Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

ROMANIA!!!


de Tot Areal la: 07/12/2009 13:42:49
rezumat: FALIMENTARA!!!!
voteaza:
Ceva ce am primit pe mail astazi:
"În vreme ce romanii sunt hipnotizati de campania electorala, se trag sforile de catre grupurile financiare care se pregatesc sa cumpere activele majore ale tarii, in regim de solduri. O sa va invit sa urmariti o discutie purtata de mine cu un bancher, pe tema scenariului pentru 2010, si o sa va las sa trageti concluziile.
Nu conteaza banca unde lucreaza acest om, ci pur si simplu, strategia ampla, pusa la cale peste capetele noastre, care par sa nu se mai dezlipeasca de manipularile si circul campaniei electorale.
Un fost sef de la CIA spunea " daca stii cum si cu ce sa manipulezi atentia cetateanului, si pui in stanga lui un spectacol de circ, nu o sa observe portavionul din dreapta lui"
UI : Cum priveste banca si grupul financiar din care faceti parte, ce se intampla in Romania, in plan economic si politic ?
Bancher : Suntem incordati insa extrem de motivati, intrucat asteptam producerea momentului la care lucram de circa 10 luni de zile; Banca noastra si-a redus extrem de mult expunerea in Romania, a inchis robinetul creditarii, si am trimis catre headquarter-ul grupului, cat de multa moneda euro am putut; Repet, asteptam acum producerea rezultatului muncii noastre, in cadrul unui plan la care participa extrem de multe grupuri financiare si bancare externe;
UI : Adica concret in ce consta acest rezultat pe care il asteptati ? Sperati in revenirea economica a tarii ? Veti relua creditarea ?
Bancher : Naivitatea este o slabiciune de caracter a romanilor; Ma intrebi daca speram in revenirea economica a tarii ? Pai noi speculam si vom castiga enorm de multi bani, tocmai in momentul in care, economia nationala romaneasca, va atinge fundul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de cresterile economice din 2010, sunt lansate concertat de analisti, pentru ca aceasta este parte a strategiei noastre, pentru a ne maximiza profitul pe care il vom face, cand balonul speculativ imobiliar si al cursului valutar, ne va indica faptul ca suntem pe trendul castigului maxim. Ma intrebi daca vom relua creditarea ? Creditarea in Romania, s-a facut cu cap; Este adevarat, ca si guvernarea din 2007-2008 ne-a ajutat enorm, atunci cand, ne-am consolidat si ne-am asigurat prin intermediul
creditului de consum, dependenta totala a populatiei active, a fortei de munca romanesti;
UI : In se sens v-ati asigurat dependenta lor totala ?
Bancher : Simplu; Populatia Romaniei si romanul in general, are un singur bun de pret, care ne intereseaza pe noi bancherii : activele imobiliare. Mai exista si forta de munca a individului, insa aceasta, dupa ce l-ai prins in mreje, este utila de speculat, pentru ca acel individ va munci perpetuu pentru noi. Trebuia sa ajungem cumva la aceste active imobiliare ale romanilor; Normele BNR si legile, nu ne permiteau sa putem acorda in masa, credite ipotecare, plus ca aceste credite ipotecare, nu erau 100% avantajoase pentru noi; Asa , ca am profitat de lentoarea in decizie a BNR, si am investit masiv in publicitate pe segmentul creditului de consum. Stiam inca de la bun inceput, faptul ca, cei carora le acordam credite de consum, nu vor avea resurse sa le restituie, astfel, incat, coroborat cu faptul ca, stiam din 2008, ca aceasta criza financiara va lovi si Romania, am calculat totul extrem de bine; Nu trebuia sa fii geniu bancar, ca sa iti dai seama ca intr-o tara precum a voastra, pur si simplu, efectele crizei urmau sa fie devastatoare pentru ca :
[1] nu mai produceati nimic;
[2] pietele emergente sunt dominate de multinationale, legate de grupurile financiare si bancare pe care noi le reprezentam; [3] urma sa aveti in 2009 un an electoral in care , pe fondul disputelor politice, era de anticipat ca va veti sapa singuri groapa; La acest din urma punct recunosc ca a trebuit sa ne implicam; si asta pentru ca, daca in 2008, actualul presedinte avea o cota de popularitate de vreo 60 %, noi trebuia sa incingem campania, pentru a impinge politicienii sa ia masurile pe care noi le asteptam.
