Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Conflictul in Cafenea. Va rog sa ma ajutati!


de Hypatia la: 10/10/2004 18:25:00
modificat la: 14/10/2004 19:13:21
voteaza:
Am constatat de multe ori ca dezbaterile din conferintele Cafenelei se soldeaza cu conflicte. Pentru ca ma preocupa foarte tare acest fenomen, va propun sa-l cercetam impreuna. Pentru inceput, vreau sa stiu ce credeti D-voastra despre conflictele din Cafenea. De ce credeti ca apar? De ce sunt "predispuse" conflictului anumite teme? Care sunt aceste teme?
Cum credeti ca ar trebui gestionate conflictele?
Va rog tare mult sa ma ajutati sa facem aceasta cercetare, pentru a evita pe viitor situatiile conflictuale, pentru a invata impreuna cum sa le rezolvam, sa ajungem la acea parere unanima care sa reprezinte politica sitului fata de acest tip de interactiuni.
Multumesc tuturor celor ce vor colabora! La urma urmei, suntem o comunitate.
Dupa cum unii deja banuiesc, cercetarea aceasta o fac in calitate de student in stiintele sociale.
HYPATIA
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (316):


pareri - de desdemona la: 12/10/2004 13:14:04
Nu cred ca am o vedere de ansamblu a problemei, dar ca un inceput o sa imi scriu impresiile. Cred ca primul factor generator de conflicte este atitudinea comentatorilor. Daca omul care face un comentariu se manifesta cu aroganta, agresiv, sau prea convins ca el(ea) are dreptate, tinde sa irite si sa primeasca replici taioase, care sa-l(o) puna la locul lui. Uneori cauza poate fi o perceptie gresita a mesajului, cuplata cu putina intoleranta/antipatie a participantilor, care se poate auto-amplifica intr-un crescendo. Exista si antipatii personale (un utilizator care a spus ceva neplacut la un subiect va fi privit de altul ca un potential atacator la alt subiect, chiar daca remarcile lui au fost inocente.
O alta cauza ar fi tendintele de-a face 'discursuri', a da lectii si sfaturi atotstiutoare. Multora nu le place sa fie tratati ca la scoala, si reactioneaza prompt impotriva acestei tendinte cand se manifesta. Atunci cel care a inceput 'discursul' in loc sa vada ca e o reactie la felul cum a pus problema si nu la continut, isi acuza criticii de ignorare (voita sau nu) a continutului, si atitudine contrara.
Unele teme sunt 'predispuse' conflictului fiindca se leaga de dogme, conditionari si credinte, care au o natura strict personala, si in care libertatea umana se manifesta mai mult. De exemplu tot ce are o tema religioasa, dar nu numai. Domeniile mai 'subtile' ale cunoasterii, pentru ca informatia din ele nu vine din surse obiective si verificabile unanim, vor crea diferente de opinie mari, si posibil conflicte. Se pare ca o mare problema a fost ridicata de subiectele legate de evrei si arabi, etc, aceasta, cred, din cauza multelor implicatii mondiale ale problemei, razboaie, conflicte, atrocitati, putere, bani, influenta, religie. Nici cu subiectele de orientare politica nu e mai usor, fiind ocazii in care un lucru se vede din doua unghiuri total opuse. Aici de asemenea argumentele sunt abundente fiind alimentate de activitatea politica a unui partid.
Nu in ultimul rand, temele de interes puternic devin surse de conflict, cand toti au ceva de zis, si toti sunt pasionati de acel lucru, posibil sa sara scantei mai repede.
Cum trebuie gestionate conflictele ? Cred ca o persoana atacata trebuie sa fie atenta cum raspunde, si sa nu raspunda sub influenta primelor sentimente! Sa adopte un ton politicos dar nu sarcastic, sa faca observatii corecte, si sa anunte ca nu va mai da curs conflictului (dreptul de-a ignora). Odata ce a anuntat ca nu mai raspunde, sa nu cedeze tentatiei de-a raspunde atacantului, fiindca dintr-un conflict nu castiga nimeni. Daca si alti utilizatori intervin de o parte si de alta, si ei trebuie sa fie atenti, sa incerce sa nu raneasca. Daca cineva vrea sa 'faca scandal' (ceea ce uneori le vine la multi, pentru a se elibera de tensiuni), ar fi mai bine sa fie ignorat de ceilalti pana ii trece.
Altfel, nu am solutii practice, poate vine altcineva cu ele.

Desdemonita
#24799 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Conflictul in Cafenea - de Paianjenul la: 12/10/2004 14:17:14
Inca un aspect pe care il ignora cei nemultumiti de conflictele in Cafenea este natura virtuala a acestui forum. E una sa participi la o dezbatere fiind efectiv prezent intr-un spatiu fizic/real - unde vocile celor angajati in dispute pot sa-ti "zgirie" timpanele... si de unde poate nu-ti vine la indemina sa te ridici si sa pleci cind atmosfera se "incinge"... - si e alta sa stai confortabil in fata calculatorului acasa sau la birou, unde e liniste, si de unde, cu cite un click de mouse ai posibilitatea sa selectezi dupa dorinta subiectele/comentariile postate, fara sa fii silit sa participi la dezbateri care nu te intereseaza, sau pe care nu le poti termina cind ti-ar place tie. Ori astea fiind avantajele forumurilor virtuale, n-am inteles ce e cu tot taraboiul din jurul subiectelor cu evrei, arabi, homosexuali, sau mai stiu eu ce altceva...
#24804 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Multumesc - de Hypatia la: 12/10/2004 14:23:25
In sfarsit a aparut si conferinta asta. Va scriu acum din dorinta de a largi sfera discutiei. Am vazut ca 14 oameni au citit rugamintea mea, dar n-a raspuns decat Desdemona, careia ii multumesc. Vreau sa stiu parereaa cator mai multi cafegii. Daca credeti ca ar trebui altceva anume de cercetat despre conflict, va rog sa va scrieti parerea. Eu nu voi comenta ce scrieti, pentru ca vreau sa fie un fel de "brainstorming" aceasta conferinta. Dupa un timp de gratie- o luna din acest moment- voi aduna comentariile voastre si va voi scrie si parerile mele fata de ce scrieti voi si concluziile si analiza ce se poate face. Dar este absolut necesar sa va scrieti parerea.
Hypatia
#24805 (raspuns la: #24799) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cred ca o mare parte din "vin - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 14:49:27
Cred ca o mare parte din "vina" pentru izbucnirea conflictelor grave (insulte, amenintari, calomnii) il are anonimitatea participarii. Este extrem de usor sa insulti sau sa caloniezi un alt utilizator (pana la urma anonim si el) ascunzandu-te in spatele anonimitatii proprii.

___________________________________________________
"Hey, where' the magic?" - "The magic? The magic is gone."
(Bagdad Cafe)
#24810 (raspuns la: #24805) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ciudat, - de anisia la: 12/10/2004 14:49:40
eu sunt noua pe aici si am citit subiectul tau care ma lasa sa inteleg ca lumea se cam cearta pe aici. eu am un sfat pentru toti:

-adversus solem ne loquitor (don't waste your time arguing the obvious)
- audi alteram partem (there are two sides to every question)
*****************************
Sa nu uitam de cei mai tristi ca noi!
#24811 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anonimi - de AlexM la: 12/10/2004 15:19:30
Daniel, de ce de fapt nu implementati ca anonimii sa nu mai poata posta? Sa ceteasca daca vor, dar pentru a posta tre sa fie membrii si scapam de pacostea cu anonimatul.


AlexM
#24815 (raspuns la: #24810) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cauze - de Axel la: 12/10/2004 17:32:48
In ceea ce ma priveste, desi le dau dreptate celor care au publicat comentarii in conferinta asta, as rezuma lucrurile la citeva aspecte:


1. EDUCATIA

Exista doua feluri de a contrazice: a) elegant si b) zvirlind din picioare in toate partile.

Modul in care nu sintem de acord cu o parere contrara zic eu ca e influentat, in primul rind, de educatie.

2. CUNOSTINTELE

Cu cit ai mai multa informatie solid fundamentata, cu atit mai convingatoare vor fi argumentele. Stiu ca ma repet a "n"-a oara, insa oricit de dornic ar fi cineva de contrariul, 1+1 dau tot 2. (vorbim euclidian, Hypatia :) )

3. AUTOEDUCAREA

Chiar un caracter deosebit de "latin" poate fi, prin autoeducare, adus la standardele necesare pentru o disputa intelectuala plina de miez, din care, indiferent de cine "cistiga", toate partile implicate au de cistigat.


Si cam atit...in mare.
#24835 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anonimii - de Adrian Marchidann la: 12/10/2004 17:33:13
Cred ca este de dorit ca fiecare sa-si dea numele real pentru a-si asuma responsabilitatea ideilor expuse.

Anonimii sunt toti cei ce nu isi dau numele real intreg. Cum ar putea insa un forum sa verifice numele fiecarei persoane? Ar fi desirabil acest lucru?

Anonimatul este important pentru asigurarea libertatii exprimarii, intr-o epoca in care persecutia politica ori discriminarea pe diferite criterii sunt inca posibile.
#24836 (raspuns la: #24815) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hypatia - de carapiscum la: 12/10/2004 17:40:32
Nu stiu daca chiar vrei sa auzi opinia mea. :} Crezi ca parerea celor direct implicati in conflicte este una obiectiva? ;} Stii, e ceva frumos la subiectul asta si anume ca abia la el se vor sfarsi conflictele- ca doar nu mai vorbim decat despre ele, nu din ele.
-----------------------------------------------------------------
So far, so good.
#24838 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De ce Anonimitatea - de LMC la: 12/10/2004 19:31:31
Personal sint foarte bucuroasa ca pot sa-mi mentin anonimitatea atit cit este posibil. Nu-mi dau numele asa cum dumneavoastra o faceti pentru ca personal am fost victimizata prin furtul identitatii mele de niste indivizi care pur si simplu mi-au folosit numele, datele personale, adresa, si acontul de la banca. Atit cit va este dat sa stiti despre mine sau altii ca mine este destul. De ce sa am frica in mine ca un idiot de pe stiu eu unde se decide sa-mi faca o vizita acasa pentru ca ori a devenit obsedat cu persoana mea ori are ceva impotriva mea? Mai ales pentru cei care locuiesc in America sau in tarile unde computerul este unealta numarul unu pentru orice transactie dar si pentru orice informatie, este indicat atunci cind participa in cafenele sa-si mentina anonimitatea. Dar daca vrei sa-ti faci reclama la nume pentru un business oarecare, atunci iti asumi toate riscurile care vine cu reclama. Eu una nu am nevoie de reclama. Dar vreau sa-mi exprim ideile liber si fara frica de "stalkers".
#24845 (raspuns la: #24836) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Carapiscum - de Hypatia la: 12/10/2004 19:47:55
Vreau sa stiu parerea tuturor cafegiilor. Eu am pariat pe romanii din Cafenea. Va consider pe toti ca facand parte dintr-o comunitate, chiar daca ea este virtuala. Asa ca, scrieti, fratilor, scrieti tot ce puteti in legatura cu acest subiect. Cred ca am sa zic si eu ca Ozzy, desi eu greu imi exprim astfel de sentimente, dar am impresia ca tin tare mult la voi:)))
Hypatia
#24846 (raspuns la: #24838) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Marturisiri - de Hypatia la: 12/10/2004 19:58:57
Ei bine, si eu sunt un anonim pentru cei mai multi, dar pe parcursul timpului, de cand am intrat in Luneta si pana acum v-am spus o gramada de lucruri despre mine si nu ma mai consider un anonim. Port acest pseudonim, pentru ca am nimerit printre voi din greseala: O prietena, profesoara de filosofie, cauta ceva despre tablitele de la Tartaria. M-a rugat s-o ajut cu accesul la internet si asa s-a facut ca eu am ales pentru ea acest nume. Pe ea n-a mai interesat-o nimic despre ce se intampla aici, nici nu ma intreaba niciodata despre Cafenea, dar eu am ramas citindu-va si dandu-mi cu parerea, ca fiind Hypatia.
Hypatia a fost o filosoafa, o gaditoare, matematiciana si astronoama din sec. al V-lea, ultima conducatoare a Scolii de Filosofie din Atena. A avut un sfarsit tragic, din partea crestinilor de atunci....
Firesc mi se pare acum sa va spun ca ma numesc, de fapt, Teodora Plaesu, masterand al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi.
E bine domnule Racovitan?
Hypatia
#24848 (raspuns la: #24810) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LMC - de Hypatia la: 12/10/2004 20:01:38
In calitate de moderator al acestei conferinte, te rog sa iti spui parerea ta despre conflictele din Cafenea. Pentru mine nu esti o anonima, mie personal imi ajunge pentru a te individualiza in Cafenea numele pe care ti-l semnezi:LMC. Dar vreau sa stiu si parerea ta, stii tu, parerea ta conteaza!!! :)))
Hypatia
#24849 (raspuns la: #24845) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Despre Conflicte - de LMC la: 12/10/2004 20:14:39
De ce sint conflicte? Pentru ca toti sintem diferiti unul de celalalt. Toti ne-am format o ideie oarecare despre X sau Y, si in momentul cind avem o persoana in fata care combate sau contrazice ceea ce noi credem din toata inima noastra sau stim din propriile noastre experiente ne simtim intr-un fel sau altul atacati, iar noi vrem sa ne aparam pozitia. Nu-i nici o problema atunci cind conversatia este decenta, este problema atunci cind cel ce scrie nu stie sa-si aleaga cuvintele in asa fel incit sa nu fie inteles gresti. Voi stiti cum vorba Romanului este totdeauna cu doua intelesuri. Eh, sugestia mea este ca atunci cind scrii sa-ti citesti si recitesti pasajele pentru ca niciodata nu stii cum se strecoara un cuvint aiurea. Tonul, de multe ori poate fi inteles gresit, si asta are de-a face cu cultura fiecaruia in parte. Ce consider eu un ton calm si jucaus, altul il vede sarcastic si nepoliticos. Aici intervine talentul tau de a scrie, si nu multi pot spune ca au talent la scris. Dar cel ce citeste te poate ajuta prin a se uita la pasajele scrise din mai multe puncte de vedere, nu numai cel care pare a fi suprafata "iceberg-ului". Face sens ce vreau eu sa spun?
#24850 (raspuns la: #24849) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
total de acord cu lemecica - de Belle la: 12/10/2004 20:23:22
cu alte cuvinte "tonul face muzica" si e bine sa nu dai nastere la interpretari gresite care pot duce la argumente inutile.

uite eu, de exemplu, de doua ori m-am simtit "atacata" intr-o singura zi, si crede-ma ca nu sunt o fire asa sensibila sa ma simt ofuscata din orice, si asta pentru ca persoana a lasat loc la interpretare gresita (sau poate ca nu m-am inselat) din partea mea. as fi putut reactiona si-as fi putut sa-i arat obrazul ...ce sens are insa?

limba romana e foarte flexibila si nu toti au talentul s-o foloseasca fara sub-inteles si nici diplomatia necesara sa-si "muste limba" atunci cand vor sa arate ca sunt mai presus decat ceilalti.

si poate o sa mai adaug si altele pe parcurs, dar ma opresc aici deocamdata.


~~~~ I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it
#24851 (raspuns la: #24850) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
LMC - de Hypatia la: 12/10/2004 20:59:58
Intrebarea mi-o adresezi mie oersonal sau e ceva, o parere adresata fara directie?
Hypatia
#24859 (raspuns la: #24850) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Despre Care intrebare? - de LMC la: 12/10/2004 21:08:25
Daca este ultima, este o intrebare pusa in general. Cine stie raspunde. :)
#24861 (raspuns la: #24859) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Oamenii se inflacareaza prea repede! - de Sonia la: 12/10/2004 22:28:49
Neintelegerile din comunitatile virtuale nu pot fi inlaturate in totalitate niciodata pentru ca oamenii citeodata scriu la minie, si pentru ca se inflacareaza prea repede mai ales atunci cind subiectul in cauza le atinge o coarda sensibila. De multe ori se intimpla insa sa percepa gresit o oarecare aluzie, sau sa li se para cu totul iesit din comun comentariile altcuiva si sa reactioneze in graba. Am constatat cu tristete putini sint ponderati in ceea ce spun, ca oamenii se grabesc sa arate cu degetul pe semenii lor, ca nu mai au rabdare pina nu ne impartasesc putina rautate deghizata in "cometariu". Critica malitioasa provine din frustrari si frustrarile se transforma in cuvinte aici in lumea virtuala. Ar fi ideal ca un forum sa devina un mod de comunicare intre oameni nu unul de impunere a propriilor idei cu orice pret, chiar si cu cel de a-i jigni pe altii. Desigur ca putin sint aceia care o fac deliberat si ii apreciez pe cei care isi dau seama la timp ca uneori cuvintele dor, chiar si daca sint scrise si nu spuse, ca uneori oamenii simt biciul si fara sa dai in ei.
Cred ca multe conflicte ar putea fi evitate daca am sti sa facem deosebirea intre a fi rautacios si a raspunde la un comentariu fara idei preconcepute referitoare la subiectul sau persoanele respective.
Eu am descoperit recent acest forum si-mi face placere sa fiu aici cu voi citeodata. M-as bucura sa ramina asa cum e acum. Dati-le o sansa la toti, fie ei inflacarati sau nu:-)
#24866 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"eu sunt noua pe aici si am c - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 22:35:38
"eu sunt noua pe aici si am citit subiectul tau care ma lasa sa inteleg ca lumea se cam cearta pe aici."

Cred ca ai inteles prost.

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#24867 (raspuns la: #24811) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mihai stanescu..... - de cosmacpan la: 12/10/2004 22:48:03
ca de obicei....trebuie sa par.....ce?
"sa ajungem la acea parere unanima care sa reprezinte politica sitului fata de acest tip de interactiuni".
caricaturistul m.s. are cateva desene foarte reusite despre uniformizare. Nu stiu daca este nevoie de asa ceva, caci nu trebuie sa uitam ca in comunism s-a dorit uniformizarea si creearea omului nou. daca a cazut sistemul o mare parte "de vina" apartine si rezistentei (incapatanarii) omului de a fi asa cum isi doreau altii. nu este nici sfat nici indemn, dar parearea mea este sa lasam situ-ul sa-SI TRAIASCA VIATA CACI SIGUR TOTUL SE CERNE SI SE DISCERNE. Iar ca student la stiinte sociale trebuie sa marturisesc ca aici ai cel mai bun material de studiu (parea mea este ca se pot obtine materiale spectaculoase cu interpretarea atitudinilor si relationarilor dintre oameni vorbitori de una, doua, trei limbi, cu situatii diferite (sociale, economice, financiare, emotionale, motivationale etc). totuyl este numai sa vrei sa faci aceste studii si in rest lasa lucrurile sa curga si vei reusii acolo unde ................
#24869 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
poate - de anisia la: 12/10/2004 23:36:10
ca am inteles prost. imi cer scuze. o sa citesc mai mult.multumesc.


*****************************
Sa nu uitam de cei mai tristi ca noi!
#24879 (raspuns la: #24867) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Cum credeti ca ar trebui gestionate conflictele?"Hypatia, - de Denysa la: 13/10/2004 00:10:34
Este atat de simplu!!!

Sa fim reali, sa ne privim pe noi insine...calitatea de OM spune mult...

Bye!
#24880 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Conflictul în cafenea - de Isis la: 13/10/2004 02:32:21
Hypatia, înainte de a ma lansa pe aceasta tema, as propune definirea termenului. Sa încercam fiecare din noi a descrie ce întelegem prin conflict. Din ce moment o discutie purtata în contradictoriu poate fi considerata conflict? Care este definitia de la care pornim?
