-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

soviet love - 2


de batranutragator la: 12/02/2010 13:22:33
taguri: Salonul 
voteaza:

asculți și tu christian death, no shame. ești oripilat. ești o ființă comună, limitată de propria neputință. de tot ce-i atît de real încît fantasticul e o banală minciună și de tot ce pare atît de fantastic încît realul e o imposibilitate și-o contradicție în termeni. despre toate astea se poate spune că sunt lucrurile fără rușine. nu există rușine cînd scopul e salvarea speciei. crezi că te-am luat prea repede? vei vedea. spre exemplu dragostea poate fi amorală, dar nu imorală – nu-i nici o rușine să faci sex în toate pozițiile pe care omenescul le permite, nu-i diferit nici dincolo de omenesc, continuînd dragostea cît animalul din tine își poate manifesta furia sau tandreșea, ferocitatea sau pofta satisfăcută, nici cît diavolul deslușește păcate iar dumnezeul găsește în trupul îndrăgostiților mîntuire și sfințenie. atîta vreme cît omul crede că termină dragostea, el nu mai e om, e doar o iluzie prostească a unui zeu care crede ca a desăvîrșit creația. ca jucărie a destinului, eu îmi cunosc viitorul, și viitorul meu nu e în voi, oameni muritori. în voi e numai un simplu ecou, ca un ciocan de lemn de stejar pe o bucată de lemn de frasin. mă propag în oameni și mă pierd, oamenii din jur sînt doar niște pereți care îmi absorb muzica. eu mă propag prin omenescul din voi, prin sîngele vostru, cel care știe despre voi dar nu știți voi despre el. prin el voi vorbi generațiilor, prin sîngele vostru care se va scurge degeaba în pămînt și prin al meu care va fi ca un steag peste un cîmp de bătălie unde nu mai mișcă nimeni. prin vîntul acesta care ne miroase obrajii mă voi răspîndi, el ne duce răceala și albul din pomeți în siberia neamurilor noastre și apoi tot mai spre răsărit, către zorii copiilor noștri. ei vor avea șansa de a privi soarele alb imaculat ca o flacără de magneziu și lumina lui va face din lume o poză mișcată. nimeni nu va mai fi atunci să spună dacă e bună sau nu. dar ea va fi bună, o știu, fiindcă în albul acesta va spune povestea ce va da sens roșului care a fost.

ar trebui să ne cerem iertare trecutului, dar numai așa, de formă. să ne ispășim păcatele prin mama mea și prin mamele voastre. să ucidem în gînd ce a fost și să construim pentru mîine multe, multe leagăne. nu sînt ucigaș, mi-e teamă să omor ceva pe lumea asta, fie și o furnică, fie și un fluture. mi-e teamă că orice gîză ucisă, poate să ducă prin cine știe ce mecanism ascuns, la moartea cuiva drag. nu mi-e teamă însă atunci cînd visez, și în vis îmi place violul. practic violul, fiindcă dragostea e puternică la fel ca amintirea unui viol. o privesc în ochi și negrul din privire curge în albastru. am mîinile încleștate și ea îmi cere să o lovesc, să o mai lovesc, încă o dată să o mai lovesc. lumea poate fi salvată cu lovituri, loviturile îndepărtează gîndul de substanța perpetuă a obișnuinței, de frustrarea mereu crescîndă a dorinței de a avea mai mult. așa cum în galapagos s-au păstrat mii de specii, fiindcă o lovitură a îndepărtat bucata aceea de pămînt de continentul mamă, așa trebuie să învățăm că loviturile acestea ne pot salva, ne vor îndepărta de cursul firesc dar dezastruos al lucrurilor. trebuie să lăsăm ce-i drag pradă loviturilor și să începem să ne salvăm pe noi înșine.

mă gîndeam că nimic nu e mai patetic decît un homosexual incestuos. mi-am dat seama însă că dacă aș avea clone aș face dragoste cu toate clonele mele, și că dacă iubita mea ar avea clone aș face dragoste cu toate și că dacă mama sau tata ar avea clone nu aș uita nici de ei. iar dacă omenirea ar avea o clonă aș iubi-o ca pe una adevărată. asta e cu adevărat patetic, dar prefer să fiu unul cu o bătaie de inimă în plus decît una în minus. a procrea cu omenirea e mai incestuos și mai patetic decît a te iubi cu orice mamă, inclusiv cea proprie. omenirea nu-și dorește salvarea asta, dar se pare că aproape toți oamenii o doresc și o practică. obișnuință și bune obiceiuri de consum. apoi teatralitate pe post de milă și mărimimie, gen să salvăm pădurea, balenele, bizonul, tigrul alb, să salvăm națiunile defavorizate, să alungăm foametea. mii și mii de efecte ale unei societăți bolnave de consum care vrea să-și spele păcatele și să-și revendice noi piețe, noi teritorii, așa cum prin parfumuri, rochii sau alte cadouri strălucitoare bărbații iau mințile femeilor. cum unii bărbați salvează de la înecul în mizerie femei frumoase, spunîndu-le că merită mai mult. un fel de instituționalizare a prostituției, de la nivel uman la nivel mondial. cînd nu ai ce iubi, începe cu tine, da cu tine, fiindcă de la început trebuie să știi că pe tine te urăști cu adevărat, atîta vreme cît ești parte din mecanism. ura aceasta nu-ți spune decît că nu iubești lumea și că în loc să o ajuți, îi faci vînt. așa cum o femeie părăsită este neajutorată, fiindcă toată puterea era în el, el avea banii el avea poziția, el avea viitorul. ea a venit din stradă și se va întoarce tot acolo, dar și mai slabă, și mai stoarsă de vlagă. da, poți începe a face dragoste cu cel mai mare dușman al tău. te poți poseda pe tine însuți. mîndria. infatuarea. iubește-te pînă te lași lat și străin, apoi părăsește-te fără regrete pentru ceva mai înalt. și pentru orice eventualitate, folosește-ți inima ca prezervativ, nu avem nevoie de încă unul.

dragostea e un lucru bizar. ca o depășire frauduloasă de plan. muncești în trei schimburi ca să raportezi producții fantastice, mituieși toate serviciile de control al calității, exporți mai mult decît produci. dragostea e un vrej de fasole către o lume vrăjită unde sunt bogății nemaivăzute și pe care îl tai numai de teamă că ar putea să te copleșească. nu poți sta în fața ei așteptînd să te zdrobească. un imperiu care în dorința de a cuprinde căt mai mult își ainge propriile margini și se mai cucerește o dată și încă o dată, pînă cînd frica de a pierde cea ce deja ai cucerit e mai puternică decît armata însăși – atunci vraja se destramă și vrejul acela uriaș cade ca o iederă care crescuse pe o rază de soare.

probabil că deja credeți că m-am țăcănit. că aberez fără motiv. am să vă dau totuși unul. nici nu v-ar trece prin minte astfel de lucruri. sunteți vrăjiți de lume, societatea v-a orbit, nu mai vedeți dincolo de propriile preocupări. sunteți în comă, într-o lume care vă ține în viață prin aparatele sale. sunteți preocupați să aveți și să găsiți strategii să aveți mai mult. eu am deja totul, voi gîndiți cum să mai luați un credit de la o bancă. bani împrumutați, pentru casă mașină, pentru o viața despre care credeți că e frumoasă și plină de satisfacții. că faceți ceva cu ea și că uite, ați reușit să o cuceriți pe icsica sau zetica, și ea vă iubește. o iubiți pe credit și ea vă iubește pe datorie. o iubire capitalistă, în care imaginea și confortul își spun întotdeauna cuvîntul. nu mai e nicio șansă de a vă desprinde de mașina care vă ține în viață. sunteți proscriși unui viitor sumbru.

am trăit și anii 70, și 80 și 90. tocmai s-au terminat anii 2000, și intrăm într-o nouă decadă. ce-o să urmeze? nimic deosebit - și din ce în ce mai mult sfîrșit. moda se va reîntoarce, o dată la fiecare 30 de ani, la fel ca monstrul din It, însă oamenii vor privi înainte, se vor holba la un ecran gol. în mintea celor mai mulți rulează acelașii film, cu vilă, cu decapotabilă, casă de vacanță și insule exotice. apoi vin femeile, rozacee sau auriu bronzat, albe sau măslinii, cu dinți albi și zîmbet perfect, cu picioare dincolo de portofel. vin furtuni, războaie, cataclisme, toate cîte au mai fost, mai rele, mai devastatoare. vine și isus, din ce în ce mai spălat și mai bine îmbrăcat, cu pletele tunse și aranjate, dat cu parfum și purtînd pantaloni de piele neagră și cămașă albă, armani. lumea îl va iubi, și el îi va iubi pe ei, dar niciodată dragostea asta nu va fi suficientă. sărmanii! niciodată nu-și vor da seama că nici banii, nici religia, nici războaiele, nici meditația nu vor fi cele care vor salva lumea. cine o va face?
furnicile.

dintotdeauna mi-a plăcut femeia. pentru că ea practică în pat salvarea omenirii. nu întotdeauna, de cele mai multe ori exersează. păcatul nu constă în iubirea dăruită, ci în capitalizarea ei. maria magdalena a devenit sfîntă fiindcă a înțeles această decapitalizare a dragostei, a necondiționării ei. a fost, într-un fel, prima sovietizare a iubirii, prima dragoste (mediatizată de fel) de care știm că a fost de adevăratelea. ce legătură are asta cu furnicile? e simplu, exemplul mariei se poate vedea de milioane de ani în natură, de cînd există furnicile. regina mamă și-o trage cu toți, pentru propășirea mușuroiului. pentru salvarea speciei. puterea, inspirația naturii a ajuns la om într-o nouă formă, dar acest lucru e mai puțin important. dragostea fără opreliști, fără dorințe și cerințe, dragostea pentru ea însăși și pentru specie, aceasta este adevărata dragoste. la fel ca dragostea sovietică, pentru binele și bunăstarea poporului.

nu, n-am înnebunit, doar v-am deschis puțin mințile înainte de a orbi de tot. am deschis suficient cît să mă fac auzit. acum închideți-le la loc și continuați rutina asta zilnică. și nu vă opriți din consum, în societatea noastră, încetarea rotației înseamnă lipsă de gravitație economică. vă veți trezi cu toții în aer, apoi cînd totul se va învîrti altfel, o să cădeți spre centrul pămîntului. eu o să trăiesc în arta mea, în adevărul meu de dincolo de viață, nebun și senil cum mă crede lumea. în cida tuturor, voi avea mai multe clipe plăcute decît oricăare, mereu am senzația aia plăcută, ușor neclară, ușor perversă, pe care am denumit-o ”în așteptarea ciocanului”. o se beau pierdut pe marginea zilelor, timpul pentru mine e doar un fotoliu confortabil din care mă uit la lume. din cînd în cînd fac pauze, pentru a mă desfăta cu buzele ei roșii ca două seceri.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


*** - de mazariche la: 12/02/2010 13:55:44
Hai ca aici chiar m-am distrat.
Oarba si defecta, regret:(
doar v-am deschis puțin mințile înainte de a orbi de tot

#524866 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...