Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Anonimitatea la Cafenea, pro sau contra.


de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 14:36:00
modificat la: 18/10/2004 09:43:04
voteaza:
Revin cu o intrebare pe care am pus-o acum un an in Cafenea: credeti ca o participare ne-anonima ar creste substantial calitatea discutiilor? In principal prin "responsabilizarea" participantilor (opusa "ne-responsabilitatii" oferite de anonimitate).

Argumentul principal pro-anonimitate este "posibilitatea de a fi perfect sincer in ceea ce spui, fara teama de posibile consecinte de ordin personal".
Problema este ca de multe ori aceasta "libertate" este folosita pentru fapte de tip insulte, calomnii, rasisme, ameninari cu moartea fara teama de represalii, la adapostul lash al anonimitatii.

Chiar si folosirea unui nume de utilizator, tot participare anonima este pana la urma, doar ca mesajele pe care le scrii capata o pseudo-identitate "virtuala"..
Totusi, desi se crede ca pe Internet identitatea reala nu poate fi verificata, ea poate fi verificata (fireste, doar cu concursul persoanei care alege sa isi dezvaluie identitatea reala).

Cum vi s-ar parea un forum in care persoanele participante sunt perfect identificabile ca persoane? Credeti ca punerea in practica a unui sistem hibrid "discutii anonime - discutii neanonime" ar fi mai util?

Ce inteleg prin "sistem hibrid": utilizatorii ar putea opta sa ramana anonimi si sa scrie sub pseudonim (nume de utilizator), ori sa ceara confirmarea identitatii reprezentata prin nume, prenume si (eventual) locatie geografica. Remarcati ca nu am mentionat informatii precum adresa, cont in banca, lista amantilor, istoria medicala, loc de munca, etc.
Ambele variante au avantaje si dezavantaje. Inca o data, optiunea de a participa cu o identitate "verificata" ar ramane in intregime la alegerea utilizatorului.

Astept pareri pe tema asta.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (79):


Anonimitate vs asumarea identitatii - de camyb1981 la: 12/10/2004 15:30:54
Din pacate oamenii in general si tinerii in special actioneaza foarte mult sub tensiunea unor eventuale represalii; mai pe romaneste, daca n-au nimic de pierdut si de suportat, prefera sa se comporte mai putin civilizat. Potentialitatea verificarii identitatii este o solutie de selectie a "cafengiilor", dar in acelasi timp solicitarea unui numar prea mare de date/informatii poate deranja (uneori simpla lor completare intr-un formular e de-a dreptul enervanta); astfel, persoane care sint ok ca si comportament/atitudine/grad de educatie ar putea gasi asta exagerat.

Poate ca solutia e undeva la mijloc, personal n-am nimic impotriva identitatii totale, datele furnizate de mine sint in totalitate reale si valide, dar exista persoane care nu au curajul sau forta sa se exprime decit din umbra unui paravan care le inlatura senzatia de teama.
#24818 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alt aspect - de desdemona la: 12/10/2004 15:49:20
Sunt intru totul impotriva atacurilor sub scutul anonimatului - care de fapt nici nu e chiar asa de solid (internetul are multe 'gauri')! Dar consider ca un nume de utilizator (care iti da dreptul sa alegi cat de mult divulgi despre tine) e practic pentru a te incuraja sa iti spui sincer opinia, sau sa nu fii judecat dupa numele din viata reala. Daca de exemplu pe mine m-ar chema Funar si as vorbi ceva impotriva ungurilor, toti mi-ar sari in cap ca fiind o ruda a fostului primar clujean, si mi-ar spune sa las prostiile si sa marturisesc cate vile cu piscina mi-am construit. La urma urmelor, ar trebui sa raspunzi unei persoane pentru ceea ce spune si nu pentru cine este. De asemenea, o opinie personala exprimata sub un pseudonim nu constituie o ofensa pentru alti membri ai familiei mele care nu sunt de acord cu ideea. Daca spun ca sunt de acord ca homosexualii sa se plimbe prin piata bratz la bratz si afla bunica-mea ma dezmosteneste, fiindca am pangarit onoarea numelui de familie prin opiniile mele facute publice. Pana la urma, scrii sub un pseudonim, dar iti poti dezvalui identitatea in privat cand e necesar.

Desdemonita
#24820 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
impotriva - de AlexM la: 12/10/2004 16:27:42
io sunt impotriva postarii sub anonimat. Sa ceteasca si daca i se pare ca activitatea e interesanta si vrea sa spuna si 'mnealui sau 'mneai ceva, atunci sa fie user inregistrat si bun, poa sa posteze.


AlexM
#24827 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anonimitatea la cafenea - de Isis la: 12/10/2004 17:16:19
Daca unii prefera anonimitatea pe internet în general, categorie din care fac si eu parte, aceasta nu înseamna ca toti o fac pentru a exprima idei, pe care în discutii cu aceleasi persoane fata în fata, nu ar mai avea curajul sa le exprime. E-adevarat ca unele persoane abuzeaza de anonimitate, dar aceasta tine în primul rând de educatia fiecaruia, de respectul fata de ceilalti, si nu cred ca o identitate dezvaluita i-ar transforma dintr-o data în mielusei bine-crescuti.
De ce prefer sa ramân anonima? Din motive de securitate personala. Practic, oricine care-ar intra pe acest site cu intentia de a culege adrese electronice (e-mail), sau nume cu adrese cu tot, ar putea abuza de aceste informatii, lucru care se întâmpla frecvent (doar e bine-cunoscuta criminalitatea cibernetica în continua crestere).
Posibilitatea de a discuta liber în spatiul virtual este într-adevar o revolutie atât din p.d.v. al vitezei, cât si din p.d.v. psihologic. Nu toti oamenii au sansa de a practica o profesie bazata pe contactul cu oamenii, cu atât mai putini au acces la opinia altora asupra unor probleme majore, care de fapt ne privesc pe toti, si înca si mai putini au ocazia de a-si exprima opinia. Acest schimb de idei, chiar daca uneori degenereaza in conflicte, este extrem de pretios, el obligând la formularea ideilor, la transformarea agresivitatii brute într-o agresivitate verbala. Verbalizarea este un prim pas spre calmare, spre domesticirea violentei la oameni. Când se depasesc anumite limite, avem posibilitatea - dupa cum spuneati voi cei de la admin. - de a-i avertiza pe cei in cauza, sau daca aceasta nu functioneaza, de a-i expulza din comunitatea virtuala.
Consider ca prin pastrarea anonimatului se faciliteaza întâlnirea oamenilor de pretutindeni, de diferite categorii sociale sau confesiuni si cu diferite opinii politice, uniti prin limba româna, lucru care în viata reala nu va lua niciodata aceasta amploare. De altfel, sunt convinsa ca si cei mai duri din p.d.v. al vocabularului sau duri in opiniile lor, poate pline de prejudecati, vor schimba ceva în felul de a aborda persoanele virtuale si reale, cu care la inceput sunt in disputa, dar cu care în final vor putea discuta moderat. Oare de ce se ambaleaza ei in discutii? Pentru ca simt nevoia de a comunica, si cafenelele virtuale le sunt de mare ajutor, atât lor cât si mediului in care traiesc. Deci, în final, astfel de conversatii au si un rol educativ.
Sunt convinsa ca impunerea dezvaluirii identitatii ii va determina pe multi dintre participanti sa se îndrepte spre alte site-uri, deci una dintre consecinte ar fi reducerea considerabila a numarului de participanti aici (si nu toti din lipsa de responsabilitate pentru ceea ce exprima, ci cum scriam mai sus, din motive de securitate cibernetica), o alta consecinta ar putea fi sterilitatea comentariilor, sentimentul unei cenzure de care toata lumea e satula, daca ea e impusa de altii si nu de bunul simt al fiecaruia.
În fond, care e problema reala? Teama de a nu face fata la deraparile unora? Eu cred ca la fiecare subiect de discutie sunt si participanti cu rol de catalizator, si deci orice conflict s-ar putea rezolva "in familie". Administratorii, proprietarii acestui site nu pot fi inculpati, deoarece ei nu pot fi obligati de a prelua rolul “politiei”. S-a vazut (din experienta) ca asa ceva nu functioneaza.
In ciuda unor neintelegeri pe anumite teme, gasesc ca acest site are un anumit nivel, este atragator tocmai prin invitatia la gândit, deci ar fi pacat sa-si schimbe strategia.
Este parerea mea sincera si mi-o asum cu toata responsabilitatea oriunde în lume, la orice nivel si in orice limba accesibila mie.

