Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Proiectantul de farfurii zburatoare


de Pasagerul la: 03/10/2004 14:43:00
modificat la: 03/10/2004 23:15:58
taguri: Natura_si_stiinta 
voteaza:
Desi abordez cu neincredere(dar cu mintea deschisa) subiectele de genul asta ,urmatorul articol din Evenimentul Zilei mi-a zgindarit curiozitatea:
Contactul cu o civilizatie extraterestra ar reprezenta poate cel mai important eveniment din istoria omenirii si un eveniment la care multi oameni de stiinta viseaza neincetat. Printre acestia se numara si Grigore Nica, inginer specializat in transporturi, un roman convins ca poate pune in practica proiecte legate de zborul in spatiu sau mersul pe teren accidentat cu vehicule neconventionale, dar mult mai eficiente. Studiile sale de peste doua decenii in acest domeniu si doua carti publicate dintr-o serie de patru, dedicate OZN-urilor si dezlegarii unor mari enigme ale Terrei il plaseaza pe temerarul cercetator cu un pas in viitor.
Inginerul Grigore Nica este la prima vedere un om obisnuit: are 59 de ani, a terminat Facultatea de Transporturi in 1976, iar din 1998 are o mica firma. Cu un inceput de chelie, inginerul devine fascinant cind aduci vorba despre OZN-uri sau mistere ale universului, se transforma rapid intr-un Carl Sagan autohton.

Masina timpului, in probe

“Toate demersurile stiintifice in elaborarea masinilor de zbor au la baza legile cunoscute ale fizicii”, spune inginerul, excluzind din start orice aspect paranormal. El considera ca la nivelul actual de tehnologie se poate construi una dintre primele masini ale timpului, prin punerea in valoare a zborului inertial in zigzag, obtinindu-se viteze uniform crescatoare, dar care sa nu se limiteze la un anumit prag, asa cum se intimpla in cazul sistemelor actuale de propulsie. Astfel, viteza luminii poate fi depasita la infinit.
Potrivit proiectului, atit la decolare, cit si la aterizare au loc mai multe efecte antigravitationale simultane. Frinarea s-ar face din mers, prin rotirea navei la 180 de grade. Asemenea obiecte de zbor cu propulsie noua si neconventionala ar fi unice pe plan mondial. Dupa indelungi investigatii, Oficiul European al Brevetelor a comunicat in scris autorului ca nu a gasit nimic similar in lume, iar inginerul si-a protejat inventia la OSIM, dar si international in februarie 2001. “Astfel de obiecte de zbor pot determina un salt deosebit de mare in explorare, cunoastere, transporturi ultrarapide de marfuri si persoane, de la o tara la alta, intercontinentale, interplanetare sau chiar interstelare”, spune inginerul Nica. De altfel, in cartile sale “Obiecte zburatoare sferice” si “Farfuriile zburatoare”, el a incercat sa dezlege marile enigme ale Terrei.

Civilizatia protectoare din adincuri

“Obiectele zburatoare de diverse tipuri si forme exista de foarte multa vreme, ca rod al unei activitati si creatii inteligente. Exista numeroase marturii prin probe materiale, inscrisuri si gravuri vechi, grupuri mari de martori oculari, urme lasate pe sol, prezente detectate prin radare etc. Acestea ne-au vizitat si continua sa ne viziteze si sa ne supravegheze evolutia intervenind, dupa aprecierea mea, numai in cazuri de stricta necesitate si cu scopul de a ne proteja in fata unor pericole iminente venite de oriunde si pe care noi, cu cunostintele actuale si in stadiul de dezvoltare atins, inca nu le putem percepe si contracara”, spune Grigore Nica.
Inginerul considera ca exista o civilizatie paralela, pe care o simtim permanent in apropierea noastra, care ar putea fi numita mai degraba intraterestra. Ea ar locui in interiorul globului pamintesc si ar fi luminata tot de acelasi Soare. In acest context, de fapt, noi am fi extraterestrii, pentru ca ocupam suprafata exterioara a planetei. “Civilizatia din adinc ne apara si ne fereste de pericolele pe care, de cele mai multe ori, nici macar nu le putem banui, lasind la o parte faptul ca deocamdata nu avem mijloacele tehnice pentru percepere si contracarare. Ei ne protejeaza impotriva meteoritilor mari sau a asteroizilor, sint ingerii nostri pazitori.” In anul 2014, cind nivelul de cunoastere al omenirii va fi suficient de mare incit sa poata fi luati in seama de intraterestri, cele doua civilizatii vor avea un dialog si vor sta fata in fata, crede inginerul Nica. “Vor urma ani buni pe Pamint, fara razboaie, boli si foamete”, mai spune el.