UI : Ce masuri asteptati sa ia politicienii ? Spuneti ca ati manipulat partidele ca sa va atingeti scopul economic ?
Bancher : Iulian, hai sa ne gandim putin. Noi nu a trebuit decat incingem spiritele, si sa creem un cadru in care, oponentul in alegeri al actualului presedinte, sa recupereze handicapul de imagine, astfel incat sa creem romanilor si politicienilor, impresia unei lupte stranse; Iar de aici pana la luptele politice din Parlament, care au intunecat mintile tuturor partidelor a fost doar un pas, insa decisiv a fost momentul in care tara voastra a ramas fara Guvern. Atunci, si acum in acest moment, orice guvern se va forma, este legat ombilical si total la mana noastra, intrucat, are nevoie de banii nostri, pentru a plati salariile, pensiile, etc. Voi v-ati ales cu spectacolul din presa, noi ne alegem cu banii si castigurile. Practic Romania este a noastra, iar dependenta voastra de noi va deveni totala.Actualul presedinte, ne-a pus putin in dificultate, atunci cand a venit cu guvernul PSD-PDL, pentru ca ceea ce noi ne doream era instabilitate economica si politica; a trebuit sa presam extrem de mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental sa se produca, sa cada guvernul, sa se amane sosirea transei de bani de la FMI, insa pana la urma, cunoscand mentalitatea colerica romaneasca, am reusit.
UI : Nu imi vine sa cred; este evident ca suntem naivi si starnim furtuni in paharul cu apa; Hai sa revenim putin la acea legatura intre casele romanilor si creditul de consum.
Bancher :Iti spuneam ca in 2008, am dat masiv credite de consum; am dat bugetarilor, am dat angajatilor din sectorul privat; Atractia era mare intrucat, nu trebuiau sa prezinte garantii, insa noi stiam ca in 2009, ne vom atinge scopul. Si , in 2009, intr-adevar, pe fondul crizei economice, au explodat restantierii. Asta inseamna ca oamenii nu si-au platit ratele catre banci, iar noi am trecut la executare silita; Aici am avut iar nevoie sa ne concertam eforturile, astfel incat, sa nu existe grupuri financiare romanesti, companii sau persoane private , care sa ne strice planurile, intrucat riscam sa ne trezim ca vin sa cumpere activele imobiliare scoase la vanzare; Asa ca a trebuit sa lovim si mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii de afaceri, sa se lupte pentru supravietuire, si sa nu aiba lichiditati pentru a cumpara nimic; A trebuit sa-i facem sa devina preocupati de grija zilei de maine, si sub teama falimentului, ne-am eliminat competitorii. Seful BRD Soc. Gen. spunea intr-un ziar romanesc ca este momentul sa ne eliminam competitorii; Exact asta facem, va eliminam din jocurile economice din propria voastra tara;
UI : Ati eliminat concurenta autohtona, blocand creditarea pentru firme si blocand piata executarilor silite ?
Bancher : Corect. Si nu a fost greu. Pe o piata interna gatuita de blocajul financiar, firmele romanesti au fost sufocate de lipsa lichiditatilor, iar guvernul din 2009 a fost lasat fara nici o posibilitate de a asigura resursele financiare; Daca intr-o tara guvernul nu are bani pe care sa-i injecteze in economia nationala, iar noi bancherii, va blocam accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradina de flori, expusa arsitei zilnice, pe care nu o mai uda nimeni, si care pana la urma va muri; De aceea spuneam ca a trebuit sa ne agitam putin pentru a impiedica acest guvern din 2009 sa puna in aplicare masurile economice, si sa abatem atentia asupra luptei din campania electorala. Dupa ce ne-am asigurat ca pur si simplu nu va exista riscul sa apara intrusi care sa cumpere activele imobiliare, case, terenuri, scoase la vanzare de executorii nostri bancari, am inceput sa trimitem pe banda rulanta dosarele celor care au luat credite de consum , catre executori.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (42):


(continuare 1) - de Tot Areal la: 07/12/2009 13:43:51
Nimeni nu a sesizat faptul ca, nu ne interesa de fapt sa le vindem casele, ci sa manipulam piata imobiliara, sa o tragem in jos, asigurandu-ne in acelasi timp, ca la momentul potrivit, cand curba prabusirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel, grupurile financiare din tarile noastre de origine, sa cumpere masiv si la preturi de nimic aceste active; Te asigur Iulian ca in 2010, un apartament cu trei camere care in 2008 era evaluat la 150000 euro, va fi scos la vanzare , la executare silita, la preturi de sub 30000 de euro si nu va veni nimeni sa cumpere, pentru ca in 2010 toti vor fi preocupati sa tina bani deoparte pentru ziua de maine; Va fi momentul perfect sa cumparam totul pe nimic. Romanii vor deveni chiriasi in propriile case, pentru ca acesta a si fost obiectivul nostru primordial, si anume achizitiile la preturi infime. Pentru asta era obligatoriu sa ducem piata imobiliara la un maxim, pentru ca pe fondul prabusirii acesteia, noi sa culegem caimacul. Si la plan se adauga si presiunea pe moneda voastra nationala.
UI : Ce presiune ? Vad acum ca leul se intareste, desi, intr-o tara care nu produce nimic, aflata in criza politica, lovita de criza financiara, nu imi explic care poate fi suportul de intarire a leului.
Bancher : Pai este vorba de aceiasi reteta, care se invata la orice curs de MBA. Asa cum piata imobiliara a fost dusa de noi la maximuri ireale, pentru ca trebuia sa va dam credite la valori foarte mari, ca sa aveti pe urmatorii 30-40 de platit rate uriase catre noi, pentru a deveni in acest interval de timp, atat proprietarii caselor voastre, dar si asigurandu-ne ca veti munci voi si familiile voastre pentru noi, pentru a plati aceste rate ireale, tot asa, bula speculativa a monedei nationale, trebuie manipulata , insa in sens invers. In cazul speculatiilor pe moneda nationala, trebuie sa ducem leul la un nivel minim, cat mai mic posibil, lasandu-l apoi sa explodeze, sa urce la valori mari, valori reale, undeva catre peste 5 ron pentru un euro. Adica vom face euro atat de scump incat, sa nu va puteti permite sa cumparati activele imobiliare scoase la executare silita, nici cand ele vor avea valori in euro, relativ mici, dar si pentru ca, micimea salariilor romanilor, salarii platite in lei, sa faca din rata catre banca, un cosmar al vietii de zi cu zi. Totul legal, profitand de naivitatea generala, de ternele lupte politice si de tot acest context romanesc , care din 2006 lucreaza pentru noi si in interesul nostru. Iata ca ieri euro era deja la 4,21 lei.
UI : Asadar totul este componenta a unui plan; cand va fi detonat ?
Bancher : In ciuda galopului inregistrat de alte active din aceeasi clasa de risc in ultimele zece luni, leul nu are cum sa participe la aceasta revenire , fiind evident pentru orice incepator, ca este totul o bula speculativa ; " investitorii urmaresc cu ingrijorare mai intai derularea acordului cu Fondul Monetar International, iar mai apoi turbulentele de pe scena politica", spune Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintre cele mai mari banci de investitii britanice. El considera ca euro ar putea sa coboare spre 4,1 lei.Balon de sapun, care este un element al sarjei finale de cumparare a Romaniei la OUTLET.Pentru ca defapt, prin incingerea campaniei electorale, noi avem acoperirea perfecta ca nimeni nu mai are timp sa ne strice planurile.
UI : Ce veti face cu acte active, cu casele romanilor ?
#505053 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
(continuare 2 ) - de Tot Areal la: 07/12/2009 13:44:42
Bancher : Pai este esential sa controlam aceste active, intrucat, ele sunt o moneda de tranzactionare pe pietele internationale; Uitati-va la Dubai acolo unde expunerile bancilor noastre, se lovesc de nevoia de a acoperi pierderile; Pierderile se acopera prin cresterea ritmului de exploatare a muncii celor care au credite la banci; Ei trebuie constransi sa lucreze mai mult, si sa plateasca rate mai mari catre noi; Avand in mana bunul cel mai de pret al unui om, locuinta, acesta va munci pentru noi; Recreem astfel sistemul sclavagist perfect, in care aparenta de libertate, in care mintea si atentia cetateanului este atrasa de lupta politica, fara ca cineva sa mai aiba timp sa se gandeasca la ce li se intampla cu adevarat. Iar cand se vor trezi va fi de fapt foarte tarziu; Noua ne trebuie sa exploatam forta de munca a voastra , sa va impingem sa munciti mai mult ca sa ne platiti noua mai mult.