#24832 (raspuns la: #24818) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel - de carapiscum la: 12/10/2004 17:36:23
Parerea mea cred ca o banuiesti deja, prin prisma a ceea ce am propus pe subiectul meu. Daca e necesar cred ca se poate crea si un "poll" unde utilizatorii sa-si depuna voturile. Numai ca aici ar exista o dilema: ce ne facem daca toti anonimii voteaza contra acestei "legi"? Logic, utilizatorii inregistrati vor fi minoritari.
-----------------------------------------------------------------
So far, so good.
#24837 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Parerea mea - de LMC la: 12/10/2004 20:24:34
Nu doresc sa-mi spun numele pentru nimic in lume. Punct! Cit despre cei care posteaza fara a fi inregistrati asta ramine la discretia celor care sustin situl. Voi decideti daca vreti toata cafeneaua sa fie inundata de cei care scrie sub "anonim". Pe mine una nu ma deranjeaza pentru ca daca nu vreau sa citesc anonimii nu citesc si gata, problema-i rezolvata.
#24852 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anonimitate - de Florin si atat la: 12/10/2004 20:39:00
In momentul in care ai sa-mi ceri date despre mine mai multe decit am vrut eu sa stii, am incetat sa mai fiu pe acest site.

Am un nume (Florin si atat) si cred ca prin ceea ce scriu unii si-au facut o parere despre mine. Nu vreau altceva mai mult.

Daniel, si cum ai verifica datele personale? Si cum le-ai tine secrete?

Discutiile asa zis hibride ar pierde multi participanti. Chiar crezi ca unii si-ar dezvalui identitatea doar sa ia parte la niste conferinte? Eu nu cred.

Pe curind.
#24854 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
O precizare: cand ma refer la - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 20:48:20
O precizare: cand ma refer la "anonim", nu ma refer doar la cei care nu sunt inregistrati ca utilizatori ci si la utilizatorii inregistrati. De exemplu "AlexM" (am ales la intamplare) ramane tot un anonim, atata vreme cat identificatorul nu poate fi asociat cu identitatea reala a persoanei care scrie.


___________________________________________________
"Hey, where' the magic?" - "The magic? The magic is gone."
(Bagdad Cafe)
#24856 (raspuns la: #24827) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Redau un mesaj din conferinta mea, ca n-o vazui pe aceasta... - de Hypatia la: 12/10/2004 20:50:43
Ei bine, si eu sunt un anonim pentru cei mai multi, dar pe parcursul timpului, de cand am intrat in Luneta si pana acum v-am spus o gramada de lucruri despre mine si nu ma mai consider un anonim. Port acest pseudonim, pentru ca am nimerit printre voi din greseala: O prietena, profesoara de filosofie, cauta ceva despre tablitele de la Tartaria. M-a rugat s-o ajut cu accesul la internet si asa s-a facut ca eu am ales pentru ea acest nume. Pe ea n-a mai interesat-o nimic despre ce se intampla aici, nici nu ma intreaba niciodata despre Cafenea, dar eu am ramas citindu-va si dandu-mi cu parerea, ca fiind Hypatia.
Hypatia a fost o filosoafa, o gaditoare, matematiciana si astronoama din sec. al V-lea, ultima conducatoare a Scolii de Filosofie din Atena. A avut un sfarsit tragic, din partea crestinilor de atunci....
Firesc mi se pare acum sa va spun ca ma numesc, de fapt, Teodora Plaesu, masterand al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi.
E bine domnule Racovitan?
Hypatia
#24857 (raspuns la: #24856) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Am un nume (Florin si atat) - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 20:54:48
"Am un nume (Florin si atat) si cred ca prin ceea ce scriu unii si-au facut o parere despre mine. Nu vreau altceva mai mult."

Fireste, e un punct de vedere. Poate ca altii vor altceva, de aceea am deschis subiectul. Oricum nu e posibil sa multumesti pe toata lumea.

Prin sistem hibrid inteleg un sistem in care cine vrea sa ramana anonim sa o poate face, iar cine vrea sa isi dezvaluie identitatea reala egalmente sa aiba posibilitatea.

De exemplu Dinu Lazar, Iulian Nistea, Radu Herjeu, si toti ceilalti invitati ai Cafenelei nu au nici o problema sa isi dezvaluie identitatea reala.


___________________________________________________
"Hey, where' the magic?" - "The magic? The magic is gone."
(Bagdad Cafe)
#24858 (raspuns la: #24854) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Daniel, si cum ai verifica d - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 21:02:38
"Daniel, si cum ai verifica datele personale? Si cum le-ai tine secrete?"

Metode de verificare exista, si depind doar de concursul persoanei care a decis ca nu are nimic contra confirmarii identitatii reale.

Cat despre tinerea secreta... Numele, prenumele si locatia geografica sunt informatii generale pe care poti decide sa le dezvalui sau nu. Nu iti cere nimeni numarul contului bancar si nici daca ai facut deja operatie de prostata sau nu. :)

___________________________________________________
"Hey, where' the magic?" - "The magic? The magic is gone."
(Bagdad Cafe)
#24860 (raspuns la: #24854) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Firesc mi se pare acum sa va - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 21:12:05
"Firesc mi se pare acum sa va spun ca ma numesc, de fapt, Teodora Plaesu, masterand al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi. E bine domnule Racovitan?"

Asta este o simpla afirmatie. Se poate sa fie adevarata sau sa fie minciuna. Pe internet oricine poate sa spuna ca e oricine
.
Cand ma refer la "identitati reale" ma refer la a fi 95% sigur ca utilizatorul "Hypatia" este chiar Teodora Plaesu din Iasi, si nu un impostor care scrie fraudulos fel de fel de porcarii (situatie ipotetica), atribuindu-si identitatea ei, pentru a o discredita de exemplu.

Am avut deja la Cafenea un caz al unei individe care pretindea ca e Ada Cartianu, si care ii publica textele fara acordul adevaratei autoare, si in plus publica mesaje fascisto-comuniste scoase din burta, dar atribuite aceleiasi Adei Cartianu. Intr-un final adevarata Ada Cartianu ne-a contactat furioasa ca a fost denigrata la Cafenea de o dezaxata, de cineva care i-a falsificat identiatea.

