Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ai un foc?


de thebrightside la: 17/10/2009 16:41:21
voteaza:
Om, oameni = s. m. fiinţă bipedă care se lamentează. Am vrut să stabilesc clar acest aspect, ca să nu vină vreunul după, să-mi spună că n-a fost avertizat. Cred că e absolut inutil să detaliez afacerea cu lamentatul, te întreb doar atât: Ce face disperatul ăla mic şi plin de sânge, placentă şi alte substanţe de provenienţă intrauterină când e dat afară printre cracii mă-sii? Hm, ce face? Se lamentează, asta face. De aici în colo, dacă ai un pic de creier, poţi să pui singur lucrurile cap la cap.
M-a părăsit fix când m-am lăsat de fumat.
Trebuia să fi ştiut scârba că nu există pe lume suficienţi plasturi, mentosane şi mere care să mă potolească. Bineînţeles că ştia. A făcut-o dinadins. Şi-a zis, dacă tot câştig, de ce să nu joc la mijloc, că e joc dublu. Ce e mai tare decât o ţeapă sănătoasă? Două ţepe sănătoase. Şi a plecat.
Putea să plece într-o noapte, mai demult. Să mă trezesc dimineaţa, un oarecare bou insensibil şi să pipăi aşternuturile căutându-i trupul ca un orbete. S-o strig până mi se deschideau involuntar ochii. S-o caut ameţit prin baie, bucătărie, prin fiecare cameră în parte – scorpia! la început obişnuia să se ascundă de mine în locuri d-ăstea stupide, cum ar fi după maşina de spălat, să mă asculte cum deschideam aceleaşi uşi iar şi iar şi să râdă pe înfundate când o chemam întâi confuz, apoi perplex, apoi tăceam pur şi simplu; ieşea râzând în hohote, nici măcar un nenorocit d-ăla de bau nu zicea să fie jocul joc, mă lua în braţe, caracatiţa, în timp ce eu murmuram uşurat în părul care mirosea a nu ştiu ce, da’ mirosea fain, eşti o scorpie şi ei îi plăcea. S-o caut aşa ca tâmpitu’ până când mi-aş fi dat seama că s-a terminat cu v-aţi ascunselea, până când m-ar fi lovit absenţa lucrurilor ei din hol, din dulap, din baie, din mine. M-aş fi dus atunci la oglinda aia mare din hol şi mi-aş fi zis: Bă, tu eşti sigur c-a plecat de tot? Şi mi-aş fi răspuns: Da, bă, s-a dus dracu. Tot.
Putea să plece într-o seară. În timp ce ne mâncam ciorba, să se uite la mine în felul ăla în care se uită toate când îţi dau papucii (poftim, ia papucii) şi să-mi zică cu ciudă clişeul ăla nemuritor m-am săturat. Şi eu să pun botul şi să-i zic să stea liniştită, că doar nu-s mă-sa s-o oblig să mănânce tot din farfurie. Nu, n-ai înţeles, mă refer la noi. Referă-te. Stai niţel, nu te mai referi, adică? Adică relaţia asta nu mai merge, parcă suntem doi străini. N-am făcut sex de cinci săptămâni... În timpul asta mie mi-ar îngheţa ciorba în lingură şi m-aş schimba la faţă cu intermitenţe ca un semafor, pentru că eu ştiu foarte bine că nu sunt eu de vină că n-am făcut sex de cinci săptămâni. Că nu eu îi întorc curul ăla odios de cinci săptămâni, nu eu mă masturbez în somn, în timp ce dobitocul îşi aprinde ţigară după ţigară întrebând papagalul care a croncănit toată noaptea ca un apucat în balconul vecin, pentru că au uitat senilii de vizavi să-i dea stingerea aruncând pijamaua găurită peste colivie, deci întrebând papagalul care trăncăne ca disperatul la imaginea lui din oglindă: auzi, tu ce înţelegi din asta? Nu eu. În timpul ăsta, ea ar fi continuat cu creditele pe care le-am făcut înainte ca noi să fim împreună, cu maică-mea care o tot fute la cap ea când îşi găseşte de muncă, adică ce o interesează pe maică-mea când şi cât munceşte ea, ca ce chestie şi alte faze care, pe bune, chiar nu mai prezintă nici un fel de relevanţă pentru mine. Eu sunt doar un semafor defect, dar suficient de perspicace ca să pricep că ciorba mea e compromisă. Putea, nu? Să-mi dea şi ea papucii ca orice femeie normală, în timp ce fumam.
Putea să-mi dea un sms într-o zi la 14:29 fix în care să scrie clar: Nu te mai iubesc. O să vină taică-miu să-mi ia hainele. Nu îmi pare rău deloc, eşti un mojic egoist şi curvar. Să te ia dracu!!! (dacă te gândeşti să faci ceva vreunui lucru de-al meu, gândeşte-te că nu poţi dormi în Solenza în fiecare seară) Adio.
Adică nu era nicio inginerie. Adică na, rahaturile ăsta sunt anti-simple, n-au cum să nu fie complicate, da’ totuşi, putea să aibă răbdare să ies din sevraj. Putea. Ştia foarte bine cât de greu mi-a fost şi mai ales, mai ales că m-am lăsat în primul rând pentru ea. Când o vedeam sub mine cum se întorcea capul când vroiam s-o sărut şi o întrebam ce-are şi zicea puţi groaznic de la ţigări, pupă-mă pe gât, îmi murea instantaneu, jur. Pentru ea.
Cred că am mâncat un camion de mere în trei săptâmâni de când plecat, mi se întoarce stomacul pe dos numa’ când le văd în supermarket. N-o să mai mănânc mere toată viaţa. Nici măcar periuţa de dinţi n-a venit să şi-o ia, cu ce pizda măsii se spală pe dinţi? Mă-sa cică ea nu se bagă, că sunt treburile noastre. Oare ce se gândea când vedea pe ecranul mobilului 37 de apeluri nepreluate? Bă da’ disperat eşti! Fumează şi tu o ţigară şi relaxează-te. Grasa de la chioşcu’ de la parter a râs la mine cu toată dantura când i-am cerut să-mi dea toate mentosanele care le are. A pus baxul în geam şi s-a ridicat pe vârfuri s-o văd când mi-a zis: mai bine luaţi de la angro, ieşiţi mai ieftin.
Stăm amândoi în cada din care s-a scurs toată apa. Eu în curul gol, el în ţipla transparentă. Mi-a îngheţat curu’ holbându-mă la pachet. Îl despoi de folie şi scot o ţigară.
O ţeapă, două ţepe, cine dracu’ mai stă să numere? Ai un foc?


