Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Yo-yo VI


de esteu iar shi iar la: 03/12/2009 00:53:27
rezumat: copilarie
voteaza:
Yo-yo VI

Stau întins, mai bine zis tolănit. Răscrăcărat. Corpul, aproape tot, în patul nostru mare, piciorul drept ridicat şi sprijinit pe tăblia pătuţului Ianei. Iana tocmai îmi călăreşte piciorul, îl îmbrăţişează. Urmează studiul. Anatomie după ureche, fără terminologie. După pipăitul ei zic aşa: maleolă, tarsiene, metatarsiene... Cînd îşi trece degetele peste pielea care îmi îmbracă tendonul remarcă: Aici eşti mai bătrîn! Ai multe linii... Apoi: Tu nu te răsfeţi? Nu pot da o explicaţie pentru trecerea asta bruscă de la anatomie la psihologie. Simultan, Arghira tocmai trece toată din somn în degetul ei gustos, iar Lila intră învăluită în prosoape. Culmea, avem şi muzică. Îmi ridic capul de pe pernă şi îmi pare că în jur se întîmplă o ambuscadă.

Eu n-aş vrea să-mi crească ţîţicile. Vreau să rămînă aşa. Între ţîţele mamei ei şi ale Micii Sirene pot fi oarece diferenţe, însă treaba e că în ambele cazuri parcă sar din piept. Poate că ar vrea să schimbe rolul cu o altă păpuşă, cu pieptul plat. O blondă bondoacă. Am văzut-o de cîteva ori la îndemînă, dar am ignorat-o. Iana îşi revine însă cu fiecare prostie, şi nu-s puţine: De ce te porţi aşa cu mine, că nu sînt o jucărie? Eu vorbesc. Uite, vorbesc. Auzi? Şi fireşte că aud. Îi zic: Ăsta-i un lucru bun. Hai să continuăm să vorbim, apoi îmi povesteşte ziua care tocmai s-a scurs. Îmi povesteşte întunericul din parc, luminile vagi care au ajutat-o să mai descopere cîţiva copii. Prin cuvintele ei, la suprafaţă îmi ies imaginile de-acum cîteva zile, cînd am văzut secvenţe dintr-un film documentar despre manechinele vitrinelor iraniene. Un film despre cum li se tăiau sînii, chiar şi mîinile, acelor trupuri de plastic, de fibre şi alte astfel de materiale. O întreagă operaţiune de remodelare. Nu, Iana n-a trecut prin faţa televizorului în ziua aceea. Şi nici de la păpuşa cu pieptul plat nu cred să i se tragă. Poate de la bătrîneţea bunicii, Maia Zoia, pe care nu vrea să şi-o închipuie îmbătrînind şi mai mult.

Sînt nopţi cînd sînt liliac. Mă agăţ de tot ce am la îndemînă pentru a rămîne treaz. Stau şi privesc obiecte sau şiruri de litere care mă împing pe alte drumuri decît cele pe care le aşteptam să mi se ivească în dreptul paşilor. Cel mai adesea îmi privesc fetele. Şi privindu-le dormind par mai mari. Postúrile sînt ale unor oameni în toată firea, uneori. Mai ales la Iana. Pare chiar mai lungă decît e, aşa cum oamenii leşinaţi sau fără a avea nici un muşchi încordat par mai grei decît o arată cîntarul. Dacă aş ţine să fiu poet aş spune că visele ne lungesc, dar nu e aşa. Sîntem mult prea obosiţi. Cînd îmi întind piciorul, Iana mă întreabă: De unde e piciorul aşa de lung? Uneori îmi pare că întinzîndu-l dă să iasă pe geam, dar se opreşte precaut pe calorifer, rămîne rezemat acolo pînă ce căldura îl doboară, îl frige. Apoi revine. Sau poate că diferenţa fizică ne ameţeşte deopotrivă. Şi pe noi, adulţii, şi pe copii. Cum-necum, ne întîlnim în viteza cu care uneori ei vor să se facă mari cît mai repede — noi, să mai coborîm cîtuşi de puţin în vîrsta lor. Încă o dată. Încă puţin.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


*** - de adina.petre la: 03/12/2009 11:44:00
Pentru ca eu deja incep s-o iubesc pe Iana, doresc sa stiu, daca se poate, desigur, cati ani poseda domnisoara.

Mai zi-mi, mai zi-mi!
#504121 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina.petre - de esteu iar shi iar la: 03/12/2009 14:37:21
3 ani si 8 luni are Iana.
de zis o sa mai zic. imi place pista asta pe care tocmai am intrat, asa ca alerg pina la finish.
#504158 (raspuns la: #504121) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
esteu - de adina.petre la: 03/12/2009 14:46:17
Sa va traiasca, sa fie mare, frumoasa, si sanatoasa!

Foarte bine, da-i inainte, ca e bine!
#504161 (raspuns la: #504158) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
esteu iar shi, - de Tot Areal la: 04/12/2009 09:25:10
am crescut doi copii si doi nepoti, dar nu egalez dragostea ta pentru Iana!
sa-ti traiasca sanatoasa la trup si minte!
#504254 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...