-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Viata merge inainte...? 2


de marco_for la: 11/04/2010 15:41:20
taguri: Diverse 
voteaza:

Aici insa, in ciuda grijilor celorlalti, atmosfera era foarte destinsa. Execitiile fusesara date de mult uitarii. La ce bun, spuneau ei, cind oricum intr-o zi vor parasi baza si vor avea parte de o noua viata. Sau cum spuneau altii, in momentele de relaxare totala, totul este intutil, intrucit dincolo nu-i asteapta nimic. Totul se va sfirsi in momentul in care vor parasi baza. Nu exista nici o alta dimnesiune, nici un alt nivel. Totul era aici si acum. Spuneau asta lingind de pe pereti lichidul acela, care de la o vreme incepuse sa se formeze din aburii iuti. Observasera minunatia intr-o zi. Norii erau mai densi ca niciodata. Se ascundeau si se strigau rizind. Nu se vedea la un pas. Pe pereti aparura mici picaturi rosiatice. Altele maronii. Se apropiara curiosi si pentru inceput mirosira. Avea mirosul acela iute ce plutea in aer, dar parca mai accentuat. Ion, mai curajos, puse gura si sorbi, nu fara teama. Era ciudat. la inceput i se paru ca nu va putea innghiti niciodata.Se forta si il trimise jos pe git. O arsura il facu sa tuseasca. Se schimonosi si ochii i se micsorara. Ceilalti se dadura un pas in spate. Arsura disparu repede Se apropie din nou si de data aceasta isi lipi limba de perete si linse rapid mai multe picaturi. Le tinu putin in gura si rapid le dadu pe git.
O explozie ii rasuna in cap si stele de toate culorile ii aparura in fata ochilor. Incepu sa se clatine incet si privirea i se incetosa. Inchise ochii si in clipa urmatoare se intinse pe burta cit era de lung. Ceilati sarira in spate si il privira cu curiozitate, incepind sa comenteze daca se va trezi sau nu. Cind discutia incepuse sa degenereze in certa, Ion incepu sa dea semne ca ar vrea sa se scoale., dar mai mult decit sa se tirasca cu greu nu reusi. Se sprijini intr-un final de perete si incet incepu sa linga picaturile. Si sa cinte.
Din acea zi, picatureala, asa cum o denumisera, devenise momentul cel mai asteptat. Dar dupa dupa ce au vazut ca fenomenul are totusi o fregventa scazuta, geniul grupului, care nu era Ion, imagina o metoda prin care reusi sa obtina picatureala din aburii ce pluteau in atmosfera. Ridicara cu acesta ocazie o a doua statuie. Viata se scurgea in aceasta varietate de placeri si parea ca totul va dura pina cind si ultimul seaman de-al lor va parasi baza.
Dupa o petrecere monstru in care au avut parte de o senzatie cu totul noua, de barbatie nemaintilnita, datorata unui nou fenomen, o picatureala alba si pufoasa,linsa pina la epuizare totala, Ion si prietenii luara in unanimitate o decizie. Cu un curaj care de altfel nu-i caracteriza, hotarira sa faca o vizita dincolo de tunelele ametite. Au plecat incet si foarte voiosi. Au luat cu ei si provizii, caci geniul inventase niste dispozitive in care puteau de acum sa transporte picatureala. Trecind recipientele de la unul la altul, impigindu-se si impiedicindu-se ajunsera in mijlocul locurilor pe care le parasisera de ceva vreme. Crosistii erau peste tot. Era o forfota care le crea un anume disconfort. Se asezara intr-un colt si incepura deja sa-si faca planuri de plecare. Tocmai se ridicasera in picioare cind un mic cutremur ii facura sa deschida larg ochii. Cunosteau semnalul. O noua calatorie urma sa inceapa. Si ei erau chiar la poarta de plecare. Incepura sa tipe si sa se agite. Nu vroiau sa plece in nici o calatorie. Mai aveau asa multe de facut acolo, in tunele. Nu, nu aveau de ce sa plece. Sa se duca cei care si-o doreau. Si nu erau putini. Ii auzeau de departe cum vin in fuga. Inca citeva replici si un curent groaznic ii impinse de la spate. Era o inghesuiala de nedescris. Se calcau efectiv in picioare. Nu aveau cum sa se mai intoarca. Se apucau cu disperare de orice le iesea in cale insa puhoiul ii invaluise. Viteza crestea ametitor. O lupta crincena se dadea intre celebrii campioni de cros. Se incalecau efectiv si incercau sa-si puna piedica. Cei mai slabi erau depasiti sau de-a dreptul striviti de valul urias. Cei citiva prieteni care reusisera sa ramina impreuna erau cu totul depasiti de situatie. Nu intelegeau daca este sau nu real ceea ce li se intimpla. La un moment dat incepura chiar sa rida , ajungind la concluzia ca toutul este o farsa. Poate ca noua picatureala avea acest efect.. Spre norocul lor, se parea ca aceasta cursa infernala se sfirsise, caci in departare se zarea un zid.
Surprinzator, desi antrenamentele fusesera dure si giturile devenisera foarte putenice, nici macar unul dintre campionii nostri nu reusisera sa treaca dincolo. Era un material nemaintilnit. Dei elastic avea totusi o rezistenta incredibila. Multi zaceau cu giturile frinte iar cei mai multi erau lesinati. Si mai multi erau deja morti. Atmosfera era sufocanta iar temperatura extrem de ridicata. Intr-un final, deja mai calm, ajunse si Ion. Trecea incet peste cei intinsi pe jos. Realiza cu ca ramasese singur. Faptul ca ramasese mult in urma si lunga perioda in care traise in tunelele toxice ii creasera un avantaj incredibi. Nu isi dorea decit sa se intoarca, dar in spatele lui era un drum lung si unda de soc il impingea inca inainte. Se uita speriat in jur si vazu ceva cel facu sa se frece la ochi. In zid aparuse o mica bresa. Foarte strimta. Avea insa fizicul perfect. Lungile periode in care zacea fara cunostinta ii adusesera un fizic scheletic. Acum insa, numai unul ca el el ar fi putut trece prin nisa ingusta. Isi aduna toate fortele si trozninu-si trupul firav trecu dincolo. Pasii cu teama si i se paru ca o voce il striga de departe. Impleticindu-se incepu sa se indrepte spre locul din care i se parea ca aude chemarea. Era epuizat, dar gindul ca acolo ar putea gasi macar un strop de picatureala si putina ceata care sa-l ameteasca un pic ii dadu putere sa continue. Si vocea care-l chema. Era altfel de decit orice alta pe care o auzise. Mai calda. Avea un fel de a rosti cuvintele...Ii producea o senzatie de ametela similara petrecerii nu de mult incheiate. Macar un strop sa fi avut si tot acest drum s-ar fi justificat. Incerca sa se concentreze si reusi chiar sa mentina drumul drept. Intr-un final o sfera uriasa ii bara drumul. Se parea ca daduse peste poarta din noua dimensiune. Asta era tot? Si acum?...Se resemna si se aseza jos cu spatele la poarta. Relaxindu-se descoperi o minune. O adevarata minune. Si aici existau norii de ameteala. Ba chiar si aburii iuti! Realiza ca si cutremurul incetase de cevra vreme. Nu-i venea sa creada. Singurul regret era ca se gasea in acesta noua lume uimitoare de unul singur. Prietenii lui, toti sfirsiti linga zidul mortii. Mare pacat. Insa acum sa se mai odihneasca un putin si dupa aceea sa gaseasca un drum pe linga marea bila si sa-si caute alti tovarasi. Viata merge inainte.
Se ridica in picioare si se pregatea sa plece la drum cind auzi un strigat puternic. Ramase pentru o clipa nemiscat. Strigatul se repeta, mai aproape de acesta data. Ciudatenia era ca venea din aceiasi directie din care venise si el. Un nou strigat razboinic si nu mai avu timp decit sa sara intr-o parte si ricosat din sfera, unul dintre cai mari puternici campioni se prabusi la piciorele lui. Lovitura fusese napraznica si la picioarele lui, se gasea trupul uniui fost mare campio. Zacea cu gitul intr-o pozitie nefireasca si o grimasa de durere pe fata. Ion isi apropia fata de a lui. Nu, nu era inca mort. Se indrepta si se ujita in jur. Se mai uita o data el. Ce ar fi putut face? In acea clipa vocea calda il striga din iar. De aceasta data mult mai clar. Explicatia era ca bila fusese penetrata. Campionul facuse totusi o treaba buna. Doar ca nu o dusese pina la capat. Ion se mai uita o data la el cu oarecare parere de rau si incet strecurindu-se, urma vocea suava care il chema.
Trecu timpul si intr-o una zi trebui sa paraseasca si acest paradis. Sau mai bine spus, a fost obligat. Se trezi intr-o lumina imensa si o voce vesela facu un anunt uimitor :" Felicitari doamna! Aveti un baietel sanatos"
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


*** - de picky la: 11/04/2010 15:55:55
Obositoare si bolovanoasa scriere. :(
#535466 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
asa... - de marco_for la: 11/04/2010 17:12:26
si de ce esti trist?! :))
#535492 (raspuns la: #535466) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 11/04/2010 17:16:57
Pen' ca-i innorat si-s rufele pe sarma.
#535495 (raspuns la: #535492) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sfatul meu, - de marco_for la: 11/04/2010 17:22:01
sufla in ele si din cind in cind ia-le spuma :))
#535497 (raspuns la: #535495) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 11/04/2010 17:25:26
Spuma zilelor de duminica!?

Bine ca-i cu happy end. Povestea.
#535499 (raspuns la: #535497) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de marco_for la: 11/04/2010 17:33:37
mon cher, ti se pare tie ca ar fi fericit?!
#535507 (raspuns la: #535499) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 11/04/2010 17:36:13
Contește?
#535509 (raspuns la: #535507) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mie mi-a placut - de Sancho Panza la: 11/04/2010 22:35:28
ai condus-o ine si ai pregatit cu grija intorsatura din final. :)
m-as fi asteptat la orice, dar nu la asta.
#535617 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mrs - de marco_for la: 12/04/2010 07:35:14
discutam simbata seara cu un prieten, despre sansele de reusita ale celor competenti :)
#535663 (raspuns la: #535617) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: