-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Omul se vrea, din nou, Dumnezeu


de Stefan Doru Dancus la: 18/12/2009 20:47:43
rezumat: eseu
taguri: Salonul 
voteaza:
Ştim cu toţii că doar un pas ne mai desparte de legalizarea clonării omului. Eu spun că această incalculabilă nechibzuinţă este unul din semnele sfârşitului lumii noastre. Cuibărite în întunericul libertăţilor promovate de diavol, minţile omului nu pot imagina uriaşa pierdere provocată oştilor lui Dumnezeu. Sub masca ajutorării aproapelui, diavolul îşi creează propria armată, una cu care crede că va învinge omenirea pentru totdeauna, şi asta cu participarea benevolă şi tacită a “căldiceilor” (marea masă!) atât de perfect ilustraţi în Biblie. Închipuiţi-vă următorul dialog între omul de ştiinţă şi omul de rând:
- Domnule X, la ce bun să munciţi atâta când noi, ca fiinţele cele mai inteligente ale pământului, ar trebui să ne dedicăm timpul unor acţiuni pe măsura noastră, să trăim într-o bunăstare pe care o dorim de secole? Nu v-ar conveni să nu prestaţi nici un fel de muncă şi să vă folosiţi timpul în scopurile pe care vi le doriţi? întreabă savantul pe “căldicelul de masă”.
Nu cred că un strungar, un muncitor, un inginer, un doctor, un taximetrist, un profesor sau un funcţionar, toată gloata asta care se învârte fără rost de ici-colo, ar spune “nu”. Iar atunci, omul de ştiinţă ar zice:
- Singura noastră rugăminte este să donaţi o celulă din trupul dvs. pentru a putea produce o copie care să vă înlocuiască în meseria pe care aţi practicat-o până acum. Vă veţi primi retribuţia în continuare fără efort, veţi dispune de oricât timp liber, nu-i aşa că asta v-aţi dorit mereu?
Credul şi încântat, căldicelul va accepta la repezeală fascinanta propunere – înlocuirea creaţiei lui Dumnezeu cu un soldat al diavolului. Izolat între zidurile satisfacerii trupeşti, omul se va transforma într-o fiinţă indiferentă la “mersul lumii”.
- Dar cum îl voi recunoaşte pe aproapele meu, pe prietenul meu de familie, pe tatăl meu, pe copilul meu? va întreba, naiv, cel înşelat.
- O, nici o problemă, clonele vor purta un semn distinctiv, pe mână sau pe frunte, în funcţie de nivelul social în care lucrează, va răspunde savantul.
Treptat, clonele vor controla toate administraţiile şi toate guvernele planetei. Datorită “semnului” (descris de Biblie în Apocalipsă), numai ele vor deţine cheile tranzacţiilor financiare. Înlocuitorii aceştia ne vor fi oferiţi în curând drept sclavi ai noştri pentru a ne ignora în continuare propria sclavie. Ei vor dicta regulile pieţelor de afaceri, ei vor coordona bursele de valori, ei vor negustori tot ce se vinde şi se cumpără. Expulzat din perimetrul în care se iau marile decizii, omul va ajunge un animal dependent de clona lui, întreţinutul acesteia, obiectul uzat pe care-l aruncăm în magazie, în ideea că ne va mai folosi cândva şi căruia ulterior, atunci când facem curat, îi destinăm ghena de gunoi.
Deoarece nu mai gândesc la parametri umani şi datorită timpului limitat de care dispun, las în seama autorilor de science-fiction subiectul domiciliului şi hranei clonelor (cazărmi speciale, legume tratate genetic şi animale reproduse prin acelaşi procedeu, îmbrăcăminte tip etc.). În consecinţă, afirm că tehnica genetică ce permite dublarea creaţiei lui Dumnezeu nu poate produce decât imitaţii. Da, omul se vrea, din nou – Dumnezeu. Sub presiunea diavolului a găsit şi metoda prin care să-şi ducă ambiţia la un rezultat strălucitor, numai că celor doi aliaţi nu le este permis să creeze.
Aceasta este armata cu care dracul se va prezenta la lupta finală. Obez şi lipsit de de condiţie fizică după renunţarea la a-şi câştiga pâinea cu sudoarea frunţii, cum spune Biblia în Geneză, omul va fi învins din start şi aruncat la ghenă ca o jucărie inutilă.
Dar pentru ca lucrarea de faţă să-şi împlinească menirea şi să reziste noroiului pe care oamenii de încredere ai necuratului îl vor arunca asupra ei, voi vorbi în continuare despre noua constituţie pe care acesta, urmându-şi planurile, o pregăteşte pământului. Vor sta la final, faţă în faţă, născuţii şi făcuţii, acei născuţi care s-au opus legii clonării (legiferată prin “vot democratic”!), care au dorit cu toată puterea fiinţei lor să ducă până la capăt răscumpărarea păcatului primordial şi care n-au cedat inamicului nici măcar un fir de păr. Aceşti învingători vor stăpâni lumea după Armaghedon, aşa cum se spune în Biblie: “Fiii robilor Tăi îşi vor locui ţara şi sămânţa lor va rămânea înaintea Ta.” (Psalmii, 102.28).
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (28):