Dosarele X ale inginerului

“In toate enigmele Terrei trebuie sa fie ceva logic. Nu e nimic SF, nimic paranormal. Totul se bazeaza pe stiinta, pe fapte reale, martori. Eu am fost marcat de doua evenimente legate de aparitia unor OZN-uri. In 1995, ma aflam in Frumusani cu inca doi prieteni si tocmai taiaseram cu drujba un salcim de pe marginea unui lac. Deodata, un obiect sferic, foarte mare, galbui, a trecut lin, fara zgomot, la joasa altitudine pe deasupra noastra. Atunci, autoturismul meu ARO, care era la citiva metri mai incolo, cu maneta de viteze in treapta I, a pornit singur, desi cheile de contact erau la mine. Noroc ca masina s-a oprit intr-o ridicatura de pamint, altfel ar fi cazut in apa”. Inginerul presupune ca pornirea motorului ar fi fost cauzata de fluxul energetic foarte puternic care a dus la excitarea bobinei de la demaror.
La ora actuala, fenomene absolut inexplicabile se produc intre localitatile buzoiene Murgesti si Greabanu, in apropierea satului Livada. De citeva ori, pe timp de noapte, parca dupa un program bine stabilit, au putut fi observate siluetele intunecate ale unor obiecte zburatoare care parca faceau prospectiuni asupra solului. Inginerul Nica a fost contactat de secretarul primariei din Murgesti si, intr-o seara, a putut observa cu un binoclu militar strania aparitie.
O alta enigma investigata si dezlegata de Grigore Nica este cea de la Pietrele Albe, linga Cluj. “Se pare ca acolo exista o “trecere”, un fel de ecran protector, foarte ozonat, care apare in anumite momente. Doi tineri au trait cu ceva timp in urma o experienta ciudata. In timp ce culegeau ciuperci au fost surprinsi de o ursoaica cu pui, care s-a luat dupa ei. Cei doi s-au aruncat la pamint prefacindu-se morti. In acel moment, intre fugari si ursoaica s-a lasat o picla deasa. Animalul s-a speriat, a urlat si a luat-o la sanatoasa, lasindu-i in pace pe tineri.
Dosarele X ale ing. Nica mai trateaza si dealul Magura Bacaului, unde masinile “urca singure”. “Aici este vorba de o ilustrare plastica a legii atractiei universale in cazul a doua obiecte de greutati diferite. Astfel, atractia gravitationala in cazul automobilelor este anulata de atractia exercitata de un mare zacamint aflat in scoarta terestra. O situatie similara fiind in cazul particulelor de praf care stau pe suprafete verticale”, mai sustine inginerul.
Grigore Nica viseaza, ca inca va apuca sa traiasca momentul construirii primului OZN.

Cei interesati de astfel de proiecte pot vizita pagina de Internet www.obiectezburatoare.20m.com a inginerului Grigore Nica
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (30):


Pasagerul - de carapiscum la: 04/10/2004 09:26:57
Au mai fost si altii inaintea acestui inginer care s-au laudat ca stiu cand vor avea loc anumite evenimente cruciale, de pilda cutremure de pamant in zona Vrancei, si-au bagat si aia lumea in ceata si intr-o fierbere inutila. Se prea poate ca in timp relativ scurt omenirea sa ajunga la un anumit stadiu de perfectionare a unor procedee tehnologico-stiintifice care sa permita sa depaseasca unele (nu toate) bariere ale spatiului si timpului, dar asta nu inseamna ca profetiile acestea despre viitor sunt mai mult decat niste simple fantasmagorii de ademenit oamenii slabi. Cred si eu ca s-au mirat responsabilii aia de inventia romanului, asa ceva mai vezi doar prin filmele cu buget mare, cu actori consacrati si cu priza la public- ca din asta se fac bani frumosi, din vinderea de iluzii!
-----------------------------------------------------------------
So far, so good.
#24126 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
S-a interesat cineva ce fel d - de Horia D la: 04/10/2004 15:42:19
S-a interesat cineva ce fel de medicamente ia dl. Nica, si care este diagnosticul care i-a fost dat?