A confirma identitatea reala inseamna sa poti fi 95% sigur ca daca cineva semneaza Ada Cartianu, atunci e chiar Ada Cartianu, nu o impostoare.___________________________________________________
"Hey, where' the magic?" - "The magic? The magic is gone."
(Bagdad Cafe)
#24862 (raspuns la: #24857) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Am actualizat textul initial - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 21:39:28
Am actualizat textul initial al discutiei. Va rog mult sa il recititi pentru a evita discutiile de dragul discutiei. Multumesc.

___________________________________________________
"Hey, where' the magic?" - "The magic? The magic is gone."
(Bagdad Cafe)
#24863 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"De ce prefer sa ramân anoni - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 22:41:57
"De ce prefer sa ramân anonima? Din motive de securitate personala. Practic, oricine care-ar intra pe acest site cu intentia de a culege adrese electronice (e-mail), sau nume cu adrese cu tot, ar putea abuza de aceste informatii, lucru care se întâmpla frecvent (doar e bine-cunoscuta criminalitatea cibernetica în continua crestere)."

Temerea este nejustificata. Singurele informatii personale care se verifica sunt numele si prenumele (adresa postala, conturi in banca, istoria medicala si lista amantilor secreti nu vor fi cerute :) )

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#24868 (raspuns la: #24832) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
-povestea anonimatului e rela - de SB_one la: 12/10/2004 22:48:15
-povestea anonimatului e relativa.
Cred ca e bine ca fiecare sa decida pina unde poate merge cu identificarea sa. In fond sintem o comunitate virtuala si importante sint ideile ce le schimbam.
Pentru unii-poate-important e faptul ca -uite- pot "sta de vorba cu cineva". Cred -ma repet- ca e frumos si democrat(na, c-o zisei si pe-asta) ca fiecare sa decida ptr el; de asemenea, cred ca nu-i vre-un bai daca cineva posteaza complet anonim; oricum, postarile sint "cenzurate" de administratzie.:-))

...poate ca interesant ar fi mai ales "dreptul la replica". Hypatia, nu vrei sa ne inveti tu ceva pe tema asta?

sb...cite-odata sb_one

SB
................................................................
it's nice to be important, but it's more important to be nice !
#24870 (raspuns la: #24863) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel - de Florin si atat la: 12/10/2004 22:52:04
Ai vreo sugestie cum poti sa verifici numele si prenumele daca nu vreau sa dau alte date si tu sa fii sigur 95%?
#24871 (raspuns la: #24868) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu conteaza...anonim sau altceva. - de (anonim) la: 12/10/2004 22:53:19
Se fac pierdute parolele de intrare (cazul meu).

Domnule webmaster, imi place sistemul de identificare folosit in urmatorul site http://www.playchess.com/ (trebuie sa faci downloadul free)...apoi se arata automat steagul country-ului de unde butonizezi si distanta pina la fiecare utilizator.
Daca poti afla ce tip de program folosesc acestia pentru astfel de identificare, apoi sa-l poti aplica...ar fi foarte COOL,... nu mai putem ascunde locul de unde comunicam (sau ne certam?!).

salutari,
sixpack


#24872 (raspuns la: #24863) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
"vre-un bai daca cineva poste - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 23:02:21
"vre-un bai daca cineva posteaza complet anonim; oricum, postarile sint "cenzurate" de administratzie.:-))"

Tocmai asta era ideea, ca in noua versiune toate mesajele si textele se vor publica imediat.

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#24873 (raspuns la: #24870) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Ai vreo sugestie cum poti sa - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 23:09:10
"Ai vreo sugestie cum poti sa verifici numele si prenumele daca nu vreau sa dau alte date si tu sa fii sigur 95%?"

O posibila solutie am gasit, dar deocamdata nu dau amanunte. E o solutie care raspunde cel putin partial temei date.
Un lucru ar trebui sa fie limpede: doar numele si prenumele vor fi "confirmate". In plus persoana "cu identitate confirmata", va putea alege ca numele si prenumele reale sa fie accesibile de exemplu fie doar celor care la randul lor sunt "cu identitate reala", fie sa fie accesibile oricui. Ramane 100% alegerea lui.

In orice caz, politica de confidentialitate a Cafenelei va oferi garantii in privinta "privacy"-ului.

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#24874 (raspuns la: #24871) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"In fond sintem o comunitate - de Daniel Racovitan la: 12/10/2004 23:19:44
"In fond sintem o comunitate virtuala si importante sint ideile ce le schimbam."

Nu e chiar asa de simplu; desigur se chimba idei, dar din pacate nu inteotdeauna lucrurile sunt chiar atat de idilice. Unii de exemplu ar vrea sa poata afla cine e individul care raspandeste calomnii despre persoana lor si ii ataca murdar pe la spate. Sau inchipuie-ti ca altii prefera sa discute cu persoane care se prezinta inainte de a deschide gura, nu cu simplu identificator anonim, si vor de asemenea sa fie siguri ca nu au de-a face cu un impostor.

Exista preferinte diferite si fiecare are dreptul sa poata alege sa discute in modul care ii convine cel mai bine.


___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#24876 (raspuns la: #24870) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Buletin de Identitate!? - de Sonia la: 12/10/2004 23:24:34
Un nume, o adresa, o poza nu fac nici o diferenta atunci cind citim poezia/proza/comentariile oamenilor. Conteaza ceea ce spunem si ceea ce facem, nu unde locuim, cum ne cheama si cum aratam in realitate.
La ce v-ar folosi sa stiti cine sintem cu totii? Gradul de responsabilitate al fiecaruia nu sta in buletinul de identitate ci in caracterul sau, ceva ce nu se dobindeste de pe o zi pe alta, ci se cladeste in timp.
Nu cred ca impartirea discutiilor pe anonimi si ne-anonimi va da vreodata rezultate in sensul ca cei cu nume si acte in regula or sa aiba un forum nepopulat. Oare citi de aici ar renunta la acesta anonimitate partiala si pentru ce? Calitatea discutiilor nu e impiedicata de anonimi. Tonul discutiilor e dat, de multe ori, de cel care o initiaza. Am observat ca in unele conferinte, moderatorul e cel care da un ton gresit la muzica si de acolo se succedeaza comentarii care mai de care mai neinteresante sau pur si simplu comentarii in care lumea nu are nimic de spus dar spune ceva totusi:-) Asta se numeste "fiecare danseaza pe muzica lui".
#24878 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
NU! - de (anonim) la: 13/10/2004 00:32:09
Categoric semnarea sau nu sub anonimat nu va schimba in bine sau rau calitatea dezbaterilor! De exemplu, eu pot sa semnez Vasile Popescu si sa fiu Ioana Ionescu, sau sa spun ca locuiesc in Paris si sa locuiesc in Iasi sau Arad!
"Anonimii" sunt "pete de culoare" in forum! Sa nu ignoram faptul ca certurile si jignirile se nasc si intre forumisti vechi, care se pretind ca se semneaza "neanonomi"!
Face vreo diferenta ca injur sub semnatura "pisicuta" ca "Ioana Popescu" sau ca anonim?!
Problema vocabularului sau a vulgaritatii lui cred ca ar trebui sa fie problema personala a fiecaruia care intra in dezbatere ca anonim sau nu si/sau sub controlul celui care a "post" subiectul dezbaterii!
Sunt din principiu impotriva cenzurii, forumurile sunt exact locurile unde trebuie sa exista DEPLINA libertate de exprimare!
Asa incit, chiar si faptul ca, tu admin, controlezi dezbaterea si unele texte nu apar, din aceasta cauza, publicate la timp, mi se pare oarecum un abuz peste cel care a "postat" subiectul si care ar trebui sa fie cel care il controleaza.
Daca insa au existat precedente ca au dus la aceasta hotarire, atunci lucrurile stau altfel...
#24883 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
"Ce inteleg prin "sistem hibrid":" Daniel Racovitan, - de Denysa la: 13/10/2004 00:43:46
Apreciez deschiderea ta in consultul utilizatorilor de pe forum,dovada a calitatilor de bun organizator.

