-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Limitele si efectele tolerantei


de munteanu rodica la: 24/04/2010 11:17:47
modificat la: 24/04/2010 11:25:36 arata originalul
rezumat: as vrea sa pot face un rezumat,dar ...
taguri: Salonul 
voteaza:
Despre toleranta s-a mai discutat si nu o data.Amintesc doar conferinta;
"http://www.cafeneaua.com/nodes/show/13270/toleranta/1"
Acuma ma gindesc doar la limite si efecte fara referire la cineva anume tocmai pentru ca sunt prea multe exemplele.Ma intreb daca toleranta este folosita doar pentru a nu ne tulbura noua apele sau pentru a cauta sa nu jignim pe cei mai sensibili .Experienta anisorilor pe care-i port mi-a aratat ca de cele mai multe ori toleranta creaza precedente,dar mai ales convingeri .Convingerea ca se poate,convingerea ca asa este cum crede persoana in cauza, dar mai ales convingerea ca cei din jur nu vad sau nu sunt in stare sa deosebeasca sau sa discearna luind de bun orice.Convingerea nu are nevoie de argumente pentru ca rar se intimpla ca sa le accepte pe ale altora.
De moderat nu prea voi reusi sa moderez aceasta conferinta fiind pe dealurile Sighisoarei dar sigur voi citi comentariile daca vor fi.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (91):


munteanu rodica - de amari la: 24/04/2010 12:13:49
Pentru ca noi am avut si schimburi de vorbe care au dus la aparitia si utilizarea tolerantei incerc ca sa-mi spun parerea.
Toleranta poate fi folosita atat in interes propriu cat si in fololosul nostru.Toleranta poate aparea doar atunci cand au disparut resentimentele si cheful de harta/cearta.
Daca ai intentii bune nu trebuie ca sa jignesti pe cineva in dorinta ta de a-i atrage atentia asupra a ceva pe care-l consideri a fi o greseala sau ca sa-ti spui/impui punctul de vedere.
Convingerile cele mai sanatoase sunt cele personale nu cele induse de altii!Asta nu inseamna ca cel care are convingeri deosebite decat ale tale greseste ori voit vrea sa lase impresia ca greseste.
Nu poti sili pe cineva ca sa te asculte sau ca sa se schimbe ori ca sa schimbe ceva,asta o va face doar in limitele bunului sau plac sau al posibilitatilor sale.
Probabil ca e mai suparatoare din punct de vedere personal intrebarea:"daca creez un precedent tolerantei atunci voi trece ca fiind un om slab ori prea bun sau chiar ignotant,de ignorat?"
#537929 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ejti... - de monte_oro la: 24/04/2010 12:31:39
...nashpa, rodique...:)) Pai, tu arunci nada, si-apoi mai si zici ca te carabanesti...auzi, tu... pe dealurile Sighisoarei... Asa te-au invatat pe tine anisorii aia, a?... Nehhhh... Nu tolerez asa ceva...
#537937 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodik - de just.a.touch la: 24/04/2010 13:19:14
uite sansa sa ma blochezi de pe aceasta confa. Asa se face.....organizat fiecare pe confa lui. Bravo!
#537967 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Justo... - de monte_oro la: 24/04/2010 13:21:06
..enfin, ai inteles..:)) Organizarea aduce linistea, nu haosul... bazdacul bezmetic... pfffffffff....
#537969 (raspuns la: #537967) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mont... - de just.a.touch la: 24/04/2010 13:32:32
ma tu chiar esti culmea? spune-mi tu pana ieri unde pana mea nu intelesem ca stateam dracu linistita in confa insulitzei cu pozele si nici macar pana ieri nu pusesem multe, le puneam inca si in slideshow ... iti spun sigur ca tu esti ala care ai cazut ca musca in lapte si tot vezi revelatii la altii. Gata am obosit inc-o data, refuz sa iau parte la asa ceva. Imi pare rau....
#537974 (raspuns la: #537969) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Justo... - de monte_oro la: 24/04/2010 13:45:47
Io emiteam un printzip... nu'sh de ce particularizezi... Tu te cam obo de una singurica, asa... parol.. Mai bine da o tura... pe dealurile Iasului...Cele sapte...
#537981 (raspuns la: #537974) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mont... - de just.a.touch la: 24/04/2010 14:24:32
creca mai mare nevoie ai tu de o tura...poate nu chiar una. Dupa ce ca de data asta scrii clar .. justo..en fin ai inteles ..... ce printzip o fi ala ... clar cu adresabilitate mie .... acuma ma trimiti sa iau aer. Bai daca ai fi barbatul meu si mi-ai face asa ceva in casa ... te-as bate pana sa-ti sune apa in cap.Gizas.....Ce bine ca nu esti.....
#538003 (raspuns la: #537981) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))) - de monte_oro la: 24/04/2010 14:39:58
Gizas....
#538014 (raspuns la: #538003) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte:)) - de munteanu rodica la: 25/04/2010 06:27:14
ei,haa ai iarta-ma si tu de data asta.mai catre seara iti pun o poza....nu cu mine cu dealul...
#538126 (raspuns la: #537937) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
justa - de munteanu rodica la: 25/04/2010 06:32:06
'uite sansa sa ma blochezi de pe aceasta confa"

nuuuuuuuu, nici vorba.nu am blocat niciodata pe nimeni si nici nu o voi face.prefer sa-l vad pe fiecare in adevarata lui splendoare.
#538127 (raspuns la: #537967) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de juli la: 25/04/2010 09:44:11
Sunt convinsă că fiecare înţelege în felul lui toleranţa. Pentru unii a fi tolerant este sinonim cu slăbiciunea. Pentru mine, a fi tolerant înseamnă să accepti, în primul rând, că există diferente. Să respecţi aceste diferenţe şi să înveţi să trăieşti liniştit cu ele chiar dacă felul celorlalţi de a fi se bate cap în cap cu felul tău de a fi. Limita până unde suntem tolerabili cred că ni-o impunem fiecare în funcţie de suportabilitate.

Rodica,

"Ma intreb daca toleranta este folosita doar pentru a nu ne tulbura noua apele sau pentru a cauta sa nu jignim pe cei mai sensibili ."

Când gândeşti, te comporţi într-un anume fel doar pentru a nu-ţi tulbura apele ori din grija de a nu jigni, răni sentimentele celor mai sensibili dai dovadă de un enorm egoism şi cred că de fapt te interesează doar aparentele, suprafaţa lucrurilor şi nu încerci să pătrunzi miezul, să încerci să înţelegi, să te întrebi oare ce o fi declanşat, ce stă la baza unei anumite atitudini. Când eşti tolerant te gândeşti că poate şi tu faci lucruri care sunt greu de suportat de catre ceilalţi şi atunci singura soluţie este dialogul şi înţelegerea, acceptarea felului celuilalt de a fi. Şi pentru că am înteles, ştiu unde baţi deschizând această confă de ce să nu discutăm deschis?
Spui,
"Experienta anisorilor pe care-i port mi-a aratat ca de cele mai multe ori toleranta creaza precedente,dar mai ales convingeri ."

Posibil, toleranţa creează convingeri şi precedente. Dacă nu ar fi aşa am fi rămas ancoraţi probabil în epoca inchiziţiei. Spun asta la modul general. Acuma la cazul nostru, particular, Cafeneaua cu userii ei, de când am intrat prin iulie 2006 prea multe nu s-au schimbat pe aici ca nivel de toleranţă decât doar în aparenţă. Am mai spus pe undeva că acest spaţiu al cafenelei este un colţişor de realitate, societatea românească la scară redusă. Cerem, mereu cerem celorlalţi, vedem defectele, slăbiciunile celor de lăngă noi fără a ne vedea propriile slăbiciuni, defecte şi nu prea ştim să fim cinstiţi cu noi înşine. Şi pentru că am fost acuzată de Honey că aş fi ipocrită (este uşor a emiţe judecăţi, încercând să discreditezi, rupând din context anumite propoziţii, necunoscând absolut nimic despre omul pe care-l etichetezi, doar propria perceptie limitată la nivelul de cunoaştere a vieţii, posibil dat de vârstă şi situatiilor, a oamenilor întâlniţi) ...încerc din nou să-mi spun părerea, fără a fi avocata Getei a o susţine ori combate. Mi-am pus întrebarea firească de ce s-a ajuns pâna aici, asta strict legat de modul cum vede, înţelege ea să se "desfăşoare" în acest spaţiu şi atitudinea noastră vis a vis de ea. Cred că ne amintim cu toţii cum şi-a făcut intrarea în cafenea, care-i diferenţa intre omul Geta de atunci şi cel de acum? oare toleranţa a dus la acest "conflict"? Cred că ar fi plecat demult dacă nu era încurajată de unii şi nu neaparat pe faţă, la lumină. Încă de atunci singurul consecvent în relaţia cu ea a fost Picki. Da, într-adevăr uneori este sufocantă, dar numai dacă i se permite. Da, este omniprezentă, are timp pe care probabil nu ştie cum să şi-l umple, este ca un copil care a primit o jucărie şi încearcă să împărtăşească bucuria cu cei care a înţeles ea că au primit-o şi acceptat-o în grupul lor.
Revin, nu toleranţa userilor a condus la asta ci superficialitatea, egoismul din noi si modul în care suntem obişnuiţi să tratăm lucrurile.
Şi acum Geta, exact cum ţi-am spus şi aseară la telefon încearcă să-ţi stăpâneşti impulsurile şi poate n-ar strica să priveşti totul la rece. Este un spaţiu virtual în care fiecare alege să fie cum vrea, nu-i musai ca omul din spatele monitorului să fie aidoma cu userul. Încearcă să priveşti dincolo de aparenţe şi renunţă "pentru Dumnezeu!" la atâta deschidere spre tot şi toate, păstrează dramul de rezervă necesar în relaţia cu ceilalţi, altfel uite, se riscă iritabilitatea unora şi stânjeleala altora. Nu uita, tu eşti cea mai importată.

rolia


#538132 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rodica - de mazariche la: 25/04/2010 13:10:03
Hai c-am inteles de unde pana unde inca o confa despre toleranta. Numai ca nu-i vad rostul, dupa atata balacareala nu mai bine lasam apele sa se limpezeasca?
#538137 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
juli - de lafemme la: 25/04/2010 14:03:42
ti-am citit commentul si mi s-a parut oarecum deplasat. mai ales pentru ca ... problema cum ai pus-o tu, nu ma intereseaza.

uite, eu una intru aici nu ca sa an ub cerc de prieteni cu care sa ma trag de sireturi. intru aici ca sa intalnesc idei. nu ma intereseaza omul de dincolo. cunosc... mai departe de nick adica, foarte putini cafegii. si nici nu vreau sa stiu prea multe despre cineva de pe aici. nu e... nesimtire sau lipsa de interes, dar eu nu vad cafeneaua ca asa ceva.

ca da... de uni te indragostesti pt ca iti plac ideile lor e ceva.

ca devi mai virulent cu altii, tpt pornind de la idei e si asta adevarat.

bottom line... cu riscul de a parea lipsita de cei 7 ani de acasa... prefer sa spun ce cred. de fiecare data. nu vad de ce as fi toleranta cu niste oameni care vin aici, sper eu, in cautarea de pareri sincere
#538141 (raspuns la: #538132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de anadaria la: 25/04/2010 15:04:01
Toleranta e un fel de interfata a valorilor in care credem, un mod de raportare la valorile celorlalti, care uneori contravin convingerilor proprii. E bine sa fim toleranti atunci cand e vorba de libertati ale celuilalt care nu lezeaza sau nu ingradesc propriile nostre libertati. General spus, cam asta cred ca-i limita. Si-n cadrul acesta efectele pot fi benefice, pentru ca aratandu-te tolerant esti deschis si cald cu omul din fata tasi-i transmiti ca poti sa relationezi cu el intr-un mod pozitiv.
#538146 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lafemme, - de juli la: 25/04/2010 16:47:58
"ti-am citit commentul si mi s-a parut oarecum deplasat. mai ales pentru ca ... problema cum ai pus-o tu, nu ma intereseaza."

si care-i problema? mi-ai spus, este alegerea ta, dreptul tau. Nici pe mine nu ma intereseaza de te intereseaza ori ba.:)

"uite, eu una intru aici nu ca sa an ub cerc de prieteni cu care sa ma trag de sireturi. intru aici ca sa intalnesc idei. nu ma intereseaza omul de dincolo. cunosc... mai departe de nick adica, foarte putini cafegii. si nici nu vreau sa stiu prea multe despre cineva de pe aici. nu e... nesimtire sau lipsa de interes, dar eu nu vad cafeneaua ca asa ceva."

nu ma intereseaza de ce intri tu sau oricine altcineva pe cafenea, este problema fiecaruia, cred.
Nici eu nu cunosc si nici nu ma intereseaza sa aflu neaparat ceva despre cineva anume de pe cafenea decat o fac la vedere(cu extrem de putine exceptii, mai putine decat degetele de la o mana, am interactionat si altfel,pe MP de exemplu si sigur am cunoscut si real doua persoane, asta nu pentru ca am cautat asta in mod special) asta nu inseamna ca fac abstractie de omul din spatele monitorului. Nu cred ca m-am tras de sireturi cu cineva pe aici. Da exista persoane care mi-au starnit interesul, care mi-au devenit dragi, ii respect, fara a fi schimbat poate mai mult decat cateva replici, exact pentru modul in care stiu sa-si expuna ideile, punctul de vedere, cum la fel exista persoane care ma lasa rece, nu-mi spun nimic. Este firesc sa fie asa.