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#24149 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia - de carapiscum la: 04/10/2004 17:34:23
Eu unul marturisesc ca nu m-a interesat sanatatea aluia fiindca abia imi gasesc timp pt. a mea. Asa ca abia astept sa aud de la tine noutatile.
-----------------------------------------------------------------
So far, so good.
#24152 (raspuns la: #24149) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
inventia - de AlexM la: 04/10/2004 18:01:58
inainte de a comenta pe treaba asta, o intrebare:
-cati dintre cei de aici care comenteaza se pricep la fizica?

intrebarea are rostul ei deoarece modul de functionare este descris pa paginile respective si formulele de calcul sint tot acolo. Deci, cine se pricepe la fizica poate spune und e hiba in toata tarashenia de acolo. Este posibila dezvoltarea unei energii cinetice care sa anuleze gravitatia pamantului? Din cate imi aduc eu aminte e ceva in legatura cu sistemele de referinta vis a vis de care se face un calcul. E cineva care se pricepe la fizica? Daca da, atunci sa ne lamureasca si pe noi si dupa aia comentam.

cu stima,

AlexM
#24153 (raspuns la: #24152) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Carapiscum - de Horia D la: 04/10/2004 18:04:14
In timpul facultatii, aveam un coleg care pretindea ca comunica cu extraterestrii prin intermediul unei veioze... Dl. Nica nu mi se pare a fi prea departe de ceea ce pretindea fostul meu coleg. A.. Am uitat sa spun ca suferea de schizofrenie. Ce-ti mai e si cu extra-terestrii astia.

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#24154 (raspuns la: #24152) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru AlexM - de Horia D la: 04/10/2004 18:21:18
Din cate stiu, singurul mod in care gravitatia pamantului poate fi anulata e urmatorul:
te urci intr-un avion, zbori sus de tot, intri in picaj... pentru 1-2 minute poti savura lipsa de gravitatie.

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#24156 (raspuns la: #24153) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia - de carapiscum la: 04/10/2004 18:58:24
Aha, va sa zica inginerul asta are si el boala mintii prea multe? No da' sa te mai intreb ceva: cum se anuleaza gravitatia pamantului prin metoda caderii in picaj ca eu, cu putina mea stiinta despre fizica, marturisesc ca sunt surprins sa aud asa ceva. Cum adica o anulezi de vreme ce prinzi o viteza direct (in jos, in cadere libera) proportionala cu greutatea corpului in miscare?- la care, sigur, se adauga totusi forta de frecare cu aerul. Help me, please, I want to understand this.
-----------------------------------------------------------------
So far, so good.
#24160 (raspuns la: #24154) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gravitatia - de AlexM la: 04/10/2004 19:11:05
Horia D zise:

"Din cate stiu, singurul mod in care gravitatia pamantului poate fi anulata e urmatorul:
te urci intr-un avion, zbori sus de tot, intri in picaj... pentru 1-2 minute poti savura lipsa de gravitatie. "


Inseamna ca mai trebuie sa asteptam pana cand cineva care se pricepe la fizica ne lamureste:-)


#24162 (raspuns la: #24156) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Carapiscum - de Horia D la: 04/10/2004 19:27:54
Intereseaza-te cum e simulata lipsa de gravitatie de catre NASA.

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#24167 (raspuns la: #24160) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Imi pare rau dar comentariile - de SB_one la: 04/10/2004 19:33:51
Imi pare rau dar comentariile de aici sint cam aiurea. Omul s-ar putea sa fie cum zicetzi; putetzi sa si demonstratzi? Eu unul nu pricem mare lucru din explicatziile lui in afara faptului ca e realizabil. Filozofic are dreptate, iar voi -care atzi comentati- tre sa-mi dati si mie dreptate aici:)) Technic? Nu uitatzi ca Da Vinci la vremea lui a proiectat masini de zbor iar semenii lui l-au perceput ca voi pe inventatorul nostru.
Eu zic sa-l incurajam putzin:))

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#24168 (raspuns la: #24162) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia - de AlexM la: 04/10/2004 23:17:32
Nu vroiam sa dau o tenta prea dura exprimarii dar se pare ca e cazul sa reformulez. Dumneata esti in stare sa aratai ca acele calcule facute de nea Ing. sint eronate?
#24179 (raspuns la: #24167) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM - de Horia D la: 04/10/2004 23:21:06
Le-ai verificat? Eu nu le-am vazut, dar common sense imi spune ca e vorba de mult vant

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#24181 (raspuns la: #24179) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dragilor - de carapiscum la: 05/10/2004 03:17:19
Va aduc aminte cuvintele lui Hristos: "chiar de va veni cineva si va va predica alta evanghelie voi sa nu credeti, caci diavolul se preafce si-n inger de lumina ca sa-i atraga, de va fi cu putinta, si pe cei alesi." Ce credeti, Mantuitorul se referea la o evanghelie teologico-dogmatica? Eu cred ca nu. El vorbeste aici despre semnele sfarsitului lumii iar evanghelia amintita nu este altceva decat marea carte stiintifico-fantastica ce se scrie in ultimele decenii, carte ce influenteaza constiintele a milioane de oameni care nu mai cauta mantuirea prin Hristos si in biserica, ci prin stiinta si laboratoare de cercetare. Altarele au fost astfel inlocuite de aceste laboratoare, sfintii si Hristos au fost inlocuiti de oamenii de stiinta iar mantuirea nu mai vine de la Dumnezeu ci de la omuletii verzi-stravezii (sau, in cazul de mai sus, de la lumea "subterana"- pe cuvantul meu ca ma si apuca spaima cand ma gandesc la domnul asta cum ii ia pe draci drept fiinte care ajuta omenirea).

Cele de mai sus nu sunt expresia unei apostazii de la dorinta de cunoastere a cat mai multor amanunte despre univers, dar daca aceste cunostinte nu vin in ajutorul credintei ci se substituie ei, atunci e semn de rau augur. Asta privit din pdv al unui simplu crestin. Si chiar de n-as fi crestin tot mi-as pune intrebari referitoare la veridicitatea celor spuse de unii sau de altii care se dau/cred aducatori de sperante pt. viitor. Si cu asta inchei, am auzit ca un mare bogatas al zilelor noastre s-a lasat bagat la congelator (prin metoda inghetarii criogenice) sperand ca peste nu stiu cat timp ca fi inviat si readus la starea initiala... Cata ratacire, cata deznadejde si frica de moarte trebuie sa aiba cineva ca sa se lase dus de acest gand!...
-----------------------------------------------------------------
So far, so good.
#24202 (raspuns la: #24181) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
common sense - de AlexM la: 05/10/2004 07:17:11
Horia zise:

"Le-ai verificat? Eu nu le-am vazut, dar common sense imi spune ca e vorba de mult vant"

Nu pot verifica lucruri pentru care-mi lipseshte baza teoretica necesara. Despre acel common sense:-am un baietel care printre alte jucarii are shi nishte oratanii numite farfurii zburatoare. Si chestiile asea se ridica in aer prin faptul ca suportul pe care sint fixate le da o mishcare circulara. Daca tragi ushor de elastic, mishcarea de rotatie e mica si obiectul doar se invarte, nu se ridica de pe suportul sau. In momentul in care mishcarea de rotatie are o anumita putere, dracia se ridica sin suportul respectiv si zboara.Ca atare roatie+ zburat= true si common sense= 0
De aia ziceam sa spuna cineva care se pricepe la fizica unde-i hiba. Common sense al nespecialistului poate fi destul de caduc uneori.

Cu stima,

AlexM
#24209 (raspuns la: #24181) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ozn-uri si altele - de rvaladin la: 05/10/2004 12:41:40
deocamdata studiul ozn-urilor inca se mai impleteste mai mult cu paranormalul si cu religia decat cu ceea ce intelegem noi acum prin stiinta. Oare nu ne place "sa credem" decat sa dam peste un adevar banal?
In acest caz "credinta" e si un mod de a visa...
probabil pe scara evolutiei ocupam un loc atat de codas incat ne e rusine sa o recunoastem. Cand vom gasi un sens de real cuvantului "divin" cred ca vom fi mult mai aproape de adevar...
Oricum, e un subiect f. fascinant pt. mine, cu multe argumente pro sau contra, in care sufletul meu e pro...

#24228 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM - de Horia D la: 05/10/2004 18:04:04
"mishcarea de rotatie e mica si obiectul doar se invarte, nu se ridica de pe suportul sau. In momentul in care mishcarea de rotatie are o anumita putere, dracia se ridica sin suportul respectiv si zboara.Ca atare roatie+ zburat= true si common sense= 0"

Hai ca m-ai distrat... Ale naibii mici farfurii zburatoare. Oare ce oameni mici si verzi le fac sa zboare? Poate cei ce traiesc in universuri paralele?:))

Hai sa-ti mai dau un exemplu. Un avion daca sta pe pista de decolare nu zboara. La fel, daca e condus cu viteza mica, nu zboara. Oare de ce? Doar e proiectat pentru zbor. Dar ce se intampla cand ia viteza? La 100-120 de mile pe ora, aripile creaza ceea ce se cheama "lift". Deci viteza+"lift"=zbor. La fel si cu jucaria copiilor tai. Cu cat se rotesc mai repede, cu atat "lift"-ul pe care-l creaza a mai mare... Rezultatul=zbor

Si asta fara asistentza micilor oameni verzi. sau albastri. ori visinii.

