-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Infernul


de batranutragator la: 15/02/2010 21:36:42
modificat la: 15/02/2010 21:38:23 arata originalul
taguri: Salonul roman 
voteaza:
Public aici, o mica parte din romanul meu, Infernul. Restul, pe blog, și nu pentru mult timp.
Am ales soluția asta pentru a avea cîteva reacții, de orice fel, înainte de publicare. Sper ca pe acestă cale să mai îmbunătățesc puțin manuscrisul.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și feedback.


Otherkin

În definitiv, ce înseamnă să fii mort, când nimic nu îţi mai aparţine?
Cum e posibil să mai mori când tot ce reprezintă viaţă, sentiment, trăire, emoţie, durere, bucurie, extaz, linişte, când tot mecanismul tău interior s-a oprit din cauza faptului că mişcarea lui s-a transferat în altă parte?
Un ceas perfect funcţional înţepenit la ora 0, fiindcă lucrul mecanic necesar rotiţelor sale pune în funcţiune arcurile altui ceas, este de asemenea un ceas mort.
Nici măcar nu mă doare acest lucru, nu am cu ce să simt această durere.
Şi nu pot spune că în mine s-a oprit timpul, fiindcă timpul meu curge în continuare, în venele altcuiva.
Mă întreb: dacă aş încerca să îmi tai venele, oare ar curge din mine nisip, aşa ca dintr-o clepsidră spartă?
Dacă mi-aş vârî degetele în priză aş lumina oare ca o lampă UV, cu lumină invizibilă? Oare lumină asta nu va arăta decât spaţiile goale dintre gânduri, distanţa dintre două puncte, limitele între care se află paginile goale din jumătatea unei cărţi?

Este această carte povestea adevărată a vieţii mele – jumătatea care îmi aparţine şi jumătatea de care am fost deposedat, scrisă de altcineva în altă carte?
Ce folos îţi aduce faptul că respecţi legea lui Arhimede?
Ce folos să exişti, să disloci un volum într-un spaţiu, dar să nu trăieşti, să nu poţi să intervii cu nimic la schimbările care au loc în jurul tău?
Ce folos că există legi ale fizicii, dacă pentru tine nu au nicio importanţă?
Ce folos că pentru o clipă speri că poţi degaja un volum de aer egal cu volumul trupului tău, dacă imediat ce tragi aer în piept volumul degajat devine zero, ca şi cum te-ai umple cu aer din cap până-n picioare, ca şi cum tu şi trupul tău nu sunteţi decât un balon dintr-o piele fină, aproape fără dimensiuni, o peliculă atât de bine camuflată în atmosferă încât nu exişti pentru nimeni?
Ce folos să vrei să mori dacă nu ai cum să mori, dacă vrei să renunţi la viaţă şi nu poţi să te sinucizi, nu ai posibilitatea aceasta?
Cum s-ar putea sinucide o piatră?
Cum ar putea o minte conştientă de ea însăşi şi doar atât, prizonieră într-o piatră pe marginea unui drum, nebăgată de nimeni în seamă, să îşi ia viaţa, să îşi ofere propria extincţie?
Doar şansa, providenţa, întâmplarea pot scoate o piatră din anonimat.
Şi atunci doar în funcţie de noroc, fiindcă poate ajunge la fel de întreagă şi conştientă, prizonieră pentru multă vreme în temelia unei case, sau poate fi zdrobită de un fulger în chiar următoarea clipă.
Dar probabilitatea asta nu e niciodată prea mare, şi chiar dacă ai doar o şansă la 10 milioane, nu trebuie să disperi.
Şansa transformării, norocul de a avea posibilitatea vârcolacului, de a fi om în lumină normală şi bestie în întuneric, acest lucru mi se pare adevărata menire a ființei mele.

Eu am această putere, eu sînt în stare să mă preschimb de fiecare dată în altceva. Indiferent de ce mi se întîmplă, fie că sînt imobilizat la pat, într-un spital, în urma unui accident stupid, fie că sînt un puștan care își caută identitatea, fie că sînt monstruozitatea întruchipată, de fiecare dată am șansa de a-mi schimba viața. Pot fi oricînd un zeu nemilos, pot oricînd schimba lumea astfel încît să-mi convină să trăiesc în ea.

Pot altera timpul, spațiul, pot altera amintirile, trăirile oamenilor, pot modifica în orice moment adevărul.

Universul este relația dintre mine și substanță. Așa cum pe mine mă pot gîndi ca parte a acestui univers, tot la fel și materia este parte din gîndirea mea și o pot transforma după plac. Nu trebuie decît să îmi doresc. Să îmi rostesc numele. Pentru mine, aceasta ar putea fi singura salvare, unica mea oportunitate.
Îmi doresc să fiu dincolo de tot ce e omenesc. Un demon, o bestie care îşi canibalizează propriul sfârşit mai mult decât oricare nume nemuritor de pe coperta unei cărţi desăvârşite.

Vreau să fiu om dincolo de forma, de modul în care sînt cunoscuții locuitorii acestei planete. Să fiu cel care aduce schimbarea în fiecare dintre oameni.

Aș putea să mă transform peste noapte în gândac.
Poate părea lipsit de originalitate, dar un gândac este o fiinţă aleasă. În carapacea mea de gîndac pot fi mult mai uşor strivit de omenia celor din jur.
Dar nu-mi doresc să fiu un martir peste care, în timp, se va așterne praful. Vreau să fiu Adevăratul Martir, cel care piere în fiecare dintre cei care există în această lume. Vreau să mor în fiecare conștiință împreună cu spiritul ei. Să dispar ca o imagine dintr-o oglindă spartă.Numele meu este Tăcere

Numele meu adevărat nu-l știe nimeni. Nici măcar eu. Aș putea avea 6 miliarde de nume, șase miliarde de posibilități de a exista și de a muri. Dintre toate acestea însă, mi-a fost dată una – nu știu de ce tocmai aceasta și nu alta.

M-aș putea numi Richard 23 sau Eva 0, Adam 912 sau Leonard 1. Între atîtea posibilități de nume, m-am trezit pe la 12 ani că port numele Victor, dar acesta nu e numele meu.

La un moment dat, îmi propusesem să mă numesc la fel ca o poezie.

Dar nu mi-a plăcut.

Numele meu nu e poezie, numele meu e unic, asemenea morții.

De aceea numele meu nu poate fi spus, nu trebuie cunoscut.

În fond, numele nu are importanță, el este acel zero absolut care rămîne pe o bucată de lemn sau o piatră într-un cimitir.

Eu nu vreau să fiu numele unei pietre. Numele meu are mai multă putere decît un munte sau decît o armată.

Numele meu are mai mare însemnătate decît o epocă istorică sau invenția penicilinei.

Este mai important decît Little Boy în explozia de la Hiroshima.

Este mai grav decît sacrificiul unui tip din Galilea pe o cruce.

Este mai solemn decît numele mamei, iubitei și al copilului la un loc.

Numele meu se tace.

Sînt un om important, pentru mine, dar fără importanță pentru ceilalți. Am 29 de ani, şaten, înălţime 1.80, greutate 82, și sînt liber profesionist.
Îmi practic meseria liber, fără nici o constrângere socială sau morală.
Hobby-uri – nu prea multe, statul degeaba pe bani mulţi, alcoolul de calitate şi femeile de calitate (îndoielnică). Aa, să nu uit. Îmi place mult muzica lui Beethoven. Aș putea ucide pentru ea. Aș face orice în numele muzicii.
Nu sunt pervers dar s-ar putea spune că sunt. Dar nu e bine să mi se spună, fiindcă mă enervez.
Nu sunt violent dar s-ar putea spune că sunt. De asemenea, e bine să nu mi se spună asta, de obicei mă calmez greu. Sau foarte greu.

Nu am iubit niciodată pe nimeni, cu toate că s-ar fi putut întîmpla. De fapt, de fiecare dată cînd am cunoscut pe cineva, a intervenit ceva. O forță superioară sau un comandament deasupra alegerilor personale. Un țel, un scop, un destin. Probabil n-am fost făcut pentru dragoste.


Continuarea pe blog

http://batranutragator.wordpress.com/
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (14):


bt - de Intruder la: 15/02/2010 22:49:18
intai am crezut ca e ceva in stilul tau, dupa Infernul lui Dante; apoi m'am gandit la Metamorfoza lui Kafka cand am ajuns la gandac.
nu e...nici, nici.

mi'a placut pentru ca textul nu'i chiar asa de sofisticat precum poeziile tale dar nu stiu dac'as avea rabdare sa citesc un roman in stilul asta.
...sau poate da, fiind vorba de tine.
#525651 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de batranutragator la: 15/02/2010 22:56:51
daca o sa-l citesti, o sa vezi ca nu-i chiar in stilul asta. Inceputul e putin mai greoi, poate si din cauza faptului ca vrea sa puna in tema cititorul cu o anumita idee pe care se realizeaza romanul. Cred ca indata ca intri in actiunea propriu zisa, sau in actiuni, pentru ca sunt doua care se desfasoara in paralel, o sa-ti fie mai usor.
#525653 (raspuns la: #525651) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
am citit tot ce era pe blog - de Intruder la: 15/02/2010 23:15:32
si te'ai oprit chiar la intersectie. io numesc asta coitus intreruptus. :)))
bun. sper sa fie si altceva in romanul ala in afara de himene strapunse...altfel risti sa te citeasca numai pitipoancele de liceu.
oricum, bine scris...te'am regasit. :))
#525659 (raspuns la: #525653) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de batranutragator la: 15/02/2010 23:25:21
Ma bucur ca ai citit, sper sa fi citit chiar pana la capat - romanul e destul de lung - si sper ca ai inteles unde bat cu el.

Ma indoiesc ca pitipoancele vor citi acest roman, chiar daca are o doza destul de ridicata de erotism.

Nu m-ar deranja insa ca acest roman sa ajunga si pe mainile unor puti dezghetati de liceu. Eu citeam enor in loc sa invat pentru bac! :)
#525663 (raspuns la: #525659) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cum sa citesc pana la capat??? - de Intruder la: 15/02/2010 23:38:23 Modificat la: 15/02/2010 23:40:00
ti'am zis clar ca m'am oprit in intersectie. la mine se opreste la Rebecoasa, cand sa'si dea pustoaica aia chilotii jos...dupa care se asterne o pagina alba.

uite pana unde am citit:

"Cumva, într-un mic exces de maturitate și cu o doza de curaj, împins cumva în față de o frică și mai mare, a acceptat. A rămas goală în fața lui, încercînd să controleze situația și să îi fie cumva"

ce am subliniat eu nu'mi apare tot, doar partea de sus a literelor. apare aici, dupa copy paste. altceva nimic.

#525668 (raspuns la: #525663) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ciudat - de batranutragator la: 16/02/2010 00:00:04
la mine se vede tot, pana la ultima propozitie....

nu-mi dau seama de cela tine nu apare intreg. mai da un refresh, si eventual anunta-ma daca nu isi revine!
#525677 (raspuns la: #525668) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Leo - de Baby Mititelu la: 16/02/2010 08:03:33
Descriind infernul s-ar putea sa dai de paradis! :) M-am poticnit chiar la prima intrebare. As inlocui-o cu "ce inseamna sa fii viu cand nimic nu-ti apartine?" Moartea nu exista.
Bun. Mi-am pus ochelarii speciali cu care te citesc doar pe tine si am continuat lectura. Mi-a placut. Intalnirea philos-eros e superinteresanta si STIU ca, de fapt, este adevarata ta natura.Mai stiu ca iti intorci pe toate fetele sufletul si mintea, ca ai talent, ca esti inteligent si profund. Deci ingredientele pentru roman exista...
Ca gust absolut personal, as elimina din partea descriptiva. Poti uni mai multe idei intr-o singura fraza, de ex, astfel ca un cititor grabit, curios, modern sa curga fara prea multe pietre-fie ele pretioase-in cale...
A propos de pietre, mi-am adus aminte de o predica de mult timp in urma, dar uite ca nu am uitat-o. O multime de pietre-mari, mici, colorate, necolorate.
Apar niste oameni si cauta si gasesc niste pietre mari, mari. Le iau si le duc. Cele ramase isi vorbesc intre ele "ai vazut, pe ele le-a ales, pe noi nu. " Dupa alte zile, aceeasi oameni cauta din nou, aleg alte pietre...Si tot asa...Raman la urma doua pietricele albastre. Vin oamenii, le culeg si le duc. Au trecut ani, cu ploi, cu ninsori, cu furtuni, cu vant. Cele doua pietricele au cazut primele. Si de acolo, din tarana, au vazut ca fusesera ochii lui Iisus.
Ca sa stii, Leo, ca orice piatra, ca orice om, ca orice cuvant, ca orice scriitor, isi are locul, soarta, sensul sau pe pamant.
Succes! Pune-te pe scris iar eu ma voi pune pe citit! Dar prefer sa citesc pe hartie. Cartea e mai presus de computer.
#525688 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
citit - de GloriaVictis la: 16/02/2010 08:45:27
(la mine s-a descarcat tot textul).
primul cuvant care-mi vine in minte e sacadat, am remarcat reaparitia temei "testul de sarcina" si nu am reusit sa citesc pana la capat (dar cred ca asta se datoreaza in primul rand ororii pe care o am pentru cititul pe ecrane: sunt vieux jeux, prefer hartia :)

asa ca astept sa fie o carte adevarata :) bafta.
#525693 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
batranutragator - de amari la: 16/02/2010 13:02:27
de ce "pe blog, și nu pentru mult timp"?---pana-n clipa aparitiei cartii?
Pentru imbunatatiri ii las pe altii ca sa "te ajute".In proza e mai placut ca sa te citesc.
#525718 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
multumesc amari, gloria, baby - de batranutragator la: 16/02/2010 13:14:22
da, tecstul nu o sa stea mult online, poate 2 sau 3 saptamani, pana voi avea un editor.

intre timp el va suferi intense modificari - nu online, ci in manuscrisul meu, deja fata de varianta online are un capitol in plus si a suferit o mica rearanjare.

va multumesc pentru parerile voastre si va invit de acum la lansare.
#525721 (raspuns la: #525718) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bt - de Intruder la: 16/02/2010 19:26:35
acum se vede dar nu cu firefox, numai cu IExplorer.
o sa citesc cand am timp.
naiba stie ce se-ntampla cu browserul meu, tre' sa-i fac revizia si sa platesc rovigneta. :))
#525820 (raspuns la: #525677) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hei - de intro la: 14/09/2011 19:30:24
Cum pot sa dau si eu de romanul asta ? Pare interesant, chiar foarte interesant. Imi place cum scrie. Cine ma poate ajuta ... ?
#620642 (raspuns la: #525651) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de paula_vs la: 14/09/2011 19:54:17
interesant chiar daca e cripyic fragmentul,felicitari
#620644 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intro - de Intruder la: 14/09/2011 20:13:33
cauta pe google, editura tracus arte.

...cu placere. :D
#620646 (raspuns la: #620644) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: