Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Diamantele negre 6


de sami_paris74 la: 18/11/2009 20:25:47
modificat la: 19/11/2009 10:25:58 arata originalul
rezumat: haoleo meteoritul cade pe pàmint!
taguri: Cutia_cu_litere sami 
voteaza:
Eu zic cà universul si omul sunt nemuritori ca si dimantele negre,ca si stelele,planetele,galaxiile.
Eu zic ca exista un mare echilibru in acest univers,un echilibru foarte rar si foarte incet, nu se poate observa niciodata cu ochiul liber ori cu ochii mintii.
Un organism este mort ,atunci cind nimic nu mai misca,nimic nu mai evolueaza,echilibrul vietii pare ca a disparut definitiv.
Atunci de ce avem copiii? De ce mereu si mereu ràmine ceva in urma noastra?
Và dati seama?
Eu sunt tigan frate! si sa mor daca mie personal mi-e frica de moarte.
Uite ca am urmasi,il am pe Robert al meu,Vasile si Mihaela.
Toti copiii mei se rotesc in jurul meu ca niste planete in jurul soarelui,se rotesc,se rotesc si uite ca acum sunt trei planete si inca doi sateliti in plus ( satelitul Alexandra si alt satelit,satelitul Rebeca),,sateliti au si planetele gingantice.Planetele au miez,au un centru magnetic de atractie,au o directie bine stabilita de sistemul gravitational.
Dar,atentie! nu depasiti zona de echilibru,incercati sa va stabiliti bine pe orbita,aveti forta si energia diamantelor negre.
Fiecare fiinta este mentinuta intr-o stare pshihica dura,mai puternica decit diamantele negre,mai puternica decit echilibrul corpului.
Fiintele sunt eterne,fie ele oameni ori animale,greu de spus daca noi oamenii avem o limita de viata si de moarte,foarte dificil de spus daca espansiunea accelerata a universului se repeta la infinit.
Dimantele negre, vin sigur dintr-o expansiune ,o expansiune care s-a repetat chiar si intr-un corp uman.Parerea mea este ca materia cenusie din creier se poate compara cu un univers in expansiune.
Miliardele de celule si neuroni, oare nu se aseamana cu miliardele de stele de pe cer?
Và dati seama?

Cartile bancare
1998 Roquebrune Cap Martin.

Au trecut multe zile de cind satra tiganeasca de la Menton s-a destramat,unii din tigani au plecat spre Romània,altii spre Bulgaria,Yugososlavia si Rusia.
Tiganii din Europa sunt uniti,se inteleg perfect intre ei si vorbesc aceeasi limba tiganeasca.
Ex: cioravles (insemana a fura) cuvint utilizat de tiganii francezi,la tiganii romàni (cior,ciordeala,cioardà,)
Socares (ce faci)? -derivat se mai poate spune (socardeam ),toate cuvintele se aseamana intre ele ca si notele muzicale asezate pe portativ.
Popeda si Futilac s-au intors primii,aveau ordin de la bulibasa Smenaru sa gaseasca un alt loc pentru caravane,sa plece din Menton pentru ca avusesera deja probleme cu primarul orasului si cu politia.
Bulibasa a prezis ca la Menton nu mai pot ramine caravanele,deja in zona tiganii devenisera agresivi si cunoscuti de politie si jandarmerie.
Futilac a cercetat toata zona Coastei de Azur,incepind cu padurile dese, plajele de aur si chiar insulele ascunse la vedere.
De la Castillion pina la Sospel n-a gasit nici-un loc convenabil pentru caravane,apoi a mers impreuna cu Popeda la Roquebrune Cap Martin(rocile brune in franceza) si Beausoleil(frumosul soare).
Indragostii se plimbau tinindu-se de minà,Popeda a exclamat surprinsa,observind un loc destul de incapator, intr-o parcare enorma care apartinea unui fost magazin alimentar.
-Ioi ce suchar ,devla,,dragostea mea,mon amour!!!
-Uite Futilace!uite scumpule!aici vreau sa asezam caravanele.La citeva sute de metri ,partea vestica a parcarii era vecina cu Marea Mediterana,la est cu un parc enorm ornat cu arbori uriasi si ronduri de flori ,citeva baraci care apartinusera unui sat de vacanta si care inca nu erau demontate.
Cind au sosit primele caravane,politia si primarul au venit imediat la fatza locului.
O mare parte din tiganci au inceput sa plinga si sa se vaiete ca in alta parte n-au unde sa se duca.
Venira citeva fete tinere,cu baticuri de matase rosie,incolacite pe talie care miscau din buric.Lautarii cintau la acordeoane ,viori si saxofoane.
Primarul si politia au plecat rizind ,spunindu-le ca le permite stationarea acolo,dar numai cu o singura conditie:sa nu fure,sa nu faca mizerie , toate gunoaiele trebuiau depuse la containerele de gunoi ,care vor fi aduse in citeva zile,mai mult,li s-a permis sa traga lumina in caravane de la un stilp de electricitate.
A doua zi Popeda,Futilac si bulibasa Smenaru au fost la primarie,au vorbit cu primarul ,au plàtit taxa pe locul viran si au primit o autorizatie de sedere pina la sfirsitul lui octombrie.
Au asezat caravanele in forma de cerc,Streke bilbàitul s-a suparat ca cercul nu era perfect rotund,a strigat la Futilac:
-Fu,fu fu,futilace sa,sa sa mor e,e,eu dddacà ee ro,rotund cecercul!
Ui,ui,ui,te ccca ca cara,caravana a,a, iia e mmmai in afffarà din cerc.si si nu,nu se se se mai poate ffface fffffocul !
Ba tu esti dilo? Ii zise Futilac.
Pai aia e caravana ta! fugi dreacu si trage-o cu doi metrii mai in interior.
Noaptea au facut focul,au pus mesele in jurul focului,fetele tinere au adus sticle cu bautura furate pe pusuchii ,(fuste cu buzunare largi, ascunse)dintr-un magazin alimentar situat in zona industriala .
Bulibasa Smenaru a aprins o tigara uriasa de foi, marca Monte-Cristo,apoi s-a asezat pe fotoliu si a intins bratul spre o fata tinarà, sa-i umple cupa cu vin.
Vino frumoasa tatii!,lasa sticla aici pe masa si danseaza,danseaza pentru mine.
Muzicantii cintau o muzica lenta turcesca,tigancile dansau unduindu-si trupurile, erau aproape goale, bichinii si sutienele erau transparente,uneori in timpul dansului ridicau baticele,aratau goliciunea in fatza tiganilor care puneau galbeni din aur la picioarele lor.
Tiganii sunt de mai multe rase:costorari,rudari,caldarari,argintari,lingurari,spoitori,lautarii si tismanarii .Tismanarii sunt o rasa putin mai speciala,adica sunt considerati "Gadjo" gagii,rasa asta de gadgio, este rezultatul casatoriilor mixte intre tigani si romàni.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (8):


seara buna tuturor - de sami_paris74 la: 18/11/2009 20:27:42
aventurile lui Futilac continua....
#500680 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de Intruder la: 19/11/2009 08:13:20
asa am aflat si eu ca tigancile din satre, poarta bikini...io credeam ca n-au nimic pe dedesubt. :D
#500708 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami - de amari la: 19/11/2009 08:35:34
ziua buna tuturor!
...le astept pentru ca-mi place cum le povestesti.
#500712 (raspuns la: #500680) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruder* - de sami_paris74 la: 19/11/2009 10:10:39
Daca o data se purtau chilotii de tabla cu lacat,azi traim in alta epoca! ,tiganii si-au schimbat mentalitatea si a vàzut si ei chalitatilii de lengerie, .Afara de faptul ca màninca gura lor numai trufandale.
Azi se poarta bikini pralea, ca aproape toate lenjeriie de corp nu nu mai sunt cumparate pe bani, magazinele de imbracaminte de lux sunt facute varza ,cu cioarda, de romàni si tigani,mai ales de tiganii care vor sa intoarca moda pe dos.

#500752 (raspuns la: #500708) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))))) - de Intruder la: 19/11/2009 10:43:10
- pralea, ce ciordim azi?
- chelotzi, manca-ti-as!
- da-i dreaq' de chelotzi, mi-e foame.
- loam si d-aia combustibili, pralea!
- comestibili, fraere...
- aham, comsensibili...
- ...da' un parizel, un caltabos, o pruna...nimic?
- insensibilu' dreaqului, nu te mai iau cu mine la ciordit!!
etc.
#500766 (raspuns la: #500752) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pralea,sa mor eu! - de sami_paris74 la: 19/11/2009 11:02:45
ciordim niste somon proaspat si caviar,facem gratar din somon si caviarul il pàpàm pe bucatele de pàine prajhitzi si bem pralea cite o cupa de Cordon Rouge.
Halaiviu sa mor eu.
#500770 (raspuns la: #500766) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sa mor io - de Intruder la: 19/11/2009 11:12:47
daca nu te-ai lustruit in parizu' ala!
lasa-ma, pralea cu caviare si somoane si cordoane...bagam o mamaliga vartoasa si-un cordon de puorc...si-o bere d-aia la doo chile.
ce dreaq', n-am nici furculite...:P
#500771 (raspuns la: #500770) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de INSULA ALTUIA la: 19/11/2009 15:23:42
Tismanarii sunt o rasa putin mai speciala,adica sunt considerati "Gadjo" gagii,rasa asta de gadgio, este rezultatul casatoriilor mixte intre tigani si romàni.

Cred ca ies copii frumosi,bravo sami:)

#500836 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...