Stefan Doru Dancus - de cher la: 18/12/2009 21:12:29
Eu zic ca poti fi linistit, nu va fi chiar asa....
#508320 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Stefan Doru Dancus - de amari la: 18/12/2009 21:13:28
si totusi daca viata,sanatatea unui muritor,fiu al lui D-zeu,ar depinde de clonare?Se sacrifica unul,cativa ca sa nu se dea "satisfactie" Satanei?Cu ce "s-ar mai juca" Diavolul daca ar ramane fara fii Domnului,ar face-o tot asa si cu propriile-i creatii?
Mereu binele invinge raul!!
#508321 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amari, - de juli la: 18/12/2009 21:28:39
"Mereu binele invinge raul!!"

chiar crezi asta?! ;)

rolia
#508326 (raspuns la: #508321) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
S.D.D. - de Apoll la: 18/12/2009 21:32:57
Cu androizii nu ar fi aceeasi chestie?
Eu vad de bine,atunci cand tehnica va permite,clonarea unor organe,care ar rezolva compatibilitatea transplanturilor organelor bolnave."Capul profesorului Dowell" si-ar gasi vesnicia sufletului pe trupul "Calaretului fara cap."
#508331 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
juli - de amari la: 18/12/2009 21:33:30
da,cred asta pentru ca mereu in orice rau exista si un bine desi nu-i vizibil imediat,asa cum in tot binele ii si un rau,mai mic insa.
#508332 (raspuns la: #508326) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amari, - de juli la: 18/12/2009 21:41:14
"...in orice rau exista si un bine desi nu-i vizibil imediat,asa cum in tot binele ii si un rau,mai mic insa."

'poi si io zic la fel... doar ca asta nu presupune ca binele invinge raul. Nu, nu invinge, de-ar fi asa n-ar exista oameni necajiti, asupriti, discriminati si lista ar putea continua. Acuma depinde despre ce bine si despre ce rau vorbim.

rolia
#508333 (raspuns la: #508332) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
juli - de amari la: 18/12/2009 22:00:48
"povestea" asta cu oamenii necajiti,asupriti,oropsiti,inrobiti cred ca e mai usor ca sa o explic din teoria religioasa care zice ceva de genul ca D-zeu ne pune la incercare sau fiecare are o cruce pe care trebuie s-o duca,copiii platesc pacatele parintilor...

nu uita ca doar Raiul(Edenul) e perfect!!

vorbeam despre acea balanta universala dintre bine si rau in fapta noastra dar si-n ceea ce ni se intampla intr-o viata.
#508336 (raspuns la: #508333) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mda, - de om la: 18/12/2009 22:02:41 Modificat la: 18/12/2009 22:07:47
mi-ai adus aminte de prima mea confa din cafenea "stiinta intre pierzanie si absolvire".