Consultând doua dictionare de psihologie, am constatat ca se stie mai mult despre conflicte si situatii conflictuale la sobolani, decât la oameni.
Totusi într-unul din dictionare se vorbeste în final despre asa-zisul “conflict cognitiv, care survine când o persoana este pusa în fata unor informatii contrare opiniilor pe care le profeseaza (v. disonanta cognitiva).” [Dictionnaire de psychologie – Norbert Sillamy]
Deci conflictul se naste în individ, si odata cu el se declanseaza si diverse stari emotionale. Din acest moment se poate vorbi de strategii de iesire din starea de conflict (un bun exercitiu de autocontrol, o adevarata arta). Cred ca primul moment-cheie este constientizarea conflictului, apoi curajul de a se confrunta cu el si cu sine, de a se întreba ce anume si de ce l-a deranjat pe cel în cauza. Sa luam ca exemplu o discutie pe teme ideologice, gen de discutie care nu de putine ori face sa iasa scântei. Ce solutii mi-ar rezolva starea de enervare provocata de niste opinii, care contravin total convingerilor mele?
Ar fi mai multe cai:
1. sa zic “da, asa e”, ceea ce-ar declansa o implozie, dat fiind ca e o minciuna. Astfel conflictul interior s-ar amplifica, acest soi de raspuns fiind contrar naturii mele. În plus, consider ca ar fi si o lipsa de respect fata de interlocutor, raspunzându-i în doi peri;
2. sa nu raspund absolut de loc la provocare, ceea ce dupa Freud ar însemna o reprimare, care la rându-i ar genera alte stari conflictuale interioare deghizate si sofisticate, deci un soi de reactie în lant in zona subconstientului sau chiar a inconstientului. Ori a reprima ceva care a iesit la suprafata – fie si sub forma de conflict – înseamna a nu tine cont de higiena sufletului, ceea ce de multe ori duce la maladii organice. Nici cu “solutia” aceasta nu sunt de acord, stiind din experienta ca nu e buna, decât pe moment poate;
3. sau sa recunosc conflictul, sa fac o incursiune în adâncuri, sa vad de ce nu-mi convine opinia celuilalt, iar apoi sa-i multumesc (în sinea mea) pentru aceasta minunata ocazie de a mai afla ceva despre mine, si în final – daca teoria sau convingerile mele referitoare la ideologia X rezista la analiza, sa-mi formulez replica, cât mai clar posibil, cu argumente etc. Asta nu înseamna ca vreau sa-mi convertesc interlocutorul virtual, ci sa-i explic, de ce-mi mentin opinia. Pentru mine ar fi o defulare, iar pentru ceilalti poate o ocazie de a afla ceva în plus.
În concluzie, eu nu sunt pentru înnabusirea conflictelor (în sensul definitiei de mai sus), pentru ca, pe plan individual, ele sunt simptomele unui focar de contradictii, dizarmonii etc., iar cele ivite în grup, sunt stimulative si ajuta sa ma cunosc mai bine. Totul depinde însa de tonul discutiei si de maniera expunerii punctului de vedere. (*tratarea simptomelor nu înseamna vindecarea bolii!)
Cred ca multe conflicte s-ar putea rezolva, daca oamenii ar avea curajul sa mearga pâna la capatul discutiilor, cu conditia sa ramâna sinceri fata de ei insisi, si sa nu recurga la injurii sau atacuri personale. Dar despre cum am putea rezolva problema atacurilor, în zilele urmatoare. Acum, noapte buna!
#24894 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
denysa - de anisia la: 13/10/2004 09:48:17
eu nu sint sigura ce ai vrut sa spui prin calitatea de om, ce intelegi tu prin asta? poti sa imi explici? multumesc.


*****************************
Sa nu uitam de cei mai tristi ca noi!
#24913 (raspuns la: #24880) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
diferentele de opinie - de sanjuro la: 13/10/2004 15:58:56
daca nu sunt "gestionate" cum trebuie, pot degenera in conflicte.
Cel ce a initiat subiectul si are rolul de moderator, trebuie sa aiba grija ca sa se pastreze un limbaj civilizat intre cei care iau parte la subiect.
Iar cei care posteaza, sa aiba bun simt.
Cred ca e suficient.
#24955 (raspuns la: #24880) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cand un subiect de actualitate jeneaza... - de Jimmy_Cecilia la: 13/10/2004 18:23:49
Sa discuti despre trecutul istoric al românilor: 23 august, garda de fier, comunism, economia si finantele Ro inainte de 1944- subiecte "tabu"...

Sa vorbesti despre al doilea razboi mondial, despre ZIDUL rusinii, despre razboiul din banda de Gaza, despre Israel si Palestina... alte subiecte "tabu"

Daca sunt deschise, sistematic, aceleasi persoane creiaza conflicte, insulte, remarci prejudiciabile, critici, atacuri personale....
pâna când subiectele respective vor fi inchise...
#24969 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#24969, de Jimmy_Cecilia - de anita47 la: 13/10/2004 18:36:55
1)Cecilia a scris:

''Sa discuti despre trecutul istoric al românilor: 23 august, garda de fier, comunism, economia si finantele Ro inainte de 1944- subiecte "tabu"..."

>>Jeneaza cand se discuta despre aceste subiecte numai din punctul de vedere al evreilor...parca GGDEj, si Cizmarul nu au existat...sau parca Stalin ierta Romania daca nu exista Ana Pauker&Co(Cecilia, tu ai plecat din Ro. mult dupa ce "gasca de evrei" a fost lichidata...ai plecat de bine, ca si multi altii??De ce nu te-am auzit niciodata vorbind de vinzarea evreilor si a sasilor de catre guvernele "pur singe romanesti"??)

2)Cecilia a scris:

""Sa vorbesti despre al doilea razboi mondial, despre ZIDUL rusinii, despre razboiul din banda de Gaza, despre Israel si Palestina... alte subiecte "tabu"

>>Aceste lucruri nu deranjeaza, atata timp cat sunt discutate cu "minimum de bun simt si de obiectivitate"
Incep sa deranjeze cand iau o forma accentuata de PROPAGANDA in favoarea unei parti!

Iti garantez, Cecilia, ca eu am mai multe critici la adresa guvernului Sharon, decat ai tu si Coralie impreuna(dar nu sunt legate de "sosirea evreilor in Romania, calare pe tancurile sovietice"...o asemenea legatura are cu totul alt nume!!)

Dar, de prea multe ori a fost deja folosit cuvintul evrei si este...."tabu"!!

Anita47
#24970 (raspuns la: #24969) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Unde-i obiectivitatea, Anita? - de Jimmy_Cecilia la: 13/10/2004 19:08:25
Unde-i obectivitatea si bunul simtz? atunci cand spui unuia ca -ti face "voma" ?
atunci cand asa din sarit ma cataloghezi de "actiune verde"?

Vezi cum suntem noi, discutam totul pe forum despre România, români,
bine, rau,
dar despre Israel nu putem discuta nici o data...chiar daca este de actualitate...

care obiectivitate? care bun simtz, Anita?
las-o balta... esti rau plasat... :))
#24974 (raspuns la: #24970) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#24974, de Jimmy_Cecilia - de anita47 la: 13/10/2004 19:18:16
Eu nu te cataloghez, Cecilia!!

Tu o faci singura...fara sa-ti dai seama!!


Anita 47


P.S.Ce scriu in PM este treaba mea(nu aim citit ce a scris SB, asa ca nu poti judeca la..rece!!)
Dar...nu esti bine plasat, ce inseamna??Cu...cuvintzelele tale proprii(si nu am uitat de....citatele Coraliei!!)

#24975 (raspuns la: #24974) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anita... - de AlexM la: 13/10/2004 19:35:11
...simt nevoia sa spun ceva. Acum o sa vorbeasca Iddo (InsulDinDosulOglinzii) si nu AlexM.Ca atare acest ins o sa lase si politetea fariseica la o parte (cand nu respect pe cineva si-i vorbesc cu Dumneata, este o dovada de fariseism).AlexM isi cere de pea acum scuze dar Iddo isi cere dreptul de aceasta data.

Stii ceva? Uite care e treaba. Noi sintem români. Si vorbim despre ce avem chef intre noi, intre români, chit ca ne mai stiu si altii limba. Pana una alta, cafeneau asta e un forum pentru români. Si aici vorbesc românii. Si ma doare in spate daca se oftica cineva ca apare de 'j de mii de ori cuvantul jidan (da, jidan este denumirea bãtrâneasca pentru evrei) Hitler, Antonescu, Bush , Ceaushescu s a m d. Intreci aici orice masura si nici macar nu realizezi ca de fapt tot avantul tau propagandistic(ce ma mir de fapt, propaganda Israelului este identica l) este pentru a interzice sa se vorbeasca de jidani si sa nu-i condamni pentru nimic. Este deja ordinara chestiunea nea Gicule ! Daca nu-ti convine ce vorbim aici, lasa-ne in plata domnului. Te-am chemat noi in România? V-am chemat noi in România? V-am promis noi marea cu sarea, ne-ati muncit si nu v-am platit? Dar voua, voua cei care doriti sa ne interzicem sa vorbim, chiar nu va e rusine? Chiar nu va simtiti deloc? Se pare ca nu nea Gicule!! Si aici e buba.Ca nu va simtiti. Ca chiar trebuie pus parul pe voi cei care aveti chef sa dirijati ce sa faca lumea. Ca omul se satura odata si din simpatie, indiferenta, prin agresivitatea voastra verbala (si nu numai ) incepeti sa va faceti neiubiti. Ba chiar urati. Ba chiar duci omul sa fie antisemit chiar daca nu a avut nicidoata de a face un evreu in carne si oase. Doar asa ca prea sinteti prea de tot si nu stiti sa va opriti din cerintele voastre. Da. Avem dreptul sa vorbim despre politica Israelului la fel cum avem dreptul sa vorbim despre politica oricarui stat. Avem dreptul sa criticam actiunile impotriva Palestinienilor la fel cum avem dreptul sa criticam actiunile cecenilor impotriva rushilor sau ale rushilor impotriva cecenilor. Avem acest drept, si o sa vorbim continuu, mereu, nu ne va opri nimeni in afara de moarte. Nici macar o minte nesabuita care crede ca strigand cel mai tare o sa se si faca ascultat, nici aia nu ne va opri.
Nu incerca sa ne bagi pumnu in gura. Macar asta sa fi invatsat de la valah. Si daca nu-ti convine, du-te unde vrei matale si nu face propaganda ce sa se discute pe un sit si ce nu, si termina cu acuzatii si insinuari la adresa celor care nu sint de acord cu ceea ce face guvernul evreiesc sau cu interpretarile date vis a vis de anumite persoane de origine jidaneasca si inceteaza sa-i faci legionari sau de alta natura.Si daca ai chef sa o faci du-te acolo unde gaseshti din cei de teapa ta.
Poate o sa ceri sa fie banat shi scos din dictionar cuvantul jidan pe motiv ca da o nuanta negativas sensului de "evreu" sau mai modern "cetasean israelian" chit ca poate nu toti cetatsenii israelieni nu or fi jidani.. Nu m-ar mira sa incercati asa ceva ca doar sinteti in stare de multe daca va lasa omul. dupa cum se vede treaba.

Shalom, da se pare ca voi mai mult atsâtsatsi lumea la altceva.
#24979 (raspuns la: #24970) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#24979, de AlexM - de anita47 la: 13/10/2004 19:46:19
Este unul din cele mai "rasiste si nesimtite mesaje pe care le-am intalnit"!!