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (15):


thebrightside - de cher la: 17/10/2009 18:36:24
Ce a fost asta? Un inceput de roman sau o rabufnire de lamentare?
Ai stabilit tu clar de la inceput dar eu n-am priceput........
#492000 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
whoa - de adina.petre la: 17/10/2009 18:44:16
Foarte misto sister, i'm impressed! Aproape ca n-am clipit. :)
#492003 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de cher la: 17/10/2009 19:27:35
Ca de obicei sunt neatenta . Deci este proza scurta!
O frantura de viata descrisa cu mult realism dintr-o lume care nu stie sa comunice.
#492013 (raspuns la: #492000) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bright - de mazariche la: 17/10/2009 19:54:39
Nu-i credibil, zau. N-am vazut unul sa se lamenteze atat de induiosator... Prea-i din perspectiva feminina, adik cam cum ne-am dori noi sa sufere pamblicaru'!
Da' trebuie sa recunosc, foarte misto dozata, ritmul alert, ironia vie, am citit-o dintr-o suflare:)
#492018 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ma dusesi in eroare, - de anisia la: 17/10/2009 21:16:41
prichindelule! ca citii ce citii si vazui 'm-a parasit fix cand m-am lasat de fumat' si ma lua cu palpitatii.
noroc ca ma clarificai pana la urma ce si cum.

focul il prezentasi in felu-ti unic. lamentarile le camuflasi asijderea. miezul inscrisului insa il lasasi semidespuiat sa zburde printre randuri, suficient de cochet ca sa fie bagat in seama de ochiul care te citeste.

verde! :)
#492027 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de INSULA ALTUIA la: 17/10/2009 22:42:25
foarte tare,faza cu merele excelenta)

verde ca merele pe care le maninc eu in fiecare seara:)

#492049 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da - de modigliani la: 18/10/2009 09:12:47
am un foc
apoi ar sa fie cercul
#492125 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
multam de feedback - de thebrightside la: 18/10/2009 09:57:22
tuturor.
modi, vicios si tu, huh? :)
#492135 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 18/10/2009 10:22:40
textu nu-i rau deloc.
da deloc.
are insa niste scapari minore, cum ar fi 'a intreba perplex' sau 'S-o strig până mi se deschideau involuntar ochii'.

imperfectu ala in subordonata nu merge deloc.
asta e un timp durativ care exprima o actiune simultana cu alta actiune trecuta, deci nu merge cu 'pana mi se...' care sugereaza consecutivitatea.

mai perie nitel.
si ai grija sa nu strici din incoerenta specifica acestui tip de traire profund egoista pe care ai construit-o excelent.
#492141 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
io - de petretuteavsnietzsche la: 18/10/2009 10:32:08
n-am inteles mare lucru. Nici macar nu stiu sa-ti cer lamuriri :). Inceputul suna interesant. Poci a spune: uite domle... se spune oareceva interesant in cafenea. Ceva care iti tranteste un adevar in fata. "Om, oameni = s. m. fiinţă bipedă care se lamentează." Api dupaia le intorci si le sucesti... de nu mai stie omu cand ie persoana I a cand a sheptea? Vorbesti din perspectiva unui mascul? Da.. parca vorbesti si din perspectiva feminina. (poate-s io mai habauc) E prea mult de citit. Daca ma platesti poate mai citesc odata - sa vad ce shi cum :)
#492143 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Am un foc... - de Baby Mititelu la: 18/10/2009 10:33:34
Scuza-ma, bright, dar am ras citind.
Scrii bine,chiar foarte bine.
#492144 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maan - de thebrightside la: 18/10/2009 11:06:18
am notat. se face.
>:D<
#492149 (raspuns la: #492141) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Cri Cri la: 18/10/2009 16:01:44
fain
iar mie-mi pare perfect verosimil fiindca da, se lamenteaza chiar asa si chiar mai rau, insa nu singuri ori pe umarul prietenului ci fie fostei, fie urmatoarei
#492241 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
multam, cri - de thebrightside la: 19/10/2009 11:01:21
"fiindca da, se lamenteaza chiar asa si chiar mai rau"

asa stiam si eu. :)
#492430 (raspuns la: #492241) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 19/10/2009 11:06:19
da, am un foc, unul singur - aprins de la soare c-o lentila convexa - si cu el imi aprind toate tigarile light, alea care te fac sa-ntorci timpul inapoi si sa-l pritocesti la scrum marunt.

daca ma las de fumat, ti-l dau pe-o scrumiera de plastic...:)
#492433 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...