Parerea mea este:
-lanseaza idei personale sanatoase,chiar si hibride...libertatea de a decide cat de reala este persoana fiecarui utilizator ii apartine.

Felicitari pentru ceea ce faci.

Bye!
#24884 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Un eseu foarte interesant pe - de Daniel Racovitan la: 13/10/2004 00:47:17
Un eseu foarte interesant pe tema interactiunii prin Internet a scris Iulian Nistea. Eseul il gasiti la
- http://www.nistea.com/ciber-relatia.htm ("Internet şi ciber-relatie")

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#24885 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pseudo-anonimul :) - de homeless la: 13/10/2004 07:13:24
Sunt utilizator inregistrat al Cafenelei de putin timp, sub pseudonim, si mi-am permis doar sa comentez unele texte. Nu am deschis nici o discutie pentru ca nici nu stiu daca mi se permite asa ceva - sunt destul de incifrate conditiile de evaluare a utilizatorilor precizate pe site.
As avea doua scurte observatii:
- o astfel de dezbatere apropo de personalitatea reala a utilizatorilor tradeaza o tensiune aparuta in grup, o nemultumire nerezolvata de administrator, si poate duce la o depreciere a nivelului dezbaterilor, la o destructurare a grupului. Cred ca sunt destui utilizatori care administreaza site-uri pe diverse teme si, din experienta mea de acest gen, pot sa spun ca trecerea de la pseudonim la nume real nu este semnificativa, nu interzice aparitia textelor jignitoare, deranjante. Pina la granita infractiunii, care este neclara, oricum, daca am o opinie stiu ca pot sa o exprim si sub nume real, si sub pseudonim. Daca tot sunt supra-moderate conversatiile, cred ca administratorul unei teme are suficiente instrumente prin care sa opreasca aparitia unor texte care ar afecta imaginea Cafenelei in ansamblu.
- cred ca anonimului, in sens de utilizator neinregistrat, i se poate lua dreptul de a scrie comentarii. Ar fi suficienta o astfel de masura pentru a creste viteza cu care se dezbat temele propuse.
#24903 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anonimitatea nu ajuta la nimic - de ampop la: 13/10/2004 07:59:57
Cred ca anonimitatea de multe ori este asociata cu o oarecare lasitate. De ce sau de cine mi-ar fi frica sa-mi expun identitatea reala.Tocmai asta este grozav, sa ai curajul expunerii ideilor proprii. A scrie sub pseudonim este altceva stiti bine, care nu este sinonim cu anonimitatea. Oricum, eu am fost sincer la inregistrare fata de admin. In rest, who cares...Shalom brothers,
Mario
#24905 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Atunci va rog sa verificati identitatea mea - de Hypatia la: 13/10/2004 09:11:56
Hypatia
#24910 (raspuns la: #24862) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eu personal mi-as dezvalui id - de mya la: 13/10/2004 13:06:07
Eu personal mi-as dezvalui identitatea administratorului acestui forum, fara probleme. Ar putea sa ma verifice, nu m-ar deranja absolut deloc.

Nu cred insa ca mi-as da numele intreg la datele personale, ca sa fie citit de toti (anonimi sau nu). Problema cu forumurile e ca vrei nu vrei iti pot intra in casa (vorba vine...) toti dezaxatii cu care altfel nu ai avea nici un fel de contact in mod normal. Astia de regula "distrug" atmosfera.

Nu m-ar deranja nici daca m-as conversa cu un anonim (inregistrat cu pseudonim sau nume pe bune) daca omul e destept si ma intereseaza parerile lui.

E vorba mai mult de nivelul forumului, nivel pe care numai administratorul poate sa-l ridice sau coboare (el poate sa taie in carne vie din prima), sa le taie macaroana dezaxatilor, instigatorilor la ura de rasa, etc. Chestia cu numele reale sau pseudonimele e relativa.

Realizez pe de alta parte ca ridicarea nivelului unui forum - doare in prima faza. Or sa ramana putini utilizatori insa cu timpul ar intra mai multi mai buni (am citit comentarii foarte interesante scrise cu luni in urma de utilizatori care au renuntat sa mai scrie aici, s-au saturat probabil). Mi-ar fi placut sa le mai citesc parerile.

Cam asta e. Mult succes si viata lunga!

#24928 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Nu cred insa ca mi-as da num - de Daniel Racovitan la: 13/10/2004 13:29:39
"Nu cred insa ca mi-as da numele intreg la datele personale, ca sa fie citit de toti (anonimi sau nu). Problema cu forumurile e ca vrei nu vrei iti pot intra in casa (vorba vine...)"

Ma intreb cum iti poate intra cineva in casa cunoascandu-ti doar numele si prenumele.

Contra-exemple: Radu Herjeu, Dinu Lazar, Iulian Nistea, Florin Firimita, Cosmin Alexandru n-au avut nici o problema in a-si dezvalui adevarata identitate.

In stilul asta ar trebui ca niciodata sa nu te mai prezinti cu numele si prenumele, in nici o imprejurare, fiindca cine stie peste ce dezaxat dai, si Doamne-fereste iti intra in casa... Cand cineva iti intinde mana sa faceti cunostinta tu ii spui, "nu iti dau numele, daca esti un dezaxat"? O oarecare doza de paranoia e buna si se numeste prevedere, dar cand devine exagerata nu mai e ok. Miliarde de oameni isi spun zilnic numele si prenumele.


___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#24937 (raspuns la: #24928) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Chestia e ca in viata de zi c - de mya la: 13/10/2004 13:34:12
Chestia e ca in viata de zi cu zi, exista persoane pe care nu tii neaparat sa le cunosti si sa faci cunostinta cu ele. Pe internet, vrei nu vrei, discuti cu toti. Eu una, pur si simplu nu am chef de asa ceva. Daca pe altii nu-i deranjeaza...foarte bine.
#24939 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Chestia e ca in viata de zi - de Daniel Racovitan la: 13/10/2004 14:19:43
"Chestia e ca in viata de zi cu zi, exista persoane pe care nu tii neaparat sa le cunosti si sa faci cunostinta cu ele. Pe internet, vrei nu vrei, discuti cu toti."