"cu riscul de a parea lipsita de cei 7 ani de acasa... prefer sa spun ce cred. de fiecare data. nu vad de ce as fi toleranta cu niste oameni care vin aici, sper eu, in cautarea de pareri sincere"

a fi tolerant nu inseamna in acceptiunea mea a nu-ti spune parerea sincer, a nu combate. Inseamna a accepta fara sa incerci sa impui celuilalt propria parere, idee, scara a valorilor. Ai lasa spatiu si dreptul la existenta. Si, spunerea parerii deschis, chiar daca stii ca celalalt probabil o sa se supere nu inseamna lipsa celor 7 ani de acasa(doar daca acasa ai fost invatat sa minti, sa gratulezi) Lipsa celor 7 ani inseamna grosolanie, lipsa oricarei urme de respect in comportament si adresare si multe altele pe care sunt convinsa ca le stii.
Si acum, te intreb ai avut impresia ca eu nu-mi spun punctul de vedere?
Nu m-am sfiit niciodata sa spun exact ceea ce cred atat aici cat si in viata de zi cu zi in real, indiferent cu cine as discuta. Nu vad de ce m-as purta altfel. Nu caut sa fiu acceptata de cei care simt, vad diferit decat vad eu si nici nu am pretentia sa-mi fie impartasite ideile.

rolia

#538152 (raspuns la: #538141) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodicutzo - de just.a.touch la: 25/04/2010 17:45:01
n-ai cu ce sa vezi adevarata mea splendoare. parol. insa sigur mi se termina cand imi incalca altii linistea. si cum eu tin s-o respect pe-a ta iti spun ca m-ai bine m-ai bana preventiv.
#538153 (raspuns la: #538127) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
io cred ca problema nu e atat de toleranta - de zaraza la: 25/04/2010 17:45:20 Modificat la: 25/04/2010 17:45:40
cat de intelegerea limitelor. cum se zice din batrani:

- ce-i prea mult strica

si

- daca iti da omul un deget nu-i lua toata mana.

e foarte, foarte simplu. nu pricep marea tevatura, nu pricep stivirea corolei de minuni, a inocentei copilaresti si alte prostii.

#538154 (raspuns la: #538132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
maza - de just.a.touch la: 25/04/2010 17:48:43
lasa ca-mi place priza pe care o are aceasta confa printre cafengii.....maine vin mustele adevarate.
#538155 (raspuns la: #538137) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zarazo - de just.a.touch la: 25/04/2010 18:03:02
scriem vorbe de duh? ma tem ca daca incep eu o sa zici ca e prea muuuult.

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.
Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Munca in echipa presupune in primul rand sa-ti pierzi jumatate din timp explicandu-le celorlalti de ce nu au dreptate. ( George Wolinski)

Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei.
(Sigmund Freud)

Critica este un lucru pe care poti sa-l eviti nespunand nimic, nefacand nimic si nefiind nimic. (anonim)si dupa aia trecem la bancuri:
Un vanator povesteste... Plimbandu-ma prin padure, aud un zgomot! Dau cu teava pustii in boscheti si vad lupi! Baaa... da luuuupi... de am tras 2 ore in continuu!!
Il intreaba fi'su':
- Tata, dar nu mai si incarcai?!
La care vanatoru':
- Da ce, mai aveai timp?!

De ziua lui, la 4 ani, Bula vrea o minge de ping-pong. De ziua lui, la 8 ani, tot o minge de ping-pong. La ziua lui, de 17 ani, tot o minge de ping-pong.... Si tot asa...
La ziua lui, de 99 de ani, il intreaba un prieten:
- Bula, de ce ai vrut toata viata, de ziua ta, o minge de ping-pong?!?
- Pentru ca...
Si Bula a murit!

si favoritul meu:

La o lectie de aritmetica, profesorul isi intreaba elevii:
- Daca sunt 12 oi intr-o curte si 6 dintre ele sar afara peste gard, cate oi raman?
- Niciuna, raspunde Ionel.
- Niciuna? Nu ti-ai invatat lectia de aritmetica, Ionel.
- Dar domnule profesor, dvs. nu-mi cunoasteti oile. Cand sare una, sar toate!

esti sigura ca vrei asa sa credem ca comunicam? nu mai bine taceam amandoua? intreb si io.