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#24242 (raspuns la: #24209) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ceva pute - de AlexM la: 05/10/2004 19:29:23
Horia, am senzatia ca Dumneata nu vrei sa intelegi nu ca nu poti. Eu nu vorbesc de nici un omulet mic si verde ci am dat un exemplu al unui obiect care prin invartire zboara. Si obiectul respectiv l-ai avut si Dumneata, copil fiind si stii bine ca zboara.
Stiu si eu cum se realizeaza zborul unui avion si ca de fapt aceasta se catsara pe curentii de aer, la fel cum stiu de mai multe feluri de a anula gravitatia , unul dintr ele fiind mashina centrifuga. Nu cred ca e cazul sa ne apucam acum sa desfacem evantaiul cunostintelor generale pentru a vedea daca cineva stie mai multe lucruri generale decat celalalt.
Intrebarea mea a fost daca cineva se pricepe la fizica pentru a arata care esti hiba acolo in calculele respective. In loc de a raspunde daca Dumneata te pricepi la fizica, da au ba, Dumneata schimbi macazul pe shoseaua lui "common sense".
Spre final ajungi cam pe unde ar fi explicatia:
-obiectul respectiv zboara pentru ca si el "se catsara" prin mishcarea de rotatie pe aer. Da aia face si dracia lu D. Ing din discutie. Ori aici este aici. Care dintre voi a dat drumul la un astfel de obiect sa se invarte intr-u spatiu vid? De curiozitate, sa vedem daca mai zboara au ba.Daca nu mai zboara, atunci nu este nici un principiu nou ci este vechea poveste cu folosirea calitatilor unui mediu (apa, aer) pentru propulsie. Daca zboara in vid, atunci e vorba de a reushi sa schimbi vectorii fortei centrifuge intr-o directie contrara fortei de atractie gravitationale.
Si aici e intrebarea pentru un fizician, nu pentru oameni cu ceva notiuni generale. Este posibila schimbarea vectorului fortei centrifuge in ce sens se doreshte? Daca da, atunci pare perfect posibil atingerea unui coeficient al acestui vector care sa anuleze gravitatia. Si aici nu mai putem raspunde cu notiuni generale sau comon sense.
Ori de fapt asta am spus de la prima intrebare. Cine se pricepe la fizica sa ne spuna daca e posibil au ba.
Atata pierdere de cuvinte pentru o nimica toata, bashca omuleti verzi, albastrii sau visinii care nu vad ce au de a face cu o intrebare de natura fizica.

Cu stima,

AlexM
#24255 (raspuns la: #24242) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ALexM - de Horia D la: 05/10/2004 19:42:59
Cuvantul magic este "lift".. Daca nu ar exista, atunci ai vedea si masini zburatoare de spalat rufe. Doar au motor care face vrrrrrrr si se invarte foarte repede:))

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#24257 (raspuns la: #24255) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Plevna - de AlexM la: 05/10/2004 20:01:49
La intrebarea mea "Este posibila schimbarea vectorului fortei centrifuge in ce sens se doreshte?", Horia raspunde:

"Cuvantul magic este "lift".. Daca nu ar exista, atunci ai vedea si masini zburatoare de spalat rufe. Doar au motor care face vrrrrrrr si se invarte foarte repede:)) "

OK, multsumesc. Asa se intelegeau turcii cu românii la Plevna. Faceau schimb de tutun cu pipe si fumau shi unii si altii. Se pare ca deshi am folosit cuvintele aceleiasi limbi, frecventsa necesara pentru o comunicare nu am putut sa o gasesc. Imi pare rau de eshec, dar nu mai ma straduiesc sa continui.

Cu stima,

AlexM#24261 (raspuns la: #24257) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
In principiu... - de Axel la: 08/10/2004 18:30:21
...calculele sint corecte - in definitiv, e vorba de aplicarea unor legi fundamentale - insa autorul scapa din vedere citeva lucruri esentiale:


1. inertia: nici un factor inertial nu e reprezentat in expunerea domniei-sale...or daca ne gindim la un obiect atit de complex, cu o masa evident mare, inertia nu e un factor neglijabil;

2. consecintele deplasarilor la viteze de 10-20 de ori mai mari decit viteza sunetului prin atmosfera: supraincalzirea suprafetelor de atac la niste valori care le-ar transforma in lichid...;

3. in fond, principiul folosit e cel al lui Coanda - acesta l-a utilizat la proiectarea aerodinei sale lenticulare - doar ca, la viteze extrem de mari, nu se mai aplica, insasi densitatea aerului devenind un obstacol major si de nedepasit.

