Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ma paste nostalgia omului inghitit de multime. Nu vreau sa pierdem nimic doar pentru ca suntem prea multi


de trestiafatala la: 28/03/2010 08:48:39
modificat la: 28/03/2010 11:07:54 arata originalul
rezumat: La o cafea la ora 4 dimineata. E textul lung si plin de idei adunate de peste tot. Mai simplu. Mai pe intelesul tuturor.
voteaza:
Scuzele pentru felul in care am scris or sa vina si la final. Dar mi s-a parut mai important sa scriu acest monolog chiar la aceasta ora.

Sunt eu mai intreg la minte cand ma apuc sa scriu treaba asta? Nu stiu, dar dupa aia mi-ar fi prea lene si ma stiu. Ata ete.

El era un filosof amarat intr-o cafenea urata. Si plina de scrum.

Deci am pornit sa scriu. Si era plin de cerneala si cu haine roase de timp si umplute de creta. De ce ii zic filoSof (imi place cuvantul care provine din greaca si inseamna "iubire pentru")?

Nu pentru ca imi place cuvantul la modul etimologic, dar merita sa il expun macar la modul cel mai banal, pentru ca m-a facut sa-i sorb cuvintele, fara sa pot adormi nici la acesta ora. Si poate pentru ca am inregistrat tot ce spunea pe telefon:

"Daca ar fi o lume care se va axa doar pe nevoile oamenilor si nu pe puterile in stat? (isi scutura haina si vazu ca il ascult apoi parca mi se adresa) Ce parere ai avea, mai copila, daca ar fi nevoia umana la baza organizarii lumii? De ce sa nu ne intoarcem la formele initiale de trib din care am evoluat, ca sa evoluam si mai mult, sa formam mici galaxii care sa se invarta toate in jurul unui singur nucleu? (parea simplu, dar isi continua viziunea ca si cum intoarcerea era nenaturala... doar pana la fraza respectiva)

De ce sa nu organizam lumea si chiar incepand cu statul nostru? Pai, ma gandesc la orasul muncitorilor, orasul agricultorilor, orasul doctorilor, orasul literatilor, orasul invatamantului. Organizare pe ministere sa zicem. Dau un exemplu de organizare, mai mult e doar o strcutura care mi-a venit in minte acum. Dar se poate lucra la aceasta structura pana o imbunatatim. Iar forma de manipulare politica (adica acele ministere proprii) sa se afle doar in orasele mari, care sa distribuie cele necesare multimii din alte orase si asa mai departe (ma intreb daca se gandea la troc...).Capitala sa fie populata de banci si cei care ar fi administrtorii tarii stipulati de o organziare/organizatie mondiala.

Ma paste nostalgia omului inghitit de multime. Vreau o tara in care sa ne afirmam in ziare specifice care sa modifice orice defectiune, doar prin puterea cuvantului.Nu vreau sa pierdem nimic doar pentru ca suntem prea multi.

Ma gandesc la defectele comunismului si acesta se centreaza prea mult pe putere. Si tot asa ma gandeam la un oras al creativitatii si chiar un oras al legalizarii prostitutiei. Acoperim nevoile oamenilor de pretutindenti.

In fine gandeste la nivel global: va fi un numar de oameni care vor circula peste tot, ca imigranti ecologisti (ca sa acoperim gaurile de ozon, sa discute consumul de apa si alte cele necesare supravietuirii umane pe secolul in curs)

Gandeste la forme de guvernare simpla centrate pe ministere si nu pe primarii. La dizolvarea identitatii nationale in cazul neocomunismului aplicat la nivel global (fara identitate nationala? pai cum sa facem asta omenirii? am intrebat indignata) Si m-a intrebat: vrei sa faci tot ce ti-ai dorit fara ca lumea sa te judece? Sau vrei identitate nationala? Desi ma gadesc la o asemenea organizare extrema care sa ne ajute sa evoluam si mai repede. Asta cred. Dupa ani de carti asimilate aiurea. Elevii mei sunt mai pasionati de HI five sau pitzi.org decat de descoperirea lumii si a tot ce inseamna ea. Sunt un om pierdut. Mi-au dat la caini inteligenta cu salariu de hinger.


