-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

De ce alex porc?


de alex porc la: 23/09/2004 11:23:00
modificat la: 26/09/2004 22:55:06
taguri: Eseuri 
voteaza:
Iată o întrebare la care nu m-am prea gândit până acum. Sau nu atât de mult încât să pot da un răspuns care să satisfacă şi pe alţii, nu numai propria-mi persoană. Astăzi mă cred în măsură să fac acest lucru, şi am fost silit să ajung aici de repetarea la nesfârşit a întrebării din titlu. Am observat că numita întrebare mi se pune în ultima vreme mult mai des decât, de exemplu, "n-ai pe-acasă vreun album Keith Jarrett pe CD?". O singură întrebare mi se pune mai des decât asta, "ce mai faci?", întrebare la care am găsit răspunsul potrivit cu ocazia sfintei sărbători de Crăciun. Anume? "Umblu-n sus şi umblu-n jos, tăt cătându-l pă Hristos."
Să trec acum la miezul problemei, chiar dacă tocmai aici mă voi lovi de inerenţa sâmburilor, mai mici sau mai mari, în funcţie de forma cărui fruct o ia problema. S-o prind aşadar de coarne:
First, am avut probleme serioase în frageda-mi pruncie datorită unui vis ce se repeta cu insistenţă, vis în cursul căruia aveam formă de porc şi care se termina cu venirea cuiva, în special a unuia dintre strămoşii mei cei mai apropiaţi, spre a mă tăia. Mi se arăta foarte clar în vis că episodul se petrecea chiar înainte de Crăciun. La fiecare Crăciun aveam în mine spaima vie a propriei morţi, spaimă ce nu trecea decât odată cu sărbătoarea. Mă bucuram de-mi săreau capacele (deşi nu prea purtam aşa ceva) că scăpasem, şi asta în fiecare an până la vârsta de 6 ani, vârstă la care am mers la şcoală, unde datorită sistemului de învăţământ foarte bine pus la punct am scăpat odată pentru totdeauna de spaimele mele de moarte. Spaimă ce-mi va reveni totuşi în curând, dacă e adevărată povestea cu spaima de moarte ce apare la bărbaţi de pe la 40-50 de ani. Mă întreb încă dacă să mă bucur sau să mă întristez că am scăpat de sacrificare, dat fiind că doar astfel aş fi reuşit să fac şi eu o dată un serviciu familiei: să le procur carnea sfântă a sărbătorilor de iarnă. Când afară e frig şi înăuntru se cântă "O, molift frumos, o, molift frumos!".
Pe urmă, am întâlnit diferite femei sau fete, de diferite vârste, care, fără excepţie, mai devreme sau mai târziu îmi spuneau că sunt un porc. Care vasăzică, mi-am învăţat în cele din urmă lecţia.
Apoi, să nu uit de considerentele comerciale care m-au îndemnat să mă auto-etichetez porc. Orice om, dacă vede o carte scrisă de un autor numit alex porc va reţine numele chiar dacă nu va citi un rând, ceea ce-l va transforma într-un potenţial viitor cititor. Dacă va fi vreodată în stare de un astfel de gest.
Ultimele două motive ar fi preîntâmpinarea unor replici de genul "bă, n-am ştiut că eşti porc!" din partea oricui şi indiferent de condiţiile atmosferice şi rezonanţa aproape mistică: alex porc. Adică, de ce să nu recunosc, vreau să trăiesc măcar cu impresia că aş fi un animal sfânt. Cu alte cuvinte, aş intenţiona să mă transform din monstru într-un monstru sacru.
Şi cu asta, am încheiat. Deocamdată.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


Bravo ! - de desdemona la: 29/09/2004 16:04:26
Daca scrii o carte tot in stilul in care ai scris acest eseu, cred ca fostii potentiali cititori care si-au amintit de numele tau si au cumparat cartea vor fi bucurosi de investitia facuta. E fain.
Acuma ma gandesc daca alegerea pseudonimului tau nu a fost influentata si de cunoasterea faptului ca la porci orgasmul dureaza 30 de minute. Deja multi cafengii (la subiectele bancuri) si-au exprimat dorinta ca intr-o viata urmatoare sa se incarneze in porci. Si nu stiam ca porcul e-un animal sfant, dar daca privesti prin prisma informatiei mentionate, se schimba lucrurile.

Desdemonovici
#23685 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
carte - de alex porc la: 01/10/2004 10:32:07
In primul rand multe multumiri.
In al doilea rand, am scris o carte aproximativ in stilul bucatii asteia, dar n-a aparut...
Mi-a aparut insa un roman care are bucata asta in loc de prefata.
Nu are insa legatura cu orgasmul.
Cam atat pana una-alta.
#23862 (raspuns la: #23685) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
? - de anisia la: 10/11/2004 22:09:13
cum se numeste romanul?
#28363 (raspuns la: #23862) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
asta imi aduce aminte de o faza - de DONNA la: 17/11/2004 23:44:50

asta imi aduce aminte de o faza :eram cu 2 amici si voiam sa mancam. Vine ospatarita si ne recomanda niste frigarui combinate, pork cu pui si vita..Unul din ei spune ca nu vrea decat porc, ca puiu zboara..etc, vita e mare...
eu il intreb, bine mai, da porcu'? e murdar, maninca diverse...
la care el, spune senin : porcu'? PORCU' E SFANT...
#29109 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
romanul - de alex porc la: 31/01/2005 12:27:13
Romanul se numeste "Femfi". Nu e o greseala, e cu "f", nu cu "e".
#35004 (raspuns la: #28363) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex porc Intrebare existentiala - de cristelino la: 20/01/2006 12:50:58
``deci exista viata si dupa craciun?``
:)))))))))))))
am plagiat din Academia catavencu
#101299 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...