Inchipuie-ti Cafeneaua ca pe o intalnire neformala, ca un simpozion de comunicari stiintifice de exemplu . Participantii poarta ecusoane pe care e scris numele si prenumele lor, au in mana un pahar cu suc (sau whisky) si un fursec. Isi dau mana unii cu altii, fac cunostinta, incheaga o discutie. Daca gasesc ca au cunoscut o persoana interesanta pot decide sa adanceasca relatia, daca nu , isi zic la revedere si cu asta basta. Nu poti trai toata viata intr-un bunker sub 5 metri de beton.

In fine, cine are chef sa cunoasca oameni reali o va putea face, cine va avea chef de intalnit pseudonime anonime, o va putea face si el. Libertatea de alegere e totala :)

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#24945 (raspuns la: #24939) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fiecare cu gustul lui... - de Jimmy_Cecilia la: 13/10/2004 18:48:32
personal, nu ma deranjeaza! de altfel n-am facut nici un secret...
scriu sub pronumele adevarat, dar sunt bine "îngradita" si am si o bariera buna la telefon: la serviciu secretara si acasa lista rosie...
si chiar daca-mi cad pe cap acasa, sunt destul organizata pentru a-mi protejata viata privata si sa nu ma las importunata...

si cu toate astea, cativa au incercat sa vina in vizita, neinvitati, la mine acasa, ca doar sunt români si "ma cunosteau de pe cafenea si colegi.ro"...habar n-am cine erau...ca n-au ajuns pâna la mine.. :))

acelasi lucru s-a intamplat si unei prietene din Italia...si altor români din Paris la fel.
sunt liste cu nume si adrese, care circula si se vand...

dar faptul de a-ti da numele adevarat, adresa, etc poate fi deranjant si din alte motive,

sunt multe persoane fara bun simtz pe net, care i-ar importuna !
fara sa mai presupui cazul celor care sunt salariati la un patron, in RO, si stau pe cafenea in timpul serviciului :))
sa-i vada patronul...cum isi justifica salariul... :))

ar fi delicat, tare delicat pentru unii...
#24971 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pai, sa recapitulam - de Dinu Lazar la: 14/10/2004 02:05:56
Cum am mai spus pe aici cindva, nu exista decit pentru marii specialisti in Linux si in programare calitatea de adevarati anonimi, daca acestia se straduiesc pot fi anonimi.
Restul poporului, masa de utilizatori de Internet, ar trebui sa stie ca nu exista intimitate si ar trebui sa fie siguri ca de regula, chiar cu toate precautiile, cineva cu medii cunostinte in retele si intranet si internet, un cunoscator mediu, poate sa dijbuiasca orice anonim si sa descopere cine este si multe alte detalii incredibile.

Pe de alta parte, un club e grozav cind ori toti sunt anonimi, ori toti sunt identificabili ori cunoscuti; cind - mai ales in spatiul romanesc, atit de special - unii sunt cu masca si altii fara, aia cu masca strica, de cele mai multe ori, jocul alorlalti.

Cel putin statistic cam asa se intimpla pe forumurile romanesti.

Deci eu sunt pentru o chestie clara; ori toti fara masca, ori toti cu masca, macar sa fie dixtractia totala... chiar daca aia cu masca se fac ca nu stiu ca uitindu-te cu infrarosii, le vezi imediat fixonomia.

Pe de alta parte, noi suntem mai cu motz intotdeauna; eu mai bintui pe niste (multe) liste de discutii si grupuri si cafenele si bloguri, in alte spatii culturale, nu in Ro, si nici nu poate fi vorba pe acolo sa nu ai o identitate cuantificabila si reala.
#25048 (raspuns la: #24971) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pentru Daniel Racovitan, - de DESTIN la: 14/10/2004 02:44:42
"Cum vi s-ar parea un forum in care persoanele participante sunt perfect identificabile ca persoane? Credeti ca punerea in practica a unui sistem hibrid "discutii anonime - discutii neanonime" ar fi mai util?"

O ideea excelenta "sistem hibrid" insa in acest context, cei ce nu se identifiva real(utilizatorii) sa nu poata afla identitatea celor indentificabili,accesul sa il aibe numai acei utilizatori identificabili.

Ramane la latitudinea fiecaruia sa decida...a se identifica sau nu.

Forumul sa asigure protectia datelor de utilizator...

Ca scenariu: eu imi declar realul nume (pe care multi de pe cafeneaua.com deja il cunosc)insa nu am sa comunic cu un ID = anonim decat daca doresc,el(ID-ul= anonimul) sa nu ma poata contacta si cer protectie de la forum, in pastrarea identitati fata de asemenea cazuri.

Se poate gandi la o "rupere" a forumului in doua sectiuni... identificabili si anonimi... valoarea discutiilor isi va spune cuvantul...

Cu bine,

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.
#25051 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
To steal your face... - de (anonim) la: 14/10/2004 16:19:20
Daniele,
Iata-ma din nou cu un picior in pragul cafenelei. De fapt nu mai doresc sa ma inscriu ca utilizator dar as avea unele idei despre functionarea site-ului si aceasta discutie legata de anonimitate sau nu.
Dupa cum iti dai seama si ma cunosti deja sunt tot eu, acelasi Ozzy/Ovi si planuiesc sa mai traiesc o vreme lunga in viata asta,I am a die hard guy.
In fine,deci as zice asa si poate si mai interesant daca ar putea fi posibil tehnic de realizat:

1) Oricine isi poate pastra orice nickname doreste si il va folosi ca si pana acum ca utilizator.
2) Crearea unui profil al fiecaruia unde utilizatorul isi da numele adevarat si o fotografie sau 2 a lui/ei cei reali.
3) Nimeni nu are accesul la profilele celorlalti atat timp cat el/ea nu isi face profilul si pune 1-2 poze personale la acesta.Deci nu va avea cum sa stie numele reale ale celorlalti sau cum arata ei!
Este ca un act de identitate sa zicem permis de sofer,pasaport etc,acestea spun adevarul despre cine esti si poza la fel.Ca te numesti cum vrei tu in lume e treaba ta.Ideea imi vine si de la indieni care au nume crestine fiind siliti de sistemul social american dar intre ei se cunosc drept cine real sunt ei si numele dat lor este sacru si desigur cel adevarat.
4) Anonimii sunt indreptatiti sa publice(sub cenzura admin)dar Nu pot avea acces la realele nume si poze ale celorlalti atata timp cat el/ea nu-si creaza un profil si isi da numele real si 2 poze.Deci in acest fel nimeni nu poate invada integritatea sau viata personala a celorlalti,pt. ca toti se cunosc intre ei si mai stiu si cum arata.

Mi se pare ca asa se creaza o mai stransa legatura intima intre utilizatori cand se pot vedea virtual cum arata fiecare,ori poate ceea ce spun creaza discutii pe faptul ca nimeni nu-si vrea poza sa fie vazuta?
Atunci esti liber/a sa Nu-ti dai poza insa neaparat trebuie sa-ti dai numele real insa NU poti accesa la profilele celorlalti decat referitor la numele lor reale dar Nu si pozele lor.

Ti se pare complicat de realizat Daniel?Ce crede admin si toti utilizatorii?
Cum odata demult am scris la cafenea,eu vad locul ca pe un tepee,deci rotund la baza(figura geometrica perfecta)si toti stam in cerc si fiecare isi spune parerea iar la sfarsit,marele Chief si cel care incheie discutia si trage concluzia finala este the Medicine Man.