4. in cazul accelerarilor bruste, de la 0 la la viteze hipersonice, ce organism viu ar rezista unei asemenea suprasarcini? Din cite stiu eu, cea mai mare suprasarcina suportata de un om a fost de 7g, iar tipul respectiv a avut ulterior mari necazuri...n-a mierlit-o da' nici mult nu mai avea;

5. in nici una din diagramele fortelor expuse nu am intilnit rezultanta inertiala...puf! a disparut!

6. autorul vorbeste de asa-numita "deplasare in zig-zag", prin cuplarea succesiva a extremitatilor celor doua discuri rotative. Cuplarea, bun...dar nu imi imaginez materialul din care ar trebui sa fie facute cuploarele ( mecanice ) pentru a rezista unei fantastice forte de rupere si forfecare...mai spune autorul ceva de cuplare electromagnetica. Electromagnetica? Nu am gasit nicaieri calculate valorile cimpului necesar pentru a realiza cuplarea si credeti-ma, ar trebui sa fie MARI valorile alea iar curentul sa fie continuu si unde naiba ar intra atitia acumulatori in farfuria aia?

7. afirmatiile conform carora motoarele reactive sint limitate e in parte adevarata; totusi, sa nu uitam ca pulsoreactoarele pot sa efectueze zboruri in stratosfera.
8. singurele mijloace de propulsie cu care se spera sa se ajunga la viteze uriase sint propulsia ionica si cea cu laser, insa nici pe departe la viteza luminii ( !! ), iar acestea au ca scop eliberarea unei nave spatiale de greutatea ocupata de carburantul necesar unor calatorii foarte lungi si asta in primul rind...viteza vine pe planul doi.Mecanica newtoniana admite ca nu exista limita de viteza in Univers insa, din pacate, teoria relativitatii o face. Sa luam exemplul unei particule incarcate ( un electron ), propulsate intr-un accelerator. Probabil ca in prima etapa a "cursei" acesta va atinge 99.99% din viteza luminii insa asta cu pretul cresterii masei si energiei.

S-a sugerat ca daca s-ar putea modifica proprietatile spatiului in vecinatatea unui vehicul spatial, consecinta ar fi cresterea vitezei acestuia pina la viteza luminii, deoarece viteza luminii este o masuratoare a proprietatilor vidului, permeabilitatii si permitivitatii.


Nu vreau sa ma lansez in calcule - mi-a luat destul pina le-am descifrat pe alea de pe site - insa cred ca oricine poate sa inventeze orice, atita vreme cit lasa pe dinafara citeva principii fundamentale ale existentei Universului.


Si totusi, sa incercam, mai curind decit sa-l catalogam pe om drept ticnit, sa zimbim ingaduitor; citi dintre noi au cu adevarat atit de mari sclipiri de creativitate, fie ele si pornite de la o premisa gresita?


---------------------------------------


"Create each day anew by clothing yourself with heaven and earth, bathing yourself with wisdom and love, and placing yourself in the heart of Mother Nature."

-- O-Sensei Morihei Ueshiba --

#24481 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Axel - de AlexM la: 09/10/2004 08:49:35
Axel zise:

"Nu vreau sa ma lansez in calcule - mi-a luat destul pina le-am descifrat pe alea de pe site - insa cred ca oricine poate sa inventeze orice, atita vreme cit lasa pe dinafara citeva principii fundamentale ale existentei Universului."

multumesc de comentariu Axel. Citii recent ca timpul este un factor care nu se poate demonstra fizic, deci aparent el nu exista ci este numai un joker introdus in elementele de calcul.Daca asa este, atunci si teoria relativitatii pare numai o gaselnita. Inclin sa cred ca timpul nu exista. El este numai un miraj, un instrument de referinta pentru om, un factor artificial ca sa zic asa, factor introdus in viata de toata zilele doar din pura necesitate umana pentru a stabili fixarea pe o scala imaginara a cronologie faptelor, cronologie neaparat necesara omului pentru a avea ordine in evenimentele care se intampla in viata sa. Daca asa este , atunci si teoria relativitatii si tot ce se bazeaza pe factorul numit timp, apare intr-o lumina foarte curioasa...


"Si totusi, sa incercam, mai curind decit sa-l catalogam pe om drept ticnit, sa zimbim ingaduitor; citi dintre noi au cu adevarat atit de mari sclipiri de creativitate, fie ele si pornite de la o premisa gresita?"