Cateva pct la care te poti gandi referitor la clonarea in masa pe care o sugerezi in eseul tau:
-a se dubla (cel putin) populatia terei este utopica in primul rand si apoi ..sinucigasa, dpdv al resurselor. Din cauza asta nu o sa se ajunga la asta. Poate o sa se cloneze numai anumite categorii de oameni, dar aici vorbim de eugenie.
-asumi, automat, ca acele clone sunt instrumentele diavolului, uitand ca pot avea propria constiinta si pot alege calea lui Dzeu. In plus, nu sunt create din nimic, (nu's homunculi;) ele sunt create din viata creata initial de Dzeu. In prezent, cercetatorii nu pot da viata, cel mult o pot modula si inmulti...deci inmultesc ceea ce a lasat Dzeu ;)

Interesant eseu, dar dpmdv, ar trebui un pic mai aprofundat ca sa i se dea un impact mai realistic...implicit mai mare.
Din pacate este o mare discrepanta dintre tematica/implicatii si superficialitatea eseului acesta. Partea buna este ca se poate corecta cu ceva munca de documentare.
Succes!
#508338 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amari, - de juli la: 18/12/2009 22:10:18
da, exista un echilibru universal si daca-i echilibru atunci si binele si raul sunt in aceeasi masura, la egalitate adica. Nu invinge unul ori altul. ;)

:)) si te rog ai grija, ma pricep la balante... is contabil si inca nu am scos una dezechilibrata, basca ca sunt si din zodia balantei :)))))

rolia
#508344 (raspuns la: #508336) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ups, morosene, - de juli la: 18/12/2009 22:11:25
scuze de trolare.:)

rolia
#508345 (raspuns la: #508344) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amari, - de juli la: 18/12/2009 22:10:18 - de om la: 18/12/2009 22:14:00
...la egalitate adica. Nu invinge unul ori altul. ;) = aproape ca as face ca Mucius Sceavola ca o sa-ti placa filmul rusesc Night watch.

Despre balanta...personal o atarn inspre ceea ce a zis amari ;)
#508346 (raspuns la: #508344) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de verra la: 18/12/2009 22:14:31
"Toate lucrurile isi au vremea lor si orice lucru de sub ceruri isi are ceasul sau. E un timp pentru a naste si unul pentru a muri; e un timp pentru a sadi si unul pentru a smulge; un timp pentru a ucide si unul pentru a tamadui; un timp pentru a darama si altul pentru a zidi; un timp pentru a jeli si altul pentru a dansa; iubitul isi are vremea lui, si uratul isi are vemea lui; razboiul isi are vremea lui, si pacea isi are vremea ei" (Eclesiasticul, cap 3).

un scenariu indraznet :)
#508347 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
om, - de juli la: 18/12/2009 22:20:41
amu ma duc la somnic, asa ca inclina talerul balantei spre ce zice amari si io fac asta... suntem in acelasi taler bag seama :)

rolia
#508349 (raspuns la: #508346) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
juli - de om la: 18/12/2009 22:32:36
atunci, tot raul spre bine ;)

somnic usor :)
#508354 (raspuns la: #508349) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
juli - de amari la: 18/12/2009 22:36:39
Off:un contabil ce se respecta face din acte mereu o balanta buna!!:))
On:ma refeream la balanta vietii,viata asta cu bune si cu rele ce-s supuse echilibrului universal sau legii compensatiei uneori.

#508355 (raspuns la: #508344) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amari... - de Lady Allia la: 18/12/2009 23:12:00 Modificat la: 18/12/2009 23:16:34
eu, intreb doar atat: ce rezultat pozitiv ai putea gasi printr-o lege a compensatiei pentru doi parinti care au respectat toate regulile bunului simt, au fost oameni echilibrati, nu au avut nici un abuz in viata - fiind sanatos d.p.d.v. medical, ea a avut o sarcina perfecta, iar dupa doi ani, amandoi afla ca fetita lor are cancer, aceasta se recupereaza 90%, dar moare intr-o noapte pe un pat de spital lasand tot pamantul gol in urma ei?

compenseaza-mi asta cu legile existentei si echilibrul vietii..., pentru ca eu nu pot!
#508360 (raspuns la: #508355) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Stefan... - de Lady Allia la: 18/12/2009 23:15:41
Eu personal nu sunt de acord cu clonarea umana, dar bineinteles ca pe mine nu ma va intreba nimeni, asa cum probabil cei intrebati vor fi foarte putini si foarte influenti, iar cand clonelor vor exista deja ca si exemplu...probabil raspunsurile nu isi vor mai avea rostul.

