-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Comoara lui Barbu Smenaru.VOL 2


de sami_paris74 la: 03/11/2009 15:38:33
rezumat: Cite ceva din viata cautatorilor de comori.Continuarea de la comoara castelului *NOIZAY*
taguri: sami Cutia_cu_litere 
voteaza:
Dedicatie Clarei Margineanu.***Smaraldul***
Toate popoarele din antichitate au iubit si au apreciat smaraldul ca pe un puternic talisman.
Arabii aveau obiceiul sa graveze versete din coran pe fatzetele pietrei ,o alta poveste spune ca unul din coloanele din templul dedicat lui Hercule era in intregime construit din pietre de smarald de cea mai frumoasa culoare verde transparent, ca si smaraldul din inelul Clarei Margineanu.
Culoarea verde deschisa a smaraldului,este semnul regenerarii tineretii persoanei care-l poarta,semnul ochiului magic care vede sufletele bune,ochiul care stie sa vada iubirea si prietenii.
Culoarea verde din inelul tau ,este culoarea smaraldului perfect si culoarea verde a fost atribuita ochilor zeitei Venus.
Foarte bizara piatra ,alunga visele urite,in somnul tau se amesteca cu culoarea albastra care te reprezinta.
Ochii rai nu te vor mai putea privii cu rautate,gindurile rele si ipocrizia or sa te ocoleasca,sufletul tau o sa fie liber sa alerge in deplina libertate tot mai departe....
Smaraldul mai este simbolul fericirii,puterii de munca , al fortei de creativitate.Culoarea verde limpede,te face sa fi ca un profet care vede viitorul oamenilor din jurul tau,te face in acelasi timp sa fi exigenta cu cei prosti si plina de intelegere si iubire pentru cei care iti sunt asemanatori tie.
O piatra asemanatoare,dar de o dimensiune mult mai importanta ca piatra din inelul tau Clara,a fost vinduta in anul 1994 unui bijutier de la place Vendome,care a fost solicitat pentru un montaj intr-un splendid colier din aur ,diamante si safire, iar marele smarald a fost(grifat) incrustat in mijlocul minunatului colier.
Femeia a purtat acest colier zi de zi considerata "belles de belles"spunind in acelasi timp ca ea a fost indepartata datorita smaraldului ,de toate rautatiile din lume!.
Culoarea pietrei este magnifica,aduce pentru mult timp inima si sufletul celor care te iubesc tot mai aproape de tine,magnifica iubire o sa se lipeasca intr-o buna zi de inima si sufletul tau,exact ca si iubirea care zace in inima pietrei din inelul tau Clara,smaraldul.

***


Dupa ce Smenaru a deschis usa ,a facut semne cu o lanterna mica si sase umbre s-au strecurat impreuna cu el in interiorul castelului.
A scos o hirtie ingalbenita de vreme si cu ajutorul desenului ,au coborit in subsolul castelului.Undeva spre dreapta unui tunel destul de larg,au dat peste o usa din fier ruginita , care avea doua cruci concentrice si care amindoua cruci erau diferite de structura din usa de fier ruginita .Crucile amindoua erau tot din fier,dar nu aveau nici-o urma de rugina!?
Smenaru a scos de la git marele medalion din ambra in forma de piramida,la asezat in dreptul crucilor de metal,a inceput sa vorbeasca singur si sa se jure celor sase umbre ca vede in mijlocul piramidei flacarile albastre,galbenii straluceau si jucau in mijlocul flacarilor,ca si luminile luminarilor din noaptea de inviere a DOMNULUI.So te dicleaua bocciule,sote dicleaua...(ce te uiti uritule ca vitelul la poarta noua)Impinge dracului crucea din mijloc spre interior.
A mai auzit Barbu Smenaru o muzica...asa in mintea lui, si el cinta bolborosit ceva despre suflete mortilor celor care in trecut ascunsesera comoara.
Usa s-a urnit fara sa faca zgomot si cu totii s-au trezit in milocul unei incaperi uriase,pe un perete din partea dreapta era o biblioteca enorma,plina cu carti foarte vechi,toate imbracate in piele veche de vitel si pline de sfoiag si pinze de paianjen.
Smenaru auzea in continuare muzica care ai suna din ce in ce mai tare in urechi,in timp ce tiganii costorari rasfoiau fiecare carte, desenase pe perete un cerc mare,putin oval, ca n'avea talent la geometrie,semn care sa-i apere de duhurile lui Satan stapinul si gardianul comorilor din strafundul pamintului.
Haripel costorarul insemnase si el un cerc mai mititel,ca era pitic din nastere si nu masura mai mult de un metru si jumatate.
Smenarul il primise in grup,pentru ca fiind el mic de stat si subtire se putea strecura cu usurinta pe oriunde era solicitat.Asa se aparau ei de duhurile lui Satan care
veneau sa-i ademeneasca si sa-i sperie.
S-au oprit putin din cautari,aerul din incapere era greu,fara mult oxigen,Haripel se cauta in buzunare si scoase o tigare,sa fumeze.
Smenaru i-a facut semn sa lase tigarea si i-a proptit pumnalul ascutit in git.-Esti dilo? Lasà tigarea si cauta cartea cu foile de aur,este o carte scrisa de bibliotecarul regelui,ai stiu si numele! il chema Rene Spada,el a ascuns in cartea asta secretul comorii.
Dintr-o data ,in mijlocul camerei si-a afacut aparitia un Erikson(arici),zbirlit, cu tepii ascutiti,in gura tinea un fir de iarba.
Fasui,unul din cei sase costorari a ridicat casmaua sa-l loveasca,dar Smenaru i-a luat gitul in citeva secunde.
Singele lui Fasui se scurgea cu repeziciune si pamintul uscat din camera il inghitea cu viteza.
Dupa ce Fasui s-a oprit din tremurat,semn ca murise ,Barbu la impins pe Haripel si i-a soptit:-mergi incet in spatele lui si fura-i firicelul de iarba....
Haripel a inceput sa danseze in jurul lui Erikson,si Erikson s-a ridicat pe labele din spate si-a inceput sa danseze si el,apoi a lasat firicelul de iarba jos pe pamint.
Smenaru a luat firul de iarba si l-a ascuns imediat in buzunar,apoi a descoperit ca prin minune cartea cu filele de aur,a rasfoit-o cu repeziciune si din prima coperta a luat o foaie de aur care avea desenata o harta.
A luat harta si-au iesit afara intr-o imensa gradina din spatele castelului de Noizay.
Smenaru a privit harta si s-a oprit in fata unei gramezi de pamint,de-acolo a masurat cu piciorele 8 pasi cu spatele la castel si doi pasi spre rasaritul soarelui.


***
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


sami_paris74 - de cher la: 03/11/2009 17:44:36
Sa urmaresc serialul povestii! Uite nu vazusem ca era un vol.1
La muzeu, cred ca Antipa, am vazut odata niste smaralde galben-portocaliu. O gramajoara de cristale lasate asa cum au fost scoase dintr-o mina, extraordinar de frumoase si banuiesc rare.
#496011 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...