Adevarat. Daca ne aducem aminte bine, numai simpla ideea a unui zbor cu un obiect mai greu decat aerul a fost si ea considerata o mare tsicneala pana cand a fost demonstrata. Este de fapt ceea ce lipseste acolo la Dl. Inginer respectiv. Un text care sa spunã: "prototipul la scala miniaturala a acestui obiect a fost realizat si functioneaza" ca atare deocamdata neexistand acest obiect, ramane o idee sclipitoare.

AlexM
#24531 (raspuns la: #24481) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM - de Axel la: 09/10/2004 12:48:36
Teoria relativitatii are doua postulate:

1. Daca un fenomen fizic este analizat de mai mult de un observator in stadiu inertial, rezultatul trebuie sa fie o perceptie comuna a observatorilor asupra realitatii sau, natura universului ramine constanta pentru un observator aflat in stare de modificare inertiala.


2. Viteza luminii in vid este identica pentru toti observatorii aflati intr-o stare inertiala.


Daca combinam cele doua postulate, rezulta ca lumina nu are nevoie de un mediu special pentru a se propaga.


Care ar fi consecintele celor de mai sus?

- diferenta temporala dintre doua evenimente variaza de la un observator la altul si este dependenta de viteza relativa a cadrului de referinta al observatorului; ( asta reiese si din ecuatia transformarii Lorentz )

- doua evenimente care au loc simultan in locatii diferite dar intr-un singur cadru de referinta pot sa aiba loc in alt reper temporal intr-un cadru de referinta diferit;

- dimensiunile unui obiect masurate de un observator pot diferi de cele efectuate de un alt observator, pe acelasi obiect;

- si, in final, sa nu uitam de "paradoxul gemenilor" pe care sint convins ca il cunoaste oricine.


Deci, intr-un fel ai dreptate; timpul, ca si marime fizica - daca pot sa-i spun asa - nu e altceva decit un cadru de referinta. Sa nu uitam totusi ca tot ceea ce are masa si energie se raporteaza, intr-un fel sau altul, la variabila "timp" si deci, atita vreme cit putem introduce variabila asta intr-o ecuatie, se poate spune ca, de fapt, timpul exista.


Geometria spatiu-timp in cadrul teoriei relativitatii este fascinanta; utilizeaza o structura matematica uluitoare: spatiul Minkovski, "plat", in patru dimensiuni, oarecum similar totusi cu spatiul tridimensional euclidian, cu diferenta ca a patra dimensiune este insusi timpul. In ecuatie intervine si o variabila "c", care nu este altceva decit viteza luminii... :-))

#24549 (raspuns la: #24531) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mmmmm... Axel - de AlexM la: 09/10/2004 13:23:46
la :
" Sa nu uitam totusi ca tot ceea ce are masa si energie se raporteaza, intr-un fel sau altul, la variabila "timp" si deci, atita vreme cit putem introduce variabila asta intr-o ecuatie, se poate spune ca, de fapt, timpul exista."

e ceva de subliniat. presupunem ca o floare incepe sa infloreasca. Aici putem pune T0 ca momentul infloririi si T1 ca momentul terminatului infloririi, deci in calcul, pentru cel care priveste cum infloreste floare, timpul exista matematic. Dar daca floare nu infloreste? Atunic T0 este egal cu T1 unde T1 tinde catre infinit. Timpul in acest caz fiind 0 nu exista, matematic vorbind. Dar cel care observa (sta si asteapta sa infloreasca floarea) nu poate spune ca timpul nu exista deoarece pentru perceptia lui timpul exista, el s-a scurs, asa-i arata aparatul de masura care-l are la mana.
In fond, aparent timpul este de fapt numai perceptia unei succesiuni de evenimente. Daca nimic nu se intampla, timpul nu mai poate fi prins in nimic, nici macar intr-o ecuatie. Ergo, timpul intervine atunci cand ceva se intampla. In starea de repaos absolut timpul nu exista ( fiind 0)
Interesant foc.
Dar tot deviaram de la subiect un pic ( pentru ca e fascinata chestia cu timpul):-))
Axel, ai idee daca exista intradevar un procedeu mecanic sau elctric, magnetic sau de alta natura care ar fi capabil sa modifice vectorul unei fortse?

AlexM
#24552 (raspuns la: #24549) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AlexM - de Axel la: 09/10/2004 14:03:14
Aha,...interesanta intrebarea ta.

Sa nu uitam ca un vector reprezinta suma dintre amplitudine si directie deci, modificind componentele respective se modifica valoarea vectorului.


Brrr...ce speculatii legate de o biata floare :-). Sa luam floarea ca reprezintind un sistem inertial, deci, daca nu infloreste, nu inseamna ca timpul ei ca sistem a incetat sa mai existe. Pina nu intra in repaus absolut, variabila timp va fi acolo, deoarece in interiorul sistemului "floare" tesuturile vor fi vii, celulele se vor modifica, atomii vor fi intr-o continua miscare iar faptul ca observatorul nu percepe asta nu inseamna decit ca cele doua sisteme, "floare" si "observator" se raporteaza fiecare la cadre de referinta diferite si deci la repere temporale diferite.

O albina percepe modificarea florii - inflorire, ofilire - dar un observator uman nu, tocmai datorita perceptiei temporale diferite.


T0 nu va fi niciodata egal cu T1, deoarece pentru observator, intre cele doua momente s-a scurs o anumita cantitate de timp iar pentru floare s-a scurs o cantitate de, probabil, 100 de ori mai mare.


Si da, timpul inseamna existenta, inseamna miscare. Si daca-i asa, cum ar fi sa definim timpul ca fiind o variabila liniara? :-)


Cit despre repausul absolut...sa speram ca mai e pina cind orologiul Universului isi va pierde rotitele pe drum...

#24557 (raspuns la: #24552) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
axel - de (anonim) la: 08/11/2004 14:08:28
zborul pasarilor sfideaza gravitatia nu se stie precis cum o face !
zborul apatatelor mai grele de cit aerul simple reproduceri a ceea ce natura mama stia de mult
#28042 (raspuns la: #24255) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
anonimule - de Horia D la: 10/06/2006 17:35:38
zborul pasarilor sfideaza gravitatia nu se stie precis cum o face !
zborul apatatelor mai grele de cit aerul simple reproduceri a ceea ce natura mama stia de mult


WOW!! daca taceai multi filosofi ramaneai!!
si daca aparatele e mai grele decat aerul, si nu se stie cum o face pasarile, atunci numai mama natura stie:))))
pasarile o face in stil pasaresc!
#127199 (raspuns la: #28042) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia - de Pasagerul la: 10/06/2006 17:52:01
Ce faci, te plictisesti ? :-)
Anonimul asta tre sa fi disparut de mult in neant...
--------------------------------------------------
O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo
(Nietzsche)
#127205 (raspuns la: #127199) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pasagere - de Horia D la: 10/06/2006 17:55:54
am intins-o la munca:(
nu m-am putut abtine sa nu raspund:)
#127207 (raspuns la: #127205) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tema discutata - de tighiliu mihail la: 25/04/2008 11:46:06
Pacat ca in Romania nu poti fi inteles pt. ca prea multi sunt redusi mintal. Toti inventatorii romani au brevetat inventiile in alte tari !!!De ce ?? Raspunsul e mai sus.
Perlele nu se pun in troaca !!!
Subiectul il cunosc f. bine. D-l Nica este un profesionist de cel mai inalt nivel.
Am toata stima pentru DVS. DOMNULE NICA.
Mihail
#306160 (raspuns la: #127207) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Despre Nica Grigore - de Ilie Aurel la: 20/06/2012 04:29:56
Acest om a gresit ,ultima data a pus forta centrifuga sa aibe vectori paraleli cu razele , insa acest lucru e valabil doar la viteza luminii, pentru orice alta viteza mai mica gravitatia nu poate disparea . De aici se dovedeste usor ca acel ozn al lui nu va functiona in veci . Ce a aratat el acolo e echivalent cu un disc de polidisc sau de gater care se roteste , la fel si roata la bicicleta sau la motocicleta , oricat de tare s-ar roti , bicicleta nu poate zbura folosind acel principiu . Pentru a-l convinge ca a gresit , sa considere ca lasa acel ozn in cadere libera , conform cu ceea ce vede un observator ce cade cu aceeasi viteza intr-un lift se arata clar in timpul caderii nu se simte gravitatia ,deci nu se poate spune clar in ce directie va fi orientata forta de gravitatie , de aici rezulta ca la viteze foarte mici cum spune el la care aparatul nu decoleaza in cazul in care este deja in cadere libera, seamana cu cazul in care forta este maxima si aparatul ar trebui sa zboare , deci nefiind forta de gravitatie vizibila in timpul caderii libere nu va aparea nici forta de propulsie . Presupunand cazul celalalt ca la orice viteza unghiulara forta centrifuga va fi radiala , rezu Chiar daca el nu a resusit , eu am aplicat alte legi si am reusit sa obtin forta de propulsie .
#633261 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...