Astea am avut eu de spus,si BTW cu 2-3 luni inainte de a pleca din cafenea mi-am dat numele cel real de multe ori si chiar si adresa email,nu am nimic de ascuns,oricand pot fi Ozzy la fel cum pot fi si Ovi.
Deci:ovihondru@mac.com

Deci prin planul meu(sa vorbesc ca Kerry acum)eliminam idea de discutii anonime si ne-anonime.
Iar daca e cazul sa revin vreodata, imi dau 2 poze sa ma vada poporul cafengiu cum arat si la mutra,e doar un chip si atat tot.

LOVE&PEACE,
Ozzy Ovi Hondru Osbourne at your request.

"We Sioux are not a simple people;we are very complicated.We are forever looking at things from different angles.For us there is pain in joy and joy in pain.It is all
part of the same thing-nature,which is neither sad nor glad;it just is."

Lame Deer
#25070 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Anonimitate vs identitate - de Adrian Marchidann la: 16/10/2004 09:53:54
Identificarea celor ce scriu creste responsabilitatea si credibilitatea, dar si riscul de a fi intimidat ori persecutat.

Este cunoscuta agresivitatea unor grupuri de presiune ori minoritati care cenzureaza discutiile pe bune chiar si in state cu justitie si democratie mult mai solide ca in Romania. De fapt si aici se simte prezenta lor nefasta.

Eu doresc ca fiecare sa isi asume identitatea asa cum fac eu. Din pacate insa, nu cred ca in Romania, de fapt nici o tara din lume, nu poate respecta dreptul la libera exprimare fara asigurarea dreptului la anonimitate.
#25249 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Visul familiei Nastase: o tara care tace..." - de DRACULA-i la: 16/10/2004 14:44:08
"Visul familiei Nastase: o tara care tace"
http://news.softpedia.com/news/1/2004/October/9989.shtml

Ce parere aveti?

TRASUL IN TEAPA
Lasii
Ironici
Negativistii
Gelosii
Avarii
Impostorii
#25281 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"nu poate respecta dreptul la - de Daniel Racovitan la: 16/10/2004 18:05:09
"nu poate respecta dreptul la libera exprimare fara asigurarea dreptului la anonimitate"

Puteti detalia va rog in ce consta acest "drept la anonimitate"?

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#25298 (raspuns la: #25249) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dreptul la anonimat.. - de Adrian Marchidann la: 16/10/2004 18:23:33
cred ca este dreptul de ati exprima opinia fara ca cineva, fie ca este un psihopat ori un organ de urmarire penala aservit politic ori unei corporatii, sa stie cine esti. Asta pentru a nu te trezi a doua zi cu geamul spart, cu cauciucul de la masina taiat, ori plin de sange in sant.

Cred ca inconvenientul de a avea o cafenea zgomotoasa, uneori vulgara, este mai mic decat una care cenzureaza opiniile, oricat de deranjante ar fi acestea pentru diferiti indivizi.

Aceasta este esenta libertatii de exprimare aparata de amendamentul 1 al constitutiei americane si care cred ca ar trebui aparat si aici.
#25301 (raspuns la: #25298) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Acelasi spirit american al li - de Daniel Racovitan la: 16/10/2004 18:57:30
Acelasi spirit american al libertatii spune si ca "libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt".
Sau ca sa ma exprim mai colorat, "daca incepi sa arunci cu kkt in curtea celuilalt atunci iti iei riscul s-o iei pe cocoasha".
Ce parere aveti despre asta?

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#25303 (raspuns la: #25301) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
interpretare gresita... - de L la: 16/10/2004 23:32:04
Sensul textului respectiv este ca drepturile tale (inclusiv libertatea de exprimare) nu pot diminua sau incalca in nici un fel drepturile similare ale altcuiva.
#25318 (raspuns la: #25303) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel - de Florin si atat la: 17/10/2004 00:41:26
"libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt"
Sint de acord cu asta.

Este insa o mare diferenta intre anonimat si dreptul de a nu-ti divulga identitatea daca nu vrei.

Aici pe Cafenea nu vorbim insa de legi. Internetul, lumea virtuala deocamdata au putine legi.
Una din ele este ca ai dreptul sa-ti mentii anonimitatea, care de fapt inseamna a nu-ti face cunoscut numele, adresa etc.

Bineinteles ca patroni ai acestei cafenele faceti regulile cum vreti. Ati spus-o chiar voi foarte recent...:)

Daca o sa cereti utilizatorilor sa se identifice, parerea mea este urmatoare:
1. cei din tara o sa se supuna in marea majoritate
2. cei din vest nu cred. Au prea multe de pierdut.
#25321 (raspuns la: #25303) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"daca incepi sa arunci cu kkt in curtea...Daniel Racovitan, - de Denysa la: 17/10/2004 05:38:12
"Acelasi spirit american al libertatii spune si ca "libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt"."

Un mare adevar,trebuie recunoscut insa intr-un stat democratic se poate aplica.

In lumea virtualului sunt putine la numar acele legi de functionare a NET-ului...

Sa le respectam plecand de la acelea elementare reguli de bun simt.

Acest forum nu este nici organizatie guvernamentala ,nici partid politic,nici presa,...

In cele din urma s-a afirmat deschis ca "adminii si proprietarul" fac regula...evitand ,refuzand,colaborarea cu utilizatori...se aplica dejea "pumnul in gura".

De ce voi "adminii si proprietarul" mai lansati apeluri de propuneri???tot nu tineti seama...de ce utilizatori propun,la unele nici nu ati catadisit sa raspundeti macar din politete?

De pierdut se stie limpede cine are de pierdut...o sa ramane-ti cu anonimi...

A inchide o conferinta este o gresala enorma si un abuz ,asa cum voi ati procedat ati gresit si cand le-ati redeschis ati gresit a doua oara...

Daca reprezenta-ti o singura orientare politica sa fie facuta public...nu ne tarati acolo unde nu dorim a ne afla.

Bye!
#25325 (raspuns la: #25303) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt Daniel - de Adrian Marchidann la: 17/10/2004 15:57:49
Ati fost intr-un autobuz in care hotul de buzunare odata prins striga in gura mare: Hotul! Mi-a luat protofelul!"?.

Asa si in cafenea. Ceea ce este critica justa este de cele mai multe ori catalogat ca noroi, defaimare, hulire, sacrilegiu, antisemitism, etc, in functie de cine se simte cu musca pe caciula.

Asa ca nu cred ca trebuie sa o iei pe cocoasa daca expui vazului lumii un escroc.
#25355 (raspuns la: #25303) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Asa ca nu cred ca trebuie sa - de Daniel Racovitan la: 17/10/2004 16:11:19
"Asa ca nu cred ca trebuie sa o iei pe cocoasa daca expui vazului lumii un escroc."

Desigur, cu conditia sa poti dovedi ca respectivul e un escroc. Daca nu poti dovedi, atunci ii aduci un prejudiciu moral si legea te pedepseste pentru infractiunea de calomnie. Faptul ca ai facut-o pe internet sau nu, prea putin conteaza, fapta ramane fapta.

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#25358 (raspuns la: #25355) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"In lumea virtualului sunt pu - de Daniel Racovitan la: 17/10/2004 21:22:37
"In lumea virtualului sunt putine la numar acele legi de functionare a NET-ului.."

In lumea virtualului se aplica exact acelelasi legi ca si in lumea ne-virtualului. Dovada ca infractori din "virtual" au deja fost bagati dupa gratii (pedofilie, trafic de droguri, etc), dupa legi cat se poate de ne-virtuale, si in state cat se poate de democratice s ide free-speech.

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#25371 (raspuns la: #25325) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"De ce voi "adminii si propri - de Daniel Racovitan la: 17/10/2004 21:23:26
"De ce voi "adminii si proprietarul" mai lansati apeluri de propuneri??? tot nu tineti seama..."

P-asta de unde ai scos-o ma rog?

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#25372 (raspuns la: #25325) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#25372 - Comentariu adaugat d - de SB_one la: 17/10/2004 21:46:40
#25372 - Comentariu adaugat de Daniel Racovitan la lun 18 Oct 2004 - 03:23 h (Score: 3)
"de ce voi "adminii si proprietarul" mai lansati apeluri de propuneri??? tot nu tineti seama..."

[p-asta de unde ai scos-o ma rog?]

...hai sa incepem cu notiunea de Troll pe care tocmai "admin" n-o mai recunoaste subit sau o face dupa bunul plac.

Propuneara lui Ozzy cu pozele nu-i rea; eu as completa-o cu conturile de banca( sper ca alte informatii date pina acum nu sint tocmai "etanshe"...deh, orice soft are o hiba...) si o camera de vederi tip "big brother", eventual o cheie de la usa...


#25373 (raspuns la: #25372) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"...hai sa incepem cu notiunea de Troll" - de DRACULA-i la: 18/10/2004 00:25:54
Multa treaba pe subiectul a acesta...


TRASUL IN TEAPA
Lasii
Ironici
Negativistii
Gelosii
Avarii
Impostorii
#25385 (raspuns la: #25373) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
citeva idei.... - de nasi la: 18/10/2004 05:32:25
Daniel Racovitan, nu m-am lamurit inca: tu esti proprietarul acestui site? e doar o intrebare.

uite cum vad eu lucrurile: a fi proprietar al unui lucru/obiect site, etc, inseamna a avea drepturi depline asupra acelui item. fiecare face ce vrea cu lucrurile care ii apartin. si a fi proprietar al unui site (ca asta, de discutii, "care te face sa gindesti" - hi, hi, hi) este egal cu a fi proprietarul unei case: e dreptul tau sa primesti musafirii pe care ii vrei, sa-i inviti la un pahar de vorba, si daca se imbata si incep sa injure in casa ta sau sa-ti strice mobilele, normal da-i afara cu unj shut in dos si inchide usa dupa ei. doar e casa ta, nu? iar daca pe situl tau poate intra oricine la ora actuala, asta e pt ca asa ai tu chef, pt ca faci ce vrei cu lucrurile tale. si daca dai acuma un deget musafirilorii dar nu vrei sa-ti ia mina pin' la cot, e treaba ta si n-au ei de ce sa tipe. fiecare trebuie sa-si stie locul.

si pt ca e casa ta, inainte de a le "da drumul" inauntru ai tot dreptul sa pretinzi a sti cu cine ai de-a face, e normal; intii de toate tre' sa facem cunostinta - bati la usa omului, spui buna ziua si te prezinti. si ce-i drept e drept: acest site apartine proprietarului sau, nu utilizatorilor (musafirilor). si cui nu-i convin regulile tale, n-are decit sa isi faca situl lui/ei cu regulile pe care le vrea muschii sai.

DAR, (plec de la assumption ca tu esti proprietarul sitului) daca tu esti proprietarul sitului, initiatorii de conferinte sunt proprietarii conferintelor respective (conform drepturilor de autor, pt ca ideile respective le apartin lor si nu tie) si au aceleasi drepturi asupra conferintelor lor, ca si tine asupra sitului in general. dar le revine si RESPONSABILITATEA de a modera tonul in conferintele lor (pentru ca daca sunt gazdele unui subiect, in acelasi timp sunt musafirii sitului), si dreptul de a sti cu cine au de-a face sau nu, iar tu ai dreptul de a hotari deschiderea conferintelor daca esti de acord cu tema de discutie/ sau inchiderea lor daca lucrurile degenereaza cum spuneai tu in "insulte, calomnii, rasisme, ameninari" si moderatorul (acesta ar trebui sa fie initiatorul conferintei) nu ia masuri. dar daca initiatorii de conferinte nu au aceste drepturi de gazda/ moderatori in conferintele lor, ci le pastrezi numai pt tine, atunci tot tie iti revin toate responsabilitatile si tu trebuie sa faci ordine in fiecare subiect in parte, sa iei la mina fiecare mesaj.

atita timp cit nu vrei sa stii detalii despre contul meu bancar sau al altora (tocmai din motive de securitate) sau numarul de telefon (ca sa risc sa ma trezesc dupa aia cu telefoane din partea ta sau a altora la miezul noptii sa imi strice odihna) sau adresa (la fel - sa ma trezesc mai tirziu ca imi bat la usa cine stie ce persoane dibace in ale calculatoarelor care mi-au gasit detaliile pe net) sau alte chestii de genul asta, nu doare pe nimeni capul de anonimitate.

#25394 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Am vazut comentariul asta: - de admin la: 18/10/2004 09:21:29
Am vazut comentariul asta:

"Cateva exemple de propuneri ce nu au primit raspuns:
Cu tonul omori omul... :)
#21191, de ikoflexer la Tue, 07/09/2004 - 06:06
admin,
#25041, de DESTIN la Thu, 14/10/2004 - 01:20
Pt. SB_one
#20147, de Paianjenul la Mon, 23/08/2004 - 10:37
"Corect"pentru admin,
#19269, de DESTIN la Sat, 07/08/2004 - 03:28"


Toate mesajele mentionate de dvs au fost citite de administraori si luate in considerare, chiar daca nu am dat si un raspuns la ele (pentru ca nuavem timp sa raspundem la absolut toate mesajele). Asa incat afiramtii de genul "de ce mai intrebati fiindca oricum nu tineti seama" le consideram provocari trollesti (un troll de tip "involuntar-naiv"), tocmai pentru ca nu au nici o justificare.

Asteptam sugestiile voastre, si toate vor fi evaluate si aplicate daca e cazul.
#25399 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Am sa va rog sa publicati mes - de Daniel Racovitan la: 18/10/2004 09:35:07
Am sa va rog sa publicati mesaje care au legatura cu subiectul discutiei. Pe cele care deturneaza discutia catre alte subiecte le voi sterge. Multumesc.

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#25401 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Aferim Ozzy brother... - de ampop la: 18/10/2004 12:54:31
"4) Anonimii sunt indreptatiti sa publice(sub cenzura admin)dar Nu pot avea acces la realele nume si poze ale celorlalti atata timp cat el/ea nu-si creaza un profil si isi da numele real si 2 poze.Deci in acest fel nimeni nu poate invada integritatea sau viata personala a celorlalti,pt. ca toti se cunosc intre ei si mai stiu si cum arata."...Why not? Poate ca asa o sa fim o comunitate restransa care se cunoaste si interpersonal. Pentru vizitatori se poate pastra pseudonimul, vorba aceea nu fiecare are curajul sa-si sustina ideile si/sau le mai este frica de baietii veseli care zgarie masini, taie cauciucuri...Achiesez asadar si eu la propunerea lui Ozzy.