#538156 (raspuns la: #538154) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
justy - de zaraza la: 25/04/2010 18:07:06
nu-mi amintesc sa-ti fi dat vreodata de inteles ca mi-as dori sa comunic cu tine. comunica cu altii, care te inteleg si se plictisesc greu. succes!
#538157 (raspuns la: #538156) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rolia - de just.a.touch la: 25/04/2010 18:17:16
sa nu te superi pe mine ca te intreb: dar spune-mi si mie era chiar necesar acest mesaj? telefonul ala in papucii ma-sii nu era suficient, chiar trebe sa stie lumea ce-ai facut tu? crezi ca schimba ceva?
unica schimbare e sa apara mai mult kkat si mai multe muste, dar daca tu crezi ca de data asta va fi altfel...mdeh cine sunt eu sa daram mituri.
#538162 (raspuns la: #538132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zarazo - de just.a.touch la: 25/04/2010 18:20:36
nici eu nu-mi aduc aminte, dar observ ca te declari experta ....si ma gandeam ca o faci involuntar daca tot ai deschis gura pe aceasta confa si mai ales ca te faci ca nu stii de ce a mai fost facuta o confa.....ssi m-am gandit eu asa ca e genul de conversatie care se potriveste cu ceea ce ai ales sa pozezi ca stii.....sunt si eu dragutza ..... incerc sa te fac sa intelegi ca e bine sa te pui cu aia de teapa ta.......
#538163 (raspuns la: #538157) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anadaria - de just.a.touch la: 25/04/2010 18:51:39
fetitza, vezi ca aceasta confa a fost facuta pentru orice altceva, numai nu are ca subiect tolerantza. Ma gandesc ca inca nu stii cum actioneaza acel desert minunat de pe vremea lui ceausescu cu care umpleam uneori cozonacul.
#538168 (raspuns la: #538146) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
justo, - de juli la: 25/04/2010 18:54:21
nu ma supar, nu stiu daca a fost necesar, nu schimba cu nimic probabil, nu stiu, asa mi-a venit, poate fi un gest egoist, am vrut sa-i intaresc Getei ca nu ascund ca vorbim, nu am abandonat-o, am reusit sa o cunosc si apreciez in ciuda "slabiciunilor", slabiciuni toti avem. Poate de multe ori nu reusim sa ne dam seama unde gresim fata de altii daca nu ni se spune.
In ceea ce ma priveste am inchis subiectul, mi-am spus parerea. De kkatu' nu stiu cui ori de muste ma doare-n pix. Incerc sa nu calc in el daca pot si am cum sa il ocolesc, nu-mi place mirosu', pute, chiar daca-i din "cururi nobiliare".

rolia
#538170 (raspuns la: #538162) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si inca ceva..rolia - de just.a.touch la: 25/04/2010 19:26:02
poti crede ca l-ai ocolit daca te face sa dormi bine. adevarul e ca pute rau. insa deh ma bucur ca tie iti iese. Mie nu-mi iese.
#538172 (raspuns la: #538170) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
juli - de lafemme la: 25/04/2010 19:27:32
probabil ca exprimarea mea a fost defectuasa.

duamna, eu vroiam doar sa spun ca nu ma interesa ce crezi tu despre geta, care e relatia ta cu ea. mai vroiam sa spun ca imi pare ca ai pus problema prea personal atunci cand nu era cazul.

si acum nu mai zic nimic. ;)
#538173 (raspuns la: #538152) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Maza:) - de munteanu rodica la: 25/04/2010 19:32:28
Conferinta mea nu prea are legatura cu balacareala care a fost.Nici cu Geta .Chiar am specificat acest lucru cind am spus
"Acuma ma gindesc doar la limite si efecte fara referire la cineva anume tocmai pentru ca sunt prea multe exemplele."
spunind si motivatia,adica multitudinea de TIPURI de exemple.Gindul si tema de mult timp am dorit sa le expun in cafenea .De fapt am facut-o in urma unei dicutii interesante referitor la educatia copiilor si limitele tolerantei.Bineinteles cu dorinta de a afla si alte pareri sau experiente .
Si nu, nu am rabdare Maza sa duc razboaie, vreau o discutie, doar o discutie normala intre cei care doresc a-si spune parerea.
#538175 (raspuns la: #538137) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de admin la: 25/04/2010 19:35:27 Modificat la: 25/04/2010 19:35:54
in ce ma priveste, e momentul sa curat cafeneaua de nesimtiti
#538177 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
a-ha! - de Intruder la: 25/04/2010 20:56:52
confa asta s-a facut din cauza "conflictului" cu pozele, da??
da!
rodik, poti sa ma contrazici, n-are nimic...azi sunt tolerist. :P

scurt pe doi:
1. nimeni nu i-a interzis Insulei Altuia sa puna poze - pentru ca NU poate. alte motive nu conteaza.
2. degeaba va bateti in piept cu "pozelemele-confamea-panamea-daca nu-ti place, ocoleste-ma"!
confele, pozele, textele, cioacele sunt scrise, servite, bagate pe gat de diferiti useri dar, din moment ce sunt PUBLICATE aici...sunt la dispozitia mitralierelor sau batailor cu flori.
...ca altfel ce sa caute pe un spatiu PUBLIC?
daca ma duc la librarie si cumpar o carte scrisa de Stan Papusa - cartea e A MEA.
deci cafeneaua e mai toleranta decat o librarie, iote!
4. sa nu-mi spuna mie "proprietarul" subiectului sa fiu on-topic, cand el insusi depaseste linia continua sau cand subiectul a deviat sau cand e pus la plesneala.
5. sunt liber sa-mi placa sau sa nu-mi placa ceva PUBLICAT aici si sunt liber s-o spun. cine considera ca sunt rau si famen, sa apese butonul de blocare...simplu!
6. nu ma mustra constiinta de Insula Altuia, vad ca poate sa rabde mult mai mult.
s-a sugerat sau chiar s-a zis pe sleau, ca IA ar fi cam grea de cap...eu nu mi-as permite s-arunc chiar asa cu vorbe pe un forum public.

Insula Altuia, dar nu te doare, asa-i? cum nu te doare nici faza cu "pupatul in qur"...in schimb noi (eu, Honey, Proud si nu mai stiu cine) - ti-am stricat ziua, vaii!
bun, asta e. poate cu timpul o sa-ntelegi ceva din ce s-a intamplat...sau poate nu. azi, maine, poimaine nu poti - si nu pentru ca esti grea de cap, ci pentru ca esti foarte influentabila.

scuze de deranj...
#538191 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de Intruder la: 25/04/2010 21:05:51
daca e momentul, ok...dar cine-s nesimtitii?
(am emotii, nah) :))
#538193 (raspuns la: #538177) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de INSULA ALTUIA la: 25/04/2010 21:06:44 Modificat la: 25/04/2010 21:08:12
Insula Altuia, dar nu te doare, asa-i? cum nu te doare nici faza cu "pupatul in qur"...in schimb noi (eu, Honey, Proud si nu mai stiu cine) - ti-am stricat ziua, vaii!
bun, asta e. poate cu timpul o sa-ntelegi ceva din ce s-a intamplat...sau poate nu. azi, maine, poimaine nu poti - si nu pentru ca esti grea de cap, ci pentru ca esti foarte influentabila.


Ma dor faze din astea unde se folosesc ,muscate de cur si altele,da inteleg ca-s grea de cap si ca-s vai mama mea,am sa-mi torn cenusa-n cap pina la adinci batrineti.
Vaii ,nu mi-ai stricat nici o zi !!!!

Nu sunt de loc influentabila sunt chiar proasta na asta e si prostia se plateste ca si domnia!
#538194 (raspuns la: #538191) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de munteanu rodica la: 25/04/2010 21:14:55
te-am contrazis io pi tine vreodata?Ma pui pi ginduri ca nu prea inteleg ce vrai sa spui.Parerea me referitor la poze, poezii si alte alea am spus-o in confa"prin oras"cred ca nu putem sa stam sa -i explicam Insulei la nesfirsit.Aici vreau altceva.Dar asa cum ti-am spus de
fo doua ori esti cel mai tolerant , rabdator si primitor din cafine.Chiar m-am 'nervat de citeva ori :)
Iute mi-a trecut:)#538198 (raspuns la: #538191) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
e un semn bun - de Intruder la: 25/04/2010 21:25:21
ca te autoironizezi dar esti prea patetica.
altfel, asa zic si io: decat sa-mi zica altii cat de nasparliu sunt, mai bine imi fac singur meniul.

te sfatuiesc sa dai pe gat un pahar de coniac...
#538199 (raspuns la: #538194) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruz - de proletaru la: 25/04/2010 21:25:47
sa fiu daca inteleg ceva...
ce-a gresit geta? n-am prea fost pe faleza cand a venit tsunami-ul asa ca nu vad nici pagubele. o fi fost vantul!

#538200 (raspuns la: #538191) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 25/04/2010 21:26:46
n-are nimic daca n-ai inteles, bea si tu o cana de coniac. :P
#538201 (raspuns la: #538198) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de admin la: 25/04/2010 21:28:51
sfat cate toti userii:

atentie la limbaj, la provocari si atacuri la persoana

nivelul meu de toleranta mea la chestile astea a coborat jos, foarte jos
#538203 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
*** - de lafemme la: 25/04/2010 21:29:34
nici io nush care e faza cu geta.

dar pot sa beau niste bere? in loc de coniac?
#538204 (raspuns la: #538201) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruz - de proletaru la: 25/04/2010 21:37:02
beau in sanatatea ta dar ma lamuresti?
#538206 (raspuns la: #538201) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
famo - de proletaru la: 25/04/2010 21:37:50
hai la mine ca-s singur si tocmai am destupat coniacul.
#538207 (raspuns la: #538204) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prole - de lafemme la: 25/04/2010 21:39:17
hai ca merge. cu niste cola si ceva lamaie facem o cuba libre
#538208 (raspuns la: #538207) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prole - de Intruder la: 25/04/2010 21:42:42
din punctul meu de vedere n-a gresit cu nimic dar nu-i prieste zodia taurului si a uitat ca avem si noi bazdacul nostru cum si ea il are pe-al ei.
bazdacurile cafegiilor nu sunt compatibile, aici e shpilul. :))
#538209 (raspuns la: #538200) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
famo - de Intruder la: 25/04/2010 21:43:59
cum sa bei bere?? nu tolerez chiar atat, ca nu-s maica tereza! :D
#538210 (raspuns la: #538204) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de Intruder la: 25/04/2010 21:45:16
ok, o sa fim atenti, iertaciuni.
#538211 (raspuns la: #538203) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de lafemme la: 25/04/2010 21:52:15
mda... stiu ca uneori sar coarda prin miriste. dar e cea mai inteleapta decizie.

adicatelea... toleranta se poate invata. ca mersul pe bicicleta
#538213 (raspuns la: #538203) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - de munteanu rodica la: 25/04/2010 21:54:37
auzi cana...nu se face la o duamna(cu d mic de tipar)ca mine.
Si prefer vinul rosu.Poti sa-mi spui daca-i de bine, sau de rau???Macar.Dau o palinca tinuta in butoi de dud.
#538215 (raspuns la: #538201) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 25/04/2010 21:57:36
stiu ca esti duamna, d-aia n-am zis sa bei din sticla. :))
#538217 (raspuns la: #538215) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruz - de proletaru la: 25/04/2010 22:16:39 Modificat la: 25/04/2010 22:19:49
"bazdacurile cafegiilor nu sunt compatibile, aici e shpilul. :))"


asta-i un truism!

se joaca in prelungiri de pe confa aia cu orasul?
#538221 (raspuns la: #538209) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prole:) - de munteanu rodica la: 26/04/2010 08:03:12 Modificat la: 26/04/2010 08:34:23
"se joaca in prelungiri de pe confa aia cu orasul?"
deja am explicat de citeva ori ca nu "prelungirile" au fost intentia mea .
Toleranta este folosita din ce in ce mai des si de cele mai multe ori este considerata ca un bonus de catre cel care beneficiaza de ea.Pornisem de la un exemplu foarte simplu cind un copil in urma explicatiilor si a interdictiei ferme de a face ceva, intelege, ca mai apoi cind vin parintii acasa sa faca acel lucru (e vorba de niste sarituri de la inaltime)si sa spuna vezi tata ma lasa.Ca dupa citeva zile sa cada si sa se loveasca destul de rau.
E vorba de convigeri ,de incredere sau nu,de abuz de cele mai multe ori inconstient.Citi din cei care scriu nu sunt convinsi ca sunt cei mai grozavi si ca totul este OK?Citi din cei dati afara de catre admin considera masura corecta si nu revin?Cel mai recent exemplu este Philo revenit pentru a nu stiu cita oara ca Adobe,exact cu acelasi comportament.L-ar putea convinge cineva ca greseste ?Citi dintre politicieni sau oameni de afaceri care mint si inseala(nu chiar toti fac la fel)nu au fost tolerati ca mai apoi
comportamentul lor sa nu se schimbe?Vad ca ne-am blocat pe ideea ca vreau sa pun la zid pe cineva.
De ce oare nimeni nu a gindit ca poate intentia mea este sa abat atentia de pe acea conferinta aratind ca subiectul este mult mai vast si "incapator"si cu consecinte mult mai rele uneori.
Dar bineinteles este mult mai comod sa cautam vini si vinovati ,e mult mai comod sa credem ca daca amenintam si vorbim aiurea si urit (aici ma refer la Justa)am rezolvat ce nu era de rezolvat.Ar fi fost multe subiectele de discutie pe aceasta tema dar in urma reactiilor, eu prefer sa nu mai particip la discutii.
#538258 (raspuns la: #538221) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rodica:) - de mazariche la: 26/04/2010 08:57:21
Ma bucur ca am inteles gresit, regret ca m-am grabit sa trag concluzii... Nu-mi place sa merg pe sarma, iar discutiile din ultima vreme mi-au dat senzatia asta. Pare-se ca toata lumea implicata si-a pierdut limita de toleranta, inclusiv eu, altfel mi-as fi tinut gura:(
Are dreptate Intrusu, cu bazdacii.

In ce priveste exemplul cu baietelul, nu cred c-am inteles foare bine legatura cu toleranta ca principiu, imi pare mai mult o problema de educatie cand cei ce educa un copil nu au un comportament coordonat... Copilul trebuie sa stie ca limitele, aceleasi limite, sunt respectate de toti din jurul sau. In caz contrar, e firesc sa tinda a le ignora.
#538266 (raspuns la: #538175) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bubu:) - de mazariche la: 26/04/2010 09:00:18
Lasa ma, ca suntem doua grele de cap! nu inteleg neam mecanismul prin care escaladeaza o stare conflictuala, mai ales atunci cand protagonistii, toti, fara exceptie, nu-si doresc decat buna pace:(
#538269 (raspuns la: #538194) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
munteanu rodica - de amari la: 26/04/2010 10:04:39
"Ar fi fost multe subiectele de discutie pe aceasta tema dar in urma reactiilor, eu prefer sa nu mai particip la discutii."
Nu mi se pare deloc...tolerant!
Am inteles ca moderarea era impiedicata de motive tehnice si timp insa mai greu inteleg de ce lasi impresia ca ai dechis conferinta asta cu un scop anume.Nu-mi zice ca-s grea de cap,te rog.
#538296 (raspuns la: #538258) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
amari - de munteanu rodica la: 26/04/2010 10:26:29
Dealurile Sighisoarei nu constituie un motiv tehnic.Pur si simplu simbata mi-am petrecut ziua acolo cu familia dupa care am revenit si cind am considerat ca este cazul am moderat conferinta.
Zici tu"Nu mi se pare deloc...tolerant! "asa ai inteles tu ?
Nu,nu-mi doresc deloc sa devin toleranta nici exagerata, nici habotnica.Nu-mi doream nici sa-mi calc spusele comentind in continuare subiectul, dar tu mi-ai aratat ca dorinta si nivelul de intelegere
difera si chiar nu-mi doresc ca totul sa fie rasucit dupa bunul plac al fiecaruia.Asa ca, imi asum dreptul la replica atunci cind consider ca este cazul pentru ca m-am saturat sa-mi fie interpretate spusele.
#538307 (raspuns la: #538296) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodique... - de monte_oro la: 26/04/2010 10:56:26
...eheeee... cum stiu... ”anii” aia din spate... s-aprinda focu... si sa faca ciorba buna....:))
#538318 (raspuns la: #538307) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rodica munteanu - de amari la: 26/04/2010 11:04:21
Si toleranta isi are limitele pe care le/ti le impui.Te cred,e dificil sa incerci lamurirea propriilor cuvinte/intentii atunci cand iti sunt "rasucite".Iti multumesc pentru raspuns/dialog.:)
#538324 (raspuns la: #538307) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ehe monte:))) - de munteanu rodica la: 26/04/2010 11:12:07
pacat ar fi sa nu fie asa cum spui:))
#538330 (raspuns la: #538318) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
munteanu rodica - de admin la: 26/04/2010 11:15:47
micsoreaza poza aia te rog, ca strica aspectul paginii

deocamdata am sters comm-ul
#538335 (raspuns la: #538321) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
admin - de GloriaVictis la: 26/04/2010 11:31:53
si totusi... cine-s nesimtitii?!?!
#538341 (raspuns la: #538177) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
admin - de munteanu rodica la: 26/04/2010 11:58:57
cind am vazut ce-am ispravit era deja prea tirziu si nu m-a dus capul sa sterg comm-ul
multumesc:)
#538354 (raspuns la: #538335) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
meanwhile, am inteles - de GloriaVictis la: 26/04/2010 12:42:55
ca nesimtitii sunt just si a fost banata.

n-am fost pe faza la toata discutia cu poze si nepoze si sincer, nici nu regret.
ce mi se pare e ca au mai fost personaje care au avut reactii virulente si nu s-a intamplat banarea...
ma rog.
poate gresesc si nu era, asa cum cred eu, o situatie care s-ar fi autoreglat binemersi de una singura - cum au fost atatea altele.

nope, nu tin vreo parte si n-am nicio treaba cu tabere si razboaie, nu contest dreptul adminului de a curata cum considera etc.
e o constatare, pe care n-am vazut de ce as tine-o pt mine. atat.
#538388 (raspuns la: #538341) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gloria - de rumm la: 26/04/2010 12:47:13
subscriu.

#538392 (raspuns la: #538388) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...