In fine lasand drama la o parte, vorbim despre lume vs. individ. Ma gandeam la Marx care spunea ca omul trebuie sa existe doar in cadrul societatii si sa i se supuna ei. De ce nu ar functiona societatea pe alt sistem de gandire si deci alt sistem de organizare, si anume pe piramida lui Maslow (asa se scrie? parca...nu am timp de gugal acum...) Sa pornim de la state care sa acopere strict nevoile umane. Chiar si tara de consum si productie de droguri care ar putea fi administrata la nivel national de un o terta putere a lumii (imi zice in soapta) exista 6 tari care au semnalat ca au facut teste pe bomba nucleara. Deci ele vor fi principalele cai de reglementare a sistemelor nefunctionale prin canale unice de comunicare ale puterii. Ma gandesc si la petrol, oricum la aceasta idee nu am lucrat foarte mult. Structura caii de comunicare intre oameni se va realiza la nivel de satelit. Prin calculatoare proprii. Oamenii speculeaza acestea in mai toate filmele pe care le vedem. Si par sinistre.


De unde sa fie atata echilbru se intreba omul normal? Pai vom oferi ce trebuie fiecaruia si ii vom crea un mediu competitiv punandu-l laolata cu cei ca el( ma intrbam cum ar arata tara anarhistilor? NU e o forma de anarhism?). Dar el nu baga de seama nedumerirea mea si continua: Oamenii sunt mai fericiti in societati care raspund nevoilor lor. De ce sa nu raspundem acum, cand observam defectele capitalismului? Ca monopolul. Si fluctatia banilor dintr-o parte a lumii in alta. Eu cred in puterea multimii si a nevoilor ei. Trebuie sa incercam la nivel national si apoi in toata lumea. E singura sansa de a prelungi viata pamantului cred. Ca ne-am inmultit si nu mai exista control la niciun nivel. Celor de la putere li se ofera sansa echilibrului, sansa la o viata implinita. E o teorie pe care o reformulez si o schimb de vreo 10 ani cred. Ne trebuie drumuri bune pentru asta. Il punem pe Badea sa se dezbrace ( vreo 30 de ani -i-am zis eu si ras aspru, ca sa nu interup cu banalitatea acest monolog, omul se chinuia de ceva vreme cred )

Oricum stim ca puterea se afla in mainile celor care au bani. De ce sa nu ne acoperim noi nevoile in forma de organizare si apoi statul? Ma gandesc la limba engleza si limba romana. Diferenta dintre ele este, am aflat tarziu, prea tarziu, ca una se bazeaza pe intentie in vorbire si alta pe reguli stricte aplicate de secole (ca in ea s-au aplicat prima oara formele fara fond tineam sa adaug).

Ma uimi continuarea: Pentru oamenii care au nevoie de diversitate vor fi alesi anumiti oameni care vor face parte din poulatia care va migra si va incerca (diplomatia imigranta!!!) o mai bune fluctuare a ideilor noi in lume. Tarile ar fi organizate nu dupa nevoile si resursele banesti, ci dupa cele care ofera resurse pentru anumite nevoi. Daca vrem cu adevarat schimbarea, eu cred ca ea se va produce doar incepand baza unui macrosistem. Ia un mic microsistem si vei vedea ca el e baza macrositemului. De ce sa nu deconstruim la nivelul ei de baza? La nivel existential vorbind am putea veni sa construim o societate pe nevoi? Sartre oare ar fi multumit?Sa readucem Umanismul integrat la baza unei societati mondiale mai dinamice ca oricand si in plina dezvoltare(in orice parte a globului). In 100 de ani am ajuns de la un miliard la de 7 ori mai mult. Gandeste-te putin... o deconstructie de asezare umana la nivel de macrocosm care sa se situeze pe axa zonelor temperate sau ecuatoriale, fiind acelasi timp binefacator pentru pamant.

