-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ea a murit - 11


de modigliani la: 12/11/2009 09:34:02
modificat la: 12/11/2009 09:35:00 arata originalul
taguri: Cutia_cu_litere 
voteaza:

Numele celor doisprezece nu au vreo importanţă cum numele lui Jeanne nu are vreuna, cum Zilod şi-a primit un nume doar pentru ca această veridică poveste să fie într-un fel şi înţeleasă cum şi Comisarul este şi va rămîne pînă la sfîrşit cel fără nume. Iar că tot ce s-a întîmplat, se întîmplă şi habar nu am dacă se va mai întîmpla vreodată, este validat de însăşi mîna divină, care din cîte ştiu nu are obiceiul să-şi risipească adevărul, nici să-l minimalizeze punîndu-l în exact acelaşi timp istoric în gura a doi profeţi nu are obiceiul, ar trebui să fie cît se poate de evident, la fel cum foarte clar este că punîndu-şi rezoluţia pe ultima pagină a acestui manuscris, Dumnezeu a spus că Zilod nu va ameninţa ascensiunea, faima şi autoritatea morală a fiului de tîmplar, a spus că lumina şi adevărul vor fi pînă la urmă divizate, împărţite egal între cei doi fii ai săi, da, Zilod doar fiul lui Dumnezeu poate să fie, şi fiecare dintre ei va da socoteală-n ceruri, unul despre adevăr, celălalt despre lumină.
Zilod şi cei doisprezece ai săi nu se plimbă fără noimă prin lume, nu vindecă bolile trupului, nici pe cele ale sufletului nu le alină, orbii rămîn la fel de orbi şi morţii nu se ridică, am fost mort şi acum sînt viu, nu, asta nu se va spune, nu se va întîmpla niciodată, din acest punct de vedere Zilod este lejer dezavantajat de infailibila şi originala gîndire divină, da, se poate spune, asumîndu-ne doza inerentă de sarcasm, că din punct de vedere metafizic Zilod şi ai săi fideli apostoli ai luminii nu fac mare brînză. Activitatea lor este eminamente practică şi exclusivist lucrativă. Sînt simpli zidari ai luminii.
Dumnezeu stă pe un tron de aur, este dimineaţă – bineînţeles nu este dimineaţă, nu este seară, după amiază sau miezul nopţii, atît de iubit de poeţi, amanţi, alcoolici sau bandiţi, nu este, nu este nici luni ori sîmbătă (duminică evident nu poate fi, duminica dumnezeu se odihneşte, ori noi putem intui deja ca fiind aşezat pe tronu-i, Dumnezeu munceşte ori măcar se pregăteşte pentru o nouă zi de muncă), nu ştim nici ora exactă, nu ştim abosolut nimic din ce nu ar trebuie să ştim, tot ce ştim este că trebuie să descriem cumva una dintre multele zile ale lui Dumnezeu, ziua cînd lumina şi adevărul au fost, din punct de vedere divin, divizate – are barba albă, are părul bogat şi lung şi privirea blîndă, este înveşmîntat într-o albă pelerină şi ţine în mînă un toiag, ori o nuia, asta depinde de instrumentele specifice decriptării textului în notă religioasă. Evident, imaginea Lui arhicunoscută, banală, uzitată, trivializată de acum. Evident, nu vom cădea în ispita vanităţii exact atunci cînd împotriva propriei voinţe, admiţînd că în raport cu aceste miraculoase evenimente posedăm cu adevărat voinţă şi liber arbitru, sîntem obligaţi de respectul pe care-l datorăm cititorilor să descriem o atît de încîlcită circumstanţă atemporală cum fără urmă de îndoială trebuie să fie o zi obişnuită din viaţa lui Dumnezeu. Singurul lux pe care ni-l permitem totuşi, este să divulgăm faptul că în acea zi Dumnezeu asculta live, putea să apeleze şi la unul dintre numeroasele instrumente ale plăcerii şi lipsei de măsură, ne referim bineînţeles la o harfă, un pian, un set de viori de înaltă amplitudine şi rezonanţă, la alămuri, instrumente de suflat ori dintre cele care asigură secţia ritmică într-o orchestră, răspîndite peste tot prin palatul său ceresc, dar de fiecare dată cînd trebuia să ia vreo decizie importantă prefera exclusiv interacţiunea directă dintre muzică, muzicieni, compozitor si urechea divină, Tomaso Albinoni - Adagio in G minor în profesionista interpretare a Orchestrei Filarmonicii din Viena şi avîndu-l la pupitru pe cunoscutul Yehudi Menuhin. Poate nu este suficient de clar. Cînd spunem live, înseamnă că Menuhin este acolo, sînt acolo şi cei patruzecişiunu de muzicieni, echipaţi cum s-a nimerit să fie în momentul cînd voinţa divină i-a ridicat pentru clipa divină de plăcere din mormintele lor, evident sînt morţi cu toţii, chiar nu văd rostul stuporii din privirea ta, doar instrumentele lipsesc din această magnifică orchestră, dar vă asigur, niciodată Adagio nu a mai fost interpretat astfel. Este suficient să spunem – a fost pe placul lui Dumnezeu, le-am dat adevărul şi lumina, am pus un suflet în trupurile lor schiloade, le-am deschis ochii şi i-am făcut din carnea mea proaspătă, să fiu al dracului, este ultima şansă pe care le-o mai dau, îmi trimit fii să moară acolo şi nicio înviere nu va mai fi, totul se va întîmpla acolo, idioţi, da, asta sînt, idioţi, nu o să vadă nimic nici acum, poate doar cînd vor orbi şi nici atunci.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (7):


*** - de maan la: 12/11/2009 10:01:47
#499083 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 12/11/2009 10:20:33
citeam undeva ca-n orice pian zace un Mefisto si pianistii sorb cupa de otrava din clape.
#499096 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrus - de maan la: 12/11/2009 10:24:31
straniu. la mefisto m-am gandit si eu...
#499099 (raspuns la: #499096) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 12/11/2009 10:32:01
...pai nerodu' asta, cu textele lui stranii. :))
#499104 (raspuns la: #499099) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de mazariche la: 12/11/2009 10:49:45
p-asta vezi ca stii sa-l lauzi?!:)
#499122 (raspuns la: #499104) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de maan la: 12/11/2009 11:52:26 Modificat la: 12/11/2009 11:52:45
1.Si trecand Iisus, a vazut un om orb din nastere.
2. Si ucenicii Lui L-au intrebat, zicand: Invatatorule, cine a pacatuit; acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?
3. Iisus a raspuns: Nici el n-a pacatuit, nici parintii lui, ci ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.
4. Trebuie sa fac, pana este ziua, lucrarile Celui ce M-a trimis pe Mine; ca vine noaptea, cand nimeni nu poate sa lucreze.
5. Atat cat sunt in lume, Lumina a lumii sunt.
6. Acestea zicand, a scuipat jos si a facut tina din scuipat, si a uns cu tina ochii orbului.
7. Si i-a zis: Mergi de te spala in scaldatoarea Siloamului (care se talcuieste: trimis). Deci s-a dus si s-a spalat si a venit vazand.
Ioan (IX,1-7)
#499157 (raspuns la: #499104) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de bookmark la: 14/11/2009 20:48:50
..."acolo,mortii asezati pe limpedea tristete
nu au pleoape
si ochii lor, mereu deschisi,
te vad..."
#499989 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...