UI : Mai am o singura intrebare; Spuneti ca ati contribuit la incingerea campaniei electorale, pentru ca trebuia sa saditi samanta unei confruntari politice puternice, intrucat instabilitatea politica era necesara; Concret, ati platit politicieni romani sa puna umarul la actuala criza politica ?
Bancher : In mod evident, in 2007 si 2008 am sprijinit si sustinut politicieni care avea acces la fraiele guvernarii, ca sa fim lasati sa derulam amplul program de acordare masiva a creditelor de consum. In 2009 fiind an electoral, grija noastra a fost sa alimentam puternic aparitia unui contracandidat puternic pentru actualul presedinte, care avea o cota mare de popularitate, si am reusit. Mult mai usor si mai ieftin decat ne imaginam. Sa ne intelegem : noua nu ne pasa cine va iesi presedinte, pentru ca sunteti la mana noastra, in plan guvernamental. A fost mai usor pentru ca, aveti in Romania o pasiune extrem de mare, sa va consumati energiile fix in directiile care nu va aduc avantaje, care va ingroapa sansele la un viitor mai bun. Suntem si noi uimiti de modul in care, marea masa a jurnalistilor, ne-au facut misiunea mult mai usoara, implicandu-se in aceasta campanie electorala emotional, doar pe fondul ideii ca actualul vostru presedinte trebuie dat jos, fara sa aiba nici un fel de viziune economica asupra realitatii. Repet, noi doar am alimentat ascensiunea unui oponent puternic pentru dl. Basescu, si restul l-a facut mass-media, si naivitatea voastra , de la sine. Anul 2010 va aduce si rasplata pentru munca depusa de noi in ultimii 4 ani, pentru ca vom aduce Romania la statutul de tara total si , cel mai important, ireversibil dependenta , de fraiele complicatului sistem financiar-bancar mondial. Nu vreau sa par cinic insa, in 1989, toate activele tarii erau ale clasei proletare, adica de fapt ale nimanui, fiind controlate de o mana de oameni care decideau in aceasta tara si pentru a caror bunastare, muncea intreaga natiune ; La 20 de ani, veti fi ajuns fix in aceeiasi situatie, adica nimic nu va mai fi in proprietatea voastra, si veti munci sa va platiti datoriile. Iar economia nationala va fi dominata de multinationalele controlat indirect tot de noi, in vreme ce falimentele firmelor romanesti, detinute de romani, vor continua si in 2010, intrucat fara finantare , fara credite, si cu un guvern care nu are resurse financiare, nu exista sanse de supravietuire. Astfel incat, tinerii romani vor avea doar doua optiuni : angajati la stat, sau angajati la multinationalele straine; In ambele variante, numai noi castigam."
#505054 (raspuns la: #505053) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sunt lucruri stiute - de Lascar Barca la: 07/12/2009 14:28:35
de multa vreme. Profit de ocazie sa reafirm ca, sunt 7 tari in lume(plus citeva exceptii) unde scenariul asta nu se poate aplica iar eu am ales sa traiesc in una dintre ele.
#505064 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tot Areal - de sami_paris74 la: 07/12/2009 14:57:48
cred ca in urmatorii 4 ani Romània o sa infloreasca ca o floare mai ales ca este in C.E.Obligatoriu trebuie sa se integreze sà se adapteze,sa traiasca ca toti din comunitate.
Este singura sansa a romànilor.
#505073 (raspuns la: #505064) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sa zic drept - de mazariche la: 07/12/2009 14:57:57
nu inteleg mare lucru, ma depasesc teoriile astea. Si de le-as intelege, mi-as face mai mult sange rau...
#505074 (raspuns la: #505064) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mazariche - de sami_paris74 la: 07/12/2009 15:01:47
si ce daca nu intelegi!
sunt convins ca poti sa te integrezi/
#505076 (raspuns la: #505074) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sami - de mazariche la: 07/12/2009 15:03:53
Sa ma integrez unde?
Traiesc in Romania, zau.
#505077 (raspuns la: #505076) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tot Areal - de amari la: 07/12/2009 15:30:01 Modificat la: 07/12/2009 15:52:21
e infiorator cand ai confirmari de acest gen!
Ce sa mai poti spune?Manipulatorii au fost si sunt manipulati.
#505089 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pe mine - de gabriela_o la: 07/12/2009 16:22:41
Ma plictisesc teoriile astea cu ce malefici sunt ei si ce mici si fara de aparare la maleficismele (sic) lor suntem noi.
#505104 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fara sa fiu economist, dar... - de donquijote la: 07/12/2009 16:28:54 Modificat la: 07/12/2009 16:32:03
paine alba, proaspata, aburinda pentru adeptii teorilor conspirative.
:)