Sa punem la prim rang individul de la baza. Cum ar fi sa te duci in tarile mici si salbatice care sa fie concentrate pe turism? Ele sunt deja centrate astfel in organziarea lor economica. Dar de ce sa nu incercam sa regandim problema? Deconstruim sa vedem ce nu funtioneaza.O solutie pentru o lume ideala. Nu asta vrea lumea? Sa aiba senzatia de utopie? Sa fim uniti, nu pierduti prin limbi straine. Daca vrei sa vezi cum a fost creat un lucru il deconstruiesti si afli ce sa afla de fapt la baza lui. E teorie interesanta cred eu. Pacat ca nu se mai traduce bine Deleuze (mi se adresa mie: Tu ai citit ceva scris de el?) Raspund cu bravura: "Logica sensului" si sunt mandra de cartea aceea pentru ca am gasit-o cu greu.


S-o pretuiesti, ea este cea care poate sta sa exprime cel mai bine scindarea sensului creatiei. Oricum o sa-ti placa mai mult Deridda, copile... Pufaie din tigare si sorbea la cafea de o ora. Ma gandeam sa fi scris lucrarea in alta zi cand lucrurile ar fi fost mai clare si in capul meu.

Dar el continua imperturbabil.
Esti minunata ca nu ai fugit pana acum de langa mine.

Amestecul de idei flosofice nu-mi este clar. Imi e clara nevoia lui de a fi ascultat. Si i-am spus tot copilareste ca ii voi scrie ideea pe acest site. A fost umil si de acord.

Era ora 5 si el inca ma tinea de vorba.


Gandeste-te putin la Romania. Judetul agriculturii (mai multe chiar), judetele invatamantului care vor avea in apropiere judetul literatilor si a celor cu studii, ar fi foarte usor de organizat si mentinut stabilitatea politica , economica, pentru ca monopolul pe oras/tara poate avea avea efecte pozitive.... daca el asigura toate nevoile cetatenilor ei. Doar daca lumea nu-si face treaba intr-un domeniu tara ar trebui sa se concentreze pe un anumit departament. Nu am o platforma de organizare sigura, si de aceea ma gandesc sa-mi lasi commenturile ca sa vedem ce defecte are acest sistem.

Era un profesor de matematica la o scoala din provincie. Eu am stat si l-am ascultat. Voi ce parere aveti? A fost o noapte pierduta sau ba?

Imi plac discutiile si chiar nu m-am putut opri nici din scris, nici din ascultat. Si mi-a zis ca ar mai vrea sa infiinteze o platforma politica si apoi sa lupte pentru ea? Este diversitatea atat de importanta sau e mai necesara suprvietuirea omenirii cu toate nevoile ei?


EU ma gandesc la acel Turn Babel inainte de schimbarea limbilor intre oamenii ce locuiau in el... O fi bine, o fi rau sau doar o legenda? Nu am pus nici eu cap la cap ce a vrut sa-mi transmita acest domn. Dar sper sa imi clarifice mai mult prin diferitele mailuri cu raspunsurile la acest articol. Va multumesc pentru atentie (daca ati avut rabdare sa cititi tot). Eu ma duc la munca.. am intarziat. Uff cred ca am gresit grabindu-ma cu scrisul mai ales, dar e gata. Am scris prea mult ca sa mai timp sa corectez ceva, vreau sa ajung la munca(o s-o recitesc daca nu adorm cu capul pe birou?).

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


:) - de Baby Mititelu la: 29/03/2010 08:49:00
Text prea plin de idei! Le voi lua una cate una, am timp...
Bine scris, bine gandit.
#533282 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de trestiafatala la: 30/03/2010 16:06:22
Iti multumesc.
#533614 (raspuns la: #533282) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...