-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

evadarea lui Dino de Laurentiis din coșmarul unui scriitor de duzină (1)


de batranutragator la: 26/01/2010 16:59:47
voteaza:
probabil că aș putea să beau cîte o bere pentru fiecare film pe care nu l-am văzut. oricum nu mă interesează filmele. mai bine spus, nu mă mai interesează. multe căcaturi făcute cu actori, de parcă n-ar fi suficiente căcaturile din realitate. dar nu asta e problema, ci faptul că puștoaica îmi vorbea despre ele de parcă ar fi jucat în toate. eu mă uitam la bucile ei și-mi închipuiam doar o dublă, trasă rapid în baie, buget de austeritate.

- zicică n-ai văzut nopțile cabiriei?
- nu le țin minte nici pe-ale mele. știu că era la un cinematograf, cînd eram copil. aveam bani fix de un bilet, îmi plăcea o nimfă de 11 ani din blocul vecin. îmi promisese că-mi arată veverița și eu nu știam cum să mai fac rost de bani pentru încă un bilet. mă gîndeam că întunericul din sală și proiecția în sine ne vor adăposti și voi avea pentru prima oară ocazia să o ating pe Nelly acolo unde toți băieții din cartier se lăudaseră că puseseră mîna.
- oo, eștiun pervers. un broscoi aldracului de pervers. maia-mi o bere și dă-i mai departe. mă interesează.

am privit-o o secundă în ochi. un pictor cubist ar fi făcut-o să semene nițel cu o starletă porno. așa arăta doar ca dansatoare lefteră, fără șarpe, fără viitor, fără o moarte comodă. n-aveam altceva în cap decît să-i sîsîi la ureche “înghite-o, tîrfă, bag-o pe babana la coteț!” și să mă car dracului din bar. mă aștepta o viață ușoară afară, și eu îmi pierdeam vremea în izul de salam și brînză de oi care plutea în aer, de parcă toată lumea gîndea, pronunța, inspira și expira salam și brînză clocită.

- am jucat poker cu doi tipi mai mari ca mine, de la liceu. le-am luat toți marafeții, da cînd au văzut că pierd și-au scos curelele. unu m-a legat și celalalt m-a bătut pînă mi-a lipit pielea de haine. sîngeram în vreo două locuri, și aveam ochii umflați de plîns. îmi jurasem să mă răzbun pe ăia, mi-a luat vreo doi ani pînă am făcut-o. mamă ce le-am tras-o! îți spun dup-aia. în orce caz, fata aia n-a mai ajuns cu mine la film, eram lefter și arătam ca isus după urcarea pe cruce. s-a rîs de mine zile în șir, rămăsesem singuru puțoi din oraș care nu pipăise o veveriță.
- păiși ce treabă are asta cu filmele?
- păi n-ar avea nicio treabă. doar că dacă n-am fost cu Lucy, așa se numea tipa, la film, nici atunci, nici altădată.
- Lucy, marfă nume. mi-ar plăcea și mie sămă cheme la fel.
- păi pot să-ți zic Lucy, oricum am uitat cum te cheamă.
- ești un boșorog ramolit, osă uiți șisă te piși!
- las că mă înveți tu! mai vrei o bere? mizeria asta se bea așa de repede parcă ar fi elixiru tinereții. déjà mă simt cu douăjdă de ani mai vîrlav.
- Betty, așa mă cheamă. Bettina. O idee proastă a maică-mii. Da poțisă… cum vrei, adică!
- Lucy, mi-e mai simplu. la toate le spun Lucy, după două sticle de whiskey e mai bine să fii sigur. o singură cheie, un singur nume și o singură dimineață în care le voi uita pe toate.
- adică ce vrei să spui?
- nimic. am văzut odată un film. Dead Zone. era cu un tip care a stat 5 ani în comă și apoi, după ce și-a revenit, era capabil să prevadă viitorul oamenilor. nu mai țin minte restul, nici nu mă interesează. așa sînt eu acum, am stat toată viața îm comă și acum pot să prezic viitorul. al meu și al tău.
- seriiooos? ceteface să crezi asta? uiți că stai de vorbă cu o starletă? ți-am zis că am dat o probă pentru un film șimai mult ca sigur că voi fi acceptată. regizorul acela mă privea de parcă eram și Monica Belluci și dezbrăcată. un obsedat, lafel ca toți.

am mai comandat două coniace. conversația mă plictisea de moarte. n-aveam chef de filme, n-aveam răbdare să povestesc, să creez situații favorabile pentru a aplica tot soiul de tertipuri. fata se juca de-a portofelul, și biștarii mei se topeau hîrtie după hîrtie. dădeam paginile unui roman prost și nu mă alegeam cu nimic. nu prea înțelegeam cum de-i plăceau filmele cînd scopul ei pe lume era altul. nici pe mine nu mă înțelegeam cum de vorbeam ca o moară stricată. realitatea promite mai mult, iar eu nu găseam nici un profit. un fiasco, un film atît de prost încît actorii n-au mai prins niciun rol toată viața. regizorul s-a apucat de circ iar producătorul și-a tras un obuz în cap. da, și-a băgat capul pe țeava tunului.

- am auzit de un film, La Strada. al unui italian cu nume felin, nu mai știu cum îl chema. era unu care plătea pentru o tipă, ca să o ia cu el.
- hei, nufii bădăran, nu-s una d-alea. eu…
- da, știu, ai fi putut juca fără probleme în Kiss the Girls and Make Them Die.
- poftim? ce-i asta?
- un film, o stupizenie în care un tip vrea să elimine toate femeile de pe planetă și să le înlocuiască numai cu tipe supermișto.
- parcă spuneai cănu te pricepi la filme! sau faci mișto de mine?
- nu fac deloc mișto. ăsta ar fi probabil cel mai bun film al tuturor timpurilor, dacă ar fi de adevăratelea. visul oricărui mascul.
- numai la tîmpenii văe gîndul. de ce trebuie săfie întotdeauna așa?
- așa cum?
- așa. bărbații sănu se uite la femei ca la omarfă. să leaprecieze. să liubească. să creadă în valori. uite, să te poți holba în voie la sînii mei fără să-ți treacă prin cap știitu ce. sînt frumoși?

avea un decolteu dat naibii, o despicătură prelungă, pînă deasupra buricului. un soi de bluză de latex, strînsă peste piepți, legată la spate. sfîrcurile împungeau materialul de parcă s-ar fi împotrivit privirilor. era o bucățică, privirile tuturor spuneau asta. la capătul tejghelei, un pletos cu favoriți de anii 70 se benocla și el. îl cam frigeau ochii și scosese limba ca un cîine-n călduri. la pariu că tipul ăsta avea de gînd să încerce ceva. mi-am aprins o țigară și m-am dus să mă piș.

mi-am frecat-o puțin, doar să verific dacă e totul în regulă. bineînțeles, mai mult din obsesie, doar știam că e totul ok, mai ales după ce-mi dăduse papucii tîrfa de Lilly. of, o mare vedetă de cabaret, de fapt își cîștiga loveaua într-un peep show. dar n-ar fi recunoscut asta nicicînd, nici măcar după ce am dat ceva biștari ca să mă conving că-i adevărat. doi ani de-atunci, dar nu-i bai. cînd bei, singurătatea ți-e cel mai bun prieten. te ascultă cu înțelegere, nu bea pe banii tăi, te duce acasă și te așteaptă și dimineața să te trezești. mai loial decît orice cîine de pe lumea asta sau oricare alta. singurătatea și moartea sînt cei mai cinstiți prieteni. nu înșeală niciodată.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: