-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Viata merge inainte...?


de marco_for la: 11/04/2010 15:40:41
taguri: Diverse 
voteaza:
Lui Ion ii placea starea asta de ameteala. Statea intins pe podeaua moale si insipira incet norul care il inconjura.
Trecuse ceva timp de cind fenomenul acesta uimitor nu mai avusese loc. De fapt observase ca are o anumita regularitare.
Avea o pauza mai mare la un moment dat, dupa care totul reincepea incet, ca sa aiba un virf cu ceva timp inainte sa ia pauza aceea mai indelungata. Descoperise tunelul acesta de ceva vreme. Isi petrecea aici ore si ore in compania citorva prieteni.
Si asta nu era totul. Partea cea mai placuta era cind acest nor, ceata sau cum ar mai putsea fi numit, era insotit de un abur un pic iute care practic il paraliza. Atunci raminea intins, impreuna cu cei citiva prieteni cu care impartasea acest secret, fara cunostinta, timp indelungat. Cadea intr-o stare de coma, dar nu imediat. Avea timp sa savureze senzatia de moleseala ce-l cuprindea. Caldura il invaluia incet si il anestezia. In acele momente si norii erau mai densi si permanenti. Se uitau unii la altii si parca formele li se alungeau. Peretii tunelului deveneau mai delicati si se puteau izbii de ei fara riscul de a se rani. Se faceau chiar concursuri de lovit cu capul de pereti. Isi luau avint, sau chiar se ajutau impingindu-se unul pe altul si cu toata viteza de care dispuneau, in starea in care se aflau, se loveau de perete. Ramineau pentru o clipa lipiti dupa care se prelingeau, vizibil electrocutati de soc, la baza si incepeau sa se tirasca pe jos, in risetele stridente ale celorlalti. Urmau incurajararile si o noua incercare. Cel ce raminea inconstient pentu cel mai indelungat timp, cistiga.Incepusera sa-si faca ceva probleme cind unul dintre ei ramase pur si simplu fara suflare dupa o astfel de incercare. Il privira cu mirare ceva timp si la sfirsit concluzionara ca el va fi considerat campionul absolut. Ii facura chiar si o stauie din ceea ce gasira. Au trebuit insa sa scape de el. Incepuse sa se descompuna si un miros un pic acru iesea din el. Au hotari sa-l trimita cu urmatorul transport care parasea "baza'. Nimeni nu stia unde pleaca cei alesi dar nimeni nu se mai intorsese ca sa poata povesti. Existau diverse teorii. Dar pina nu ajungei sa-ti vina rindul nu aveai cum sa afli. Citiva puteau sa jure ca vazusera o alta baza in care celalti se aruncvu cu disperare si din care nu exista sansa sa te mai intorci, dar unde totul este mai bine.
De fapt cu totii se antrenau de mici pentru acest voiaj care ar fi trebuit sa-i duca intr-o alta dimensiune, la un alt nivel. Stiau ca intr-o buna zi le va veni rindul si fiecare vroia sa demonstreze ca e cel mai capabil. Pentru ei fiecare zi putea fi cea decisiva, cea a eliberarii. De aceea odata treziti exercitiile incepeau. Incercau in primul rind sa gasesca locuri cit mai indepartate de "culoarele toxice", acolo unde se spunea ca semeni de-ai lor isi risipesc zilele si isi limiteaza drastic posibilitatile de a a fi vreodata cei alesi. Auzisera despre ceata si aburul ametitori. In ultimul timp insa, chiar in cele mai indepartate colturi ale bazei, atmosfera devenea foarte grea si atunci intrau cu totii intr-o stare care ii inspaiminta. Cei mai in virsta ii invatau cum sa-si tina respiratia si chiar creasera niste masti ce atenuau intr-o masura efectele. Dar de multe ori era inutil si vedeai grupuri intregi lesinind sau rotindu-se pur si simplu in cerc. Oricum, se instala o stare generala de oboseala si ameteala. Cei mai slabi, erau mereu i pericol de a nu se mai trezi. Acest lucru ii ambitiona pe cei mai puternici care dupa fiecare criza, isi reluau antrenamentele. Crosul era proba lor favorita. Ore intregi nu faceau decit sa alerge pina in ultimile locuri cunoscute ale bazei. Se intorceau intodeuna frinti dar stiau ca altfel nu vor reusi.
Inafara de cros se mai faceau exercitii de intarire a gitului.. Era o traditie care data din timpuri ancestrale. Nimeni nu ar fi stiut sa spuna de ce aceste exercitii erau asa de importante , dar toti le faceau cu regularitate. Se asezau in pod si isi lasau intreaga greutate pe cap si pe git. Efectuau, astfel, balansari ritmice. Cei mai puternici isi puneau pe abdomen diferite greutati sau ii rugau pe altii sa se aseze pe ei sa mareasca presiunea asupra gitului. Exercitiile erau epuizante, insa totul avea un scop. Chiar daca nu era cunoscut, nu avea nici un sens sa te indoiesti. Nimeni nu se indoia, poate mai putin cei ce isi duceau existenta departe de ochii lor, in culoarele mortii.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...