Sunt insa de acord cu transplanturile si cu unele modificari genetice ale fatului suferind de boli foarte, foarte grave.

Eu cre sincer, ca nici un om nu poate fi inlocuit complet, pentru ca fiecare are ceva unic: spiritul!
#508362 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lady Allia - de amari la: 18/12/2009 23:25:17
nu pot sa fac pe un astfel de caz nici un comentariu,orice as spune ar fi deplasat si dureros pentru oricine ar citi,iertare.
#508365 (raspuns la: #508360) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
este - de Stefan Doru Dancus la: 19/12/2009 10:33:45
Nu sunt un extremist religios - de aceea remarc si aportul stiintei in evolutia umana. Ma indoiesc, insa, caposibila clonare a omului va fi folosita exclusiv in domeniul medical sau, in sens larg, spre binele umanitatii. Isi va gasi aplicabilitate mai degraba in domeniul militar sau in intarirea relatiilor de sclavie. Oare nu suntem pregatiti sistematic pentru sclavaj? Nu suntem cu totii robii "statului", pe care de multe ori il asimilam notiunii de terorist impotriva omului de rand?
#508383 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hai sa vorbim vorbe!:) - de PROUDFRECKLED la: 19/12/2009 13:15:16
robii "statului"... nu d-le! suntem cetateni, cu drepturi si obligatii. De bunavoie!

apoi: Omul se vrea, din nou, Dumnezeu... asta le intrece pe toate!:)))
#508393 (raspuns la: #508383) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Stefan Dancus si clonajul. - de sami_paris74 la: 19/12/2009 14:49:55 Modificat la: 19/12/2009 14:55:10
Exista in fiecare zi un idivid care este schimbat de un alt individ,biblia nu spune despre acest lucru nimic,insa eu cunosc adevarul despre clonaj.
Existenta clonajului exista de peste 50 000 de ani,exista o specie de coral si una de arbori care au atins virsta de 43 000 mii de ani,dar performanta cea mai mare o are o planta din Tasmania,care se numeste "lomatia tasmanica" (ficus tiganiatos mistocles)si semintele acestei plante se compara cu omul de Neaderthal!
aici este autoclonajul care opereaza,prin mecanisme de multiplicatie vegetativa,la nivel de sol,clone care se formeaza incepind chiar si cu un arbore care in aparenta pare imortalizat in peisajul naturii.Din aceasta cauza nu exista niciodata un tip de arbore de acest tip,care sa dispara definitiv!
Uite un tip de arbore care atince visrta de 3000 de ani,si care se numeste "pinus sempervirens" care traieste in California.
Avem doar impresia draga Dorule ca suntem muritori si suntem unici in felul nostru.
Faptul ca specia nostra este mereu perpetuata si nu dispare niciodata,este datorita clonajului invizibil,care are loc mereu la nivel de celula.
Eu am celula!
Da tu ai celula ca a mea?
Minca-ti-as talentul tau de scriitor.
Hailaviu.
cu drag Sami.


#508412 (raspuns la: #508383) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Omul este Dumnezeu. - de sami_paris74 la: 19/12/2009 15:03:53
Pentru ca Dumnezeu este tot ceea ce reprezinta omul,noi oamenii de pe pàmint si cu toate vietatile pe care le vedem in natura, suntem legati printr-o conexiune directa,noi il reprezentam pe Dumnezeu! pentru ca biblia nu a fost scrisa de Dumnezeu ,ci de noi oamenii care ne transformam uneori in diavoli,alteori ne transformam in Dumnezeu.(perpetum mobile)e facile!
Atita timp cit ne-a mai ramas,atita timp cit inca mai putem comunica,atita timp cit nu suntem inca diavoli,suntem oamenii care-l iubesc si-l sustin pe DUMNEZEU.(adica pe noi)....
#508413 (raspuns la: #508412) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de M a o la: 20/12/2009 17:11:15
Din pacate este o mare discrepanta dintre tematica/implicatii si superficialitatea eseului acesta. Partea buna este ca se poate corecta cu ceva munca de documentare.

Corect. In plus, s-ar prefera o raportare la morala nu la un pseudocreator. Fabulatii cu consonante biblice. Seamana mai mult cu o predica.
#508527 (raspuns la: #508338) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 21/12/2009 09:34:47
nu stiu de ce l'ai amestecat pe diavol...suntem, totusi, in secolul 21!
#508626 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de adina.petre la: 21/12/2009 10:06:20
Si ce, crezi ca in secolul 21 nu se mai poarta diavolii? :P
#508635 (raspuns la: #508626) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ciudat - de Stefan Doru Dancus la: 22/12/2009 15:09:44
Faptul ca am poastat aici un text scris (pentru ca in intimitate, fiecare v-ati pus intrebarile mele) ma face fericit. Nu sunt singurul activ, care vede, ci si Dvs.!!!
Nu conteaza blamarea sau acceptarea ca standard suprem , ci faptul ca ati reactionat! De aceea am si scris textul acesta, m-am gandit ca sunt singur si nu voi avea parte de nici un comentariu.
Cred cu putere ca, daca mor, Dvs. veti fi la fel de lucizi!
Dancus
#508987 (raspuns la: #508635) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SDD - de om la: 22/12/2009 15:42:58 Modificat la: 22/12/2009 15:55:21
sa nu-ti fie cu banat, dar daca s-a citit cu atentie textul tau ...din postarea asta a ta as deduce ca tu nu prea ai citit cu atentie ceea ce s-a scris ca raspuns la postarea ta.

Faptul ca am poastat aici un text scris (pentru ca in intimitate, fiecare v-ati pus intrebarile mele) ma face fericit. = nu vreau sa te demoralizez, dar pe cafenea s-au comentat confe care aveau scris (in cel mai bun caz) un singur punct (.)...tu ai scris mult mai mult ;)

Faptul ca am poastat aici un text scris (pentru ca in intimitate, fiecare v-ati pus intrebarile mele) ma face fericit. = dragule si asta m-a facut scriu ca nu ai citit cu atentie commurile. Nu cred ca eu am vazut ca tine, despre Mao ce sa zic ...:))) Multi vedem, dar nu la fel ;) ... d'asta nu mi-am pus intrebarile tale despre draci niciodata :)

Nu conteaza blamarea sau acceptarea ca standard suprem , ci faptul ca ati reactionat! = pacat ca te interesau doar extremele: blamarea sau acceptarea :(( Dpmdv, dezvoltarea ideilor este mult mai importanta si asta nu se face rigid prin blamare sau acceptare...se face prin modulare/maleabilitate...de ce nu iei seama de ideile din commuri?

De aceea am si scris textul acesta, m-am gandit ca sunt singur si nu voi avea parte de nici un comentariu. = asta arata ca nu te documentezi (ceea ce am spus in primul comm). Cu siguranta ca sunt multe confe pe aici, eu am dat doar un ex personal.

Cred cu putere ca, daca mor, Dvs. veti fi la fel de lucizi! = haida deh, sa nu-mi spui ca ai inceput sa te martirizezi si tu pe aici;) Traieste linistit ca dpdvp luciditatea mea nu are nevoie de sacrificiul tau :))
om
PS: sper sa ma insel cum ti-am citit commul tau, dar tare-mi este ca doar ai aruncat repede la plezneala si nu te interesau decat aplauzele sau suturile in kurdistan (care-ti "dovedeau" cat de rai sunt ceilalti ...in special ateii si cercetatorii care fac lucratura diavolului :(((

Dpmdv, daca as fi tu as face o remaniere a textului, dupa o mai atenta citire a commurilor si backgroundului !
#508992 (raspuns la: #508987) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
du-te - de Stefan Doru Dancus la: 13/01/2010 14:44:13
Dacă ai atâtea drepturi câte crezi că ai, du-te si micşorează salariile şi luxul parlamentarilor!
#515302 (raspuns la: #508393) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: