si cit se poate de la subiect. Evident nu sint surprins ca n-ai priceput nimic; nici nu ma asteptam la altceva...


"Hai sa vedem ce altceva avem noi doi in comun"

- Cum adica, "ce altceva"? Ti s-a parut pina aici ca am avea ceva in comun? (Spre satisfactia mea) mie nu mi s-a parut!...


"Deci hai sa ne stringem miinile si sa vedem daca putem sa zimbim macar odata unul altuia."

- Voi decide pe ziua de 3 noiembrie 2004 (in functie de rezultatul alegerilor prezidentiale din US, de pe 2 noiembrie 2004).
#24023 (raspuns la: #23916) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
teoria conspiratiei.... - de Phenomenon la: 02/10/2004 21:48:31
Intr-adevar se pare ca foarte multi din actualii sefi de state sunt membri ai unor organizatii secrete si intre ei se remarca actualul presedinte al SUA.In structurile superioare ale partidului republican american marea majoritate sunt membri si ai organizatiilor francmasonice,organizatii inconjurate de foarte multa vreme de suspiciuni.Chiar daca nu am crede intr-o teorie a conspiratiei tot sunt foarte multe intrebari care se ridica si care raman fara raspuns....Unul dintre cele mai interesante cazuri il reprezinta noile pasapoarte biometrice.Paradoxal prima institutie care a avertizata asupra pericolului reprezentat de acestea este Biserica Ortodoxa care a avertizat , in repetate randuri, ca introducerea acestora va limita libertatea individului.Si asa si este...Ganditi-va oriunde vom merge,orice vom face ( aici intra si cartile de credit ) vom fi supravegheati...asta daca nu se intampla deja.Se spune ca toate aceste informatii despre o persoana sunt stocate pentru "masuri de singuranta statului" dar problema ridica oricum foarte multe suspiciuni...Mie unul mi se pare ca in curand doar vom avea impresia ca suntem liberi si ca putem face ce vrem, pe cand in realitate vom fi mai monitorizati decat un cobai.Revenind la problema initiala de ce SUA tin mortis sa introduca aceste pasapoarte? Si ce se intampla daca toate aceste date incap pe mana cui nu trebuie? Probabil e o problema de timp pana sa se intample asa, adica sa fim manipulati/supravegheati cu ajutorul acestor informatii.Ceea ce este si mai de speriat este o lege a matematicii care spune ca daca un fenomen are probabilitatea de a se intampla mai mare de zero,atunci mai devreme sau mai tarziu acel eveniment se va intampla...Si iarasi cine are interesul ca noi sa devenim doar niste prizonieri fara ca macar noi sa realizam asta;devenim din ce in ce mai "atasati" de noile tehnologii,le adoptam fara a ne uita si pe reversul medaliei,intra in viata noastra fara ca noi sa ne punem nici cea mai mica intrebare...Oare asta este inceputul Noii Ordini Mondiale? Daca este asa atunci ...Doamne Ajuta!
#24025 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SB_one - de Paianjenul la: 02/10/2004 22:12:59
"Pe cuvintul meu daca intzeleg supararea excesiva"

- Care "suparare"?... Ti se pare ca tonul comentariului ei

#23808, by LMC on Fri, 01/10/2004 - 01:40

(remarca insusi titlul acestuia!) reclama raspuns pe un alt ton?!...


"si limbajul (total nepotrivit-zic eu) lui LMC!"

- Presupunind ca te referi la metafora "MUIE" - care in contextul dat are, oricum, sens strict figurativ - imi exprim regretul ca, pe moment nu am gasit in vocabularul decent nici un echivalent care sa exprime atit de plastic sentimentul meu de desconsideratie fata de incalificabilul gest al generalului Mohammed Ibrahim Omar al-Muslit.


"Ce-ar fi sa-i dam un avertisment ptr. 'iesire din cadru'?

- CUI?... lui LMC?... Personal nu consider ca e cazul....
#24029 (raspuns la: #24004) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...