sunt cateva adevaruri (truisme...):
- preturile apartamentelor si terenurilor sunt exagerate.

- leul e supraevaluat, probabil din motive populiste ca sa mentian in mod artificial nivelul de trai fara baza economica.

dar:
legi clare antitrust pot frana intrarea unor sectoare prea mari in maini prea putine. in rest, in toata lumea domina multinationalele, fara ca unul sau altul sa poata influenta la nivel de economie nationala, poate doar in 'republicile bananiere' cu un singur sector economic de baza (sau cateva, dar putine).

nici multinationalele n-au interes sa sugrume economic o tara ca li se ingusteaza pietile de desfacere; dimpotriva.

daca conducatorii politici ar fi vandut la timp, si unor cumparatori seriosi, infrastructura industriala neeficienta (a fost destula cu potential foarte bun, daca era gospodarite de oameni care se pricep), in loc sa lase niste gainari s-o valorifice la pret de fier vechi, se mai putea salva ceva din mostenirea comunista.
#505106 (raspuns la: #505089) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bai frate - de zaraza la: 07/12/2009 16:40:31 Modificat la: 07/12/2009 16:51:35
cat de PROST trebuie sa fii, ce creier atrofiat tre´sa ai ca sa-ti imaginezi ca bancile isi doresc criza economica? ba mai mult, ca scopul bancilor este criza economica si ca exista un masterplan al bancherilor ca sa genereze criza? pai aia de unde mananca mah? daca n-are rumanu bani sa-i dea creditu inapoi, ce-o sa-i ia omului, blana de pe broasca? nu da frumusel banca faliment daca se trezeste ca a dat credite neasigurate, nu asta s-a intamplat in america?

mutinationalele cui isi vand produsele daca toata lumea moare de foame?

da´chiar nu se uita nimeni la stiri, in afara de alea cu babe violate?

doamne fereste, de-asta suntem in rahatul actual, pentru ca suntem un popor care pune botul la cacaturi de-astea, traieste intr-o continua conspiratie, se lupta cu "dusmanii neamului" in loc sa deschida dracului okiu´ala inchis de veacuri si sa vada realitatea.

