-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ce se intampla in padurea Baciu?


de Baby Mititelu la: 23/04/2010 20:07:08
rezumat: E mail
taguri: Diverse 
voteaza:
Pădurea Baciu continuă să fascineze, în special datorită relatărilor martorilor oculari care declarau că se pot observa fenomene din cele mai stranii, precum senzaţii fizice inexplicabile, observaţii de lumini, de forme şi culori diverse, umbre ciudate, voci şi chipuri umane. Zona devine în scurt timp celebră printre specialiştii în paranormal şi ezoterism din întreaga lume, echipe întregi de cercetători reputaţi din Germania, Franţa, Statele Unite şi Ungaria vizitând pădurea Baciu în plină perioadă comunistă, şi reuşind să prindă pe peliculă inexplicabilul de lângă noi.

Cu paranormalul la fotografiat.

Odată intrat în pădurea Baciu, ai senzaţia foarte accentuată că eşti privit, că de undeva din spatele fiecărui copac, mii de fiinţe nevăzute te privesc atent ca pe unul care a nimerit pe tărâmul lor. Această senzaţie este prezentă la toţi cei care au păşit pragul straniei păduri. Vânători, turişti, oficialităţi, cercetători, copii, persoane cu capacitate paranormală sau simpli curioşi. Cercetătorul Adrian Pătruţ din Cluj-Napoca şi-a dedicat o bună parte din viaţă studierii şi investigării fenomenologiei paranormale din pădure, fiind în prezent considerat cea mai autorizată persoană în ceea ce priveşte misterele pădurii Baciu.
Conform materialelor strânse de Adrian Pătruţ în zeci de ani de observaţii, apariţiile fac parte dintr-un spectru larg al manifestărilor paranormale, ceea ce face dificilă încadrarea lor într-un singur subgen sau capitol al fenomenologiei necunoscutului.

În primul rând, pădurea Baciu este faimoasă pentru apariţiile sale. Structuri imateriale sau materiale de forme diverse apar în faţa ochilor curioşilor, fie că este noapte sau miezul zilei. Majoritatea sunt invizibile pentru ochiul uman, fiind capturate însă de aparatele de filmat sau fotografiat. Unii ezoteriști consideră că sunt nimic altceva decât reprezentaţiile spiritelor care populează universurile paralele. Urmează la rând anomaliile magnetice, fluctuaţiile câmpului electromagnetic, emisiile infrasunet. Printre cele mai şocante manifestări, se numără şi urmele fără explicaţie care apar pe pământ, zăpadă sau iarbă, direct sub ochii privitorilor. Nici lumea vie nu a scăpat neafectată de misterele pădurii, efectele biologice manifestându-se asupra plantelor şi vegetaţiei, care prezintă forme de deshidratare, arsuri şi necroze ale tulpinilor şi frunzelor din anumite zone ale pădurii.

Oamenii care trec accidental prin dreptul zonelor active (considerate de iniţiaţi ca fiind adevărate porţi de trecere în alte planuri) se pomenesc cu arsuri de piele, roşeaţă, iritaţii, dureri de cap, senzaţie amplificată de sete, anxietate, stări de leşin. Cele mai tipice apariţii sunt cele care se profilează pe cerul de deasupra pădurii. Din senin, apar pe cer, în zbor, figuri geometrice sub formă de piramide, sfere, cilindri, conuri, cuburi. Aceste forme geometrice care nu ar avea ce căuta pe cer în mod obişnuit, au fost fotografiate şi filmate de sute de ori. Cele mai spectaculare sunt cele cu formă de OZN, pre-OZN sau qvasi-OZN. Pădurea este celebră şi datorită faptului că între hotarele sale, OZN-urile invizibile pentru ochiul uman, dar care pot fi fotografiate, sunt mai numeroase decât OZN-urile vizibile cu ochiul liber.

Nicăieri pe Terra nu a mai fost identificată un loc cu aceste caracteristici. Apariţiile care produc cele mai mai mari temeri curioşilor sunt cele umanoide. Pare că peste tot în pădure există capete umane care pândesc din invizibil. La fel ca în cazul OZN-urilor, marea lor majoritate au fost observate în fotografii. Mulţi turişti care făceau poze de familie au căzut pradă groazei când le-au developat şi au observat că nu erau singuri în pădure, zeci de capete înghesuindu-se uneori în fotografii. Pentru un plus de macabru, au fost identificate în fotografii, inclusiv figuri ale unor persoane decedate.Un alt aspect care merită menţionat, este cel legat de stările tranzitorii între radiaţiile gama şi beta, amplificate de distorsiunile magnetice asociate deseori cu apariţia unor siluete umanoide translucide, de culoare albă.

Poarta spre alte lumi

În anul 1993, cercetătorul Adrian Pătruţ a identificat în pădurea Baciu o zonă aparte pe care a denumit-o "Punctul 3 social activ". Zona cu pricina pare a fi centrul de maximă activitate pentru fenomenele paranormale observate în inima Ardealului. Cercetările de până în prezent au dus la stabilirea următoarelor concluzii:

· Fenomenele din pădurea Hoia-Baciu sunt în mod general discrete, dar continue în timp.

· Pădurea în sine, oferă mai multe date cercetătorilor, decât amatorilor de spiritism.

· Fenomenele sunt în mod clar evidente, fiind necontestate chiar şi de cei mai sceptici oameni de ştiinţă.

· Se pare că există o legătură între prezența în pădure a persoanelor cu capacitate de medium şi apariţia fenomenelor misterioase.

Frecvenţa fenomenelor paranormale este una fluctuantă, cauzele fluctuaţiilor nefiind descoperite în totalitate. Există, de asemenea, un consens general în rândul specialiştilor în parapsihologie, conform căruia Pădurea Hoia-Baciu este o "poartă" interdimensională prin care spiritele, fie ele ale celor decedaţi recent sau încă neîncarnați, pot intra în dimensiunea material-fizică a planetei Terra. Iniţiaţii în ştiinţele ezoterice susţin însă că Pădurea Hoia-Baciu ar fi un portal între planul astral şi cel teluric, zonă intermediară similară cumva Purgatoriului lui Dante, unde sufletele decedaţilor adastă timp de 40 zile, în care li se hotărăşte soarta şi le se judecă faptele.

Fenomenele înregistrate în pădurea Baciu nu sunt singulare pe mapamond. Harta locurilor de pe Terra care conţin zone cu fenomene asemănătoare, cuprinde şi Deşertul Mojave şi Gloful Breeze din Statele Unite, La Spezia-Arenzano din Italia, Valea Hessdalen din Norvegia, Belo Horizonte din Brazilia, Muntele Kailasa din Tibet. Cu toate acestea, pădurea Hoia-Baciu este considerată de toţi marii parapsihologi , drept cel mai important areal al manifestării fenomenelor parapsihologice de pe întreaga planetă.comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (79):


*** - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 20:08:42
Cine este din zona, cine imi poate spune cate ceva despre padurea asta?
#537576 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrebare pentru cei care fotografiaza - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 20:11:45
Vi s-a intamplat sa vedeti in fotografii imagini ciudate? Entitati? Ceva ce cu ochiul liber, in realitate nu se vede? Se spune ca aparatele de fotografiat foarte performante inregistreaza prezente misterioase.
#537577 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Materialul incepe defapt asa... - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 20:14:43

În inima Ardealului, într-o zonă cu aparență atemporală, se găseşte, probabil, cel mai misterios loc din România. Multă cerneală a curs pe marginea subiectului pădurii Hoia-Baciu, la fel cum mulţi paşi ai curioşilor au străbătut această poartă între lumi, în speranţa surprinderii unei fărâme de paranormal. Unii dintre ei au avut într-adevăr parte de experienţe inexplicabile, care provoacă fiori reci chiar şi celor curajoşi. Cercetătorii nu au încotro şi ridică neputincioşi din umeri, lăsând loc liber celor mai diverse speculaţii, care înflăcărează imaginaţia amatorilor de fenomene paranormale.

Avertismente din vremea strămoşilor

Pădurea Hoia-Baciu, este cu siguranţă cel mai faimos loc din România, unde au fost investigate şi analizate o serie de fenomene absolut inexplicabile. Zona în sine a devenit cu adevărat celebră pe mapamond de abia în anul 1968, cu toate că localnicii ştiau de existenţa sa încă din cele mai vechi timpuri, ferindu-se de ea ca de un loc rău, unde se întâmplă lucruri peste puterea de înţelegere a omului obişnuit. Toţi ştiau din moşi strămoşi că odată intraţi printre copacii al căror foşnet venea parcă din altă lume, toate spaimele subconştientului uman, prind brusc viaţă şi apar în calea celui îndeajuns de nesăbuit încât să se aventureze în acest loc . Din cele mai vechi timpuri, localnicii din jurul pădurii de la Hoia-Baciu au observat pe propria piele că odată ce au intrat în pădure pentru a tăia lemne, a cosi iarba pentru animale sau a culege fructe de pădure sau ciuperci, ceva straniu se întâmplă cu absolut oricare dintre ei.

Încă de la primii paşi printre copaci, sătenii se pomeneau asaltaţi de stări inexplicabile de greaţă, anxietate, senzaţii de vomă, dureri de cap şi chiar arsuri apărute pe piele. Multă vreme, pădurea Baciu din vestul oraşului Cluj-Napoca a rămas un subiect tabu, oamenii temându-se să aducă vorba despre un loc pe care în sinea lor îl credeau căzut sub un blestem greu, sau mai rău, însăşi sălaş al Necuratului. Cel care a întreprins o adevărată muncă de pionierat la aceea vreme în studiul fenomenelor paranormale din pădurea de stejari, a fost biologul Alexandru Sift (1936-1993).

Profesorul Sift a fost atras de faima pădurii Baciu, intrigat fiind de poveştile şi întâmplările incredibile pe care le auzea de la localnici. În decada anilor 1950, a întreprins numeroase călătorii în pădure, observând la fiecare incursiune între copaci, o serie de umbre ciudate care îl însoţeau. Fire curajoasă, nu a abandonat cercetările, izbutind să fotografieze"umbrele". Surprizele şi-au făcut apariţia încă de la developarea cadrelor fotografice pe care se puteau observa, pe lângă"umbrele" în cauză, multe alte forme, lumini şi siluete pe care ochiul uman nu le putea vedea. Cercetările lui Sift au continuat până în pragul anilor 1960, când tot mai mulţi cercetători români i-au preluat studiile şi aveau să fie atraşi de explorarea pădurii Baciu.

OZN-uri în toată puterea cuvântului

Pe data de 18 august 1968, tehnicianul-militar Emil Barnea în vârstă de 45 ani, ignorând avertismentele sătenilor, se afla în pădurea Baciu pentru a petrece un sfârşit de săptămână departe de stresul oraşului. Împreună cu el se aflau la acea dată prietena sa, Zamfira Matea şi alţi doi prieteni de familie, care au dorit să-şi păstreze anonimatul. În preajma orei 13.00, pe când se afla în căutarea unor lemne pentru foc, Emil Barnea s-a pomenit brusc strigat de prieteni. Întors în poiană, alături de prietenii săi, Emil Barnea a apucat să vadă ceea ce părea un OZN care survola la viteză mică pădurea Baciu, fără să scoată niciun sunet. Straniul aparat zburător a început să strălucească brusc, făcând în aer o manevră de rastunare. Fără veste, OZN-ul a accelerat spre cer într-o direcţie uşor oblică. Urmărindu-l prin vizorul aparatului foto, Emil Barnea a reuşit să-l mai surpindă în trei cadre. După developarea filmului, tehnicianul clujean a contemplat cu stupoare fotografiile a ceea ce peste ani specialiştii internaţionali ai fenomenologiei OZN aveau să clasifice drept " cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat în România şi fără îndoială, unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodată în lume".

Până la acest moment, Emil Barnea intrase deja în contact cu Florin Gheorghiţă şi Ion Hobana, probabil cei mai prestigioşi ufologi români, care i-au confirmat autenticitatea fotografiilor. După ce fotografiile au trecut şi de "filtrul" autorităţilor vremii, au fost preluate de Agerpres, agenţia naţională de presă, şi făcute publice, inclusiv peste hotare. Celebritatea fotografiilor avea să atingă noi culmi în decursul anului 1977, când au fost prezentate de câte profesorul C.S. Vonkeviziczky în cadrul Congresului Internaţional de Ozenologie din Acapulco. Fotografiile au fost preluate imediat de toate cărţile şi revistele din lumea întreagă, care vizează cazuistica OZN.
#537578 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sunt si fotografii... - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 20:16:20
Imi pare rau ca nu stiu sa le public.
Interesante...
#537579 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu Baby, - de PROUDFRECKLED la: 23/04/2010 20:24:44
n-am aparat foarte performant, dar am facut mii de poze. Probabilitatea sa se strecoare 'o entitate' obsedata este mare, nu? Si totusi....

daca ai facut confa asta si amintesti in ea despre ozn si mai stiu eu cite stafii, de ce n-ai pus si ceva poze?
#537580 (raspuns la: #537577) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby, dupa - de PROUDFRECKLED la: 23/04/2010 20:29:00
atita timp in cafenea cum faci de n-ai invatat sa publici o fotografie?! cum faci?

pune un link la poze
#537582 (raspuns la: #537579) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Proudy - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 20:29:08
Nu am pus pozele pentru ca nu ma pricep. Daca-mi dai o adresa mail, iti trimit materialul si le pui tu, vrei?
#537583 (raspuns la: #537580) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby M ,iti dau o mana de ajutor - de amari la: 23/04/2010 20:34:31 Modificat la: 23/04/2010 20:37:42

sau un link cu poza OZN-ului:
http://www.descopera.ro/maratoanele-descopera/fenomenele-paranormale/4630685-ce-se-afla-in-padurea-baciu
#537584 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
'materialul' de unde - de PROUDFRECKLED la: 23/04/2010 20:35:28
provine? nu-i pe net? pune un link.
#537585 (raspuns la: #537583) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Multumesc din suflet, amari! - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 20:38:34
:)
#537586 (raspuns la: #537584) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby M - de amari la: 23/04/2010 20:43:50
cu placere!:))...asa,ca de la varsator la varsator care au si chestii in care se aseamana.

#537588 (raspuns la: #537586) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amari :) - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 20:48:33
Pe mine ma intereseaza mai mult paranormalul decat normalul! :D
#537590 (raspuns la: #537588) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Proudy :( - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 20:50:37
Nu prea m-a interesat. Cred ca-i simplu...
#537591 (raspuns la: #537582) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
baby M - de amari la: 23/04/2010 21:04:01
aseara pe tvr2,daca nu ma-nsel,a fost un film care care avea ca subiect astfel de poze.Se vorbeste mult si sunt multe emisiuni si reportaje pe seama acestor fotografii care "prind" mai mult decat ochiul uman poate percepe.Cel putin in cazul asta "tratat" de paranormal sunt dovezi vorba aceea palpabile,clare,greu de contestat in cele mai multe cazuri.E mai "special" atunci cand sunt fenomene in locuri unde poti ajunge repede,aproape,in tara ta.
#537601 (raspuns la: #537590) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amari - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 21:07:01
Da. Se pare ca si telefoanele mobile pot "prinde" aparitii misterioase.
#537605 (raspuns la: #537601) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
manipulare - de proletaru la: 23/04/2010 21:11:07
povesti, povestiri, amintiri...

dar ce zici de asta?
pe tipul asta il stiu.sau... si sunt doar iluzii.
#537610 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 23/04/2010 21:16:13
lipiciul ala de pe talpa pantofului e puternic...;)
#537616 (raspuns la: #537610) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 23/04/2010 21:17:31
oricum e simpatic tipul, lumea ramane cu gura cascata :)))
#537618 (raspuns la: #537616) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pun eu poza aici cu ozn-ul mioritic - de Bucu la: 23/04/2010 21:18:44
din linkul de mai sus.

ochiul meu bleg îmi zice ca fotograful a înfipt o surubelnita cu verigheta-i în poza asta.
i-ar explica cel mai bine umbra din partea superioara a 'gaurii', care aduce a adâncime si nicidecum nu reflecta vreo suprafata.
în cazul în care onorat ozn-ul e chiar ca o verigheta, nu pusca cu lumina din peisaj care vine din stânga, vezi jos, la iarba.
asta daca nu cumva ozenistii au avut si retrovizoare faine tocmai ca sa-nsele pamânteanul vigilent.

as crede altceva: românia lui '68-'77, de ce sa n-aibe si ea siriaca ozeneurile ei, daca americanii au, rusii au, chinezii tot asa.

la cât era de tembela conducerea de partid si stat nu m-as mira la un plastograf cosmic...

da' mai stii?....

sursa via amari: http://www.descopera.ro/maratoanele-descopera/fenomenele-paranormale/4630685-ce-se-afla-in-padurea-baciu
#537620 (raspuns la: #537584) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Da, mersi, Bucu... - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 21:26:20
Si mai este o fotografie interesanta cu o aparitie...femeie pare...
#537622 (raspuns la: #537620) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Well... - de monte_oro la: 23/04/2010 21:28:51 Modificat la: 23/04/2010 21:31:07
...un site plin-plin cu chestii din astea, e aici... vezi si toata lista de jos, dar si cea din coloanele laterale, in dreapta... E si un link c-o povestire despre padurea baciu p-acolo...
http://www.razboiulnevazut.com/

Problema-i complexa... nu stiu ce e si ce nu e... anume.. in padurea aia... dari, in general, zic... e complexa. Unii cred, altii nu... altii nu stiu ce sa creada si astepta sa vaza care tabara va avea dreptate... Personal... astept sa vaz... daca am io dreptate...:))

#537623 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proletaru - de amari la: 23/04/2010 21:31:52
I-am vazut si eu "ispravile",dar asta nu inseamna ca toti si totul e ireal/iluzie daca nu apartine paranormalului.Pornind de la cel de-al doilea clip intreb: si Michael Jackson tot iluzie vindea? (YouTube nu mai afiseaza filmulete cu cantaretul)
#537627 (raspuns la: #537610) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
BM, poza aia de care zici, cu femeia, - de Bucu la: 23/04/2010 21:32:10
mi s-a parut nerusinat de trucata/prelucrata/ambalata, încât nu pociu ca sa o pun aici.

asta cu verigheta lui macar a avut imaginatie, artist, chestii...
#537628 (raspuns la: #537622) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
manipuari ieftine - de proletaru la: 23/04/2010 21:32:34 Modificat la: 23/04/2010 21:45:31
nu pun la indoiala "fenomenele" din acea padure ci discut doar despre "discursul" care doreste sa sugereze ca aceste fenomene sunt "adevarate".
acest gen de prezentari sunt comune materialelor ce vor sa creeze o anume aura de mister si senzational. folosirea unor cuvinte sau a unor constructii lingvistice cu o mare incarcatura de fabulos, secret, enigmatic, creeaza un nivel tensionat al asteptarilor si incearca sa induca senzatia de autentic, real, adevarat.
e vorba de o manipulare si o mistificare groteasca a realitatii pentru a obtine efectul dorit asupra celui ce asculta sau citeste asa ceva.
o minte mai putin instruita si cu o experienta mai putin fundamentata pe real, cu eventual o mostenire culturala de tip mistic, inghite pe nemestecate asa ceva.

am decupat o parte de text si am lasat doar acele cuvinte si expresii de care discutam anterior pentru a le evidentia. densitatea si modul lor de folosire constituie un cadru manipulator.
... "relatărilor martorilor oculari, senzaţii fizice, observaţii, celebră printre specialiştii [...] din întreaga lume, [...] echipe întregi de cercetători reputaţi din Germania, Franţa, Statele Unite şi Ungaria vizitând [...] în plină perioadă comunistă" impanate cu speculatii greu detectabile induc ideea de autentic cand de fapt sunt doar niste nimicuri umflate ca sa para gigantice.

interesant cum aceste constructii prind foarte repede la un anumit gen de oameni.
#537629 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prole, prole... - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 21:32:45
Necredincios mai esti!
#537630 (raspuns la: #537610) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
****************** - de proletaru la: 23/04/2010 21:36:13
Johannes nu detine capacitati paranormale. e doar un iluzionsit ca si David Coperfield, Chris Angel.
#537634 (raspuns la: #537627) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
baby - de rumm la: 23/04/2010 21:36:37
tu de fapt ce crezi ca are asa de mirific acest loc?

si ce fenomene paranormale intuiesti ca au loc in minunata padure Baciu?
#537635 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bucu - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 21:39:02
Drept sa-ti spun, si mie mi s-a parut prelucrata. Am vazut zilele trecute o emisiune in care s-a dezbatut adevarul despre o imagine prinsa de cineva intr-o biserica-aparea o femeie toata in alb in preajma altarului. Imaginea aparea pe telefonul mobil si nu aparea in inregistrarea aceluiasi moment de catre o camera tv. Deci, acelasi moment, acelasi loc, mobilul arata o aparitie alba-se spune ca ar fi Fecioara Maria, camera tv nu inregistra nimic. Bineinteles au fost pareri pro si contra.
#537640 (raspuns la: #537628) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
opaaa - de just.a.touch la: 23/04/2010 21:40:27
am si padure unde sa pot aparea sa nu para asa straniu......
#537643 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
BM - de proletaru la: 23/04/2010 21:40:34 Modificat la: 23/04/2010 21:42:02
am invatat ca lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. am capacitatea de a detecta insalatoria, fabulatia, minciuna, prefacatoria, manipularea si un exercitiu indelungat de a "vedea" dincolo de cuvinte, de a "citi" rapid situatii si oameni. nici eu nu am capacitati paranormale. ma inteleg insa foarte bine cu realitatea.

daca a pune "botul" la mistificarile astea inseamna pentru tine "credinta", da-mi voie sa ma intitulez un mare necredincios!
#537644 (raspuns la: #537630) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rumm - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 21:41:45
Eu am capatat acest material prin mail. Nu sunt din zona si nici nu am auzit, drept sa-ti spun...Eram curioasa daca in cafenea este cineva de acolo...Deci nu cunosc locul. Il cunoaste cineva?
#537646 (raspuns la: #537635) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
baby - de rumm la: 23/04/2010 21:43:10
mai degraba tu pui botu' (scuza vulgaritatea fonetica) la fel de fel de potlogarii ieftine.
#537648 (raspuns la: #537646) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dincolo de - de modigliani la: 23/04/2010 21:43:55
faima, legenda si speculatiile asupra zonei se pot face citeva precizari:

- rezidentii zonei, oameni care traiesc de multi ani acolo, nu prea au altceva de spus decit eventual faptul ca i un loc ciudat, straniu, padurea
(explicabila senzatie cu toata psihoza anilor 90, cind padurea era in constiinta oamenilor "un loc in care intimpla chestii ciudate, populat de fantome, ozn uri, strigoi")
dovezi concludente - nu prea
fotografii - admit ca s stranii dar greu de spus exact cit de relevante (imi amintesc una, dintr o carte ce mi a fost demult in mina - puteai spune ca vezi un cap iesind din pamint, la fel cum putea sa fie orice altceva) si evident "marturii" ale celor care au avut experiente paranormale ori au vazut ozn uri, etc

- dupa anii 90, daca nu ma insel prea tare, in orice caz in ultimii 15-20 de ani, in padurea hoia-baciu, nu s a mai intimplat nimic

tot prin anii 90, multi voiam sa aflam cam ce si cum cu padurea baciu
urmarea faptului - adevarate exepeditii materializate inclusiv prin nopti la rind petrecute in padurea aia, mai exact in zonele stiute deja drept potential paranormale
rezultatul ? - nimic
si cunosc o multime de persoane care au facut asta, era un fel de competitie deja
vreo trei ani la rind acolo am chefuit in noaptea de sanziene

fenomenul l a cercetat cel mai bine prof. Adrian Patrut, a publicat si o carte
citeva concluzii ale acestuia:

"In Padurea Baciu are loc un fenomen de natura necunoscuta care interactioneaza cu mintea umana pentru a se manifesta in realitatea fizica.
Fenomenele paranormale afecteaza sanatatea martorilor
Ultima analiza facuta de profesorul clujean arata ca principalele manifestari si fenomene observate sunt: forme aflate in zbor sau la nivelul solului, vizibile sau invizibile cu ochiul liber; lumini nocturne, simple sau colorate, in zbor sau stationare; efecte fizice insotitoare (emisii radioactive, anomalii magnetice, perturbatii electromagnetice, emisii de microunde, emisii de infrasunete etc.); urme neobisnuite pe sol (vara pe iarba si iarna pe zapada), asemanatoare cu asa-numitele cercuri si pictograme simple din lanurile de cereale; efecte biologice asociate, indeosebi asupra vegetatiei din zona (deshidratari, arsuri, necroze, carbonizari etc.) dar, mai rar, si asupra animalelor sau chiar a oamenilor prezenti in zonele active (inrosiri ale epidermei, arsuri, stari de greata, stari de voma, stari de anxietate, cefalee, sete excesiva etc.)"
#537649 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 21:44:06
Dar tu crezi? Eu cred. Ca de n-ar fi, nu s-ar povesti, nu? :)
#537650 (raspuns la: #537623) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
modigliani - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 21:47:27
Multumesc.
#537654 (raspuns la: #537649) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Io... - de monte_oro la: 23/04/2010 21:47:45
..am zis ca problema e mai complexa... si nu-i musai de nivelul..."dilemei" cu padurea Baciu... aia e o treaba de picioru broastei. Dar subjectu e prea vast si nascator de controverse, de pasiuni, chiar...ca sa m-apuc sa-l dezbat aici... In rest... cred ceea ce cred...
#537655 (raspuns la: #537650) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
PROLETARU - de amari la: 23/04/2010 21:51:38
ca-mi e mai simplu sa-ti scriu nick-ul decat sa pun atatea stelute.
Cred,sper ca acele stele nu-s apropo/aluzie!
N-am zis ca ar avea capacitati paranormale,ci doar ca sunt unii oameni care daca nu au acele capacitati paranormale atunci sunt iluzionisti.Pe de alta parte,cum as putea ca sa te contrazic atata timp cat eu l-am vazut la tv si pe net iar tu-l cunosti!?

Eu altceva intrebasem,te intrebasem,insa observ ca e un timp destul de mare de cand defapt nu dialoghezi cu mine ci doar zici ce,cand si cum "iti pica" bine.Am facut ceva ce te-a deranjat atat de tare?
#537658 (raspuns la: #537634) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
necredinciosu' dixit - de proletaru la: 23/04/2010 21:52:12 Modificat la: 23/04/2010 22:03:16
vezi ca mai circula pe mail un viral cu imagini de pe "Marte" care, chipurile, ar fi facute de NASA dar sunt tinute la secret de marea conspiratie mondiala si poate iti vine ideea sa-l postezi pe aici si pe ala.

daca nu a ajuns, probabil ca in cateva zile ajunge si la tine trimis de vreun pensionar "pasionat" de PPS-uri.

mai avem putin si il inviti si pe Diaconescu sa scrie pe cafenea...

#537660 (raspuns la: #537578) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rumm - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 21:52:44
Le aleg pe alea ieftine ca-s saraca si nu am cu ce plati. :)
#537661 (raspuns la: #537648) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amari - de proletaru la: 23/04/2010 21:55:40
nu gaseam titlu... stelutele pot fi un titlu.

no hard feelings!

nu am senzatia ca ai fi facut ceva nepotrivit.
#537663 (raspuns la: #537658) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proletaru - de amari la: 23/04/2010 22:04:06
daca asa zici atunci asa sa fie!:)
Mie asa mi s-a parut,deh,nu tot ceea pare a fi este si-n realitate!
Oricum,multumesc pentru lamurire si amabilitatea de a-mi raspunde.


#537669 (raspuns la: #537663) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prole - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 22:16:02
Esti sigur ca vezi TOTUL? Si ca ceea ce nu vezi, nu exista? Fericiti cei ce nu vad si cred, nu? Nu am spus-o eu...
Nu pun botul. Pur si simplu sunt curioasa. Si daca niste oameni mai destepti decat mine au scris ce-au scris, normal ca sunt tentata sa cred.
Ma repet, nu sunt din zona. Nu am intrat niciodata in padurea aceea. Dar ma intereseaza.
#537679 (raspuns la: #537644) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
despre senzational - de proletaru la: 23/04/2010 22:19:46 Modificat la: 23/04/2010 22:21:15
dedicatie cu versuri sugestive...

#537683 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
_______ - de proletaru la: 23/04/2010 22:29:42 Modificat la: 23/04/2010 22:30:53
vad doar ce trebuie vazut. n-am spus nicaieri ca ceea ce nu vad nu exista. cum ti s-a mai spus si altadata de altii, te grabesti sa comentezi fara sa fi citit atent...

eu spusesem: "nu pun la indoiala "fenomenele" din acea padure ci discut doar despre "discursul" care doreste sa sugereze ca aceste fenomene sunt "adevarate".

de unde ai tras tu concluzia ca ce nu vad nu e adevarat, nu stiu.

apoi te contrazici... "Nu pun botul. Pur si simplu sunt curioasa"

"Dar tu crezi? Eu cred. Ca de n-ar fi, nu s-ar povesti, nu? :)"

(monte - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 21:44:06 )
#537650 (raspuns la: #537623)
#537685 (raspuns la: #537679) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 22:36:58
De ce insisti sa ma aduci cu picioarele pe pamant?
#537690 (raspuns la: #537683) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:( - de Baby Mititelu la: 23/04/2010 22:41:49
Offff...
Cum mi s-a mai spus de altii...Care altii? Si cine mi-a spus, chiar a spus adevarul? Tu te pripesti. Si te si contrazici. Dar m-am obisnuit cu tine...
Noapte buna.
#537693 (raspuns la: #537685) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
am fost in padurea Baciu - de Intruder la: 23/04/2010 23:05:57 Modificat la: 23/04/2010 23:06:46
cand aveam vreo 23 de ani.
eram 6-7 insi, baieti si fete si ne-am dus sa vedem OZN-uri sau "ceva", nici noi nu stiam ce.
n-am vazut nimic, am stat noaptea la panda, n-am pupat niciunul nicio fata si asta a fost. ne-am dus boi si ne-am intors vaci. :))

la Medjugorje nu vreau sa merg, e clar ca am ghinion. :P
#537714 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de Baby Mititelu la: 24/04/2010 08:03:51
Pai tu crezi ca OZN-ul apare la cerere ori la comanda? :D
Nu ti se pare paranormal ca nici unul nu a pupat nici o fata? Deci ceva ceva in padure e! Ca sa nu mai spun de transformarea boi-vaci, mi se pare ...magica, misterioasa...:))
As vrea sa merg la Medjugorje. Daca va vrea si Dumnezeu, voi merge.
#537807 (raspuns la: #537714) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prole:) - de M a o la: 24/04/2010 08:49:45
in primul filmulet (ala cu sticlele) am vazut-o pe Baby; e una in grupul de gura casca pe care insotitorul o mangaie pe cap si o consoleaza in timp ce ea plange pe umarul lui de emotie si uimire ca a vazut minunea:)
(Baby, fara suparare:))
#537811 (raspuns la: #537610) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de M a o la: 24/04/2010 08:54:18
Se pare că există o legătură între prezența în pădure a persoanelor cu capacitate de medium şi apariţia fenomenelor misterioase.

Asta fara indoiala! Si nu doar in padure... astia cu capacitati de medium umbla cu misterul dupa ei...Cei mai multi au o camasa cu maneci lungi, care se prind intr-un anume fel.;)
#537812 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
L-am cunoscut pe Ion Hobana - de Baby Mititelu la: 24/04/2010 09:21:03 Modificat la: 24/04/2010 09:23:07
Venea in oraselul nostru-de care era legat cultural dar si afectiv, facuse liceul acolo sau fusese profesor, nu mai tin minte, nu e important-macar odata pe an.
Si-a tinut prelegerea-despre Jules Verne-dupa care urma sa ia pranzul in casa unei colege-avea o casa mare si frumoasa, un oarecare rol social. Vino si tu, imi zice ea, faci conversatie cat fac drumuri la bucatarie...OK, zic, chiar daca in sinea mea tare voiam sa merg acasa, sa ma arunc in pat cu o carte in mana. Omul Ion Hobana e foarte fin, placut. Am mancat, am vorbit.
La sfarsit imi zice, mai am cateva ore pana la tren, v-ar face placere sa ma insotiti intr-o plimbare prin oras?
Am raspuns cu un puternic NU interior si cu un timid DESIGUR exterior...Ce voi vorbi cu Ion Hobana? Intotdeauna conversatiile ma sperie...Sau aproape intotdeauna.
Eram asa de stresata si de salbatica incat am facut pasi multi fara sa scot un cuvant. Sunt gazda, imi zic, ma fac de ras, dar nimic-nici un cuvant, nici o idee...
Intram in marele parc, sa ne asezam-imi zice. Ne asezam. Era o zi nemaipomenita de toamna. Si scot primele cuvinte: in locul asta e un CEVA, nu stiu cum sa numesc acest CEVA, dar exista, simt...
M-a privit, mi-a zambit. Da, este.
Si de aici am intrat in discutii despre OZN-uri, paranormal, despre aparitii ciudate...astrologie...Hobana e varsator ca si Jules Verne. Cand am facut legatura a zis:interesant, nu m-am gandit.
Nici nu stiu cum au trecut orele. Acum mi-as fi dorit sa piarda trenul, sa continuam. Teribila amintire am cu omul asta!
Cum a fost plimbarea? Colegele, curioase...Romantica?
Fantastica!
#537815 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mao :D - de Baby Mititelu la: 24/04/2010 09:40:00
Nu arat asa in realitate si in natura. Nu sunt eu!
#537818 (raspuns la: #537811) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 24/04/2010 09:42:33
Si nu numai in padure, corect. Sunt locuri speciale si oameni speciali. Cand omul special interactioneaza cu locul special sau cu un alt om special...apare fenomenul-special, desigur.
#537821 (raspuns la: #537812) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
L-am cunoscut pe Leopold Lugones - de modigliani la: 24/04/2010 09:45:12 Modificat la: 24/04/2010 09:46:41
Stătea pur si simplu pe o bancă, n parc. Bineînţeles parcul avea mulţi copaci şi în această privinţă semăna cu o pădure. Şi dacă Lugones, fără niciun motiv plauzibil, s-a găsit deştept să piardă timpul în parcul ăla, vă spun eu, pădurea-i bîntuită.
Nu asta-i important, evident. Important este că subit am avut revelaţia faptului că oricît de guralivi, convingători, persuasivi ori inteligenţi sîntem, totul nu-i decît o chestie de cirscumstanţe şi conjunctură. Adică nu posedăm toate acele atribute, ci uneori sîntem puşi în situaţii favorabile, care ne permit să le mimăm. Spre exemplu, l-am recunoscut imediat graţie acuităţii mele vizuale şi a unei excelente memorii afective. Dar n-am putut să-i argumentez de ce ar trebui să-şi ia tălpăşişa de acolo, deşi era cît se poate de evident. Era parcul meu, eu eram poetul, iar el un biet intrus, inocent probabil. Am putut gîndi totuşi, cară-te d-aici mă musiu, fiecare cu parcul lui, vulgar nu voiam să fiu. Cînd am sesizat că aerul în jurul craniului meu vibrează dar nici un sunet nu se aude, am ştiut, fără urmă de îndoială, în locul ăsta e un CEVA. CEVA, da, vibră aerul lîngă craniul marelui poet. De zîmbit nu ne ardea niciunuia. Cînd am ajuns acasă eram completamente bulversat, a trebuit să fumez mai mult şi evident somnul mi-a venit cu o întîrziere considerabilă plus relevantă.

#537826 (raspuns la: #537815) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de Baby Mititelu la: 24/04/2010 09:53:33
Esti un poet deci umbli mereu prin CEVA si cu CEVA-ul dupa tine...
#537834 (raspuns la: #537826) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Io... - de monte_oro la: 24/04/2010 09:57:43
...l-am cunoscut pe YX579... Era cam verde si tacut. Si plin de aere...
#537839 (raspuns la: #537826) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte - de Baby Mititelu la: 24/04/2010 10:00:54
Povesteste-ne! Unde e CEVA-ul in intalnirea asta? In aere? :))
#537842 (raspuns la: #537839) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
poate - de modigliani la: 24/04/2010 10:02:35
nu l ai cunoscut
poate te a cunoscut el pa tine s acuma ride verde si tacut in timp ce te lauzi cu aceasta faimoasa, falsa si aproximativa cunostinta
#537844 (raspuns la: #537839) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
modi...aha... - de monte_oro la: 24/04/2010 10:06:19
...deci, tu erai... Trebuia sa-mi inchipui, deh...
#537852 (raspuns la: #537844) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby... - de monte_oro la: 24/04/2010 10:07:22
A, neh...fu doar "salut"-"salut"...da' gandu ramas dupa... E, ala....e problema...
#537853 (raspuns la: #537842) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...