Mario
#25414 (raspuns la: #25401) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel - de Adrian Marchidann la: 18/10/2004 14:47:03
Sigur ca legea nu te apara daca faci o infractiune pe net si stii foarte bine ca nu la asta ma refeream. Eu sunt de acord ca tregbuie aduse dovezi in sprijinul afirmatiilor publice, desi o cafenea nu este un tribunal. Nici nu trebuie sa fie, caci un forum nu are aceasta menire. Altfel, agora s-ar muta in tribunal.

Ma refeream la personajele agresive ale lumii interlope ori apartinand unor minoritati (legionara, evreiasca, ori de orice alta natura) care ii intimideaza pe cei ce isi exprima parerile in mod civilizat si fara intentii malefice. Acestia nu trebuie sa aiba dreptul sa dicteze cine si ce spune, ca in anii de teroare nazista ori stalinista.

Faptul ca aveti o politica de a cenzura anumite subiecte arata ca si voi sunteti intimidati si ca nu puteti apara dreptul la libera exprimare al membrilor cafenelei.
#25417 (raspuns la: #25358) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Faptul ca aveti o politica d - de Daniel Racovitan la: 18/10/2004 15:25:44
"Faptul ca aveti o politica de a cenzura anumite subiecte arata ca si voi sunteti intimidati"

D-le, numai de Dumnezeu imi e frica. Ma doare in qr de cine guverneaza in Romania.

Asa cum "administratia" a spus deja N ori, la Cafenea nu sunt admise anumite subiecte (cele cu evrei, arabil, Palestina si conspitratii sioniste) doar pentru ca acest gen de subiecte genereaza 95% din bullshitul de pe forum (a se citi "insulte, balacareala, calomnii, fuste-n cap si mahalagisme").

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#25419 (raspuns la: #25417) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mario - de Belle la: 18/10/2004 16:32:35
ai fi putut sa-i atragi atentia lui ozzy sa nu se mai ascunda dupa degete (si sa nu mai pandeasca ca pisica din umbra cum face de cand cica a "plecat") cand zice "De fapt nu mai doresc sa ma inscriu ca utilizator" atata timp cat inca e inscris ... deci nu e cazul s-o faca pe "anonimul" care se semneaza ..sau poate mai stii, se gandea la un al doilea nume de utilizator ;)

cat priveste poza (si apropos, de ce 2? se doreste fata si profil sau v-ati gandit la altceva?)... prefer s-o trimit personal cui am incredere, nu vreau s-ajung iar la situatia in care nu se mai vorbeste cu mine fiindca nu sunt suficient de "frumoasa" :P

in rest (raspund aici mai mult pentru Daniel), nume si alte detalii minore, nu ma deranjeaza, multi deja le stiu pe-al mele, nici o scofala... depinde cum se va decide in functie de parerea celor mai multi.


#25422 (raspuns la: #25414) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"desi o cafenea nu este un tr - de Daniel Racovitan la: 18/10/2004 18:02:54
"desi o cafenea nu este un tribunal"

Perfect de acord. Insa o cafenea "virtuala" este un loc public.
Astfel sunt de parere ca o insulta (sau o calomnie) facuta intr-un loc public "virtual" cum este un forum de discutii este la fel de sanctionabila de justitie ca si una facuta intr-un loc public "ne-virtual".

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#25427 (raspuns la: #25417) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anonimitatea are avantaje si - de Daniel Racovitan la: 18/10/2004 18:10:21
Anonimitatea are avantaje si dezavantaje, dar are si doua taisuri.

Cand ea e utilizata de oameni cu intentii oneste ea are avantaje incontestabile. Din spatele unei masti vei vorbi intotdeauna mai liber, incomparabil mai sincer si eliberat de frica. Cu siguranta. Orice persoana cu intentii oneste beneficiaza de "dreptul la anonimitate". Perfect de acord.

Dar ce se intampla cand unii cu intentii mai putin oneste isi pun pe fatza cagula anonimitatii si incep sa insulte, sa talhareasca, sa calomnieze, etc? In acest caz, anonimitatea mai este ea un "drept"? Are justitia dreptul sa caute sa demaste si sa identifice un talhar care a talharit punandu-si masca? Are talharul dreptul sa ceara a nu fi urmarit de justitie invocand "dreptul la anonimitate"? Are victima talhariei dreptul de a identifica pe cel care l-a talharit cu cagula pe cap?

___________________________________________________
"where did where do you want to go today go?"
#25428 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Belle de la Ozzy - de (anonim) la: 18/10/2004 22:41:38
Nu ma ascund dupa degete si nici nu stau la panda ca pisica si e la alegerea mea daca vreau sa stau,sa vin sau sa plec de la cafenea.
De aceea nu ma inscriu ca utilizator pt. ca vreau sa simt ca sunt liber sa fac ce miscare doresc eu.
Imi e de ajuns cata tensiune observ ca exista azi intre voi toti membrii cafenelei incat nu vad de ce as fi si eu in numarul vostru.Si,la fel de bine nimeni nu ma poate opri sa urmaresc ce mai e pe la cafenea,ori consideri ca este un domeniu la care doar cei inscrisi au dreptul?

Iar legat de poza,am zis (citeste cu atentie)ca doar daca vrei ti-o poti pune,dar in acelasi timp nu ai acces sa le vezi pe ale celor care si-au dat-o pt. ca n-ar fi fair.
Am zis 2 sa fie un # cu sot,la fel de bine pot fi 2 sau 4,iti poti pune un album intreg daca vrei.

Frumusetea nu are o importanta,se vede insa ca tu ai o "idee" a ta si imi dau seama ca esti o persoana inchisa in sine care vede lucrurile ori albe ori negre si nu-i bine caci sunt extreme opuse care te indeparteaza de a vedea ca exista si gri.
Pe scurt ai un chip on the shoulder.Dovada? cati oare nu te critica in cafenea?

Am expus doar o idee care te-a dus spre alt raspuns tipic ironic si cinic precum iti e stilul,doar persoanele slabe se ascund in spatele acestor paravane,dar n-a venit inca vremea sa-ti gasesti drumul tau,poate in alta viata.
Nu m-am luat de tine si niciodata in publicul cafenelei si nici acum nu ma iau ci iti raspund si nu trage concluzii pripite cum ai obiceiul.
Imi pari mereu nervoasa,incearca sa fii mai calma,la fel as zice si altora din cafenea dar se stiu ei f. bine.
In continuare de vrei sau nu, eu mai apar uneori intre voi si mereu am s-o fac pe "anonimul",ce vezi rau in asta ori imi interzici dreptul la First amendament?

LOVE&PEACE,
Ozzy/Ovi
"It is not necessary for eagles to be crows."
#25460 (raspuns la: #25422) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
ozzy - de Belle la: 19/10/2004 03:40:59
daca cumva cauti cearta, nu ti-ai gasit persoana potrivita.

nu ma fa sa-ti aduc argumente ca nu e nici locul nici momentul potrivit. as aprecia insa daca ai inceta sa ma mai judeci si in special sa te lasi influentat de altii (altele....) in ceea ce ma priveste.

nu te obliga nimeni sa ma placi asa cum sunt si nu cred ca e cazul sa continuam discutia... cel putin nu aici, preferabil insa nicaieri.

~~~~ I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it
#25487 (raspuns la: #25460) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...