Probabil ca va venii imediat "solidarizarea" din partea lui Jimmy Cecilia si a lui Coralie!

Ca doar si ele sunt......ROMANCE!!!!!

Ce inseamna......"DACA VA LASA OMUL"????

TU esti acel OM??????

Vezi Jimmy, nu a trecut mult timp si a aparut si exemplifiacrea VIE a "cauzei Actiunea Verde"
(Individul a scris:""Avem acest drept, si o sa vorbim continuu, mereu, nu ne va opri nimeni in afara de moarte. "
Unde am mai auzit aceste cuvinte?????)

Tot fara nici o stima pentru cel care a scris acest mesaj.


P.S.Vezi dragutzule cum te-am "mirosit" eu inca de la primele tale mesaje?E si timpul sa-mi retrag scuzele de atunci...nu am gresit cu ABSOLUT nimic!
#24982 (raspuns la: #24979) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)))))) - de Axel la: 13/10/2004 19:49:06
Frumos, frumos...
#24983 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#24983, de Axel - de anita47 la: 13/10/2004 19:54:12
Ce, care, cum si cine?
#24988 (raspuns la: #24983) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anita - de Axel la: 13/10/2004 20:04:32
In general, asa...

Ma uit la titlul conferintei si la mesajul "de deschidere" si ma crucesc unde a ajuns discutia.

N-am nimic cu nimeni, dar nu credeti ca v-ati abatut usor de la subiect? :)
#24994 (raspuns la: #24988) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#24994, de Axel - de anita47 la: 13/10/2004 20:09:36
Nu este necesar sa te....crucesti!!!

Nu crezi ca ar fi mai bine sa comentezi mesajul lui AlexM?

http://www.cafeneaua.com/node/view/2430#24979

(si tu, in calitate de......roman cu drepturi UNICE pe acest forum ROMANESC!!)

anita47
#24995 (raspuns la: #24994) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anita - de Axel la: 13/10/2004 20:11:58
Nu.

#24996 (raspuns la: #24995) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anita - de Axel la: 13/10/2004 20:14:37
Nu ma intelege gresit.

Nu vreau sa comentez nici una din parerile colegilor din forum.

Doar urmaresc ce se intimpla si...invat.


Si sa ma uit cu durere cum la conferintele Hypatiei lumea se inghesuie iar la ale mele... :(((


Glumesc, desigur.
#24997 (raspuns la: #24995) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#24997, de Axel - de anita47 la: 13/10/2004 20:25:23
Te inteleg!
#25002 (raspuns la: #24997) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Care-ti sunt conferintele, Axel? - de Jimmy_Cecilia la: 13/10/2004 20:26:22
ca dau fuga... :))
#25003 (raspuns la: #24997) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cecilia,... - de Axel la: 13/10/2004 20:29:43
...multam, esti draguta, da' daca iti spun, nu-si mai ating scopul.

Vreau sa vad gradul de interes pe care il suscita anumite subiecte, iar pina acum am o statistica destul de interesanta.

Vorba cuiva de-aici ( carapiscum? ) "so far, so good".
#25005 (raspuns la: #25003) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Domnul Sanjuro are dreptate! - de Hypatia la: 13/10/2004 21:04:43
FRATILOR,

Pentru mine toti sunteti romani, caci toti va exprimati parerile voastre in limba romana si in mod special despre romani si tot ce le apartine!
Deschiderea conferintei se voia un BRAINSTORMING
si nu demonstrarea in fapt a ceea ce intelegeti D-voastra prin CONFLICT!!!
Va propun sa reluam discutia, sa ne exprimam punctul de vedere personal despre ce anume trebuie studiat despre conflict.
NU UITATI CA NE DESFASURAM IN MEDIUL VIRTUAL ,
drept care analizati problema ca atare si nu pregatindu-va sa intrati pe un ring de box! Doresc sa intreprindem demers stiintific pentru a invata sa evitam conflictele , nu sa devina mai dese!!
Am trimis invitatii personale mai multora dintre D-voastra, in special celor cu care eu am discutat in Cafenea de-a lungul timpului.
Va rog sa ma ajutati va invitatia mea de a dezbate conflictul din mediul virtual, sa ajunga si la cei carora nu le-am putut trimite invitatia mea, pentru simplu motiv ca in loc de casuta de dialog specifica trimiterii unui mesaj privat, imi apareau datele mele personale. Ma refer ma Belle, Sishtrock - cred ca nu am scris corect numele- si ceilalti pe care i-am uitat, din nefericire.
Hypatia
#25010 (raspuns la: #24955) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ia sa vedem,... - de Axel la: 13/10/2004 21:12:01
...se opreste conferinta aici?

Chiar sint curios.
#25012 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#25010, de Hypatia - de anita47 la: 13/10/2004 21:14:02
""
FRATILOR,

Pentru mine toti sunteti romani, caci toti va exprimati parerile voastre in limba romana si in mod special despre romani si tot ce le apartine!
""


Draga Hypatia, tu vrei sa aplenezi un conflict intre romani, dar ai uitat ca aici se gaseste si un "ROMAN ARIAN", ca AlexM, care.....doreste sa intre cu parul in noi...ceilalti!!

Mai citeste o data mesajul de mai jos:

http://www.cafeneaua.com/node/view/2430#24982

Pentru tine, cu stima

Anita47
#25013 (raspuns la: #25010) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hypatia, ...s-a mai spus p - de SB_one la: 13/10/2004 21:40:50
Hypatia,

...s-a mai spus pe undeva:

conflictul apare cind, cineva - in democratzia asta mare- isi ia atitea libertati ca celorlalti nu le mai ramane nimic!nimic!

Si sa te fereasca Dumnezeu de Omul care nu mai are nimic de pierdut!

...cred ca poezia are -totusi- o legatura cu subiectul...

Ganduri
by Marcela Breazu

Mai putin eu,
mai mult noi.

Mai multa pace,
mai putin razboi.

Mai multa daruire
Mai putin egoism.

Mai multa toleranta,
mai putin sovinism.

Mai mult adevar,
mai putina minciuna.

Mai multa iubire
mai putina ura.

Mai multa modestie,
mai putina clevetire.

Mai multa smerenie,
mai putina trufie.

Bogat esti cand dai,
nu cind primesti;

Cu bucuria din suflet,
te rasplatesti.

Respecta parintii pana sunt vii,
dupa moarte regretele-s tarzii.

Iubeste florile pe acest pamant
Desarte sunt, puse numai pe mormant....tja, Hypatia...


SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#25022 (raspuns la: #25013) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#25022, de SB_one - de anita47 la: 13/10/2004 21:44:57
S-a mai spus ca:

""Daca lupta pentru pace va mai dura mult,
nu vor mai exista ... supravietuitori!""

SAU:

""Pacea este o perioada de neliniste dintre doua razboaie.""

Tot pe.....undeva!!

anita47

#25024 (raspuns la: #25022) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hypatia - de Florin si atat la: 13/10/2004 21:58:16
Cred ca amindoua partile au ajuns la extrem.

Cu cea mai buna credinta te rog baneaza temporar toate mesajele in seara asta.

Ce se scrie aici este inacceptabil.
#25027 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru Sb si anita - de Hypatia la: 13/10/2004 22:02:09
Parerea mea e ca poezia lui SB e foarte frumoasa. Eu propun sa o transformam in principiile Cafenelei.
Respirati adanc!!!!
Bun. Acum va propun sa intelegeti ca am duce-o mult mai bine daca am face pace. Pentru mine este foarte important dialogul. Dar pentru ca dialogul sa ne placa la toti, trebuie sa-l facem noi placut.
Cel mai tare mi-e frica de un lucru: in loc de dialog intre noi, romanii, sa am o lunga tacere, iar romanii sa se declare di alte neamuri.
Deci, jos tepii de arici!
Am studiat putin mesajele si nici in ruptul capului nu vad legatura dintre unele mesaje. Ca atare, propun:
1. Anita, las-o mai moale cu supararea. Promit sa "sanctionez" pe cel care te ataca pe tine a persoana. Cineva mi-a spus, habar nu mai am cine , ca tu esti ROMAN. Deci, lasa-i si pe ceilalti romani sa-si dea cu parerea despre conflicte.
2. Daca cineva te supara cu ceva, scrie mai intai ceva de genul: sunt jignit de X pentru ca m-a atacat in cutare fel. Din cate am citit eu, am priceput ca Cecilia a reactionat aici ca Axel in conferinta cu Reorganizarea. La fel si AlexM. Adica, vezi tu, oamenii devin frustrati cand nu le dai voie sa se exprime. Si atunci le ies tepii ca la arici.
Stiu ca esti mai in varsta decat multi din cei ce citesc, asa ca hai sa dam noi un exemplu de buna comunicare.
Si noi doi am fost in conflict, nu-i asa?
Si ne-am impacat. Hai sa aratam oamenilor ca se poate.
Te roooog!
Hypatia
Hypatia
#25028 (raspuns la: #25013) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
1)Poezia nu este a lui SB - de anita47 la: 13/10/2004 22:16:05
1)Poezia nu este a lui SB!!

2)Niciodata nu voi accepta o discutie bazata pe ura de rasa, xenofobie si antisemitism++++propaganda(si nu conteaza daca sunt Roman, evreu sau tigan!!)

Deci...nu este vorba aici de insulte personale ci de "arieni si altii"!!!

Indata imi vei spune ca si Hitler s-a burzuluit ca un "arici mititel"!!!!

anita47

#25030 (raspuns la: #25028) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
stop - de admin la: 13/10/2004 22:18:20
Discutia despre evrei, conspiratii, etc. a degenerat in ceea ce era de asteptat: in bullshit si certuri de kko. Inca o data s-a vazut ca decizia noastra de a bana astfel de subiecte a fost justificata.

Pana la lamurirea chestiunii vom bloca subiectele unde "arde".
Considerati asta ca pe o invitatie la "racorire".

Acum am aratat cartonasul galben. Daca certaretii vor continua sa arunce cu bullshit unii in altii pe alte subiecte, atunci sorry dar pentru binele celorlalti utilizatori, vor primi cartonas rosu.

Puteti sa ne contactati prin formularul pus de curand la dispozitie.
#25032 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Am analizat incidentul si pro - de admin la: 14/10/2004 19:19:07
Am analizat incidentul si problema este mesajul lui AlexM, de la adresa
- http://www.cafeneaua.com/node/view/2430/24979#24979 ()

Mesajul contine afirmatii rasiste. In multe tari civilizate pentru un astfel de mesaj poti fi dat in judecata si condamnat penal. Fapta este asadar grava, iar pentru acest motiv am decis ca utilizatorul AlexM sa treaca inapoi la statutul "neconfirmat", pentru cel putin 2 saptamani.

Am redeschis subiectele inchise insa vom continua sa le "monitorizam".
#25085 (raspuns la: #25032) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Admin - de Axel la: 14/10/2004 19:25:17
Ma bag si eu...si sper sa nu jignesc pe nimeni, nu am intentia asta.

Adminule, gresesti dramatic aici. Nici nu stii cit de mult rau ai facut cu mesajul asta.

Daca lasai doar "stop"-ul era mai bine, iar daca tineai neaparat sa-l treci pe AlexM in stadiul de "neconfirmat", trebuia sa o treci sub tacere dupa o prealabila discutie privata cu respectivul.

Asa insa...pacat.
#25086 (raspuns la: #25085) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ma intreb si eu - de cosmir la: 14/10/2004 19:51:32
Conflict= in dex=neitelegere,ciocnire de interese,dezacord,antagonism,cearta…
Nu este normal sa ai discutii coane, sa vezi sa asculti si sa nu crezi, sa tragi concluzia ta , sa caut sa convingi pe altii ( ce ? ). Atata timp cat nu degenereaza in ceva vulgar, e productiv. Si uite asa ne trece timpul
#25087 (raspuns la: #24879) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Daca lasai doar "stop"-ul er - de admin la: 14/10/2004 19:53:39
"Daca lasai doar "stop"-ul era mai bine, iar daca tineai neaparat sa-l treci pe AlexM in stadiul de "neconfirmat", trebuia sa o treci sub tacere dupa o prealabila discutie privata cu respectivul."

Utilizatorii care au asistat la conflict au dreptul la transparentza, si sa fie informati despre masurile pe care le-am luat. Administratorii nu aproba si nu tolereaza afirmatiile rasiste iar asta trebuie s-o stie toata lumea, pe fatza.
#25088 (raspuns la: #25086) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Admin - de Axel la: 14/10/2004 20:39:45
Stii, nu ma pot abtine de la un raspuns, chit ca e impotriva politicii forumului raspunsul asta.

Tolerati expresii de mahala, tolerati jigniri si atacuri la persoana, tolerati calomnii. Am vazut destule.

Dar nu tolerati sinceritatea opiniilor, fie ele si exprimate intr-un limbaj mai dur - dar nu vulgar.

Nu vreau, nu vreau sa te acuz de partinire; nu sint de nici o parte a "baricadei" - asa ca nu va grabiti sa-mi sariti in cap, nici unii nici altii - dar parerea mea e ca exagerezi. Si ti-o spun la modul cel mai onest posibil, eu unul nefiind implicat in discutiile astea.

Dar mergi pe o linie extrem de subtire, ce desparte atitudinea moderata de cea partizana.

Spui ca utilizatorii au dreptul la transparenta. Care transparenta? Ca la discutiile transparente nu au dreptul. La transparenta masurilor administrative? Who cares, in cazul asta?

Sa-ti spun unde ai gresit? Ai reusit sa dai satisfactie unui utilizator deosebit de agresiv si ai ofticat alti 10 care chiar ca nu aveau nici o treaba cu conflictul asta. Nu aveau, caci acum au.

I-ai facut sa se indoiasca de justetea masurilor luate si, implicit, sa adopte o pozitie care ma tem ca nu e nicidecum in favoarea ta - ca functie, nu ca persoana.

Daca chiar vroiai sa le-o tragi alora care se certau ca chiorii, aveai la dispozitie alte masuri, ca de pilda:

- fie sa le tai accesul pentru o perioada la toti

- fie sa creezi o conferinta speciala, numai pentru ei, unde numai ei sa aiba acces si sa-i lasi, neica, sa se porcaiasca acolo pina le pierea suflarea. O sa spui ca ii pierdeai din forum. Din nou, who the heck cares?


Se spune ca omul n-are nevoie de sfaturi pentru ca poate sa greseasca si singur.

Ia, te rog, mesajul meu, exact asa cum este, fara interpretari si citiri printre rinduri. In ceea ce ma priveste, am spus intotdeauna ce aveam de spus, placut sau neplacut - e adevarat, incercind in acelasi timp sa nu jignesc pe nimeni.

Asa ca, din nou, sper sa nu te simti jignit de cele de mai sus.


Cu sinceritate.

Axel.
#25090 (raspuns la: #25088) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Dar nu tolerati sinceritatea - de admin la: 14/10/2004 20:58:43
"Dar nu tolerati sinceritatea opiniilor, fie ele si exprimate intr-un limbaj mai dur - dar nu vulgar."

Rasismele nu au de-a face cu sinceritatea opiniilor.
Cand libertatea ta o incalca pe a altui, nu mai poate fi vorba de dreptul la "sinceritatea" opiniilor.
#25092 (raspuns la: #25090) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
"tolerati jigniri si atacuri - de admin la: 14/10/2004 21:01:57
"tolerati jigniri si atacuri la persoana, tolerati calomnii. Am vazut destule."

Asteptam linkurile catre mesajele la care faci referinta si vom lua masuri.

#25093 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Admin - de Axel la: 14/10/2004 21:04:51
Nu vreau sa ma lansez in polemici de genul asta, sint periculoase.

Oricum, eram 100% convins ca de frazele alea doua te vei lega.

Mi-am spus parerea si atit. :)
#25094 (raspuns la: #25093) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hypatia - de SB_one la: 14/10/2004 21:17:40
Nu am intzeles - totusi - cine cu cine sa certat? A reclamat cineva pe cineva? La ce subiect si de ce?

SB
................................................................
"ai incredere in cei ce cauta adevaraul; fereste-te de cei ce l-au gasit!"
(A.Gide)

#25097 (raspuns la: #25094) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#25097, de SB_one - de anita47 la: 14/10/2004 21:33:00
Ai aterizat abia acum?

O mai si ridiculizezi pe Cecilia!!

Daca nu s-a certat NIMENI, de ce s-a burzuluit si a trecut la tactica.....ignorarii?

anita47
#25099 (raspuns la: #25097) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Din respect pt Hypatia, care - de Daniel Racovitan la: 14/10/2004 21:37:00
Din respect pt Hypatia, care a deschis conferinta, poate revenim va rog la subiectul initial?

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#25100 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...