hai ca m-am enervat.
#505107 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donq - de Lascar Barca la: 07/12/2009 16:52:05
orice exercitiu de analiza privind tzara noastra de origine eu il bazez pe faptul ca acolo nimic nu functioneaza, nici macar logica:). Daca ai doua variante, una opusa celeilalte, si incerci sa le aplici, vei vedea ca se potrivesc. E loc special acolo, nu-i pentru oricine:))
#505108 (raspuns la: #505106) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de Lascar Barca la: 07/12/2009 16:55:22
zici tu ceva cu bancile dar, acolo unde NU exista economie nu crezi ca le convine mai mult sa puna mina pe ce se poate? Cu speranta ca C.E. se va apuca intr-o zi serios sa regleze zona balcanica!?
#505109 (raspuns la: #505107) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de donquijote la: 07/12/2009 17:15:10 Modificat la: 07/12/2009 17:17:15
zaraza are dreptate - bancile vor bani, nu sa aibe in proprietate vre-o casa nenorocita.
bancile nu castiga in vremuri de criza. poate niste grupuri financiare specializate pe 'short'-uri si economie de criza. sunt destule din alea (pentru investitori cu outze de otel), dar nu destul de mari ca sa controleze economia si sunt sub lupa autoritatilor care reguleaza bursa; acolo unde se reguleaza.
daca te uiti la bursa, toti cei care s-au ocupat cu real estate si bancile au cazut cel mai tare. bancile care nu erau bagate in creditele 'periculoase' sau care au scapat la timp de ele nu au cazut sau si-au revenit deja.
#505110 (raspuns la: #505109) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lascar - de donquijote la: 07/12/2009 17:15:58 Modificat la: 07/12/2009 17:17:36
:)
mi-a placut analiza ta.
care ar fi solutia?
#505111 (raspuns la: #505108) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lascar - de zaraza la: 07/12/2009 17:18:49 Modificat la: 07/12/2009 17:31:18
pai pe ce "sa puna mana"? pe minunatele apartamente de militari si ferentari? si sa faca ce cu ele? daca piata e in cadere libera, preturile la case cad si mai liber. banca a acordat un credit imobiliar anul trecut de 100 000 (sa zicem) pe un jeg de apartament in militari si acuma acel apartament valoreaza 50 000. clientul bancii nu mai poate rambursa ratele la 100 000 (si nici nu-l mai intereseaza, de altfel sa continue sa plateasca un credit de 100 000 pentru ceva ce valoreaza 50 000) si atunci ii pune bancii apartamentul in brate sa se spele cu el pe cap. ti se pare ca banca a facut o afacere buna in conditiile in care acum un an a platit 100 000 pentru un apartament care azi valoreaza 50 000 si e in cadere libera?

intamplator am amici care lucreaza in banci si asta e marea problema cu care se confrunta: clientii nu mai platesc ratele pentru ca a scazut valoarea bunului imobiliar si banca se fereste ca de dracu´sa-l execute pe ala, pentru ca daca-l executa se cheama ca a iesit in pierdere, ramane cu un bun imobiliar care valoreaza mult mai putin decat (banca) a platit pe el. si atunci o lalaie, il suna pe ala zilnic, hai va rugam noi mult, platiti ratele, e hilar.

cam asa se petrece treaba in realitate.

ah, sa nu uit , cat despre "grupurile financiare straine", care vor sa falimenteze bancile romanesti :)))))))))))))). ziceti-mi si mie un singur nume de "banca romaneasca" si un nume de "grup financiar strain". daca se poate, in numele bancii romanesti sa existe cuvintele: manz, viezure sau varza, ca sa fim sigur ca e romaneasca :)))))))))))))))))
#505112 (raspuns la: #505109) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)))) - de cher la: 07/12/2009 17:39:53
Pai cine zice ca vor lua bancile casele din Ferentari si Militari????
O banca nu confisca imobilul ci il scoate la vanzare la pretul datoriei.
:))))Ai imprumutat 10.000 euro. Un apartament la pretul asta se vinde repede chiar daca este fara gresie si faianta...
#505116 (raspuns la: #505112) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de zaraza la: 07/12/2009 17:48:03
nu inteleg ce vrei sa spui.
#505118 (raspuns la: #505116) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
baaaa, ce bancher tampit ;) - de om la: 07/12/2009 17:58:00
se apuca asa de florile marului ca sa-l invete pe "iulian" strategie de market. Ca sa nu mai vorbim ca-i expunea secrete...
Din intrebarile lui Iulian, acesta nu pare un specialist in domeniu...poate doar un invatacel ce pe care'l instruieste "bancherul" :)))

Sa fie caterinca asta de email in concordanta cu sabotajul de ieri de la postul national de radio? ;)

Mentionez, comentariile mele sunt generate doar pe prima parte a emailului...nu am rezistat la celelalte parti pt ca nu-mi plac telenovelele ;)
#505121 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)) - de adina.petre la: 07/12/2009 18:20:33
Sunt perfect de acord cu ce spune zaraza. E o idiotenie de articol, n-are nimic logic si nicio dovada palpabila. Sunt doar speculatii conspirationiste, menite sa bage frica in oameni. Si asta pentru ca frica ataca vigilentza. ;)
#505130 (raspuns la: #505107) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
am citit pe diagonala - de Knulp_2 la: 07/12/2009 18:35:44 Modificat la: 07/12/2009 18:35:54
si dupa doar un rand am gasit o bazaconie. Bancile nu au dat credite de consum fara garantie din cine stie ce motive conspirationiste. Ci din lacomie si din pricina incompetentei managerilor.
#505132 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
HAI ROMANIA !!!!!!!! - de om la: 07/12/2009 18:43:54
hoooo ma ...ca la handball feminin ma refeream :))))
Oare nu avem si noi confe de sport.. ca de astea conspirationisto-telenuvelistico m-am cam saturat ca de mere padurete :(

Scuze areale de trollare !
#505133 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de adina.petre la: 07/12/2009 18:56:45 Modificat la: 07/12/2009 18:57:05
Io vreau sa avem confe cu sport, da numai de volei masculin, de handbal masculin, de inot masculin, poate chiar si de balet =)) Da chiar, vrei sa baletam? :D
#505140 (raspuns la: #505133) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
financiare - de dorele la: 07/12/2009 19:04:52
1. grupul Dubai World se pregateste sa-si vanda acivele pentru a-si acoperi datoriile;
2. cetateanului X i s-a vandut apartamentul la licitatie de catre banca in vederea recuperarii creantelor; pret vanzare 37.000 EUR;
Doua exemple reale, aflate la polul opus care vin in sprijinul acelei "discutii". Dar acesta este spiritul capitalismului, nimic nou:
"la drept vorbind, bogatii i-au dat pe saraci afara din casa de oaspeti, aruncandu-i in drum si spunandu-le in treacat ca acela e drumul care duce spre succes. In realitate, i-au azvarlit cu forta in fabrici si in sclavia moderna a salariului, asigurandu-i mereu ca aceea era singura cale spre prosperitate si civilizatie"
G.K. CHESTERTON- ce este anapoda in lume, 1910
#505148 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sport - de dorele la: 07/12/2009 19:08:05
nu inteleg; balet...masculin?
#505151 (raspuns la: #505140) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dorele - de Knulp_2 la: 07/12/2009 19:16:06
""la drept vorbind, bogatii i-au dat pe saraci afara din casa de oaspeti, aruncandu-i in drum si spunandu-le in treacat ca acela e drumul care duce spre succes. In realitate, i-au azvarlit cu forta in fabrici si in sclavia moderna a salariului, asigurandu-i mereu ca aceea era singura cale spre prosperitate si civilizatie"
G.K. CHESTERTON- ce este anapoda in lume, 1910 "...

pai da, cam asa s-a intamplat. Si ca raspuns a aparut comunismul, incat sa nu mai existe bogati si saraci. Si cu asta stim, din nou, ce s-a intamplat. Dar toate astea nu fac dovada vreunei conspiratii ci doar demonstreaza cainosenia umana. Lacomia si intoleranta. Omul e programat sa-si violeze seamanul. Statul trebuie sa ne opreasca. Speram la o cale de mijloc.
#505155 (raspuns la: #505148) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cainosenia - de dorele la: 07/12/2009 19:23:01
Exact despre asta este vorba; si revenind la o confa recenta despre alegeri, galceava incepe cand este vb despre ce stat este mai "bun" in stoparea lacomiei umane! Aurea mediocritas din antichitate nu se mai aplica din pacate...
#505157 (raspuns la: #505155) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dorele - de Knulp_2 la: 07/12/2009 19:31:32
sunt si unii care sustin ca acest viol este natural deci benefic, si e un semn de slabiciune sa incercam a-l opri.
#505159 (raspuns la: #505157) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Areal, - de juli la: 07/12/2009 19:34:05 Modificat la: 07/12/2009 19:39:20
pe mine m-ai pierdut de cititor dupa prima parte... aiureli, desi anumite chestii sunt cumva reale, se stie ca exista jocuri si intetese economice, insa ceea ce tu insiri aici sunt scenarii S.F., inchipuiri malefice... pfffffff... mi-ai amintit de o chestie dinainte de 1989 cand cel putin in Baia Mare cineva lansase zvonul ca au aparut " ingerii negrii" care intra in casele oamenilor si-i jefuiesc ori omoara, multi naivi slabi cu duhul au pus botul incepand sa-si zavorasca usile cu zeci de inchizatori... si da, sa nu uit, BRD SGG nu este banca romaneasca, actionariatul este francez... si nu cred ca mai exista banci romanesti, exceptand CEC Bank si BNR... intreb si io, pe cine sa mai elimine, jocurile ei le fac, marile puteri. or mai fi naivi care-si inchipuie ca...

rolia
#505160 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donq - de Lascar Barca la: 07/12/2009 20:02:58
acolo, orice solutie devine inaplicabila din momentul prezentarii:)) Absolut superb surealismul nostru drag!

Una dintre consecinte: nu ginditi solutii pentru Ro ca va pierdeti timpul:))
#505163 (raspuns la: #505111) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dorele - de adina.petre la: 07/12/2009 20:41:07
Da, da, barbatzi in colanti! :))
#505167 (raspuns la: #505151) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
colantzi - de dorele la: 08/12/2009 08:02:31
stii ce-i culmea? Pe la sase ani, intr-un avant liric, maman m-a dat la balet. La inceput a fost nice; ne canta la pian, ne jucam, faceam "trenuletzul", gimnastica, chestiutze... Da' cand a venit momentul colantzilor a fost groaznic! Nu ma puteam suporta cu shtrampii iia pe mine!!! Am rezistat eroic doua-trei lectii dupe care am fugit fara sa privesc inapoi.
#505210 (raspuns la: #505167) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dorele - de adina.petre la: 08/12/2009 09:39:52
Hai ca esti mortal!!! Eu am fost un copil fericit, am facut baletul cu drag. Cand m-am plictisit am trecut la dansuri moderne, si cand m-am plictisit si de asta, m-am apucat de sport serios.
#505227 (raspuns la: #505210) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de dorele la: 08/12/2009 09:55:25
eu am cazut din lac(ul lebedelor) direct in putz(ma rog, bazin)ducandu-ma cu mare sarg la inot si scufundari! Da' chestia cu baletu' m-a marcat pe viatza.
#505230 (raspuns la: #505227) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dorele - de adina.petre la: 08/12/2009 12:06:00
Da, inot am bifat si eu, si ala mi-a placut cel mai mult. Inotul si tenisul au fost cele mai misto. :)
#505253 (raspuns la: #505230) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tenis - de dorele la: 08/12/2009 12:20:06
pe terenul de tenis mi-am rupt genunchii; faceam antrenamente pe teren de ciment, ca pe alea de zgura se antrenau seniorii si erau competitiile... Si acum imi sar genunchii, asta apropos de Romania!
#505262 (raspuns la: #505253) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dorele - de adina.petre la: 08/12/2009 12:25:19
Ei, si tu acuma, trebuia sa nu mai faci. Sa inveti chestiile de baza, si apoi sa mergi pe camp, pe pamant moale si sa joci.

Eu am avut antrenori misto, aveau grija de noi ca de puii de closca, ne duceau mereu pe terenuri misto. Bine, alte vremuri, alte chestii, e drept. ;)
#505264 (raspuns la: #505262) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dorele - de adina.petre la: 08/12/2009 12:25:19 - de om la: 08/12/2009 17:30:17
trollilor ;)...ce anume va place din sport: efortul sau "dezvoltarea" armonioasa ?
:))
#505418 (raspuns la: #505264) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de dorele la: 08/12/2009 18:20:24
daca tot faceam parte din "copii cheilor de gat", ai mei s-au gandit macar sa nu stau in fata blocului, ci sa fac ceva; sport, balet, aeromodelism, chestiutze d-astea. Pe langa efort si dezvoltare, mi s-a indus si o anume rigoare, indemanare, armonie care imi folosesc si acum, cand sportul nu-l mai practic decat la... televizor cad apreciez o miscare, un gest, un cross, un ultim efort. Pacat ca nu mai sunt salile pline de copii care fac sport, mai ales ca acum antrenorii nu mai sunt asa de abuzivi si sunt cu totul alte echipamente!
#505448 (raspuns la: #505418) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de Knulp_2 la: 08/12/2009 18:23:55
trollilor le place competitia ;)
#505453 (raspuns la: #505418) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om - de adina.petre la: 08/12/2009 18:28:01
Mie imi place efortul de a te dezvolta armonios :P
#505457 (raspuns la: #505418) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Asta circula pe internet - de zaraza sc la: 10/12/2009 11:20:16 Modificat la: 10/12/2009 11:20:53
Am vazut textul asta si in alt forum. Circula pe internet mai ceva ca virusul banalei raceli.

#506066 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: