-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

continuare


de marco_for la: 05/03/2010 21:24:42
rezumat: Intre frati
taguri: Salonul 
voteaza:
Mijii ochii si se uita pe fereastra dreptunghiulara ce dadea spre pista.
Baietii,un rus si un bulgar aproape terminasera treaba.
-Mongolo, stinge luminile si opreste muzica.
Un sunet puternic rasuna din boxele care ramasera fara current.
-Daca eu iti spun ca esti handicapat,imi zici ca ma iau de tine.Normal ca se duc dracu toate aici.Si amplificatoarele si boxele.300 de eura ne-au costa sa le facem ultima data.Cobori mai inti volumul, dupa aia opresti amplificatoarele si la sfirsit opresti curentul.Dar cu cine vorbesc.Tu deja esti high.Ia uite ce ochi ai.Te ascunzi si fumezi toata ziua ca un timpit.Nu vezi ca nu iti face bine.Una din zilele astea o sa-ti calezi creierul.
Mai trase un fum si scruma intr-o cutie de cola.
- Uite cum arata casa asta.Iti bati joc de ea.Gata!De miine nu mai intra nimeni aici.Si sa aduci din masina toate Cd-urile.Sau mai bine nu.Miine arunc tot si cumpar numai originale.Cu astea marochine mi-ai distrus bunatate de cd player…Dar ce te intereseaza pe tine.Te doare fix in pula.Ajuge ca vii aici, furi niste bani si dupa aia pleci.
- Oh Robe, vezi ca eu nu fur!Eu nu fur da? Nu fur!
Parea foarte afectat de acuzele fratelui sau si clipea des.Isi reaprinse cuiul care se stinsese deja si clipi in continuare.
-Eu nu fur.Sint altii care vin aici si ia din bani.Ma jur pe morti ca nu am pus mina pe nici un ban.Nici macar pe o lira.
- Ce pula mea te juri pe morti.Lillo!Lasa-i in pace pe saracii morti.Uita-te aici!Ce este toata mizeria asta?Dar nu.De miine gata.Ii iau pe baieti, fac curat si nu mai intra nimeni aici.Cheile la mine si totul inchis.Pun doua suruburi si la fereastra din spate si gata.Ati distrus locul asta.
Vorbea calm si se uita de jur imprejur ca si cum ar fost intiia oara cind observa ca din vechea casa nu mai ramasese decit o amintire.Fusese la vremea ei o bijuterie.Deschidere laterala, canapele,tejghea stralucitate,neone camuflate in grilaje de inox.La exterior panouri desenate si cu neoane fosforescente.Lambriuri de inox si de PVC, acoperis dublu, retractabil.Si bineinteles muzica.Ce era mai bun in acele vremuri.Linie FBT.Mixere,statii, boxe.
Incepu deja sa-si pregateasca al doile joint, cind se auzira pasi in spate.
- Robierti, noi am terminat.Ne ducem in oras sa ne facem un sendvis.
Era rusul.Un plavan blond cu ochii spalaciti.Bulgarul inca nu vorbea foarte bine italiana, dar se intelegeu prin intemediul lui Constantino.De fapt Kostea, dar nu prea le venea la indemina sa ii spuna asa rusului.Era mai simplu Constantino.
- Bine.Uitati aici.V-a lasat mama cite 1o Euro.Oh!Miine e sarbatoare.Sa va treziti de dimineata sa pregatim totul.Va da o mina de ajutor si Daniele.
-Ia Daniele…da-le banii.Sa nu va imbatati!
Daniele lua banii si cu regret ii dadu mai departe celer doi care multumira si plecara sa bea o bere.
Ca de obicei fusese o zi grea pentru ei si miine urma alta.Era deja unu si un sfert.
Vocile slavilor se indepartara lasind un ecou slab.
-Roberti, da-mi si mie sa fumez.
Intinse mina spre jointul abia aprins.Il sorbea din ochi.Stia ca este altceva.Nimeni nu stia mai bine ca fratele sau sa dea consistenta unui cui.Desi il face in mai putin de 30de secunde era mult mai legat decit cele pe care el le facea chinuindu-se.Desi fuma de mult timp- acum avea 23 de ani si fuma deja de 4, 5 ani-nici acum nu ii reuseau.Ii lipsea indeminarea.Sau poate ca era cum spunea nepotul sau Marco:
“- Unchiule, tu te gindesti prea mult la el.Trebuie sa fi relaxat.Linistit.Asa iti iese o bomba buna”
-Hai Roberti, imi dai sa fumez ?
-Na droga.Pe al tau il ti pentru mai tirziu.Iti place sa fumezi singur in rulota.
Hai da-mi-l inapoi.Iti ajunge.
Eu ma duc sa ma culc ca e tirziu si miine dimineata trebuie sa-mi duc femeia la soacra-mea.
Se ridica si-si aranja camasa.Hai noapte buna si nu mai sta.Miine sa nu te scoli ca de obicei la unu.Sa vi sa-i ajuti pe baieti sa intoarceti toate masinutele si sa le curatati.Vezi ca numarul 27 nu mai merge.Nici 13.Trebuie sa-i schimabati axul .La noapte sa fi atent.Daca bate vintul tare, trezesti racli si coboriti scooterul…Mai bine ma treziti pe mine ca voi sigur faceti o paguba.Sinteti buni doar sa mincati.
Spuse ultimile cuvinte iesind deja pe usa.Se indrepta spre rulota lui unde il asteptau inca sotia si baitelul sau de 4 ani, Maverik.Nici ei nu dormeau.Ajunsesera de putin timp.Inchisesera caruselul cu lanturi pentru copii si Manuela,sotia lui mai statuse de vorba cu Grasana si Deborah, nepoatele lui.
Intra in rulota si aprinse becul de deasupra usii.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


*** - de mazariche la: 06/03/2010 17:38:00
De citit, am citit, numai ca n-am inteles nimic. E parte din ceva, urmeaza sa se intample ceva... Cat priveste gramatica, ramane cum am mai zis.
#529835 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nota - de marco_for la: 10/03/2010 18:49:13
urmeaza partea a 3-a si a 4-a. si da. e particica din ceva mai mare. gramatica...stiu. incearca sa faci abstractie :)... insa nu poti :))
#530372 (raspuns la: #529835) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
marco for - de mazariche la: 12/03/2010 14:24:12
Oh, ba pot. Numai sa fie lectura captivanta :P
#530564 (raspuns la: #530372) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 02/04/2010 16:18:09
Ghiveci agramat.
#534196 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...